Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Tőkehal filé creole/cajun fűszeres rizzsel

2015.11.10. 07:00 Andrass9

Waka járt nálunk kollegájával, de nem bírtam rábeszélni õket egy kiadós reggelire. Attól persze én még éhes maradtam, ezért gyorsan meg is fõztem, amivel etetni szándékoztam õket. A napokban már készítettem cajun fûszerezésû Barramundit, az illata még mindig az orromban van.

21.jpg

Mivel csak magamnak fõztem, csökkentett adag készült. A tõkehalat panírozva vettem a Valódi Étkek Boltjában  valahol Budakalászon, mert így, ha nagyon ráéhezek, akkor pillanatok alatt meg tudom sütni serpenyõben a teraszon. Ez az a klasszikus, amit még gyerekkoromban ettünk, és az nem most volt ...

Kellett hozzá:

  • 2 szelet tõkehal (kb 15 dkg)
  • 2 dl rizs
  • 1 ek ghí
  • 1 ek Bayou cajun fûszerkeverék
  • 1 ek creole Jambalaya fûszerkeverék
  • 1 kk gombapor Süllõcskétõl, mert az mindenbe jó
  • 17 szem törökmogyoró
  • 5 dl forró víz

Az összetevőkről és a halról elfelejtettem képet készíteni, mert nem is gondoltam, hogy posztra érdemes. A halat egy fél kanál ghí-n megsütöttem, és főzés közben leeszegettem róla a panírt.

A Bayou cajun fûszerkeverék (egy gazdagabb változat itt található):

  • 2 tk só
  • 2 tk szárított fokhagyma
  • 2 tk szárított hagyma
  • 3 tk szárított zöldpaprika
  • 1 tk paprika
  • 1 tk feketebors
  • 1 tk cayenne bors
  • 1/2 tk csilipehely

A creole Jambalaya keverék:

  • 2 tk babérlevél
  • 1 tk só
  • 1/2 tk fehérbors
  • 1 tk fokhagymagranulátum
  • 1 tk hagymagranulátum
  • 1 tk kakukkfü
  • 1/4 tk feketebors
  • 1/4 tk zsálya
  • 1/2 tk oregano
  • 1/2 tk bazsalikom
  • 1/2 tk cayenne bors
  • 1 tk paprika

A fûszerek nekem megkeverve már a polcon állnak üvegben. Kémeket megtévesztendõ, teljesen eltérõ feliratok vannak rajta, de az üvegben vannak azért cédulák.

15.jpg

Mint az összetevõkbõl is látszik, nincs túl nagy eltérés a kétféle fûszer között. A cajun fûszerezés inkább vidéki, Louisiana-ból, míg a creole New Orleansból jön, mint városi változat. Most mindkettõt összekevertem, mert nem tudom eldönteni, hogy Pesthidegkút még város, vagy már falu ...

A rizst rózsaszínûre pirítottam a ghín - ez inkább a falusi beütés. Ezalatt a mikróban felforraltam a fél liter vizet, és belekevertem a rizsbe a fûszereket, hogy a ghí kioldja belõlük a paprikát.

10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg

Felöntöttem a forró vízzel - volt nagy bugyogás, gõzölgés:

14.jpg

Szép csendesen rotyogtatva puhára fõztem a rizst.

16.jpg

Ezalatt, unalmamban megtörtem egy kismaréknyi törökmogyorót, majd hirtelen felindulásból 7+10 szemet megroppantottam és kisebb darabokra vágva a rizshez kevertem.

17.jpg 18.jpg

Megterítettem a kedvenc távolkeleti tálkámmal és a legszebb evõpálcikámmal. Persze creole vagy cajun ételt pálcikával enni igencsak képzavar, de ha egyszer ilyen hangulatom volt? Különben is, pálcikával mindent lehet enni - még levest is... Megtöltöttem a tányért rizzsel, tetejére daraboltam a panírból kivetkõztetett tõkehalat és még egy teáskanál majonézt is tettem hozzá. Nekem a rizs és a hal együtt majonézzel izlik a legjobban.

