Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Vargányás tojás

2017.11.20. 07:00 Andrass9

Vagy valami olyasmi. Egerben a piacon vettünk gombákat. A szegfügomba, az ok, azt felismertem. Tulajdonképpen a vargánya is ismerős (az eladó szerint őszi vargánya, amiről azt hallottam, hogy nem olyan erős az íze és illata, mint a nyárinak, meg azt is, hogy pont fordítva van ... A lényeg, hogy az őszi az nem kukacos!). Meg volt valami, amit talán fenyőtinórunak titulált az eladója, nem emlékszem, de a boncoláskor majd kiderül.

10.jpg

Mivel szeretek veszélyesen élni, meg már öreg is vagyok, így vettem mindegyikből. Az utóbbi kettőből egy kis gombás tojásra neveztem be, a maradékot meg leszárítottam a halottkémnek ...

Eszméletlen sok összetevője van egy gombástojásnak:

  • kb 5 dkg feldarabolt gomba
  • 2 tojás
  • pici vereshagyma
  • kb 2 dkg sült hízott kacsamáj (mert kaptam ajándékba)
  • zsiradék

11.jpg

Igenám, de A Fickó váltig ragozza, hogy gombát csak szárazon és nagyon forró serpenyőben szabad elkészíteni (ő már csak ilyen, megmondja a tutit). Ötletekre vevő vagyok (legalább egyszer). Azt mondja, hogy piping hot serpenyő kell (pedig angolul se tud), felforrósítottam hát 290C-re a kisserpenyőt. A felszeletelt gombákat a forró edényben megpirítottam, és a levük nagyrészét elpárologtattam.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Kitettem mindet egy tányérkára.

16.jpg

Pici zsírt loptam a kacsamáj mellől, amiben megpároltam a kicsike hagymát (félkarikákra vágva). A maradék kacsamájat felszeleteltem félcentisre, majd a megpárolt hagymához adtam. Ezután belekevertem a gombákat is.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Beleütöttem a két tojást (állítólag házi gyalogló, kapirgáló és káráló tikok tojása volt - bár a stempli /3-ra végződött?). Daráltam rá kicsi borsot is.

21.jpg 22.jpg

A maradék gombát felszeleteltem, és rácsra tettem száradni. Jó lesz az majd, ha már nincs friss gomba! 2 nap alatt szépen megszáradt a lakásban a napon.

23.jpg 24.jpg

Azért a gombás tojásról se feledkezzünk meg! Felszolgáltam tenmagamnak egy kis sült körte és füge társaságában, amivel a májat kaptam:

25.jpg

Csak, hogy bosszantsam azokat, akik nem kedvelik a "falatképeket", így nézett ki a villámon:

26.jpg

Ami a forró vason való sütést illeti, valami igazsága van A Fickónak! A gombának sokkal erőteljesebb illata és íze volt félig szárítva, csak éppen a negyedére összeesik.

Hátha még, ha megszagolná a teljesen megszárított gombákat ... :)

 

186 komment

Címkék: tojás hagyma zsír vargánya bors tinóru

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2813108960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.11.22. 13:54:28

@látjátok feleim szümtükkel:
Én az elsőt tévesztettem el: enokinak néztem a japán gombát. :o(
De az arab tészta is nagyon trükkös volt!!!! Azt igazából véletlenül tippeltem jól. :o)

she_wolf 2017.11.22. 13:55:29

@látjátok feleim szümtükkel:
Nekem 4 jó válaszom sikeredett, és még mielőtt verni kezdeném a mejjem, kijelenteném, hogy egyedül a fekete fokhagymát ismertem fel, azt is az alakja után, meg hogy tudom hogy néz ki, ha kicsit szottyós:P

