Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Lecsós csirke

2015.07.25. 07:00 Waka

Úgy esett, hogy megkívántam egy kis húst megint. Ugyanakkor a fagyasztóban már idestova fél éve kornyadozott három csirkecomb, ideje volt kezdeni vele valamit. Kapacitáltam Kistesót, hogy ugyan vigye már el, de valahogy mindig kiment a fejéből. Gondoltam, összedobok egy csirkepaprikást. Kicsit lecsós alappal, ahogy szoktam. Emlékeztem, hogy van egy fél doboz lecsó a fagyasztóban, az éppen alkalmas lesz erre a célra. Este, mikor hulla fáradtan hazakeveredtem a vízhordásból, elővettem a csirkét és a lecsót. Az előbbit egy tálba tettem, azt utóbbit csak úgy dobozostul a mosogatóba raktam, hogy a kicsapódó párának legyen hova elfolynia. Találtam még 12 csirkeszárnyvéget, amit csirkealaplének tettem félre valamikor egy thai jellegű ételhez, azt is a combok mellé dobtam. Reggel aztán kiderült, hogy jól emlékeztem én a fél doboz lecsóra, csak éppen egy egész dobozzal vettem elő. Vakartam a vakarni valót, mi a csudát csináljak? Visszafagyasztani nem célszerű ugye, lecsót reggelizni meg nem volt kedvem, halomban áll itthon a finom édes paradicsom, arra vagyok kihegyezve. Belerakom mindet - döntöttem -, és elkeresztelem lecsós csirkének. hiszen végül is az.


9.jpg


Hozzávalók:
- 3 csirkecomb, mellé esetleg valami más csirkealkatrész
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kiló lecsó
- édes és csípős paprikakrém ízlés szerint
- só. bors
- olaj

A húst alaposan megmostam, letisztogattam, combokat az ízületnél kettévágtam.

1.jpg
Egy lábosban olajat hevítettem, a húst körbepirítottam, közben sóztam, borsoztam.

2.jpg
A megpirult húst kiszedtem egy tányérra, és a visszamaradt olajban megpároltam a hagymát.

3.jpg4.jpg
Megszórtam pirospaprikával, egy gyors keverés után nyakon öntöttem a lecsóval. Hozzáadtam a finomra vágott fokhagymát, egy teáskanálnyi édes- és egy kávéskanálnyi házi csípős paprikakrémmel ízesítettem. Mikor felforrt, megízleltem, és tettem bele még egy kis sót és borsot.

5.jpg
Beleágyaztam a húsdarabokat, felöntöttem egy kis vízzel, aztán lefedve bevágtam az egészet a sütőbe, hármas fokozaton.

6.jpg7.jpg
50 perc elteltével levettem a fedőt, feljebb srófoltam a lángot, és további 20 percig pároltam, hogy besűrűsödjön a szaft.

8.jpg
Spagettivel és kovászos uborkával tálaltam. A nokedli biztosan jobban illett volna hozzá, de az étlapon már szerepelt egy nokedlis étel a közeli jövőben, arra tartalékoltam az energiát. Nekem nem volt nagy újdonság, tekintve a főzési szokásaimat, de így is nagyon finom volt. Kicsit édeskés lett - ami nekem szintén nem szokatlan, hiszen elég kevés sóval főzök - de szaft sűrűre és fűszeresre sikerült, remekül bevonta a tésztát.

73 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma csirkecomb lecsó feketebors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr757649334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medvedr 2015.07.25. 08:19:48

Egyszerű, gyors és nem kell sokat mosogatni. Ezek nagyon értékes jellemzők időnként. Nekem tetszik , eltüntetnék egy két tányérral az biztos.

Topy 2015.07.25. 11:32:49

jó kis kompakt kaja, szeretem :)
mondjuk most be nem kapcsolnám a sütőt... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.25. 16:19:22

@Topy: szerintem nem sokat oszt-szoroz
cask el kell menekulni a konyhabol
az mas kerdes, hogy csirkeporkoltet sosem keszitettem 70 p-ercig
nem kritika, cask kerdes, miert job sutobenn a csirkepori, megha lecsosan is
meg egy kerdes, a hazigazda a gaszpaccso ketton dolgozik, vagy merre jar?

