Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Az a varázslatos Margarita

2012.04.10. 07:00 Andrass9

Évek (mondhatnám már hogy évtizedek) során eme különleges koktél szerelmese vagyok. Barátaim mintegy 55 mérföldre laknak tőlünk, de kevés hétvége volt, amit nem ott töltöttem amikor az USA-ban tartózkodtam (hogy örültek-e vagy sem, nem mondták) .

Jó öreg Volvóm már ismerte az utat oda meg vissza. Én meg engedtem a kísértésnek, és ha nem fogyott túl sok az említett koktélból, akkor még haza is vitt.

Történt egy hosszabb periódusban, hogy valamiért már a 4. ital után úgy döntöttem, nem kockáztatok, inkább választom a vendégszobát, mint a temetőt. Nem teljesen értettük a dolgot, hiszen máskor ötöt is megittam és még haza mertem menni. Ebben az időszakban a ház ura sokat utazott konferenciákra és a Margaritát az asszony "főzte". Egyik este azután a háziasszony gondolta, megérdeklődi férjétől, miért más az ital, amit ő kever - hiszen pontosan úgy készíti mint az ura. Fel is hívta, hogy választ kapjon a kérdésre.

Barátom lediktálta a pontos receptet (a számok egységeket jelentenek):

  • 3 Tequila
  • 1 Triple Sec (jobb helyeken Cointreau)
  • 1 Lime (zöldcitrom) lé
  • 1 Narancslé
  • 6 Limonádé

Ezeket sok jéggel összerázzuk, és a jeget leszűrve, durva sóval keretezett széles szájú koktélos pohárban szervírozzuk.

A háziasszonyom memóriája felcserélte az első és az utolsó számot.

Azóta mindíg hazavezetek .....

501 komment

Címkék: tequila

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr544374289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.10. 21:52:59

@Öreg Sam: Imádom a könyveket és a könyvégetésnek még a gondolatától is sikítófrászt kapok - szóval igencsak emlékszem a könyvre - illetve csak a novellára, mert a könyv többi novellájára nem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 21:53:32

@váj mí: Este kilenc után már erősen meg kell gondolni, mit mondasz egy kocsmában.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.10. 21:53:57

@PO: Sokat emlegeted, és Mitzi fogja furkáni a bölcsfogadat!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.10. 21:54:32

@PO:
Az első boszi jöhet. Csinos jóvérű menyecskének látom.

@anica inkognitóban:
Ha beszólnak, szét lesznek ültetve. Hát de nah!
A kék meg maradjon, már megszoktam.

Hurri Kán 2012.04.10. 21:55:24

@Waka:
Kocsmája válogatja :)

váj mí 2012.04.10. 21:57:38

@PO: Miről beszélsz? Nincs is bölcsességfogam ....
Különben sem vagyok sértődős, speciel most csendben röhögök, és próbálom kitalálni, megmarad-e ez a Janka néni stílus? :D

váj mí 2012.04.10. 21:59:15

@Waka: Mér' előtte tilos a bicskázás?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:00:30

@skylla: annal abszolut nem kell, sot bun lenne
es a kaposztas bab az isteni:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.10. 22:03:49

@Andrass9: nekem sincs, mint @váj mí:nek. Sőt! Nekem sose vót! :-)))

skylla 2012.04.10. 22:04:19

@gyvy: 5. percre tekerj:
www.youtube.com/watch?v=GDm_0SxdTpc

( fogadnunk kellett volna;) )

1kutya 2012.04.10. 22:06:37

@gyvy: azért mikor mi anno Kétegyházán elkezdtük énekelni, hogy "régi mááániám, tankkal végigmenni romániááán..." és Katika a csaposhölgy odajött, hogy rajta, meg rajtunk (voltunk vagy 4-en) kívül itt mind a 30 ember román... én ölég szarul éreztem magam:-DDD

Hurri Kán 2012.04.10. 22:08:45

@skylla:
Megfogadtam, hogy nem fogadok.
Na, ez mibe volt? :)

1kutya 2012.04.10. 22:09:01

@PO: és nekem se. akkor mi most nem vagyunk bölcsek?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:09:35

@váj mí: Szabad, csak kilenc után nyitaz ÁTEV-telep.

