Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Félresikerült tepsiben sült zöldbab

2016.10.09. 07:00 Andrass9

Már a csapból is zöldbab folyik! Ettük levesnek fehéren, pirosan, fõzeléknek és párolva vajjal. Ettõl még mindig rengeteg van a kordonon.

10.jpg

Bújtam a netet, miként tudnám még elkészíteni, amikor rábukkantam a teljesen természetes gondolatra: meg kell sütni tepsiben. De nemám rakottnak, hanem mintha pároltat ennénk. Hát ezt ki kell próbálni!

Azt mondá a recept, hogy olivás vajjal kell beforgatni, amibe kis fûszert teszünk. A gondolat jó, lássuk hát.

  • 1/2 kg lédús zöldbab (jelen esetben francia Kék Tó karósbab)
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek olivaolaj
  • fehérbors
  • bazsalikomsó
  • csemege csilipaprikakrém
  • fokhagyma
  • nagy csokor petrezselyem

11.jpg

A babot beáztattam és lemostam, mert hiába a saját kert, azért az esõvel és a bogarakkal jön a kosz. A vajat felolvasztottam az olivával, majd beletettem egy kávéskanálnyit a paprikaszószból. Picit pirítottam, majd beleaprítottam a fokhagymát is.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A babot konyharuhábal leszárítottam, majd megforgattam a fûszeres zsiradékban (vizesen nem tapad rá az olaj). Nagy sütõtepsibe szórtam sütõpapírra, és 180 fokra be is tettem a sütõbe 25 perce, ahogy az elõírás szólt.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Egy újabb evõkanál olajon egy kis prézlit barnítottam, mert az szeretjük a babhoz. A petrezselymet leszedtem a száráról, amit összekötve félretettem egy leveshez. A leveleket apróra vágtam a tálaláshoz.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

A bab elkészült.

24.jpg

Nem készült tányérkép, de nem is baj, mert eléggé pocsék egy eledel lett. Megettük, mert ételt nem dobunk ki, de ennek a babfajtának a sütõ nem barátja. A véknyabb szálakat spárgává szárította, míg a vastagabbak nyersek maradtak. Azt hiszem le kellett volna takarni fóliával vagy sütõpapírral, hogy párolódjék, és csak a végén egy picit megpirítani felülrõl.

Sebaj, a balsikert is be kell néha mutatni ...

30 komment

Címkék: fokhagyma zöldbab vaj fehérbors olivaolaj petrezselyem prézli bazsalikomsó csili krém

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1211779237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.09. 10:16:23

Köszönök szépen!
Jó ez, ha másnak nem, tanulságnak mindenképpen. Én hajdan a tepsiben sült kerékrépával jártam hasonlóképpen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.09. 11:40:31

@Waka: Az íze jó lett volna. A maradék babot azért másképp fogjuk elkészíteni :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.09. 12:45:41

@Andrass9:

A zöldbab hajlamos a kiszáradásra, és akkor nem jó. Előbb meg kell egy kicsit blansirozni, és úgy fűszerezve-olajozva pirtani sütőben, de nem kiszárítani. Persze ez nem minden fajtára igaz, elsősorban a ceruzababok alkalmasak erre. Szerintem amit te sütöttél, nem egészen erre való fajta.
Másik megoldás ha valami finom alapével párolódik a tepsibe, amikor elfogy alóla a lé és kezd pirulni, akkok biztosan jó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.09. 14:29:37

@látjátok feleim szümtükkel: Ez egy nagyon vastag, húsos, szaftos szálkamentes bab. Szinte harsog, ahogy eltöri az ember. Valami kevés nedvesség kellett volna köré, az biztos.

turósmácsik 2016.10.09. 18:29:53

@Andrass9: Bacon! A blansírozott babot körbe kell tekerni baconnal és sütőben úgy megsütni. Mi szeretjük!!!

turósmácsik 2016.10.09. 18:31:11

@turósmácsik: Baconnal:)))) Szóval vékonyra szeletelt kolozsvárival:)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.09. 23:05:32

@turósmácsik: Ja, de az nem csak sült, hiszen blansírozva is volt. Amúgy a baconbe tekerés jó, csak macerás :)

Fenchurch68 2016.10.10. 17:22:27

Imádom a szíjas, kiszáradt, túlsült dolgokat, szóval nekem ez biztos ízlett volna :)
(Ha másoknak csináltam volna, zsiradékkal és pici vízzel fedő alatt sütöttem volna, aztán ha már puha, akkor adtam volna rá a kakaót, hogy megpiruljon.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.10. 18:27:59

@Fenchurch68: Hát pont ez az, amit csinálnom kellett volna :)

Ez vagyok 2016.10.10. 18:39:02

@Andrass9: Én is így vagyok a zöldbab túltengéssel.
Szétnéztem a neten és a paradicsomos zöldbabok közül válogattam. Tökjók azok is.

