Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kovászolt paradicsom

2015.08.26. 07:00 Waka

Józsi bácsi hozott nekem egy kis kovászos uborkát. A zöldség már rég elhagyta a kovászolható méretet, inkább olyan magnak-való volt, ennek megfelelően fel volt aprítva keresztben is. Ettől függetlenül finom volt, bár ráfért még pár nap állás a hűtőben. A dobozban viszont ott lapult egy piros paradicsom is. Ahogy megfogtam, kis is csöppent a héjából - az uborkára méretezett érlelési idő nyilván sok volt neki -, ellenben az íze isteni volt. Gyorsan fel is írtam a listára a kovászolt paradicsomot, mely a szabadság alatt elvégzendő tennivalókat taglalta.
Egy kedves ismerőstől kaptam két éve datolyaparadicsom magot, ez a fajta éppen alkalmasnak látszott a célra. Apró, ezért gyorsan átérik, ugyanakkor roppanós, kemény húsú, nem esik szét olyan könnyen.
Július végén még nem érett olyan tempóban a datolyaparadicsom, mint mostanság, beletelt egy hétbe, mire a hűtőben összegyűjtöttem a szükséges mennyiséget. Meg kellett ugyanis tartanom az egyensúlyt Kistesó súlyos paradicsom-függősége és a frissen gründolt 2,5 l-es üveg befogadóképessége között. Közben 300 méterről hordtam kannában a vizet - patakokban szakadt rólam a verejték a kuka melegben -, és próbáltam életben tartani a veteményt. Péntekre végre összejött, amennyi kellett, én pedig nekiláttam.

12.jpg


A paradicsomok szárát lecsipkedtem - sokat nem kellett, a legtöbb anélkül jött le szedéskor -, és váltott vízben többször megmostam.

2.jpg
Az üveg aljára tettem egy marék kaprot és egy fej vékonyra szelt fokhagymát. Sajnos a kapor a fagyasztóból érkezett, a kertben már rég csak száraz kórókat lengetett a perzselő szél.

1.jpg
A paradicsomokat a csuma irányából megszúrtam a hagymaszeletelővel.

3.jpg
Telepakoltam az üveget, a tetejére a kapor szárából raktam keresztben, hogy ne tudjanak a paradicsomok kikandikálni a léből.

4.jpg5.jpg6.jpg
Egy liter vizet elkevertem egy púpozott evőkanál sóval és felöntöttem a paradicsomokat. A tetejére egy fél szelet kovászolt kenyeret gyömöszöltem.

7.jpg
Az üveget beletettem egy tálba, hogy a kiforró levet felfogja, és egy kistányérral letakartam.

8.jpg
A paradicsom a konyhában érett, ahol nagyjából állandó 30 fok Celsius volt éjjel-nappal. Az első nap kivettem a kenyeret és kevés vízzel pótoltam a kifutott lét.

9.jpg
48 óra elteltével műanyag vödörbe szedtem a paradicsomot és rászűrtem a levet. Megkóstoltam, igazából nem volt benne semmi különleges. Az állaga érdekes volt. A héj alatt kicsit folyós, a hús viszont némileg szívós lett, a belseje nagyon nem változott. Érdekes módon a fokhagyma csak sós lett, más nem történt vele. A hűtőbe tettem pár napra, míg olyasmit főztem, amihez passzolt.

10.jpg
Végül egy tepsiben sült cukkinis tócsihoz kóstoltam. A hűtőben töltött idő nagyon jót tett neki, végre lett egy kis kovászolt íze, a fokhagyma is átérett addigra. Pár nap után viszont néhány darabnak kezdett kissé furcsa bukéja lenni, úgy tűnik, nem bírja a hosszas tárolást.
Mindent egybevetve nem rossz étel, de legközelebb inkább összedobok egy paradicsomsalátát, az hamarabb megvan és nem poshad a nyakamra.

11.jpg

30 komment

Címkék: fokhagyma kapor datolyaparadicsom kovászolt paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr567728944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.08.26. 07:46:38

Zoodet kene megprobalni

Benikuty 2015.08.26. 08:34:48

Szó mi szó, egy főre kissé túlméretezett adag :)

Topy 2015.08.26. 09:34:46

(nagy)családos adag :D
lehet, hogy az is betett az állagnak, hogy egy hétbe telt összegyűjteni, ennyi idő alatt az eleje még hűtőben is kezd leamortizálódni
én féléretten/narancssárgán, vagy ahogy fentebb írták zölden adnák még neki egy esélyt; mondjuk nem két és fél liternek egyszerre :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.26. 14:52:31

Én valahogy jobb szeretem a paradicsomot a saját ízével. Van vagy 8 üveg ecetes zölparadicsom a kamrában már vagy 5 éve, ha nem több. Senki sem eszi.

