Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

T-Bone steak borjúból

2015.01.28. 07:00 Andrass9

Már a T-Bone szték is egy királyi eledel, de Gál Józsi jóvoltából  hozzájutottam a borjú változatához, ami nagy újdonság volt számomra. Persze a hús a csodahüttõben várta az alkalmat a csillogásra.

36.jpg

Családi ebédre szántam, ezért eleve úgy vásároltam, hogy két vastag szelet és négy véknyabb (a "well-done" pártiaknak).

A sztéket egy vegyes gombaraguval és szibériai salátával terveztem, ezért elõször is nekiálltam a gombának. (A salátát feleségem már megcsinálta.) Én szíven szerint hajában grillezett krumplit ettem volna hozzá, de a gyerekek mostanában nem krumplisak.

  • 1/2 kg vegyes gomba (szépet lõttem a madarasban)
  • 1 ek gévagombapor Süllõcskétõl
  • 1 ek vargányamorzsa
  • 4 db nagyobb mogyoróhagyma (salotta hagyma)
  • 1/2 fehérhagyma
  • 2 girizd fokhagyma
  • 7 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 1 dl száraz vörösbor
  • só, bors

10.jpg

A hagymaféléket apróra vagdostam. Mártáshoz, raguhoz szívesen használok salottát, mert nem olyan erõszakos az íze és jól krémesít is.

11.jpg

A vajra dobtam a fokhagyma kivételével mind. A gombát felaprítottam falatnyi darabokra, rászórtam a gombaport és törmeléket, megborsoztam és egy kis szerecsendiót is reszeltem rá. Amikor a hagyma már pirulgatott, belekevertem a fokhagymát is, már nem lesz ideje megkeseredni, mert pár perc és a gomba is a serpenyõben végezte. Inkább pároltam, mint pirítottam a gombát, hisz ragu volt a cél. A vörösbort is hozzáadtam.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A húsokat megszórtam szinesbors és koriandermag keverékkel.

Fõztem feleségemnek biocitromból és sok fokhagymából egy érdekes levet. A citromot felaprítottam, a fokhagymát szintúgy és az aprítógépben pépessé vágtam. Felöntöttem kb ugyanannyi vízzel, rottyanásig melegítettem, majd üvegbe szûrtem és ment a hûtõbe. Ebbõl minden reggel meg kell inni egy kupicával, és mindenki olyan egészséges lesz tõle, mint Susztertango :)

Hirtelen felindulásból ebbõl a lébõl kivettem egy kicsit, és a hús csontjait (a T betûket) jól átitattam vele. A kutyának mindegy, viszont a csont szivacsos, jól beitta, és utólag is az a véleményem, hogy megérte a trükk.

16.jpg

A gomba zsírjára sült.

17.jpg

Megkapta a decinyi tejszínt, amivel ismét besürítettem.

18.jpg

Készítettem egy fûszervajat a húshoz:

  • 1 kk durva só
  • 1 kk bazsalikomsó
  • 1 kk koriandermag
  • 1 kk szárított kakukkfû
  • 1 kk szárított rozmaring
  • 1 kk fehérbors

Ezt mozsárban alaposan összetörtem. Hozzákevertem 5 dkg puha vajat.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Majd az egészet egy folpack darabban hengerré formáztam, és beetettem a mélyhûtõbe.

24.jpg

Eljött a tûzcsiholás ideje. Feltöltöttem a kéményt faszénnel, amit alulról egy gáz forrasztólámpával begyújtottam.

25.jpg

Mintegy fél óra alatt nagyjából végig gyulladt benne a szén, de azért besegítettem egy kicsit a sportboltban kapható akkumulátoros gumimatracpumpával :)

26.jpg

És beleborítottam a parazsat a grill egyik oldalába. Érdekes, hogy a képen nem látszik, de az egész izzott.

27.jpg

Szórtam még rá egy fél zacskónyi faszenet, és vártam, míg az is meggyullad.

28.jpg

Feltettem a szeleteket a rácsra. Az egyikbe beleszúrtam a maghõmérõt, majd mindegyikre tettem egy karikányit a fûszervajból. A kutya persze vigyázott a húsra, senki el ne lopja ...

29.jpg

Ezután 3 perc múlva megfordítottam a húsokat, amikor konstatáltam, hogy sikerül a maghõmérõt totálkárosra égetnem :( Viszont a hús szépen megsült!

30.jpg

A két vastagabb szeletet levettem a tûzrõl, megkoronáztam fûszervajjal és lefedtem, hogy a szaftok összeérjenek benne.

31.jpg

Maradtak a véknyabbak, hogy teljesen átsüljenek a lyányoknak.

32.jpg

A húst egy friss karika fûszervajjal, a salátával és a raguval tálaltam.

34.jpg

Olyan puha volt mint a vaj (sic) ...