Hurri Kán 2012.04.10. 22:09:37

@1kutya:
No ja... A zélet néha tele van meglepetésekkel. :DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:14:05

@hagyma: bar epp most lattam ezt
<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/p4Ee6zy5btA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.10. 22:14:56

@PO: Erre azért nem lennék ilyen büszke :)

váj mí 2012.04.10. 22:17:20

@PO: A Kerei Gusztáv szívszerelme, úgyhogy érdeklődj annál a fehér, bodros cukiságnál ... :P

@Waka: Ja, hát úgy mindjárt más ...
Te, mi is az?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:17:42

jo lehet ez, bar nem ilyen bonyolultan csinalaom
ez fontos bab es hus minimum egyforman!!!
lehet megis teszek bele ma kaposztat a vegen:)

váj mí 2012.04.10. 22:19:13

@1kutya: Errre szokták azt mondani, hogy kíííínos .... jobb esetben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:20:35

en a kaposztat csak a legvegen teszem bele pl, de nem nez ki rosszul

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:21:26

@hagyma: Azér' elég jó öregre vágták a húst.

1kutya 2012.04.10. 22:22:11

@váj mí: voltak abban a két hétben kínosabb jelenetek is (150 egyetemista 2 hét gyakorlaton egy isten háta mögötti településen), talán majd egyszer összeszedem és megírom a sztorikat:-DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:22:46

ez hat en zoldsege nelkul es fazekbam:)
de isteni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:22:47

@váj mí: Állatifehérje Takarmányokat Előállító Vállalat (ÁTEV)

Hurri Kán 2012.04.10. 22:23:53

@1kutya:
18-as karikás nagy része gondolom. :)))
Jobban vagy?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:25:45

@Waka: jaja
ezt csak erdekessgenek mutattam e z szabadtuzre jo, az en fazekamban maskeppen jatszik, de valoszinu most megprobalom zoldseggel es kaposztaval es sok sonkaval:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:26:47

@hagyma: Hát, nem mondom, elég nagystílüen főz az öreg. Legalább egy deci olajat, meg vagy tíz deka sót beletett. A paprikát meg nyakló nélkül tolta bele.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.10. 22:28:04

@1kutya: hát, persze, hogy nem :-))

@Andrass9: azt mondta a fogorvosom, hogy bölcs nem leszek, de örökké ilyen fiatal maradok, ennek az a szövődménye. Ha jön Mitzi, elmagyarázza majd tudományosan is, hogy ez a reductio jelensége, meg minden, de a lényeg ez. ;-)

@váj mí: ne szívassatok már ezzel a szomszédokkal, nem sokat láttam belőle, de azt a tanár nénit nagyon megjegyeztem magamnak, szívesen betoltam volna a papucsomat az ágya alá :-)))

Hurri Kán 2012.04.10. 22:28:40

@skylla:
És megint dühbe jövünk.

1kutya 2012.04.10. 22:29:55

@gyvy: megmaradok...

és képzeld: nem! inkább vicces és abszurd jelenetek voltak, de majd egyszer...

@Waka: ATEV lesz az.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:31:07

@Waka: jaja
az enyem kozel sem igy keszul...
de mar csak holnap fozom meg, mert program jott kozbe
majd megmutatom
ha nem is videon, par fenykeppel:)

1kutya 2012.04.10. 22:31:11

@PO: teljesen letörtem. brühühü:(((

váj mí 2012.04.10. 22:32:23

@1kutya: No, végre valami érdekes. :)

@Waka: Ha egy kicsontozott, fehér, bodorított szőrű, kutyára hajazó izét adok be feldolgozásra, két felesért beszámítják? Állítólag állat, de szerintem csak a génmanipuláció kudarca.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:33:33

Összességében nem néz ki rosszul, azt hiszem egy bográcsolás alkalmából megkockáztatom.

skylla 2012.04.10. 22:33:50

@gyvy: o, akkor nem csoda, h nem emlekszem

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:35:53

@váj mí: Manapság már fizetni kell, hogy elvigyék, ezért sem támogatjuk a bicskázást.

Hurri Kán 2012.04.10. 22:36:51

@1kutya:
Jól van akkor. :)
Ami olyan, télleg megírhatnád.

@skylla:
Miért? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:38:00

@Waka: siman bogracsban tuti jo
kicsit maskeppen es a kaposztat nem kell beletenni csak az utolso 15-20 percre
a bablevest meg siman inditani, bab kolbasz sonak stb.

váj mí 2012.04.10. 22:38:08

@PO: Mondd, hogy nem a Jutka-drágámra gondolsz, kérlek, mondd ................. !

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:38:29

Szombaton lencsegulyás lesz Tibor nap alkalmából, 21-én meg sült csülök a céges bulin. Majd készítek fényképes beszámolót.