Fenchurch68 2015.08.26. 18:17:20

@Andrass9: Én enném :) A gyerekkori solti nyaralásokat juttatja eszembe, sehol másutt nem ettem se azelőtt, se azóta.
Kovászoltam már uborkán kívül cukkinit meg káposztát, de a legnagyobb kedvenc az egész fokhagymagerezd. Szegény anyós, míg együtt éltünk, a kedvemért tizesével rakta a fokhagymagerezdeket a koviubi mellé, pedig nem is szerették annyira fokhagymásan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.26. 19:53:46

@Andrass9: @Fenchurch68: hat en cask az uborkat szeretem kovaszolva
amugy sem vagyok nagy paradicsomrajongo
igazabol frissen ropogosan szeretem hideg etelekhez, meg rantottahoz
lecsoba naturlich
vegyessalataba is beledobok azert egyet-kettot
ja es a zold rantottat, azt nagyon

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.08.26. 20:27:27

Köszönök szépen!
@Benikuty: Uborkából is 2,5 kilót szoktam eltenni, annyi fér bele az öt literes üvegbe, csak az jobban eláll.
@Topy: Féléretten gyűjtöttem, az értebbje ment napi fogyasztásra. Kovászolás nélkül ebben az állapotban két hetet még simán kibírt volna a hűtőben.
@Andrass9: Zöld paradicsom is lesz idén, ecetesen a Kistesónak, én nem szeretem, de ő kívánja, majd kezd valamit vele.
Ma megkapáltam a paprikát, paradicsomot, meg a gerillakertben a kerekrépát, talán még lesz abból is valami. Holnap paprikaszüret, krémnek és savanyúnak is, meglesz hétvégére a program. Most ázik 15 kicsi üveg az erősnek, holnap a nagyobbakat is elkezdem kisikálni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.26. 20:57:10

@Waka: most is van vagy 2 tucat bepanirozva a fagyasztoban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.27. 01:14:23

nem is mondtam milyen fasza lett a fasirtom
most minebe beletrafaltam, mar az aranyokba, bors, pirospaprika , hagyma so .5 marha 1.0 sertes daralt, kenyer fokhagyma
es a villanytuzhelyen a 4-es tokeletes a fasirtnak
a krumpli is nagyon joigy hogy majdnem keszre fozom es utana a fasirt zsirjaban meg forgatom 10-15 percig
a salata is jo lett / uborka, pari, salata fokhagyma. viz Cukor ecet zoldpaprika/

szoval nem kenyerem a dicsoseg de ez nagyonqrwa jo lett
meg en is meglepodtem
nem volt itthon majoranna az kimaradt / es mar nem is banom/ viszont tettem bele egy evokanal worcestershire szoszt
nem artott meg neki
lett vagy 24 db es nem kis meretuek:)
/lencset szombatra halasztottam mert rengeteg a krumpli, ugyanis meg kellett csinalni az egeszet 2-3 db mar kezdett az aljan rohadni a zsaknak
felesegem is ette mint kacsa a nokedlit
na most 2 nap melo szombaton lencse

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.27. 02:09:40

szoval nem kenyerem a dicsekves, nem a dicsoseg
az kenyerem
harmadik repetat esszuk:)
iden mar nem fozok, a csucson kell abbahagyni
/najo a lencse szombaton es lecet/

©________ 2015.08.27. 08:11:53

@hagyma: ahhne is mondd, tegnapebedkor berendeltem az "amerikai fasirt paradicsomshoszban hagymas krumplival" c dolgot,
Mire kihoztam valami repakockas, borsos daralthuslepenyt, a tetejen vekony piros valamivel meg kocka fott krumplival, hat az etvagyam is elment.
Az emberem megszant, es cserelt velem, de ahogy neztem, az ize is olyan volt, mint a latvany

Topy 2015.08.27. 08:47:27

@Fedak Sari: polimorf entitás lettél? ;)

látjátok feleim szümtükkel 2015.08.27. 09:02:18

@Waka:

Próbálj meg a szív alakúból kovászolni, annak jó vastag a húsa.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.27. 09:08:07

@Fedak Sari: Már egy órája ugyanaz a neved... Biztos, jól vagy????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.27. 09:09:02

@hagyma: Gratulálok! Jó érzés az, amikor egy étel olyanra sikerül, amilyenre tervezi az ember :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.27. 09:11:21

@Fedak Sari: Ilyen névvel én nem is rendeltem volna meg ... Ez az paradicsomos húsgombóc akart volna lenni, node hagymás krumplival???

