Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • she_wolf: @A fickó: Némileg minősítőnek érzem a hozzászólásodat, de lehet, hogy csak félreértem. Valamint t... (2017.09.21. 04:19) Bőrös malaclapocka
  • Boar.: @Benikuty: Pár hónapja tán erősen hitetlenkedtél...most Dél-Somogyban nyolcszáz forintért se tudna... (2017.09.21. 00:24) Sárga laskagombás tojás reggelire
  • she_wolf: @Andrass9: Kerestem a neten hogy hátha fent van valahol, de nem jártam sikerrel. A Paprikát egy i... (2017.09.20. 22:00) Frédi vagy Béni szelet
  • Andrass9: @Mr.paksimogyoró: Elővettem a mélyhűtött krumplis pörköltet. Felforrósítottam, majd két ülésre el ... (2017.09.19. 13:59) Csülkös körömpörkölt krumplival
  • Andrass9: Szüreteltem 106 jalapenot. Vörösbor(de)minőségi számára az összes kikapart magot beraktam egy üveg... (2017.09.15. 18:50) Jalapeño paprika, lilahagyma, sárgarépa ecetesen

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (23) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (3) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (2) barnacukor (11) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (32) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (148) borsikafü (2) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (23) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (3) csemege uborka (2) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (34) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (11) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (15) cukor (76) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (6) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (15) fehérbors (31) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (66) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (254) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghí (27) ghi (2) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (52) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (72) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (193) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (9) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (18) jalapeño (14) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (4) kakukkfü (34) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (22) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (17) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (51) köménymag (4) konyak (3) könyv (2) koriander (18) koriandermag (13) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (93) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (11) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (7) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (2) lekvár (7) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (5) libaháj (3) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (14) lilahagyma (18) lila hagyma (6) lila spárga (2) lime (28) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (4) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (15) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (43) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (2) olaj (7) olajbogyó (6) oldalas (23) oliva (15) olíva (2) olívaolaj (7) olivaolaj (66) orda (2) ördögszekér (3) oregano (32) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (87) paradicsomlé (15) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (93) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (23) pirítós (2) pirospaprika (40) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (4) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (25) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (93) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertéslapocka (2) sertészsír (15) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (114) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (21) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (2) szalonna (43) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (22) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (38) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (3) szilvalekvár (3) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (13) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (35) tejföl (58) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (5) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (14) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (149) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (82) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (19) zellerlevél (16) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (25) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Diótörő

2017.03.26. 07:00 Waka

A napokban jutott eszembe az a bohózat, amit valamikor a nyolcvanas években láttam a tévében.
Az Átlagos Magyar család - tán Kovácsék - külföldi útra ment. Nyugati útra! Akkoriban erre három évenként nyílt lehetőség. Alaposan rákészültek a dologra. Egy évig spóroltak, hogy válthassanak fejenként ötven dollárnyi schillinget. Kisámfázták a Trabantot Glóbusz konzervvel, beleszuszakolták a Csehszlovák sátrat és a hálózsákokat - no meg magukat -, és elindultak egy öt napos útra Bécsbe. A határ előtt púpra tankolták az öreg papírjaguárt, még egy tíz literes marmonkannát is megtöltöttek. Ez utóbbi a kisebbik gyerek feneke alá került, mert a vámosok igen csak haraptak érte.
Egy alkalmasnak látszó külvárosi parkban vertek tanyát, a szülők a sátorban aludtak, a két gyerek a kocsiban. Reggel összetörve ébredtek, ettek pár falás vagdalthúst, összecsomagoltak, aztán megindultak a városba. Múzeumlátogatásról szó sem lehetett, egyetlen tárlat megtekintésére ráment volna az összes pénzük. Rótták hát a várost - az is szép volt -, közben csorgott a nyáluk a kirakatok láttán, ha pedig egy étterem terasza előtt vitt az útjuk, úgy iszkoltak, mint aki parázson lépdel.
Az utolsó napon összeszedték a megmaradt pénzt, elmentek a Victor Adler Marktra, és az egészet egzotikus gyümölcsökre költötték. Narancs, banán, ananász és - Kovács apuka külön kívánságára - egy kókusz. A parkban aztán kezdetét vette a dőzsölés. A narancs és a banán nem okozott különösebb gondot, de az ananásszal meggyűlt a bajuk, de végül elcsócsálták valahogy. A kókusz következett legvégül, ebbe aztán beletört a bicskájuk. Először sorra vették a Trabant szegényes szerszámkészletét, de nem akadt benne alkalmas eszköz. Csapkodták a földhöz, a kisebbik gyerek ugrált is kicsit rajta, de a csonthéjas nem adta meg magát. Legvégül a kocsi ajtajával próbálták feltörni. Kovács anyuka a küszöbhöz szorította a magot, az apuka meg rávágta az ajtót. Az ajtó bizonyult gyengébbnek. Közben megjelent egy rendőr, és megbüntette őket, mivel tiltott helyen sátoroztak. A végszükség esetére félretett valuta éppen elég volt a bírságra. Belevágták a diót egy kukába, és csüggedten robogtak haza a Trabanttal, aminek a vezetőoldali ajtaját a biztonsági öv tartotta a helyén. A határon a vámosok szigorított vámvizsgálatot tartottak, két órába telt, mire meggyőződtek arról, hogy Kovácsék nem csempésznek semmit haza a hanyatló nyugatról. A járgány Pesttől harminc kilométerre robbant le, szerencsére egy sárga angyal némi pénzért hazavontatta őket. Otthon aztán szomorúan konstatálták, hogy, míg odavoltak, gondos kezek az utolsó szögig kifosztották a lakást, amit meg nem vittek el, azt apró darabokra törték. Ezek után már csak azzal a néhány ezer agresszív osztrák hangyával kellett megküzdeni, melyek a kocsiba fészkelték be magukat.
Kovácsék a következő nyarat otthon töltötték házi kosztot és hazai gyümölcsöt majszolva.

