Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Sokserclis kenyér - Frissítve!

2016.05.20. 07:00 Andrass9

Vörösbor(de)minõségi olvasónk hívta fel a figyelmemet egy sokcsücskös kenyérre egy fotóval: "ezt süsd meg (ha tudod)". Persze nem ezekkel a szavakkal, de én még tudok olvasni a sorok között :)

30.jpg

Persze elsõ dolgom volt kiguglizni, honnan lõtte a képet, és az természetesen Limarához vezetett. Mivel épp elfogyott a kenyerem, gondoltam, kipróbálom. Az eredeti neve sokcsücskös kenyér, de mifelénk a kenyérnek serclije van, ezért neveztem sokserclis kenyérnek.

Az összetevõket Limara most nem síma kenyértésztára, hanem egy baguette-nek lágyított formára vette, én meg követtem (már ahogy én követni szoktam dolgokat):

  • 50 dkg BL112 félfehér kenyérliszt (nekem nincs itthon BL80-as)
  • 10 dkg RL90 világos rozsliszt [*]
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • 40 dkg kovász
  • 5 g élesztõ
  • 1 csapott mokkáskanál C vitamin (aszkorbinsav)
  • 3 dkg só
  • 2 dkg vaj
  • kevéske szezámmag vagy lenmag

10.jpg

A robotgép keverõtáljába szórtam a lisztet, sót, C vitamint és alaposan összekevertem. Az aszkorbinsav segít több levegõt bevinni a tésztába sülés közben. Sajnos 70 fokon lebomlik, így nem lesz tõle egészségesebb. Az élesztõt egy csepp liszttel 2dl vizes tejben megfuttattam, mert így garantáltan eloszlik a tésztában. Mivel elég kovásszal készítettem a kenyeret, nem kellett volna, de hát Limara ezt mondta ... A vajat felolvasztottam, és a keveredõ lisztbe csurgattam. Hozzáöntöttem a kovászt is, de megszaladt a kezem, és sok lett. [*] Ezért azután adtam hozzá egy kis rozslisztet, mert a kenyérlisztem elfogyott.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Beleöntöttem az élesztõs vizes tejet. Persze kellett még bele 1 dl folyadék is, de végül egy középkemény tésztát dagasztottam 30 percig (ismételt robotgép javítás után). A keverõtálból lisztes deszkára borítottam a tésztát, beliszteztem a tálat, és visszatettem, hogy így nem fog beleragadni, amíg megkel (ennek ellenére beleragad minden alkalommal - de már megszoktam). Egy óra alatt duplájára kelesztettem.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Kicsit átgyúrtam, majd megfeleztem a tésztát. A kis szakajtókba belisztezett tiszta ruhát tettem, és ment bele a két tészta. Kiraktam a kamrába lassan kelni, mert sürgõs keringetõszivattyú csere esete forgott fenn.

19.jpg 20.jpg

Relatíve hamar végeztem a  szivattyú vásárlásával, de még le kellett az út porát öblíteni, meg megbeszélni a napi eseményeket a kedvenc bisztrómban egy tojásos rántottleves és 3 túrós palacsinta mellett, de a tészta így is megkelt. Lusta pék mõdra hosszó rudat formáztam belõle (értsd: rendes összegyúrás helyett csak kinyújtottam). Még meg sem megcsavartam! Sütõlapon karikát formáztam, majd a konyhai ollóval kívülrõl bevagdostam 4-6 centinként a tésztát. Az elvágott darabokat 90 fokkak elcsavartam, hogy a vágás legyen felül és alul. A kelés során majdcsak összenõnek ...

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Ezidõ alatt a másik tészta gyönyörûen megkelt. Kibéleltem hát a kisebb fedeles jénai tálamat sütõpapírral, elõmelegítettem a tetejével együtt a sütõben, majd beleborítottam a tésztát. Hát erre már nem tudom a tetejét rátenni - már most hozzáérne, nemhogy, ha megkel. Bevagdostam a vajas filézõkésemmel, ami most egész jól mûködött. Jól bevizeztem a tésztát, meg a sütõ aljába is tettem egy alutálcában vizet.

25.jpg 26.jpg

A karikát megspricceltem vízzel, és kevéske szezámmagot szórtam a csücskökre. Mindkét tésztát betettem egyszerre a sütõbe. Ez ugyan hiba volt, mert a meggyötört serclikarikának bizony kellett volna egy kis pihenõ, hogy olyan szép magas legyen, mint a mintakép.

