Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • she_wolf: @látjátok feleim szümtükkel: Ennek utána kellett néznem. Ez valahol Németországban van, arra gond... (2017.10.24. 13:12) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkini (9) cukkíni (15) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsir (2) kacsazsír (24) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) oliva (15) olíva (2) olivaolaj (67) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (22) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfüszeg (4) szegfűszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Libaleves maceszgombóccal

2015.04.16. 07:00 Waka

Egyesek talán úgy gondolhatják, hogy újabban valami gombócmánia lett úrrá rajtam, és azt főzök mindenhez, ha kell, ha nem. Szó sincs erről.
Egy hajdani kapros daragaluska leves kapcsán medvedoki megemlítette, hogy a daragaluska voltaképpen kikeresztelkedett maceszgombóc. Sokat nem tudtam hozzáfűzni, mivel ez az étel ismeretlen volt számomra. Az ötletet azért elraktároztam és vártam vele a megfelelő alkalomra.
Az egyik Nagycsarnokban tett látogatásom alkalmával szép libaszárnyat láttam 300 forintért. Vettem is legott három darabot. Hazaérve megtisztítottam, és leszedtem róla a hájat is, aztán külön csomagolva lefagyasztottam. Most Húsvétkor aztán eljött az a bizonyos alkalom, főztem egy jó levest, betétnek pedig maceszgombócot készítettem. A receptet innen nyúltam.

13.jpg


Hozzávalók a leveshez:
- 1 kg libaszárny vagy aprólék
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 2 paszternák
- 1 negyed zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paprikacsuma
- 1 paradicsom
- 5 darab csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1-2 szál zellerlevél
- 10-15 szem fekete bors
- 1 szárított csípős paprika (nálam serrano került bele)
- só ízlés szerint

A gombóchoz:
- 240 g pászka (macesz)
- 4 tojás
- 1 evőkanál libazsír
- 1 fél diónyi gyömbér
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- só

A húst előző nap kiolvasztottam, a hájat kisütöttem, a tepertőt pedig uzsonna gyanánt egy kis tavaszi hagymával iziben meg is ettem. Ha már így benne voltam a munkában, a zöldségeket is megpucoltam. A sárgarépát, a paszternákot és a petrezselyem gyökeret keresztben félbevágtam majd hosszában negyedeltem. A zellert és a karalábét vastagabb hasábokra vágtam. A gombát nem bántottam, csak másnap, közvetlen főzés előtt öblítettem le egy kicsit.

1.jpg
Reggel a szárnyakat alaposan megtörölgettem és egy kanál libazsírral összeforgatva, egy tepsiben sózás nélkül a sütőbe tettem. Hármas fokozaton 45 percig sütöttem.

2.jpg
A megpirult húst hideg vízben feltettem főni. A tepsiből kiöntöttem a zsírt, majd némi vizet löttyintettem bele és a gázon melegítve felkapartam a lesült pörzsanyagokat, aztán ezt is a hús után küldtem.

3.jpg4.jpg
A levest egy órán keresztül kis lángon főztem, közben többször is leszedtem a keletkezett habot. Mikor már nem habzott, beletettem a zöldségeket, felöntöttem vízzel, hogy tele legyen a lábas, aztán két órán keresztül gyöngyöztettem.

5.jpg
Mikor a leves megfőtt, nekiláttam a gombócoknak. Az eredeti receptúra pászkát és pászkadarát kér. Dara az nem volt, azért kézzel összemorzsoltam egy csomaggal a négyből. Rohadtul bökött, de már ekkor kezdett teleszaladni a hócipőm az egésszel, nem keresgéltem semmi eszközt a művelethez. A maradék pászkát beáztattam.

6.jpg
A darához hozzáadtam a tojások sárgáját, a lereszelt gyömbért és a finomra vágott petrezselyem levelet. Sóztam és rácsorgattam egy kanál libazsírt is.

7.jpg
A beáztatott lapokat kinyomkodtam, aztán át is pakoltam az egészet egy nagyobb tálba, mert az eredeti kicsinek tűnt.

8.jpg
A tojások fehérjét gyengén felvertem és azt is a tésztához adtam.

9.jpg
Alaposan elkevertem a hozzávalókat és hagytam egy darabig állni, hogy megdagadjon. Én meg leültem, és jól elfelejtettem lefotózni.
20 perc elteltével a tészta állaga jó lett, libazsíros kézzel gombócokat gömbölyítettem belőle. Elég nehezen állt össze, rendesen meg kellett sodorgatni a tenyerem között.

10.jpg
A levesből kimertem egy lábosnyit, és a gombócokat beleraktam. Kicsit kevertem rajta, hogy le ne ragadjanak, aztán, mikor feljöttek a leves tetejére, takarékra vettem a lángot.

