Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint kétmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (4) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (61) alma (26) almaecet (12) almaszósz (2) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (3) avokado (5) ázsiai bolt (2) bab (10) babér (29) babérlevél (32) bacon (25) Balaton (2) balzsamecet (7) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (5) barbecue (8) barbecue csirke (2) barbeque (7) barnacsiperke (3) barnacukor (16) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (36) bazsalikomsó (6) bbq (5) BBQ (10) bbq oldalas (2) BBQ szósz (4) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (18) bőr (2) borecet (8) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (3) borókabogyó (20) bőrősháj (2) bors (176) borsikafü (4) brassói (2) brindza (2) bulgur (3) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (13) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (11) cérnametélt (2) cheddar (4) Cherie (2) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (56) citromfű (12) citromhéj (25) citromlé (29) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (3) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (39) csilipaszta (17) csilipehely (2) csilipor (3) csiliszósz (3) csili krém (11) csillagánizs (2) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (21) csirkeaprólék (2) csirkecomb (18) csirkecomb filé (4) csirkemáj (7) csirkemell (14) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (8) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (13) csombord (3) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (23) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (15) cukor (90) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (3) dagadó (4) dara (2) daragaluska (2) darálthús (23) datolya (2) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (16) édeskömény (14) egres (3) élesztő (46) ementáli (4) eper (4) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (2) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (8) fahéj (28) fánk (3) farhát (3) Farkas András (12) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (18) fehérbors (38) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (76) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (290) fokhagyma granulátum (8) füge (4) füst (8) füstölény (2) füstölő (4) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (6) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (6) galambbegy saláta (4) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (9) garnélarák (4) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (3) ghí (28) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (55) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) görög BBQ (2) Gouda sajt (3) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (60) gyömbér (83) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (226) hagymakarika (2) hagymalevespor (5) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (14) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (3) homár (2) húsgombóc (2) húslé (2) húsleves (14) húsos szalonna (5) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (6) kacsamell (5) kacsanyak (2) kacsazsír (25) kacsazsir (2) kacsazúza (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (7) kakukkfű (34) kakukkfü (42) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (28) kapormag (7) káposzta (11) kapri (3) kapribogyó (11) karaj (9) karajcsont (2) karaláb (17) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (18) karfiol (19) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (17) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (20) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (5) kifli (12) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (9) kömény (58) köménymag (9) konyak (3) könyv (2) koriander (23) koriandermag (16) köröm (19) körte (6) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (106) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (4) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (10) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (8) lazac (8) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (9) lemezes túró (2) lencse (12) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (2) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (22) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (33) lime levél (6) liszt (74) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (20) majoranna (56) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mangold (4) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (9) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (10) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (3) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (18) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (33) Montreal steak fűszer (3) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (4) mussel (2) must (4) mustár (51) mustármag (13) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (3) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (11) olajbogyó (6) oldalas (28) oliva (16) olíva (2) olívabogyó (2) olivaolaj (77) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (4) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (16) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (26) paprikacsuma (20) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (99) paradicsomlé (18) paradicsompüré (20) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (11) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (105) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (27) pirítós (2) pirospaprika (51) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (18) pörkölt (9) portobello (3) prézli (23) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (7) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (30) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rizstészta (2) rókagomba (3) római kömény (32) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (46) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (40) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (26) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (111) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (18) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (9) snidling (17) (146) sodó (3) sólet (2) sonka (14) sonkahagyma (4) sópehely (2) sör (27) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (12) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (24) spenót (33) Spicy Fiesta (6) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szalonna (48) szárazbab (3) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (25) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (5) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (43) szerecsendióvirág (35) szezámmag (10) szezámolaj (5) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szójaszósz (19) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (15) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (66) tejfel (41) tejföl (66) tejszín (70) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (6) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (161) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tokaszalonna (2) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (3) töpörtyű (5) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (24) TV paprika (4) tyúk (3) uborka (17) újhagyma (30) újkrumpli (11) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (162) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (9) vargánya (13) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (2) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (93) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (14) zabpehely (5) zakuszka (3) zeller (39) zellergumó (22) zellerlevél (18) zellerszár (21) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (31) zöldpaprika (53) zöldség (3) zsálya (31) zselatin (4) zsemle (10) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (42) zsíroskenyér (2) zúza (4) Címkefelhő

