Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kreol csirke

2016.04.12. 07:00 Waka

Az elején kezdem. Úgy esett, hogy szombat-vasárnapra kerti munkát terveztem, ezért még pénteken összedobtam egy majonézes all in-t. Chérie krumplit főztem héjában, vele tojást, répát pároltam a mikróban, felkockáztam egy almát is, hogy legyen benne valami könnyed, és felbontottam egy csemegekukoricát. Egy flakon majonézt vegyítettem egy kis vödör tejföllel, citromlét tekertem reá, mogyoróhagymát szeltem belé, pár gerezd fokhagymát is lereszeltem, hadd legyen pikáns, és beleaprítottam vagy hat ecetes jalapeno paprikát is. Sóztam, fehér borssal fűszereztem. Összeforgattam, aztán bevágtam a hűtőbe azzal a jóleső érzéssel, hogy a hétvégén csak a kertre kell koncentrálnom, illetve, ha szerencsém lesz, akkor megjön az egész napos eső, én meg az ablakból szemlélhetem.
A várt eső persze nem jött meg, esegetett ugyan valamennyi éjszaka, de kutya füle volt. Magamhoz vettem hát a magokat, felnyaláboltam a szerszámokat, és lementem a gerillakertbe. Odalenn konstatáltam, hogy óra és telefon nélkül indultam el. -Mindegy, - gondoltam - majd hazamegyek, mikor végeztem.
Elvetettem 150 bokor krumplit, 5 sor csemegekukoricát, no meg egy-egy sor tiritarka céklát és mangoldot, amit Jézuska András, (szóval egy szakállas alak) hozott Karácsonyra, meg még egy csomó mindent.
Hazaérve konstatáltam, hogy három óra van, és piszkos éhes vagyok, de a majonézes bigyónál valamivel tartalmasabbra vágyom.
Sütöttem gyorsan egy kis kreol csirkecombot. Ebédre persze már nem lett kész, de egy korai vacsorára éppen jól jött.

10.jpg


Persze nem attól lett kreol, mert a gyarmatokon jött a világra, hanem mert azzal a sajátos fűszerkeverékkel ízesítettem, amit Jézuska András hozott Karácsonyra.

2.jpg
A múltkoriban akciós volt a csirke felső comb a hiperben, vettem két kilót, két részletben lefagyasztottam ínségesebb időkre, és az az idő most eljött.

1.jpg
Zsír persze nem volt itthon, a bolti hidegen préselt zsírból nem akartam fél kilót venni, hogy aztán azt kerülgessem fél évig a hűtőben. Elugrottam Kistesóhoz, aki a tepertő iránti olthatatlan szenvedélye miatt gyakran süt zsírszalonnát otthon, a sertéscsipszet megeszi, a zsír meg valahogy elkopik. Gondoltam, bő zsírral indítom a fogást, és pecsenyezsírra megyek, bele is zúdítottam egy jó adagot a tepsibe.

3.jpg
Egy jó fej hagymát laskára vágtam, és megágyaztam a madárnak véle.

4.jpg
Jó vastagon megszórtam a keverékkel a combokat és a tepsibe fektettem őket.

5.jpg
Hármas fokozaton elkezdtem sütni. Húsz perc múlva kivettem a sütőből. Nem, mintha kellett volna, csak nem tudtam megállni, hogy ne piszkáljam kicsit. Piszkáltam, aztán visszatettem.

6.jpg
Újabb tíz perc múlva megint kivettem, és a zsírral alaposan meglocsoltam a húst.

7.jpg
Kicsit felcsavartam a gázt, kapott még öt perc pirítást és késznek nyilvánítottam.

8.jpg
Szedtem mellé a majonézesből és megtömtem a bendőt. A tepsiből felkaparásztam az összes lesült jóságot és a zsírral együtt az öreg félliteres bögrébe öntöttem. Ahogy hűlt, jó párszor átkevertem, hogy elelegyedjen a szafttal. Dobozba töltve Kistesó visszakapta, igaz, kissé átalakítva.

9.jpg
Jóféle ez a fűszer, de inkább a bőr alá kellett volna belőle szórni, mert igen sós lett. A bőrre csak jelzésértékű mennyiséget kell tenni a színe kedvéért. Legközelebb egy jó szelet tarjával fogok valami hasonlót elkövetni.

30 komment

Címkék: vöröshagyma majonéz csirkecomb creole creole fűszerkeverék

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr498584334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.12. 09:58:18

Ez jónak tűnik, de mi van a fűszerkeverékben?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.12. 10:53:49

Én mindig a bőre alá szórom a fűszert, aztán valahogy visszateszem a tetejére :) A combot nagyon sósan szeretem, ezért is a módszer.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.12. 12:39:16

en alsobol sutom, vagy egyutt a felsovel
vajon es hagymas-krumplisagyon
fuszer so bors majoranna
esetleg kis pirospaprika

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.12. 14:00:57

@Andrass9:

Nem tudtad, hogy ismétlés a tudás attya? Vagy anyja.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.12. 17:50:34

Köszönök szépen!
@Andrass9: Legközelebb én is úgy teszek.

