Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

Hirdetés

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (54) alma (21) almaecet (6) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (3) ázsiai bolt (2) bab (8) babér (23) babérlevél (29) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (4) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (2) barnacukor (11) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (30) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (15) bőr (2) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (16) bőrősháj (2) bors (135) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (23) búzasikér (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (49) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (23) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (3) csemege uborka (2) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (33) csilipaprika (35) csilipaszta (15) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (10) csiperke (17) csipetke (10) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (10) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (21) csusza (2) cukkíni (14) cukkini (9) cukor (72) cukorborsó (5) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (14) édeskömény (12) egres (3) élesztő (42) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (4) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (6) fahéj (22) fánk (3) Farkas András (4) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (15) fehérbors (31) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) feketebors (64) fenyőmag (3) feta (5) filé (2) fokhagyma (245) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (14) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (3) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghí (27) ghi (2) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (50) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (4) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gyökér (44) gyömbér (72) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (181) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (9) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (3) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (13) jalapeno (17) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsir (2) kacsazsír (23) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (3) kakukkfü (34) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (21) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (11) karalábé (17) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (12) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (16) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (3) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (16) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (5) kömény (48) köménymag (2) konyak (3) könyv (2) koriander (17) koriandermag (13) köröm (16) körte (5) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (89) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (11) kukoricadara (2) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (6) laskagomba (4) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (2) lekvár (6) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (5) libaháj (3) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (13) lilahagyma (16) lila hagyma (6) lila spárga (2) lime (28) lime levél (5) liszt (58) lucullus (3) Lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (2) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (15) majoranna (46) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (7) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (15) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (41) mustármag (12) mustármagliszt (2) NaBe (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (2) olaj (7) olajbogyó (4) oldalas (23) oliva (15) olíva (2) olivaolaj (63) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (3) oregano (30) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (19) paprikacsuma (16) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (80) paradicsomlé (15) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (88) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (22) pirítós (2) pirospaprika (36) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (4) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (2) római kömény (25) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (11) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (34) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (88) savanyúkáposzta (3) savanyúság (2) savanyú káposzta (7) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertésfej (3) sertéslapocka (2) sertészsír (12) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (16) (106) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (18) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (2) szalonna (41) szárított élesztő (2) szárzeller (16) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (20) szegfűgomba (4) szegfüszeg (3) szegfűszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (37) szerecsendióvirág (27) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (2) szilva (2) szilvalekvár (3) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (13) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (8) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (54) tejfel (31) tejföl (55) tejszín (61) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (4) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (137) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (5) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (4) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (6) tüdő (2) túró (20) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (13) újhagyma (26) újkrumpli (8) új fokhagyma (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaj (145) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (9) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (6) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (81) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (30) zellergumó (18) zellerlevél (14) zellerszár (13) zöldbab (10) zöldbableves (2) zöldborsó (23) zöldpaprika (40) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (30) zúza (3) Címkefelhő

Összes letöltések az indulás óta

Több mint

 1.500.000

Hajában sült felezett kiflikrumpli

2017.02.20. 07:00 Andrass9

Elvileg minden fajta finom így elkészítve, de azért Waka Chérie krumplija van a csúcson! Feleségem szólt, hogy oly rég ettünk ilyet, süssek már.

18.jpg

Különösen, hogy amúgy is bedurrantom a sütőt kenyérnek, megpróbálom őket egyszerre elkészíteni.

Talán az egyik legegyszerűbb elkészítési módja a krumplinak (a legegyszerűbb az egyben, hajában sütve).

Két főre kell hozzá:

  • 12 szem Chérie krumpli (vagy más, kisebb szemű krumpli)
  • kis marék só
  • vaj vagy libazsír

10.jpg

Ugye, hogy nem is sok?

A krumplit alaposan megsikáltam, mert én héjastól megeszem. Felébe vágtam, és megsózva a sütő rácsára tettem. Ha nagyobb szemű, akkor negyedelni érdemes, viszont akkor sütőpapírra tegyük, mert le fog csepegni a sós krumplilé.

11.jpg

Betoltam a 220C fokos sütőbe a kenyér alá, ahol egy alutepsiben a víz is forrt a kenyérnek. A krumplinak valószínű, hogy nem kell a gőz, de nem haragudott érte.