20.jpg

Pálcikával ettem, mert azt rég használtam. A mogyoró pedig remek ötlet volt, kellemesen ropogott a fogam alatt (nem a héja!!!). Jambalaya rizst sokszor eszünk, de a cajun beütés adott neki egy kis extra ízt.

Errõl maradtak le Wakáék, pedig ez még a hal nélkül is remek (a maradékot ettem vacsorára).

77 komment

Címkék: tőkehal rizs mogyoró cajun gombapor ghí Jambalaya cajun fűszerkeverék

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr278065868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

©________ 2015.11.10. 08:08:34

Na, tegnap este nalunk is ez volt, csak kukoricas rizzsel, amit leveskockaval foztem meg. Volna, ha ki nem hagyom a kockat, es ez csak most jutott eszembe.
Mondjuk mi eleve csupaszon vesszuk a halat, h ne kelljen panirt kapirgalni:-P :-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.10. 11:54:58

mar a multkor sem ertettem, minek a halat panirozni akar prezlivel akar mandulaval stb.
bar igaz ami igaz a rantott harcsat szeretem
e slussz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.10. 12:05:05

sose tudtam megtanulni enni palcikaval
mondjuk nemis nagyon akartam
az en kultruamban villat es kanalat /kest/ hasznalunk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 12:11:34

@Csupacsí: De én imádom a rántott tőkehalat, nomeg a panírt is önmagában :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 12:12:50

@hagyma: Az én kultúrámban meg olyan evőeszközt, amit a helyiek használnak :)
Ha az nádvilla, vagy pálcika, esetleg az öt ujjam, akkor azt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.10. 12:33:15

@Andrass9: allor ha eszkimokhoz mentek fokazsiros kenyeret eszel es felejanlod a felesegedet....
bar en kedvelem az eszkimokat
a palcikat is
de a rizst villaval eszem, megha Cajun is:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 12:38:54

@hagyma: Úy nagy általánosságban maga az étel fontos. Persze vannak ételek, amik akkor az igaziak, ha a hozzájuk kitalált eszközzel esszük. Nem véletlen, hogy a föld 1/6-a pl kézzel eszik :) Nekik csak az az eszközük. A másik 1/6 pedig pálcikával ...
A szusit is villával eszed? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.10. 12:46:29

eszek is egy kis pink salmont reggelire olajban
remelm delutanra elmulik a budossge, mert eolok este:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.10. 12:50:41

@Andrass9: en rengeteg mindent kezzel eszek
a sziusit nem igazan kedvelem, nem az ize miatt, de tartok tole
de a palcika cask disznek van itthon
szamomra mindig nagy talany, hogy pont a rizszabalok talaltak fel
meg villaval is nehezkes enni neha:)
persze ok inkabb -gondolom- a nem pegos valtozatot kedvelik
mondjuk meg sosem jartam sem kinaban sem japanban es nem is fogok az tuti
sot a kezdeti lekesedesem utan manapsag kifejezetten tartok a keleti ettermektol, kina japan Vietnam, de a delamerikaiaktol is
nemeaz eteltol,, a konyhajuktol
viszont itthon meg eleg korulmenyes elszorakozni veluk
igy leesett az etlaprol nalunk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 14:14:28

@hagyma: 40 éves koromig én se ettem, amíg a főnököm el nem vitt egy thai étterembe Nashuában. 91 óta 15 évig minden szerdán ott ebédeltem :) Voltam benn a konyhában is, mert összebarátkoztam a családdal. Vállalnám idehaza is! Mostanában ritkán eszem ott, de akárhányszor bemegyek, automatikusan hozzák a kedvenc ételeimet. Kínaivan nem voltam ennyire megelégedve, ritkán is eszem kínai ételt. A vietnámi konyhát szeretem, a pho majdnem olyan jó, mint egy húsleves ...

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.10. 18:30:48

A rizs fűszeresen a igazi, erre mostanság jöttem rá, mert gyakran éhes vagyok és sokszor készítek különféle változatokat. Nagyon széles a skálka, mert mindent elbír. Még azt is, amire nem is gondolunk.