Fenchurch68 2015.07.25. 19:19:02

Tetszik, ihletet is kaptam, mert van két maradék sült csirkecomb meg egy akkora adag lecsó, ami már egy embernek egy evésre szűkös lenne, bedobom egy jénaiba és be a sütőbe.

A vaddisznó szuper lett, bedobáltam mellé mindenféle zöldséget, amit találtam, gombát, padlizsánt, répát, zellert, meg egy rakás krumplit a lányok miatt - Hagyma kedvéért nem hámoztam meg -, kicsit befűtötte a konyhát, pláne közben ment a mosogatógép is, de addig bementünk a ventillátor elé csacsogni meg filmet nézni. Áfonyalekvárral, a vele sült zöldségekkel meg vegyes salátával ettük. Sose ettem még vadat így egybesütve, csak pörköltnek. Van egy intenzív íze, de nekem nagyon bejön.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.25. 19:36:20

@hagyma: Nem forr olyan intenzíven és nem kell kevergetni.
@Fenchurch68: Jó lehetett...
Megjött a hidegfront, igen kiadós eső ment el nem messze tőlünk, Kislődön ki kellett üríteni a Kalandparkot. Itt kábé 0,1 mm esett, alig verte el a port.

Topy 2015.07.25. 19:49:13

@Waka: Szentendrén kétszer is leszakadt az ég - naná, hogy bringával voltam -, aztán átértem Újpestre és megint, itt kevés borsónyi jég is volt

Fenchurch68 2015.07.25. 19:50:33

@Waka: Itt csak dörög és villámlik körbe-körbe, de nem akar esni. Tegnap este nagy zuhi volt, lementünk a lányokkal a ház elé megázni meg pocsolyában ugrálni, lehet, hogy örökre vége a jóhíremnek a házban.
Elvittük délelőtt a lányokat a vonathoz, aztán elmentünk enni (ketten bírtunk legyűrni egy Cézár-salátát), aztán - mert szeretjük, ha fáj - túráztunk egy laza 15 kilcsit. Csak 43 fok volt végül is. Az ember azt gondolná, hogy az erdőben hűvösebb van, de nem. Az utolsó kilométereket a patakmederben abszolváltam, ott legalább bokától lefelé nem volt melegem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.25. 20:18:04

@Waka: ja OK
nekem villany fent is
bar gaz takarekon, fedo ala fakanal?:)
no prblemo, sokaltam a 70 percet
30-40 perc alatt megpuhul es a szaftja is OK
mondjuk en inkabb nagy fej voroshagymat alkalmazok
es bar paradicsom es hegyespaprika megy bele, lecso nem
most tettem igeretet, hogy fozok megint lecsot

Benikuty 2015.07.25. 20:32:16

@Topy: innen bentről úgy tűnt, csak elverte a porát :D

Boar... 2015.07.25. 23:14:29

@Fenchurch68: Vaddisznónak intenzív íze?
Ott valami gebasz van...

Boar... 2015.07.25. 23:17:05

@hagyma: Én mostanában a pacalpörköltet is sütőben csinálom. Megvan a pörköltalap, zutty be egy cserépedénybe aztán otthagyom a francba 3-4 órára alacsony hőfokon.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.25. 23:36:35

@Boar...: hat en a porkolteket fozom,megha rovid len is, nem sutom
pacal, az itt nem nagyon jatszik
de azert egy pacal "fent" gyorsabban megvan mint 4 ora
en szeretem fent latni, neha megkeverni, belekostolni stb...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.25. 23:37:57

sot vannak noszemelyek akik kifejezetten kuktaban fozik:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.25. 23:40:17

tardicionalis eteleim kozul meg egyedul a z un "nyari " toltott kaposzta jott be sutoben
probaltam rantotthust is stb.
tulajdonkeppen a rakottkrumpli es a sult csirke ami a sutobe megy
/mar azon kajak kozul, ami az en reszortom/

Fenchurch68 2015.07.26. 09:23:21

@Boar...: Hát akkor így jártam... Más íze volt, mint a házisertésnek, nekem jobban ízlett.