11.jpg
Tíz percig főztem, szépen megdagadtak.

12.jpg
Mertem egy tányérral a fotózáshoz, aztán pakoltam  még bele pár gombócot, és nekiláttam. Príma lett. A gombóckészítés közben megfogadtam, hogy nincs az az Isten, hogy én még egyszer ilyesmire adjam a fejem, de falatozás közben rá kellett jönnöm, hogy van.

14.jpg
Másodiknak szedtem egy szárnytövet, körbepakoltam zöldséggel, éppen elég is volt ebédre. Elmosogattam, aztán húztam a kertbe ásni.

33 komment

Címkék: tojás vöröshagyma fokhagyma gyömbér sárgarépa csiperke karalábé libazsír pászka petrezselyemgyökér paszternák zellergumó feketebors zellerlevél libaszárny petrezselyem levél serrano paprika

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr617368748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.04.16. 08:21:04

Finom!!! Én talán jobban megpirítottam volna a libaszárnyat - akkor nem kellene annyit habozni :)
Tetszik a sok zöldség benne,
Most, hogy írtad, eszembe jutott, hogy tényleg rettenetesen tud bökni a macesz. Még a számat is sokszor felsebezte gyerekkoromban, mert azért rájártunk titokban a dobozra.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.16. 08:53:23

Nekem is nagyon tetszik, csak a gombócot hagynám ki.Ennyi finom zöldség mellett nem is hiányozna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.16. 09:07:50

kevesebb oldseg
nix gomba
majgaluska
maceszt egyek a zsidok, az O eteluk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.16. 09:13:29

ettol fuggetlenul jo lehet
egyszer mar ideje megkostolnom valami maceszt
tegnap isteni let a toltott csirke
Mary tolteleke kifejezetten magayros
a csirke meg csirke
2 kilos volt

Topy 2015.04.16. 11:30:29

"A gombóckészítés közben megfogadtam, hogy nincs az az Isten, hogy én még egyszer ilyesmire adjam a fejem, de falatozás közben rá kellett jönnöm, hogy van." :):):)

susztertangó 2015.04.16. 15:28:36

@hagyma: A sóletet is csak a zsidók egyék??? Persze, ha csólentnak hívjuk az más, mi gojok is ehetjük.:-)

Waka 2015.04.16. 17:56:56

Köszönök szépen!
@Andrass9: Szívem szerint én is sütöttem volna még egy kicsit, de már rendesen el voltam úszva, a csokoládés kuglóf párhuzamosan készült. Sok habja így sem volt, talán háromszor, ha le kellett szednem. Örülök, hogy egyáltalán kaptam maceszt - nem hogy darát -, így is joghurtos salátaöntet lett a beszerzésből. :D
@hagyma: Próbáld ki egyszer, meg fog változni a véleményed.
Többieknek: köszönöm!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.04.16. 18:16:35

@susztertangó: Én elolvastam :)
Érdekes, amit a srác mond, nagyon sok igazság lehet benne. Ez a gondolata tette fel a pontot az i-re:
"Az ugyanis a legnagyobb csapda, hogy amikor valakinél elkezd működni valami, rögtön azt érzi, hogy megvan a tuti megoldás. Mindenkinek ugyanúgy kell élnie, mint ő, és minden rendben lesz. Sajnos ez nincs így. Ami az egyik embernek beválik, a másiknak lehet, hogy nem."

susztertangó 2015.04.16. 18:48:23

@Andrass9: Ezért csak reményked(t)em, hogy az én agyi/nyaki ereimre is jó hatással lesz a palejó...idáig nem igazán...bár lement október óta 12 kiló..és az nem árt az ereknek se.Sajna az 1980ban kiszűkitett öltönynadrágom még nem jön rám, a szabó sajnálkozott is, hogy jól eltóltam a mesterművét, azóta meg is halta magát, nem a bánatba, a hasában felejtett tampon miatt...akkoriban még nem volt műhiba per.(Vagy a végzést szignáló zsernyák hálás volt a sebésznek, hogy benne nem hagyott semmit D .)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.16. 18:50:23

@susztertangó: a solet az babfozelek kicsit mas modon
pl en sem libacombbal csinaltam par napja
elolvastam biztos nagytudasu a gyerek, de uzletrol van szo, amugy en szinte sosem eszem reggel 10 elott, nem vagyok ehes
@Waka:
irtam, egyszer ki kene probalni, egyelore nem sok hozzaallasom van a maceszgombochoz:)

