A napokban kikaptam Topytól, hogy késõ este szénhidrátot eszem hús helyett. Teljesen igaza van, másnap este már korrigáltam is. Pedig aznap vettem a Fény utcai piacon egy számomra eddig ismeretlen hentesboltban 4 szelet gyönyörû márványos hátszínt. Azt kellett volna enni! Ilyen gyorsan még úgyse készítettem magamnak pótvacsorát.
Semmi faxni. Egy szelet húst kivettem a hûtõbõl még koraeste, mert biztos voltam benne, hogy éhes leszek :) Megborsoztam, kikészítettem hozzá a barna vajamat (A Fickó szerint ez jó sós étellel is), a sópelyhet és a serpenyõt. A húsnak így lesz ideje szobahőmérsékletűre felmelegednie.
Amikor megéheztem, kiköltöztem vele a teraszra a rezsóhoz. Azon tudok NAGYON meleg serpenyõt produkálni. Megszórtam az egyik oldalát a húsnak kis sópehellyel, felhevítettem a serpenyõt egy evõkanálnyi barna vajjal. Beletettem a húst a sós oldalával lefelé és 70 másodpercig rá se néztem! Akkor megszórtam a nyers oldalt egy kis sóval és megfordítottam. Láss csodát: csodálatos volt a sült oldal!
Ezen az oldalon 50 másodpercig sült a hús, amikor úgy döntöttem, hogy az érem harmadik oldalát is meg kell sütni :) Szépen körbepirítottam 40 másodperc alatt, majd mindkét oldalát sütöttem még 30-30 másodpercig.
Öt percre letakartam a húst egy másik tányérral, hogy pihenjen, majd tettem pár olajbogyót a tányérra.
És jött a pudding próbája:
Ilyen finomat rég ettem. A barna vaj szépen kiegészítette a húst. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a hús sütésének kezdetétõl az elsõ falatig mindössze 9 azaz KILENC perc telt el.
A bolt az OTP szintjén van a bankkal átellenben ...