Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint két és félmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • Boar.: @kobold63: Megfogtál, a kolbászt, szalámit szigorú receptúra szerint készítem de a májast, a hurká... (2018.11.14. 23:15) Csilis bab
  • kobold63: @Waka:@Andrass9: @Az amatőr hagyományörző: @csigafrédi: Úgy gondolom, legalább is részemről, igaz... (2018.11.14. 03:12) Rakott krumpli lusta módra
  • Andrass9: @Waka: Nálunk már nincs se szelektív szemétszállítás, se zöldhulladékszállítás, pedig két óriási d... (2018.11.11. 17:07) Kacsacomb rilette avagy sült kacsacomb saját zsírjában eltéve
  • Dikusz: @Andrass9: Mi azt a tuggyukmit le sem merjük írni, csak pk-nak említjük.:) (2018.11.08. 22:13) Chipotle paprikakrém házilag
  • Dikusz: @kobold63: Már nem az igazi, több poszttal van már utána. (2018.11.08. 12:55) Farkasköröm

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (5) A1 marinád (2) áfonya (3) Aji Crystal (4) alaplé (61) alma (27) almaecet (12) almaszósz (3) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (8) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (32) babérlevél (32) bableves (2) bacon (26) Balaton (2) balzsamecet (8) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (42) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (11) bbq oldalas (3) BBQ szósz (5) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (4) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (3) borjúalaplé (2) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (22) bőrősháj (2) bors (194) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (14) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (6) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (57) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (40) csilipaszta (19) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (22) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (5) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (3) csirkeszárny (9) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (3) csontvelő (2) csuka (3) csülök (25) csusza (2) cukkíni (16) cukkini (9) cukor (97) cukorborsó (6) curry (19) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (5) dara (2) daragaluska (2) darálthús (28) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (15) egres (3) élesztő (47) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (3) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (29) fánk (3) farhát (4) Farkas András (14) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (39) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (81) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (310) fokhagyma granulátum (9) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (7) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (8) füstölt oldalas (4) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (10) garnélarák (5) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (30) ghi (3) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (57) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (3) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (66) gyömbér (85) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (240) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (3) húsleves (14) húsos szalonna (8) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (20) jalapeño (16) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (5) kacsaháj (4) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (3) kacsazsír (32) kacsazsir (2) kacsazúza (3) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfü (50) kakukkfű (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (29) kapormag (7) káposzta (12) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (20) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (20) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (22) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (7) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (20) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (11) kömény (59) köménymag (10) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (16) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) kremsi mustár (2) krumpli (112) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (12) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (12) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (9) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (26) lecsókolbász (3) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (3) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (24) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (34) lime levél (6) liszt (77) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (62) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (7) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (4) marhalábszár (3) marhalapocka (2) marhanyak (11) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (37) Montreal steak fűszer (4) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (56) mustármag (16) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (4) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (29) olíva (2) oliva (16) olívabogyó (2) olivaolaj (85) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (5) oregano (38) oregánó (4) öregtészta (2) őrölt kömény (3) őszibarack (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (29) paprikacsuma (22) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (112) paradicsomlé (21) paradicsompüré (23) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (3) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (9) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (112) petrezselyemgyökér (16) petrezselyem levél (29) pirítós (3) pirospaprika (54) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (10) portobello (3) prézli (24) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (9) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (31) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (33) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (54) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (11) sáfrányos rizs (2) sajt (41) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (34) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (117) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (3) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (18) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (170) sodó (3) sólet (2) sonka (16) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (31) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (14) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (34) Spicy Fiesta (7) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szaft (2) szalonna (53) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (28) szegfűgomba (4) szegfüszeg (6) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (45) szerecsendióvirág (37) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (7) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (3) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (20) szőlő (2) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (18) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (69) tejfel (42) tejföl (68) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (6) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (9) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (166) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (6) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (5) tyúk (3) uborka (20) újhagyma (31) újkrumpli (12) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (166) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (14) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (3) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (96) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (15) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (44) zellergumó (26) zellerlevél (25) zellerszár (23) zöldbab (12) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (56) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (11) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (43) zsíroskenyér (2) zúza (4) zuza (2) Címkefelhő

Vaniliás fonott leveles kalács

2012.04.07. 07:00 Andrass9

Avagy a Vaniliás Kényszerzubbony (Poczok2 úr szerint).