12.jpg

Kicsit előbb elkészült, mint a kenyér, 50 perc alatt szépen felhólyagosodott, míg a kenyérnek 60 perc kellett.

13.jpg

Egy fatálba tettem ruhába csomagolva, mert feleségem még aludt - nem akartam, hogy kihüljön.

14.jpg

Persze nem álltam meg, hogy kettőt meg ne egyek jéghideg vajjal és kis extra sóval.

15.jpg

Amikor előkerült a feleségem, elővettem a krumplit, és libazsírral, meg vajjal tálaltam magamnak, hogy legyen összehasonlítási alapom - neki elég volt a vaj is.

17.jpg

Nekem végülis a libazsíros izlett jobban.

Sajnos a kényszerpihenő viszont nem használt a krumplinak - azt azon frissiben kell forrón megenni! Viszont a kenyér szép lett :)

19.jpg

A krumplinak a sózott vágási felületen képződött hólyagos része a legizletesebb (szerintem). Munka alig van vele, de a sütéshez kell a tisztességes hőfok és idő.

65 komment

Címkék: krumpli vaj libazsír Chérie

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8412171342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Benikuty 2017.02.20. 11:53:06

gyönyörű a kenyér! viszont a krumpli sajnos tiltott gyümölcs, mert magas a glikémiás indexe.

PiperPerabo 2017.02.20. 12:24:15

@Benikuty: Sütve elfogadható. Sőt, támogatott.

Benikuty 2017.02.20. 12:28:20

@PiperPerabo: igazad van, püré a tilos.

Pink Petsch 2017.02.20. 13:10:53

Hűhh, de rég ettem egyben sült krumplit! Leginkább azért, mert gyerekkoromból úgy rémlik nekem, hogy ahhoz káposztalé dukál. De mivel a nagyapám már nem él, az ő eltett hordós káposztájának a leve hiánycikk.

Fenchurch68 2017.02.20. 13:53:22

@Benikuty: Zellerrel is pont ilyen finom.

Benikuty 2017.02.20. 14:19:04

@Fenchurch68: köszönöm, kipróbálom!
némi adalék a zeller nagyszerűségéhez: www.gaultmillau.hu/gm-magazin/a-nap-receptje-lasagne-kecskevel

Fenchurch68 2017.02.20. 17:44:09

@Benikuty: Hú, köszi, ez nagyon tetszik. Lasagnét eddig cukkini, tök vagy padlizsán közbeiktatásával csináltam, utóbbit csak akkor, ha nem a kedvesemnek (vagy nem látta összeállítás közben).

Ez vagyok 2017.02.20. 17:49:57

Sokféleképp sütöttem krumplit, de ennyire szép még nem lett :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.20. 17:58:03

@Ez vagyok: Most mondhatnám, hogy ezt az állagot csak a dél-szumátrai zöld sóval lehet elérni, de nem mondom :) ...
Köszönöm!

Ez vagyok 2017.02.20. 18:38:01

@Andrass9: Betettem a gugliba. Ezt a szumátriai motívumot nem bírta értelmezni, viszont megtudtam, hogy a "zöldsó" egy környezetkímélő csúszásmentesítő. Eddig ezt nem tudtam, mindig tanulhatunk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.20. 19:35:32

@Ez vagyok: A fickó biztosan rendel belőle kilószám:)
A csúszásmentesítő valószínűleg ammonium nitrát (te jobban értesz ehhez), vagy kálisó. Mindkettő műtrágya! Én pétisóval szoktam a lépcsőt leszórni...

Waka 2017.02.20. 20:05:29

Köszönök szépen!
Van még az erkélyen, ki kellene próbálnom ilyen módon is. :)
Jövőre már nem lesz, valami sokoldalúbban használható fajta váltja fel.
@Benikuty: Ez jól hangzik, fenem is kést. Szegény Mici felmenekült a góré tetejére. :D A böjt alatt valami húspótlóval simán elkészítem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.20. 20:15:44

@Waka: Hát té hova tűntél, míg nem láttalak??? :)
Ez a krumpli nagyon finom!

