Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • she_wolf: @látjátok feleim szümtükkel: Ennek utána kellett néznem. Ez valahol Németországban van, arra gond... (2017.10.24. 13:12) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Frédi vagy Béni szelet

2017.09.18. 07:00 Andrass9

Megjelent a hiperekben a Hajnal Hús Frédi- vagy Béni szelete, ami egy fűszerezett monstre bőrös sertésalkatrész (leginkább comb vagy tarja). A név a nagysikerű Kőkorszaki Szakik ebédjére utalhat.

23.jpg

Egy előnyét látok: be van pácolva, már csak sütni kell. Persze, csak ha van ekkora serpenyőd, mert ez leginkább egy méretes paella tepsibe való:) Akciós volt, gondoltuk, egyszer lehet ilyet is enni.

Már csak a legnagyobb serpenyőmet kell előkeríteni. Abba tán belefér.

  • 1 Frédi szelet a Hajnal Hústól
  • 1 fej vereshagyma
  • 1 kis zöld alma
  • 4 girizd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • 2 ek zsír
  • 1 ek mustár
  • 2 nagyobb újkrumpli
  • majoranna

10.jpg

A hagymát és az almát összevágtam, a fokhagymát csak megpucoltam. Az egészet a zsírban megdinszteltem.

11.jpg 12.jpg 13.jpg

A húst kiszabadítottam a fóliából, majd kezelhetőbb méretűre vágtam. A bőrt és a zsírt felkockáztam, hogy ne rántsa össze a szeletet. Egy kis mustárral még ízesítettem, mert miért ne. A megdinsztelt hagymák közé beügyeskedtem a szeletet. Kitöltötte a serpenyőt tisztesen. Amikor már jól megpirult, felöntöttem a sörrel, és lefedtem. Tíz percet pároltam vele, majd zsírjára lesütöttem.

14.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A krumplit nagyobb kockákra daraboltam, egy kisebb serpenyőben megszórtam majorannával, majd a pecsenye zsírjából, és a pörcökből kanalaztam hozzá. Fedő alatt előpároltam, majd felforrósítva megpirítottam.

19.jpg 20.jpg 21.jpg

Kovászos uborkával szervíroztam.

22.jpg

Kellemes, bár enyhén kesernyés volt. Jóllaktunk belőle rendesen, és nem egy fogyókúrás étel.

Ezen a tapasztalaton felbuzdulva vettem még egyszer kétfélét is (van mustáros páccal is). Ebből egyet megsütöttem, a másikat lefagyasztottam. Ami elkészült, az viszont keserű lett. Ennek oka a saját mustárban keresendő, mert semmi más nem keseredhetett volna meg benne. Ezt egy másik ételünk igazolta, amit ugyanezzel a mustárral ízesítettem, úgyhogy a mustárt kikukáztuk.

Tanulság: Kényelmes, gyors pecsenye, ha nem vagy túl igényes a fűszerezést illetőleg. Öreg mustárt pedig nem szabad sütni, mert keserű lesz.

80 komment

Címkék: alma sör krumpli hagyma zsír mustár fokhagyma majoranna

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6312743252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kumari aki Nilüfer 2017.09.18. 08:15:50

Nekem egy hentes ismerősöm egy ízben azt tanácsolta, előre pácolt húsokat ne vegyek, mert előferdül, hogy a páccal a nem éppen friss húst teszik kívánatossá. Ez főleg grillszezonban jellemző. Így én nem veszek pácoltat, inkább applikálok egy aktuálisan megkívánt kencét, úgyis kell egy éjszaka vagy a pácolásra, vagy a kiolvasztásra,addig szépen átjárja a fűszer a hazait is. Vannak rub receptjeim, valami csuda marhaoldalast tudok vele előállítani, a rub recipéje a Nyárspolgár BBQ oldalról halászható.Ajánlani tudom, jó szívvel:)
Nálunk viszonylag váratlan délutáni(korai vacsorai) vendégeknek zacskóban sült oldalas volt tegnap, meg a Dorogi család friss kolbásza sütve..mit mondjak, jól fogyott, paradicsomsalátával, meg mustárral-miegyébbel. És friss házi kenyér, igényesebbeknek káposztás rizs:)

Dikusz 2017.09.18. 09:26:28

@Kumari aki Nilüfer: de a kevésbe friss húsnak is van zamata, mi több aromája. Ha nem túlságosan többnapos, akkor még adhat hozzá az ízvilághoz azért:)))

Isley 2017.09.18. 09:27:08

@Kumari aki Nilüfer: nekem nem ismerős mondta, saját gyanakvásom miatt nem veszek előre pácolt húst. :)

Dikusz 2017.09.18. 09:29:37

Álljálljállj! Hol van a megszokott tizenöttekerésnyi bors?
Anélkül nem az igazi:)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 11:11:48