©________ 2015.07.26. 10:17:24

@Boar...: teszkos sirkehez kepest mindenkeppen

Fenchurch68 2015.07.26. 10:26:16

Kedves @Boar...: és @Beth A.: , remélem, megengeditek nekem, hogy a saját érzékszerveim működésében magamat tartsam egyedül kompetensnek? Köszönöm.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 11:12:41

@Boar...:

Jah, ha vadított disznót kapsz vaddisznó helyett, akkor igen. Egyébként sajátosan egyedi íze van a vaddisznónak, ami sütve különösen kijön, mert másként szedi össze a kiegészítők, fűszerek ízeit, mint a pörköltben.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 11:19:10

@Fenchurch68:

Ez most miért?

Ők is a saját tapasztalataik alapján írták, amit írtak.

Van fiatal vaddisznó is, azt is ki szokják lőni, és annak teljesen más az íze, mint egy idősebbnek, nincs meg benne annyira a "vad". Régen, amikor még nem fujtatták a vadakat takarmányokkal a vadéásztársaságok, sokkal szilajabb volt a húsuk, és annak teljesen már az íze. Mindenki arról a húsról tud beszélni, amivel már találkozott. Te magad írtad, hogy ez az első, ahimez egyébként csak gratulálni lehet.

Ezért tartok én az udvaron baromfit, és csak egy éves kora körül vágom, addigra megfelelően "kemény" húst fejlesztenek. A két-három éves kacsa meg kifejezetten keméyn húsú, azt rendesen meg kell főzni, de ennél finomabb hús nincs is.

Fenchurch68 2015.07.26. 11:30:58

@látjátok feleim szümtükkel: Értem, hogy a saját tapasztalataik alapján írták. Én már ettem párszor nem vaddisznót, most meg először volt szerencsém vaddisznóhoz, és a saját ízlelőbimbóim szerint másmilyen volt. Ezt írtam. Erre kaptam két beszólást, hogy azt én nem érezhetem úgy, mert más másképp érzi, és az nyilván akkor úgy van.

Nem egészen értem, hogy miről is szeretnél meggyőzni: én akkor most biztos fiatal vaddisznót ettem, ami ráadásul takarmánnyal etetett, és akkor nincs jogom másnak érezni az ízét, mint a hentesnél vásárolt sima házisertésnek? Vagy esetleg tényleg "szilajabb húsú" vaddisznóhoz volt szerencsém? Komolyan érdekel, semmi sértődés :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.26. 11:35:04

Köszönök szépen!
@hagyma: Hát szét nem főtt, az biztos.
@Fenchurch68: A vaddisznónak vaddisznó íze van. Ha valaki először kóstolta, a házi sertéshez képest nyilván szokatlannak találja, nincs ezzel semmi baj. A többi vadhúshoz hasonlóan némiképp más fűszerezést igényel. Ízlett, váljék egészségedre! Bárcsak én is ehetném.
Míg kelt a poszt, lementem a kertbe körülnézni. A vihar szerencsére nem okozott különösebb kárt, csak egy karót kell majd délután pótolnom az erdőből, este viszont öntözhetek rogyásig. Sajnos, ahogy elnézem az időjárás-előrejelzést, nemigen lesz eső az elkövetkező pár hétben.

©________ 2015.07.26. 11:35:15

@Fenchurch68: figyi katoneni,en ezt hol irtam?

Fenchurch68 2015.07.26. 11:39:49

@Beth A.: Bocs, ha paranoid vagyok, a teszkós csirkére céloztam. Ahhoz még nem volt szerencsém :) de még lehet.

