Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Somun avagy lepinja

2017.01.23. 07:00 Waka

Esetleg lepina. Szerb illetve bosnyák lepénykenyér. Épp a napi betevő főzős videóadagomat nézegettem, mikor a csirke currynél a fickó, valahol a 9. percnél elővett egy lapos kenyérfélét, félbenyisszantotta és ráöntötte a serpenyő tartalmát. Somunnak nevezte a kenyeret. Gyorsan rákerestem és mentettem is receptet későbbi felhasználásra. Amúgy érdemes megnézni a Youtube-on a videóit. Ha valaki esetleg nem tudná, mi az a foodporno (nem a konyhaasztalon kefélnek), az ennek a Mac&cheese-nek vagy ropogós disznósültnek láttán némi fogalmat alkothat. Hihetetlen gusztusosan tud főzni. A szerb szakács késébe kicsit bele is zúgtam, amivel nem lehetek egyedül, hiszen a google ad keresési ajánlatot az almazan kitchen knife kifejezésre.
A receptek elég nagy szórást mutatnak mind az alapanyagok, mind az elkészítés terén. Végül az összetevőket tekintve legegyszerűbbet választottam, az elkészítéshez pedig a magvas kenyeremnél használt módszert alkalmaztam.

14.jpg


Hozzávalók:
- 500 g búzafinomliszt
- 1 csapott evőkanál sikér
- 4 dl langyos víz
- 1 teáskanál só
- fél kocka élesztő
- teáskanál kristálycukor
- kevés olaj

A lisztet összekevertem a sikérrel, majd két egyenlő részre osztottam.

1.jpg
Előző nap az élesztő felét feloldottam 3 dl vízben és összekevertem az egyik adag liszttel.

2.jpg
A tálat egy nagy nejlonszatyorba csúsztattam és 24 óráig szobahőmérsékleten kelesztettem. (Ez nálam 20-21 fok.)

3.jpg
Másnap hozzáadtam a maradék lisztet és megsóztam. Az 1 dl vízben feloldottam a negyed kocka élesztőt (kapott némi cukrot az extra lendülethez), és ezt is beleöntöttem.

4.jpg
Összedagasztottam a hozzávalókat. Nagyon lágy lett a tészta, igencsak megszenvedtem vele, szóval, aki teheti, használjon dagasztógépet.

5.jpg
Kicsit megszórtam liszttel és meleg helyen a duplájára 8-6-szorosára kelesztettem.

6.jpg
Bőségesen belisztezett deszkára borítottam. (Előtte kellett volna egy kis olajjal kikenni a kelesztőtálat, mert eléggé ragaszkodott hozzá, alig tudtam kivakarni.) Átgyúrtam a tésztát.

7.jpg
Négy részre osztottam és fóliával letakarva további 40 percig hagytam kelni. A deszkát még jó párszor meg kellett szórnom liszttel, mert továbbra is ragadt, mint a nyavalya. Időközben a sütőt is begyújtottam, és vízzel megtöltve betettem egy serpenyőt az aljába.

8.jpg
A tésztát a tenyeremmel hosszúkás lepényformára nyújtottam. Kettőt mindjárt a sütőpapírral bélelt tepsire fektettem, a másik kettő a deszkán kelt tovább. Fóliás takarást kaptak és további fél óra gondolkodási időt.

9.jpg
A megkelt tésztát megspricceltem vízzel és betoltam a sütőbe. Hatos fokozaton sült kb. 15 percig, amíg színt kapott, utána mérsékeltem a lángot és addig sütöttem, míg kopogós kemény nem lett. Az egyik szinte azonnal felfújta magát, a másik viszonylag nyugton maradt. A második eresztést a forró tepsire ügyeskedtem, ez is kapott egy kis vizet, és ugyanúgy megsütöttem. Itt is csak az egyik fúvódott fel.

10.jpg
Egy nejlonzacskóban langyosra hűtöttem, hogy kicsit megpuhuljon, aztán az egyiket megkentem vajjal. Pár szelet gépsonkát tettem rá és némi reszelt Maasdamer sajtot.

11.jpg12.jpg
Visszatettem a sütőbe pár percre, míg a sajt elolvadt. Most lett volna jó a grill, rá tudtam volna pirítani egy kicsit.

13.jpg
Így is finom lett. A kenyér egészen szokatlan szerkezetű volt, csupa ropogós héj a belsején egy vékony réteg lágy tésztával. Másnapra a melóba szendvicset készítettem belőle, mikróban megmelegítve is jó volt, persze gondosan megpakoltam lila hagymával és házi csilikrémmel. Így utólag megnézve ezt a videót, a szerbeké is valami hasonló.