1.jpg


A napokban tervbe vettem egy friss kókusszal készülő fogást. Kisebb utánajárást követően vettem is egyet. Az étel végül talonban maradt, a reszeléket meg lefagyasztottam későbbre, de a technikát megörökítettem.
Az első buktató a mag beszerzése. A legtöbb helyen hónapok óta áll a polcon a kókusz, ennyi idő alatt éppen megeszi a rosseb, érdemes odafigyelni rá. A friss kókusz élénk barna, szinte fényes. Amelyik matt színű, netán fehéres vagy szürke foltok vannak rajta, ne ajd Isten repedt, az már jó eséllyel romlott lesz belül.
Első lépésként egy éles késsel lefaragtam róla a nagyja "hajat", hogy később ne hulljon bele a végtermékbe, és meg is mostam.

2.jpg
Egy kés hegyével lepattintottam a dió egyik "szemén" található pikkelyt.

3.jpg
Ezen keresztül, egy vékony hártya átvágásával hozzá lehet férni a kókusz belsejéhez. Egy vékony pengéjű késsel (filéző) lyukat vágtam a dió belsejébe.

4.jpg
A kókuszvizet egy pohárba öntöttem és jóízűen megittam. A kókuszvíz színéből következtetni lehet a gyümölcs frissességére. Ha szinte víztiszta, illatos, akkor jó, ha zavaros, akkor sajnos kuka az egész.

5.jpg
Ezután a tenyeremben tartva, a mosogató felett kalapáccsal körbekocogtattam a középvonala mentén. Hamarosan megrepedt, ezután már célzott csapásokat mértem rá, és csakhamar kettérepedt.

6.jpg
A féldiókat ezután tovább püföltem, és hamarosan ki is jött a bele, szinte egészben.

7.jpg
A belet borító hártyát éles késsel vékonyan lefaragtam.

8.jpg
Végül lereszeltem az egészet. Ha netán valaki szárítani szeretné a reszeléket, akkor sugárirányban célszerű reszelni. Ha sütőben szárítunk, figyeljünk oda a hőmérsékletre, különben megsül (Keserű tapasztalat.). Én nyersen kívántam felhasználni, hosszában reszeltem le, úgy szaporább.

9.jpg

29 komment

Címkék: kókusz

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2512370043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

turósmácsik 2017.03.26. 08:34:48

Hú, ez hiánypótló!
Időnként nekiveselkedem, mert szeretem a kókuszvizet, és a friss kókuszt is csak úgy eleszegetni, de mindig akkora küzdelemnek tűnik a bélzethez jutás, hogy aztán hosszú időre kiszállok a csatából.
Pedig netről már egy csomót tájékozódtam.