27.jpg

35 perc alatt megsült a karika. Picit ráadtam a grillel, hogy jobban megpiruljon a teteje - talán picit túl sokat is :)

28.jpg

A kenyér még sült 20 percet, mire elérte a végleges színét

29.jpg

Feleségem is befutott - õ is hozott kolbászt, meg sonkát, meg éhesek voltunk, mint a farkasok. A serclik kétharmadát betermeltük másfél szál kolbásszal, vajjal és zöldségekkel. A szezámmag se volt rossz ötlet, bár nem vagyok magos kenyér hívõ.

31.jpg

A kenyeret csak másnap vágtam meg reggelire. Került mellé egy kis sercli tegnapról.

32.jpg

Nem szégyenkezem ...

Frissítés!

 

A kenyér neve ezentúl csupacsücsök! Mert ennek legalább van értelme :)

Megsütöttem a másodikat is, mert az elsõvel nem igazán voltam kibékülve. Kivételesen csak 30 dkg liszt, 20 dkg kovász és 1 dl víz, amit felhasználtam, meg egy evõkanál oliva olaj. Mivel nagyon meleg van, hamar megkelt. Ki is borítottam a sütõlapra, hogy ott kelesszem tovább. 30 perc múltán kihengergettem, majd meg is csavartam a tésztát, és így készítettem a koszorút. Ezt is kelesztettem ruha alatt a napon. 70 perc elégnek bizonyult. Ekkor bevagdostam és tekergettem a végeit, hogy legyen sok sercli.

40.jpg 41.jpg 42.jpg 43.jpg

Megspricceltem vízzel, megszórtam a harmadát szezámmaggal, a másik harmadát lenmaggal, de a maradékot semmivel se szórtam, mert nem vagyok igazán magos kenyér párti.

44.jpg

Felfûtöttem a sütõt 220 fokra, beraktam sok vizet az aljába, és betoltam a megkelt koszorút sülni.

45.jpg

Az első 15 percben spriccelgettem, de utána hagytam sülni. Szép lett.

46.jpg

Persze nem én lennék, ha nem rontanám el ... Rákapcsoltam a grillsütõt 5 percre. Lehet, hogy ez hagymának tetszik, nekem picit túlsült! A feneke viszont tökéletesre sikerült.

47.jpg 48.jpg

Azért rácsaptunk feleségemmel. Ettünk hozzá egy kis remek cseh füstölt sajtot, és nagyon szerettük mindkettõt!

49.jpg

Ennyi maradt egy rövid uzsonna után:

50.jpg

Ha Vörösbor(de)minõségi siet, még jut neki is ...

 

25 komment

Címkék: tej víz kovász élesztő vaj aszkorbinsav rozsliszt kenyérliszt C vitamin bl112 félfehér kenyérliszt RL90

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr478727508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

szivárványszagú csótány 2016.05.20. 11:14:44

Szia!
A kovászt honnan szerezted?

SzCs

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.20. 14:24:47

@szivárványszagú csótány: Csináltam. Idestova 3 hónapja sütök heti rendszerességgel kenyeret abból a kovászból, amit 3 hónapja készítettem. Limaránál van részletes leírás a kovász elindításáról. Én talán valamelyik kenyérnél megírom majd. Adni viszont több embernek is adtam belőle, de onnantól az ő feladatuk a kovász életben tartása.
Etetni kell, beszélgetni hozzá, és néha zenét játszani neki :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.20. 16:47:12

Tényleg nem értem miért nem pék lettél.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.20. 17:04:10

nincs az a karika tulsutve
igy szeressuk
a kenyer a foto alapjan meg tokeletesnek tunik
/es en sem vagyok maghivo/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.20. 18:11:13

@hagyma: Még van egy sercli belőle. A kenyér is elfogyott ma, holnap süthetem az újat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.20. 18:14:57

118 csilipalánta kiültetve. Ebből mintegy 30-on már paprika is van, a fele meg virágzik. A paradicsomot talán holnap kiültetem, de a derekam nagyon tiltakozik. Már a mai akcióhoz is a kertészt hívtam segíteni:(
Apropó palánta: Valaki kiakasztott tegnap egy zacskó palántát a kilincsre, de nem tudom ki és mi az :)
Viszont szintén tegnap valami állat telerakta szeméttel a hamisciprusok alját. Legalább egy csomagtartónyit, és a nagyját csak beszórta. Kívánom, hogy száradjon le a keze ...