53 komment

Címkék: élesztő sikér gépsonka somun búzafinomliszt lepinja lepina Maasdamer

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3912143471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

trux77 2017.01.23. 07:22:28

A napokban találtam rá én is az Almazan Kitchenre, hát az valami gyönyörűség :) Szép a hely is ahol főz, meg láthatóan a pasi is élvezi mindegy egyes percét. A lasagne-s videót már háromszor végignéztem :))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.23. 09:27:09

Mindkét felfúvódott kenyér azonos pozícióban volt? Pl. elöl? Mert akkor az a sütő hőfokát jelzi neked, illetve az eltérést az eleje és a hátulja között. Ebből tényleg arra lehet következtetni, hogy ráférne arra a sütőre egy gázos, hogy kitakarítsa az égőfejet.
A ragadás talán a nem elegendő dagasztás miatt volt. Bár én sokkal keményebb tésztákat dagasztok, azok nem ragadnak, ha jól kidolgozom.

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.23. 09:38:35

Az utolsó videó szuper. Megmutatja, hogy a legfontosabb konyhai eszköz, az öt ágú villa mindig kéznél van.:D

A fickó 2017.01.23. 12:18:57

Waka, ha annyira tetszik a kés formája csináltass egyet. :) Nagyon sok egyedi késkészítő van.

Waka 2017.01.23. 16:51:49

Köszönök szépen!
@Andrass9: Az első sütésnél az első, a másodiknál a hátsó. Amúgy elöl jobban süt, de ez a behelyezett alsó tepsi miatt lehet. Ennyire sikerült kidolgozni kézzel 10 perc alatt, márpedig dagasztásból annyi elég (nekem).
@A fickó: Egy srófra jár az eszünk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.23. 20:19:38

@Waka: Háááát - 10 perc, az nem igazán elég a gluténnek (legalábbis ez a tapasztalatom).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 00:45:01

megerkezett 1 liter palinkam fel szilva, fel korte:)
2 centimeter szilvaval kezdunk vacsora elott, holnap reggeli elott 2 centi korte
utana melo
aszongya Mary ez biztos gyenge
45 % VV hehe
megissza 2 centet, ugy fog horkolni mint az atom:)
hehe
azt hiszi ez gyengebb mint a szolo volt:)
ez az utolso otthonrol, akovetkezot mar en fozom majusban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 00:45:53

mar szerdatol melo felreertes ne essek:)

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.24. 14:00:53

@Andrass9:

Nálunk meg elstartolt a gáz. Tele volt a bejövő cső jéggel, gáz már van, de a kazán nem indul rá.:(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 14:28:29

@Andrass9: na ezektol van tela a hocipom,, felveszik a csotorony papirsapkat es versenyznek
nem mondom, hoy soha nem voltam szakacsversenyen, de nagyanyam olyan csirkeporkoltet rittyentene nekik nokedlivel, hogy leesne az alluk, oszt egyedul ment a piacra megvenni az elo tyukot ezek meg 5-en valogatjak cask a zoldseget, a vilag pusztulasra van itelve, kozel a vegitelet
a banyasz az ember volt, ezek meg bohockodnak

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.24. 14:50:04

@hagyma: Most szervírozzák a magyar vega ételt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.24. 15:08:33

@látjátok feleim szümtükkel: Sajnos elég sok párát tartalmaz a gáz, viszont a csövezés nem fagyálló :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.24. 15:21:48

@látjátok feleim szümtükkel: Hát ... elméletileg az unokák ikrek - ha nem is egypetéjűek - csak két év eltéréssel jöttek világra. Egyik szőke, fehér, a másik barna :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 15:44:40

@Andrass9: qrwara nem erdeekel:)
sok hulye musort nezek a tv-ben, hatterkent, de en szakacsokat nem nezek
most csinalja a nejem a reggelit, szerinted kimenjek a konyhaba es figyeljem
ne mondjal igent, mert ha megis kitevedek, mindig beleszolok es bezavar a szobaba
/Magyar vega etel meg ertelmezhetetlen vazze, mi husevo nep vagyunk/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 16:24:59

ez mi?
kep.index.hu/1/0/1451/14517/145173/14517318_ee08451d7fababb81fc38dc4a7615161_wm.jpg
ne csinaljunk mar krisztusbol bohoct
en mammutot akarok elejteni, szarvast loni, disznot vagni...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.24. 16:52:18

@hagyma: Nem vagyok vegán, de ezt az előételt bizony megenném!

