Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Paradicsomos hal

2016.10.21. 07:00 Waka

Imádom a paradicsomos halkonzervet. A nyári vadkempingezések biztos pontja volt a paprikás krumpli mellett, párat biztosan vittem magammal. Bár mostanában elég ritkán kapni olyat, ami jó és az ára is elfogadható, azért koronként veszek egyet-egyet. Nem kimondottan közösségi étel, sokan berzenkednek az erős halszagtól.
Mostanában jutott eszembe, hogy akár magam is készíthetnék. Feltúrtam a netet receptért, találtam is párat, összeállítottam a magam verzióját. Igazából kárászból szerettem volna elkészíteni, de sajnos valaki kiette a fagyasztóból, amit nyáron kaptam. Maradt a ponty, Büngyürke hozott ugyanis a közelmúltban egy zacskó patkót.
És lőn paradicsomos hal.

9.jpg


Hozzávalók:
- 1 kg halszelet
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 1 kis rozmaringág
- 20-30 szem fekete bors
- 1 fél citrom leve
- só
- 5-6 dl házi paradicsomlé

A halat előző este kiolvasztottam. Sóztam, és rácsavartam egy fél citrom levét. Éjszakára egy zárható műanyag tálban a hűtőbe tettem.

1.jpg
Másnap egy kerámia "tepsibe" fektettem a szeleteket. Megszórtam a fűszerekkel és ráöntöttem a paradicsomlét.

2.jpg3.jpg
A tepsit lefedtem alufóliával és a sütőbe tettem.

4.jpg
Egyes fokozatra állítottam a gázt és a sütőajtót kitámasztottam a grillezéshez való gombvédővel.

5.jpg
2,5 óra elteltével megnéztem a halat. A hús puha volt, de a csontok még kemények. Visszatettem hát a sütőbe.

6.jpg
Újabb egy óra elteltével megnéztem. A csontok ugyan még mindig kemények voltak, de a paradicsom java már elfőtt - nem sikerült rendesen visszarakni a fóliát -, úgyhogy késznek ítéltem.

7.jpg8.jpg
A hűtőben két napig még érlelődött, aztán vittem belőle a melóba reggelire. Finom volt, egyáltalán nem volt erős halíze. A csontok már csaknem haraphatóak voltak, szálka viszont alig maradt benne. Talán ha két darabot találtunk a négy szelet halban. Egyedül a paradicsomszósz nem volt igazán tökéletes. Egyrészt lehetett volna több is, másrészt elég macerás volt enni a benne lévő levelek és magok miatt. Mindenesetre a maradék három szelet vacsorára gond nélkül elfogyott.

21 komment

Címkék: ponty citrom paradicsomlé rozmaring babérlevél paradicsomos hal feketebors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6811818987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2016.10.21. 10:03:23

érdekes koncepció :) egy időben nekem is kedvencem volt a paradicsomos halkonzerv, de valahogy leszoktam róla, egyre rosszabb halból csinálták :(
sógoromnak lengyel rokonai vannak, ők szoktak hozni/küldeni időnként amiből aztán én is kapok - na az finom, azzal kb. ki is van elégítve a "paradicsomoshal" igényem :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.21. 15:48:36

Köszönök szépen!
@hagyma: Mi a hézag?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.21. 18:31:16

@Waka: Szerintem semmi :) Csak nem szereti a hal ilyetén való elkészítését. Mondjuk én sem rajongok százzal érte, nem is hiszem, hogy nincs benne szálka! Ezt minden halas csak állítja, de bizonyítani még senki sem tudta :)))))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.21. 19:50:01

@Andrass9: Nos, erre a célra össze kell hoznunk egy közös főzést, ahol megvédhetem a halasok becsületét. :)

2016.10.21. 21:35:18

Ez egy nagyon jó étel.
Talán 5-6 éve, hogy nagyon sokat foglalkoztatott ez az elkészítési mód. Én is a paradicsomos halkonzerv titkát kerestem, próbáltam előállítani azt az ízvilágot. Végül arra jutottam, hogy a paradicsom mártást egy kicsit előkészítem serpenyőben, oliva olajon, majd úgy öntöm a nyers halra. Persze én a hagymán kívül teszek bele apróra vágott répát, zeller gumót, esetenként édesköményt és cukkinit. Ez egy tartalmas, éppen csak összekészített fűszeres anyag, ezzel vastagabb, több lesz a hal körüli mártás. Ez megy halra, aztán szép lassan szétfőnek együtt.
Nem mondom, hogy célt értem, hogy elértem a konzerv minőségét, de az étel jó. Talán jobb is mint a konzerv.
Mostanában olajos hal készítésébe fogtam, azzal kísérletezek.
Már most az a tervem, hogy ha jó olajos halat sikerül készítenem, akkor azt fogom a külön elkészített paradicsomos mártásba tenni. (nyilván a bő olaja nélkül) Az lesz a paradicsomos hal.

A szálkássággal kapcsolatban nem fogalalok állást, én nem patkóból szoktam csinálni, nem tudom, de készséggel elhiszem Wakának!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.21. 22:37:07

@Waka: Majd tán nyáron összehozhatjuk. Most már hideg van a halhoz (odakinn pucolni - lefagy az ujjam...)