A fickó 2017.03.26. 10:59:43

@turósmácsik: Valószínűleg rossz helyen tájékozódtál. :) A ketté nyitáshoz valóban ez a kocogtatásos módszer a legjobb, amihez minimális erőkifejtés szükséges. Kiválasztáskor meg lényeges, hogy nehéz legyen a dió, lötyögjön benne még víz, mert akkor valószínűleg nem száraz, vagy akár penészes belül. A kókuszhús kinyerésére én a fagyasztásos módszert alkalmazom. Kedvelem a friss kókuszhúst, süteményekhez is. Az érett dióban lévő minimális víz már nem ugyanaz, mint az éretlen dióban. Aki már ivott ki ilyen dióból vizet, az tudja miről beszélek. Néha el lehet kapni nálunk is ilyet, de baromi drága.

afickofakanallal.blog.hu/2013/05/16/pi_a_colada_torta#more5302490

afickofakanallal.blog.hu/2014/02/02/kokuszkocka_deluxe#more5794211

Isley 2017.03.26. 11:34:56

Még tini voltam /70-es évek második fele/ amikor a család ajándékba kapott egy kókuszdiót. Nagyjából az történt, mint fent olvasható :-), mondjuk a trabant ajtó kimaradt. Nagy küzdelem árán felbontottuk, de végül kidobtuk.

Fenchurch68 2017.03.26. 17:10:49

Nálunk sok kókusz fogyott, míg a gyerekek még gyerekek voltak, nagyon praktikus volt uzsira a kisebb darabokra vágott kókuszhús, túrázni is nagyon jó, igazi kondikaja :)

Lesikáltam, exférj levitte a pincébe, megfúrta mind a három lukat, kiöntötte a vizét - amiért aztán közelharc dúlt -, aztán felvagdosta négy- vagy nyolcfelé szintén gépi erővel :)
És valóban, mennyire más reszelve is frissen, mint a bolti száraz fehéregérkaki.

Benikuty 2017.03.26. 18:53:04

@Fenchurch68:" És valóban, mennyire más reszelve is frissen, mint a bolti száraz fehéregérkaki."
Mesélj, milyen utóbbi? Mert én a frissen, a fáról szedettet ettem Tioman Island-on úgy hogy a héj maradékát kezünkből ették a kíváncsi leguánok :)

Waka 2017.03.26. 19:18:50

@Isley: Kistesó hajdan a Delikátesz nevű üzletben dolgozott, onnan azért került haza néha egzotikum.
@Fenchurch68: Úgy is lehet, ha van hozzá infrastruktúra.

turósmácsik 2017.03.26. 19:24:45

@A fickó: Kocogtattam én, de valahogy nem jól esik szét, aztán meg a kivéséstől kapok agylobot, jó tudom, fagyasztó. De kinek van erre idege???

Ma kellett nagybevásárlani az óceánban, és volt alig 300 Ft-ért, de nem tudtam megnézni, mert ember idegei az utolsókat rugózták és enyhén tikkelt is, míg az ananászokat válogattam, nem kínoztam a kókusszal is, de fogom:))
Magam részéről SOHA, de SOHA nem veszek és használok szárított kókuszreszeléket.

Ma majdnem vettem fél kilós csodaszép borjúszeletet a fent említettben, de aztán pofátlanság okán mégsem. Ki volt írva hatalmas sárga plakáton, hogy a 4980 Ft/kg most 2490/kg, vegyétek és egyétek, stb.
Beemeltem egy tálcányit a kocsiba, és feltúrtam a pultot, de nem volt olyan, ami sárgacímkés lett volna (leárazást jelző), de minden paraméternek egyébként megfelelt. Leellenőriztük. Mondtam embernek, hogy a kasszánál legyünk résen, így történt, nos valóban nem volt leárazva, úgyhogy ott hagytam. Disznók. Pedig vizionáltam egy borjú bécsit ebédre. Lett helyette egészben sült csirke szalonkával megtűzdelve. Azért ez sem volt rossz.

Fenchurch68 2017.03.26. 20:52:59

@Benikuty: Szívből örülök, hogy neked ilyen jól megy a dolgod ott a Távol-Keleten, viszont sajnos azt, hogy milyen a zacskós kókuszreszelék, nem tudom neked elmesélni, mert úgysem lenne összehasonlítási alapod, hiszen mindig frisset fogyasztasz.

