Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Grillezett szuvidált csirkecomb csalódás

2018.05.06. 07:00 Andrass9

Amikor a szuvidált csirkeszárnyat készítettem, tettem be két adag csirkecombot is a masinába: hátha jó lesz valamikor később. A szuvidálásnak ezen két esetben a tényleges elkészítésre szánt idő csökkentése volt a célja. Egyszer egy menetben megpuhult, már csak egy-egy adagot kell a grill alatt megpirítani.

25.jpg

A szárnyat kipróbáltam, az bevált. Most eljött az ideje a comb próbának. Nomeg a többrendbeli sikertelen rizsfőzést is korrigálni kell. Hátha olvasónk is kedvet kap a kipróbáláshoz.

Mivel már a hús elkészült a szuvidáláskor, csak a rizshez kellett egy bő kanálnyi vaj és kávéskanálnyi só.

10.jpg

Most is kiskuktában főztem, mert arra vagyunk szocializálódva. Egy bögrényi rizst alaposan lemostam, míg tiszta víz jött le róla. Másfél bögrényi vizet a mikróban felforraltam. Ezalatt a vajat felhevítettem a kuktában, majd beleszórtam a rizst, amit azonnal megsóztam és elkevertem. A megpirított rizsre öntöttem a forró vizet. Bezártam a kuktát, megvártam, amíg piszeregni kezd, majd 4 perc múlva lekapcsoltam a lángot alatta. Beburkoltam konyharuhákkal 12 percre, ami alatt pont el is készült. Villával kicsit fellazítottam.

12.jpg 13.jpg 14.jpg
15.jpg 16.jpg 17.jpg
20.jpg 21.jpg 22.jpg

Ekkor beindítottam a sütőben a grillt, mintha csirkeszárnyat sütnék. Szomorúan konstatáltam, hogy nem hagytam rajta a bőrét a combokon, így nem lesz ropogós bőr. Azért a szaftját melléöntöttem.

11.jpg

Betoltam a grill alá a combokat.

18.jpg

Bőr hiányában a hús külső rétege pirult meg.

19.jpg

Saját savanyítású kecskeszarvpaprikával és majonézes rizzsel tálaltam. (A majonézes rizs a kicsilyány kreálmánya - mindig lelkesen teszi rá a kenőanyagot:)

23.jpg

Egy comb már elfogyott, de valahogy nem találtam semmi különleges ízt ...

24.jpg

Annyira csalódtunk benne, hogy a kutyának lett jó napja.

Azt hiszem a bőrére okvetlen szükség van, bár az íze nem volt rossz. Node majd legközelébb ...

37 komment

Címkék: rizs majonéz csirkecomb vaj szuvidálás

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1513868362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2018.05.06. 09:27:53

Ennyit számít -szerintem-, ha a bőre rajta marad a csirkecombon, hiszen az van befűszerezve. Úgy látszik a sütéskor ráöntött szaft nem lehetett elég ahhoz, hogy átvegye a fűszerek ízét, ez lehetett a gond, nem?

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.06. 09:29:05

Talán ezt a húst nem a grillre kellett volna tenni, hanem
a combokat összevágva kisebb darabokra, serpenyőben egy kevéske zsiradékon átpirítani, akkor más eredményt adott volna. Így még a fűszerezésen is lehetett volna alakítani.
Azért remélem valami csirke ízt csak talált a fogyasztó.

Fenchurch68 2018.05.06. 10:39:42

Múltkor pont így jártam, el kellett dobnom a csirkecomb bőrét, annyira minősíthetetlenül tollas és véraláfutásos és randa volt. A húshoz se volt eleve sok bizodalmam ezáltal, de megsütöttem egy rakás zöldséggel. Annyira ízetlen maradt, hogy végül kicsontozva átpirítottam és megküldtem zöldborssal meg citrommal, így vált ehetővé :(

A kutyának is kell néha karácsony :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 10:40:25

@Dikusz: Nem, itt nem a bőre volt befűszerezve. A csirkecombok (a szárnyakkal együtt) a szokásos csípőspaprikaszószban lettek szuvidálva, vagyis a szaftból már belemehetett az íz, amikor szuvidáltam. A bőr a grillezéshez kellett volna, hogy megóvja a húst :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 10:42:08

@látjátok feleim szümtükkel: Ha a kutyára gondolsz, ő biz finom csirkének élte meg :)
A lényeg az lett volna, hogy a szuvidálás már elkészítette a húst, innentől csak egy kis grill kéne neki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 10:44:08

@Fenchurch68: Zöldbors, citrom egy kis konyakkal flambírozva majdnem mindent ehetővé tud tenni:)
A kutyának meg karácsonykor egész sültcsirke az ebédje (mínusz egy comb, amit a macska kap)!