@Dikusz: Kiváncsi voltam az eredeti pácolás ízére :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 11:14:12

@Kumari aki Nilüfer: Nem hiszem, hogy ez a hús ebbe a kategóriába sorolható. Eleve nem vágnak ilyen formán sertés/malac combot, tehát nem is tudna nem friss lenni. Olvastam a cégről több reviewt is, és rosszat nem hallottam róla - ez nem egy amatőrök által sufniban gyártott levegős kolbász ...

medvedr 2017.09.18. 14:02:25

Észrevettem, hogy a hozzávalók illusztrálására szánt képen egy Kozel van, míg a sörrel felöntést ábrázoló fotón egy HB-s dobozból ömlik a sör. Feltehetjük a kérdést: Mi lett a Kozel sorsa? Döntő jelentőségű az ügy szempontjából. Érti Dr. Watson? Nos kedves Watson, itt lép elő egyik fő módszerünk a rendszeres kísérletezésen alapuló a dedukció.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 14:30:21

@medvedr: Lebuktam!!! A Kozel elfogyott, mire a sörre került a sör azaz sor ... Nyertél egy HB-t! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 14:31:26

@látjátok feleim szümtükkel: Szerinte még finomabb lenne. Tapasztalatom szerint (amikor a feleségem hagy pár cseppet a barnasörből), annak íze sokkal jobban kihozza a hús ízét! Szerintem ...

she_wolf 2017.09.18. 17:42:58

Amikor az uram meglátta ezt a csomagolt valamit a bolti hűtőpultban, felcsillant a szeme, én meg tudtam, hogy b+van.
Sietve leszögeztem még akkor ott, helyben, hogy édes fiam, ugye sejted, hogy ezzel az fog bűvészkedni, akinek minimum két anyja van? Merthogy én nem, az olyan biztos, mint a halál, és lesz szíves szólni ha terítékre kerül a cucc, mert akkor egy kisebb Föld körüli utazást megszervezek magamnak.

Így indult a karrierünk a Frédi és Béni szelettel.

Miért a zsigerből elutasítás?
1: nem szokok előre pácolt motyót venni, ezt nálam a darált húshoz hasonló idegenkedést váltja ki. Nincs magyarázat.
2: Ránézésre ez a motyó szabadtűzért és grillrácsért kiált. Ammeg a konyhában télvíz idején nem műxik.
3: Ránézésre cca. 2,5 cm vastag szeletről beszélünk, amely területe egy paplanéval vetekszik. Én gyakorlatlan vagyok féldisznó egyben sütéséhez, úgyhogy nemes egyszerűséggel azt mondtam az uramnak, hogy azt csinál vele amit akar, tőlem szobára is mehet és be is takarózhat vele.

Midőn hazaértünk, apjukom elkezdett a konyhában tüsténkedni. Egy mozdulattal lesöpört mindent az asztalról, és előszedte az őskövület tábori konyhaberendezést.
Meg egy üveg félszáraz fehér bort.
Kaját készített, olyat, hogy ülve beleremegett a lábam:)
Hozzá kell tennem, hogy némileg mókolt a fűszerezésen, ellenkezve azzal a gyakorlattal, ami már bevált nálunk: az újdonságokat mindig a szokványos (értsd: mellékelt -ha van) leírás szerint készítjük, majd ha szükséges, az ízlésünknek megfelelően módosítunk rajta.

Azóta volt már többször, mindannyiszor finom és nagyon kiadós étek sikeredett belőle. Érdekes módon grillen még nem készítette el:)
Először csak friss kenyér volt hozzá répacsíkkal töltött almapaprikával, de a rizsköret (hallottátok a legújabb dilit ezzel kapcsolatban?:O) éppúgy megfelelő lehet, mint a krumpli összes permutációja:D

she_wolf 2017.09.18. 17:57:07

@Dikusz:
Sok-sok éve kaptunk egy vadkacsát egy barátunk vadász haverjától. Mondták, hogy felhasználás előtt érleljük kicsit, és akkor puha, finom lesz, receptet is adtak hozzá.
Jó. A Xll. kerületi lakásunk erkélyére kiraktuk a jószágot fejjel lefelé lógatva, lábainál összekötve. Néha ránéztünk, hogy rügyezik-e már, és egyszercsak azt mondtam az én férjemnek, hogy kicsi szívem, majd azt mondjuk, hogy köszönjük, finom volt, de nézd, mindjárt magától a szemetesbe tipeg, úgyhogy én köszönettel, de inkább talán nem kérnék ebből. Ja, meg szaglik is, úgyhogy nem reszkíroznék.
Nem tudom mi történt a jószággal, ember eltüntette.
Én nem tudok vadat készíteni, nem vagyok járatos benne. Vadász barátunk néha meghív egy vacsira, és istenieket készít az asszonnyal, de ennél jobban nem bonyolódom bele.
Másban keresek kihívást, a konyhában inkább biztonsági játékos vagyok.
Lapos, szürke, ciki vagyok ilyen szempontból, de evvan:D