Rájöttem arra is, ha kevésbé főzöm meg, vagyis aldente marad (:O), akkor sokkal lassabban emésztem, és jóllakottabbnak érzem magam. Mondjuk ez érthető is, hiszen nagy mennyiségű folyadékot képes felvenni, és ha félfövötten esszük, a gyomorban is ugyan ezt teszi, előbb felveszi a szükséges folyadékot, majd csak azt követően emésztődik.

Waka 2015.11.10. 21:01:36

Köszönök szépen!
Sajna így alakult, le is maradtunk a traktáról, de hát menni kellett. Későn értünk, a mobil GPS-e négy éve frissült utoljára, szegény nem tudta, hogy vasútállomás épült a vasúti átjáró helyére, onnan meg csak találgattunk, főleg, hogy a fene nagy ködben még a barátnőmet sem ismertem volna fel.
Én, mondjuk a panírt nem bántottam volna, azzal együtt is fel lehet szelni. A fűszeres rizsa RLZ, plusz pont a mogyoróért, amit én szívem szerint kicsit megpirítva szórtam volna tálaláskor reá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 21:43:11

@látjátok feleim szümtükkel: Fel lehet tenni az étlapra:
Hasban főtt rizs birkával
:)
Ez a rizs most aldente lett, utána is főztem, mert pont ezzel a fűszerrel inkább puhának kell lennie. Viszon imádom például a currys rizst - abba csak egy kávéskanál curry por kell, és csodás!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 21:44:34

@Waka: Majd pont 17 szem mogyoróért koszítok össze egy serpenyőt ...
Amúgy is csak kisérlet volt - sikeres :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 21:47:23

@látjátok feleim szümtükkel: Véletlenül volt rumosmeggy az asztalon, bekaptam egy szemet egy kanál rizs mellé. Szuper volt! Legközelebb mazsolával készítem a fűszeres rizst. Azt viszont a feleségem nem fogja megenni :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.11. 05:50:47

@Andrass9: hat a budapesti pho levesrol olvastam...
egy idoben eleg sokat kinaiztam, japanoztam
es job helyeken, tehat nem ilyen izekben
mara megerosodtek a fenntartasaim az azsiai konyhaval szemben
cask azt eszem meg amit mi csinalunk, vagy a mi szallodankban csinalnak

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.11. 08:42:24

Jó reggelt!
Nekem nagyon jó lett. Vacsorára kibontottam egy csicseriborsós babkonzervet és kevertem bele darabolt körtét. Jó lett. Reggel viszont már nem így akartam enni, ezért elővettem a hűtőböl a hétvégén vásárolt nyers füstölt sporotnikat, gondoltam próba szerencse. ( Lidlben vetten, nagyon jó áron )
A sportnikat a vadiúj halsütő telfonban megsütöttem majdnem ropogósra ( azért még sem, mert picukra hal nagyon könnyen kiszárad és akkor nincs mit enni rajta ), és a maradék bab-körte kevekérbe darabolva csucsu reggelit ettem. Persze ez is turbózható bármivel, de én életembe először ettem nem konzerv füstölt halat, és kíváncsi voltam az igazi ízére, ezért semmivel nem kavartam be. Só sem kellett bele.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.11. 09:55:13

@látjátok feleim szümtükkel: Én se sokat ettem, de ha füstölt, akkor elvileg nem kell megsütni/főzni. Úgy viszont ettem már lazacot meg pisztrángot - jó volt!

Topy 2015.11.11. 15:06:25

felmegy az ember a Valódi Étkek Boltjénak honlapjára, bejön a "legújabb termékeink" oldal, első tétel:
"Diabetikus sár..." :)
ami persze "Diabetikus sárgabarck lekvár", na de akkor is :)

Topy 2015.11.11. 15:18:54

ha már mit, hogyan...
tegnap egy könnyű, harminc percesre tervezett ambuláns szájsebészeti műtét két órássá fajult, így benntartottak éjszakára (elvileg két napra, de ma inkább hazajöttem "eltávozásra" - legyen szabad ágyuk :) )
estére lett volna a vacsora párizsi meg zsemle (hehe, meglehetősen kevesen tudják ezt bevállalni a szájsebészeten), abban maradtunk, hogy ez utóbbi azért kihívás lett volna; szereztek egy kis húslevest meg zöldborsófőzeléket - leturmixolásukat még időben megakadályoztam, mondom ennyire még kinyílik a szám és a jobb oldalam azért működőképes valamennyire
erre ma reggel két szelet kenyér, hozzá darált(!!!???) párizsi - na hogy ezt hogy gondolták? ha valaki a kenyérrel elbír, nem hiszem, hogy majd pont a párizsi lesz probléma...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.11. 15:33:03