Dikusz 2018.05.06. 11:15:36

@Andrass9: Akkor a kutya csodálkozhatott rendesen. Azt hihette, hogy nyáron is karácsony van:)

2018.05.06. 11:42:11

Nem tudom, hogy a technológiában van-e a hiba, ha van itt hiba egyáltalán(!), vagy az alapanyagban.
Múlt heti sztorim, hogy 2 csirkecombot vásároltam, borsóleves készítésének megalapozott kísérlete miatt. Ilyenkor én egyszerű sós, borsos, csirkealaplevet főzök, majd azzal öntöm fel a pirult gyökérzöldségeket. Nagyon kényelmes módszer, de nem ez a lényeg. Tervem szerint a csirkecombok nem főttek szét, hanem pici tyúkzsírban átforgatva sütőbe kerültek.
Hát én még olyan ízetlen szart, sőt rosszízű húst nem kóstoltam. Bőrével se.
Ugye nálam is megfőtt, aztán sült.
Érdekes módon a leve, a borsóleves alapja ízes, finom lett.
Kutya hiányában kuka lett a combok sorsa.

Hozzáteszem, hogy aki figyel, tudja, én ilyet hosszú évek óta nem csináltam, nem vettem boltban csirkét. Csakhát elfogyott az egész évre lefagyasztott anyag, bepróbáltam a boltit. Egy darabig nem lesz ilyentől hányingerem. Jövő héten már jön az első adag házi csirkém, egészben de konyhakészen. Még inkább meg fogom ezek után becsülni, és nem sajnálom a dupla árat.
(nem, nem fickósodom, ellenkezőleg, pont ezen vitatkoztunk anno)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 12:58:33

@pizzaszeletvágó: Amióta kedves barátunk néha megörvendeztet a saját nevelésű baromfijával, azóta a bolti csirke nem nagyon működik. Még csirkeszárnynak se mindegy mit vesz a szakács!
A kispiacon van állandó "házi" csirke forrás, de az se olyan.
A borsóleves nálunk is hasonló, de általában csirkeszárnyvég alaplével készítem :) A gyerekek az első tavaszit sárgarépás zöldborsós melegvíznek hívták kiskorukban ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 12:59:19

@pizzaszeletvágó: Ja, és a helyi CBA Alemitta csirkét is árult. Csődbe is mentek ...

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.06. 14:15:23

@pizzaszeletvágó:

hehehe-hahaha. Megszívatott a levesben főtt, majd megsütött hús?

Ennek egy fortélya van. A főtt húst meg kell sózni sütés előtt, vagy a húst fele lében - éppen csak egy kicsit ellepje a lé a húst - de erősen sózva kell főzni, és akkor jó lesz a sütés után, a levet pedig fel lehet hígítani.

Kacsát csak úgy sütök, hogy jól besózva kis lében párolm födő alatt, amíg a hús meg nem puhul. Akkor megy a sütőbe és már nem kell sózni ( esetleg fűszerezni szabad ) a leszürt lé pedig egy leves alapja.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.06. 14:18:22

@Andrass9:

Én még nem szuvidáltam, de szerintem valami a fűszerezés körül nem sikerült. A comb vastag hús.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 18:56:06

@látjátok feleim szümtükkel: Már elég sokat szuvidáltam, így nem hiszem, hogy a gond azzal volt. Gondolj bele, hogy azok a combok ott mosolyogtak a rengeteg fűszer közt vagy 8 órát!
blogkocsma.blog.hu/2018/03/19/csipos_szuvidalt_csirkeszarny
így készült!
Ha egy csirkecomb 8 óra alatt nem veszi fel a fűszert, akkor ott sokkal nagyobb gond van!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 20:17:09

Befűtöttem a mozdonyt! Le kell róla égetni a téli füstölések maradványait. Szerencsére volt a hűtőben 3 padlizsán - lesz belőle padlizsánkrém :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.05.06. 20:25:22

Hamár itthoni eseményekről mesélek:
A tó keringető szivattyúja tavaly leégett. Most akkor vettem új szivattyút, meg ha már - akkor egy új tószűrő alkalmatosságot. A fiammal szépen összeraktuk, és beindítottuk. 3 nap alatt elfogyott a tóból 400 liter víz!!! Ennek fele se tréfa, feltöltöttem ismét a tavat, de 5 nap alatt 960 liter tűnt el belőle. Kis híján szívrohamot kaptam, mert megtalálni, és kijavítani egy friss lyukat majdnem lehetetlen. A vérnyomásom felszaladt reggelre 160/100-ra. Bevettem egy nyugtatót ... További gondolkodás arra vezetett, hogy mivan, ha az új tószűrő kivezető csöve olyan helyre nyomja a vizet, aminek egy része kimegy a tóból? A szivattyú óránként 8000 liter vizet mozgat meg, ha az mind kimenne, előbb is észrevenném. Minden esetre kimostam a szűrőt és áttettem visszavezető csövet máshova. Két napja nem hiányzik csak annyi, amennyi elpárolog. Elég nehéz napjaim voltak :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.05.06. 21:23:06

