Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Aranygaluska vaniliasodóval

2016.02.06. 07:00 Andrass9

Mintha 2013-ban elkészítettem volna ezt az ételt, de soha nem került publikálásra, pedig még a szöveg felét is megírtam hozzá. Most látom, hogy ütközött Waka aranygaluskájával:) Sebaj, most megsütöttem kétszer is egy hónapon belül: egyszer a nagylyánynak az USA-ban (amirõl nem találom a képeket), meg most karácsonyra.

35.jpg

Eredetileg mákos gubát szántam ünnepi sütinek Limara gubakiflijével, de egyrészt Waka is azt tervezett sütni, másrészt a gyerekek lecsaptak a választásra felajánlott aranygaluskára. 2013-ben készült borsodó és vaníliasodó is, de az elõbbi nem nyerte meg a család tetszését, ezért most csak vaníliát fõztem.

Kezdtem a tésztával, mert annak idõ kell, míg megkel és megsül, meg ki is hülhet - csak a sodó legyen forró:

  • 50 dkg finomliszt (BL55)
  • 16 dkg kétszerfogós rétesliszt (BFF55)
  • 3 dl langyos tej
  • 3 ek cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztõ
  • 1/2 citrom lereszelt héja (lehetõleg kezeletlen, vagy alapos sikálás után)
  • 2 csipet só

A hempergetéshez

  • 25 dkg darált dió (22 is elég lett volna)
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg olvasztott vaj (de ebből maradt vagy 3 deka)

10.jpg

Mi tavasszal sok biocitromot veszünk (akkor importálnak olcsót spanyolországból), aminek a héját lereszeljük és jégkockatartóban lefagyasztjuk. A levébõl pedig mûanyag jégkockacsináló zacskóban "citromlékockát" készítünk, ami azután a 800-1200 Ft/kg-os idõszakban igazán jól jön.

A liszteket és a sót beleszitálom a robotgép keverõtáljába, ahol egy mélyedést készítek. Ebbe a kráterbe kerül a tojások sárgája. A tejbe egy evõkanál cukrot teszek és belemorzsálom az élesztõt. Kicsit felfuttatom, mielõtt a lisztbe önteném. Ha szárított élesztõt használok, az direkt a lisztbe megy és a tejet öntöm hozzá a keverékhez. Beleszórom még a cukrot is, majd robotgéppel 20 perc alatt fényes, ruganyosra dagasztom. Elmúltak már azok az idõk, amikor még kézzel dagasztottam a tésztát ... Lényeg, hogy ne legyen nagyon kemény a tészta! Langyos helyre teszem ruhával letakarva.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Eközben a diót és a porcukrot összekeverem, egy nagy kapcsos formát vagy egy tepsit kikenek vajjal és a dióval "kilisztezem". Eddig kristálycukorral csináltam, és a mostani tapasztalat alapján máskor is azzal fogom ...

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A tésztát legalább kétszeresére kelesztem, majd lisztes deszkára borítom. Kikészítem a legkisebb pogácsaszaggatómat (vagy egy pálinkás poharat), kézzel ellapítgatom a tészta egyik szélét és vajas szaggatóval kb centi vastag darabokat vágok ki a tésztából. Ezeket egyesével megmártottam a vajban, majd belehempergettem a cukros dióba.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Régen! Most sokkal gyorsabb módszert választottam: beledobok egyszerre vagy 10 tésztadarabot a vajba, ahonnan szedõszitával átteszem a dióba. A diós tálat pedig megrázom, és így borítom dióval a galuskákat. Legalább egy nagyságrenddel gyorsabb a mûvelet!

23.jpg

A diós galuskákat két rétegben a tepsibe vagy kapcsos formába rakom egymás mellé. A harmadik sor már nagyon magasra kidagadna az edénybõl süléskor (mint az a mostani sütésnél ki is derült). A végén rászórom a maradék diót.

24.jpg 25.jpg

Elõmelegítem a sütõt 190 fokra, ami alatt egy picit kelhet még a tészta, majd betolom és 40 percig rá se nézek. Ezalatt van idõ a sodó elkészítésére:

  • 6 dl tej
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 ek vaníliapudingpor vagy keményítõ
  • 1-2 rúd vanília (rossz esetben 1 ek vaníliakivonat)

26.jpg

A vaníliarudakat hosszában felvágom. Egyes szakácsok kikaparják a magját, de ennek nem látom értelmét: kifõ az a mag magától is a héjból, amikor felfõzöm a tejben. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a keményítõvel, a fehérjét kemény habbá verem. Én a tejet általában mikróban forralom fel, mint most is tettem.

27.jpg 28.jpg 29.jpg

A tojásba öntöm keverés közben a tejet, majd gõz felett felfõzöm a fehérjével egy szép könnyû és habos krémmé.

30.jpg

Igenám, de közben a krumplipürét is el kellett készítenem a vacsorához, amihez forralt tejet öntök 2 evõkanál sóval keverve. Kóstoltatok már igencsak elsózott vaníliasodót? Ezt még a kutyának se adom oda :( ... De legalább gyakoroltam a sodókészítést az ismétléssel.

Kötõtûvel ellenõriztem a tésztát, de kellett még neki 10 perc 180 fokon, immáron egy darab fóliával, vagy sütõpapírral letakarva. Így meg az alja sült túl kicsit... Vagyis nem 190, hanem 180 fokon kell sütni és 50 percig, ha 3 rétegben rakjuk a galuskákat!!! (A kétrétegû változat szépen elkészült a melegebb beállítással.)