@Topy: Inkább ne is emlegesd - mindig rosszul leszek még a fogorvos gondolatától is, nemhogy a szájsebészettől ...
Viszont nem értem, mi a bajod a kenyérrel: szopogasd el, akkor csak nyelni kell :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.11. 15:35:41

@Topy: Ennél pocsékabbul megcsinált weblapot nem hiszem, hogy láttam már. Csak azért adtam a linket, hogy valami elképzelés legyen róla. Én kétszer jártam eddig ott, és mindkétszer jó dolgokat vettem. Például fél kiló sikért (hogy tudjak szejtánt csinálni:), vagy igazi házi, üstben főtt, cukormentes szilvalekvárt. Ott találtam ezt a tőkehalat is. Már másodszor veszem ...

Topy 2015.11.11. 16:06:02

@Andrass9: a fogorvosom már kitartó munkával elérte, hogy mostanra nem rettegek tőle, hanem csak szimplán félek :D

kívül-belül sebészkedtek, mert csak kiszedték a bölcsességfogamat; hát izé... nem kívánom senkinek, mondjuk csak egyszer ájultam el közben :D
közben azon busonkodtak, hogy milyen kár, hogy nem fényképezték végig, egy kongresszuson milyen szép kis előadás lett volna belőle; meg hogy kívülről még
sosem tártak fel bölcsességfogat, úgyhogy milyen szép szakmai feladat volt ez
bammeg, inkább lettem volna egy unalmas, tizenkettő egy tucat eset, ahol öt perc után a fél stáb bealszik és magamat kell összevarrnom... de csak csendesen, fel ne ébredjenek! :)

Waka 2015.11.11. 17:58:42

Köszönök szépen!
Munkás nap volt a mai, sikerült túlbonyolítani - szokás szerint - a főzést, két részletben, mert közben visszamentem végre kontrollra a háziorvoshoz, meg elszaladtam a piacra, meg a boltba, mert elfogyott az alufólia. A doki megdicsérte a laboreredményt, azt mondta, csak így tovább. Persze nagyon óvatosan ehetek egy kis húst, gyorsan be is ugrottam a henteshez.
@Andrass9: A rizsfőző lábosban megpiríthattad volna a rizsa előtt.
@Topy: Fasza. Jobbulást.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.11. 19:01:12

@Waka: Mint a szövegből is kiderül, a mogyoró akkor jutott eszembe, amikor már főtt a rizs ... :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.11. 19:03:34

@Waka: Elkezdtem ásni a veteményest, de két ágyás után feladtam a derekamra hivatkozva. Holnap folytatom. Még 10 ágyás van hátra ...
Csodás idő volt!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.11. 23:08:26

@Andrass9: hat nekem is fajna a derekam ha egesz evben a teraszon foznek

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.11. 23:13:39

@hagyma: Fogsz te még a teraszon főzni, majd meglátod!
A gyerekek is a grill sideburnerén rántják a karajt, nem a konyhában :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.11. 23:35:47

@Andrass9: most is tehetnem,, de igy novemberben nem sok kedvem van hozza
meg party szinten sem, nem maganyosan
itt minden elektromos a konyhaban, nem huzgalom ki a teraszra a grillt
jut eszembe, van meg 1 szelet t-bonem, lehet holnap estere megsutom
\/nemm szejtannal, krumplival/, de lehet meghagyomm szombatra es dobok melle tarjat is\
ciganypecsenyere is faj a fogam

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 09:35:55

@hagyma: Pedig azt szejtánnal kell enni!
Ja, te a grillt a nappaliban használod? Érdekes koncepció ...