Most sült ki és nagyon finom!

Így néz ki:

DSC05317.JPG

 


Ez a sütemény vaniliás leveles tésztából készül (Danish), amit egy vaniliás / csokis krémmel töltünk meg.

 

Összetevők

Tészta:

  1. 250g liszt
  2. 1 dl tej
  3. 1 tojás
  4. 40g cukor
  5. 30g élesztő
  6. 1 kávéskanál vanilia kivonat
  7. csipet só
  1. 150g vaj
  2. púpos ek liszt

Töltelék:

  1. 2 tojás sárgája
  2. 25g kukorica keményítő vagy 1/2 főznivaló vaniliás puding por
  3. 2,5 dl tej
  4. 1 vanilia rúd
  5. 50g cukor
  6. 1 marék csoki törmelék

A puha (esetleg félig olvasztott) vajat és a lisztet keverjük össze:

DSC05289_1.JPG

A tészta többi összetevőjét dagasszuk össze egy közepesen kemény kelttésztának. Csomagoljuk muanyag fóliába és tegyük a hűtőbe 30 percre.

Amig a tészta hül, elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez keverjük ki a tojássárgájákat a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral és a vanilia rúddal forraljuk fel, majd a vanilia rúdból kaparjuk ki a magocskákat és a rudat tegyük félre (megszáradva még porcukorral eltéve vaniliás cukor készülhet belőle).

DSC05290.JPG

A forró tejből kanalanként adjunk a tojásos keverékhez, hogy apránként felmelegítse, majd öntsük össze az egeszet. Óvatos melegítéssel addíg hevítjük, amig sűrű puding állagúvá válik. Ezután tegyük félre, hogy kihüljön.

A tésztát egy alaposan kilisztezett nyújtó deszkára (szilikon lapra) téve kinyújtjuk 1 cm vastag téglalappá, és kezdődhet a leveles tészta készitésének hosszadalmas művelete:

Megkenjük 2/3-át a lisztes vajjal

DSC05293_1.JPG

és összehajtjuk.

DSC05294.JPG

Az összehajtott tésztát ismét hűtőbe tesszük előírás szerint 30 percre. Ujabb nyújtás, kenés, hajtogatás - amig csak a vajas liszt el nem fogy.

Én szuper lusta vagyok, így a fenti hosszadalmas procedúrát felgyorsítottam úgy, hogy a tésztát a mélyhűtőbe tette mindössze 5-5 percekre. 40 perc alatt sok sok rétegű leveles tésztához jutottam, ami semmiben sem tért el a sok sok óra alatt hajtogatotttól.

A kész tésztát tepsinél kicsit nagyobbra nyújtottam, és az alábbi mintára vagdostam:

DSC05302.JPG

Ha hosszabb tepsid van, talán szebb lesz a tészta, de nekem most így sikerült. A krémet a tészta közepébe kanalazzuk

DSC05304.JPG

Megszórjuk a csoki darabokkal (chocolate chips)

DSC05306.JPG

És elkezdjuk felhajtogatni a tészta nyelveit a két végével kezdve

DSC05308.JPG

Majd az oldal nyelveket felváltva átlósan ráhajtjuk a töltelékre, mintha fonnánk a tésztát. Nekem nem sikerült tökéletesre, itt-ott kikacsingat a töltelék.

DSC05310.JPG

Hagyjuk egy 20 percet még kelni, majd tojással megkenjük

DSC05311.JPG

160 fok körüli sütőben kb 35 perc alatt készül el, de azért ellenőrizzük, hogy ne égjen meg.