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.18. 18:06:00

@she_wolf:

Minden húsnak, a vadnak is jót tesz a fagyasztás, fellazulnak a rostjai. A friss vadkacsa lehet fiatal és lehet öreg, ettől függ a főzési ideje, de megfözhető érlelés nélkül is. Nagyon jó egyébként. Főleg narancsosan.

she_wolf 2017.09.18. 18:13:54

@látjátok feleim szümtükkel:
Majd ha egyszer valami nagy kaland után fogok sóvárogni, rászánom magam:D
Mert enni szeretem, csak elkészíteni nem tudom:(

Kumari 2017.09.18. 18:27:34

@she_wolf: Eddig úgy tapasztaltam, nagyjából egyezik az ízlésünk, úgyhogy ha Frédiék szembejönnek, próba, szerencse:)
Vadat fagyasztani szoktam, de csak azért, mert valahogy tárolni kell.Érlelés nem a műfajom, nekem az büdös..éa a sztéket is át kell sütni, nem bírom lucskosan legyűrni. Hiába, na...első generációs értelmiségi vagyok:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 19:07:18

@she_wolf: Hát valahogy én is így voltam vele, mint az apjukod! Az a takaró óriásserpenyőért rimánkodik! Grillen nem igazán lenne jó, mert nem egy tarja, ahhoz túl száraz, de azért tárcsán még remek lehet (a sört a tárcsa mellett is el lehet iszogatni).
Az üveg bor meg természetes alkotóeleme egy férfi főzésének :)

she_wolf 2017.09.18. 19:36:23

@Andrass9:
Az ám, a boronatárcsa!:D Az még egy mekkora vívmány! Hirtelen ki is maradt nekem, pedig tényleg egy igazi szabadtéri megoldás;)
A grillrács valóban behatárolható vastagságig, szaftosságig használható, és tudni kell vele bánni, mert könnyen kiszáradhat a cucc. Van nekünk egy vaslapunk, azzal szoktuk lesúlyolni a vaskosabb szeleteket. Rövidebb idő alatt megsül a husi, és nem megy pocsékba a lé, ami szaftossá teszi.
Télen grillcsirkét szeretek a teraszon csinálni. Valami külön varázsa van, hát még ha még hó is esik:)
(Most jól kitoltam magammal, beindult a nyálelválasztásom:D)

she_wolf 2017.09.18. 19:42:58

@Kumari:
A sztékkel nekem is az a bajom, hogy mindenevő vagyok, nem ragadozó. Nyers, félig nyers húst nem eszem, ha a kutya a kovászba, akkor sem:P
Teljesen átsütve pedig a sztéksznobok jól megjelzőznek, ez meg különösebben nem tud izgatni:D
Függetlenül attól, hogy a régmúlt hagyományai mit írnak elő és hogy mennyire hájpolják túl ma épp az ellenkezőjét néha ahogy a csövön kifér, én megmaradok amolyan középutasnak.
Ami jólesik, és ahogy jólesik. Az ismereteket jó tágítani, szeretem is, de nem érzem mindig kötelezőnek az alkalmazásukat:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 19:57:29

@she_wolf: Én télen is grillezek, mert lusta vagyok elrakni a grillt télire (nomeg azt használom füstölőnek is).

vörösbor(de)minőségi 2017.09.18. 21:45:10

@Andrass9: a sört azonnal észrevettem,de gondoltam pontosan arra,amit válaszként irtál is valakinek :)
a staroprament ajánlanám a figyelmedbe,készitenek olyan sört ami barna ÉS világos keveréke.
nagyszerüen van elkészítve-érdemes kipróbálni.

Fenchurch68 2017.09.18. 21:45:15

@she_wolf: Most erről eszembe jutott, hogy mennyire ennék egy tatárt :D
Mióta az emberrel vagyok, nem ettem, szerinte az fasírt-alapanyag :) Sajnos még nem találtam olyan éttermet, ahol gusztusom lenne rendelni, ez abszolút bizalmi kérdés. Mondjuk anyámnak már említettem, hogy jövőre nagyon kerek szülinapra mit is szeretnék...

vörösbor(de)minőségi 2017.09.18. 21:45:54

@Kumari aki Nilüfer: káposztás rizs?
lehetne erről többet megtudni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.18. 21:59:15

