Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Cimborák fakalánnal

2015.05.04. 07:00 süllőcske

Van énnekem egy jó barátom, az Alföld északi tájáról. Ez az a srác, akivel bármilyen körülmények között vállalnám az együtt fõzést, pedig az ilyen duett a legnagyobb ritkaság.

A fickó iszonyú kreatív, mérnökien precíz, élvezi az ételcsinálás minden részletét, tud távlatban gondolkodni, van képzelõereje, vagány, és egyfolytában be nem áll a szája. Ennek okán rengeteg megbeszélni valónk kerül, mindig, valahányszor meglátogatom Józsán, vagy õ jön errefelé.

PO- val jól kiegészítjük egymást. Persze rém elõzékeny a betyár, mindig elõretessékel, Süllõcskét inkább figyelné, hol a titok. Hát, titok, az nincs, örömfõzés az szokott lenni.

Történt a jómúltkorában, hogy elveszett egy mappa. Volt benne néhány kép, amit Imcsim készített egy ilyen közös, debreceni fõzés alkalmával. Közben a Pásztortûz sajnos, kialudt.

A minap telefon jõ. Ez általában úgy szokott hangzani, hogy: „Szia, van nekem egy báránybordám, mit szólnál hozzá, ha elébb így készíteném elõ, majd úgy folytatnám..” Most is kérdezett valamit, majd mondja:- Képzeld, megvannak az eltûnt képeink! Esetleg a Kocsmába bevihetnéd.

Hozom is.

Szóval, csühögök Debrecenbe. Ahogy az szokott lenni, kosaramban afféle szegedi apróságok, amiket meg lehet enni, esetleg inni. Most többek közt van nálam három napja „elásott” , kapros lazac, egy nyúl, marinált gomba, pálinka, és hasonlók.

Ülünk Imre tágas, ügyesen berendezett, természetes fényben úszó konyhájában. Pálesz, mesélés, haditerv készítés.Elõszedem a gravlaxot, ez az elõételünk, szelünk belõle.

1.jpg

Készítünk pirítóst, falatozunk a nyúlhalkaviárral, friss kaporral koronázott csemegébõl.

2.jpg

Kedvünk igen gyarapodik, elkészül a terv. Ez úgy szól, hogy elsõ fõételként a nyúl sütésre jó részeibõl, egy zsenge, rozmaringos sültet készítünk, savanyú gombával.

Imcsi már megint elõreenged, a fõmûveleteket elvégzendõ. Õ segít, fotóz, tölt, diskurál, pakol, igazgat. Kicsontozom a combokat, gerincet.

3.jpg

A szép darabokat borsozva, vékonyra vágott szalonnalapba göngyöljük.

4.jpg

Serpenyõben, óvatosan, forgatva sütöm, fokhagyma, rozmaring jelenlétében. Kiveszem, hagyom kicsit hûlni, leveszem a szalonnát, a langyos darabokat még enyhén pirítom a visszamaradt finom zsírban. A boros, borecetes marinádban készült, olívában eltett savanykás-pikáns gomba a kísérõ.

5.jpg

Megbeszéltük, hogy mivel egyikünk sem különösebben desszertfüggõ, lányok sincsenek a közelben, a második fõétellel „összemossuk” a desszert ügyét. Mivelhogy Imcsi elõvett egy gyönyörûséges szarvasgerincet, láttuk, a gyümölcsös környezet ehhez igen jó választás, és igazán bátrak lehetünk a kombinációban.

6.jpg

Durvára tört fûszermagkeverékbe forgattam a két darabra vágott szép vadhúst , forró zsíron, serpenyõben körbesütöttem, majd ment a lerbe, negyven percre. Készítettük közben a mártást, ami egy vörösboros pecsenyelé, szegfûbors, szegfûszeg, ciromhéj ízesítéssel. Csokoládéval sûrítettük a végén. A mártás gyönyörû lett, olyan finom, hogy csak néztünk, rajongtunk. A szarvast ezután kitálaltuk, kis sült almával. Imre imádja a jó kis komponálásokat, jópofa mártásfelrakásokat, hát ez ilyen lett.

7.jpg

Imrének a vékonyra nyesett szeletek nem annyira tetszettek, vágtunk másképp is, ehhez borban fõtt gyümölcsöket adtunk.

8.jpg

Azt kell mondanom, hogy a három étel menüsorként is összejött, illetve mindegyik nagyon finom volt. Volt ugyan benne némi kis túlzó finomkodás, de ilyet is szívesen kipróbáltunk, és élveztük is.

