Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

Hirdetés

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (54) alma (21) almaecet (6) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (3) ázsiai bolt (2) bab (8) babér (23) babérlevél (29) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (4) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (2) barnacukor (11) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (30) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (15) bőr (2) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (16) bőrősháj (2) bors (135) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (23) búzasikér (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (49) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (23) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (3) csemege uborka (2) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (33) csilipaprika (35) csilipaszta (15) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (10) csiperke (17) csipetke (10) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (10) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (21) csusza (2) cukkíni (14) cukkini (9) cukor (72) cukorborsó (5) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (14) édeskömény (12) egres (3) élesztő (42) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (4) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (6) fahéj (22) fánk (3) Farkas András (4) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (15) fehérbors (31) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) feketebors (64) fenyőmag (3) feta (5) filé (2) fokhagyma (245) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (14) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (3) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghí (27) ghi (2) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (50) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (4) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gyökér (44) gyömbér (72) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (181) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (9) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (3) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (13) jalapeno (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsir (2) kacsazsír (23) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (3) kakukkfü (34) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (21) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (11) karalábé (17) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (12) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (16) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (3) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (16) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (5) kömény (48) köménymag (2) konyak (3) könyv (2) koriander (17) koriandermag (13) köröm (16) körte (5) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (89) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (11) kukoricadara (2) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (6) laskagomba (4) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (2) lekvár (6) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (5) libaháj (3) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (13) lilahagyma (16) lila hagyma (6) lila spárga (2) lime (28) lime levél (5) liszt (58) lucullus (3) Lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (2) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (15) majoranna (46) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (7) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (15) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (41) mustármag (12) mustármagliszt (2) NaBe (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (2) olaj (7) olajbogyó (4) oldalas (23) oliva (15) olíva (2) olivaolaj (63) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (3) oregano (30) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (19) paprikacsuma (16) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (80) paradicsomlé (15) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (88) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (22) pirítós (2) pirospaprika (36) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (4) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (2) római kömény (25) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (11) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (34) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (88) savanyúkáposzta (3) savanyúság (2) savanyú káposzta (7) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertésfej (3) sertéslapocka (2) sertészsír (12) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (16) (106) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (18) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (2) szalonna (41) szárított élesztő (2) szárzeller (16) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (20) szegfűgomba (4) szegfüszeg (3) szegfűszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (37) szerecsendióvirág (27) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (2) szilva (2) szilvalekvár (3) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (13) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (8) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (54) tejfel (31) tejföl (55) tejszín (61) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (4) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (137) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (5) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (4) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (6) tüdő (2) túró (20) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (13) újhagyma (26) újkrumpli (8) új fokhagyma (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaj (145) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (9) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (6) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (81) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (30) zellergumó (18) zellerlevél (14) zellerszár (13) zöldbab (10) zöldbableves (2) zöldborsó (23) zöldpaprika (40) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (30) zúza (3) Címkefelhő

Összes letöltések az indulás óta

Több mint

 1.500.000

Marha oldalas tepsiben sütve

2017.03.06. 07:00 Andrass9

Egy szép húsos és méretes marha oldalas mindig lenyűgöz! Most nekem sikerült belefutnom egy nagyobb adagba, nem tudtam otthagyni a boltban. Hasonlót már főztem, de akkor csak kettőnknek. Az elmentett csodaszép oldalasokból még három várakozott a csodahüttőben. Eljött az alkalom, hogy frissítsem az állományt: bejelentkeztek a gyerekek ebédre.

24.jpg

Most nem kisérleteztem holmi hercegnőburgonyával - azt a cukrosoknak amúgy sem ajánlatos enni (pl. nekem :). Körítésnek megpároltam gőzön zöldbabot, zöldborsót és édes kukoricát.