@Fenchurch68: Jót nyaraltatok?
Tatárt én néha készítek a gyerekeknek. Te is tudsz, ha veszel 15 dkg bélszínt (a madarasban néha van bélszínvég kedvező áron, kb ekkora kiszerelésben), vagy lábszárat, de az sok munka, míg elkapargatod. Még egy jó puha hátszín is jó, csak azt nagyon le kell hártyázni/inazni. A lényeg, hogy apróra vagdosd éles késsel :)

Waka 2017.09.18. 22:13:20

Köszönök szépen!
Tudja az ördög, de valahogy én is berzenkedem tőle. Így aprítva, jól átsütve esetleg. Nekem ennél a húsnál a méret szimpatikus, hajdan volt felénk majd két centi vastag, afféle sertés T-bone, csak úgy ízesítés nélkül, azt kipróbáltam volna.
Tárcsán egy vastag szelet a sertésből, tarja vagy akár a lapocka szeletelhető részei, igen jól elkészíthetők. Azon még a medium rare is prímán megoldható és finom.

she_wolf 2017.09.18. 22:17:23

@Kumari aki Nilüfer:
Zacskóban sült húsok nagy kedvenceink nekünk is:)
Örök emlék, a barna papírzacsiban sült csirke, amit fiatalasszony koromban tanultam az akkori házmesterünktől.
Kevés dolgon tudok elképedni, de amikor meghallottam tőle hogy papírzacskóban süti sütőben a csirkét, hirtelen azt hittem, hogy csak próbára tesz, mennyire vagyok hülye.
De ott voltam és végigseggeltem csakazértis, hogy hogyan készíti:)
Kár, hogy nem készült rólam valami képfelvétel, mert szerintem érdekes lehetett némely reakcióm:D
Miután békebeli barna papírzacskót szerintem már nem lehet kapni (régen a zöldségesek ilyenbe pakolták és mérték az árut), áttértem a most kapható zacsira, de ugyanúgy megoldható sütőpapírba csomagolva is, csak macerásabb bebugyolálni -szerintem.
Nagyon sok kaját meg lehet benne csinálni, akár köretestül is, és valami betyárosan finom:D

she_wolf 2017.09.18. 22:23:20

@Fenchurch68:
Ma hiányoltalak csöndeskén magamban, mert egy korábbi, máshol megejtett hozzászólásom után kutattam, és megakadt a szemem a nickeden:)
De ezek szerint igazoltan voltál távol, remélem, jól érzetétek Magatokat:)
Ami a tatárt illeti, az valóban bizalmi kérdés, talán még egy fugut is bátrabban fogadnék el egy idegen helyen, "lesz, ami lesz" alapon:)

A fickó 2017.09.18. 22:50:09

@Dikusz: "de a kevésbe friss húsnak is van zamata, mi több aromája. Ha nem túlságosan többnapos, akkor még adhat hozzá az ízvilághoz azért:)))"
Ezzel jól meg aszontad. :DD
Mi a nem túlságosan többnapos? 14, 21, 28 nap?

A fickó 2017.09.18. 23:16:25

@she_wolf: "Nyers, félig nyers húst nem eszem, ha a kutya a kovászba, akkor sem:P"

Sok íztől és tápanyagtól fosztod meg magad.

..... vannak akik még fizetnek is érte.

vilagevo.hu/2015/09/19/veres_vadkacsanyakat_ettem_a_vilag_legjobb_ettermeben_csak_eros_idegzetueknek

A fickó 2017.09.18. 23:22:49

Frédi szelet béniknek. :D

A fickó 2017.09.18. 23:35:20

@Andrass9: "Olvastam a cégről több reviewt is, és rosszat nem hallottam róla - ez nem egy amatőrök által sufniban gyártott levegős kolbász ..."
Igazad van, mert ez egy gyárban készült, amatőröknek gyártott levegőtlen, combszelet.:DD

she_wolf 2017.09.19. 00:14:18

@A fickó:
Akinek úgy jön be, annak egészségére, egyebekben pedig: "De gustibus non est disputandum". Ugyebár:)

she_wolf 2017.09.19. 00:16:45

@A fickó:
No és te -mint szaki- mit szólsz éppen most hírverést kapott rizsamizériához?

A fickó 2017.09.19. 02:01:52

@she_wolf: Milyen rizsmizériához? Majd, ha az ázsiai népek elkezdenek hullani, mint a legyek a rizstől - na akkor, de csak akkor kezdek el aggódni. :D

Topy 2017.09.19. 08:58:23

@medvedr: a figyelmes szemlélő! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.19. 09:18:41

@she_wolf: Az egy össznépi baromság! Dehát Mo-on minden hülyeséget be lehet dumálni az emberek fejébe, ha az a királyi médiából jön ...

Dikusz 2017.09.19. 10:03:51

@Fenchurch68: azt én is nagyon szeretem, szólj ha készítesz, és van maradék:)
A fiam szokott csinálni tatárt, csak énszerintem nagyon túlborsozza.