©________ 2015.08.27. 11:28:06

@Topy: én a kisegítő tanítónénije vagyok. a második leckénél tartunk, a feladat, felsorolni az összes nevemet.
sajnos, úgy néz ki, bukás lesz a vége, pedig még lettek volna ötleteim:)))

©________ 2015.08.27. 11:30:00

@Andrass9: az még belefért volna, ha paradicsomos húsgombóc jön ki.
de kijött egy színtelen lepény, benne =fagyasztott fajtának tűnő) sárgarépa kockák, meg zöldborsó, megkenve vékonyan sűrített paradicsommal.

nekem ritkán fordul fel a gyomrom, de most megtörtént.

©________ 2015.08.27. 11:30:42

@Andrass9: naponta reggel nyolc körül szoktam materializálódni:D

Topy 2015.08.27. 11:37:48

@Fedak Sari: napi főnix? :)
némi koffeinfüggő offsettel, természetesen :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.27. 21:50:17

@Andrass9: alapjaban mindig sikerul, nem en vagyok a nagy Levin, de ami a standard foztjeimet illeti azt a 10-12-ot azok jok
nade ez most kulonosen jo let
job let mintahogy terveZtem
egy fasirtot nehez elrontani ha nem egeted le vagy nem sozod tul
vagy ha sotlan, vagy tul fokhagymas,szoval azert van szoras:)
szombaton akartam hozza lencset fozni, de lehet addigra elfogy
@Fedak Sari: a meatball es a meatloaf az Mary reszortja
hat repa a kornyeken se valo hozza
a meatballt tesztaval szoktuk a meatloafot akarmivel, de nem repaval

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.27. 22:00:47

@hagyma: Speciel sárgarépafőzelékhez lehet vagdaltat enni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.27. 22:02:18

@látjátok feleim szümtükkel: Ez a spurman egy ... inkább nem mondom ki, még becsuknak érte :), viszont a hirdetéseivel jól kereshet, mert rengeteg klikket generál.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.27. 22:07:40

Teljesen hulla vagyok. Az almát a kertész megmetszette, én meg hozzávettem a teljes sárgabarackfát, és a nyesedéket komposztdarálóban ledaráltam. Lett 350 liter darálék. Ebbe ment 5 kg pétisó, valamint néhány réteg friss komposztföld. Tetejére 250 liter frissenvágott fű, és az egész betakarva komposztfölddel.
Számításom szerint tavaszra lesz belőle tán 400 liter finom komposzt, ami kelleni fog az új veteménybe (ha megkapom addigra :)
7 órát daráltam, füvet nyírtam, komposztot forgattam és lapátoltam. És este ettem először ...
Szerintem a tegnapi vacsora volt olyan tartalmas, hogy ennyi energiát adott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.27. 22:24:10

@Andrass9: az alapfelvetes mar eleve teves
mert eleve, ugy 2 eves kor utan /max/ a sargarepafozelek, mint etek megszunik letezni
bar en azalatt a kor alatt sem eroltetnem a dolgot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.27. 22:35:07

nem veletlen, hogy a levesben fott repara is kitalaltak, hogy megtanulsz tole fugyulni
nyersen rendben van a repa
sot a baby meg elemgy ilyen parolt vegyes zoldsegkoretben
nade kerlek, repafozelek?
johogynem buszkeszosz/ bar az arnyalatnyival ehetobb/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.08.27. 23:20:25

Köszönök szépen!
Ma is megvolt kerti menet, egy bevásárló kosár paprikát, meg egy vödör paradicsomot hoztam haza. Sajnos megint belefutottam a zenészekbe, rögvest tartottunk egy paprikakóstolót, sok fröccsel lekísérve. Hazaérve még kimostam 25 üveget, meg a címkét is levakartam róluk. A vacsora ma kimarad, kicsit józanodom, aztán alvás.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.28. 09:19:55

@Waka: Üvegcimke vagy vízoldószeres (ritka), vagy benzines. Van itthon mindig sebbenzin, amivel megnedvesítek egy papírtörölöközőt, és azzal áztatom/törlöm le a cimkét. Egy időben acetont használtam ezekre, de az nagyon büdös marad.
süti beállítások módosítása