©________ 2015.07.26. 11:44:13

@Fenchurch68: mondjuk barmilyen csirkehez kepest is, de a teszkos az iztelen vizes csirkék csimborasszója.

en ertem amit mondtal, bar en egyenest az erdobil szoktam kapni vadhust.

eppeb a minap beszéltünk errol az emberemmel, h erdekes, ragadozohust nem eszik az ember...vajon az annyira eros lehet vagy miert.

Fenchurch68 2015.07.26. 12:05:23

@Beth A.: Az ember kapott valahol vaddisznócombot ajándékba, amit az ajándékozó férje lőtt egy héttel azelőtt. Nem tudom, hogy ez egyenesen az erdőből-nek számít-e :)
Van ismerősöm, aki evett már rókát. Azt mondta, túléléshez megfelel, de nem egy gasztronómiai élmény, savanyú és keserű.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.26. 12:52:56

a vaddisznonak a pucolatlan krumpli hozta ki az inteziv izet es kesz
ragadozok kozul aligatort ettem,tobbet nem fogok
igazsag szerint nem vagyok nagy vadhusrajongo
egyszer ettem nagyon jo szarvasmajat
vaddisznot meg nem is ettem
vadmalacleves , ozporkolt, faczan remlik
meg csiga

©________ 2015.07.26. 13:01:27

@hagyma: egy jo vad csiga, mi?:-)

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 13:08:43

@Fenchurch68:

Nem szeretem a hozzászólásomat magyarázni, szerintem nem is kell, érted te jól. Meggyőzni meg semmiről nem kartalak, mert azt sem kell. Mind a hármótoknak van igazsága a saját szemszügéből.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 13:10:43

@hagyma:

Te melegben üldögéltél? A pucolatlan krumpli semmit nem hoz ki. Ő a melléklet, a böndő töltő. A jó birkapaprikást sem eszik krumplival, legfeljebb fonott kaláccsal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.26. 13:38:11

@Beth A.: hat nemis hazi csigat ettem:)
@látjátok feleim szümtükkel: legkondim van, de meg reggel 7.37 van az idojaras meg elfogadhato

hol van andras?

Boar... 2015.07.26. 13:54:48

@látjátok feleim szümtükkel:
A helyzet az, hogy nagyjából vaddisznóhúson élek. Általában saját lövésűn de ha valamelyik kolléga az elkövető, akkor is én dolgozom fel, tehát tudom, mit eszem. Ezért bátorkodom megjegyezni, hogy ha "intezív" íze van, akkor valami nem stimmel. Ha normál sertéshús mellett eszi az ember, csak arra figyel fel, hogy ez is disznóhús csak egy kicsit zamatosabb. Az az erős vadhús íz, ami pláne az őznél de a szarvasnál és még a vadnyúlnál is megvan, a vaddisznónál hiányzik. Persze ha valami idősebb kan az áldozat vagy szoptatós koca, azoknak van mellékíze...de az olyat nem esszük meg...leadjuk, vagy elajándékozzuk Fenchurch-nek...:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.26. 14:03:18

@Boar...: az idosebb kant leloves elott ki kell herelni es akkor eheto

Boar... 2015.07.26. 14:04:07

@látjátok feleim szümtükkel:
"Régen, amikor még nem fujtatták a vadakat takarmányokkal a vadéásztársaságok, sokkal szilajabb volt a húsuk,"
Tévedés.
Szerinted mivel etetik a vadat-már ahol etetik? Ugyanazzal a kukoricával, amit a földeken is megtalál. A disznó meg annyit eszik belőle, amennyit akar, és ha érik a gyümölcs, ha eső után lehet egy jót gilisztázni a tarlókon, ha tele van az erdő alja csigával, ha hullik a makk, a dió, akkor azt eszi. Ha a táplálékában túlsúlyba kerülnek a mezőgazdasági termények és azt az igazán kifinomult ízlésű ínyencek a hús minőségén is észreveszik, az nem a vadásztársaságok takarmányozásának hanem a mezőgazdasági termelésnek köszönhető. Egyébként a TSZ időkben szvsz. többet etettek, olcsóbb volt a termény és könyebb is volt hozzájutni.