Benikuty 2017.02.20. 20:39:17

@Waka: nem hinném, hogy tippekre szorulsz, de egy gombás-zöldséges ragu elfér benne.
A krumplim az idén megfagyott, ahol pedig sok éven át jól megvolt. Hiába, a télre nem panaszkodhatunk...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.20. 21:49:28

@Pink Petsch: Soha nem hallottam a káposztalé szerepét a hajában sült krumplihoz, de biztos jó, mert sós és savankás :) Ráadásul az egyben sülthöz én a vajat, tejfelt és snidlinget tanultam az USA-ban...
Viszont gyerekkoromban ezt a krumplit (felezettet) a kéménycsőbe helyezett hőleadó csöveibe dugdostuk (nem tudom már, mi volt a neve, de egy dob volt keresztbe csövekkel), és abban remek illatot árasztva készült el!

Benikuty 2017.02.20. 22:13:40

zephir kályhában sütve volt az igazi, aminek boldog tulajdonosai voltunk '81-'84 közt :)

Waka 2017.02.20. 22:53:19

@Andrass9: Ott voltam la, a bokor mögött. :D
@Benikuty: Csicseriborsó valamivel, kicsit paradicsomosan.
Nálam a polisztirol ládában egészen jól bírták az erkélyen, pedig nem volt meleg, egy üveg 5 százalékos ecet szétfagyott. Érdekes módon mindhárom fajta krumpliból akadt pár szem ami megfagyott a többi mellett.

Dikusz 2017.02.20. 23:05:02

@Waka: a Mici milyen állat neve nálatok? A húgoméknál a tacsi kutyikat hívták így. Mindkettő szálkásszőrű, csak a mostaninak rövid a szőre. Imádnivaló állatkák:) Egyiküket sem tudnám elképzelni, hogy felmeneküljenek a padlásra.:))

Benikuty 2017.02.20. 23:08:28

@Waka: valóban, a fagy itt is válogatott, csak nem tudom, mi alapján.

Dikusz 2017.02.20. 23:10:54

@Andrass9: hawaii zöld sót találtam, ami étkezéshez használható, nem ez az amire gondoltál?

Erről a krumpliról megint lemaradtam, Budafok nagyon messze van tőletek:))

Dikusz 2017.02.20. 23:11:49

@Benikuty: talán krumplifajták alapján :))

Pink Petsch 2017.02.21. 00:33:49

@Andrass9: Gyerekkorom téli vacsorái, mentünk le a tatával a pincébe, káposztalevet fejteni ;) Tényleg nagyon jó együtt, a forró vajas-sós (mi vajjal ettük) krumpli, és a pincehideg savanykás káposztalé. Nem is kellett plusz C-vitamint szednünk ;)
Ja, ja, a vaj-snidling-tejföl triót is szeretem. Finom is az, pláne egy nagy adag steak mellé, kísérőnek :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.21. 01:14:55

@Pink Petsch: nagyapad eleteben nem evett steaket
itt eleg erosek krumpliban
de az en kedvencem az volt mikor nyarsaltunk, es dobtunk parat a hamuba

A fickó 2017.02.21. 02:28:37

Ha még nem szuvidáltatok krumplit, nem ettetek jó főtt krumplit. :)

Na, jövőre kipróbálom a híres La Bonotte-t, igaz csak a Németországban termesztettet. :D

www.luxuo.com/lifestyle/gastronomy/potato-la-bonnotte.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.21. 09:45:23

@A fickó: Érdekes! A cikk szerint kizárólag egy francia szigeten termesztik ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.21. 09:51:45

@Dikusz: Kifejezetten dél-szumátrai sóra gondoltam! Az sokkal drágább, és egyedi íze van!

Pink Petsch 2017.02.21. 09:52:15

@hagyma: Te tényleg egy funkciojnális analfabéta segg vagy. Hol állítottam, hogy a nagyapám steaket evett, te papucsállatka?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.21. 09:54:10

@Dikusz: Ha saccolhatok, a Mici a disznó, amit le akarnak vágni, azért menekül a késfenés hangjára :)

Pink Petsch 2017.02.21. 09:54:50

@A fickó: "It is cultivated exclusively on the Isle of Noirmoutier ..." - idezet az általad linkelt cikkből.
Lemaradtam volna az Anschlussról?

Pink Petsch 2017.02.21. 10:00:09

@Andrass9: Én hagynám, de nem bír leszakadni rólam ez a hülye.