Waka 2016.05.20. 21:39:10

Köszönök szépen!
Szeressük a kenyeret, főleg így ropogósan. A hozzávalók közt csak én nem látom a vajat?
@szivárványszagú csótány: Így is lehet vadítani a kovászt: blogkocsma.blog.hu/2014/04/28/kenyertesztaban_sult_csulok
@Andrass9: Más kiálló rész leszáradása nekem nagyobb elégtételt nyújtana. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.20. 22:24:58

@Waka: Javítottam, kösz.
A más kiálló rész hiányától még tudna újból garázdálkodni az illető.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.21. 15:03:38

Mindenkinek megfeküdte a gyomrát a friss kenyér?
Én most sütöttem egy egyszerű, de nagyszerűt, amiből kivételesen melegen ettem két karéjjal vajjal, sonkával. Lesz jajgatás, gondolom :)

Fenchurch68 2016.05.21. 16:33:43

Nekem most éppen ez kel: www.limarapeksege.hu/2016/04/szezammagos-viragok.html
(Hamburger kicsit különlegesebb kültakarójának.)

Fenchurch68 2016.05.21. 18:56:17

@Andrass9: Nem tudom, én csak sütöm, de nem eszem :)
De nincs panasz, látványra és illatra tökéletes hamburgerzsömi. A középső meglátta ezt a sokserclist, be van ígérve neki egy grillezés, ha felveszik (igazából persze nem ha, hanem amikor :) és ezt kéri hozzá.
(Első itteni szavak egyike volt a domó, aka sercli.)

Waka 2016.05.21. 18:59:30

@Andrass9: Én úgy elhavazódtam magam, hogy boltban kellet kenyeret vennem. Tíz év után kikonzerváltam a biciklit, délelőtt elmentem a messzibe bodzavirágért, most meg fáj ülni. Mondjuk, állni is. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.21. 21:09:23

@Fenchurch68: Akkor érdemes volt Vörösbor(de)minőségire halgatnom. Itt is nagy siker volt, pedig csak ketten voltunk rá!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.21. 21:10:54

@Waka: Én majdnem így jártam, mert tegnap elfogyott a kenyér. Feleségem már a száradni kitett kéthetesből vitt tízórait magának ... De azért ma sütöttem két félkilósat, hogy legyen. Ja, és nem jajgatok a meleg kenyértől :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.21. 21:13:59

@Andrass9: A kilincsre akasztott palántákról kiderült, hogy paradicsom és paprika egy szomszédtól. A frissen ültetettek eléggé tiltakoznak a tűző napsütés miatt, de csak a Habanero tipusuak. Ezek holnap kapnak fehér fátyol borítást. A többi élvezi!

vörösbor(de)minőségi 2016.05.22. 21:01:43

@Andrass9: tisztelt bíróság!
nem tettem megjegyzést a bloggazda pékvizsgájának eredetére.
nem kételkedtem a képességeiben.
gyanakvása engem rossz színben tüntet fel.
kérem sziveskedjenek érveimet mérlegelni,és büntetésként fél kilo frissen sült serclis kenyér éjfél előtti elfogyasztására kötelezni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.22. 21:18:10

@vörösbor(de)minőségi: Sajna megsütni nem tudom addigra ... Tán a hétvégére - jönnek a gyerekek.

vörösbor(de)minőségi 2016.05.23. 06:29:32

@Andrass9: a lényeget elfelejtettem .....nagyon szépre sikerült és szerintem ha ismételnéd majd akkor a csücskök is markánsabbra formálódnak.
ennyi sok sercli? a mennyek birodalma:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.23. 08:48:52

@vörösbor(de)minőségi: Mint írtam is, kellett volna hagyni megkelni. No de majd a következő!

szivárványszagú csótány 2016.05.23. 14:50:01

@Andrass9: Szia!
Nagyon köszönöm az ötletet. A csülkös bejegyzést is vgigolvastam, teljesen egyetértek: néha komolyra kell fordítani a szót.
Én a szilvafával beszélgettem el néhány éve, idén pedig a zöldborsóültetvénnyel.

SzCs

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.25. 16:42:45

Figyemlemfelkeltőnek: Frissítettem ezt a posztot egy szebben kivitelezett csupacsücsökkel :)

vörösbor(de)minőségi 2016.05.25. 21:03:20

@Andrass9: erre már nem tudok mit szólni.
szép.gusztusos.ropogós.csupacsücsök.
nagyokat nyeltem.