Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Pirog

2016.03.23. 07:00 Waka

Ólomléptekkel, de közeleg a böjt vége. Még egy nekirugaszkodás és már lehet főzni a sonkát. A kelt tészta a gyengém, valamivel töltve pedig egyenesen odavagyok érte. A pirog is jó ideje fel volt vésve a listára, de valahogy nem jutott rá idő. Most a hajrában, még így utoljára az ünnepi dőzs előtt sort kerítettem erre is.
Recept van dögivel a Neten, de a módszer elég nagy szórást mutat. Van sós és édes változat, sőt, akad, aki egyenesen savanyú káposztából készítené. Én az édesebb ízeket szeretem - a cvekedlit is cukorral eszem -, így ebbe az irányba mentem el.
16.jpg


Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg búzafinomliszt (tudom, az rohadt sok liszt, de el fog fogyni.)
- 5 dkg élesztő
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evő- és 1 teáskanál kristálycukor
- 3-4 dl tej
- 1 egész tojás plusz egy a kenéshez
- 1 teáskanál só

A töltelékhez:
- 1 kg fejes káposzta
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál kristálycukor
- olaj

Mivel hétköznap főztem, eléggé korlátozott idő állt a rendelkezésemre, ezért előző nap elkészítettem a tölteléket. Egy 1,6 kg-os káposztát legyalultam, és megsóztam. Igen, akkorát, nem volt kisebb abban a tetű boltban, valami holland import.

1.jpg
Egy órát hagytam állni, majd alaposan kifacsartam.

2.jpg
Kevés olajon igen kis lángon a cukrot karamellizáltam.

3.jpg
Hozzáadtam a káposztát, és kb. egy óra és egy fedő alatt megpároltam. Mikor már le akart kapni, kevés vizet öntöttem alá.

4.jpg5.jpg
Aznap kimértem a lisztet is, és beletettem a vajat, hogy jó puha legyen, mire nekilátok.

6.jpg
Összemorzsoltam a lisztet a vajjal és belekevertem a sót és a cukrot. Hozzáadtam a tejfölt, a tojást és a 2 dl cukrozott, langyosított tejben felfuttatott élesztőt.

7.jpg
Kis további tej hozzáadásával lágy tésztát gyúrtam belőle.

8.jpg
Egy óra alatt a duplájára négyszeresére kelt.

9.jpg
Kinyújtottam, amekkorára csak a deszka engedte. (Utána észrevettem, hogy csupa liszt az objektív.)

10.jpg
24, nagyjából egyforma, négyzetszerű darabra vágtam, és mindegyikre tettem egy jó kanálnyi káposztát. Cirka a harmada maradt meg (később azért elfogyott).

11.jpg
Félbehajtottam a tésztát, és eldolgoztam a széleket. A kész darabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.

12.jpg
Fél óra kelés után felvert tojással megkentem.

13.jpg
Hármas fokozaton 30 perc alatt megsütöttem.

14.jpg
Jó kanál tejföllel tálaltam.

15.jpg
Jó volt megint, főleg frissen, forrón, a hűs tejföllel nyakon öntve. Jövő hónapban jön a húsos változat.

33 komment

Címkék: tej tejföl élesztő vaj pirog fejes káposzta búzafinomliszt

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1008518104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

turósmácsik 2016.03.23. 07:12:58

Az a 3 perc kevés lesz:))

©________ 2016.03.23. 07:53:18

@turósmácsik: lathatoan megsult:-):-):-):-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 11:41:37

@Babette©: nem szereti tulsutni a dolgokat, bezzeg Mary...
a multkor is koksz allagu volt a biscuit:)

Benikuty 2016.03.23. 13:11:13

@Babette©: nekem a címlapképről más jut eszembe ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 13:29:36

@Benikuty: hat igen, todulnak az emlekek, mi?
@A fickó: kb

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.23. 13:37:38

Én úgy emlékszem, hogy amit a Szojuzban ettem, az olajban volt kisütve. És elég sokat ettem, mert nagyon szeretem. Moszkvában, Szibériában, meg Jerevánban is olajban sült volt a pirog. Készítettek valóban káposztást, káposztás-húsost, meg csak húsost, meg valami lekvárosat is. Mind imádtam!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 13:40:53