A fickó 2017.02.21. 11:27:14

@Andrass9: Eleddig én is azt hittem. :) Sajnos tavaly nem figyeltem fel rá és nem rendeltem ebből a krumpliból, de majd idén. :) Nyilván nem ugyanolyan, mint a francia, mert a talaj és az éghajlat is más és tenger sincsen Bajorországban. :D

www.kartoffel-mueller.de/Exotische-Sorten/La-Bonnotte.html

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.21. 11:54:55

@Pink Petsch: az azert mar vices hogy rendszeresen hulyezel de aZt mondod nem akarok leszakadni rolad:)
@Benikuty: nem, en eletemben nem loptam, jo megenngedem egy cso kukoricar talan

Pink Petsch 2017.02.21. 12:03:25

@hagyma: Én csak neveden nevezlek, már az is baj? :P Te szóltál hozzám, jó funkcionális analfabétaként keverve a szezont a ló nemi szervével. Szóval, tényleg nem tudsz leszakadni rólam, ahogy két külön bekezdésben levő mondatot sem bírsz értelmezni.

Pink Petsch 2017.02.21. 12:08:30

@A fickó: Te, ez nem is annyira drága, ahogy felvezetted, azt hittem, legalább 10 euró kilója. De ez 3 (oké, 2,98). Igaz, a duplája a mezei krumplifajtákhoz képest, de akkor sem egy beluga kaviár ár.
Bár igaz, ha "ausverkauft", akkor mindegy mennyi ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.21. 12:14:48

@Pink Petsch: dehat azt sem tudom ki vagy
soha hozzad nem szoltam
te IQ hinyoskodsz meg hulyezel:)
hihetetlen
ez volt az utolso reakciom
tomboljal tovabb

Benikuty 2017.02.21. 13:01:24

@A fickó: nagyon fontos a jó alapanyag, mondhatni ott dől el minden, az alapoknál. Ezzel együtt, kicsit ferdén nézek ki a fejemből krumplis dolgaidra, mert már itthon is elérhetők jó fajták. A termelői tisztesség már más kérdés, és lehet, hogy a fogyasztói fogadókészség sincs a helyén.
A jelenlegi, vagy inkább az eddigi forrásommal is problémáim vannak, de akkor sem mennék olyan messzire, mint te.

Pink Petsch 2017.02.21. 13:38:43

@hagyma: Ebben a posztban is te szóltál hozzám, nem én hozzád. Görgess feljebb, meglátod.
Szóval, vagy tényleg ennyire buta vagy, vagy keress fel egy pszichiátert, mert a személyiségzavarodon ő segíthet.

Ez vagyok 2017.02.21. 15:48:05

@Andrass9: A pétisótól szép nagy zöld gazok nőnek majd a kövek réseibe a lépcsőn. Így nevezhetjük ezt is zöld sónak:)

Ez vagyok 2017.02.21. 16:03:22

@A fickó: Én tavaly Desiree-t és a sárgák közül vagy Agria-t vagy Maestro-t vetettem, ezt nem tudom, de zirci volt és nem korai. Nagyon szép lett a termés és az ízük is jó.
www.vetoburgonya.com/

A fickó 2017.02.21. 16:17:29

@Benikuty: Sajnos azok a fajták (Mayan), amiket kedvelek nem kaphatók itthon. Mondj egy hazait, ami a normál krumplihoz képest 2/3 idő alatt elkészül, ugyanakkor igen finom is.
"itthon is elérhetők jó fajták" Ja, de az éttermek mégis külföldről hozzák a krumplit pl. a ratte-t.
Amit tudok és jó azt itthon szerzem be, pl. a Hópehely, amit 200 Ft-ért veszek egy gazdától. Nem kell messzire mennem, mondjuk akkor sem, ha Müllertől rendelek - csak leülök a gép elé és 3-4 nap múlva "leteszik az ajtómba", kulturált csomagolásban.