Nagyjából összeszedtem az alkatrészeket:

  • 1,6 kg szép marhaoldalas csontjával együtt
  • 3 nagy vereshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 gyökér
  • 2 szál szárzeller
  • 1 póréhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek olivaolaj
  • 2 db 0,33l-es sör
  • só, bors, Cajun és Creole fűszerkeverék

10.jpg

A húsokba belemasszíroztam a fűszereket. Most nem túl sokat, domináljon inkább hús íze az ételben. A nagyserpenyőbe olivaolajat öntöttem, amibe a vajat is beletettem (ez a keverék kevésbé ég oda nagy hőfokon). Sikerült beleszuszakolni az összes húst, amit alaposan átpirítottam minden oldalán. Még a végükre is állítottam a darabokat :)

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Megágyaztam a tepsiben karikára vágott hagymákkal, majd a húst a hagymaágyra fektettem. Igencsak szükösen voltak, de úgyis összeesnek sütéskor. A nagy darabokra vágott zöldségeket is megpirítottam kicsit a vajban. A végén pedig egy dobozka sörrel feloldottam az összes lesült finomságot a serpenyőből.

15.jpg 16.jpg 17.jpg

A zöldség persze nem sül át a vajon, így még rátettem a húsok tetejére, ott majd megpárolódik. A szaft is ment a tetejébe. A tepsit dupla alufóliával szorosan letakartam, el ne szökjön a szaft, csak lassan párolódjon.

18.jpg

Kezdetben osztoztam a sütőn a feleségemmel - ő mézest sütött, az a hőfok 20 percre pont jó volt nekem. Akkor visszavettem a sütőt a minimumra, és párolódott/sült egy bő órányit (a mézes - szerencséjére - épp elkészült). Lebontottam a fóliazárat a tepsiről, és kivadásztam a zöldségeket, meg pár csontot, ami magától kicsúszott a húsból. Öntöttem alá újabb sört, és visszatakartam a fóliával. Sült is a sütőben még három órát. A végén fólia nélkül öt percig grilleztem, hogy kérge legyen.

19.jpg 20.jpg 21.jpg

Egy nagyobb lábasba helyeztem a pároló kosarat, amire egymás után felpakoltam a köretnek való zöldségeket. A lábosba ment fél liter víz, aminek a gőzében puhultak meg kicsit. A húst egy nagy tálon szolgáltam fel, kevés szaftjával.

22.jpg

Ki-ki vehetett a húsból, a tepsiben süld zöldekből, meg az aprajából, mint pl. itt:

23.jpg

Amig megettük a levest, meg a húst, betoltam a sütőbe egy kidolgozott kenyértésztát. Ez épp elkészült a vacsorává degradálódott ebéd végére. 10 percet pihenhetett csak, amikor a gyerekek megcsipkedték, és kitunkoltak egy tányérkányi szaftot vele :)

Fotó erről már nem készülhetett, mert megették, mire észbekaptam ...

36 komment

Címkék: sör zöldbab póréhagyma szárzeller vaj zöldborsó sárgarépa kukorica olivaolaj gyökér petrezselyem cajun fűszerkeverék creole fűszerkeverék marhaoldalas

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr112276169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Dikusz 2017.03.06. 07:35:45

Jól néz ki, finom ebéd. A hús mennyire lett puha, mert azt látom, jó ropogósra sült.
A zöldborsó, és a kukorica volt az a két zöldség, amiről a férjem beismerte, hogy nagyon megdobja a cukrát. Szerette pedig mindkettőt.

Benikuty 2017.03.06. 08:28:49

@Dikusz: sajnos a "szeretem" fogalmat átírja a "szabad". olykor... :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.06. 08:29:59

@Dikusz: Szinte szálakra esik, mint a pulled pork :) 4 óra 120-140 fokon nagyon szaftosra párolja. Elvileg picit ki kellett volna még nyitnom a sütő ajtaját, hogy alacsony hőfokon maradjon, de időre kellett elkészüni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.06. 08:40:00

@Dikusz: Valószínű az én cukromat is megdobta, de eldugta valaki a vércukormérőmet :)
A guruk szerint a zöldborsó 48-as, a konzerv kukorica 54-es GI-vel rendelkezik, vagyis elvileg ehetjük.

Benikuty 2017.03.06. 09:42:36

@Andrass9: egyéni érzékenység kérdése, és lehet, hogy te eheted. Sajnos a képet tovább bonyolítja az inzulin index is...csak ki a fene győzi már ezt követni...