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 13:58:10

@pizzaszeletvágó: a bírálat megvolt, pontoztak, én nem is annyira aggódok, a lány szokott lámpalázas lenni az első fél percben, de afelől nincs kétségem, hogy jó lesz:)

she_wolf 2017.11.22. 14:01:43

@Attilajukkaja:
Én az összesre tippeltem -a fokhagymát leszámítva:)
Leginkább azzal voltam bajban, hogy nem volt olyan opció az egyiknél, hogy valamilyen rágcsáló belegittelt a reszelt sárgarépával alaposan felturbózott vegetába:D

she_wolf 2017.11.22. 14:02:56

@Kumari aki Nilüfer:
Lámpaláz:( Szerinted miért nincs az uramnak papíron igazolt nyelvvizsgája? Rigó street rulez:(

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:03:07

@she_wolf:
"a fekete fokhagymát ismertem fel, azt is az alakja után, meg hogy tudom hogy néz ki, ha kicsit szottyós"
Ezek szerint, te már készítettel ilyet? Mert nekem már sikerült. :o))))

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:04:48

@she_wolf:
"azzal voltam bajban, hogy nem volt olyan opció az egyiknél, hogy valamilyen rágcsáló belegittelt a reszelt sárgarépával alaposan felturbózott vegetába"
:o))))

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:06:29

@Kumari aki Nilüfer:
"kettő.."
Na de melyik kettő?
A lányod meg tutira jól szerepelt!!!!
Sajnálom, hogy nem tudtam a mai "védéséről".

2017.11.22. 14:07:57

@látjátok feleim szümtükkel: 5/6 de csak mert az egyikre, az algásra annyira megtetszett a kamu válasz, hogy bejelöltem, az igazit meg nem tudtam! :))))
A többi meg ránézésre, pedig nem főzök ilyenekkel, kivéve a gombát, az ma is lesz vacsira.
Például a halnál is fel lehet ismerni a képen a szövetet. Fokhagyma alakja, szezámmag nyilvánvaló, mi is volt még, ja a tészta az durván egyértelmű.
Kis koncentráció, figyelem.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 14:12:07

@Attilajukkaja: Fokhagyma, alga a kettő, ciki, mi?:)

beülhettél volna, ha már mi nem mentünk:) Mármint a védésre. na, mindegy:)

Lassacskán csak sorra kerül. Sokaknak van ma prezentáció.

she_wolf 2017.11.22. 14:12:25

@Attilajukkaja:
Én még nem készítettem, hanem felismertem a fokhagyma alakját, és hallottam már fekete fokhagymáról.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 14:12:46

@Attilajukkaja: miért idézőjel a védés?? nem így hívják?

she_wolf 2017.11.22. 14:17:21

@pizzaszeletvágó:
Én meg egyszerűbben közelítettem meg a kérdést:
1:"Hagyjatok már az algás superfoodos parasztvakítással, ez csak zöld tea szárított és beáztatott állapotban."

2:"Ugyan már, ez csak hagymahéj. Mert egy konyhában nem csak szemét lehet, de jótékony élettani hatásokkal bíró teát is lehet belőle főzni."

He-he-:D

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:19:56

@Kumari aki Nilüfer:
"Fokhagyma, alga a kettő, ciki, mi?:)"
Egyáltalán nem ciki. Elég nehéz teszt volt!
Én az algával is hezitáltam.

"beülhettél volna, ha már mi nem mentünk:) Mármint a védésre. na, mindegy:)"
Ha tudtam volna, be is ülök.

"Lassacskán csak sorra kerül. Sokaknak van ma prezentáció."
A prezentációk csak 8 percesek, ... de ilyenkor az idő elefántlábakon cammog.

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:21:39

@Kumari aki Nilüfer:
"miért idézőjel a védés?? nem így hívják?"
De igen!! Persze. De ha valaki előtte TDK-zott is, akkor a dolog csak formális.