BBQ trilógia II. Coleslaw - majonézes káposztasaláta

2018.06.13. 07:00 Andrass9

Nincs BBQ coleslaw nélkül, ezért előbb ezt a remek salátát mutatom be!

Ez a név a 18. századra vezethető vissza a holland "koolsla" (káposzta saláta) anglicizált verziójaként. Alapvető összetevője a vékonyra vágott káposzta (zöld, vagy akár lila is), valamilyen salátaöntettel.

30.jpg

A majonézes verzió, ami főleg Amerikában terjedt el, csak a majonéz feltalálása után születhetett meg valamikor a 19. század elején. A káposzta kötelező eleme, de ezen kívül sokféle ropogós, zsüliennre vágott egyéb zöldséggel is keverik. A majonéz helyett lehet tejfeles vagy joghurtos öntettel keverni.

Én most egy alapsalátát készítettem körítésként a barbeque sertés dagadóhoz/oldalashoz. Összetevői:

A majonéz:

  • 1 egész tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 dl semleges étolaj
  • botmixer

10.jpg

A majonézhez az alapanyagokat mind egy magas keverőpohárba tettem, amibe ezután beletoltam a botmixert kikacsolt állapotában a fenekére. Közepes sebességre bekapcsoltam, és szép lassan felhúztam, hogy az összes olajat felvegye. Az egész kb 20 másodpercig tart!

11.jpg 12.jpg 13.jpg
14.jpg 15.jpg 16.jpg

A saláta:

  • 1 kisebb fej káposzta (kb 1 kg)
  • 2 nagy sárgarépa (lehet több)
  • 2,5 dl friss majonéz (mint fenn)
  • 4 ek tejfel (kevesebb jobb)
  • 5 salotta hagyma (lila hagyma könnyebben elérhető)
  • 1 ek mustár
  • 25-40 tekerés durván őrölt feketebors
  • 2 ek almaecet (ecet fontos)
  • 1 tk só

20.jpg

Először a salotta hagymát reszeltem bele egy nagy keverőtálba (lilahagyma vagy édes fehér hagyma is megfelel), majd megsóztam és meglocsoltam az ecettel. Ez a kezelés 10-15 perc alatt elveszi a hagyma erős ízét. Mivel a vagdosás bizony eltart egy darabig, pont jó lesz a végére, mire összekeverjük. A sárgarépát V Gyula zsülienvágójával reszeltem apróra (igazi gyufaszálak lettek :). A káposztát viszont egy éles késsel szeleteltem fel kb 5-6 cm hosszú vékony szálakra. Mire végeztem a vagdosással, a hagyma is elgyengült, így nekieshettem összekeverni az egészet. Rátekertem a borsot is. A tejfelt, sót, mustárt a majonézbe kevertem és ráöntöttem a káposztára.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg
25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Már csak az alapos keverés volt hátra.

29.jpg

Persze lehetett volna kevesebb a tejfel, de így is egy selymes dresszinggel borított ropogós saláta lett belőle.

Szokás bele még zellersót vagy zellermagot vagy vékonyra aprított zellerszárat is tenni, de egyik sem volt itthon ...