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.24. 16:55:45

@Andrass9:

Azt mondták a szerelők is, hogy a vezeték fel nem tárt sérülésein bele jut a víz a csőbe, és sajnos ilyen kutya hidegben bizony az ráfagy belül, mert nincs szigetelve. Hát én láttam a sok apró jégdarabot, amit kiszedtek. Sajnos minden vizet nem tudtak kiszedni technikai okok miatt, de lett gáz, és meleg a lakás. Majd ha megint pulzál a láng a tűzhelyen, akkor kijönnek újra. Bízom benne erre már nem kerül sor mostanában.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 16:58:55

@Andrass9: en most az elet nagy dolgain elmelkedem /irom a konyvem/ es belegondoltam, hogy kell ilyen szakacsversenyekre, ilyen etelekre penzt kolteni
arra jutottam
NEM

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.24. 16:59:22

@hagyma:

B+, mégsem mentél bányásznak te sem, de a gyerekedet sem küldted bányásznak.:D

Egyébként meg nem értem miért támadod annyira a más stílusú főzést? Mindenkinek szabad úgy főzni, ahogy neki tetszik. Sőt még le is szabad kozmálni egy kicsit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 17:36:09

most azon gondolkodom elmegyek postasnak

paprika. 2017.01.24. 17:41:15

@hagyma:
en meg foztem egy jo nagy adag porkoltet
kelly is szereti
telenyomtam pikans papricaval
cask az a baj, hogy szerintem tul eros less

nem baj, ha megmarad legfeljebb kiszorom itt az allatoknak a haz kore
csak bele ne tolassak, amikor kiallok a koscival

paprika. 2017.01.24. 17:44:16

@hagyma:
nem jo, postas nem fizet jol
legfeljebb 16 USD per ora
esetleg nemi boravalo

akkor mar jobb, ha jossz velem takaritani a szalloba
garantalt 17$ + jatt is van, ha elegedet a nyaralo

kelly is itt dolgozik, egyutt megvan az evi 75e dollar
otthon hol keresel ennyit?

raadasul mi szeretjuk is egymast, jol kijovunk
mar csak a mexicoi allampogarsag kellene, mert odaat joban fizetnek

cask meg less 1-2 even belul es akkor szabadon mozoghatunk egesz americaban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 17:49:02

@paprika.: humoros vagy
de a postassag OK
azzal a kis jobbkormanyos kocsival itt eldolgozgatnek weavervilleben
hetvegen kis pincerseg....
az erdommel kell meg valamit kezdeni, kihasznalatlan jelenleg

Topy 2017.01.24. 17:58:21

@paprika.: @hagyma: na most ha még megjelenik itt valaki 'paradicsom' nick-kel, akkor isten bizony lecsót főzünk! :D

paprika. 2017.01.24. 17:58:53

@hagyma:
en szemettelep mellet vetem
cask job less egyszer
most meg ezt kell viszafizetni, 4% a mortgage, de majd trumpban bizunk
az egyez allam republikan, ugyhogy ide dolni fog a penz

mindegy, mert legalabb kozel a termeszet
van mindenfele allat: bogar, patkany
kozel jonek az emberhez, meg is lehet simogatni

otthon van ilyen a panelban?
na, nekem ez jott be
plusz meg megismertem kellyt is, szeretjuk egymast

paprika. 2017.01.24. 18:05:52

@Topy:
nem lecsot, porkoltot!
szeretem a magyar konyhat
kelly nem eszi, neki tul eross

szo mi szo, van hogy tultolom a papricat
ilyenkor kiontjuk
marad a joghurt
2x 6 pack es mindenki jollakik
es egeszsegesebb is

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.24. 18:12:14

@paprika.: Dobd fel tejfellel paprikásnak: az csillapítja a csípősséget!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 18:32:28

@Andrass9: en tudom mi ez nem vagyo total hulye,, cak belegondoltam, szuksege van-e a vilagnak erre
mondjuk szerintem a forma 1-re sincs szuksege, a ketrecharcra, a noi boxra, sorolhatnam
ha oszinte akarok lenni az internetre sincs szuksege, meg a mobiltelefonra se,dehat en rossz korban szulettem
nade ez sem igaz mert ha korabban szuletek let volna 2 vilaghaborum, vietnamom
akkor inkabb a szakacsok bohockodjanak es legyen internet

