Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

Hirdetés

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (54) alma (21) almaecet (6) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (3) ázsiai bolt (2) bab (8) babér (23) babérlevél (29) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (4) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (2) barnacukor (11) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (30) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (15) bőr (2) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (16) bőrősháj (2) bors (135) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (23) búzasikér (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (49) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (23) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (3) csemege uborka (2) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (33) csilipaprika (35) csilipaszta (15) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (10) csiperke (17) csipetke (10) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (10) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (21) csusza (2) cukkíni (14) cukkini (9) cukor (72) cukorborsó (5) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (14) édeskömény (12) egres (3) élesztő (42) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (4) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (6) fahéj (22) fánk (3) Farkas András (4) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (15) fehérbors (31) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) feketebors (64) fenyőmag (3) feta (5) filé (2) fokhagyma (245) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (14) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (3) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghí (27) ghi (2) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (50) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (4) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gyökér (44) gyömbér (72) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (181) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (9) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (3) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (13) jalapeno (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsir (2) kacsazsír (23) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (3) kakukkfü (34) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (21) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (11) karalábé (17) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (12) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (16) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (3) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (16) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (5) kömény (48) köménymag (2) konyak (3) könyv (2) koriander (17) koriandermag (13) köröm (16) körte (5) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (89) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (11) kukoricadara (2) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (6) laskagomba (4) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (2) lekvár (6) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (5) libaháj (3) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (13) lilahagyma (16) lila hagyma (6) lila spárga (2) lime (28) lime levél (5) liszt (58) lucullus (3) Lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (2) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (15) majoranna (46) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (7) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (15) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (41) mustármag (12) mustármagliszt (2) NaBe (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (2) olaj (7) olajbogyó (4) oldalas (23) oliva (15) olíva (2) olivaolaj (63) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (3) oregano (30) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (19) paprikacsuma (16) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (80) paradicsomlé (15) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (88) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (22) pirítós (2) pirospaprika (36) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (4) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (2) római kömény (25) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (11) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (34) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (88) savanyúkáposzta (3) savanyúság (2) savanyú káposzta (7) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertésfej (3) sertéslapocka (2) sertészsír (12) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (16) (106) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (18) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (2) szalonna (41) szárított élesztő (2) szárzeller (16) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (20) szegfűgomba (4) szegfüszeg (3) szegfűszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (37) szerecsendióvirág (27) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (2) szilva (2) szilvalekvár (3) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (13) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (8) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (54) tejfel (31) tejföl (55) tejszín (61) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (4) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (137) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (5) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (4) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (6) tüdő (2) túró (20) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (13) újhagyma (26) újkrumpli (8) új fokhagyma (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaj (145) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (9) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (6) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (81) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (30) zellergumó (18) zellerlevél (14) zellerszár (13) zöldbab (10) zöldbableves (2) zöldborsó (23) zöldpaprika (40) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (30) zúza (3) Címkefelhő

Összes letöltések az indulás óta

Több mint

 1.500.000

Spárgakrémleves füstölt lazaccal

2017.02.22. 07:00 Andrass9

Tél van, mit akarok itt méregdrága spárgakrémlevest enni? Csak nem levesporból??? Tavaly tavasz végén már nagyon akciósan lehetett spárgát venni a piacon, ezért befagyasztottunk vagy 6 kilót :)

36.jpg

A levesbetétekkel az utóbbi időben nem igazán jeleskedtem, viszont van még egy kis darab a füstölt lazacomból: abból jó lesz ebbe a levesbe kontrasztnak!

Kiolvasztottam egy zacskó spárgát hidegvízben, majd összeszedtem és megtisztítottam a hozzávalókat:

  • 50 dkg tisztított fehérspárga
  • 2 kicsi krumpli
  • 1 kicsi vereshagyma
  • 1 girizd fokhagyma
  • 2 halványítózellerszár (szárzeller)
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • só,bors,szerecsendió

10.jpg

Nem túl sok alkatrész, de a spárga saját ízére voltam kíváncsi, nem az egyéb adalékokéra ...

