Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • Isley: A hokkaido tököt is szeretem, tömör a húsa, és mindig édes..... volt, mert pont két hete sikerült ... (2017.10.24. 12:25) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (15) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfü (35) kakukkfű (33) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (15) olívaolaj (7) olivaolaj (67) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Két csontleves - egy posztban

2015.04.06. 07:00 Andrass9

Az elsõnél karajcsontba ütköztem a csodahüttõben. Sajnos csak kevéske volt, ezért kiszedtem hozzá egy darabka marha lábszárat, hogy az jó lesz. Szépen megfõztem, fotózgattam is közben, de az eredményt már nem sikerült megörökíteni az utókor számára - elvitte a feleségem a kislyánynak. Hogy ne maradjak nyitókép nélkül, ideteszem a második leves eredményét.

22.jpg

A második csontlevest viszont a madaras inspirálta, ahol 45 Ft volt a csomagolt marha fehércsont kilója. Beraktam két tálcával, hazahoztam, hogy lesz csontalaplé belõle, utána pedig boldogítom vele a kutyát. Főzés közben bejelentkeztek másnapra a gyerekek (odáig illatozott?), így nem alaplé lett belőle, hanem leves.

A karajcsont mellé kellett azért zöldség is.

  • 4 csigolyányi karajcsont
  • 30 dkg marha lábszár
  • 1 fej vereshagyma felezve
  • 1 kisebb sárgarépa felezve
  • 2 sovánka gyökér felezve
  • 1/8 zellergumó
  • 1/3 karalábé
  • 15 cm póré a sötétzöl végébõl
  • kisebb darab szerecsendióvirág
  • 4 szegfübors
  • 1 feketebors
  • 3 borókabogyó
  • 2 szem kardamom
  • 1 fokhagyma

10.jpg

A zöldségeket meghámoztam, a csontot szétbontottam darabokra. A póré kivételével mindezt egy tapadásmentes alufólián beraktam a sütõbe és rákapcsoltam a grillt pirítani. Ez már bevált alaplénél, akkor levesnek is jó. Addig pirítottam, míg a hagyma szépen feketedni kezdett. Ezalatt persze a csont már sercegett és a hús is kérget kapott.

11.jpg

A fûszereket és a fokhagymát a teatojásba tettem, majd mindent egy 3,5 literes öntöttvas lábasba szuszakoltam. legfeljebb jó erõs leves lesz.

12.jpg

Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, beletettem az összekötözött póréhagyma darabot is, majd kivittem az indukciós rezsóhoz, ahol kis teljesítményen tudom sokáig fõzni.

13.jpg

Közel öt órán át gyöngyözött odakinn 200W-on. Ekkor még hozzáadtam két zellerszárat is - mert azt szeretem -, kivadásztam a fõtt zöldségeket, raktam bele friss sárgarépát és 15 percig még forraltam.

14.jpg

Ezután olyan gyorsan megettük, hogy még a fényképrõl is lemaradt.

Kellett hát egy újabbat fõzni, amit egy tehénboka, egy darabka lapockacsont és 2 kiadósabb darab húsos gerinc alapozott meg. Ehhez már vettem egy 6 literes fazekat is, ami mûködik az indukcióson (rendes klasszikus bonyhádi zománcos fazék), mert olyanom nem volt még. Zöldségelése hasonló, mint az elõzõnek.

  • 1/4 zellergumó
  • 1/4 karalábé
  • 1 sárgarépa
  • 3 gyökér
  • 15 centi póréhagyma
  • 1 vereshagyma negyedelve
  • 1 zellerszár
  • 2 koktélparadicsom
  • 1 zöldpaprika kettévágva
  • 2 szem szegfûbors
  • 15 szem feketebors
  • 2 szem borókabogyó
  • körömnyi szerecsendióvirág

15.jpg

A csontokat fólián körbesütöttem a grill alatt a sütõben. Amint a képen is látni, ez bizony nem annyira a fehércsont kategória, volt ott bõven hús is. A bal felső darab a tehénboka, de oldalról fotózva.

16.jpg

5-10 percenként forgattam a csontokat, hogy minden oldalról jól megpiruljanak. A tehén bokájában még velõt is találtam egy kis pirítósnyit, meg volt rajta a lábszárhúsból is szépen.

17.jpg

Persze a velõt iziben megettem pirítóssal, sóval, borssal.