Elkészítés után célszerű hűteni a ropogósság megőrzéséhez, amit feleségem meg is tett nekem :)

27 komment

Címkék: olaj tojás mustár tejföl káposzta majonéz bors cukor sárgarépa ecet citromlé bbq salotta tejfel almaecet étolaj barbecue barbeque mogyoróhagyma BBQ coleslaw

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3613915230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigafrédi 2018.06.13. 11:10:27

Ez egy annyira jollyjoker cucc a kerti sütéseknél, hogy az csoda.
Kb 1000 éve, mikor Tomakonyha receptjei között rendszeresen guberáltam valami jó ötletért, megakadtam az ő coleslaw-jánál. Nem titkoltan a csirkés gyorséttermi lánc saliját szerette volna reprodukálni, ami kicsit megijesztett, de bíztam az ízlésében annyira, hogy egyszer kipróbáltam. Azóta többször elkészítettem, és az arányokon, összetevőkön (tejföllel szaporítottam a majonézt, több répa, vagy káposzta, stb) is sokat változtattam már, egy valami viszont kulcsfontosságú: a tárkonyos ecet. Az a lelke az egésznek.
(Hagymát összevágás után le szoktam forrázni, úgy is elmegy róla a vadság, és 1 mozdulat az egész, lehet egyből hajítani a tálba a többi cucc közé.)
A másik ilyen dzsóker köret a kinti sültekhez a bab. Remélem arról is lesz poszt. :P

2018.06.13. 12:18:46

@csigafrédi: Lehet bennünk valami közös, mert én is Toma mester után mentem, amikor először ilyet csináltam. :) Én is kísérleteztem az arányokkal, volt úgy, hogy egyszerre 3 féle változatot tettem a család elé és kötelező volt mindet megkóstolniuk. Persze, hogy nem segítettek a döntésben. :)
Két dolgot tudok hozzátenni.
Egyik, hogy kísérleteztem zöldfűszerekkel, tárkonnyal is, lestyánnal is, még majorannával is, friss, nem szárított változatban. Nem volt igazán átütő élmény. Aztán egyszer csak eszembe jutott az alma. Ugyanolyanra reszelve, mint a sárgarépa. Nem sok, arányaiban csak ízesítő. Valami jóféle édes-savanyú, jól beérett minőségi alma. Nekem ez hiányzott belőle. Igaz így egy kicsit magyaros lett a coleslaw vagy inkább bécsies, de nekem nem a zöldfűszer, inkább a gyümölcsösség jön be.
Másik, hogy azokban az időkben, mikor a barlangrajzok készültek, internet és gyorsétterem Magyarországon még nem volt, de V-gyalut már lehetett aranyért kapni, akkoriban majdnem feltaláltam a coleslawt, pedig halvány fogalmam sem volt a létezéséről. :D Grillezett tarjához, csirkéhez összegyalultam mindent, káposztát, répát, uborkát, friss paprikát, paradicsomot, nyakonöntöttem valami tejfölös szutyokkal, és jóízűen ropogtattuk grillhusi mellé.
(Most jut eszembe András! Akkor történt meg, téli időszakban, hogy valószínűleg az uborka miatt felhabzott és elfutott az asztalról ez a saláta, mint amit beszéltünk nem régen a szezon első koviubijáról!)

csigafrédi 2018.06.13. 13:19:12

@pizzaszeletvágó: :D
Most az jutott erről hirtelen eszembe, hogy grillkajákhoz mennyire adja magát még a tzatziki is (remélem jól írtam a cacikit). Az meg tulajdonképpen nagymamám tejfölös-fokhagymás uborkasalátájának görögösített változata, gyalult helyett reszelt uborkával, tejföl helyett joghurttal, pici citrommal. Helléneknek akkoriban még biztos nem volt V-gyalujuk, csak reszelőjük. :)
Kezdek olyan lenni, mint Lénárd Sándor: A római konyha bevezetőjében - A parasztasszony a kastélyban - a szegény paraszt. :D

medvedr 2018.06.13. 13:33:14

@csigafrédi: A bab, illetve a hideg babsaláták, babköretek grill húsok hamburgerek pljeskavicák mellé nagyon adják, az egyszer biztos. Bárnyhoz is jók. Jó, hogy felhoztad, össze is fogok ütni egy babsalit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.13. 17:52:46