Ajánljuk szeretettel kedves komámmal.

 

43 komment

Címkék: nyúl pálinka lazac gomba rozmaring gravlax szarvasgerinc PO kapros lazac nyúlhal

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr307426916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.04. 08:35:07

Hogy releváns legyek: ez csucsu!!!
Az a szarvast és a mártását megkóstolnám egyszer. Én a vékonyabbra szelt változat mellett teszem le a voksomat.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.04. 09:14:39

Az a vékonyra szelt szarvas föstött?;D

Isley 2015.05.04. 16:18:12

az ételsor szemléletes leírásának olvasása is maga a gyönyörűség, képzelem milyen élvezetes volt elkészíteni, majd bekebelezni!

süllőcske 2015.05.04. 17:09:40

@látjátok feleim szümtükkel:
Habet saporem, odorem et COLOREM.
Különben éppen vadárvácskás salátát ozsonnáztam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.04. 19:43:13

@susztertangó: Az rendben van, hogy ilyen oldalakat olvasol, de az a legkevésbé sem, hogy hazugságokkal tömsz minket.
Tisztában lehetnél már azzal, hogy a kuruzslók saját maguk írják a tömjénező "kommenteket" ...

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.04. 20:00:10

@süllőcske:

Az előbb a kertben megkóstoltam a fehér orgonát, és úgy döntöttem a jövőben kihagyom az étrendből. Marad a jégsaláta.

susztertangó 2015.05.04. 20:21:59

@Andrass9: Ez az oldal ugyan annak a fiatal pasinak a vállalkozása akit pár poszttal előbb feltettem és Te ezt írtad:
Én elolvastam :)
Érdekes, amit a srác mond, nagyon sok igazság lehet benne. Ez a gondolata tette fel a pontot az i-re:
"Az ugyanis a legnagyobb csapda, hogy amikor valakinél elkezd működni valami, rögtön azt érzi, hogy megvan a tuti megoldás. Mindenkinek ugyanúgy kell élnie, mint ő, és minden rendben lesz. Sajnos ez nincs így. Ami az egyik embernek beválik, a másiknak lehet, hogy nem

turósmácsik 2015.05.04. 20:23:07

De szép ételek!
Finomnak is kellett lenniük.
Sajnálom is a Pásztortüzet! Néha visszaolvasom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.04. 20:46:42

@susztertangó: Hát ezzel a linkkel sikerült teljesen lenulláznod az amúgy is alacsony szinten lévő bizalmamat ebben a srácban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.04. 20:47:40

@látjátok feleim szümtükkel: Speciel orgonát keveset, de akácvirágot sokat ettem gyerekkoromban. Finom édes volt :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.04. 21:14:19

Köszönök szépen!
Nem is tudom, hogyan mondjam, Istenien néz ki.
Valahol olvastam két főnemesről, akik pár, akkoriban neves szakács társaságában bezárkóztak egy várba, és ott kedvükre élvezték a kulináris örömöket. Szégyen, de nem találom a pontos forrást/szöveget. Valahogy így tudlak benneteket elképzelni.

susztertangó 2015.05.04. 22:50:33

@Andrass9: Nos legalább annyi haszon származott, hogy a Kocsma vendégei értesültek arról, hogy ez is egy példa arra, hogy nem minden arany ami fénylik.(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy azért mert Ámerikában az illető hölgy eléggé el nem itélhetően pénzt csinál a tudatlanságból-hajjaj-még nem következik, megfellebezhetetlenül, hogy B.Á.szintén zenész. Lehet, hogy az, majd kiderül.)

Fenchurch68 2015.05.05. 09:53:59

@susztertangó: Az alapkoncepció biztos nem hülyeség. Én is ugyanezt csináltam egész életemben, figyeltem magam, és különböző élethelyzetekben (terhesség, allergia, sport stb.) mindig alakítottam a táplálkozásomon. Én biztos nem bíznám ezt akármilyen jó szakemberre sem, mert én érzem a saját reakcióimat. De ha valaki kevésbé tapasztalt és tudatos ebben, az nyilván szakemberhez fordul.

