Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Töltött csirkemellfilé borítékban

2015.06.19. 07:00 Andrass9

Azaz alufóliában, de mostanság divat az ételt borítékolni. Kishazánk alumínium nagyhatalom lévén elég hamar felfedezte az alufólia csodáit. Én még kisgyerek koromból emlékszem hasonló fõzésre. Igaz, az egész csirkét nem lehetett vele becsomagolni, így azt beolajozott barna papírzacskóban sütöttük sok sóval. (Akkoriban nem volt még hõálló mûanyag zacskó sem.)

22.jpg

A kislyány jött ebédre. Neki mindene a csirkemell és a rizs, ezért azt készítettem. Õ valójában akkor szereti a legjobban, ha száraz, mint a cipõtalp, de reméltem, ez is elfogy.

Összetevõlistáról nem készült fénykép. Csak késõn kapcsoltam, hogy ez posztnak is jó lesz. Két adaghoz használtam:

  • 1 nagy csirkemell (lehet filé is, akkor kevesebb vele a gond)
  • 4 dkg füstölt sajt
  • 1 alma
  • 1 narancs
  • 1 kis fej vereshagyma
  • 2-3 ek mustár
  • 3 dkg vaj
  • 1 szelet gépsonka
  • kakukkfü, majoranna, feketebors, só

A mellehúsát lefejtettem a csontról, a belsõ és leesõ részt félretettem valami thai ételhez. Lapjában felhasítottam, hogy ki tudjam nyitni, mint egy könyvet. A sajtot vékonyra szeltem, az almát meghámoztam és kb 5mm-es szeletekre vágtam. A szétnyitott húst megsóztam, borsoztam és megkentem mustárral. Az egyik felére tettem a sonkát, almát majd a sajtot is.

11.jpg

Ráhajtottam a másik felét a szeletnek, majd mustároztam. Az egyiket majorannával szórtam, a másikat kakukkfüvel. Egy-egy alufólia darabot letakartam a hús alatt karikára vágott hagymával, amire rátettem a szeleteket a mustáros felükkel lefele. A másik felüket is megszórtam a fűszerekkel.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A narancsot meghámoztam és felkarikáztam. A fûszeres húsra még egy kis mustár tettem, majd letakartam a narancsszeletekkel. Becsomagoltam a fóliát, ügyelve, hogy a szaft ne tudjon kifolyni belõle. 220 fokos sütõben 20 perc alatt elkészült.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

A tányéron nyitottam ki a borítékot, hogy megfelel-e a kényes izlésének. Nem tiltakozott annak ellenére sem, hogy szaftos, omlós lett :)

20.jpg

Az egyetlen gondom csak az volt, hogy nem jelöltem meg, melyik a majorannás és melyik a kakukkfüves változat, de ettõl eltekintve egy gyorsan elészülõ és sikeres ételt készítettem.

Kár, hogy nem szeretem a csirkemellet ...

29 komment

Címkék: alma hagyma narancs mustár bors csirkemell vaj majoranna gépsonka kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr37541302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2015.06.19. 08:14:07

Én a narancsot, mustárt most nem tettem volna bele, de ha ízlett, akkor jó.:)
A sajt-alma kis vajjal sütéssel nagyon meg tudja dobni a csirkemellet, ami szerintem sem egy nagy ász. Viszont pár perces sütéssel, tűzdeléssel, töltéssel finommá lehet tenni. Nálunk a sajt-sonka-gomba variációk mennek, abba kerül mustár is, vagy a párizsias, könnyű bundás, gyorssütésű mellehúsok, ha már azt muszáj.
A kedvenc még a liszt-tojás-reszeltsajt kevés olajon átsütött hússzelet. Esetleg a krumplibundás borzaska.
Na egész sok összejött:))) Rántott csirkemell nem jöhet a konyhába!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.19. 09:29:34

@turósmácsik: Mindkét lányom és a feleségem is rántott csirkemell bolond. Néha azért sütök nekik, hogy ne érezzék magukat elhanyagolva :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.19. 10:13:04

a kétkilós liszt zacskója! az pont jó volt a bábolnai brojlerhez méretre:)

csirkemell. egye, aki szereti.....

látjátok feleim szümtükkel 2015.06.19. 15:11:24

@turósmácsik:

Pedig az igazi kapirgálós csirke melle/combja/mája kirántva az olyan, hogy azt te el sem tudod képzelni.:D

Fenchurch68 2015.06.19. 17:27:43

Igazi kapirgálóshoz nem tudok jelenleg hozzájutni, viszont a bolti csirkemell tökéletes semleges hordozóanyag olyan cuccokhoz, amit kár volna más karakteres húshoz passzítani.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.19. 20:22:09

Köszönök szépen!
Egyszer volt valami hasonló elkövetve, akkor almák belsejét töltöttem meg krumplipürével, és a kivájt alma került füstölt sajttal a húsokra, hogy aztán együtt süljenek meg. Finom falat lehet ez is.