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:23:40

@she_wolf:
"Én még nem készítettem, hanem felismertem a fokhagyma alakját, és hallottam már fekete fokhagymáról."
Akkor szerencsés vagy. Én még soha nem hallottam a fekete fokhagymáról, viszont már készítettem, ... de arra egyáltalán nem vagyok büszke. :o)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 14:29:10

@Attilajukkaja: Ja, persze hogy TDK-zott:) és a 27. ..úgyhogy csak lesz már valami hír lassan

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:30:55

@Kumari aki Nilüfer:
A helyedben én is izgulnék.
Ugyanakkor:
A helyedben egyáltalán nem izgulnék. :o)

Attilajukkaja 2017.11.22. 14:42:43

@Kumari aki Nilüfer:
Nyugi! A lyány biztosan jól szerepel!

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 15:38:54

@Attilajukkaja: Na, túl van rajta, eredményhirdetés állítólag hatkor.Jól sikerült, úgy érzi, meg Roland is azt mondta(legyen ő bárki, de nála írta a dolgozatot, gasztroból..vagy valami efféle. helikobakter volt benne, az biztos)

Dikusz 2017.11.22. 15:51:34

@she_wolf: nekem három választásom elsőre.

Miután másodszorra is rákattintottam -miután megnéztem az első eredményét-, már mind eltaláltam :))))

Az ilyen teszteknél szerintem is csak találgatni lehet, meg kiszűrni az idétlen tippeket:)

Attilajukkaja 2017.11.22. 15:57:26

@Dikusz:
A kérdéskör szerintem elég japános volt. Aki gyakran főz ilyet, annak könnyebb volt.

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.22. 16:22:07

@Kumari aki Nilüfer:

Miért szégenkeznél? Én is csak azért tudtam amit tudtam, mer sok főzős filmet láttam az idén, mivel sokáig ágylátogatási kényszerem volt, és az unalom ne egyen, ha már én nem ehetek jelszóval a tv-t lestem.Sok mindent láttam ( amiben nem volt politika, a főzésben meg eddig nem volt ), de azt a hüje algát, meg gombát nem ismertem fel. Pedig mind a kettőt láttam már ahogy főzték.

2017.11.22. 16:29:57

@Dikusz: pontosan így van!

2017.11.22. 16:40:42

@Kumari aki Nilüfer: ezt még én is értem, "helikobakter" az a vasúti sorompó kezelő, aki ráérő munkaidejében sok szépirodalmat olvas. :)

Topy 2017.11.22. 18:30:15

@pizzaszeletvágó: helikopter légiirányító :)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:27:08

@Attilajukkaja: kapott " egy díjat, meg ötven ropit, a helyezést még nem hirdették ki":D Fenyves Béla plakettet látok a fotón:)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:29:05

@pizzaszeletvágó: Az hát:DD egyik nővére szerint Bori kutyát püsszeszt:DD (A kutyák lehelletéből mutatnak ki gyomorfekélyt okozó baktériumot.Ezért fura izét raknak a pofájára= püffeszt(Johanna szerint:DD)

Attilajukkaja 2017.11.22. 19:29:23

@Kumari aki Nilüfer:
Gratulálok az egész családnak! :o)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:30:17

@látjátok feleim szümtükkel: ÉN arab-török vonalon vagyok jobb, és némi indiai, japánost nem főzök, illetve alig.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:32:07

@Attilajukkaja: Köszi, de ez csak a gyerek érdeme:) Átadom neki(előre látom az elképedést, egyrészt, hogy hol nem tudnak az ő vizsgájáról, másrészt hogy ki lehetsz-ez jó kérdés:DDD

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:33:06

@Kumari aki Nilüfer: lónak túl jól néz ki:DD Állatorvos lesz februárban.

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.22. 19:35:17

@Kumari aki Nilüfer:

Ne haragudj, de most kissé figyelmetlen voltam, látom már hogy lódoktor az.;D
Minden jót, sok sikert neki, legyen olyan, mint a kedvec lódoktorunk, akkor sok baja nem lesz.

Nem is tudtam hogy a helikobakter a kutyákat is boldogítja. Akkor ez egy univerzális bakter.