DSC05313.JPG

A képen látható extra darabkák a tésztából kivágott nyelvek egy pici töltelékkel megkenve, félbehajtva kerültek a tepsibe.

DSC05353.jpg

Jó étvágyat hozzá.

408 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr234368620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 21:48:29

@anica inkognitóban: az en idomben a gepsonka kifejezetten jo volt
csirkemell sonka az nem is letezett

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.07. 21:48:29

Nem akarom elhinni! Olyan nyugger blog leszünk, ahol senki nem fikázza a képeket? Pedig András mindent megtett érte :-)) Fél kézzel dagasztott, másik kézzel kattogtatta a mobiltelót.
Én nem értek hozzá, de rögtön feltűnt a 32 bites kvantálás okozta demoduláció... ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 21:49:53

@Imre apó: és mi ebbe belehalunk....
@PO: imádom a szar fotókat :P:DD nekem a túl tökéletes az... az túl tökéletes..:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 21:50:33

@hagyma: elsoporte volna a proletariatus
mamar...
ezeknek...

Imre apó 2012.04.07. 21:51:14

@PO: Szerintem kiforrja az még magát, tudod gyakorlat teszi a mestert, András is lesz még Májesztró:):)

Itt nem igen lesz fikázás, vagy 1 kutya majd lehelikofferezi a gusztustalanokat:):)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.07. 21:53:47

@Imre apó: érdekes, a karajon is attól kezdve ment a fotók szakértése, amikor Anna bejelentette, hogy ő készítette, meg az új géppel.

BTW!!! Ökörpörölynek szólt valaki??? :-D

Imre apó 2012.04.07. 21:54:30

@anica inkognitóban: A statisztika szerint a férfiak korábban halnak, pedig állítólag több fiú születik, érdekes:)

_Remy_ 2012.04.07. 21:55:05

@anica inkognitóban: Ismerős. Selyemsonka mindig, hónapokon keresztül. De aztán elmúlik.

_Remy_ 2012.04.07. 21:57:49

@PO: Hát, ma az első kép alig fért a képernyőmre.:) Gondoltam is, mekkora kalács!:)

Hurri Kán 2012.04.07. 21:58:06

@Imre apó:
A nők azért élnek tovább, mert nekik nincs feleségük. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 21:58:31

@PO: Szívesen küldöm majd a blogodra!
Többeknek: a serranoi sajnos nem egész, csak két csomag szeletelt.
De jövő héten a helyszínen eszek majd serranoit, meg manchegot, meg tapast, meg minden más finomat 4 napig (utazással együtt, úgyhogy nem irigykedni!).

_Remy_ 2012.04.07. 22:00:13

@Mitzi von Küche: Nem irigykedni?! Még ilyet!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:01:18

@Imre apó: @gyvy: mert a nők kitűzik a célokat, a férfiak pedig hajtanak ezekért.. ezt bizony szóról szóra így tanultuk demográfiából...
@"Remy": igazad legyen! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:03:02

@Mitzi von Küche: irigykedni?
mire?
4 napot utazol egy sonkaert? nekem van itt, egy ora autoutra

_Remy_ 2012.04.07. 22:03:51

Most főzöm a hímesnek való tojást. Kicsi fiamnak(7).Ha sikerül szépnek megmutatom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:04:18

@anica inkognitóban: ez igy van a no kituzi a ferficelt, a ferfi meg hajtja a noit miutan kituztek
ez nem kerdes

bélabácsi2 2012.04.07. 22:05:17

@anica inkognitóban: ugyanaz a nő... má' ez se jó neked? :)

Hurri Kán 2012.04.07. 22:05:52

@anica inkognitóban:
Tiszta szerencse, sose tanultam demográfiát. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.07. 22:06:26

@Mitzi von Küche: köszönöm! :-)

@anica inkognitóban: "szóról szóra így tanultuk demográfiából".
Hiába, "szeretek művelt emberekkel társalogni". [Svejk]

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:06:38

@gyvy: ösztönös zseni vagy, úgy látszik..:DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:07:02