Nagyon régóta nincs meg az az étterem, csak az idősebbek emlékeznek rá, hogy melyik az, a fiatalabbak nem is hallottak róla, ahol Budapest legfinomabb tatárbifsztekje készült annak idején. Az Üllői út/Ferenc körűt sarkán lévő épület pinceszintjén lévő Két Medve sörözőről van szó. Kicsit feljebb, a Ferenc körúti Híd étteremben (a cukrászdája is elsőosztályú volt)igen jól elkészített sztéket lehetett enni.

Szintén nagyon kerek (látom a nickeden melyik) évforduló alkalmával hívtak meg egy olyan étterembe, ahol valóban kiváló minőségű sztéket lehetett kapni, ki milyen átsülten kérte, úgy. Az igaz, hogy igen borsos áron, de megérte. Manapság is működik az étterem a Visegrádi utcában van, de nem a Trófea (azok az éttermek is minőségi -szerintem- módon főznek).

Fenchurch68 2017.09.19. 10:29:11

@Andrass9: Nagyon jól nyaraltunk, az idő ősziesebb volt, mint tavaly, de a tenger nagyon kellemes hőfokú volt, meg a kicsit hűvösebb, szelesebb idő jobb volt túrázni :)

@Dikusz: Tényleg, a Két Medvében is nagyon jó volt a tatár, meg a Keleti Károly utcában a Rózsadomb-ban is, a Feneketlen-tónál a Sport étteremben pedig pocsékul főztek, de a tatár finom volt. Hát ez se mostanában volt :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.19. 10:34:27

@Fenchurch68: A Sportban soha nem ettem és ez még sokkal régebben volt :)
Tatásrt általában otthon készítettünk, de a Legénykertben (Hűvösvölgy) jól keverik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.19. 10:35:33

@Dikusz: A legjobb Wellington bélszínt pedig a Berlin étteremben készítették - no az se ma volt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.19. 10:55:54

@A fickó: Gondolom, ezért is foglalkozol vele ily behatóan :)

she_wolf 2017.09.19. 12:17:36

@Andrass9:
Micsoda bátor embernek teccik lenni kendnek, ha a legendás brit tudósok eredményeit kétségbe teccik vonni:)))
Máglyára az összes szakácskönyvvel, amelyik így kezdi a rizsköret leírását: "a megtisztított és alaposan megmosott rizst kevés zsiradékon futtassuk meg, és kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel...."
Szalagcím: paradigmaváltás a konyhában! Már a rizsát sem a régi rizsa szerint kell főzni, különben mind meghalunk!

A linket még nem néztem meg, de amelyik xc-vel kezdődik, legfeljebb érdekes lehet a számomra, kívánatos nem:D
(Meg még marha nagy is -2.4 lityós-, meg még dájzel is -ha jól látom (anyám jön ott lóháton?), összkerék, miazmás... sok ez nekem, meg fölösleges is. Szerintem:D De azért megkukkolom.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.19. 12:25:07

@she_wolf: A cikk szépen ír a "volvós" emberekről :) A kocsi amúgy nem kéne, mert az még nekem is túl nagy.
Ami a rizs készítését illeti:
Ha ez a szamárság igaz lenne, már nem élne olasz, se spanyol ember se! A rizottó rizst SOHASEM öblítjük le! :)
De sebaj, egy időben a vaj volt a mumus, utána meg a margarin. Most meg Soros Gyuri bácsi ...

Benikuty 2017.09.19. 14:58:13

@Waka: nyilván kétszer nyitott szeletről van szó itten', géppel vasalva, így kijön a kapitális méret. Láttam, hogy csinálják, mint ahogy azt is, hogy készítik elő a húst Bíró Lajosnak a Buja Disznók részére.

Benikuty 2017.09.19. 15:05:14

@A fickó: akár lehetne jó is, bár én az előre pácolt cuccoktól már csak azért is idegenkedem, mert az üzemek a fűszereken is spórolni akarnak. Így aztán minden szemetet felhasználnak...
Más: a fikázók kérdezzék Bicsár Attilát :D

Kumari 2017.09.19. 20:29:41

@vörösbor(de)minőségi: Igen.Csányi Éva fogadójában ettem ilyet, Magyarfenesen,Nem bonyolult. Egy kis hagymát apróra vágva zsiradékon üvegesre párolunk, és ebben kicsit megsütjük a kimosott, és kicsit megvágott savanyúkáposztát( nem feltétlenül szükséges, de kényelmesebb enni, ha nem olyan hosszúak a szálak)
Amikor egy kicsit már sült-nem kell baRNÁRA, BÁR ÍZLÉS DOLGA-, MEGy HOZZÁ A RIZS, AMIT ÁTFORGATUNK, HOgY BEVONJA A ZSIRADÉK, MAJD FELÖNTJÜK KÉTszeres mennyiségű forró VÍZZEL. fŰSZEREK: BABÉRLEVÉL, BORS, BORSIKAFŰ,kakukkfű és szárított kapor. A sóval óvatosan, némely káposzta sósabb, mint hinnénk.Vegáknak kiváló, ha jól eltaláljuk a fűszerezést, enyhén hajaz a toroskáposztára.Mindenféle hússal, pörköltfélével finom., de leginkább a sült hurka-kolbász körete.