Waka 2015.04.16. 20:25:14

@hagyma: Újabban megint nem dohányzom (sokat), én reggel 10 előtt is folyton éhes vagyok. Ami azt illeti, 6 előtt is, és nagyjából este nyolcig eszem. Ettől függetlenül kicsit fogytam, már csak egy lyuk van a nadrágszíjamon (persze lehet, hogy csak kinyúlt).
@susztertangó: Nekem az ilyesmit emésztenem kell egy darabig, de érdekesnek tűnik.

susztertangó 2015.04.16. 20:39:38

Minden Kriplinek Kötelező Elolvasni Pont
taplalkozasbeallitas.hu/pacienseink-mondjak/
Mert hátha...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.16. 21:28:11

@Waka: en 15 eve letettem a cigit egyik orarol a masikra
neha velem is elofordul hogy ehes vagyok reggel, de nem gyakra, erdekes modon akkor ha bosegesen es keson vacsoralok
de altalaba 11 korul eszek, majd 5 korul meg egyszer, rendszerint ennyi
/bar neha hasznalom az ejszakai konyhat is:)/

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.16. 21:38:14

Szerintem mindenben van igazság.IS.
A legjobb azonban, ha mindenki maga tapasztalja ki mi az ami neki jó, és mi nem. Ráadásul csak egyszer élünk, de ha még egy jót sem tudunk enni, akkor minek?

A szervezet kémiai üzem, vegyi folyamatok mennek végbe, amiknek van hasznos és haszontalan termékei. A szervezetnek ezeket el kell távolítania, illetve még azokat az élő szervezeti anyagmaradványokat is el kell, amelyek a sejtek lebomlásával keletkeznek. Amikor ezt a folyamatot nem segítjük, akkor borul a gyártási folyamat. Szokták is régen mondani, hasznos, ha az ember oda figyel arra, hogy mit mivel eszik együtt.

Nálam a glutén feldolgozása nem megy, ezt azonban ezidáig senki nem tudta, nem nézte. Véletlenül jöttem én is rá. Eredménye azonban meglepő, mert hosszabb ideje csak savszabályzóval és emésztést segítő enzim szedésével működtem, de amióta nem kap a szervezet glutént, azóta egyik sem kell. Helyreállt a rend.

Most már csak azt kéne kitapasztalni, hogy miként lehet fiatalodni. Valami receptje van valakinek?
Lehet paleo is.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.04.16. 21:53:23

@látjátok feleim szümtükkel: Ez utóbbi receptre én is jelentkezem. Ha valaki megírja, lesz belőle poszt :)

susztertangó 2015.04.16. 22:46:32

Ha az ENTEK vizéből isztok, megfiatalodtok KENDTEK.

Topy 2015.04.17. 08:33:34

@Andrass9: az idő múltával majd szellemileg úgyis eljutunk egy gyerek szintjére :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.17. 11:38:25

@látjátok feleim szümtükkel: hat en nem kezdenem ujra
amugyis meg fiatal vagyok, de ha leszek 75 -ha leszek - nem szeretnek visszafiatalodni megint a suliba
az eletnek meg van a rendje
szuletunk es meghalunk

Fenchurch68 2015.04.17. 18:00:33

A rendszeres és kiegyensúlyozott szerelmi élet nagyon jó hatással van a hormonrendszerre, és ezért fiatalít.
Posztot nem vagyok hajlandó írni róla :D

susztertangó 2015.04.17. 18:28:33

@Kató néni: Hm. Éjfél felé a halikra, jó hatást tesz a Palikra.A rendszeres jelentésére még emléxem, de mi az, hogy kiegyensúlyozott?
Apropó, olvastad, hogy a Te megfejtésed a nyerő tikinyél ügyben?

Fenchurch68 2015.04.17. 18:45:19

@susztertangó: Igen, olvastam.
Hát, a kiegyensúlyozott, az olyan - legalábbis nekem - hogy nagyjából mindig ugyanazzal, szépen megterítve, saját konyhaasztalnál, változatosan, hogy a blog témájából fakadó metaforát vigyem tovább.

Benikuty 2015.04.17. 20:00:18

@susztertangó: a kiegyensúlyozott az az, hogy a fal adja a másikat...

Benikuty 2015.04.17. 20:05:30

@Kató néni: nem gondolod meg magad írás ügyben? Itt ülünk tűkön, hátha...Vagy marad a kínzó kétség álmatlansággal turbózva.

Topy 2015.04.18. 13:40:25

@Kató néni: pedig, pedig...
sok, szép, színes fotóval illusztrálva...
:)
szerintem olvasottsági csúcsot döntenél egy ilyen poszttal :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.19. 12:10:44

@Benikuty: @Topy: Tis is arra gondoltok, hogy hogyan baxta el a paprikaskrumplit
azt en is megneznem

Topy 2015.04.19. 12:26:44

@hagyma: ahhoz még fiatal vagyok, én másra gondoltam :D