Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (5) alaplé (65) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (27) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (17) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (43) bazsalikomsó (7) BBQ (11) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (199) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) Cherie (2) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (26) citromlé (31) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (16) cukor (99) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (29) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (16) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (32) fánk (3) farhát (4) Farkas András (15) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (41) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (315) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (9) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghi (3) ghí (30) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (87) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (243) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (16) jalapeno (20) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsir (2) kacsazsír (33) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (51) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (30) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (12) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (21) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (8) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (60) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (115) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (13) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (4) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (78) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (64) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (40) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (6) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olívaolaj (7) olivaolaj (88) orda (2) ördögszekér (5) oregánó (4) oregano (38) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (113) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (26) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (114) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (30) pirítós (3) pirospaprika (55) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (21) pörkölt (10) portobello (3) prézli (26) pritamin (3) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rakott krumpli (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (10) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (38) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (19) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (18) (177) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (15) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (25) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (19) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (29) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (47) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (43) tejföl (70) tejszín (72) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (170) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (33) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (171) Váncsa (2) vanília (22) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (10) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (97) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (16) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (26) zellerszár (25) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (58) zöldség (3) zsálya (32) zselatin (5) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (4) Címkefelhő

Beetetés

2012.04.08. 07:00 1kutya

A minap PO kollega (http://pasztortuz.blogspot.com) nagyon elcsodálkozott, mikor röviden leírtam, hogyan készítem a slambucot/öreglebbencset. Nos igen, én biza ilyen pepecselős ember vagyok, szeretem megadni a módját mindennek. Hogy ez szerintetek is így van, döntse el mindenki egymaga.

A receptben lévő mennyiségi egységek csak irányadóak, erősen függnek az éhes szájak mennyiségétől.

Hozzávalók:

  • 1 öl jó száraz tűzifa
  • egy közepes méretű bogrács
  • 2-3 kg burgonya
  • 2 csomag lebbencstészta
  • 30-40 dkg füstölt (lehetőleg vékony, húsos hasaalja) szalonna
  • 4 nagyobb fej vöröshagyma, só, paprika (bors)
  • esetlegesen 2 evőkanál disznózsír

Az elkészítés menete:

A szalonna bőrét leveszem, apróra kockázom és odateszem sülni. Mikor a szalonna megsült (ez onnan tudható, hogy a bőre, amit én külön beleteszek, hólyagosra sült) egy szűrőkanállal kiszedem a zsírjából, ha kevés zsír sült ki a szalonnából itt megy bele a disznózsír.

A forró zsíron megpirítom a tésztát, majd azt is kiszedem. A visszamaradó zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd beleteszem a 2x2 centis kockákra vágott burgonyát, ezt sózom, paprikázom, borsozom (az eredeti receptnek nem része, így elhagyható) és üvegesre pirítom.

Amikor a burgonya megüvegesedett vízzel felöntöm és visszateszem bele a tésztát és a szalonnát.

Óvatosan kavarva és a bográcsot forgatva elfőzöm róla a vizet (ha addig nem főne meg a burgonya, vagy a tészta, a víz természetesen pótolható).

És hogy miért beetetés a bejegyzés címe?

Hát mert mihelyst befejeződik nálam a felújítás, a csapatot meghívom egy slambucfőzésre! Addig meg nyeljetek nagyokat szorgalmasan:)

313 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr104369975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre apó 2012.04.08. 21:41:41

Lányok, benneteket holnap meglocsol valaki?

smithgerda 2012.04.08. 21:41:47

Ez ugyan angolul van, de nagyon vicces:
Signs That You Are Too Drunk.