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.22. 19:37:53

@Kumari aki Nilüfer:

Szerény vagy, mert a család is benne van egy ilyen érdemben. Már ahogy téged itt meg lehetett ismerni, abból ez jött le.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:38:45

@látjátok feleim szümtükkel: Dehogy haragszom!:) Igen, sajnos a helikobakter a négylábúaknál is van, és alig lehet kipusztítatni. Ezt vizsgálta sok ideig, utánkövetéssel.

(Nagyon aranyos. csinált a témavezetőnek egy ajándékot, saját kezűleg: filcből egy baktériumot:DD mert ugye, okos is, szép is, plusz ügyes!!:) és figyelmes. )

Boar. 2017.11.22. 19:41:03

@pizzaszeletvágó: Te amolyan gombológusnak látszol. Melyik az a gomba, amelynek a népi elkészítési módja az itt leírtakkal ellentétben a zsiradék nélkül pirítás?

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:41:13

@látjátok feleim szümtükkel: Mi csak annyit tettünk minden gyerek érdekében, hogy biztosítottuk a lehetőséget, hogy tanuljanak, és azt, amit szerttek volna. Hálistennek, ezt meg tudtuk adni, ma ez is öröm..és mivel mi is állandóan olvasunk, tanulunk a munkánk miatt, talán minta, a tehetség viszont mázli:) nekik is, nekünk is. És igen, nagyon szeretjük őket, unokástól, tokostól-vonóstól--gondolom, ez is számít. de a munka az övék:)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.22. 19:43:43

@látjátok feleim szümtükkel: a szomszédban van egy kedves ló. Akárhogy nézem, Bori egy fokkal szebb:DDDDD

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.22. 19:55:26

@Kumari aki Nilüfer:

Ja és az a munka, hogy ilyenekké váltak, az kié volt? Na ugyé.

2017.11.22. 20:27:44

@Boar.: Hátul-gombológus véleményem szerint, az úgynevezett 'haragomba' elkészítési módja a száraz, forró serpenyőben pirítás. Népi adatközlőm szerint a recept annyi, hogy mikor a férfi hazahozza a kosár gombát, az asszonyt magára hagyja vele, hogy megpucolja, míg ő elmén addig a kocsmába. Mire hazaér, kész kell lennie a gombának. Innentől népi adatközlőm avatott szavaival folytatom: "hát ha nem lettem kész vele, akkor haragomba' beleborítottam az egészet a serpenyőbe, zsír nélkül, oszt egye azt a részeg disznaja!"

:)

2017.11.22. 20:35:45

@Kumari aki Nilüfer: négykézláb is, profilból? :)

Gratulálok nektek! Igen többes szám. Te is tudod mennyibe kerül előteremteni az ingyenes állami képzés díját! :) És megadni a stabil családi hátteret, hogy azt csinálják a gyerekek, amit szeretnének, kibontakozhassanak, jó emberré váljanak.

Fenchurch68 2017.11.22. 20:42:41

@Kumari aki Nilüfer: Nem a lehánykának gratulálok, neki gratulált nyilván a fél világ, hanem nektek, hogy ilyenre sikerítettétek. Püsszesszen még sok kutyát!

(Énegyikgyerekem is kapott a könyvtárosnénitől oltást, hogy miért is nem látja soha a könyvtárban. "Hát mert nekünk otthon megvan minden." Hozzáteszem: IS.)

2017.11.22. 20:45:06

@Topy: ugye, hogy mi is el tudnánk végezni egy ilyen egyetemet... :D

turósmácsik 2017.11.22. 20:58:24

Itt mindenki grafomán gourmet gasztro gondolkodó?