@"Remy": mutasd, de hagy jojjon elo belolem a gonosz
egy fiunak minek tojas?
most komolyan himes tojast adsz a fiadnak a locsolasert?
mert akkor megkovetlek

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:07:36

@PO: néhanapján elmélet, gyakorlat és józan paraszti ész közös platformon vannak..:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:08:50

viszont nagy orom, most latom, micsoda negyes siker magyar kezilabdaban
ez mar valami:)

_Remy_ 2012.04.07. 22:10:48

@anica inkognitóban: Nekem meg ugyanaz a pasi kellene, mint akit megismertem, de hát változik!:)

bélabácsi2 2012.04.07. 22:11:35

@PO: ezeknél jobb fotó netre nem kell

_Remy_ 2012.04.07. 22:14:23

@hagyma: Igen! Tudod te milyen érdekes ez neki? Ne mondd már, hogy neked gyerekkorodban nem volt!Már itt izgult, hogy milyen matricát rakok rá. :)

_Remy_ 2012.04.07. 22:19:12

@anica inkognitóban: Is-is. Aztán kevésbé, vagy jobban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:19:27

@"Remy": OK
alakarcintom
matricat?
nem fested?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.07. 22:24:16

@"Remy": A képeket fikázóknak: meg kell még tanulnom ezt a felületet kezelni. Az eredeti kép, bár már felére lett redukálva, valóban az egesz képernyőt betöltötte. Most meg sikerült őket túlságosan összenyomni. Sajnos a direkt HTML kód szerkesztése valamiért nem működik.

Imre apó 2012.04.07. 22:26:05

@gyvy: Ez a jó válasz a többi csak nyafogás:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.07. 22:27:03

@PO: Ha volna olyan mobilom ami fényképez ...
A moduláció turbulenciáját meg írd az Irfanview kompresszor engine kárára.

Imre apó 2012.04.07. 22:30:22

Van nálam egy kis pacsuli

Leloccsintom magát

Ha egy kicsi mázlija van

Szereti a szagát

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.07. 22:33:12

@Andrass9: és ahogy fogalmaztam - rendkívül találóan - a lineáris transzformáció karakterisztikus polinomja a bázissal szemben mindig invariáns. Mindig. ;-)

Imre apó 2012.04.07. 22:35:33

@PO: Csak ne tunnl ilyen szépen írni, meg ha még érteném a zösszefüggést:):)

Hurri Kán 2012.04.07. 22:38:32

@Andrass9:
Egy tanácsot, ha elfogadsz: képet, amit ide felraksz, 72 dpi-re állítsd a felbontást, nagyobbra nem érdemes, mert nagyon lelassítja az oldal betöltését. A képek szélessége nyilván változó, saját blogomon 250, 300, vagy 600 pixel szélességet használok. Nem tudom, milyen képszerkesztőt használsz, az Irfanwiev-vel nagyon könnyen és gyorsan lehet képeket átméretezni. :)

Hurri Kán 2012.04.07. 22:39:21

@anica inkognitóban:
Mondjuk úgy, hogy ezt a részét igen. :P :)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:40:48

@gyvy: ááá, borravalóból él a pultos..:P:DD

Imre apó 2012.04.07. 22:41:09

@gyvy: szerinted is így van ez: A büszkeség és a tartás: olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa...:):)

Imre apó 2012.04.07. 22:42:02

@anica inkognitóban: Levegővel, meg kajával itallal:):) borravaló, holvanazmán:)

Hurri Kán 2012.04.07. 22:43:23

@anica inkognitóban:
Borból lettünk, borrá leszünk. :D

@Imre apó:
Ez jó, ezt még nem hallottam. :)
Csak az elvről szólót.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:44:22

@Imre apó: én mindig adok fodrásznak, kozmetikusnak, körmösnek is.. étteremben, kocsmában pedig alap..:)
< igen, kedves vendégeink, ez célzás! :DDD >