You lose arguments with inanimate objects.
You have to hold onto the lawn to keep from falling off the earth.
Job interferring with your drinking.
Your docter finds traces of blood in your alcohol stream.
Career won't progress beyond Senator from Massachusettes.
The back of your head keeps getting hit by the toilet seat.
Sincerely believe alcohol to be the elusive 5th food group.
24 hours in a day, 24 beers in a case - coincidence?? - I think not!
Two hands and just one mouth... - now THAT'S a drinking problem!
When you can focus better with one eye closed.
The parking lot seems to have moved while you were in the bar.
Every woman you see has an exact twin.
You fall off the floor...
Your twin sons are named Barley and Hops.
Hey, 5 beers has just as many calories as a burger, screw dinner!
The glass keeps missing your mouth!
Bill Clinton starts to make sense.
Vampires catch a buzz after attacking you [also mosquitoes!]
At AA meeting you begin: "Hi, my name is... uh..."
Your idea of cutting back is less salt.
You wake up in the bedroom, your underwear is in the bathroom, you fell asleep clothed. - hmm.
The whole bar says 'Hi' when you come in...
You think the Four Basic Food Groups are Caffeine, Nicotine, Alcohol, and [Women or Men].
Every night you're beginning to find your roommate's cat more and more attractive.
Hi ocifer. I'm not under the affluence of incohol.
I'm not drunk... you're just sober... - HI OCIFER!!!!!!
Roseanne looks good.
Don't recognise wife unless seen through bottom of glass.
That damned pink elephant followed me home again.
Senators Kennedy and Packwood shake their heads when they walk past you.
You have a Reserved Parking space at the liquor store.
I'm as jober as a sudge.
You wake up in Korea in August and the last thing you remember is the Fourth of July party at the Halekulani in Waikiki.
You've fallen and you can't get up.
when hangovers become an attractive alternative lifestyle - please pass the ice pack....
BeerTender! Get me another Bar!
The shrubbery's drunk too, from frequent watering.
Your name is Ted Kennedy.
Foster Brooks appears sober to you.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 21:42:48

@smithgerda: jó, én meg majd felteszem oroszul...
de hagymának biztos tetszeni fog...

smithgerda 2012.04.08. 21:42:51

@Imre apó: engem nem, mi nem szoktunk locsolkodni általános óta. És a férjem nincs itthon amúgy sem :(

Imre apó 2012.04.08. 21:44:31

@anica inkognitóban: Hagyma szerintem a magyart jobban fogja érteni:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 21:44:46

@smithgerda: nem, de bármilyen hihetetlen, nem mindenki beszél angolul..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 21:45:17

@Imre apó: jézusom, angolul még annyira sem ért, mint magyarul?????:DD;)

smithgerda 2012.04.08. 21:48:11

@anica inkognitóban: és akkor most ez nagy gáz, hogy felraktam?
Gondoltam, aki tud angolul, az jót fog röhögni. De ha téged zavar, moderáld ki.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 21:50:13

@smithgerda: nem vagyok moderátor. és nem zavar.. sznobságnak tartom, ennyi. ha te jól beszéled a nyelvet, fordítsd le, az kedves gesztus lesz...

Imre apó 2012.04.08. 21:56:57

@anica inkognitóban: Gondolom, hogy érti, de én inkább azt olvasnám ami a saját nyelvem, eccerűbb, agypihentetés:):)

smithgerda 2012.04.08. 21:57:49

@anica inkognitóban: hát sajnálom, ha te sznobságnak tartod azt, hogy valaki valamit idéz angolul, ami tök jó, és ami magyarul sajnos nincsen meg. Úgy látszik, nagyon más világban élünk... Azért tettem föl, mert szakadni lehet rajta a nevetéstől, és mert igaz, hogy vannak, akik nem, de azért sokan beszélnek angolul.
Nem fordítom le, mert magyarul nem hangzik olyan jól. És remélem, azért van, akinek mégis kellemes perceket szereztem vele, és nem tart sznobnak :)

mano5 2012.04.08. 22:06:49

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

smithgerda 2012.04.08. 22:09:30

@anica inkognitóban: úgy látom, fájó pontodat találtam el :)
Nem egyszerűbb lenne elmenni egy angol nyelvtanfolyamra? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 22:18:44

@smithgerda: köszi, nem.tanultam oroszt és németet, angolból ragadt annyi, amennyi szükséges. nem fájó pont, csak nem is sznobságnak tartottam, tényleg nem jó szót használtam, hanem inkább tapintatlanságnak. Egész más dolgokra fordítottam az energiámat mondjuk az elmúlt húsz évben, más dolgokat tanultam, nem angolt, de úgy gondolom, egyik idegen nyelv sem értéktelenebb a másiknál, úgyhogy megleszek nélküle.
a fájó pontjaim egész máshol vannak.:)

smithgerda 2012.04.08. 22:25:08

@anica inkognitóban: na, hát akkor nincsen semmi probléma. Mindenki jól fog aludni, aki tud angolul, az azért, mert elolvasta, és jót röhögött rajta, aki meg nem tud, az azért, mert nagy ívben leszarja. Ámen.

smithgerda 2012.04.08. 22:25:55

@mano5: Neked Is Hasonlókat :)