Ez vagyok 2016.10.10. 18:42:00

@látjátok feleim szümtükkel:
Jajj, egy másik blogban tegnap olvastalak és isten küldött oda.
Egy döntést kéne hoznom, szenvedek, mint állat hogyan döntsek.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.10. 18:51:24

@Ez vagyok:

Miről kéne döntened, ha nem vagyok indickretén? Mert néma gyereknek annya sem érti a szavát.

Ez vagyok 2016.10.10. 19:15:10

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, igazad van (mármint a némában).
A legszebbkonyhakertversennyel kapcsolatos, de érd be ezzel.

turósmácsik 2016.10.10. 20:32:15

@Ez vagyok: És gyors és egyszerű is. Olíván megfuttatott kevés hagymán párolt, paradicsomcikkekkel bőven összeforgatott zöldbab sóval, borssal, kakukkfűvel remek köret. Szeretjük.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.10. 20:41:40

@Ez vagyok:

Be van érve. Pirosra, vagy inkább lilára a hidegtől.:D

2016.10.10. 21:00:02

@turósmácsik: mármint izé, hogy majorannával, úgy szeretitek, nem kakukkfűvel, én már csak tudom :) Meg ha már ennyi fűszer, akkor kiskanál pirospaprika is, és egy nagy csepp tejföl, de ne legyen fehér, na az a köret, mifelénk... :)

2016.10.10. 21:42:57

szép a bab
az elején...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.10. 21:56:56

@turósmácsik: Tetszik!!! Ilyet még csinálok az idén!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.10. 21:58:38

@pizzaszeletvágó: Elbénáztam - nem szégyellem bevallani :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.10. 22:01:47

5 kiló csilit feldolgoztam! A jalapenoból egy szuper ecetes/hagymás/sárgarépás savanyúságot készítettem.
Az édes paprikákból (Ancho, Guajillo, Mulatto Isleno, Holly Mole) meg egy paszta készül. Már nagyon finom. Icipicit csíp, mert a puhább jalapeno, meg a lepotyogott Anaheim, Spicy Fiesta belekerült, de meg se közelíti az Erős Pistát ...
Holnap majd összefőzöm és üvegbe rakom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.10. 22:03:50

@pizzaszeletvágó: Nekem azért @turósmácsik: változata rokonszenvesebb! Nem kell abba semmi más! Szerintem!

A fickó 2016.10.10. 23:56:18

Ha már zöldbab (köret), akkor a zsenge cerkabab blansírozva, majd finomra aprított szalonna (kolozsvári, vagy pancetta) zsírján salotta megizzasztva a babbal, pörccel átforgatva. Ha durvulni akarok, akkor kevés tisztított, zúzott mandulát is pirítok a zsiradékban. Ja, és brokkolival is működik ... biztos azért, mert az is zöld.:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.11. 11:27:35

@A fickó: Hát ezt nem értem! Szerintem szuvidálni kéne 81,78C fokon 29,3 óráig :)

A fickó 2016.10.11. 12:05:59

@Andrass9: Jó, majd legközelebb így teszek. :D

Ha magasabb hőmérsékleten és megfelelő zsenge (vajbab vagy ceruza bab) babbal egyenletesen szétterítve készíted el legközelebb az ételt akkor balsiker helyett babsiker lesz.:D Mert amúgy baromi finom. :)
Hamarosan itt a kelbimbó szezon és ezen a módon sült kelbimbó egyik nagy őszi-téli kedvencem. Persze ehhez is kiváló minőségű kelbimbó kell, vékonylevelű laza bimbókat nevelő fajta. Sajnos, még legalább egy hónap. :(

2016.10.11. 12:34:47

@Andrass9: semmi gond, mindenki egye úgy, ahogy a szívéhez, de legfőképp a szájához legközelebb van... :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.11. 13:10:38

@A fickó: Jó hogy mondod! Én is sütöm így a kelbimbót. Érdekes módon, nekem a tömör jön be jobban. Édesebb, ízesebb, és a fűszer csak a külső felületén tapad meg, nem búvik bé a levelek közé.

A fickó 2016.10.11. 16:43:39

@Andrass9: Tömör gyönyör.:) Csak ne legyen keserű. Sütni, jó a tömör, de blansírozni jobb a lazát, mert bemegy a víz a levelek közé és gyorsan elkészül, szép zöld színe is jobban megmarad, ráadásul fenszi leveleket tudsz leszedni róluk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.11. 17:53:03

@A fickó: Szezonjában nincs húsleves nélküle :)

turósmácsik 2016.10.11. 18:32:17

@pizzaszeletvágó: Mostanság kevés majorannát használok, és a könnyebb, olaszos változatba nem tennék tejfölt, na jó, csepp pirospaprika mehet:)

2016.10.12. 16:19:30

@turósmácsik: Persze. Csak hülyéskedek a különféle változatokkal. És akkor még egy kis fokhagyma vagy reszelt kemény sajtféle... ;)
süti beállítások módosítása