A menüsort azonnal végigenném. A gravlaxot legfeljebb nem pirítóson, hanem salátalevélen :)
A többi része a menünek abszolút paleó, sőt ketogén. Ez is bizonyítja, hogy semmilyen diétában nem kell szenvedni és sanyarogni, csak kreatívnak kell lenni :)

(Tegnap rakott káposztát sütöttem, egyikünknek sem hiányzott belőle a rizs. Ma meg rántott gomba és karfiol lesz, a bunda tojás és darált szezámmag, ki van próbálva, finom.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 20:20:47

@Kató néni: Nekem a gyomrom jelzi, hogy húst kér! Mindig csak húst! Tésztát csak százévben egyszer, de krumpli meg rizs jöhetne.
Be is pácoltam 4 kacsacombot két napra, azután lesz kacsa confit. Addig csak kihúzom valahogy :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.05. 20:22:24

Köszönök szépen!
Méltatlanul alulkommentelt poszt. Izgalmas, különleges falatok szerepelnek, gourmand módon elkészítve. Csucsu.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 20:23:17

@susztertangó: Sajnos ő is zenész. Most utánaolvasgattam kicsit. Annyit még nem keres, mint a hölgy az USA-ban, de nem kopik fel az álla ...
Megtaláltam ugyanazt a módszert nála is aktívan használatban, mint amit a hölgy használ.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 20:26:51

@Waka: Bizony szép az étel! Nem tiltakoznék ellene.
Emiatt is lett vasárnap az ebéd ismét makréla. Egy kis hal - habár nem füstölve - jólesett.

Ugyandehogy (törölt) 2015.05.05. 20:28:22

@Waka:
szerintem hagyma most valogatja a makot a tesztahoz...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 20:29:40

@Waka: Egész nap a kertben, talán még le is égett a fejem búbja :)
8 zsáknyi füvet vágtam le, valamint elültettem 10 mikro uborkapalántát, amit a feleségem hozott a madarasból. 200 Ft volt 10 palánta, oszt én meg ültessem el. Mikor van 12 saját palántám is ...
Sebaj! Idén uborkában fogunk fürdeni is (tavaly csak nekem jutott ez a gyönyör :).

Ugyandehogy (törölt) 2015.05.05. 20:30:53

@Andrass9: jo neked, en azert tartanek kis szunetet husevesben, de csupan zoldsegbol nem tudok elegvaltozatosat fozni.
a szenhidratot majdnem nullara vettem, mert miota letettem a cigit, kicsit elengedtem magam...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 20:31:25

@~~Babette~~: Az a mák még a fagyasztóban is meg fog avasodni, mielőtt hagyma megfőzi :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.05. 20:32:52

Én is föstöttem egy csucsu spenótot vacsorára. Olyan szép színe lett, hogy ilyet még Süllőcske se tud kikeverni.

Kukorica liszttel sűrítettem, ami nem is lett rossz. Eszembe is jutott, hogy anyám a spenótot előbb megabálta, majd átpaszírozta, és abból lett a főzelék. Én csak nyersen kevés vízzel, meg hideg tejjel turmixoltam, és ezt öntöttem a fokhagymás kukoricalisztes rántásra. Azért búzalisztes rántással sokkal finomabb.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 20:33:08

@~~Babette~~: Annyi húst azért nem eszem. Jut szénhidrát is imitt-amott, meg sok saláta. Sokat kéne leadnom az úszógumiból ...

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.05. 20:36:28

@Waka:

Két lehetőség van, leszólni vagy agyba-főbe dicsérni. Gondolom egyik sem kívánatos, ezért maradjunk az arany középúton. Ezt szerintem a cimborák is tudják.

Egyszóval, ha teleportálnák, és megenném gyorsan.

süllőcske 2015.05.05. 21:29:22

@látjátok feleim szümtükkel:
Tudják hát!
@Waka: Köszönjük!
@Kató néni: Akkoriban Imre gyakran hozta szóba a paleot.
Ami szerintem is jó rendszer, itt volt egy kis követés is.
Én inkább a figyelmes szezon, ciklus motivációt veszem előre, mely elegendő változatosságot ad. Jó származású, szépen, kedvvel készített étel legyen. És az ember legyen éhes. Kiéhezett a látványra, az illatra, a főzésre, ne legyen csak rutin, szóval az élmény melege legyen meg.
Akkor biztosan jó lesz az egészség. Az izgus, jó étekből kevesebb elég, mert az érzékek élesek, nyitottak, a szervezet készül, és jól hasznosít. Legalábbis általánosságban. Persze, hogy minden szervezet egyéni, ezt is éberen kell tartani. Más viszont, ha megmondaná, mondjuk egy menza, vagy akárki is,mit is egyek, azt nem jól viselném.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.05. 21:42:44

