Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Spicc

2016.01.03. 07:00 Waka

Szóba került a napokban a kornspitz kifli, kerestem egy autentikusnak tűnő receptet, és megsütöttem. Pár dolgot megváltoztattam az eredeti recepthez képest. Korpa nem volt itthon, ezért a kenyérliszt egy részét teljes kiőrlésű búzaliszttel helyettesítettem. Pehelymixem sem akadt, maradt helyette a zabpehely, a tésztába öreg szeműt, a szóráshoz aprót használtam. Édeskömény mag megint csak hiánycikk, de amúgy is hadilábon állok véle, nem olyan nagy kár érte. A fekete szezámmag is lemaradt valahogy. A többi nagyjából stimmel.

13.JPG


Hozzávalók:
150 g BL 80 liszt
70 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehely
30 g bulgur
150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 evőkanál sötét malátaliszt
1 teáskanál sikér
2 evőkanál lenmag
1 teáskanál só
1 mokkáskanál köménymag
1 mokkáskanál koriandermag
1 evőkanál olaj
1/2 tasak sütőpor
100 g natúr joghurt
2 dl víz
2 dkg friss élesztő

Kivülre:

1 evőkanál lenmag
2 evőkanál zabpehely
2 evőkanál hántolt napraforgómag
2 evőkanál héj nélküli tökmag
2 evőkanál szezámmag

1.JPG
A zabpelyhet és a fűszerekkel összekevert bulgurt a kávédarálóval ledaráltam, és hozzáadtam a többi liszthez. Beletettem a sütőport is.

2.jpg
Egy pohár joghurt hígabb részét leittam, a megmaradt 1 dl sűrűjéhez hozzákevertem az élesztőt és beleöntöttem a tálba. Hozzáadtam az olajat és a víz egy részét is.

3.jpg
Végül a maradék víz hozzáadásával összegyúrtam. Nehéz, ragacsos tésztát kaptam.

4.jpg
Egy órát kelesztettem, nagyjából a duplájára nőtt.

5.JPG
Hat egyenlő részre osztottam.

6.JPG
Oválisra nyújtottam, és az instrukcióknak megfelelően feltekertem.

7.JPG8.JPG
A kifliket megpermeteztem vízzel és belehempergettem a magkeverékbe.

9.JPG
Bevagdostam két helyen, és újabb negyven percig keltettem.

10.JPG11.JPG
Hármas fokozaton nagyjából 40 percig sütöttem.

12.JPG
A munka eredménye hat darab, bő 14 dekás kifli lett. Nem volt rossz, de a közelében sem járt a boltinak. A tészta igen tömött, nehéz lett, nem volt rugalmas, könnyen töredezett. Az ízével nem volt semmi baj, a színe ellenben csokoládébarna lett. Arra nem tudtam rájönni, Limara kiflije hogyan lett olyan világos. Vagy nem sötét malátalisztet tett bele (de honnan szedett világosat?), vagy nem egy evőkanálnyit, vagy igen jó a fotósa. A kívülre felvitt magok záporesőként potyogtak le, a tálcáról sepertem össze a reggeli végén, hogy kárba ne vesszen.
Egy kifli ára nagyjából 92 forintra jött ki, ami nem lenne rossz, ha valamelyest hasonlítana a megszokott kornspitz kiflire, és nem lenne vele ennyi macera. Bár elég sok mindenféle alapanyag van itthon, azért el kellett mennem pár helyre, hogy minden hozzávalót megvegyek.

Reggelire ettem egy kis kolbásszal és vajjal, mellé tavaszi hagymát és frissen szedett szabadföldi galambbegysalátát ettem, annak épp szezonja van.

14.jpg

28 komment

Címkék: joghurt élesztő koriander bulgur zabpehely szezámmag kömény napraforgómag rozsliszt tökmag lenmag kenyérliszt sikér kornspitz malátaliszt

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr868217216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Waka 2016.01.03. 12:01:06

Köszönök szépen!
Látom, még mindenkiben bujkál a szilveszteri muri utáni fáradtság. Vagy az erőt gyűjti holnapra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.03. 12:06:22

Szégyen és gyalázat, de nekem ebben túl sok a nem ehető anyag :)
Ami "autentikus" receptet leltem, az nem használ ennyi mindent, a színe sem fekete, mint az orosz kenyérnek. Persze vannak egyéb vadhajtások is:
"Ideális keveréke a búza-, rozs- és szójalisztnek, valamint korpának és lenmagnak."

turósmácsik 2016.01.03. 13:22:41

@Waka: Erőt gyűjti holnapra!
Khm, én lelkesen vártam a spiccet, és bár te tapostad az utat, nem elég járható még.
Sajnálom, hogy ennyi utánajárással csekély a siker, de lehet, hogy lesz kedved később újrapróbálkozni, addig én is maradok a boltinál.
Különben nem néz ki rosszul!!!