Benikuty 2015.06.19. 20:29:53

@látjátok feleim szümtükkel: főleg, ha élő súlyban 1-1,2 kg. Sajnálom azt, aki nem ette még...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.19. 22:07:21

@látjátok feleim szümtükkel: Amit gyerekkoromban rántani való jércének tituláltak. A combját igencsak szerettem :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.19. 22:30:40

@turósmácsik: pedig a csirkemell tulajdonkeppen a legjobb filezve es ugy rantva
de nalunk sem favorit, pedig amerikaban kifejezetten bolondulnak erte, rantva sutve bbq-zva filezetlenul
Mary is allandoan azt ette, de most mar ha vesz rantottcsirket kifejezetten szol, hogy comb es szarny, no mell

turósmácsik 2015.06.19. 22:34:43

@látjátok feleim szümtükkel: Rántott csirkecomb, szárny, farhát, szárnya közé fogott máj jöhet, csak a bolti csirke prézlis melle nem.

Egyszer a szomszéd néni megkínált kapirgálós rántott csirkemellel, combbal, na azt azóta is emlegetem!

A fickó 2015.06.19. 23:01:41

Nekem kifejezetten egyik kedvenc proteinem a csirkemell, csak tudni kell jól elkészíteni (60-63 fok max.), tudni kell. hogy mire használjuk és milyen csirkéből van az a mell. A csirkemell jól formázható, tölthető, decensen csirkeízű és pont emiatt a csúcsgasztronómia sem veti meg. Neutrálisabb volta miatt sokféle zöldséggel, gyümölccsel társítható, anélkül, hogy megölné azokat az erőteljes ízével. A rántott verzióról, meg annyit, hogy a fanyalgók még nem ettek egy jó szaftos kievi csirkemellet. Egyszer próbáltam combból, de azzal nem igazán működik. :)

Benikuty 2015.06.20. 09:36:57

@A fickó: szerencsére kezd kimenni a divatból néhány eljárásnál a "nagymama is így csinálta" alapelv. Ilyen a rommá sütés, ami még a legnemesebb alapanyagot is lenullázza (pont mint a túlfűszerezés)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.20. 11:19:55

@látjátok feleim szümtükkel: Egy kommentből: "Szupertanácsok, anyám borogass.", amivel egyetértek. Beleolvastam pár posztba, és majdnem elsírtam magam. Miért indítanak blogot az ilyenek????

látjátok feleim szümtükkel 2015.06.20. 12:56:20

@Andrass9:

Miért?
Azért mert ilyenek IS az emberek.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.20. 19:55:11

Köszönök szépen!
AZ eddigi legjobb csirkemellem tárcsán készült egy hatalmas máglya felett, 90 másodpercig tartott a hőkezelés, abból 30 sec. némi sörben tocsogva. Tökéletesen átsült, mégis olyan puha volt, hogy gyurmázni lehetett volna vele. Ja, nem sikerült egyszer sem reprodukálni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.20. 19:58:02

@látjátok feleim szümtükkel: Van itthon két citrom, de inkább belefacsarom a limonádémba egy kis reszelt gyömbérrel egyetemben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.20. 20:22:25

lemonade nalunk mindig van a huttoben
ma bbq less vacsira
sertes, marha, csirke egy nagyon jo bbq etterembol
/kaptunk giftcardot.../
ez-e
family style to feed 4 adults. half pound each pork bbq, pulled chicken, sliced beef brisket & ribs. your choice of 3 heaping sides and a dozen hush puppies

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.21. 03:55:24

@Andrass9: qrwajo volt
igen, maradt holnapra is
ezt cask hazahozta Mary, vasarlas utan jovet, de ezt az ettermet meg fogjuk meg latogatni szemleyesen is
nem tul olcsok, de nagyon jok
a csirke tokeletes volt,a marha nagyon jo, hat a pork, az cask jo
kellett bontanom feher bort mert erre nem lehetett sort inni, ha aludni is akarok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.21. 03:58:58

a szomszed egy idosebb holgy es at szoktuk neki adni az ujsagot naponta, gondolom emiatt, meg mert nem nagy etteremlatogato beszurta az ajtoba $ 25-os gifcardot
40-et hozateve meg is volt ez a menu tugoban

vörösbor(de)minőségi 2015.06.21. 19:57:20

külön elismerés a figyelmes fotózásért.
:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.21. 20:42:04

@vörösbor(de)minőségi: Bezzeg, ha piros lett volna a tányér ...
Köszönöm !

vörösbor(de)minőségi 2015.06.22. 07:15:12

@Andrass9:
:))))
azzal is nagyon jól nézne ki.
sőt!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.22. 07:29:26

@vörösbor(de)minőségi: Tudtam én, hogy neked a kék se lesz jó ... :)

vörösbor(de)minőségi 2015.06.23. 11:51:51

@Andrass9:
:)))

tudtam én hogy ezt a zisten se mossa már le rólam
:DDDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.23. 13:36:52

nekem ez tovabbra is sotetlila
süti beállítások módosítása