Dikusz 2017.03.06. 10:48:01

@Andrass9: lehet a kutya dugta el:)

Úgy látom figyelitek a cukor miatt mit esztek, nagyon helyes. Nálunk az egyik (legnagyobb) baj az volt, hogy minden figyelmen kívül volt hagyva. Éppen ezért lepődtem meg azon, hogy ez a két zöldség egyáltalán meg lett említve, és tényleg nem fogyasztott ilyet.

pizzaszeletvágó 2017.03.06. 12:00:10

@Dikusz: ezen a kutyán sírva röhögök. A kutya így akarja elérni, hogy András cukrosabb falatokkal etesse. :D

Dikusz 2017.03.06. 12:17:54

@pizzaszeletvágó: az lehet, bár kötve hiszem, hogy a borsónak/kukoricának örülne a kutyi. Inkább az lehet a háttérben, hogy állandóan kölcsönvesz a neki félretett kajából. :))))

Dikusz 2017.03.06. 13:42:18

@Andrass9: de még nem kaptunk választ arra a fő kérdésre, vajon nem ő ásta el (törlesztésként a lecupákozott főtt csontért) a cukormérődet:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.03.06. 15:28:38

ez perfekt
en tettem volna melle kruumplit is

de en krumplimanias vagyok

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.06. 16:07:55

@hagyma: Én is, csak a fogyasztók nem lelkesedtek érte :)

Waka 2017.03.06. 18:13:26

Köszönök szépen!
Megvan az ellensúly a böjti ételeimnek. :) Amúgy megkóstolnám. Főleg így, hogy volt mellé kenyér. :D

Dikusz 2017.03.07. 09:29:29

Egyel kevesebb Michelin csillagos étterem van Magyarországon. A Tanti-tól vették el. Van véleményem, de az nem feltétlen egyezik meg a többséggel.

Dikusz 2017.03.07. 09:35:04

@Andrass9: gyorsan meg kell beszélni a kutyával - tudom, megírtad már, hogy milyen fajta, de elfelejtettem - hogy úgy ássa el, ne találd meg:))

Amit nem ehet a cukorbeteg, vagy legalábbis figyelni kell, mennyit fogyaszt belőle, az nagyon tud hiányozni. A krumpli az egyik, ami mérsékelten fogyasztható. De én is szeretem minden formájában.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.07. 11:04:49

@Dikusz: Topy írta meg, azt hiszem :) Egy fekete Labrador Retriever. Az a gond, hogy semmit se ás már el egy jó ideje ...

pizzaszeletvágó 2017.03.07. 12:17:36

@Dikusz: Nézd, a többséget úgyse érdekli a véleményed, a kisebbség meg nem jár ilyen éttermekbe, :) úgyhogy nyugodtan írd meg a véleményedet. Mondtam már: milyen kórus az, ahol egyesek csak tátognak? Az öncenzúra nem kocsmába való. :)

Dikusz 2017.03.07. 12:24:00

@Andrass9: látványosan kell a figyelmét (persze előtte meg kell szórni némi földdel az aktuálisan eldugott tárgyat) felhívni a családnak, hogy nézzétek, ez a kutya már megint eldugta pl. a vércukormérőmet:)

Egyébként nagyon szeretnivaló kutya. Több éve vendégeskedem egy Sümeg melletti kisközségben a "hegyen" lévő nyaralóvá átalakított házikóban. Nincs kerítés, a szomszédban egy Németországból idetelepült középkorú házaspár él nekik van fekete labrador kutyájuk. Jó helye van, szabadon tud szaladgálni. Egyik alkalommal nem találtuk az ajtó kitámasztására használt fából készült éket. Már én lettem meggyanusítva, hogy elraktam valahová. Aztán -véletlenül- megtaláltam a két ház közötti réten. Megkérdeztük a gazdát, azt mondta, hogy a kutya lopós, szereti elvinni a fából készült apró tárgyakat:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.07. 13:13:21

@Dikusz: Nekünk ez már a harmadik labradorunk 31 év alatt. Nem egy házőrző, viszont remekül bánik a gyerekekkel!