_Remy_ 2012.04.08. 22:30:29

A múltkor szó volt valami sonkástésztáról. Tudna valaki receptet?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 22:32:54

en egyaltalan nem beszelek, irok , olvasok es ertek semmilyen nyelven

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 22:33:49

@"Remy": nekem is kell, mert rengeteg a leftover sonka:)

_Remy_ 2012.04.08. 22:36:42

@anica inkognitóban: Nem sütnivalóra gondoltam, hanem olyan sonkás-szószosra

smithgerda 2012.04.08. 22:38:51

@"Remy": Anyukám úgy szokta, hogy a füstölt, főtt sonkát ledarálja, elkeveri tejföllel és tojással, majd a kifőzött nagykockával, és tepsiben megsüti. Nagyban, hogy jól átsüljön és megpiruljon.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 22:39:54

@"Remy": @hagyma: én kibélelek egy formát tésztával, akár a levelestészta is megteszi (de barkácsolhattok bármilyen vajas, vagy kelttésztát is), belerakok sonkát, összevágott sülthúst, tejfölt, sajtot, ízlés szerinti ízesítéssel (mi a mustárosat kedveljük), a tetjét lefedem tésztával, a széleit jól rányomkodom, és egy lyukat vágok a tetején lévő tésztából, hogy ott a levegő kislisszoljon. A tetejét megkenem tojással, majd be a sütőbe.
hidegen is, melegen is finom, a maradékok pedig így felhasználhatóak.

_Remy_ 2012.04.08. 22:40:13

@hagyma: Nekem annyira leftover a sváb sonkám, hogy valamit kezdeni kell vele. Ehetetlenül sós.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 22:40:51

@"Remy": ja, most látom, mielőtt írtam, nem frissítettem.

smithgerda 2012.04.08. 22:41:32

Ja, asszem bors meg kevés só is kerül bele :) Mennyiségeket nem vágom, de az gondolom, mehet érzésre :)

_Remy_ 2012.04.08. 22:44:30

@smithgerda: Na, só az nem kell bele!

smithgerda 2012.04.08. 22:49:04

@"Remy": hát ha abból a sósból csinálod, akkor tuti nem :)
@mano5: eszméletlen finom!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 22:53:01

@anica inkognitóban: nem rossz
en inkabb foznek ki tesztat, azutan ilyen nagyon apro kockakra vagom majd a sonkat, nyomok bele tejfolt
kicsit be a sutobe
talan meg kis bacon se rontja el vagy/es/ sajt
ilyesmi lesz
de eloszor kedden a bableves
ma meg holnap marad a sonka+fott tojas zoldsegek kombinacio

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 22:54:36

@"Remy": en is feltem, hogy sos lesz
mer' ugye nem aztatunk, de nem lett
pont kellemes
nem mondom a sor csuszik ra
meg a froccs is csuszna, de nem sos
ha nagyon sos tedd bablevesbe

smithgerda 2012.04.08. 22:55:14

@"Remy": majd írd meg, ízlett-e :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 22:55:51

@hagyma: a bacon meg a sajt semmit nem tud elrontani :)

_Remy_ 2012.04.08. 22:57:06

@hagyma: Tudod, krumplilevest főztem, a az is sós lett.:)

_Remy_ 2012.04.08. 23:03:48

Úgy látom, záróra. Jóccakát!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 23:05:18

@"Remy": nyugi, amíg a főnök, az üzletvezető vagy én itt vagyok, addig kapsz egy pohár valamit.. mit??:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 23:14:46

@hagyma: Szép - csak az a kenyér mellette - csak azt tudnám felejteni. Egy évig kerestük, mig ehető kenyeret találtunk. Most már valamivel jobb a választék.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 23:17:19

@Andrass9: majd meglátom...kezdek fáradni és türelmetlen lenni...
mi baj a kenyérrel nálatok?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 23:19:02

@anica inkognitóban: a reggrlim ugyanilyen volt
mondtam most 3 napig sonka, tojas, salatak zoldseg
@Andrass9: ez veletlenul jo kenyer, atlanta bread co. direkt a sonkahoz vette Mary
de van olyan 15 percre egy remek francia pekseg is
hibat nem lehet benne talalni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 23:22:25

@Andrass9: amugy van jo kenyer csak sokan ha kijonnek/nem rad gondolok/ gyujteni jonnek,penzt, megveszik a 95 centest es szarozzak
az hogy a jo kenyer 3- 4 dollar korul kezdodik az mas kerdes:)
amugy en is a 95 centes "tescos" csomagolttal kezdtem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 23:23:26

csak az nem kenyer
hanem kenyerhez hasonlito elelmeszer 95 centtert....