18.jpg

Az új fazékban felforraltam 4 liter vizet, míg a zöldségek is napoztak a grill alatt. A zubogó vízbe ment azután a csont és a zöldségsereg a teatojásba rejtett fûszerekkel.

19.jpg

Öt órát fõtt ez is. A tehénboka (miután én már kiettem a velõt belõle) a levesbõl egyenesen a feleségem tányérjára vándorolt. A lapockacsontot viszont azonnal kiadtam a kutyának - hamár olyan rendesen õrizte, amíg fõtt, majd többé-kevésbé lezsíroztam a levest. Egy kis karfiol is került bele, bár a fraktálok nem ennivalók ...

20.jpg

Reggelre olyan kemény kocsonyának állt össze, amit marhacsontból ritkán láttam. Volt egy kis maradék tojás az elõzõ napi panírozásból, amit összekevertem grízzel és egy kis szódabikarbónával. Hagytam szikkadni, majd lett belõle egy kis tálka ágyúgolyó ... Grízgaluskát minden formájában nagyon szeretem.

21.jpg

Az elsõ változatot feleségem kritizálta, hogy olyan pho illata van (csillagánizs nem volt benne!!!), ezért a másodikban nem használtam kardamomot, a szegfûborsból is visszavettem. Így már neki is izlett. Ha belegondolok, ez a második leves nagyon olcsó volt, hisz a rengeteg csont a rajta lévõ húsokkal összesen 70 Ft-ba került. A legdrágább alkatrésze a gyökér, ami manapság csillagászati árakkal sokkolja az embereket.

Mindkettõbõl természetesen jutott a gyerekeknek elvitelre is. Nagyon szeretik az összes hús- vagy csontlevest!!!

29 komment

Címkék: karajcsont paradicsom fokhagyma póréhagyma bors sárgarépa karalábé gyökér kardamom zöldpaprika borókabogyó zellerszár zellergumó marhacsont karaláb szerecsendióvirág ritkacsont szegfübors

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1007316184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Fenchurch68 2015.04.06. 07:14:11

Szép leves, én kénytelen voltam lefagyasztani egy nagy karajcsontot meg némi egyéb húsos csontot, mert a húsvéti kajamennyiség mellé durva lett volna még egy leves is. Jó lesz az hétvégére, mikor jönnek a lányok. Még a középső sem annyira vega, hogy egy jó kis húslevest eltolna maga elől :)
Nálunk most éppen a sajtos vajgaluska a menő, mint levesbetét.

Topy 2015.04.06. 12:17:48

bizony, bizony, a fraktálok... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 12:33:45

hat en levesesebben szeretem a levest
nalunk a zoldeseg es a marha kulon let feltalalva

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 13:05:58

persze beletettuk a zoldseget mis is a levesbe, de kicsit kevesebbet
es jo sok erospaprika:)

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.06. 13:25:13

Nekem mind a két leves nagyon jónak látszik. Csak én a marhát nem szeretem, de azért egyszer - ha kapok szép marhacsontot - kipróbálom.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.06. 13:25:47

Ja, meg előbb indukciós rezsót is venni kell.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 18:01:48

pedig ha leves, az marhahus leves veloscsonttal
en disznoval nem kedvelem
ha nem husleves ,akkor persze johet a borso a bab stb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 18:03:27

beaztattam a babot, holnap elkeszul a fantasztikus sonkas, kolbaszos bableves

Waka 2015.04.06. 18:31:44

Köszönök szépen!
Nálam is leves volt Húsvétkor, másféle állatból, épp most ettem meg a maradékot. Lesz belőle poszt, már kiválogattam a képeket.
Kutyául elfáradtam ma, kinn voltam a hegyen ásni, olyan piszkos kemény a föld, néha páros lábbal kellett ráugranom az ásóra, hogy belemenjen a földbe. Vetettem két sor sonkahagymát meg kettő téli sarjadékhagymát jövő tavaszra. Jártam a réten, lassan lehet szedni a mezei sóskát.

Fenchurch68 2015.04.06. 19:23:30

Kész lett a füstölt léből a sonkás zöldségleves, szó szerint megáll benne a kanál, pedig a csipetkét még csak most főzöm... Alaposan felöntöttem vízzel a sonka levét, és még így is határeset, nagyon intenzíven füstös az íze. Nem panaszkodom, így szeretjük, legfeljebb majd dupla tejföl kerül bele :)
(Olyan lett, hogy bárki megenné bablevesnek, legfeljebb csodálkozna, hogy hova lett belőle a bab.)