Kumari 2017.09.19. 20:30:45

@she_wolf: Igen, amíg volt olyan igazi zacskó, abban sütöttem a csirkét!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.19. 21:10:43

@she_wolf: @Kumari: A zacskót gyerekkoromban ismertem meg, amikor anyám valahol kilfelden (tán Olaszországban) megtanulta. Hányszor de hányszor sült benne csirke szép pirosra!!!
Azután megjelent a hőálló műanyag, amiben szintén lehetett sütni, de valahogy az nem izlett annyira, mint a picit olajos, megszurkált barna papírzacskós ...

A fickó 2017.09.19. 23:02:48

@Kumari: Ajánlom a sertés húgyhólyagot, remekül megsül benne a csirke.

Dikusz 2017.09.19. 23:29:42

@Andrass9: tudom merre volt, a helyén ha jól emlékszem valami török büfé van.
Nem volt ennek az étteremnek szintén ilyen néven bárja?

A Vörös postakocsi borozójában pedig remek B.B. vörösbort ittunk a '70-es évek közepén. Akkor nemigen lehetett kapni boltokban, azóta már vörös-, és fehérbor is van, de olyan finomat azóta sem ittam.

Dikusz 2017.09.19. 23:34:34

@she_wolf: vett vadhúsból csináltam vadast minden mozzanatát betartva (másképp készítem, marhalábszárból). Tökéletesen sikerült, de tanácsra hallgatva, én is érleltem kicsit. Viszont nyár lévén nem a hűtőben, hanem a tűzhelyen parkoltattam két napig. Az eredmény ugyanaz lett mint nálad. De legalább megkóstoltam, innen tudtam, hogy jó íze volt:)

vörösbor(de)minőségi 2017.09.20. 01:58:24

@Kumari: köszöntem szépen,nagyon jól hangzik.nem is tudom miért az édeskáposztára gondoltam első felindulásomban,de ez valószinű azért történhetett mert egyszer a "majd a buday" mutatott egy karalábélevéllel! elkészitett rizst amit én megcsináltam és baromi finom volt.
tán ezért sejlett fel bennem a másik káposzta.
a savanya felapritása meg már alap,mert olyan hosszúak a szálak mintha spagettit enne az ember :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.20. 08:08:23

@Dikusz: Volt annak bárja, meg terasza is. Főleg az NDK-sok jártak oda, mert olyan ételek voltak, ami náluk nem volt. Jó konyha volt és elfogadható áron. A Vörös Postakocsiba mi is jártunk, de mi szekszárdi vöröset ittunk akkortájt (főleg a feketecimkéset). Laktunk egy darabig a Nyugatinál - akkor sokat végigpróbáltunk :)

she_wolf 2017.09.20. 09:05:43

@Dikusz:
Nálam is a marha játszik:)
Leves többnyire lábszárból, sok zöldséggel, és valami betéttel, második fogásnak pedig a husi vadassal, zsömlegombóccal.
Most meg mindjárt elhajtom az embert a dolgára, és finom vacsi lesz, utána pedig torta, kölökpezsi:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.20. 09:28:13

@she_wolf: Te most jöttél vissza a plázáról???? husi, vacsi, pezsi?
Köszcsi... :)

she_wolf 2017.09.20. 10:06:24

@Andrass9:
A koránkelés a legnagyobb ellenségem, bagoly típus lévén. De a szükség törvényt bont:)
Ja. "Plázáztam", pedig szívesebben aludtam volna, pláne, hogy éjjel még kukorékoltam, és láttam egy jó kis ismeretterjesztő filmet is, ami miatt könnyebb volt kb. 2 órányi alvás után elindulni viharos sebességgel a boltba.
A film gasztronómiai témájú volt, többek között azt is megtudtam, hogy az Andokban a kecsuák hogyan teszik ehetővé a nagyon magas szolanin-tartalmú krumplit. Érdekes volt, bár a logikát utólag megértve tök egyszerű a dolog:)
Aztán valami franciaság volt benne mindenféle sajtokkal, húsokkal, úgyhogy könnyen pattantam ki az ágyból:)

Igen, este születésnapot ünneplünk (a páromét), úgyhogy lesz minden, mint a búcsúban, egyébként pedig semmi extra:)
Pihi, evi-ivi, fácán tálcán.... helyett Dubarry szelet hercegnő burgonyával, utána pedig egy sima főzött vajas alapkrémes piskóta csokimázzal bevonva (H. Ica reloaded):D
Ezt követően pedig némi alkohol -nekem lónyál.