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:47:00

@hagyma: igazad van, a víz gusztustalan: halak dugnak benne..:DD

Hurri Kán 2012.04.07. 22:47:26

@hagyma:
Védd a fákat, egyél hódot. :)

Imre apó 2012.04.07. 22:48:02

@PO: Majdnem kikristályozódtam mire kezdtem kapizsgálni a mondatod:):)

@anica inkognitóban:Nem járok fodrászhoz, nincs hajam mán, étterembe se, nincs rá della, körmöt magam vágok, kocsmát meg innen ismerem, na?:P:::::::D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.07. 22:49:06

@gyvy: sose hittem volna, h ennyi betű van a klaviatúrádon :-DD Nagyon belecsaptál a lecsóba, jócskán túlhaladtad az sms-hosszúságot.

@Imre apó: kérdezd Andrást, ő matematikus, hivatalból érti az ilyeneket :-D

Imre apó 2012.04.07. 22:49:19

@anica inkognitóban: Megugye a városi ürülék is bekeveredik:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:49:55

@anica inkognitóban: fodrasz mar 3 dollarert kezet csokol
/hetfon megyer barbershopba/
pincernek kotelezo

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:50:23

@Imre apó: így könnyű spórolni..:DD

na, jó éjszakát mindenkinek, én megyek alukálni :)

Hurri Kán 2012.04.07. 22:50:29

@PO:
??
Nem telefonról vagyok. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:52:07

@hagyma: mi nem azért adjuk, hanem azért, ha el
égedettek vagyunk a kiszolgálással.. de nem magyarázom el, miért nem igénylejük a seggkinyalást,úgysem értenéd...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:52:12

@gyvy: ma inkab sonka lesz, mar a sutobe figyel, eppenhogy talaltunk megfelelo tepsit
Mary aszongya
- ez nagyobb mint a pulyka volt
- te vetted bazmeg - mondom en

receptek szerint 15 -20 perc poundja, tehat legalabb 4 ora...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.07. 22:52:43

@gyvy: Köszi a tanácsot. A saját weblapomon thumbnailt használok, ami azután a teljes méretű képre mutat, ha valakit érdekli. Itt sok a limitáció, meg kell tanulni. Lehet, hogy Toma összevont kép trükkjét fogom használni.
@PO: A következtetésed hibás: a térvektorok kovarianciájának körintegrálja soha nem állandó, hiszen akkor differenciálva 0-át kapnál!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:53:42

@anica inkognitóban: a seggnyalast itt sem igenyli senki, csak akorrek fel es kiszolgalast
es mivel mindenki tudja, hopgy a pincerek 3-4 dollarps oraberben avannak igy mindenki ad ennek fejeben 15-20 szazalekot
de hiaba magyaraznam a rendszert, ugyse ertened

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.07. 22:54:41

@hagyma: nem, én a téged nem értelek... de nem is igénylem, nyugi..
na, jóccak..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.07. 22:56:07

@anica inkognitóban: nem is azert szulettem, hogy mindenki ertesen

Imre apó 2012.04.07. 22:58:00

@Andrass9: Hábazz urak, ez lesz itt a szórakoztató, tanítóhatástkeltő:D:D De nagyon érdekes, még akkor is, ha nehéz érteni:):)

_Remy_ 2012.04.07. 23:09:09

@Andrass9: Nem akartalak fikázni. Naggyon-naggyon jó kép!:)

bélabácsi2 2012.04.07. 23:10:40

@Andrass9: ahogy nézem ez a központi blokk, ahová a poszt és a kommentek kerülnek fix széles, ilyenre állították be, gondolom valami .css fájlban a webes fijúk, tehát ha jól eltalálod a képeid szélességét, a szöveg alul-felül normálisan fogja körbefutni.
Anna képei 500 pixel szélesek voltak, ugyanúgy 72 DPI-vel, a tied 267 pixel széles, ezért rosszul illeszkedik középre. Legalábbis ezeket mondja az IrfanView.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.07. 23:24:55

Jóéjt!

www.youtube.com/watch?v=T2IoTCOjJLM&list=FLQWQw9FKHxueOAemaRXcZIQ&index=29&feature=plpp_video

András! Azt kinek kell beállítani, hogy az ilyen linkek külön ablakban jöjjenek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 00:00:05

ja, amugy en is inkabb atneveznem gasztrokocsmanak, mar hogyha a kaja irany marad, nem csak csetszoba lesz
csak ugy mondtam...