Waka 2015.04.06. 19:30:03

@Kató néni: Remek ötlet, úgyis maradt egy kis főtt csülök, lét meg fagyasztottam le. Én azt hiszem, gombócot teszek bele. :)

Fenchurch68 2015.04.06. 20:23:00

@Waka: Titokban bevallom, én is tettem bele gombócokat is, csak nem akartam itt izgatni a kedélyeket a zellergombóccal :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 21:24:25

@Kató néni: nalam meg cask azik a bab
holnap kezdem
na abban less boven sonka meg fustoltkolbasz
zoldseg viszont nem
a sonkale ott figyel a hutoben
eszmeletlen ize van

Fenchurch68 2015.04.06. 21:39:54

@hagyma: A következő doboz sonkalét le se fagyasztom, jövő hétvégén jönnek a lányok, krumplileves lesz belőle. A harmadik adagot elrakom a következő sólethez.
Egy darabig most se halunk éhen, azt hiszem.

Waka 2015.04.06. 22:04:34

@Kató néni: Arról a zellergombócról mesélhetnél hosszabban is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.06. 22:57:53

@Kató néni: most el is gondolkodtattal, hogy ket fele veszem a sonkat /a kevesbe van fustolt csulok es fustolt kolbasz is/ es bedobok egy soletot is
hat ehen mise halunk a heten, az tuti:)

Fenchurch68 2015.04.07. 06:07:03

@Waka: Tikinyél, krumpli helyett zellerből :)
Nem lehetett rajta érezni markáns zeller-ízt, teljesen krumpligombóc-illúziót hozott.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.07. 07:44:18

mi abaj a fraktalokkal?

nalunk egy csirke es egy csomag kecske husoscsontbol volt a leves, az utolsok kozul.

Topy 2015.04.07. 10:36:38

@~~Babette~~: a fraktálzöldségek nem emberi fogyasztásra valók! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.07. 12:00:22

mi a tokom az a fractal zoldseg
tessek magyarul beszelni, vagy legalabb angolul

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.07. 13:33:41

@Topy: johet mindketto
nelem valami matek-geometrikai emlekeim voltak
koretnek szeretem
de levesnek is elmegy
orulok hogy nem zeller vagy toltott karalabe

Waka 2015.04.07. 18:18:37

Köszönök szépen!
@Kató néni: Köszönöm! Kipróbálom.
Kész a lecsó, itt az ideje visszatérni a hússzegény étkezéshez.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.07. 19:10:39

@Waka: hat nalam meg nem a bablevesemben van anyag boven:)

Waka 2015.04.07. 20:38:08

@hagyma: Még az ünnepek előtt kaptam egy szatyor paprikát-paradicsomot, meg kellett főzni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.07. 21:13:27

@Waka: imadom a lecsot
de most fel kell hasznalni a maradek sonkat:)
Mary meg felturbositotta keszletet futolt csulokkel, meg kolbasszal
majd 1 kilo babbol keszul:)
dolgoZik az ugy

susztertangó 2015.04.07. 21:53:41

Vazze! Tegnap előtt jött egy váratlan gondolat , ez még sose. Vajon kik fognak lakni ebben a lakásban? Majd...
Az alapja ez lehetett: jó pár hónapja bejött a boltba Móricz Zsigmond, vagy hozzá hasonló fazon. Rám nézett és kérdé: Tangó? émmeg: Krecsó! oszt a nyakába ugrottam-nem láttam kb 40 éve..gimnáziumi oszt.társ, Svájcban élt. Azóta néha bejött, mostanában volt eszembe, hogy rég volt benn.. a folytatást már úgy is tudjátok, már csak 17 pasi van és néhányan elég kriplik. Persze semmi vész, tudjátok milyen sokáig nem is léteztem? Azé' se sírok.Ződ a kukorica szár....úgy is elmúlik a nyár,

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.07. 22:11:02

meg cask kostolgatom, de tovabbra is fenn kell tartanom tartanom, a vilag legjobb bablevese az enyem:)
nincs helye alszerenysegnek
ami jo az jo:)
a letezo legnagyobb fazekban fozom
olyan 30 emberes adag:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.07. 23:17:20

kesz
valojaban fantasztikus lett:)ezt eszem 3 napig reggel delben este:)