2017.11.22. 21:38:52

@turósmácsik: te mit olvasol? Ide főként kőfaragók és balett-táncosok járnak művészeti eszmecserére. ;)

she_wolf 2017.11.22. 22:00:49

@Fenchurch68:
Ott a pont!:) No persze az is kell ehhez, hogy jól gyúrható legyen az alapanyag, de hát az is a gyártó eredménye.
Asszem, Kumari nem menekül, noha a sarj érdemeit mindez pöttyet sem kicsinyíti:)

Boar. 2017.11.22. 23:36:07

@pizzaszeletvágó: Kétségtelenül eredeti elmélet de most nem erre gondoltam :-)
A keserűgombát sütötték úgy, hogy a sparheldt forró platnijára dobták. Alkalmasint egy darabka szalonnát vagy juhtúrót tettek a lemezek közé ami beleolvadt de a "vas felőli" oldalon nem volt zsiradék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.23. 03:41:40

@turósmácsik: Áh ... Itt mindenki grafomán, Period. :)

turósmácsik 2017.11.23. 07:03:10

@pizzaszeletvágó: Ebben még örültünk Európa farvizeinek is...

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 07:38:24

@Fenchurch68: na igen..mi is magunk vagyunk a könyvtár:)) Úgy hatezer felé tendálunk..

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 07:43:15

@she_wolf: Nem menekülök én, de azt hiszem, hogy nem biztos, hogy a nevelés, meg a példa határozza meg a gyermek életét. Hoznak magukkal ezt-azt, és azt felülírni gyakorlatilag nem lehet. Van rá jó példa is, rossz is. Én hálás vagyok, hogy ilyen gyerekeket dobott a gép. hozzátettük, amit tudtunk, a többi már rajtuk múlt. Hálistennek jól gazdálkodnak a tálentummal. Nincs ebben több ennél:)

de fene a jódógát, azt nem írta meg, nem is telefonált, hogy mikor jön haza, mikor szedjük fel az állomáson, vagy egyből a gyakorlatra megy-é..szóval a tökéletességre még várni kell:)

2017.11.23. 10:02:41

@Boar.: lehet, hogy volt ahol így sütötték. Azért nem gondoltam rá, mert ahogy én ismerem, kikenték a vékony vas tepsit vékonyan zsírral, és onnantól úgy, ahogy írod, de sütőben. Galambgombát is láttam már így készíteni. Szóval ezt a forró platnin sütést nem ismertem.

she_wolf 2017.11.23. 10:58:38

@Kumari aki Nilüfer:
Ha meg nem is határozza, de olyan mértékű befolyással bír, ami legalább akkora jelentőségű, mint a hozott alap.
És vitatkoznék Veled, mert felülírható:(
Ebből néha nagy szerencsétlenség is lehet, de ellenkező előjellel egy sokszorosan "megtérülő befektetés" nem csak a közvetlen környezet és az adott egyén számára.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 11:42:41

@she_wolf: na igen, ez nagy kérdés..szoktunk vitatkozni, vagy inkább beszélgetni erről a munkahelyen is, más blogon is, otthon is. Főleg az örökbefogadás kapcsán.Nekem sajnos kevés jó, és annál több rossz tapasztalatom van.Nyilván a kapott alapok nem elhanyagolhatóak, és biztos, hogy van felülírás,de ez külön hosszadalmas beszélgetés lenne, úgyhogy szerintem ebbe ne menjünk bele. Maximálisan tiszteletben tartom a véleményedet, és bárcsak mindig igazad lenne!:)

she_wolf 2017.11.23. 11:59:16

@Kumari aki Nilüfer:
Igen, ez valóban nem nagyon illik a "hogyan süssünk repedésmentes bejglit?" témakörbe:D
És ha már... nálunk ma lencsefőzelék lesz, apjukomnak sült virslivel, nekem kóbival;)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 12:06:41

@she_wolf: Nálunk egy fej káposzt van betárolva, és a ki nem mondható ételt készítem el este, ha ugyan meg nem gondolom:D P K !!

she_wolf 2017.11.23. 12:30:50

@Kumari aki Nilüfer:
A tudjukmi nálunk sincs a top 5-ben, de ez csak a véletlen műve:)
(Mondom én, aki nem hisz a véletlenekben:D)
Be vagyok egyébként sózva, mert karácsonyi izéhozékat nézegetek, hogy mit kéne elkövetni. Vannak stabil cuccok, amikhez ragaszkodunk, de nem ártana valamit tekerni a szokásokon...