Waka 2017.01.24. 18:54:26

Köszönök szépen!
@Andrass9: Hogy őszinte legyek, én a kenyeret sem gyömöszölöm sokkal tovább, még sincs vele ilyen gondom. A tészta lágysága lehetett a fő ok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.24. 20:43:30

@Waka: Valóban lágynak látszik, de gondoltam, hogy ez szándékos volt. Én bizony 25 percig kergetem a tésztát a robotgép táljában - akkor lesz olyan selymes tapintású.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 21:06:52

@Topy: eskuszom tegnap gondotam ra fozok egy lecsot, a nejem imadja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 21:10:11

@Andrass9: most mi is kenyeret sutun
most kel vagy mia francot csinal
nejem suti
nem tudom a sutoben0-e vagy a kenyergepben
itt van mogottem, behozta a szobaba, mert itt job a homerseklet, allitolag,, szerinte
egyet biztosan allithatok, sose vegyetek el not KY-bol

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.24. 21:18:09

@hagyma:

Csinálj az erdőbe egy hotel szénát, és reklámozd. Most úgy is szabad a szex nálatok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 21:22:58

@látjátok feleim szümtükkel: az meg nem, nem akarom Havas Henriket utanozni,de kb 30 allasom volt eletmben:)
pl voltam nyomdasz is
linoszedo
erre is rahibaztal, most hagytuk abba, ki is vagyok mint a liba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 21:32:30

ahogy Puzser mondta /bar sok hulyeseget beszel/ fiatalon a punciert harcolsz 50 folott a punci harcol erted
es a nejem fel van dobva:)
en meg kivagyok mint a liba
csirke less ma is, de nagyon jol sikerult
siman nyernem vele ezt a francia baromsagot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.24. 21:44:45

komolyan mondom megall az eszem, hogy meg szurkolotabor is van zaszlokkal
a nagyanyam tepertospogija verne minden eloetelt
na nem idegesitem magma
biznisz let az egeszbol
ki a tokom fog ilyen eloetelt csinalni maganak 5 oras munkaval?
merges vagyok
es a lelegeztetogepek? az ehezok? a hajlektalanok?
szakacsvilagbajnoksag, az kell meg coach
nem ertem merre megy a vilag, nem ertem...

Dikusz 2017.01.25. 14:35:27

@látjátok feleim szümtükkel: nem tudtam, hova startolt a gáz, a kazán jobb, ha marad helyben. Vicc volt, remélem nem érted félre:)

Az a két baba tündéri, egy az egybe elfogadnám őket. Nagyon hasonlítanak egymásra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.25. 14:57:51

@hagyma: Valahogy mindig akkor reklamálsz a KY miatt, ha a feleséged fel van dobva (te meg nem bírod az iramot). Nem kéne neked is szakácsversenyen indulni a mákostésztával? Öt óra munkával talán összejön ...
Ja nem, azt az exed tudja csak. Bocs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.25. 15:00:33

@hagyma: Megütötte a szemem ez a kommented. Visszakeressem neked, amikor lelkesen mesélted, hogy szeretsz szakácsversenyen drukkolni?
Mert én még emlékszem rá!!!!

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.25. 16:26:03

@Andrass9:

Paprika ezt a szeméttelepes dumát nyomta 3 éve is.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.25. 18:40:22

@látjátok feleim szümtükkel: Valószínűleg akkor költözött oda :) A régi kommentjeiből ítélve vagy 15+ éve él már Kellyvel, és mintha lenne egy gyerek is, de az nem biztos :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.25. 20:50:24

@Andrass9: sosem drukkoltam, de voltunk joparszor etteremben, ahol hatul a konyhaban szakacsok meloztak es vegigettuk a menut
sot hat a mi hotelunk fonoke nyerte north carolinat
es jo volt a kaja
szepen vegigettuk az 5 fogast, megittuk a hozzavalo bort
dehogy zaszlokkal szurkoljak egy Szell Tamasnak
es ott nem is eszik cask a zsuri
hihhetetlen baromsag
UFF
en ettem! en nem szurkolotabor voltam, hanem vendeg
/igaz pontoztunk, zsuri is volt, az is pontozott DE en ettem, a nejem is/
ez bohockodas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.25. 20:52:24

tehat vacsorazni mentunk
jokat ettunk
megyunk iden is tuti
es Mellette pontoztunk

látjátok feleim szümtükkel 2017.01.25. 20:54:53

@Andrass9:

A Bundy családban biztosan volt nem is egy, hanem kettő.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.01.26. 10:35:02

@látjátok feleim szümtükkel: Végigolvasva munkásságát, valóban így van, csak már nem akartam az összes részletet kiteregetni :)