@Andrass9: en meg eletemben nem ettem pirogot, bar lehet igen cask maskeppen hivtak
mittudomen kaposztas taska:)?
/nagyon jo kolbaszt sutok reggelire:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.23. 14:09:41

@hagyma: Nem is táskaformájú, hanem mintha egy hengeres, lapított buci lett volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 14:21:38

@Andrass9: sajnos tenyleg nem ismerem, engem nem szamuztek sziberiaba

Fenchurch68 2016.03.23. 14:42:23

@Andrass9: Elvileg úgy van (anno kifaggattam az orosztanárnénit, aki leningrádi születésű volt), hogy a bóti pirog olajban sül, amit otthon készítenek, az többnyire sütőben.
De finom is volt az utcán árult pirog, meg a füstölt hering, a csöpögős papírpoharas vaníliafagyi meg a kvasz a lajtoskocsiból! (Aztán egyszer láttam, hogyan "mosogatják" el azt a kb. 5 db üvegpoharat, amiben a sorbanállóknak mérték a kvaszt, onnantól fájó szívvel lemondtam róla. Pedig egyáltalán nem vagyok finnyás.)

Most muszáj csinálnom egy kis párolt káposztát vacsorára. Nonkonformista megoldás lesz a maradék szezámmagos rántott csirkéhez, de megkívántam a képről.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 14:50:16

@Fenchurch68: a parolt kaposzta jo
a maradek rantottcsirke jo
a szezammagot nem ertem:)

Vaczak2 2016.03.23. 15:54:52

Van Ujpalotán egy Pirog-Da nevű lakókocsi, ott ismerkedtem vele.
Ott olajban sütik, állítólag autentikus.
Nem rossz, de nem ver ki a víz érte.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 16:14:51

@Vaczak2: hat en is inkabb akkormar langos
mar 2 eve elmelkedem, hogy nyitok itt egy langos sutot
/cask nem nagyon ertek hozza, meg nem tudom ennek'e?/

Topy 2016.03.23. 16:47:17

@hagyma: két éve nem tudod eldönteni, hogy ennél-e lángost?
;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 17:03:58

@Topy: ennek-e a nepek?
az amerikansok
en ennem tegnap is
Mary is szerette az egri piacon
bar nem olyan volt mint regen
en a basicet szeretem, so fokhagyma, libatoll /de lehet ugy is kerni, cask mar nem meno, nekem nem kell tejfol meg sajt reaja/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.23. 17:08:01

holnap less a nagy sonkabevasarlas
ez fontosh
tojasunk mint a tenger
total kisfarmos tojas ketrec nelkuli
mar ingyen vittek Marynek, mert annyit tojnak, hogy nem tudnak vele mit kezdeni:)

Waka 2016.03.23. 17:18:46

Köszönök szépen!
@turósmácsik: Igazítottam rajta.
@Benikuty: Kellett válogatni a képeket, mire találtam egy megfelelőt.
@Andrass9: @Fenchurch68: @Vaczak2: Az olajban sütés is opció volt, de maradtam az egyszerűbb változatnál. Mondjuk az empanadast is bő olajban sütik néhány helyen.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.23. 18:13:03

Ez inkább a szlovákok kapusznyikjához hasonít, mármint a tészta és a töltelék, de azt két lapban -közte a káposzta- sütik. Meg valamivel fűszeresebb-borsosabb a káposzta, de nagyon finiom.

Ez se lehet rossz, a tészta nagyon jól sült.

turósmácsik 2016.03.23. 19:35:47

@Vaczak2: Messzehangzó illata van:))) Ettünk ott mi is, de nem jut eszünkbe, ha gyorsan éhesek vagyunk, pedig drukkolnék nekik úgy egyébként.
Kemény meló nekik!!!