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.08. 23:24:47

Hagyjátok már ezt a maradékhasznosítós ötleteket, lelövitek a keddi-szerdai poszt legjobb 5leteit! :-D

Na, most tisztán látom!
Holnap Gerda nagy kommentjét kéne posztolni, elvégre holnap sokan elvéreznek (napersze, nem közülünk).
Kedden az Anicáét, mellé belinkelhetnétek a kubai levesemet másnaposság ellen. (A poszt megírása óta sokat gondolkodtam: vajh elég másnapos az, aki egy ilyen levest össze tud dobni?)
Szerdától jöhetnének a "mit csináltam a 10 kilós sonkám maradékával?" címkéjű dolgozatok :-))

Na, remélem, mit szóltok hozzá! :-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 23:32:18

@PO: ez nem maradek csak sok:)
hulye amerikai no vesz egy majd 20 poundos sonkat kettonknek, akkor mi a faxot csinaljak vele
a bableves OK, de mar eljutottam odaig, hogy ez nem fedezi a dolgokat
es meg a sonkas teszta utan is fog maradni legalabb 1 kilo igen jo sonka
sose nosuljetek be KY-ba!!!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.08. 23:34:54

@anica inkognitóban: ne heccelődj velem, reggel 5kor én leszek az, aki énekli majd neked, hogy "kérdésem volna, pálinkát mérnek-e már?" :-DD

@Andrass9: én már 2 éve nem (vagy csak kényes vendégek kedvéért) veszek bóti kenyeret. Azóta magam sütöm géppel, de mostanában megint újítottam. Már csak a géppel dagasztom és a sütőben sütöm. Még elég négerek (bocs: afroeurópaiak, de ennek itt semmi értelme) lettek, de az ízük! Meg az a szívós héja!
14 éves koromig nagyanyám kemencében sült kenyerét ettem. Na, az vót ilyen, csak nagyban!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 23:37:31

@PO: na, nekem reggel 5-kor aztán nyugodtan! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 23:45:11

@PO: erre nekunk nincs idonk, pedig mar sokszor gondoltam ra
de amig kapok a kedvemre valo kenyeret - es kapok- addig nem sutok

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 23:47:54

@hagyma: Mi spanyol pékségben találtunk ehető kenyeret. A francia túl levegős az izlésemnek.
Itthon Pilisszentiváni kenyér a tuti a közelben! kérge van, bele van, 1 hétig is eláll - szóval mint a klasszikus.
Most meg a savanyú orosz téglát kell ennem cukorból kifolyólag :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 23:49:42

@hagyma: A kenyérsütő gépek állítólagos előnye, hogy mindent beledobálsz, felhúzod, mint a vekkert, elmész dolgozni és mikor hazaérsz, ott a friss kenyér.
Biztos így van, ha mondják ...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.08. 23:50:26

@anica inkognitóban: ne légy olyan nyugodt, gitárral adom elő, ha sokáig horkolsz, az egész utca felébred! :-)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 23:53:40

@PO: Ennél rettenetesebb már csak a Hálaadáskori pulyka maradékának felhasználása!
Vejem kapott valamelyik évben egy 20 poundos pulykát a munkahelyén Hálaadásra ajándékba. Persze akkor mi már vendégségbe voltunk hivatalosak, ahol szintén csomagolnak maradékot, amikor hazamész. Én meg jottem Mo-ra 2 nap mulva és csupán egy napom volt, hogy azt az óriás madarat megcsinaljam a gyerekeknek mindeféle kajának. Álmomban szokott kísérteni, ha sokat ettem !!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 23:54:38

@PO: Ha engem is felébresztesz hajnali 5-kor, akkor nem állok jót magamért ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 23:55:37

@Andrass9: ahhh legtobbszor azt hallom, hogy a fritozok sorsara jut
nem doglenek bele , 100 dollar darabja, de inkabb azt hiszem nem
nagyon sok fele kenyer van es nagyon sok fele francia kenyer is
jo par eve mikor eljutottam oda, hogy nem kifejezetten az arat nezem, remek kenyereket veszunk
2 dollar alatt egyaltalan nincs kenyer /fel kilos/
felette kezdodik
es mi hasznalunk legalabb 20 felet
az etelhez vesszuk
ha tudom, hogy most kell es hideget eszek akkor friss baguette
ha sajtokat meg mittudom en akkor barnat, vagy magosat
stb.
van a felkesz is amit be tudsz tenni sutobe 6 percre es friss kenyered van
szoval maradok ezeknel az eppen gondolt fel kilosoknal a boltbol
/namost az teny, hogy a regi meg meleg 3.60-as kenyerert 10 dollart is adnek:)/

smithgerda 2012.04.08. 23:56:01

@Andrass9: az a Jókenyér v Ludwig Pékség, ugye? A legjobb!!! Én csakis az ő termékeit veszem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.08. 23:57:57