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 12:43:06

@she_wolf: Ötleteljek? Nálunk egyszerűen KELL, hogy legyen török babsaláta.KFC káposztasaláta. Szeretjük, na:) Céklából majdnem mindegy mi, de cékla legyék!!! kukoricapüré gombával..már hogyne lenne??Töltött káposzta vésztartaléknak, ha vesznénk éhenfele..vega formában is, offkorsz. Sügeret is venni kell, megtömni a hasát, szépen megsütni(citrom, és más úri huncutság)Legyen némi vad, hátha arra szottyan kedvünk..ha lődöz a kedves barát, akkor lesz, fácánnal egyetemben, leveskének, ugye:)
JA!! Ájult imám nélkül ünnep el nem múlhat!! meg káposztás rizs! Vega lassagne! sütőzacskóban oldalas! Bármi, amit ki lehet rántani, de csirke felsőcomb filé, mustárral alapkezelve...némi fasírozott, hagyományosan, vagy török fűszerrel..vagy mindkettő+ stefánia:DD
Továbbá bármi, ami előre összerakható, csak sütni kelljen, vagy előre megfőhető, melegíteni kelljen..vagy még azt sem, mert hidegen is jó.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 12:44:48

És nem említettem a rántoott bármi között a rántott savagyú káposztát:DD pedig azt is rántok, eskü!!!

she_wolf 2017.11.23. 13:09:22

@Kumari aki Nilüfer:
Ezt megpróbálom értelmezni, de sokadik nekifutásra sem megy, max. annyiban, hogy kirántod a savanyú káposztát az edényből és kajálod:)

A céklát még pumpával sem nyomom le az ember torkán semmilyen formában, utálja:(
Ez engem nem akadályozna meg semmiben, de legalább ünnepekkor ne legyünk külön koszton.
Töltött káposzta kipipálva minden évben, a halat én kerülöm mint ördög a tömjénfüstöt, vad.... meginterjúvolom a szomszédot, köszi!:)
A stefi szintén állandó fellépő nálunk az évnek ebben a szakában.
Rohadtul nem érdekel hogy hova tolják fel a tojás árát, főtt tojás lesz egy nagy rakat, mert kell! Meg persze rántott motyó, és a kihagyhatatlan marhahús leves.
Család kedvence torta, bejgli (mákot kell szülnöm!), vaníliás kifli, meg még kéne valami, elvégre január közepéig sem kedvem sem időm nem lesz főzőcskézni.
Kezdek oféliásodni, pedig még csak november van:(
Jó, hogy a vége, de akkor is!

(Basszus, és minderre vagyunk mindösszesen ketten! Hát még ha gyerek is lenne vagy 3, már nyáron nekilátnék, vagy mi van?)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 13:14:19

@she_wolf: savanyú aprókáposztát kimos, ízlés szerinti savanyúra. Egy villányit felszúr, felcsavargat szépen, belemártja a bundacuccba( párizsiasan sokkal egyszerűbb!) majd a bebundázott falatot szépen a zsiradékba applikálja, süti, kiveszi, befalja:)

Hidegen sem utálatos..de annyit nem tudok sütni, hogy melegen el ne fogyna.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 13:17:08

@she_wolf: Krakkóból hoztunk konzervdobozos darált mákot, 600 volt egy bő félkilós, bekavarva, narancshéjas , mazsolás, és fene tudja még miféle. Még nem boncoltam fel, megy a flódniba, meg ki tudja mibe..gubát nem csinálok, azt mi nem szoktunk. BÁÁÁr..ha az unoka kéri, akkor lesz!:)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 13:18:23

@látjátok feleim szümtükkel: A káposzta?? nem hát..ha rendesen bebundázom:)

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.23. 13:35:30

@Kumari aki Nilüfer:

Ez nem olyan, mert nem ad akkora meleget, mint a sparheltbe rakott tűz.

she_wolf 2017.11.23. 13:37:08

@Kumari aki Nilüfer:
Nohát!:o Soha eszembe nem jutna,hogy ilyesmivel kísérletezzek:)
Mindenesetre érdekes, köszi hogy megosztottad!