A krumplit, hagymát, zellert és a fokhagymát is felaprítottam. Három kocka vajat felhevítettem, amire rátettem a zellert és a hagymát párolódni. Amikor már volt egy-két színes kocka hagyma, akkor beleöntöttem a krumplit és a fokhagymát is, majd lefedtem kislángon.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Amíg a krumpli is megfőtt, feldaraboltam a spárgát centis karikákra, és a csúcsait félretettem a végére - az így is finom lesz egyben belefőzve a levesbe.

15.jpg

A tojás sárgáját felöntöttem a tejszínnel, ráreszeltem egy adag szerecsendiót, adtam hozzá egy kevés fehérborsot is, majd felkevertem a minihabverővel. A krumpli is pont elkészült ezalatt.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Beleszórtam a spárgakarikákat a fazékba. Felöntöttem 8 dl vízzel, borsot tekertem rá, egy mokkáskanál cukrot tettem bele, és sóztam is. Főztem lassan 45 percig fedő alatt, hogy a spárga minden rostossága felpuhuljon. Ekkor beletoltam a botmixert, amit 4 percen át pörgettem, hogy minden szálassága elmúljon, ha van neki (volt ...).

21.jpg 20.jpg 22.jpg 23.jpg

Ekkor egy közepes szitán átpaszíroztam. Így is kijött belőle egy púpos evőkanálnyi rost, amit nem akartam bennehagyni. Beletettem a spárgacsúcsokat, amit egy perces forralással meg is puhítottam. Felmelegítettem a tojásos tejszínt a levessel, és a 72 fokosra lehült levesbe öntöttem (A fickó szerint ezt a mondatot úgy ejtjük, hogy "legíroztam" - tény, hogy sokkal rövidebb :).

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Felmelegítettem, addig, hogy a merőkanál hátát szépen bevonja a krémleves. Liszt nem volt benne, csak a tojás, és a krumpli - mégis ilyen selymes lett (a tojás sem csapódott ki benne)!

29.jpg

Megterítettem a karácsonyi ajándékommal magamnak: a füstölt lazac darabkákat a szójaszószos tálkába tettem (meglocsolhattam volna szójaszósszal, de itt is az eredeti ízre vágytam), a csípős olajat is előkészítettem.

30.jpg

Feleségem szólt, hogy ő is enne belőle, de mint tudjuk, ő nem eszik halat ... Sebaj, még úgysem ismeri a sajtcsipszemet, amit 2 perc alatt meg lehet csinálni, ha van jó sajt (a csodahüttőben mindig van csodasajt!):

31.jpg 32.jpg 33.jpg

Vett is magának egy teli tálkával, pár csepp csípős olajjal és a nem látható sajtcsipsszel (elsűlyedt)

34.jpg

A saját tányéromat kidekoráltam.

35.jpg

Ez gyorsan elfogyott, kellett egy második tányér is:

37.jpg

Csuda finom volt! Az olaj csípőssége kiemelte a spárga édességét, amiben a sós lazac remekül úszott a spárgacsúcs társaságában:

38.jpg

43 komment

Címkék: krumpli hagyma tejszín fokhagyma spárga bors vaj fehérbors szerecsendió tojás sárgája

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4112145937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

EsGyé 2017.02.22. 08:34:24

Hmmm. Ez nagyon Jol hangzik!

Waka 2017.02.22. 17:24:07

Príma! Még nem múlt el a forró, tartalmas levesek szezonja. A lazacért külön pont.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 19:12:44

@Waka: Imádom a spárgalevest, de mindig gondom volt a betéttel :) A lazac működött :)

Fenchurch68 2017.02.22. 19:34:27

Külön pluszpont a mosolygós tányérért! (A kanál arca inkább olyan kis elgondolkodó.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 19:48:29

@Fenchurch68: Ez a készlet a szívem csücske! Annyira szép ez a fekete matt bevonat, rajta az ecset lenyomat ...
Muszáj volt valami rendesebb dekorácíóval ellátni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 21:13:49

@Andrass9: Ha nem érkeztek túl korán, még a füstölt lazac is kész lesz! (Remek égerfa füst illat van a teraszon!)