35.jpg

108 komment

Címkék: gomba citrom tejszín fokhagyma borjú vörösbor vaj csiperke salotta laska mogyoróhagyma shiitake szibériai saláta T-bone gévagomba gomba ragu vargénya

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr927092943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 07:50:18

extraszuper gyonyoru
de konyorgom, minek ehhez gomba?
es hol a burgonya?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 08:14:00

@hagyma: A gomba finom hozzá (meg nagyon megtetszett az a vegyes gomba válogatás). A krumplit mostanság nem eszik a gyerekek, pedig egy finom loaded baked potato igazán jó lett volna hozzá.

Fenchurch68 2015.01.28. 09:12:11

Elolvastam, és most akkorákat korog a gyomrom, hogy az édes ember két ajtóval odébb föl fog rá ébredni :)
Nálunk közkívánatra ismét töltött csirke. Az ember kap mellé gombaragut, nekem meg végre beértek a százforintos avokádóim.

Topy 2015.01.28. 09:40:47

Óóóóóóóóóhhhhhh...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 09:44:41

@Kató néni: Kicsi a világ! Nekem is tegnapra értek be az avokádóim (ezek 150 forintosak voltak). Olyan guacamolet csináltam, hogy csak még!
Tettem bele római köményt, koriandermagot, sót, napon szárított és friss paradicsomot, lilahagymát, pici gyömbért és fokhagymát is reszeltem bele, meg egy bő villányi ecetes jalapeno paprikát apróra vágva és egy nem csípős paprikakrémemből is egy kanállal. Igazi mexikói íze volt!

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 09:46:12

egyszerűen nem tudom, hogy lesz vajpuha előzetes macera nélkül ennyi idő alatt....
de enném, mint kacsa a nokedlit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 09:54:51

@Babette .: Csak attól, hogy ez TÉNYLEG borjú volt :)

Isley 2015.01.28. 11:10:31

Ilyenkor sajnálom igazán, hogy nem szoktunk grillezni, és fogadom meg, hogy most már aztán...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 12:43:02

mondjuk az avokadot plane nem:)
@Isley: grillezni muszaj

Fenchurch68 2015.01.28. 12:46:17

@hagyma: Amíg nem teszik kötelezővé, nem fér el a nap alatt? :)
Én se értek egy rakás dolgot: hogy lehet megenni a koriandert, a P.K.-t, a káposztás vagy túrós tésztát cukorral. Bármit, amiben kapor van, vagy csak megmutatták neki. Anyámat kirázza a hideg a melegített juhtúrótól, nem nála fogok a sztrapacskámmal villantani. Ember semmit nem eszik meg, ami nyers, vagy tenger gyümölcse :) de megveszi nekem meglepinek a füstölt halat meg a rákot/polipot. Hát így van ez.
A te stílusod sokaknak csípi a szemét. Hát persze, hagyma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 12:56:57

@Kató néni: a sztrapacskat nem volt fair megemliteni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 13:06:41

@Kató néni: ja a gomba?
nalam nem mukodik husokhoz
viszont levesnek imadom

nade most olni tudnek egy juhturos sztrapacskaert, pedif meg reggel van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 13:21:52

egy kapros tokfozeleket is bevallalnek
csiktokbol
fasirtal

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 14:57:56

@hagyma: Pedig a gomba mindenhez jó, meg még önmagában is. Persze a feleségem nem eszi semmilyen formában. Szerintem a feleségemet a Kató néni emberével kéne összecsomózni, mert ő sem eszik semmit, ami a vízben élt, vagy vadat, vagy gombát :) Mi meg ellennénk szépen az ilyesmin. Kató szedhetne is gombát, mert én megbízom abban, aki megeszi a saját szedését (én nem ismerem fel a gyilkos galócát sem). A sukros csuszát vagy cvekkedlit én sem állhatom. Egy dologban nem értenénk eddig egyet: én imádom a kaprot :)

Na megyek, mert csak álmodik a ...

susztertangó 2015.01.28. 15:17:45

Direkt készakarva meggugliztam a C vitamin elbomlási hőfokát és 40 ill. 60 fokot írnak. Nem értem mi a pláne ebben, hogy forrásik melegítik. Ezért 30 demokratikus kerekasztal fokhagymát szétcincálok, ismerős patikustól 3 dl tiszta szeszetet kunyerálok, összekever, 3 hétig punnyaszt. Leszűrni és menetrend szerint cseppenként inni. Volt, hogy érezhető hatása volt, nem tudom az idő előre haladtával is lenne. @Kató néni: Kapros túrós lepényért a szomszéd anyját is eladnám- viszont meghökkentem unokahugom főztjétől, valami hús volt jutúróval töltve és talán rántva. A kifelhőző szag orrba vágott , de megnyugtatott, nem a dögkútból szerezte.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 15:25:03

@susztertangó: Ezt a forrásig dolgot én sem értettem, de ő is hisz az olyasmikben, amiért te lelkesedsz :) Amúgy az első három nap után főzetett velem még egy üveggel. Azóta mindkét üveg csak a helyet foglalja a hűtőben ...