@medvedr: Ezen mindig tűnődtem, hogy a sok fehérje mellé miért esznek még fehérjét? :)))
Szerintem Waka legutóbbi Boston Baked Beans-je egy jó körítés (nekem inkább mexikóihoz, de izlések és pofonok).

vörösbor(de)minőségi 2018.06.13. 18:30:01

feljajdultam-ez annyira finom.
kegyelemdöfésnek meg az utolsó pár szó...."selymes dresszinggel borított ropogós...."

kész.
végem van.

degeco 2018.06.13. 23:54:10

Costcoban készen árulják

gigabursch 2018.06.14. 07:21:24

A napokban többféle BBQ került elém, engem igazában egyik sem győzött meg.
Ízlések és pofonok.
De virágozzék minden virág.

Dikusz 2018.06.14. 08:16:47

Még sosem mertem megpróbálni majonézt botmixerrel kikeverni, én csak a sárgáját használom a majonézhez, a fehérjéjét nem.
Viszont így, egészben kikeverve -a felvert habtól- biztos, hogy lágyabb lesz.
Első olvasásra nem találtam a borsot a salátában. Tudtam, hogy bennem lesz a hiba, mert azt is tudom, hogy szeretitek ezt a fűszert. Aztán megtaláltam a saláta hozzávalóinál. A mennyiségből újfent láttam, hogy tényleg szeretitek.:)))

Engem nem zavart volna a salátában a hagyma erős íze, sőt szeretem is.

Európai téridő 2018.06.14. 08:58:33

Azért nem kötelező majonézben tocsognia a többi összetevőnek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.14. 08:58:36

@degeco: Az semmi! Képzeld, hogy a Whole Foods is árulja, meg a BJ's is, sőt a Market Basketben és a Hannafordban is lehet kapni.
Csak valahogy ezek egy kicsit túl messze vannak egy adag Coleslaw-ért ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.14. 09:03:04

@Dikusz: Nem lesz felvert hab, mert levegő nem jut a lébe, míg keveri a botmixer. Pont ezért kell alulról lassan felfelé húzni. Csak egy tökéletes emulzió.

2018.06.14. 09:25:34

@Dikusz: teljesen igazad van! Jobban megnézve én sem értem ezt a kirívó pontatlanságot. "25-40 tekerés durván őrölt feketebors" Na ne! Nem ezt szoktuk meg Andrástól. Jó múltkorában azon vitatkozott velem, hogy azért nem használ elektromos borsőrlőt, mint én, mert a gombnyomásból nem tudja, hogy az mennyi tekerés pontosan. 3 vagy 4.5 esetleg 2.875 tekerésnyi bors. Most meg tessék! 25-40 tekerés! Merőben szokatlan tőle, de tudjuk be az első néhány bbq izgalmának... :D

Dikusz 2018.06.14. 12:18:19

@pizzaszeletvágó: @Andrass9: nem tudom, hogy nevessek, vagy sírjak, hülye vagyok, vagy sem. Saját (azt hiszem a szűkebb barátaim körében is) véleményem szerint is időnként sajna igen.
Így azt gondolom, a továbbiakban jobb is, ha el vagyok magammal...

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 13:53:25

Oldalsávon vicc: nem keresek senkit, csak dicsekedni akartam.:D

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2018.06.14. 16:17:24

Fokhagymát is lehet nyomni bele. Már ha az ember nem natúrba, harapva tolja a fej fokhagymát a barbikjú és a saláta mellé.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.14. 18:07:30

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Fokhagyma majdnem mindenbe jó :) Mondjuk az esti tejbegrízbe nem tennék ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.06.14. 18:15:04

@Dikusz: Abszolut nem téged piszkáltunk! Pizza próbált meg fogást találni rajtam (nem nagy sikerrel:), te csak besegítettél, mert felhívtad rá a figyelmét.
Szerintem semmi gond nincs a hozzászólásaiddal - én pl. kifejezetten örömmel olvasom őket!