Topy 2015.11.12. 16:38:25

@Andrass9: a szejtán akkor az igazi, ha a nappaliban grillezed! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.12. 17:02:54

@Andrass9: mitol erdekes, ha az elektromos grillt a konyhaban hasznalom?
a tuzhely is elektromos, azt is toljam ki az erkelyre?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 19:41:17

@hagyma: Így már nem is olyan érdekes, inkább lehangoló, hogy elektromos grillt használsz. Még a gáz grill se az igazi, de ott lehet sakkozni faforgáccsal, valamint engedik condoban is használni. Nálam a grill faszenes ...
Apropó faszenes grill: Amikor a kinti házat vettem, három év múlva egyszercsak, kéthetente fél másodpercre valahonnan jött egy rövid sipolás. Ez annyira rövid idő volt, hogy nem tudtam behatárolni a helyét. Az összes füstérzékelőt ellenőriztem, elemet cseréltem, ahol kellett, de ez a fütty egy éven át borzolta az idegeimet. Egyszer viszont véletlen pont ott voltam, ahonnan a hang jött: a kukatárolóban majdnem a plafonra szerelve egy füstérzékelő volt, aminek már évek óta kimerült az eleme, és csak figyelmeztetett, hogy cseréljem. De miért tett oda az előző tulaj füstérzékelőt? A szomszéd elmesélte, hogy a pasi a műanyag kukába beleöntötte a kis faszenesből a "hamut", ami viszont még szépen izzott. Kishíján leégett a ház. A megoldásnak pedig nem a hülyeségének gyógyítását választotta, hanem egy füstérzékelőt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 19:44:02

@Topy: Így már érthető hagyma erős affinitása a szejtánhoz, hisz ő a nappaliban grillez :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.12. 19:56:36

@Andrass9: hat nekem erdekes, hogynem ismered a szot IS
szoval IS
van elektromos is
nem megyek ki a hoba januarba t-bonozni ha megkivanom
lehet bent is
grillen is
sutoben is
fusterzekelo es szenmonoxid erzekelo alap mindenhol
Kellen hogy legyen
utobbi persze nem kell olyan helyen ahol minden vilannyal:) megy
a legjobb izeket faszenesen lehet kihozni
de gy jo pac, jo fuszerezes utan az elektromoson is lehet jot sutni
mas kategoria
a multkori T-bone tokeletes volt faszen nelkul is
szaz szonak is egy a vege faszenest nem hasznalok konyhaban, hoban bnem grillezek es az elektromos grillek sem rosszak
van egesz nagy koralaku is meg kicsi rudakkal amire kolbaszokat, szalonnat hagymat stb lehet felhuzni
elobbi ilyen
www.lakaskultura.hu/lapokkepek/kepgaleria/23000/23242_bonair.jpg
utobbi ilyesmi
g02.a.alicdn.com/kf/HTB12SUjHVXXXXaEXXXXq6xXFXXXy.jpg
hasznos dolgok ezek, meg jo idoben is ha mindossze odadobsz kettotoknek valamit vacsorara

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.12. 20:00:26

@Andrass9: tovabbra sem ertem miert nem grillezhetek a konyhaban:):):)????
a kenyeret is itt sutjuk nem buboskemenceben
nem a nappaliban
a konyhaban..
elektromos tuzhelyen vagy elektromos grillen
annyit er mint egy indukcios rezso

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 22:40:48

@hagyma: Az a rotisserie szerűség jó dolog, nekünk már a hatvanas évek végén lett egy a szojúzból. Remek saslikokat lehetett rajta készíteni. Pár éve ment csak tönkre, de anyámat még épp kiszolgált.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.12. 22:42:43

@hagyma: Mert egy fafej vagy :) Igenis lehet - sőt, kell is - hóban grillezni! Annak is megvan a maga hangulata ...
Persze egy villanygrill a hóban elég furán veszi ki magát :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.12. 22:58:54

grillezen a hoban akinek 2 annya van
majd januarban szolok Marynek gyere a kertbe vacsora
igez minusz 22 fok van es terdig ero ho...
/a kinti grillunk nem villainy/
istenem es meg en vagyok fafaej...:)

Topy 2015.11.12. 23:10:27

@hagyma:
mert az olyan, mint hóesésben fürdőbe menni!
ülsz a meleg vízben, közben szállingózik a hó... :)
van egy feelingje, na!