Dikusz 2017.02.22. 21:28:52

@Andrass9: Nem tudom láttad-e, március 3-4-5-én rendezik meg a Budapest Sportarénában a Konyhakiállítást.

Ez megint finom lehetett, bár én is inkább a sajtcsipszet választottam volna, mint a halat (egyébként szeretem).
Kevésbé fűszerezek itthon (bors, erőspaprika stb.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 21:30:19

@Dikusz: Ha teheted, gyere el holnap dél körül. Érdekes emberekkel és étellel találkozhatsz :)
Pivátban kapsz címet is ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 21:55:17

@Andrass9: Most már pizsiosztás van, de küldhetsz privit is ha érdekel ...

Dikusz 2017.02.22. 22:14:57

@Andrass9: még nem kaptam, de én írtam privit, remélem pozitív választ kapok:)

Benikuty 2017.02.23. 09:07:03

@Isley: szerintem az Wakára nézve sértő, de majd ő megvédi magát. ;)
A táfelspicc Gazda Albert főszerkesztése idején még ért valamit, bár Annácska mindent elkövetett a színvonal ellen.

Benikuty 2017.02.23. 09:18:44

@Isley: a fokhagyma aprító nem hülyeség, mert nem présel, hanem vág.

Waka 2017.02.23. 17:30:10

@Andrass9: Finom volt az ebéd, még egyszer köszönjük. :)
@Dikusz: Sajnálhatod, hogy lemaradtál róla.
@Isley: @Benikuty: A téma szinte kimeríthetetlen, jó pár bőrt le lehet még húzni róla. Én alig tucatnyi oldalt lapoztam végig a több százból (ezer?).

Ez vagyok 2017.02.23. 17:42:48

@Benikuty: Jó kés kell és kidobni az összes okos találmányt.

Benikuty 2017.02.23. 18:43:45

@Ez vagyok: nem azt írtam, hogy venni fogok, mert nincs késem. Palcsesz "Angelero" Imre séfkésem van, a többi Nagy István érdi késes mester munkája. Minden egyes darab egyedi munka.

Dikusz 2017.02.23. 19:14:23

@Waka: nagyonis sajnálom, de nem jószántamból tettem:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.23. 19:23:15

@Waka: @Dikusz: Akkor még éltek :)
Csak egy egyszerű Pasta Arrabbiata volt, semmi különleges. Az előnye, hogy elkészül, mig megfő a tészta :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.23. 19:25:26

@Ez vagyok: A jó kés mellé még két dolog kell:
1, valaki, aki használni is tudja az ujja levágása nélkül
2, még valaki, aki ki is tudja fenni élesre, és van is hozzá köve.
Ez utóbbi igencsak necces ...

Dikusz 2017.02.23. 19:39:53

@Andrass9: de biztos finom volt:)

Írtam már, a fiam szakácsnak tanult. Annak idején az utolsó gyakorlati helyén a séftől egy kést kapott ajándékba. Szakmai ártalom, de nem vesz gyenge minőségű kést. Ami van neki, persze nem a több tízezres kések, azokra nagyon vigyáz.
Túrabarátom fodrász mester. Nekik ugyanúgy nem mindegy, hol élezik az ollóikat. Azt mondja a Japánban gyártott ollók a legjobbak, az övéi cca 70.000 Ft/db.