Ez vagyok 2016.04.12. 18:24:53

Mauritiuson a creol módrák piros színüek voltak :)
Szerintem a paradicsomtól :)

Ez vagyok 2016.04.12. 18:40:28

A 150 krumplival most te nyertél, én 100-at vetek.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.12. 20:28:13

@Ez vagyok: Esetleg az éghajlattól. :D A krumpli nem verseny, ennyi szokott lenni a minimum.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.12. 20:37:32

@Waka: ez a fuszer nem tul eros fuszer csirkehez bor alatt is?
a zsir is soknak tunik es en lealufolizatma volna fel orara
a koret az tetszik, de azt meg kene kostolni, mert az is tobb alkotoanyagot tartalmaz, mint ami nalam megszokott

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.12. 21:22:11

@hagyma: Nem, ez egy tökéletes fűszer a csirkecombhoz!!! Akár felső, akár alsóhoz. A zsírból meg lesz finom pecsenyezsír kenyérre :) Én sokat használom ... lehet, fhanszia voltam előző életemben?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.12. 21:25:43

@Ez vagyok: Ti csak versenyezzetek a krumplival. 82 cserép csili már ott mosolyog a fény alatt, 67 még várakozik a holnapra :)))
Paradicsomra rád számítok. Csak SanMarzanot vetettem (bio). Az ökörszívet majd megveszem a piacon.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.12. 22:58:20

@Andrass9: csirkenel minimalista vagyok
so-paprika-majoranna
hengerget
kesz
zsiros kenyeret majd eszunk otthon a szepasszonyvolgyben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.13. 12:14:59

@Andrass9: nem ketlem
nalam azert jocskan elozi a kacsa- liba- serteszsir

Ez vagyok 2016.04.13. 17:04:32

@Waka: Persze, hogy nem. A "lakóhely hűvösségi rekordot" én nyertem, a krumplimennyiséget ő a kialakult párbeszédünkben. Ennyi, nem kell komolyan venni:)

Ez vagyok 2016.04.13. 17:25:17

@Andrass9: Mauritiuson a legjellegzetesebb alapanyag a paradicsom. Ami ételek kreol módra voltak kitéve a rezervátumszállodában, általában pirosak voltak és a paradicsomtól. Négyféle ételkavalkád volt, kreol, kínai, indiai és európai (francia), mint ahogy a népesség is így áll össze ott. Az indiai és kínai csilis volt :)
Különösen szuper volt a kaja a más országokbeli hasonló csillagszámú szállodák összehasonlításában is. (Bár, ha lehetséges, mi kizárólag reggelivel szeretjük a szállást és a helyi éttermekben eszünk. Itt csak félpanziós út volt.)

Ez vagyok 2016.04.13. 17:28:55

@Andrass9: Dehát csak kettőt kértél! Elég lesz? Vagy hányat szeretnél? :)
(Namost, képzeld, napszúrást kaptak, de már lábadoznak:) Én meg a napot ajánlottam neked a led helyett, így jártam :)
Több is van talonban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.13. 18:08:21

@hagyma: Szerintem nem, főleg így, hogy már tudom, mennyit kell tenni rá. Külön jó, hogy sót is tartalmaz, egy jó szórástól éppen elég sós lesz az én ízlésemnek.
@Ez vagyok: A hűvös hely éppen alkalmas burgonyának. lsd. Zirc és környéke.

Ez vagyok 2016.04.13. 18:22:58

@Waka: Épp ezért vetettem először itthon is. Eddig Somogyban termeltem csak, ott melegebb van, de szépen termett ott is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.13. 23:45:05

@Ez vagyok: Nos, én még nem jártam arrafele, tehát nem tudom, mi a helybéli szokás :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.13. 23:49:34

@Ez vagyok: Maximum kettőt! Számomra ez csak próba, hogy megállja-e a helyét. Ha beválik, akkor fogok róla magot, oszt had menjen :)
A napszúrást tovább fokozom, de még nem látszik az eredmény :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.13. 23:51:04

@Waka: Meg kéne próbálnom krumplit is termeszteni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.13. 23:54:12

@Waka: Engem a guta ütöget a sós fűszerkeverékektől! Engedjék már meg nekem, hogy a sót én adjam hozzá, és ne kelljen megvenni és cipelni :)
Általában nem veszek olyan keveréket, amiben a só van első helyen a listán ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.14. 00:19:14

@Waka: Ja, és elnézést, hogy ilyen junkot küldtem neked :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.14. 01:35:03

@Andrass9: normalis csirket kuldjel neki ne fuszerkevereket, az elso kepen latszik, hogy gilisztas

Ez vagyok 2016.04.14. 18:11:16

@Andrass9: Rendben. Van egy másik fajta is, amit ma láttam a boltban, de elfelejtettem a nevét. Fürtös, kb. 3-4 centis gömbölyű bogyójú. Azt is adhatok egyet.
süti beállítások módosítása