@anica inkognitóban: ja, most nagyon közhelyes lenne, ha belinkelném a Budapest c. dalt, de nem.
Itt van egy másik, az egyik kedvenc Cseh Tamás dalom. Vagy 3 éve, amikor először meghallgattam, elsírtam magamat. El én!
www.youtube.com/watch?v=q1LY609Iiqo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 00:02:38

@PO: Cseh Tamas fantasztikus volt
nem is szeretem hallgatni, mert akkor napokig visszajon a fejembe, erre sem linkelek ezert

tudorak....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.09. 00:03:14

@hagyma: Az utolsó mondatodon van a hangsúly :)
@smithgerda: A Ludwigék kenyere nekem nem annyira jön be, tőlük rozsos kenyeret veszünk a feleségemnek. Ők ha jól emlékszem Pilisvörösvárról terjeszkednek. A Szentiváni pékséget régen Varga pékségnek hivták és ez a kenyerük egy házi jellegű kenyér - kb mint a régi 3,60-as kenyér volt és reggel még forró. A helyi kisboltban lehet kapni mifelénk, meg talán még a Retek utcában. Ez utóbbi nem biztos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.09. 00:06:17

Én el a párnák közé. A pulton ott a becsület kassza, az utolsó oltsa el a lámpát.
Sok locsolót a lányoknak, piros tojást a fiuknak. A többiek meg aludjanak jól.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.09. 00:11:51

Namostmár menjeninnen mindenki hazafelé, nincsitt senkinek semmidóga!!!

KATT.

smithgerda 2012.04.09. 00:15:18

@Andrass9: én azt hittem, pilisszentiváni a Ludwig, azért gondoltam. Én magamnak teljes kiőrlésűt, a páromnak meg aszalt paradicsomosat szoktam, vagy német zsömlét.
Ja, a Retek utcában is van egy jó kis pékség.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 00:22:27

@smithgerda: osszehazasodhatnatok mar, es akkor mondhatnad, hogy a ferjemnek
sokkal szebben hangzik

Öreg Sam 2012.04.09. 00:29:45

Nekem meghivóm volt a temetésére, (micsoda blaszfémia)de nem mentünk el sokadik senkinek.
Ahogyan a hazafiságát sem a zakó hajtókáján hordja az ember,a gyász sem "kivülhordós"
Ez nagyon sok beszélgetést megérne pl. a gyerekeinkkel.
Nekünk családi "öröklakásunk" van a makkosban dédapámmal-dédanyámmal inditva.Lányomat azzal fenyegettem meg,hogy negyedjére is megnősülök,csak azért,hogy ne illem szerint oda temessenek.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.09. 06:08:14

Jó reggelt, legyen boldog a Húsvét második napja is! :-)

Pinka-Panka 2012.04.09. 07:25:53

Én is jó reggelt mindenkinek:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.09. 08:23:20

@PO: Jó reggelt, remélem, mindenkinél olyan szép napsütéses húsvéthétfő reggel van mint itt...:)
felébredtem, nyúltam a laptopért, míg főtt a kávé, Cseh Tamás énekelt.. tökéletes..:)
(én is szeretem azokat a zenéket, amik pofánvágnak azzal, hogy egy-két dologgal szembesítenek)
@Öreg Sam: meghívó..ehhh....:( igazad van....
@Pinka-Panka: szódásszifont iderakom, ha nem akarod, hogy kölnizzenek és nem értenek a szóból, nyugodtan használd..:D

smithgerda 2012.04.09. 10:08:26

@hagyma: ehhh, össze vagyunk. "Férjem" szót is szokom használni. Amelyik éppen jólesik. Szerintem nem szebb, mint a "párom".