Benikuty 2017.02.23. 19:59:55

@Andrass9: a HCA 600 a kedvencem, a használata pedig rém egyszerű.
haidu.hu/

pizzaszeletvágó 2017.02.23. 20:14:17

@Benikuty: Nekem van tőle egy késem, kb. 30 éves. Nem igazán konyhai penge, inkább vadásztőr. Értékét nem az acél, hanem a minőségi agancs, bőrös és rézműves munka adja. Tábori körülmények között, jól megélezve, attól még nagyon is megfelel, főzőcskékhez.
Egyszer, kb. 20 éve, elhagytam a hegyekben túrázás közben! Nem is túrista úton, hanem úttalan sziklák között. Visszamentem, és meglett! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.23. 20:17:29

@Benikuty: A befogója jó, tetszik, a kövei nekem nem kellenének. A legdurvább kövem is 1200-as, de a fenés nagyját 2400 vagy 3000-es kővel csinálom. 600-ast csak nagyon elrontott élekhez használnék, de arra ott van az 1000-es, lassúforgású korong.
Az is igaz, hogy ezek a finom kövek rengeteg munkát igényelnek, de ezt már megszoktam. Én Japánból veszem őket. Sok pénzért!
2-3 havonta megyek végig az összes késen, amikor már nagyon nem tetszik, ahogy működnek (miért nem tudnak a lányok srégen vágni, ami megóvná a kés élét???)

Benikuty 2017.02.23. 20:32:08

@pizzaszeletvágó: egy hasonló pedig a következő lesz, de sivatagi vasfa markolattal:
angelero.hu/egyedi-kesek/#jp-carousel-928

pizzaszeletvágó 2017.02.23. 20:37:25

@Dikusz: Valóban a japán ollók nagyon jók, nekünk is vannak japán kisollónk, kb. 50 ezer Ft volt két darab, készletben.
De én még jártam olyan fodrász üzletbe, férfi részlegen, ahol a borotvapengét a kifeszített bőrszíjon fente a fodrászmester, az milyen penge lehetett, biztos nem japán ;)

Benikuty 2017.02.23. 20:37:51

@Andrass9: gyanítom, hogy a számozások nem kompatibilisek...

pizzaszeletvágó 2017.02.23. 20:42:51

@Benikuty: de, nyilván, borotvakés. Mást írtam? :D Lehet, fáradt vagyok ma...

Benikuty 2017.02.23. 20:43:03

@Andrass9: teljesen más a számozás. Ennek az importőrétől a Santokum vam.
www.santoku.hu/p/fenokovek_20.html

Benikuty 2017.02.23. 20:46:01

@Andrass9: a linken találsz japán és haidu köveket, a mértékegységek teljesen más rendszerben vannak vannak. Nahát...

Benikuty 2017.02.23. 20:49:24

@pizzaszeletvágó: van borotvakés gyártó ma is, megkeresem...ha érdekel. Régebben az is érdekelt, ma már inkább a magyar bicskák érdekelnek(fejesgörbe, maskara....etc), de van egy illegális méretű eredeti Higonokamim is.

pizzaszeletvágó 2017.02.23. 20:56:21

@Benikuty: nem kell köszi, ennyire nem érdekel a borotvakés, az csak egy érdekes emlék, a többi linken elmerültem most, amit küldtél...

Benikuty 2017.02.23. 20:59:40

@pizzaszeletvágó: vannak ott gyönyörűségek! :)

Dikusz 2017.02.23. 21:40:49

@pizzaszeletvágó: van olyan neki is, a szülei fodrászüzletét viszi tovább, még borbélytányérja(vagy minek hívják) is van az üzlet bejárata fölött:)
Az ollóit meg Budapestre küldi fel éleztetni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.24. 05:49:02

@Benikuty: Jót találtál :) Én nem néztem, mi szerint osztályozzák a köveket, csak a grit egységgel foglalkoztam.
FEPA 1000 - JIS 3000
FEPA 600 - JIS 1500

Ez vagyok 2017.02.24. 18:17:47

@Dikusz: Nekem is a fiam Japánból hozott egy konyhakést.
Szuper.

Ez vagyok 2017.02.24. 18:18:40

@Andrass9: A fenés nálam valóban nagy gond.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.24. 19:18:18

@Ez vagyok: Ez egy olyan dolog, amit meg kell tanulni ...
Baromi sok energiába kerül!!!