Öreg Sam 2012.04.08. 01:15:32

@PO:
Apám!
Most volt alkalmam megnézni a videot,konkrétan besz*rtam tőle.
Erotikus álmaim lesznek. :)
@hagyma:
Alig nyitott ki a kocsma,bizd a kocsmárosra a cégtáblát!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 01:18:25

a sonkank illata beteritette a laast
besurrant meg a szobaajto alatt is, de kint meg fennseges
most megyek csekkolni, valoszinuleg lekerul a folia rola.....
majd fotozok:)]

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 01:31:05

@Öreg Sam:
na mivan es a velemyszabdsag?
O vetette fel meg az elejen amugy
teket izi
ha erotikus almaid is vannak akkor dombit keresd ne emgem:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 01:32:09

az egesz svajci alpokat atfuti az erotika
havas lejtokon erotikaznak a sioktatok a bankba menet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 01:35:14

Mary is azt mondja, pihentessuk felorat szeleteles elott
ugye a nemzetkozi internacionalizmus....
mi sutjuk, sutottuk, de nem szeleteljuk forron...
eszmeletlen jo juiceja lett
ez a gaz hogy sonkasuteskor en mar mindig a bablevesre gondolok
mindig meg meg allva
az meg kedden lesz:)
vagy holnap?

Öreg Sam 2012.04.08. 01:38:40

@hagyma:
Az erotikát a PO belinkelt videojára értettem,nem is neked cimeztem.
Olvass,ne csak irj! :)
Egyébként meg nekem nem a cégtábla számit,hanem a kocsmában kimért étel/ital,meg a bent lévő társasaág :)

Öreg Sam 2012.04.08. 01:47:18

@hagyma:
Olvasgasd ráérő idődben Moldovát (már lehet a neten is)a 8888 sz.italboltból H.Kovács történetei!
Igérem,jól fogsz szórakozni! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 01:52:30

@Öreg Sam: en arra is valaszolok sokszor amit nem nekem irnak
szarugy
Moldovat ne ajanlgasd nekem, mert valoszinuleg tobbet tudok rola mint Te
ez nem kekeckedes csak teny

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.08. 07:09:29

Jó reggelt!

Kisasszony 1 kávét kérek, hideg tejjel.

És azonnal adjátok vissza a tojásaimat!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 08:48:55

@dömbi: elnézést, elromlott a kávéfőző, kávé azért csak most, de cserébe kapsz egy sonkás szendvicset grátisz :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.08. 09:00:31

Köszönöm szépen, azt nem kérek, az van itthon is.
Kávét itthon nem kapok, sajnálja a pasim tőlem.

De ha valamit tudnál a tojásaimról...na azért hálás lennék.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.08. 09:06:43

@anica inkognitóban: hát, én nem tudok semmit, de a fiúk eléggé érdekes titkos, kódolt infókat cseréltek itt az este.. elgondolkodtató...;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 09:20:20

@hagyma: Nagon szép lett a sonkád! De tényleg!
Az meg látom, hogy kerülgeted a főzőlé-szaft szavakat :)
Gasztrokocsma valoban felmerült bennem, de már késő. Blogot átnevezni nem lehet és másikat meg nem akarok nyitni. Igy legalább nem vagyunk a gasztrotémához szigorúan kötve, hiszen ez csak egy kocsma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 09:22:05

@anica inkognitóban: Szóltam a szerelőnek, köszi. @dömbi: meg hátrajöhet a konyhába - a kisfőzőn készítünk egy frisset.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.08. 09:34:05

Kérek segítséget!