A fickó 2017.03.26. 21:12:17

@turósmácsik: Kitartás, határozott rövid ütésekkel előbb utóbb megadja magát a dió.:)

Akkor a kasszánál csak bámultál, mint borjú az ....:D
Ha már a csomagolt húsoknál tartunk, én két olyan 60 deka körüli szürkemarha lábszárat vettem, mert rákívántam egy kis pörire. Kiválasztottam őket majd fizetéskor az eladó hölgy figyelmeztetett, hogy két különböző állat húsát szándékozom összefőzni és az nem jó. Valóban nem. :) Nem vittem olvasószemüveget. Félreértés ne essék, mindkettő szürkemarha volt, de az ENAR (Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer) számra már nem fókuszáltam rá jól. Berohant és hozott többet a hűtőből és közösen kiválasztottuk az egy testből valókat és abból a két legszebbet elvittem. Szóval, én meg ilyen helyen vásárolok. :))

Waka 2017.03.26. 21:49:11

@Benikuty: Én is voltam ott, nekem a leguánok hozták a kókuszt.
@A fickó: Ez vajon melyik üzlet?

A fickó 2017.03.26. 21:57:47

@Waka: Szomor Húsbolt - Lehel Csarnok

Boar. 2017.03.26. 23:52:13

@Waka: Szar lehet neked...
Az igazán menőknek a helyi lányok hozzák a kókuszt, nem holmi rusnya gyíkok...
c7.alamy.com/comp/EJYD0X/yapese-girl-in-traditional-clothing-carrying-coconut-at-yap-day-festival-EJYD0X.jpg

Benikuty 2017.03.27. 09:23:06

@Waka: felmásztak érte a fára? :D

Benikuty 2017.03.27. 09:24:24

@A fickó: én meg charolais füstölt marhát veszek holnap :D

Benikuty 2017.03.27. 09:30:08

@Fenchurch68: ez azért így sajnos nem fedi a valóságot :)
Viszont amikor importáltam, innen vettem, mert ez a legfinomabb, kérdezd meg a Ferrero Rochert. Egy 20 lábas konténerbe 22 tonna fér :DD

Fenchurch68 2017.03.27. 16:31:04

@látjátok feleim szümtükkel: Hát még milyen csinos a szender, ami lesz belőle :)
Egyszer két napig héderezett a terasz falán egy több, mint tíz centis szárnyfesztávú oleader szender, az se volt semmi.

Waka 2017.03.27. 17:10:00

@Benikuty: Nem. Márkát kellett nekik adni, az feldobta őket, lefelé meg hoztak kókuszt cserébe. :D
@Boar.: Félnék, hogy leharapja valamimet.
@látjátok feleim szümtükkel: Édes.

Boar. 2017.03.27. 18:33:45

@Waka:
Válogatós faxnak kutyában a helye... :-)

Benikuty 2017.03.27. 20:56:23

@Waka: ott a bath a pénz, a gyíkok is tudják:)

Dikusz 2017.03.27. 21:30:10

@Boar.: olvastad a Tékozló Homáron az egyik hozzászólást? Mert ezt ott írták az egyik posztban.

Boar. 2017.03.27. 22:21:01

@Benikuty: Csak türelmetlen...
Szvsz. abban a kultúrában Ő már nem gyermek, valójában Te sem tudod, hány éves.

Boar. 2017.03.27. 22:21:33

@Dikusz: Nem olvastam. De szerintem ez egy elég elterjedt mondás.

Waka 2017.03.27. 23:00:38

Kedves Mindenki!
Akárhogy osztok-szorzok, a munka és a négy kert mellett egyszerűen nincs időm kétnaponta főzni valamit, és főleg nem tudom megenni, amit készül. Egyelőre három naponként fog megjelenni új poszt.

turósmácsik 2017.03.28. 07:09:45

@Waka: Köszönjük! Háromnaponta is tudunk örülni!

pizzaszeletvágó 2017.03.28. 09:16:28

@turósmácsik: én már hetente is jó, ha örülök :)

Benikuty 2017.03.28. 13:34:36

@Waka: ennél nagyobb bajunk ne legyen ;)

Waka 2017.03.28. 17:59:23

@turósmácsik: @pizzaszeletvágó: @Benikuty: Úgy legyen!
Kicsit előre dolgoztam az elmúlt két napban, holnaptól jut időm a kertre.