Benikuty 2015.11.13. 01:36:54

@Topy: holnap érkezik a 3 mázsa hasított akác a téli akciókhoz, a karácsonyi halászlével indul a szezon :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 05:23:53

@Topy: en nem szeretek melegvizben ulni
hoesesben viszont volt vizilabda edzesunk az egri nyitottban
szoval nem fogom a faszenest hoesesben beiizitani 2 t-boneert a jovoben sem:)
igy marad az elektromos grill esetleg a paleos kukta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 05:31:18

vagy egy jo etterem
szombaton az less a program a felmaraton utan
egy jo bbq smokehouse tunik fel a lathataron:)

Topy 2015.11.13. 06:56:12

@Benikuty: agyébként ismerek pár embert, aki a karácsonyi halászlét ha esik, ha fúj, kint főzi bográcsban :)
irigykedek is rájuk, hogy megtehetik... nekem az erkélyen nem megy :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 07:40:32

@Topy: en ismerek olyan embert akit hegymaszas kozben elsodort a lavina es 3 meterrel a ho alatt kis benzines egovel Knorr zellerkremlevest fozott
eredetileg halaszlet akart
hobol olvasztotta a vizet
de aztan meghalt

©________ 2015.11.13. 09:08:56

@hagyma: egy even barataink balatonparti partit szerveztek november 27-re. Nem volt igy 20 fok mint most, a fene se gondolta, hogy kertipartira gondolnak. Na sejtheted....
Nem gykoztem porogni a tabortuz korul, de a kulso oldalam mindig fazott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 11:51:42

@Csupacsí: najo de meg partyn vagy disznovagaskor hat az ember cask elvan valahogy /palinka is segit hehe/
de ha vacsorat fozok-sutok kettonknek mar cask ne menjek ki az onosesobe
na ilyenkor jo az elektronyos grill
/a lenyeg hogy a belso oldalad nem fazott:)/

Topy 2015.11.13. 12:40:45

@hagyma: férfiember nem nyavalyog, hanem teszi a dolgát!

akkor is, ha fagyott farkasokat sodor a szél, akkor is, ha egy szőlőkaróval kell a medvét távol tartani a bográcstól :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 12:56:29

@Topy: naja Andrass is cask a teraszig mereszkedik
hat ha en most kimegyek olyan merfoldnyire innen bogracsozni, foleg igy novemberben, eleg gyorsan lesznek medvelatogatoim
elorehoztam holnaprol a ciganypecsenyet, mert holnap resztveszunk az ashevilli felmarathon szervezeseben, bonyolitasaban es utana valami etterem less/steakhouse smokehouse?/
keresek is valami jo receptet
4 szelet husom van meg jo szalonnam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 13:00:02

hat ugy latom itt meg se andras sem nem waka nem keszitett el ciganyt
egerben a Fete Lo-ban a 70-80 kornyeken istenien csinaltak
azt az izt keresem

Topy 2015.11.13. 13:24:14

@hagyma: senki nem mondta, hogy maratoni távval kell kombinálni :)
ahol meg András lakik, ott fagyott farkasokat szokott sodorni a szél :D nem ok nélkül Hidegkút :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 13:41:09

@Topy: hat ha hideg kutban lakik, akkor ertem miert faj a dereka
csal fe;maratonn es ho;nap
ma va;ami sertes elektromos grillen

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.13. 15:05:46

@hagyma: Jó, hogy említed! Most hozott a feleségem két szép szelet tarját, és télleg nem posztoltunk még cigánypecsenyét. Én csak a fehér lovakkal vagyok jóban, azokkal járok királykisasszonyokat megmenteni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.13. 15:06:44

@Topy: Persze, mert van jó botom a medvek elzavarására. Láttál felénk medvét??? Na látod, működik a botom :)

Topy 2015.11.13. 15:24:02

@Andrass9: abban a csöpögős szürkületben egy mammutot is csak akkor vetem volna észre, ha rálép a lábamra :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.13. 16:26:33

@Andrass9: annak idejen nem ugy hivtak
hanem
Egri Csillagok termelo szovetkezet etterem es borozo

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.13. 20:14:44

@Topy: Ez tényleg elég rémes! PASTAROM Vanília ízű aromapaszta ... A hideg is kiráz tőle.