Gubát én sem szoktam csinálni, és a mák úgy alapvetően hiányzik a hétköznapi menüből, ami szerintem nagy hiba.
Én szeretek a mákkal szöszölni, elkészíteni a tölteléket ezt-azt belerakosgatva:) Meg közben persze kóstolás címszó alatt jól megdézsmálni!

(Itt van egyébként a magyarázata annak, hogy miért van feleslegem, noha keveset kajálok: előétel van jócskán!:D)

2017.11.23. 13:54:06

@látjátok feleim szümtükkel: bezony, van kint a garázs sarkában egy 'Salgó teatűzhely', be kéne izzítanom? Kihozom az udvarra, oszt hajrá. De mit süssek rajta? Keserűgomba már nincs ilyenkor. :)
Hanem, ha sikerül, jövőre átépíttetem itt bent a cserépkályhát, akkor lesz benne sütőtér! Magas hőmérséklet pizzának, miegyébnek. Már beszéltem a kályhással, már csak a lottószámokat kell eltalálni.
Ahogy Puskin is megmondta: minden az Anyegin múlik. :)

Boar. 2017.11.23. 15:21:02

@pizzaszeletvágó: Erdélyben én is tepsiben sültet ettem de háznál, azt mondták, az "erdőn" parázson sütik. Ezt a platnin sütést először nagyanyámtól hallottam, hogy ők annakidején így csinálták, aztán azóta mások is mondták.

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 15:40:26

@látjátok feleim szümtükkel: Már hogyne adna: legnagyobb gázrózsa, fullig felcsavarni, én azon sütöm a padlizsánt is, nagyon kiválóan átsül, enyhén füstös,nincs azzal baj.Illetve de: két padlizsán fér rá a ducikból, míg a spór tetejére sokkal több.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.23. 16:13:12

@Kumari aki Nilüfer: Ha van grilletek, azon a legjobb sütni a padlizsánt! Szerintem :)

Attilajukkaja 2017.11.23. 16:45:55

@Kumari aki Nilüfer:
"Köszi, de ez csak a gyerek érdeme:)"
És a témavezetőé, a kollégáké. De még az Oscart is meg szokták köszönni a családnak, mert nélkülük ez nem jöhetett volna létre. :o)

"Átadom neki(előre látom az elképedést, egyrészt, hogy hol nem tudnak az ő vizsgájáról, másrészt hogy ki lehetsz-ez jó kérdés:DDD"
Egyszer felfedem majd magam. :o)

Attilajukkaja 2017.11.23. 16:46:01

@Kumari aki Nilüfer:
"Köszi, de ez csak a gyerek érdeme:)"
És a témavezetőé, a kollégáké. De még az Oscart is meg szokták köszönni a családnak, mert nélkülük ez nem jöhetett volna létre. :o)

"Átadom neki(előre látom az elképedést, egyrészt, hogy hol nem tudnak az ő vizsgájáról, másrészt hogy ki lehetsz-ez jó kérdés:DDD"
Egyszer felfedem majd magam. :o)

Attilajukkaja 2017.11.23. 16:47:06

Nem tudom, hogy tudtam kettőt kattintani a Küldés gombra, de véletlen volt!

Attilajukkaja 2017.11.23. 16:49:36

@Kumari aki Nilüfer:
"savanyú aprókáposztát kimos, ízlés szerinti savanyúra. Egy villányit felszúr, felcsavargat szépen, belemártja a bundacuccba( párizsiasan sokkal egyszerűbb!) majd a bebundázott falatot szépen a zsiradékba applikálja, süti, kiveszi, befalja:)"
Wow! Mi az az apró káposzta? A szálas, ugye? Ezt ki kell próbálni!

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.23. 17:15:58

@pizzaszeletvágó:

Én tavasszal akarom beépíteni a teatűzhelyemet a kisebbik konyhába, egyrészt a fűtés okán, másrészt lerben szeretnék kalácsot sütni. No és majd sütök a platnin palacsintát.