Boar... 2015.07.26. 14:04:55

@hagyma: Nem várja meg... :-) Megértem, én is kapálóznék...

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 15:10:09

@hagyma:

Gondolom nyaral, és nem vitt gépet.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 15:19:53

@Boar...:

Azért ha valóban vaddisznóhúson élnél, akkor tudhatnád, hogy az a disznó, amelyik szűkösen tud enni ( télen nem etetik ), az nem is olyan izomzatot/zsírréteget nevelt, mint amelyiket zabáltatják.

A tsz időkben nem etették annyira a vadállományt ( nem mindenütt, mert voltak kádári vadászmezők, ahol igen, de ott is csak azért, hogy oda szokjon a vad és a kádernak legyen mit lelűni ), mert nem voltak annyira gazdagok a tsz-k, és a gabonákat megette a nép, meg annak háziállatai. Nem is árultak annyi vadhúst, mint napjainkban, hiszen már a közeli kisboltban is rendszeresen van szarvas és vaddisznó ( ami néha nagyon vadítottnak néz ki ).

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 15:21:21

@Pomócsi bácsi: "Ha én egyszer kinyitom a számat."

És ha nem vigyázol, akkor belökünk rajta valami vadított disznóságot.;D

Boar... 2015.07.26. 16:01:42

@látjátok feleim szümtükkel:
"Azért ha valóban vaddisznóhúson élnél,"
Ez annyit jelent, hogy hazugnak neveztél.
A jó kurva anyádat...

A "kádári" időkben elég volt egy telefon meg egy őzsuta a TSZ elnöknek és máris jött pár pótkocsi törtszem, kukorica, siló stb.. Most nincs "TSZ elnök" és magas ára van a terménynek.
A téli etetés helyhezkötés miatt van inkább, nem hízlalja a vadat.
A táplálékbőség nem az egyedek kondíciójában jelentkezik, a kanok most is soványak, a kocák régen is vastag zsírt raktak fel. Inkább az egyedszám növekszik, de az sem a "túletetés" miatt, hanem mert ez a monokultúrás, javarészt kukoricára alapozó mezőgazdaság akkora táplálékbázist teremt, hogy "dőzsölhet" a vad.
Egyébként vadász családban nőttem fel, lassan harminc éve vadászom magam is. Boltban legfeljebb baromfit veszek, vadhúst-elsősorban vaddisznót eszünk. Nem mellesleg "enyém" Magyarország legnagyobb vadászfóruma. Nem biztos, hogy tőled fogom megtudni a nagy tutit vadhús, vadgazdálkodás ügyekben.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 16:17:07

@Boar...:

Azt nem is kell tőlem megtudnod, de azt most megtudhatod, hogy anyám szerint aki ilyeneket mond másnak, hogy "A jó kurva anyádat...", az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Oszt egyébként meg leszarom, hogy kivagy ( mibűl? ), meg mi a tied. Eszed az nem sok van, bármi másod lehet is sok.:D

Boar... 2015.07.26. 16:20:30

Miután úgy, hogy semmit nem tudsz rólam, lehazugoztál, nagyjából szarok a véleményedre és értékelésedre, bármit is hablatyolsz itt össze...kis köcsög...

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.26. 16:54:23

@Boar...:

Gondolom ha én a kicsi, akkor te a nagy köcsög vagy.:D

Egyébként meg aki csak a maga lűtte vadat eszi, az miből gondolhatja, hogy más is csak olyat eszik? Adtak már el ebben az orszgában disznó húst marhítva. Meg olyan vaddsiznót is, amit a vadász "elajándékozna", ha neki kéne megenni. Ennyit a lehazugozásodról. A paranoia súlos dolog, olvasási és szövegértési nehézséggel is kezdődhet.