Dikusz 2017.03.07. 13:17:21

@Andrass9: az említett kutyát amikor először láttam (meg ő minket) felém rohanni, azt hittem szétszed. Aztán kiderült, hogy csak üdvözölt, meg egy kis figyelmet, simogatást kért. Azt olvastam a fajtaleírásban, hogy szereti a vizet. A tiétek is? Hogy lehet ezt megoldani?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.07. 14:05:17

@Dikusz: Néha elvitték Pilisrettenetesre a tóhoz. Én nem mentem arrafelé még soha :) Viszont drótnélküli kerítés veszi körül a kerti tavat ...

Jutiput 2017.03.07. 16:46:18

Kicsit elmentek a kommentek kutya irányba. Visszatérve a táphoz, nekem hiányzik a fokhagyma a hozzávalókból. Legyen az marha, disznó vagy szárnyas, fokhagyma nélkül nem sült a sült.A köret jó,de sokkal látványosabb a bébirépa zöldbab kombó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.07. 16:58:02

@Jutiput: Fokhagymát módjával használom, mert van, amikor a hús saját ízére vagyok kiváncsi. Bébirépám meg nincs itthon :)

Waka 2017.03.07. 17:20:26

@Andrass9: Meg kell faragni egy nagyobbat. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.07. 18:07:04

@Waka: Csak azért, mert jobban mutat??????? Neeeee

Jutiput 2017.03.07. 19:18:17

Azt, hogy jobban mutat, a poszt fotókra gondoltam.

Waka 2017.03.07. 22:22:41

@Andrass9: Az a bébi igazán valami tavaszi zsengeség akarna lenni, de a jó ég tudja, miből készül. Főleg, hogy többnyire konzerv formában találkozik vele az ember.

Dikusz 2017.03.07. 22:47:32

@Waka: én bepötyögtem a gugliba azt a kérdést: "hogy készül a bébirépa". Érdekes dolgokat lehet olvasni, videó is van, amin latható a készítés "folyamata".
Elképzelhetőnek tartom, hogy nagyobb darabokból formázzák.

A fickó 2017.03.07. 23:38:09

@Dikusz: :D Komolyan, ezek a "hírek". A nagy bébirépa összeesküvés, hehe.:DD
Ha valaki nem érzi a különbséget a zsenge és a kifejlett répa között, akkor az megérdemli. Iparilag, minden répát "koptatnak", de a vékony végüket levágják, ami kerekre kopik.

culinaris.hu/item/bebi-repa-200g

Ezzel tutira mész, ha meg tudod fizetni.:)

Dikusz 2017.03.08. 00:56:28

@A fickó: támadnak a bébirépák:)))

Ahogy néztem a képet, amit linkeltél bejött először az, hogy jelezzem, elmúltam-e 18 éves. Istenbizony (a répa miatt) azt hittem, hogy valami pornóoldara tévedtem. De aztán láttam hogy csak 18 éven felüliek vásárolhatnak.

Viszont rájöttem, hogy két-három évvel ezelőtt nekem sikerült igazi bébirépát venni a piacon őstermelőtől. Valóban az, saját termesztésű zöldséget/gyümölcsöt árul, nem a legolcsóbb, de minőségi az áruja, nem permetez. Egyik ősszel kis nejlonzacskóba csomagolva árult olyan répát, aminek a legnagyobb példánya nem volt nagyobb, mint egy hüvelykujj. A negyed kiló került 400 Ft-ba. Azt mondta ilyen fajta, nem nő nagyobbra. Tavaly már nem volt neki, azt mondta sok a munka vele, nem éri meg. Rá fogok kérdezni idén nem próbálja-e meg, vennék belőle. Különlegesen finom, és hónapokig eláll.

látjátok feleim szümtükkel 2017.03.08. 06:27:42

@Dikusz:

Nem figyeltél, azt mondta nem éri meg termelni. Ezért drága.

Dikusz 2017.03.08. 09:06:41

@látjátok feleim szümtükkel: rosszul fogalmaztam valóban.
Tulajdonképpen két év volt, amikor árulta a piacon, nem nagy tételben akkor sem. Nem szeretem a zöldségeket, de ez a kis répa nagyon finom volt, hűtőben tartottam, és tényleg elállt hónapokig.

látjátok feleim szümtükkel 2017.03.08. 13:51:58

@Dikusz:

Ez ilyen fajta répa, egyszer tudtam venni magját, de nem szerette a talajt, és nem is lett belőle semmi.