Szeretném megtudni, hogy kell meggymagot csíráztatni.
Lesz abból termő fa?

Öreg Sam 2012.04.08. 09:39:52

@dömbi:
Röviden: nem!
Bővebben:ugyanugy kell csiráztatni,mint minden mást,de ha ki is kelne,abból bármilyen gondos vagy nem lesz az eredeti fajta meggy,csak "magonc",amit majd be kell oltani fajtára.
Szemét egy természet... :DD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.08. 09:50:42

@hagyma: ajjj, már elkéstem, de szeletelés előtt tényleg pihentetni kell. Különben meg nagyon szép lett! Remélem, legalább ilyen finom!

@dömbi: nem kell külön csíráztatni. Elég, ha 3-4 cm mélyen elveted (egy egész sort vessél) és szépen sorban kikelnek. Úgy tudom, hogy valami nemes fajta magjából kelt fácska nem lesz már olyan jó.
Ha van valami kiszemelt fajta, amit szeretnél szaporítani, azt oltással érdemes. Ehhez viszont az aprószemű cigánymeggy adja a legjobb alanyt. Úgyhogy annak magját vessed. Mármint jövőre ;-)

De ha gleditsiát akarsz magról szaporítani, az már bonyolultabb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 09:52:22

@Öreg Sam: Kaptam egy direkt termő fajtát a kertészünktől. Ez nincs oltva és a gyökérzetén keresztül szaporodik (sajnos teljesen kontrollálhatatlan módon). Eddig 4 kis fácskát ajándékoztunk tovább - mindegyik szépen megeredt. Ennek a fajtának (nem tudom a nevét!) specialitása, hogy nem monilila érzékeny, valamint a beérett gyümölcs akár egy hónapig is fenn marad a fán (ha a verebek le nem eszik). Lekvárnak nem jó, mert leveses, mint az üvegmeggy.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.08. 09:55:57

@Öreg Sam:
A lényeg, hogy pesten régi bérház 5. emeletén a teraszon nő a fa, félnek, hogy elpusztul, szeretnék ha lenne belőle még 1, mert még a nagypapa oltotta, vagy nemesítette, vagy mittudomén, de az elfelejtette halála előtt elmondani, hogy kell majd
szaporítani.
Ajánlottam, hívjanak valami kertészt, hátha tud valami trükköt, hajtást, ágat, ledugni? Persze én nem értek hozzá.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.08. 11:02:12

@dömbi: oltóvesszőt kell róla szedni, és ráoltani egy megfelelő alanyra.
máshogy nem tudod megmenteni a fajtát.

Öreg Sam 2012.04.08. 11:18:01

@dömbi:
Erkélyen meggyfa?
Felejtős.
Sok türelemmel ugy 50 év alatt bonsai még lehet belőle...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.08. 13:56:05

@Andrass9: nem kerulgetem, de nem igazan szaft ez, es nem is fozole, mert sutve volt...
nem talaltam az igazi szot ra...
nem flancbol dzsuzozom, csak Maryt kovetve:)@PO: nagyon fasza lett es pihentettem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.08. 15:48:04

@Öreg Sam: Azt hiszem félreértetted. Gondolom nem a teraszon akarnak másodikat (noha én elképzelhetőnek tartom többszáz literes konténerben).
@Babette_: mondja jól, ez az egyetlen megoldás.
@dömbi: Keressetek valahol egy ciganymeggy alanyt, amibe be lehet oltani a mostaniból. Ilyet kapsz jobb kertészetekben (p.l. Gödöllő)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.08. 17:11:40

@Andrass9: tele vagyok jófajta meggy alanyokkal, dömbi eljöhetne érte, és akkor tud hozni nekem olyan csokit is:)

Benikuty 2012.04.09. 02:40:04

@hagyma: okoska, adj új nevet ámerikának, vagy aminek teccik, okoska, esetleg a hatvani hóstyának:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.09. 19:09:29

@Benikuty: vigyazz nehogy infarktust kapjal, a Te korodban felesleges es veszelyes idegeskedni