Köszönök szépen!
Van ez így. Érdemes lett volna megízlelni a combot grillezés előtt, akkor hozza-e az elvárt ízt? Biza', egyre ritkább a jó ízű hús. A napokban "falusi" csirkét vettem - megvan az oka persze ennek is -, a rengeteg tokot és a húzós árat leszámítva egészen jó volt. Majd mesélek.
Szívás itt is volt a szivattyúval. Valami hihetetlen idióta módon kötötték be/rá az úszókapcsolót, pár év alatt szépen megtört. A szivattyú fülébe vájt horonyba illesztették be vízszintesen a vezetéket, mely a rendeltetésszerű használatnál éppen derékszögben törik meg.
www.lidl.de/media/product/0/0/9/4/7/8/9/tip-pumpen-tauchpumpe-tkx-8000.jpg
Közben a Hegyen pusztít az aszály, öntözni kellett volna már a múlt héten. Szerencsére, egy avatott kolléga megoldotta a problémát, pár évig megint muzsikál a masina.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.07. 09:22:54

@Andrass9:

Lehet?:D

sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2018/05/06/ember-meretu-harcsat-fogtak-gyongyoson/

"A hal a mérlegelés után természetesen visszanyerte szabadságát.", ami nekem nagypn tecik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.07. 11:32:09

Ezek meg jól kibeszélik a fürdőmestert, hogy miért kekeckedik a fürdősapka hiánya miatt, anélkül is jól bele lehet csinálni a fürdővízbe.

index.hu/mindekozben/poszt/2018/05/07/kacsak_jelentek_meg_a_lukacs_furdo_gyogyvizeben/

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.07. 15:11:48

@pizzaszeletvágó:

Biztosan nem az, mert a rendőrök a Dunába engedték be, látszott a videon.Egyébként egy rendes vadruca 10-12 kisrucát szokott költeni, de előfordul kevesebb is.

Kumari aki Nilüfer 2018.05.07. 15:47:48

És most sajnáljatok!A gyönyörű, szép ívű, gyöngysor fogsoromat, amit nemrég ragasztott fel a diki egy életre, le kell verni, mert sajnos, rövidek a fogak fél milivel, és a fogtövem. és az ínyem között minden franctól visítok:( Továbbá 4 csappal egy régi, ronda, de félig letört, ámbár nem fájó zápfogamat felépítette négy csapra, múlt csütörtökön, azóta sajnos fáj:( nem tehet róla a doki, és garanciában kapok újakat, extra érzékeny a fogam, és elég mélyen kellett furkálni..ennek lehet, hogy gyökérkezelés lesz a vége, mert állandóan sajog:( tegnap-bár egy vén szaros vagyok, egy picikét sirdogáltam:((((( Hozzátenném a dokiban ezek után is száz százalékban megbízok, egyik sem az ő hibája.Ilyen vacak a fogam, az fogsorom anatómiája, minden egyes restaurálásnál felmerültek komplikációk, de első esetben nem kókányol utólag, hanem újra megcsinálja, másképp.(Korábban úgy volt felrakva a korona, hogy 20 évig valójában icipicit ferdén haraptam, ennek iszom most részben a levét:((((Kár, hogy ez velem esett meg, mást baromira tudnék vígasztalni....

Fenchurch68 2018.05.07. 17:27:13

@pizzaszeletvágó: A Lukácsban már gyerekkoromban is voltak minden tavasszal kiskacsák, ott úszkáltak a virágos fürdősapkás nénik között :)

@Kumari aki Nilüfer: Jaj. Jogosan sírdogáltál.

Dikusz 2018.05.07. 18:25:42

@Kumari aki Nilüfer: nagyon-nagyon sajnállak, télleg:(

De azt hiszem a főni a múltkor megkérte a társaságot, hogy ne fogazzunk (nem gondoltam rosszra, és kérlek ne haragudj, hogy megemlítettem).

Kumari aki Nilüfer 2018.05.07. 18:30:22

@Dikusz: Bocsi..kérlek, FŐNI, töröld a fogast, elragadott a hév.:( sajnálom:(

Dikusz 2018.05.07. 18:47:45

@Kumari aki Nilüfer: Lehet én meg a "főniért" kapok, mert azt is olvastam valamelyik blogon, hogy nem szeretik ezt a szót. Én sem, csak már elküldtem a hozzászólást, mire leesett a tantusz (a korom miatti fáziskésés...).

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.07. 19:29:09

@Kumari aki Nilüfer:

Azért részvétem.:(
Előtte van ennek mindenki, aki megöregszik.

csevely 2018.05.08. 14:50:19

@Kumari aki Nilüfer:
Csak vigasztalásul küldöm kedvencemet:
www.youtube.com/watch?v=ge_AE2VtFKY

Amúgy egy hős, aki ezt épp ésszel kibírja, csak mondom.....én, egy gyenge férfi.

Kumari aki Nilüfer 2018.05.08. 15:03:46

@csevely: Köszönöm:) Benne vagyok, csak előre van, ez már nem erő kérdése, hanem túlélés:)Meg is érné, ha ilyen csodaszép keleti lány lennék tőle, de max. piranja lehetek /fogsorom számait tekintve:DDDD/

Dikusz 2018.05.08. 19:45:09

Errefelé szakad az eső, borsnyi jég is esett.

Dikusz 2018.05.09. 01:36:15

@pizzaszeletvágó: Nem:)))

Itthon Budafokon, posztot írok...
süti beállítások módosítása