Topy 2015.11.13. 21:35:57

@Andrass9: hadd idézzek valakitől, akinek a neje épp egy süteményes vállalkozás beindításával próbálkozik:
"Nálunk 3.000 a süti kilós ára, és fogalmam sincs, hogy valaha rentábilis lesz-e. Amikor a közértben 1-2 ezer a keksz, vagy az ott sütött ilyen Fornetti-szerűség. Mert mi vajból, tejszínből, tojásból dolgozunk, rendes technológiával, adózással.
Gondolj bele, csak 1-200 ezer Ft bevételhez mennyi embernek kell úgy döntenie, hogy a te termékedet fogja hazavinni a családjának! Ezért szoktam mondani a Timinek, hogy milyen nagy dolog a saját kezével ilyen néhány száz ezresnyi árbevételt összehozni! És akkor ebből kivonod az áfát, alapanyag-költséget, rezsit, bérleti díjat, és a vége az, hogy keményen végigdolgoztál egy hónapot a semmiért. Valami itt nem stimmel.
Ugyanakkor beszélgettem egy kocsmárossal, hogy ő árusítaná ezeket a termékeket. Azt mondja, 2-es szorzó van, ő a felét adja érte, mint amennyiért eladja. Van nála szép nagy kakaós csiga, meg túrós táska, 140 pénz darabja. Mondom neki, akkor ezért 70-et adsz a beszállítónak? Igen. És szerinted 70Ft-ból hogy lehet kihozni egy ilyen terméket? Pláne, hogy még a pék is keressen rajta? Azt mondja, ezen már ő is gondolkodott, és megkérdezte a szállítót.
Tudod mi volt a válasz? 'Ne akard azt te tudni...'. "
Azt hiszem én sem akarnám tudni...

©________ 2015.11.14. 07:07:46

@Topy: na es vajon hjogyan el meg az a pizzakeszito, aki a pizzat egy oran tulra vallaja, mert megvan neki rendelve mar harom csaladi?
Vagyis legyen a csaladi pizza akar negyezer, az orankent 12.
Fele elmegy adoba, vagyis orankent hytezerbol kell kihozni az akapan,agot, a telefonos kislanyt, a ket peket meg futart.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.14. 10:45:32

@Csupacsí: hat szerintem a pizza az egesz vilagon az egyik legtularazottabb etel
tesztakat ell lehet elore kesziteni
egy pek eleg, jo masfel
telefonos kislany felesleges
a futar joreszt jattert dolgozik

Topy 2015.11.14. 11:46:50

@Csupacsí: szvsz valahol nem mond igazat... a tészta be van gyúrva, a feltétek előkészítve; ha egy órába kerül összeraknia, akkor inkább menjen fát vágni; ahogy elnézem a pizzásokat, egy családi pizza a tésztra nyújtásától a sütőig maximum öt perc
ott vagy a futár nem ér rá, vagy van még egy csomó megrendelése (helyben vagy kiszállításra)
szerintem! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.14. 15:23:54

@Topy: Mi nagyjából kétféle sütit veszünk cukrászdában: Ruszwurm krémest és nekem az Oroszkrémtortát a Daubnertől. Azt is csak azér, mer ne má én csináljam a saját tótámat :)))

©________ 2015.11.14. 20:05:52

@Topy: es ha egy sutoje van csak?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.14. 20:17:14

@Csupacsí: nincs es
a pizzeria jo uzlet
foleg ha leginkabb hazhozszallitassal fogllkozik
kis alapterulet pizzasuto
keves alkalmazott
par hutto
persze azert jot kell sutni es nem mindegy hol van

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.14. 20:30:34

@Csupacsí: A dolog ott kezd drágává válni, ha több sütő kell. nem csak a sütő drága, de akkora villanyfogyasztásér nagyon sokat kér az ELMÜ pluszban. Egy sütőtt még elfuttatsz 16A 1 fázison, de már komolyabb sütőkre kell a 32A 3 fázis, aminek csak a megléte is havi többszázezer.