31.jpg 32.jpg

Feltálaltam a frissen készült javított kiadású vaníliasodót a galuskával.

33.jpg

És piros helyett kék tányérban szolgáltam fel a vacsora végére (akkor is kék, akármit mond hagyma!).

34.jpg

A kutya karácsonyi ajándéka egy egylábú kistestû tyúk (a tyúk másik lába a macska ajándéka), ami együtt sült a mi feketelábú csirkéinkkel.

36.jpg

28 komment

Címkék: tej tojás dió vanília élesztő vaj cukor liszt keményítő citromhéj

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr918207042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.06. 14:50:25

@Praliné.: Boldog Új Évet is!
Senki sem akar aranygaluskát enni?

Waka 2016.02.06. 17:09:20

Köszönök szépen!
Én kérek, a tepsi jöhet is egyben, ahogy van. A blöki tán betörőt fogott, hogy ilyen jól tartod? :D
Én egyszer sót hevítettem égetett cukornak vagy tíz percig, aztán, mikor rájöttem a malőrre, kihűtöttem, és beleöntöttem a cukortartóba. Azóta is megvan valahol, hátha gravlaxot készítek egyszer.
A vaníliát azért kaparjuk ki, hogy a héját megmentsük vaníliás cukornak.
Ma leszedtem a második kosár galambbegy salátát (az elsőt tegnap), és megmetszettem egy sor szőlőt. Már előre sajog minden porcikám, de holnap kapitális izomlázam lesz. De majd ledolgozom a második sorral.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.06. 18:10:02

@Waka: Nem fogott betörőt! Neki is jár karácsonyi ajándék, nem?
A sód most is a cukortartóban van???
Vaníliát nem kaparjuk ki. Pont. :)
Én körülnézem a veteményben, majd berohantam a lakásba ...

Waka 2016.02.06. 20:51:10

@Andrass9: Ja, hogy Karácsony?
Azóta rendszeresítettem egy sóscukortartót.
Én a kivonathoz is kikapartam, aztán azzal együtt tettem bele a vodkába.

Topy 2016.02.06. 21:59:33

utolsó képet duplán lájkolom! :):)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.07. 09:00:20

@Topy: Ezt el is vártam! Kifejezetten a kedvedért tettem be, hogy lásd: kap az a kutya rendesen enni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.07. 09:01:13

@Waka: Ez a macska viszont el van rontva, mert nem ette meg a csirkecombot. A régi bezzeg ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.07. 09:47:37

@Andrass9:

Magyar tanárnő azt mondta volna anno, hogy ez itten nem német nyelvterület, germanizmust kéretik mellőzni. Rossz a macska.:D

Kár, hogy a gluténmentes aranygaluskát még nem fedezték fel.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.07. 09:58:32

@látjátok feleim szümtükkel: Igazad van, az előző tulaj rontotta el, mert a legdrágább száraz táppal etette. Azóta főleg szárazat eszik. Néha nyers marhát megeszi, de azt ritkán kap (csak anyám macskái ettek bélszínt ...)

Waka 2016.02.07. 16:54:54

Köszönök szépen!
@Andrass9: Régen a macska is jobb volt. Egy vega ismerősnek két ínyenc macskája van. Szeretik az epret, a nyers gombát, meg minden zöldfélét.
@látjátok feleim szümtükkel: A macska fel van mászva a fára, le van lógva a farka, és el van magát miákolva, hogy kukurikú.

Boar... 2016.02.07. 17:27:59

@Waka: Gyökér vegáknak megtiltanám, hogy húsevő állatot tartsanak.
Talán még a gyermeknevelést is.

Waka 2016.02.07. 17:59:23

@Boar...: Így akkor is örülnek neki, mikor hazamegy.

látjátok feleim szümtükkel 2016.02.07. 19:14:12

@Waka:

Waka meg el van szállva az eszétől.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.07. 21:49:01

SB nap
spenotos Papa John's pizza, garlic szosz
csirkeszarny, ranch dressing
jalapeno
uristen mintha tegnap irtam volna
elrohant megint egy ev

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.07. 23:43:27

hovamentek torkoscsutortokon?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.08. 15:45:23

ha' vidd el azasszonyt egy jo vacsorara
/nem is fele ar a lenyeg, szerintem ez jo kis tradicio, en mennek/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.09. 21:54:34

@hagyma: Tavaly már nem is jött össze, mert a feleségemnek nem volt jó a csütörtök este (péntek reggel 7-kor kezdett és 7 órája volt, amire mind készülni kellett).
Most meg nekem kell csütörtökön késő délutánra orvoshoz menni, amit nem tudom meddig tart. De azért kinézek valamit - van olyan hely, ami vasárnap is tartja a promóciót.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.09. 23:14:34

@hagyma: Megpróbáltam asztalt foglalni egy Number One Bistro nevű autentikus kínai étterembe :)
Holnap kiderül, van- e hely!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.10. 00:34:44

@Andrass9: hat sokat nem tudtam meg rola a netrol, de egy probat meger

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.10. 14:40:50

@hagyma: Van hely, megyünk! Aztán majd beszámolok, hogy milyen. Az étlapja igéretes ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.02.10. 14:47:02

@Andrass9: namilyen jo hogy szoltam
majdnem elfelejtetted a torkoscsutortokot
beszamolot varjuk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.14. 20:47:45

@hagyma: A beszámolót a Kínai Falat című poszt alatt találod a kommentekben.