@látjátok feleim szümtükkel: Mi még csak salátának ettük vasárnap a spenótot, de ma már szedhettem volna egy kosárnyit.
Én is előbb abálom, majd késsel nagyon apróra vágom és úgy megy a rántásra. Kap fokhagymát meg feketeborsot sokat és persze tejjel öntöm fel, mert az abálólé nem elég (azt is felhasználom).
Amíg ettünk rendes kenyeret, abból csináltam a sürítést, mert csak kevés rántást adok hozzá. Manapság a házi prézli megy bele, de sajna azt sem ehetnéd. Viszont ezt a kukoricalisztes dolgot kipróbálom, oszt ha működik (értsd:ehető), megtanítom rá a fiamat is :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.05. 21:46:37

Süllőcskére szavaira figyelni kell. Apám a vasárnapi ebéd után mindig szundított egy keveset, amit azzal indokolt, ne érezze az étel úgy, mintha a kutya ette volna meg.

Én azóta figyelek az ételek színére, mióta kocsmázok. Régen is főztem,nem is rosszul, de valahogy az étel színe nem volt fontos. Nem volt rossz kinézetű amit főztem, de ma már kifejezetten ügyelek arra, hogy egy étel összetevői színharmóniát alkossanak az ízharmónia mellett. Sokat tanultam itt erről az elmúlt években.

süllőcske 2015.05.05. 22:10:54

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9:
Spenótot mostanság rántás nélkül is készítek:
A leveleket csak blansírozom, turmixba be, most fokhagyma zöldje, esetleg kígyóhagyma, só, bors szerecsendió forró tej összedolgozva, olívával fényesítve. Ez inkább olyan sűrű gazpacho.
Másik változatban nem olaj, hanem vaj és tojássárga megy a forrón turmixolódó spenóthoz.
Érdemes kóstolni, nagyon eredeti ízű mindkettő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.05. 23:10:30

@Andrass9: @~~Babette~~: tenyallas, viszont olyan paprikaskrumplt foztem, hogy megszolal
\meg agy tanyernyi maradt a nagy labosbol
most eloszor csinaltam ujkrumplibol es ezutan mindig igy teszek
Mary nagyon jo kobaszt hozott es jo kenyert
rendesen betegre ettuk magunkat
mindenki jajgatott a vacsora utan
less majd makos is
idovel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.05. 23:18:01

ja, amugy nagyon szepek es kivanatosak a kajak
nekem a masodik foetel a bejovos leginkabb
a lazac meg a nyul nalam nem bejovos /azert ezeket is megkostoltem volna,, egyszer hasonlo lazacos szndoktol igen beteg lettem, azota nem igazan eszem, a hazinyul meg szoros:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.06. 08:46:51

@hagyma: Azt hittem, csak a szőrös férfiakat nem szereted :)

Fenchurch68 2015.05.06. 11:30:25

@hagyma: Miért, a szarvasnak talán pikkelyei vannak? :)
@süllőcske: Nagyon igaz, munkahelyen is mindig csodálkoztam, hogy kollégák képesek dobozból enni a pizzát, meg műanyagból a hozatott ebédet. Egyszer-egyszer persze elmegy, ha muszáj, de napi rendszerességgel nagyon nem lenne jó (nekem). Én inkább cipelem a fedeles üvegdoboz plusz súlyát, és eszem belőle a szépen elrendezett, otthon főzött ételt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.06. 21:19:02

@Andrass9: Jó az!
@süllőcske: Ha van idő, türelem, ihlet, akkor bizony lehet bontakozni, minden egyébkor marad a napi rutin.
@látjátok feleim szümtükkel: Már nem dolgoztunk hiába. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.07. 03:08:47

@Andrass9: a szoros noket sem
ez a borosta mania kifejezetten zavar, mer OK ha szinesz, zenesz, vagy mittudomen
de pozicioban levok is igy jelennek meg 80 szazalekban az tulzas
mindenki szoros
@Kató néni: a hazinyul sajat tomeg es szoraranya sokszorosa a szarvasenak

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.07. 08:48:38

@hagyma: Szóval akkor a szinész az szarvas, a politikus pedig nyúl...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.07. 18:15:28

@Andrass9: hat nem egeszen
a szinesz borostas, a politkus szoros roka
süti beállítások módosítása