Ugyé nem baj, ha nem akarok akkora köcsöggé nőni, mint amekkora te vagy?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.26. 18:34:57

Egy kicsit kinézek a kertbe, és máris kitör a balhé. A berendezést kéretik nem összetörni!

Benikuty 2015.07.26. 18:52:26

@Topy: ezek Szentendrén készültek?

Benikuty 2015.07.26. 18:55:40

@hagyma: miért kérded Tivadar, tán hiányzik a főnököd? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.26. 19:28:39

@Benikuty: nekem ket fonokom van, Mary es Isten

/azert kerdem, mert a nagy gaszpaccso kiserlet utan eltunt:)/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.26. 19:50:12

@látjátok feleim szümtükkel: A bútorokat féltem. :D
@hagyma: Valószínűleg egyéb dolga van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.26. 20:14:35

@Waka: hat ez valoszinu, de nalam olyan nincs 10 eve, hogy ne kapcsoljam be a computer
najo ha horgaszni megyunk 7 vegen, akkor nem, vagy tavaly, mukor otthon voltunk 2 hetet ra se neztem
@látjátok feleim szümtükkel: faluhelyen lattam, hogy a kandisznot, ami mar vagasra volt itelve azt kihereltek a vagas elott 1 hettel, hogy " ne legyen budos a husa"
nem volt boldog az tenyallas
namost, hogy ennek megvalositasa hogyan oldhato meg vadkan eseteben, azt a vadasztarsadalomra bizom

Topy 2015.07.26. 20:30:41

@Benikuty: igen, ott szakadt rám az ég
először...

Topy 2015.07.26. 20:32:21

@hagyma: két lövésből
elsőre csak a t.k.t és csak másodjára a disznót! ;)

vörösbor(de)minőségi 2015.07.26. 20:35:54

én kérek mindenkinek egy kört-izlése szerint.csak ne legyen ez az alpári silus.ráadásul félreértések miatt.
itt senki nem akar alázni,vagy verbálisan verekedni-mégis most szerintem kissé elfajultak a dolgok.kérek mindenkit,hogy örizze meg saját méltóságát.
mondom én aki aztán baromian nem megy a szomszédba ha véletlenül kurvaanyázni kell....de azért tartsunk cseppnyi tiszteletet.
kivülállóként-nem volt sértés nem volt bántás-csak ez a kurva irott szöveg ahol sem hangsuly sem metakommunikácio nem segit-ez vezetett félreértésre.
pincéééééér-még egy kört kérek szépen a tisztelt társaságnak!!

Fenchurch68 2015.07.26. 21:03:08

Ha ezt az egész óvodai-homokozóban-verjük-egymás-fejét-a-műanyaglapáttal dolgot én okoztam azzal, hogy megemlítettem, milyen hatással van rám a vaddisznósült, akkor mindenkitől elnézést kérek, nem direkt volt.
(Csak megörültem, hogy megint egy új íz, amiben eddig még nem volt részem. Nekem másmilyennek tűnt, mint a hentesbolti gyesznócomb megsütve. Nekem.)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.26. 22:09:12

Akkor most mindenki a vendégem még egy körre. Megbontom a húsz éves, egész körtés pálinkát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.26. 22:16:03

@látjátok feleim szümtükkel: az most van folyamatban, ha nem is egy kocsoggel, de egy dobozzal

vörösbor(de)minőségi 2015.07.27. 06:54:24

@Waka: szabad kérnem még egy kis pohárkával? ízes zamatos...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.27. 10:29:41

@vörösbor(de)minőségi: Bocsánat, közben elszunnyadtam. Reggeli ébresztőnek jó lesz még?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.27. 10:30:44

@látjátok feleim szümtükkel: Az is jó, de tegnap nem lett volna hangulatom hozzá.

vörösbor(de)minőségi 2015.07.27. 13:27:47

@Waka: sőt! nagyszerű inditó a naphoz.
most,hogy ha rövid ideig is de normalizálódott a hőfok?igy ezt is gondoltam megünnepelni.
kedves egs...
:D
süti beállítások módosítása