De az uram még mindig itthon kotlik, így várakozásra vagyok kárhoztatva.
Olyan depi vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek:D
A gügyögés reggel kezdődött, mert készülődés közben valami f.szságot elcsíptem a tv-ben, és folytatódott a boltban, mert megint sikerült kifognom egy rendkívül határozottan, és céltudatosan vásárló tyúkot.
Helyes kis bugyi-buci volt barinővel, könyökhajlatában ridiküllel, és a szűk gondolák között még kikerülnöm is csak nehezen sikerült.
De túléltem:D

Dikusz 2017.09.20. 10:07:45

@Andrass9: Annak a bárnak elég rossz híre volt, ha jól emlékszem. Bunyós hely volt.
Akkor lehet, hogy azért nem találtam az ízét a mostani balatonboglári B.B. borokban, mert szekszárdi volt az a vörösbor? Olyan bizonytalan vagyok, én is feketecímkésre emlékszem, vagy mégsem?....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.20. 10:16:31

@she_wolf: Helyes :)))
Látom gyakorlott vagy a tájszólásban :)
Jó ünneplést !

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.20. 10:18:41

@Dikusz: Mi csak egy bárba jártunk a Szondi utcában. Pontosan egy asztal volt benne, ahol elfértünk négyen a szomszéd házaspárral, míg gyerekeink valószínűleg bőgtek odahaza. Voltak vagy 3 éves összesen :) Tudom, rossz szülők voltunk, de azért felnőtt náluk kettő, nálunk meg három...

she_wolf 2017.09.20. 10:24:16

@Andrass9:
Köszi!:)
Egyébként most megkerestem, mert nem hagyott nyugodni az a műsor:
BBC Earth -ön ment a film, és ezekben az időpontokban ismétlik meg, ha nem láttad volna és esetleg érdekel téged, vagy esetleg másokat:
09.20 17:05 BBC EARTH (HD)
09.20 20:55 BBC EARTH (HD)
09.21 02:05 BBC EARTH (HD)
09.23 18:45 BBC EARTH (HD)
09.23 23:50 BBC EARTH (HD)

Meg fogom majd nézni elejétől a végéig, mert éjjel kicsit elkalandoztam közben:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.20. 10:36:46

@she_wolf: "Ez a csatorna nincs benne a csomagodban" mondja a T :(

she_wolf 2017.09.20. 21:08:06

@Andrass9:
Kár:(
Néha jó kis műsorokat el lehet csípni itt-ott, és nekem inkább ez jön be, mint holmi nyalóvilág és tsai:)

Erről jut eszembe, hogy az indexen olvastam erről az új dilihoppról, milliomos cölöpcsajokról fog szólni, mint tek. R.Réka naccsöcsös asszony, és a hozzá hasonló hölgyeményekről. Olyan "híresség" is van köztük, akiről még az életben nem hallottam, szóval most röstellem a pofámat:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.20. 21:16:20

@she_wolf: Akkor én most mit mondjak? Azt se tudom, miről beszélsz :)
Nálam a TVPaprikán kívül nem nagyon van műsor. Na - néha Ozon network vagy valami olyasmi. Feleségem a TV néző a családban - ő talál jó régi filmeket parádés szereposztással, de nem tudom merre :)
Elég nekem képernyőnek a számítógép napi 14 órában :(

she_wolf 2017.09.20. 22:00:07

@Andrass9:
Kerestem a neten hogy hátha fent van valahol, de nem jártam sikerrel.
A Paprikát egy időben nagyon gyakran néztem, mostanában hanyagolom. Ne kérdez miért, nincs oka és nem szándékos.
A régi filmeket csak ritkán akasztok meg, és vannak, amiknek a címétől is ver már a víz. Persze az is kérdés, hogy mit tekintünk réginek.
De néhány kedvencemet azért betáraztam:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.21. 08:58:46

@she_wolf: Arra azért rájöttem, ki lehet naccsöcsös asszony (annak van egyáltalán?) - és tetszett a jelzője!!!
Mivel a T-nél vagyok, a TVGo szolgálttással tudok belenézni a műsorba a szgépen. Mondjuk a Csinibabát meg a Legényanyát a feleségemmel együtt kacagtuk végig a TV előtt :)

pizzaszeletvágó 2017.09.21. 10:16:09

@Andrass9: @she_wolf: Tőlem elvette a TVPaprikát a Nemzet Hörcsöge. Van helyette Chilli TV.
MindigTV-nél többre meg nem ruházok be, annyit nem ér az egész.