Pinka-Panka 2012.04.09. 10:33:11

@anica inkognitóban: köszi, nálunk az a baj,hogy a férjem már elrakta agának tegnap este és ma azzal ébresztett, hogy bespriccelt egyet:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.09. 12:07:30

@Öreg Sam: @Imre apó: @"Remy":
leginkább számonkérő és távolságtartó típusú szülőkkel rendelkezünk, így az eddig felmerülő megoldásoknak valamilyen okból mindig az lenne a vége, hogy hetekig hallgatjuk a szöveget.
ha ott lesznek, azért, ha nem hívjuk őket, azért, ha van vacsora, azért, ha nincs, azért.

azt hiszem, elméletileg Rémy megoldása tűnik most jó ötletnek, majd megvitatom az emberrel.

András, mindjárt összeszedem magam, és válaszolok neked is.

kissé elfáradtam, 6 gyöngyöst pucoltam meg hirtelenjében.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.09. 12:08:47

@Andrass9: én a múltkor három teljes hétig bírtam.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.09. 12:12:39

@"Remy": nem tudom, de én úgy szoktam, hogy kissé megpirítom a sonkát, rádobom a főtt tésztát, és bekeverem egy kevés tejföllel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 19:05:19

@smithgerda: szerintem meg szebb, itt nagyon buszken es boldogan mondjak a nok, hogy my husband:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 19:07:06

@Pinka-Panka: ez kicsit ketertelmu
@Babette_: ilyesmire gondoltam

Pinka-Panka 2012.04.09. 19:17:34

@hagyma: látod, pedig nem az:) Évek óta a nyakamba spriccel a szódával, nem kölnivel, így ébredünk..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.09. 19:22:09

@hagyma: és ez nekem nem esett le..:D Hagyma, grat, te hamarabb kapcsoltál..:D
@Pinka-Panka: igaza van Tivinek, nem mondtad, hogy szódával!! :DD csak hogy bespriccel..:DD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 19:23:24

@Pinka-Panka: nem ertetted mire gondoltam, de nem is baj:)
nyugodj meg Mary is megkapta a pohar hidegvizet
a szodasszifon praktikusabb, de nekunk olyan nincs

Pinka-Panka 2012.04.09. 19:25:06

@hagyma: állj, állj...
dehogynem:))nagyonis:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 19:27:51

@anica inkognitóban: hat ez a mondat teljes egeszeben megallna a helyet egy NSZK-s pornofilmben:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.09. 23:05:37

@Babette_: Annyi nekem sohasem sikerült. Egy hét után besokalltam, és vissza a mélybe. Valamiért a kórházi környezet elvette a kedvemet tőle, míg ott voltam.
Érdekességként: amikor vesekővel feküdtem benn, rendszeresen kilógtam cigizni, pedig az is kórház volt :)

Daró 2012.04.09. 23:34:51

Jó`stét. Nem olvasom végig a 308 hozzászólást, csak óvatosan megkérdem: Igaz hogy lehet másképp is a slambucot de minek? Nálunk is így csinálják. Egyszer egy pesti jány (azóta ladányi feleség) megkérdezte, miközben főztem: ez krumplis tészta lesz nem? Az bazmeg. csak várd ki. Az este végén bocsánatot kért.

Öreg Sam 2012.04.09. 23:58:51

@Daró:
Bakker!
Még egy nagyalföldi! :))
Valaki Dunántulról??
Lehet ránk férne valami vérfrissités,mert lassacskán beltenyészet leszünk :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.10. 00:27:39

@Öreg Sam: Vígasztalódj! nekem a leglaposabb vidék, ahol éltem, Szeged volt - ott is csak a diákéveim. @Daró: Ezért megérdemelte, hogy feleség legyen, nem?

bélabácsi2 2012.04.10. 14:48:14

@"Remy":

Látom mások is írtak már, de ha még nem késő:

Maradék sonka apróra vágva
Serpenyőbe desznyózsír, nagyon finomra aprított (ételben-gyorsan-eltűnős) vöröshagyma, pirítani, rá a sonka, kicsit később tejszín vagy tejföl opcionálisan, csipet borsot megköszöni, zöldhagyma maradék zöldjét összevágva szintén utána hajítani, és egy "fanyar fura kanyarral" mikor lehúzom a tűzről, kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghinteni. Bevonóképes állagú legyen.
Kifőtt tetszőleges tésztával összekeverni, reszelt sajttal megszórni, sütőben még rásütni egy picit felülről a sajtit.
(ha véletlenül(?) egy kis marék összevágott gomba akadna a kezem ügyébe, az is megy bele a sonkával egyidőben.)
Arányok ízlés szerint.

bélabácsi2 2012.04.10. 14:52:02

A slambuc pedig mezítlábas hortobágyi, mást nem ismerek. (el) :)