©________ 2015.11.14. 20:49:58

@Andrass9: 32 meg pont ingyen van ,fazisoktol fuggetlenul. A kialakitasa dragabb.

Topy 2015.11.14. 21:12:56

@Csupacsí: kérdés, hogy mekkora; ha az a sütő csak egy pizzát bír el, akkor azzal a vállalkozással gond van, így hirtelen ránézésre életképtelen
ha az ember ismerné a kapacitást, akkor ki lehetne számolni, hogy folyamatosan fullon járatva - ami eleve kizárt - hány pizzát tud megsütni, abból mennyi a tiszta haszon és mi jöhet ki belőle egy hónapra
durván napi 3500 Ft hasznot kell kitermelni a minimálbérhez, de hát azért nem nagyon érdemes dolgozni
mondjuk havi nettó 300 már jobban hangzik egy tulajdonos/vállalkozó esetén, de ehhez ha emlékeim nem csalnak úgy 3000-3500 forint nettó hasznot kellene kitermelni óránként(!)
na most a költségszintjük nem alacsony, ha meg van futár (szerintem 3 pizza/óra teljesítmény esetén az nem fog megélni a jattból), esetleg még egy alkalmazott (minimálbért adva naponta személyenként további 3500 hasznot kellene realizálni), akkor óránként három családi pizzából kizárt, hogy megéljenek
szerintem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.14. 21:20:52

@Csupacsí: Te biztos jobban tudod, hiszek neked. A cél az illusztráció volt.
3x32A az 22 kilowatt. Egy 2x6 pizzás (két szintes) sütő már 16KW-os, és kell még villany a dagasztógéphez, stb. Ezzel hány kuncsaftot lehet kiszolgálni? Arról nem beszélve, hogy a fogyasztása óránként 1000 Ft, ami kb 8%-a az elkészített árunak, ha teljes kapacitással megy.

©________ 2015.11.14. 21:31:06

@Topy: igen, erre gondoltam en is.

@Andrass9: igen, vegigjartam ezt a villanyunk kapcsan, merthogy most 16 van, es konyhagepek miatt muszaj boviteni, iszoknyu sokat agyaltunk, hogyan legyen, 32 folott valami 4 vagy 4500 amperenkent, de a 32 meg ingyenes. Hozzak az orat, meg behozzak foldkabelen odaig.de mar az oraszekrenyt neked kell megvenni meg onnan behozni stb. A fazisokat el lehet donteni, olyan orat hoznak, de a 3 fazisos doboz tobbszorose az egyesnek. Szoval 45-46A mindennel egyutt tobbszazezer, 3fazissal. Ugyhogy kenytelen voltam belenyugodni a 32be. Legfeljebb nem megy majd egyszerre akkor sem a mosogep meg a suto. Ez van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.14. 22:11:09

@Csupacsí: Amikor még én csináltam, nem kellett semmilyen doboz (nincs is dobozban az óra, meg a megszakítók). Viszont nekem 3x25A volt betéve, de a legutolsó óracserén meglepődtek, merthogy 3x16 kéne legyen. Beírták, hogy ez van, és így is maradt.
A tűzhely pedig gáz, mert nem szeretem a villanyt. Az indukcióssal kezdek megbarátkozni, csak ne visítozna mindig, ha leveszem róla az edényt. Azt már nem bírták beletenni, hogy, ha nincs terhelés, akkor nem nyomjuk a gázt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.14. 22:43:16

@Topy: Elkezdtem számolgatni, de gugli a barátom:
elib.kkf.hu/edip/D_15282.pdf
Egy szakdolgozat a pizza előállításáról, szállításról, egyebekről. Elég érdekes, hogy a munkaidő napi 14 óra, 4 napig, majd 3 nap szünet. Ezt csak fiatalon lehet kibírni :)

©________ 2015.11.15. 06:34:39

@Andrass9: hat azert ide csak kell valami, ne essen a ho meg eso kozvetlen az orara!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.15. 12:24:39

@Csupacsí: Itt van a bejáratnál egy jó méteres fedett beugró. Hó, eső nem éri. Szerencsém volt :)