Én most egy sajtos hajtoványon morfondírozok, de kevés tej van itthon, elmenni meg lusta vagyok pótlásért.

Waka 2016.01.03. 15:05:24

@Andrass9: A szója az sajna kimaradt.
@turósmácsik: Még próbálkozom. Amúgy az összetevők jelentős hányadából sütöttem később kenyeret, az sokkal jobb lett.
Egy libazsíros valamit tervezek, tán holnap, némi hagymával tuningolva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.03. 15:19:54

@Andrass9: hat tenyleg kicsit sok a hozzavalo, de azert a kolbasz miatt megennem zoldhagymaval
a galambbegy tovabbra sem vonz:)
ne tudd meg milyen steakeket ettunk tegnap
varosunkban a legjobb steakezos hely a longhorn
minden passzolt
a kenyeruk is jo
a salatajuk is
es a medium az naluk medium
a marha meg marhajo volt

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.03. 16:52:33

@hagyma: Felénk is van Longhorn, de a Texas Roadhouse se rossz. Volt Outback Steakhouse is, de ott többször is visszaküldtem a mediumnak kihozott steaket, ami well done volt :( Szerencsére ez utóbbi cég meg is szűnt.
Étterembe inkább thaiba, japánba, vagy olaszba megyünk. Steaket én is elviselhetőt tudok sütni :)

turósmácsik 2016.01.03. 17:20:30

@Waka:
Libazsíros-hagymás már jól kezdődik!
Megsült a hajtovány, az egyik sima sajtos, a másik pirított hagymás-borsos-sajtos, köménnyel a tetején borkorcsolyának, mert egy kis utószilveszteri borozásra megyünk szomszédba.
Nem kóstoltam még, most hűl, de jónak néz ki.
Végül is tej helyett tejszínt, és vizet tettem bele.
Kérem nem leköpdösni érte:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.03. 17:26:53

a Texast a cirkusz miatt nem kedvelem annyira, rohangalnak ott tapsolva a pincerek stb.
az outbackban voltunk utoljara szo szerint igy jartunk, tul volt sutve es szerintem a marha minosege is minosegtelen volt
mi nem etterembe akartunk menni tegnap hanem steakhouseba / bar felmerult par etterem is/
keleti kajaktol van bizonyos fenntartasom, de voltuink mar pl ichibanban, nem vagyok nagyon hive az olasz konyhanak sem, maximum ebedre alunk meg olive gardenben, de barmilyen olasz kajat meg tudok csinalni, kiveve pizzat, mert azt meg sosem probaltam/
/a tortenet nem arrol szol, hogy nem tudok steaket sutni, hanem egy kellemes sterol 2 kulonbozo steakrol, jo kenyerrol, finom salatarol, beszelgetesrol, 2 pohar sorrol
so
itt ashevilleben a longhorn a legjobb steakhouse
ettermekbol talan a red stag, vagy a biltmore

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.03. 18:20:12

@turósmácsik: Nem vagy egyedül! Én is gyakran alkalmazom ezt a trükköt, ha kifogy a tej :) Különben is a hajtoványnak jót tesz további zsiradék bevitele.
Én is süttem, de tepertős-hagymásat. A hagymát megpirítottam, míg karamellizáltan édes lett, és egy rétegre azt tettem a hajtogatás közben. Javaslom ezerrel!!! Amúgy Babette (vagy most épp hogy is hívják) teljesen profi pogácsakészítőnek képzett már ki :)

medvedr 2016.01.03. 18:46:51

Hát van ez így néha, de a házi sütés az kell. Azt gondolom, hogy jó pirított magkeveréket / tökmag napraforgó, mandula para kesu, stb. / igen jól lehet vegyes sajtokhoz falatozni. Zabpehelyből ,korpából, aszalt gyümölcsökből , magokból kiváló házi műzlit lehet keverni. Spicceket , spiccbergáktól a kornig meg hagyni kell a 'csába. Kivéve a négylábúakat, azok jófejek tudnak lenni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.03. 20:30:55

amugy is a spicc az nagyfroccs, esetleg hosszulepes, de nem kenyer
uff

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.03. 20:49:51

@hagyma: Uff bácsi! Amire te gondolsz, azt spricc-nek hívják :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.03. 20:57:50