A fickó 2016.10.21. 23:10:36

Kuktában kell főzni az olajjal, paradicsom szósszal, hagymával, fűszerekkel így gyorsabban megpuhul a csont is. Tök olyan lesz, mint a gyári. De olajos halból érdemes készíteni pl. szardínia, hering, makréla.
Vörösmárna filéből gyakran készítek sima paradicsomos halat, keleties fűszerezéssel, kuszkusszal. A VM erős halízű hal, csak rajongóknak ajánlom. :)

Fenchurch68 2016.10.22. 10:23:37

Nem mondom, hogy itthon kipróbálnám, de biztos finom.
Anno huszonévesen, csórón elmentünk Görögországba páran, televásároltuk a nagykorú Wartburg csomagtartóját konzervvel, többek közt ipari mennyiségű paradicsomos hallal, olcsó volt. Aztán mikor hátra volt még egy hét, kiderült, hogy mindenki utálja. Én szerettem, meg aztán finnyás se voltam, ettem egy héten át naponta háromszor. Utána kimaradt vagy tíz év, mire émelygés nélkül rá tudtam nézni a dobozra :) Most már megint szeretem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.22. 17:02:46

@Fenchurch68: Én se voltam krőzus fiatalkoromban, nem is tudtam volna az 50$-os keretből utazni, de én inkább kipróbáltam külföldön mindenféle ételt, minthogy farmert vegyek magamnak :) Az oroszoknál meg a farmert megvették a lábadon, és nagyon jó áron!

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.22. 19:17:56

Én életemben először 11 éves korom körül ettem olajos halat. Vakbéllel megoperáltak, és akkoriban még nem kétszemélyes szobákban laktak a betegek, így láttam, hogy mások mit esznek. Valaki olajos halat evett, és én szerettem volna megtudni milyen, de kérni nem mertem. Ellenben mondtam anyámnak látogatáskor, hogy én azt szeretnék enni. Vett is nekem egy paradicsomos halat. Én olyat jót azóta sem ettem, bár csak egyszer engetek enni belóle, mert akkor még nem volt hűtőszekrény a betegeknek, és azt mondták, hogy az ablakba kirakva is megromlik, másnap már nem szabad enni belőle. Azóta is sajnálom a kidobott részt. azóta is szeterem a konzev halakat. Utóbbi években kedvencem a szójaoljaban eltett hal, nem annyira illatos, mint más olajokban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.22. 20:56:41

@látjátok feleim szümtükkel: Ebben a műfajban azóta is a tőkehalmájat szeretem olajban.
Vajaskenyéren citrommal - esetleg csepp sóval!
Régen ettem olajos halat is, de nem emlékszem már. Meg kéne próbálni újra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.22. 20:59:30

@látjátok feleim szümtükkel: A szójaszószon kívül semmilyen más formáját nem vagyok képes megenni a szójának. Na ez nem teljesen igaz: a mungobab csírát megeszem :) Tofu, szójaolaj és társai nem az én műfajom!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.22. 21:37:41

@Andrass9: en szeretem a salmon olajban
a paradicsomos konzervek mar nem jatszanak
hal ugyven meg a rantott harcsa
a halaszle lenne ha lenne, na abban elfogadom a pontyot
es hat ruszli mindenek felett
es a sugerek, folyami, tengeri
nem vagyok nagy halevo....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.22. 21:46:22

ugyven=ugyben
gondolkodnom kellett mit akartam irni:)_
ha ilyen pontyhoz jutnek mint waka, ami nem valoszinu, mert itt ezt szemethalnak tartjak es elassak a fa melle, akkor halaszle, vagy rantanam
paradicsomos ponty?
het nem hiszem, hogy szeretnem
mondjuk egy jo kis sult keszeggel is elszalkazgatnek
konyha mosokonyha nappali kifestve
meg van a haloszoba
nappali padlositasa padloszonyegrol
carport 2 gyumolcsfa
nem fogok unatkozni jovo heten
jovo vasarnap mar ott alszunk:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.22. 21:46:26

Köszönök szépen!
@hagyma: Értem. Meg kellett volna kóstolnod. :)
@A fickó: Igazából nem volt jelentősége, szerintem puhán sem ettük volna meg.
@látjátok feleim szümtükkel: Én 12 voltam, mikor kivették. Gépsonkát kértem - az volt a nonpluszultra, az igazi pápai - meg ementálit. Meg is fájdult tőle a hasam.
@Andrass9: Ott a pont! Sajnos belsőség...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.22. 21:59:55

@Waka: meg is kostolnam, eletemben nem ettem paradicsomos pontyot de nem hiszem hogy felkerul az etlapunkra:)

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.24. 16:56:42

@pizzaszeletvágó:

Annyi apró halat tisztítottam az elmúlt két szezonban, hogy már a könyökömön jön ki, te meg ott mégy be. De csak sütve vagyok hajlandó megenni.

Ha már csak annyi a gond, hogy senki nem szólt hozzád. Talán magadba is nézhetnél, mert mi csak egy kocsacimborával leszünk szegényebbek, de te többel. No, egésségedre a következő három évben is.
süti beállítások módosítása