Hurri Kán 2012.04.10. 22:38:33

@váj mí:
Ha élő korában bégetett, és nem négyhetes a hulla, elfogadom. :)

váj mí 2012.04.10. 22:40:17

@Waka: Üsse kő, annyit megér! Képzeld, megpróbált beleharapni a bokámba ....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:42:08

@Waka: mlost mondtam Marynek, hogy mivel ekkora baszott nagy sonkat vett jovo heten lesz lencsefozelek is sonkaval:)
van is itthon azis
nem nagy ugy, megfozod, ha lehet amaradek sonkaleben sonakstul, kis baberlevel, kis mustar, rantas ehehz nem art, baberlevel
lecet

váj mí 2012.04.10. 22:43:08

@gyvy: Á, nem sajnos, ez ugatós fajta. De még él, így a vadászat öröme megmarad ... ;)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:43:18

@váj mí: Kicsontozva? Az egy zombi lehet. Mutogasd pénzért.

1kutya 2012.04.10. 22:43:35

@PO: ahogy kibányászták feleségem szájából az egyiket mengelei módszerekkel, azt hiszem inkább áldás.

@gyvy: megírom.

@váj mí: csak nem szőke vagy és elhoztad a beerka helyett a komondort?:-DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.10. 22:43:40

@váj mí: hát már nem emlékszem, hogy hívták a filmben I. Ilonát, a Vágásiferi csaja volt...
Szóval ő. ;-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:45:06

@hagyma: Mustár. A környezetemben mindenki hülyén néz rám, mikor a lencsébe mustárt akarok tenni. Végre egy hozzáértő.

Hurri Kán 2012.04.10. 22:45:34

@váj mí:
Hajrá. :DDD

@1kutya:
Nagy dolog. Legfeljebb kínait főzünk. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:49:34

@1kutya: Mengele Agrartechnik Bálázógéppel vagy rendsodróval?

1kutya 2012.04.10. 22:54:52

@gyvy: hozatunk!

@Waka: a fogdoki legalábbis azt mondta, hogy olyan műszerrel, ami az álkapcsot is képes roncsolni. inkább megvagyok bölcsességfog nélkül (pláne miután végighalgattam a zasszony hörgését meg ordítását az ajtó túloldaláról).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.10. 22:57:25

@1kutya: Bocsesz, csak egy szar vicc volt...

Hurri Kán 2012.04.10. 22:58:10

@1kutya:
Pár év óta csak azt eszem meg belőle, amit magamnak főzök... Elég volt utána két hét kórház...

1kutya 2012.04.10. 23:03:55

@Waka: hagyd!

@gyvy: szisza, vagy kuta volt benne?:-DDD

váj mí 2012.04.10. 23:03:59

@Waka: Ahham, a csontokkal eljátszadoztak a rotik...

@1kutya: Ugyan már, minden szőke tudja, hogy csak a legnagyobb főnöknek érdemes széttenni ... illetve, izé, hogy vele kell a dolgokat ... mna, tudoood ...

@PO: Hú, se melle, se segge ... akkor már inkább a Liptai ...

Hurri Kán 2012.04.10. 23:07:29

@1kutya:
Sárgarépa baxod, az volt benne :DDD

1kutya 2012.04.10. 23:16:51

@gyvy: sárgarépa mindegyikben van.

Hurri Kán 2012.04.10. 23:18:36

@1kutya:
Igen, de egy sima berúgás után nem kell két hétig infúzió. :)

1kutya 2012.04.10. 23:21:33

@gyvy: akkor bakktérium is vót benne...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.10. 23:22:01

allitolag 12-en /vagy 13-an/ startol a Anna:)
@Waka: szakemberek ha talalkoznak:)

1kutya 2012.04.10. 23:30:41

@hagyma: lejött, de asszem már megbeszéltük...

tartetatin 2012.04.10. 23:58:11

Nahát :)) Milyen remeket tojt ide a nyuszi :)
És semmi veszekedés meg fika?? ;)
Jó éjt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.11. 00:00:19

raadasul megvettek a nejem szallodajat
nem lehetett sok billio dollar:)
most mind az ezer dolgozot ujra felveteleztetik es drug teszt:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.11. 05:08:28

Jó reggelt 7alvók! :-)

Hopp, egy NEW Entry!
@tartetatin: A velkam drinket Andrass bátyád osztogatja! :-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.11. 06:41:19

Csókolom!
Hogy aludtatok? Kipihentek vagytok?

spájdernecc 2012.04.11. 06:57:08

@Waka:
a lencsébe tényleg kell mustár
meg fokhagyma
Jószerencsét!

Hurri Kán 2012.04.11. 07:15:09

@dömbi:
Jó reggelt :)
Én jól, csak keveset.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.11. 07:18:30

@PO: Jó reggelt! Igaz, amit írtál. Nekem 4 van (összesen 31 saját).
A bölcsességfogak túlnyomó többségét meg lehet menteni, csak szájsebész kezébe ne kerüljetek. (Én meg tudom - nem a reklám helye...).