@Andrass9: nem-nem az spicc-spiccer-spitcert etc.
meg meg a spicc amikor a cipo orraval rugjak a golt / azt hivjak golnak is/
sot van spicc horgasszerelek is
megsotebb van spiccvas is azt gondolom a cipok elejere szereltek, ha mar a golt spiccnek hivjak
spicckenyer nincs:)
uff

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.03. 20:59:14

/azt hivjak golnak is = azt hivjak csornek is/
cask kozben izgulok a patriotsert:)
10-10

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.03. 22:03:08

@Andrass9: hajra
de kikapnak
nem fogadtam rajuk, cask drukkolok nekik
a panthersre, meg a kansasra viszont feltettem egy szazast:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.04. 01:52:20

es ez be is jott:)
vissza is rakom a pozitivumot a sajtfejuekre
holnap toltottkapi
vagy holnaputan
Mary nem kapott sertesdaralthust
/elfelejtettem mondani neki, hogy ha nincs daraltasson:)/
marha van
kobasz van kapi van
rizs es gersli van
melyikat ajanlnatok inkabb?

medvedr 2016.01.04. 08:24:16

@hagyma: Szerintem a töltelékbe rizs , az aprókáposztához gersli. Apám külön szokta megfőzni a gerslit és lehet hozzászedni. Nem tudom miért csinálja így, de a töltött káposztája nagyon finom, annak ellenére, hogy agerslit tálalás után adjuk hozzá.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.04. 13:43:51

marhogy a kaposztaba megyen a gersli
kulon nem fogom fozni
igylesz ez
a tolteleket rizzsel es szorok gerslit a kapiba

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.04. 15:51:25

@medvedr: @hagyma: A gersli külön felszolgálása valószínűleg azt a célt szolgáéja, hogy akik nem akarnak a káposztába, azoknak nem kell kivadászni a tányérjukból :)
Én pl. sok lével szeretem, a gersli meg felszívná ...

Waka 2016.01.04. 18:04:46

@turósmácsik: Már sül is a móka. Jól mutat, de vannak tanulságok ismét.
@medvedr: A szomszédé idegbajos, olyan hisztériás hangon ugat, akár egy puli.

turósmácsik 2016.01.04. 19:23:35

@Andrass9: Jó lett így is, de most nem pogácsázni akartunk, mert sok szeletelt sajtom volt itthon, amit belehajtogattam a tésztába, és így dolgoztam fel, na meg hetek óta kívántam már ezt a lágy, kalácstésztás jellegű, sós-sajtost, kívül ropogósan.
Jól fogyott, nagy sikere volt, de még maradt holnap elvivősre is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.04. 20:26:27

@turósmácsik: Azt a feleségem sütött szilveszterre. Vett valami szerkentyűt, amit csak bele kell nyomni sodrófával a tésztába, és kifordítani a sültőlapra a kész sajtos pálcikákat. Most sok túróval készült, belül puha, kívül ropogós lett. Nem sokáig tartott ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.01.04. 22:17:35

@Andrass9: en is sok level szeretem, amennyi gerslit megy bele az nem szivja fel, valamennyit szorok bele
van 1 kilo marham 1 kilo sertesem 1 kilo savikapim
/azt birom az amerikaiakban, hogy minden szart rairnaka talcara, dehogy melyik resze van daralva azt nem/
a marha az farmrol van, lathatoan szep, a sertest ma daraltatta le a nejem, de nem tudja milyen resze, de lathatoan szep/ freshmarket, ugyhogy nem Walmart szinvonal/
a kapi az kapi
holnap indul a nagy fazekkal, amiben a bab volt, ami3 kontener hijjan el is fogyott, azok a fagyiban figyelnek
asszem eletem elso toltottkapija
haraszt nincs

Waka 2016.01.05. 17:21:57

@turósmácsik: Lesz biz a'.
@medvedr: Az volt, de már nem szabad. Selyemzsinórt kapott helyette. :D