Fenchurch68 2017.09.21. 11:06:00

@pizzaszeletvágó: Mi tavaly jöttünk rá, hogy olyan szinten nem nézünk tv-t, hogy nem is érdemes előfizetni. (Pláne, miután a világhálón minden megtalálható, amit kedvünk van időnként megnézni, még ha ez nem is annyira etikus viselkedés... Most pl. nyaralás alatt egyben néztük meg az egyetlen esős napon a teljes 7. évad Drónok Arcát.)
Mondjuk sajnos így a celebvilággal én sem vagyok naprakész.

Dikusz 2017.09.21. 12:52:22

@pizzaszeletvágó: nem is tudom kire gondolsz, amikor a Nemzet Hörcsögéről írsz, mondjuk sejtem :)
A fiamnak 1,5 évig (általában addig élnek) volt két dzsungáriai törpehörcsögje. Azok legalább aranyosak voltak:)))

Dikusz 2017.09.21. 12:55:09

@Andrass9: Nekem is T-s csomagom van, nem volt más sosem.
Sokan szidják, hogy drága, de nekem még soha semmi problémám nem volt velük.
A naccsöcsös asszonynak van, csak az nem igazi...

Dikusz 2017.09.21. 12:58:03

@Fenchurch68: nem valószínű, hogy hiányzik a celebvilág neked, de azt a neten is meg lehet találni. Csak a hozzászólások miatt olvasom, a cikkeket a legritkábban.

Fenchurch68 2017.09.21. 18:03:55

@Dikusz: Lehetni lehet, de hálistennek nem muszáj :D

Ugye nem csak az én paranoiám az, hogy ezek a celebluvnyák igazából nem ennyire ostobák - mert akkor már rég nem élnének -, csak tettetik magukat, hogy közelebb álljanak a jónép ízléséhez? Mert ha nem így van, akkor inkább tényleg jöjjön szombaton a világvége.

she_wolf 2017.09.22. 12:18:06

@Fenchurch68:
Cölöpölt csajok vannak mindenhol, némelyikük tényleg annyira setét, mint nigger seggén a májfolt (bocs' ez nem rasszizmus tőlem, csak egy réges-régi szállóige), lásd: Kardashian és hasonló kaliberek. Úgyhogy azért én azt tanácsolnám, hogy legyél olyan szkeptikus az immár sokadik időszerű világvégével kapcsolatban, mint én:)
Ha van kedved, megvitathatjuk vasárnap, hogy milyen volt a szombati armageddon:D
Aztán pár napig nem leszek, de visszatérek, mint Schwarzi:)

DE: én dilinyós vagyok, és begolyóznék a néma csendtől. Ezért aztán nálam mindig szól valami. TV ha konyházok, gépről saját válogatás a kedvenc zenészeimtől amikor éppen itt kotlok, autóban rádió, és még fülesen is az MP3, ha gyalog vagyok.
Evvan:)
Szóval én a patkányok filozófiájára alapozva választok szolgáltatót. Mindegy mi, csak sok csatornája legyen!:)
Neten meg sajnos nem elérhető minden, lásd legutóbbi kísérletemet:(

she_wolf 2017.09.22. 12:27:34

@Andrass9:
Hát mert az! Nincs azzal semmi baj, ha az ember lyánya azt mondja, hogy a harmadik, x-edik gyerek után már elégedetlen a melle formájával, és inkább egyszerre fizeti ki a rahedli mennyiségű melltartó árát egy plasztikai sebésznek.
Csak utána ne jöjjenek azzal, hogy felfedeztem a lehetetlent (ilyen kúra, olyan étrend, amolyan masszázs, meg az anyám összes baromsága, amit az életben meg se próbált, csak éppen jól kitömte a reklámért a forgalmazó/gyártó).
Mondjuk a naccsöcsös asszonka ezt speciel felvállalta, úgyhogy megítélek neki egy abrak virtuális zabot:) Hóbort norbi más tészta, ő szimplán csak buta, az pedig álompógári joga;)

Fenchurch68 2017.09.22. 12:52:01

@she_wolf: Hát ott a családban (most csak a felnőtteket számítva) az IQ megoszlás szerintem is 90/10 a női kontingens javára.

(Mondjuk ha egységnyi összeg állt volna rendelkezésre, a helyében inkább a pókharapó fogsort javíttattam volna meg, az hosszabb távon jobban megéri, mint a kebelzetbe fektetett lóvé, nekem pl. a 80-as évek elején lett fogszabályozóm, és így ötven felé sincs lukas/hiányzó/műfogam. Bár az tény, hogy a mellyem már nem a régi. Too much information, tudom.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.22. 13:02:32

@látjátok feleim szümtükkel: Védeném-etetném őket, de errefele nyomuk sincs :(