Fenchurch68 2016.03.23. 23:05:55

@hagyma: Ez most bóti csirke volt, nincs sok íze, úgyhogy a panírba ment szezámmag, parmezán, durvára tört dió. (Nem és, hanem vagy.)
Tudom, tudom, de nem volt időm messzebbre menni tisztességes csirkéért, viszont az ember nagyon ette volna már. Svédgomba meg franciasaláta volt mellérendelve, nem volt panasz.
Én végül vacsorára csak úgy magába' ettem a párolt káposztát, nem bírtam abbahagyni, szerencsére az ember nem kedveli.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.23. 23:25:06

@Fenchurch68: Nagykocka tésztával az igazi - sok borssal és sóval :)
Ennék már egy rendes svédgomba salátát. Van is 20 dkg mini csiperke a hűtőben, holnap készítek belőle!

Fenchurch68 2016.03.23. 23:51:45

@Andrass9: Az már igaz. Viszont a hagyományos tészta kilőve, a paleós utánzatok kilőve, drágák és ott van az a "majdnem olyan, de mégsem" feeling. Valamelyik nap remek bolognai szósz ettünk blansírozott cukkinicsíkokon, de káposztás cvekkedlinek kicsit túl alternatív lenne a cukkini :D
(Azt már alig merem elmondani, hogy szezámpehellyel paníroztam, és a franciasalátában borsó helyett brokkoliszár-kockák adták a zöld színt :) még szerencse, hogy a házi majonéz tökéletesen ketogén.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.24. 00:05:01

@Fenchurch68: Elfelejtettem, hogy vegából paleóba avanzsáltál :) Elnézést!!
Mi a baj a zöldborsóval? Túl sok szénhidrát?
A szezámmag/dió/stb. használata panírozásnál teljesen helyénvaló. Kifejezetten kellemes ízt adnak!
A ketogént pedig szívesen csinálnám: húst hússal és zsírral ... csak a kenyér hiányzana :)

A fickó 2016.03.24. 01:47:16

@Fenchurch68: Rendes csirke, néhány jobb CBA-ban is kapható mostantól újra. Én már vettem is.:)

www.facebook.com/MB.alemitta/

Fenchurch68 2016.03.24. 07:31:39

@Andrass9: Csak amolyan kocapaleo, a tejtermékekről nem tudunk lemondani :) (Nem is kell, nem betegség miatt csináljuk.)

A hüvelyesek állítólag a lektin miatt nem ajánlottak, az okosok szerint ez egyik fő okozója a béláteresztő szindrómának. Ezzel úgy vagyok, hogy viszonylag könnyű elhagyni, az ember néha csak a földimogyoró miatt sóhajtozik. Szilveszterenként egy lencsefőzelék azért belefér :) (Meg nyár elején egy-két zsenge zöldborsóleves...
Egy barátnőm van ketogén koszton, most volt egy éves, az első két hét volt szerinte nehéz, aztán teljesen elmúlt a szénhidrát iránti sóvárgás. Keményen sportol mellette, és nagyon megugrott a teljesítménye. (Azon kívül lefogyott tizensok kiló zsírt és épített helyette izmot.)

@A fickó: Köszi, tudok róla, csak nekem CBA-hoz oda-vissza jó 40 percet kell villamosoznom 600 forintért, és ez nem mindig opció. Van csirkedílerem, csak most kifogyott a húsvét miatt.

Topy 2016.03.24. 14:07:00

jut eszembe, ezt most ajánlotta egy kollégám: babuskafood.hu/

Waka 2016.03.24. 20:04:16

Köszönök szépen!
@látjátok feleim szümtükkel: Azt sajna nem ismerem, de hívhatjuk úgy is.
@Fenchurch68: Egy kolleginának készítettem 20% teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó tésztát. Olyan rohadt törékeny lett, hogy alig mertem az A/4 dobozba pakolni.
A Bélát ereszteni kell, ha menni akar. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.24. 21:24:25

@Waka: Én meg kenyeret próbáltam belőle sütni. Sok hozzáadott sikérrel is lapos lett.

Waka 2016.03.24. 22:46:30

@Andrass9: Azzal nincs gond, némi gyors kovászolással működik. m.blog.hu/bl/blogkocsma/image/magvas/18.jpg

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.25. 07:21:37

@Waka: Ez tényleg magas :) Kár, hogy a magok hidegen hagynak ...

Waka 2016.03.26. 18:09:51

@Andrass9: Képzeld el magvak nélkül...