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.23. 17:17:33

@Andrass9:

Persze ha a grillre teszel egy öntöttvas lapot, akkor kész is a forró platni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.23. 19:19:50

@látjátok feleim szümtükkel: El vagy te tájolva!!! :)
A lényeg, hogy füstön süljön, mert tapasztalat szerint akkor a legfinomabb :) Legalábbis a feleségem szerint, aki autentikus forrás :)

she_wolf 2017.11.23. 19:32:43

Nekem meg olyan grillsütőm van, amilyen nektek nincsen is, bibibíííí:P
Valami ősrégi orosz gépszörny, két infra cső van benne, nyársforgató motor, és lenyitható üvegajtaja van. És amikor a befűszerezett csibe napozik benne, olyan illatok szállnak a levegőben, azzal jól lehetne lakni. No abban szoktunk telente a teraszon csirkét sütni. Azért telente, mert olyan hő jön belőle, hogy egy rövid ujjú pólóban és macskagatyeszban sem fázom mellette, és azért a teraszon, mert olyan hangja van, hogy szerintem egy mixerkocsi csak háttérzaj lehet mellette:)
És amikor hó is hull, akkor tökéletes a világ:D

Attilajukkaja 2017.11.23. 19:37:48

@she_wolf:
"amikor hó is hull, akkor tökéletes a világ"
Ez annyira romantikus, hogy csuhajja! :o)
A szüleimnek még lehet, hogy megvan a Rakéta porszívójuk is. Szerintem nem dobták ki, mert semmit sem dobnak ki. :o)

Kumari aki Nilüfer 2017.11.23. 19:49:22

@Attilajukkaja: Az apró káposzta az, ami nem fejes :)) igen, a szálas.Erre aprókáposztának mondják.

she_wolf 2017.11.23. 21:15:21

@Attilajukkaja:
Persze hogy romantikus, hiszen nekem pihe-puha és patyolat lelkem van;)
Nemröhög!

2017.11.23. 22:17:11

@she_wolf: van. Kettő is. Mindkettőben a forgató motor adta meg magát. Apósomnak volt kettő. Egyet nekem adott, másikat sajnos megörököltem. Kint van a garázsban az is, mindkettő. Ha olyanom van, az egyiket behozom és melegszendvicseket gyártok benne nagyüzemben.

she_wolf 2017.11.23. 22:58:05

@pizzaszeletvágó:
A forgató motor hibája nem újdonság, a miénk is akad egy ponton, úgyhogy jól rá kell applikálni a csibét, mert nagyot ránt rajta.
Ha az hites itthon lesz majd rákérdezek a gyártmányra/típusra, és ha találok, lövök róla képet:)
Nem tudom miért, de a csudasütőben valahogy másképp sül mint az őskövületben, más az íze, meg különben is....:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.24. 00:13:54

@she_wolf: Valahogy az örmény sasliksütőre emlékeztet :)
Már nincs olyanom, de sokat sütöttünk benne!

she_wolf 2017.11.24. 19:33:50

@Andrass9:
Kértem az uramat hogy bányássza már elő, beintett.
Majd világosban, meg még el kell előle rámolni, meg izéhozé. Egy csokor nő nem tud annyi kifogást gyártani egy hét alatt, mint az ember cca. 2 perc alatt.
De ha itt lennél, és azt mondanád, hogy nem fontos ugyan, de hadd nézhesd már meg, egy pillanat alatt előtúrná.
Ő egy ilyen...

beetee 2017.11.26. 17:48:17

Forgónyársas grillsütőhöz:
Elekthermax, később Siemens névvel futott itthon sokáig az a forgónyársas csoda.
Narancssárga festése volt.
Valószínű volt keletebbi klónja is.

Sokszor moziztam végig előtte a csirkesütést elejétől a végéig... :)

Google képkereső kiadja elekthermax grillsütő keresésre.
süti beállítások módosítása