Öreg Sam 2012.04.11. 07:27:06

@Mitzi von Küche:
Hajajj,nekem ne beszélj szájsebészről!
Nekem 2 valami titán csapot ültettek be,de inkább az agysebészet!Nem fájt,tele volt a pofám érzéstelenitővel,de ugy éreztem,mintha az agyam mellettem pattogna a padlón..

Imre apó 2012.04.11. 07:34:22

Jó napot:-)

Ma a fogászat lesz a téma? Nekem is elkelne 1pár bóti, ollan titányos, csak elég drága:(

Öreg Sam 2012.04.11. 07:46:04

@Imre apó:
Jót neked is!
Hábizony eléggé (le)huzós ügy ez a fogdoktorolás.
Én nagyjából szerncsés voltam,Kecskeméten kifogtam egy jó fogdokit.Egyetlen hibája volt a pasinak:mikor ki volt peckelve a pofám,akkor kezdett politikáról dumálni...
Kifogtam a szájsebészt is,kurva drága,de nagyon korrekt.Bementél,és az előtérben mindennek ki volt plakátolva az ára,az öccse meg Kecskemét legrégebbi fogtech mühelyét vezette,viszonylag baráti árakon.

bélabácsi2 2012.04.11. 08:00:50

@hagyma: @Waka:

Csatlakozom!
Persze, hogy mustár! Sonka főzőleve nálam is két adagban bent a fagyasztóban, egyikből bableves lesz még az is lehet, hogy káposztásan, hagyma módra, de a másikból lencseleves naná, hogy mustárosan. Mikor először csináltam így, értetlenkedtek körülöttem, most pedig fél térdre ereszkedve nyújtják át a mustáros üveget, mikor főzöm. :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.11. 08:05:14

@váj mí: juteszembe, te most itthon vagy, vagymi?

Öreg Sam 2012.04.11. 08:10:34

@bélabácsi2:
Háperszehogy mustár!
Bóti ecettel savanyitani a lencsét barbárság.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.11. 08:23:04

@váj mí: az én szemszögemből nézve: nincs nagy melle és nincs nagy segge. De ettől még nagyon csinos, ma is remekül néz ki. Van érzékem az ilyen időtálló szépségek kiválasztásához. 7 éves koromban Venczel Verát akartam feleségül venni... Nézd meg, ma is hogy tartja magát. Mondjuk mostmár nem bánom, h annak idején ezek a színésznők-énekesnők nem kattantak rám, most mit kezdenék ezekkel az öregecskedő hölgyekkel? :-D

bélabácsi2 2012.04.11. 08:24:52

@Öreg Sam: pedig anyósék mindig úgy csinálták, a szüleim meg inkább sehogy, nem is ettem meg a lencsét, de mióta felfedeztem hozzá a mustárt, rájöttem, hogy szeretem.

Pár éve meg felfedeztem ezt a narancssárga vöröslencsét, de az már egy más történet...

tartetatin 2012.04.11. 08:40:15

@bélabácsi2: perszehogy mustár a lencsébe. Viszont tavasszal már nem lencsét eszünk, hanem sonkás koczkát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.11. 09:25:26

@tartetatin: Lencsét MINDIG lehet enni!
A Welcome drinked pedig a pultra van téve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.11. 09:26:15

@PO: Még el sem mentél aludni vagy rövid álmú vagy?

tartetatin 2012.04.11. 09:31:36

@Andrass9: áprilistól dafke nem eszem lencsét és nem hordok zoknit :) tavasz!
vörös- meg munglencse jöhet, mucstáros az téli.
Kapucsínót köszi ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.11. 09:38:46

@tartetatin: De jó, hogy említetted - fel is teszem a currys vöröslencsés karfiol receptemet valamikor.
Amugy mindenkinek szíve joga, hogyan fázik fel ...

smithgerda 2012.04.11. 15:43:01

Egyik kedvenc koktélom. A lányos, édes, szirupos szaroktól irtózom.

smithgerda 2012.04.13. 20:54:32

@vészmadár (pica pica): aztat nem szeretem. Na oszt hogyhogy mégis idejöttél???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.14. 18:27:00

@smithgerda: Ki lehet hagyni a receptből a narancsot is, akkor igazán frissítő hatású!

smithgerda 2012.04.15. 10:43:10

@Andrass9: igen, én pont narancs nélkül szoktam :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 22:09:24

@smithgerda: Az igazság az, hogy én jobban szerettem lime nmélkül, de naranccsal - gyomorsav! - de ez nálam is megváltozott narancs nélkülinek.