A paradicsom palánta viszont komolyan érdekelne, amit a múltkor feldobtál. :)

A fickó 2017.02.21. 16:34:01

@Ez vagyok: Pedig a legjobb közülük a Hópehely, főleg sültkrumplinak - főleg, ha még nincs hosszan tárolva. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a többi rossz, de az általam preferált Mayan fajták, Vagy lilában a Vitelotte messze felettük van ízben. Pl. Fleur Bleue nem egy nagy szám. A termelő részéről a legfőbb, hogy ellenálló legyen és jól (piacosan) nézzen ki. Egy gazda egyszer próbálkozott itthon egy különleges perui fajtával, kb. kétcentis golyóbisok lettek, eleve nem lesz sokkal nagyobb, mondanom sem kell, hogy rárohadt. Kutyának nem kellett én hordtam el, amennyit tudtam. Héjában sütve, mint a sült gesztenye olyan volt, azóta sem kóstoltam jobbat... itt tartunk.
A La Bonotte-ből is az apróbbak a legértékesebbek. :)

Benikuty 2017.02.21. 16:50:49

@A fickó: egy idő óta a keszthelyi démonra álltam rá, nekem bejött.
A palánta beszerzés címet megírom, amint pontosan megtudom. Még nem vagyunk elkésve :)

Ez vagyok 2017.02.21. 17:00:03

@A fickó: Én is ettem már ezeknél jobb ízű krumplit, leírtam csak, hogy tavaly milyet vetettem.
Talán a legjobb ízű amit ettem a kanári krumpli, nagyon apró szemű tömény gyönyör. Nagy sótartalmú vízben héjastul főzik, aztán így, vagy picit még sütőbe tolják és úgy eszik.

Waka 2017.02.21. 18:24:15

@Dikusz: Kecskenév. Meg néha medve, de azt ritkábban tartanak felénk. :)
Ugyanabból a fajtából, ugyanabban a dobozban fagyott meg pár, a többi meg nem. X-akták.
Nekem idén is lesz Impala, mert igen korai és nagyon bejött. Lesz Desiré, mert az olyan megbízható, "mindenre jó" fajta, és kipróbálom a Balatoni rózsát 50 tő erejéig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.21. 21:47:11

@Waka: Irigyellek, hogy ehetsz ennyi krumplit :) Imádom!!!! De csak sütve, és abból is csak módjával szabad ennem.
Tulajdonképpen visszaadhatom neked egy kis rántott borjúláb, vagy körömpörkölt formájában :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.21. 21:51:27

@A fickó: Érdekes módon Hópehely mindig van a helyi bótban! Veszem is, mert finom :)
Néha megjelenik egy adag Mozart is, az inkább piros héjú, de azt is szeretem. Desiré általában van, Chérie csak akkor, ha Waka erre jár :)
Amióta felhívtad a figyelmemet a krumplifajtákra (meg Benikuty is), azóta jobban figyelem a felhozatalt, és tényleg megéri!

Benikuty 2017.02.21. 21:59:33

@Andrass9: és miket tartalmaz a szállítmány?

Benikuty 2017.02.21. 22:01:44

@A fickó: nem csak paradicsom, hanem egyéb palánták is lesznek itt: Gyöngyszem Biogazdaság 30/366 9639

Benikuty 2017.02.21. 22:04:37

ha valakit érdekel, ez is megér egy próbálkozást, igen finom
burgonya.hu/fajtak/amandine-2/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.21. 22:05:17

@Benikuty: Várom a postai értesítőt - tegnap feladták :)

Benikuty 2017.02.21. 22:11:55

@Andrass9: OK. de mit küldenek? vagy titok? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.21. 22:30:34

en egy krumplinevet nem ismerek
bemegyek a farmerboltba es veszek, amelyik tetszik es ami
megy majd a foetelhez
vay a paprkisakrumplihozaz ember latja
mas kesz steakhez, mas csirkehez stb

Waka 2017.02.21. 23:24:12

@Andrass9: Örömpörkölt az jöhet. Csomagolok némi krumplit csütörtökre, hátha tudsz még mit kezdeni vele. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 09:06:28

@Waka: Mennyi időre, mikor és hányan jöttök, hogyha főznöm kéne ?

EsGyé 2017.02.22. 11:51:53

Most akkor Cherie vagy kifli? A cimen kivul sehol nem irsz kiflirol csak Cherie-rol.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.22. 12:30:25

@EsGyé: A Cherie az kicsit nagyobb szemű kiflikrumpli :)

EsGyé 2017.02.23. 08:48:47

@Andrass9: Na, igy mar minden vilagos! :)