Topy 2015.01.28. 15:55:30

@susztertangó: @Andrass9: elég lassan bomlik az!
nopr.niscair.res.in/bitstream/123456789/14572/1/IJBT%2011(3)%20309-313.pdf
310-es oldal alja (fizikailag a 2. oldal, 5 oldal az egész) ,
70 fokon a kiindulási adagból (0,198) egy óra múlva még megvan kb. a 3/4-e, 80 fokon ez 15 perc kellett; 90 fokon fél óra alatt bomlik el a fele; illetve látszik egy trend, hogy a hirtelen bomlás után ahogyan csökken a koncentráció, lassul a bomlás - még magas hőfokon is

Topy 2015.01.28. 15:59:22

@Andrass9: szvsz az a rottyantás a botulizmusnak tett udvariassági gesztus :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 16:29:02

@Topy: Jó cikk, köszi. A fene se gondolta volna, hogy a változás logaritmusa lineáris a hőfok függvényében!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.28. 16:55:22

Szép napot!
Igen tetszetős falat, jöhet.
Spagettit főzök éppen, aztán megyek windózt telepíteni a rokonokhoz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 18:10:03

@Waka: Még anyámnak se voltam hajlando telepiteni semmit! Fogadjon szakembert, és ne rajtam verje le később, hogy sz@r :)

Topy 2015.01.28. 19:46:10

@Andrass9: mostanra én is leépítettem a rokonokat; órákig tartó szívás, mikor megpróbáltam menteni a menthetőt - míg a fogadott szakember azonnal gyalult mindent -, aztán ugyanúgy gyalu lett a vége; aztán jött a mi nem úgy működik ahogy szeretnék, meg még ez a program kellene, meg azt be kellene állítani stb.
gonosz dolog, de ha fizetni kell érte, jobban megbecsülik a munkát mint amikor én napokat csesztem el...

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.28. 19:55:58

Szép ez a hús, de én inkább rántva enném.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 19:58:11

@Topy: Egyedül a feleségem gépét vagyok hajlandó karbantartani, de azt is csak azért, mert azon van az egyetlen (bekötött) scanner :) Nameg ő aztán abszolut nem ért a géphez.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 19:59:00

@látjátok feleim szümtükkel: Kiklopfolnád borjúbécsinek? Én biztos öngyilkos lennék, ha látnám ... :)

süllőcske 2015.01.28. 20:02:10

Bocuse'Dor: 13. a harcos. Legszebb lett a plakátjuk.
Csak szólok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.28. 20:26:11

@Andrass9: Szerencsére úgy döntött a rokon, majd ő megoldja. Legtöbbször nem tudják, mit is szeretnének, vagy nem tudják elmondani. Találkoztam olyan géppel, ahol 18 VLCmediaplayer.exe volt szétszórva a mappákban.
@Topy: Mikor rám fanyalodnak, már mindegy.
@süllőcske: Szép munka!

susztertangó 2015.01.28. 20:37:00

@Andrass9: Tisztítsd meg a cikket a blablától (A blabla az abszurd duma abszolút ad abszurduma.)csak a recept az érdekes. Annyit mondhatok, hogy klasszul fel tudtam szaladni a metró gödör lépcsőjén a Nyugatinál és cikiztem Iluskát, hogy miért vénszorog.Miután egy hónapja szedtem a cseppeket. Előtte pedig bal láb fel a lépcsőre és MELLÉ a jobb, nem ám holmi vad csikó hányavetiségből mindjárt a következőre a jobbot. Csak szépen egyenként, sztpbájsztep, vagy miaszösz.Persze ez pár éve volt, ideje újra játszani.Egy próbát megér.@Topy: Mi az hogy gyalulás? Olyat is eltüntet ami kéne, hogy fennmaradjon nekem , csak neki így könnyebb?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 20:43:18

@Andrass9: amugy nem rossz az ugy sem
Mary altalam ismerte meg a rantotthust
mar sertesbol, borjubol /csirkebol ismerte/
es nagyon bejon neki
vices, hogy en mindent grilleznek, o meg rantatna velem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 20:46:48

sosem ertettem, miert kell szakacsversenyeket rendezni?
teljesen szubjektiv dolog
mint a szepsegverseny
ertelmetlen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 20:49:49

mondjuk en is voltam mar
mint fogyaszto es pontozo, nem mint szakacs
hat nana' hogy a hotelunk shefjere szavaztam tobb pontot
kb ennyi

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 20:53:49

@hagyma: $22/lbs ár mellett én nem rántanám ki. Ez szopós borjú volt, nem növendékmarha!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 21:00:26

@Andrass9: en sem
ha rantotthust akar karajt veszek
borjubecsit cask etteremben ettem anno
/amugy miert siker 13-nak lenni?/

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.28. 21:06:36

Nem kell a húst kloffolni, úgy is ki lehet rántani, és nem is rossz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 21:25:00

sot klopfolni
es utana forro olajban, roved ideig sutve
azutan kesz

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 22:18:43

@látjátok feleim szümtükkel: Egyetértek! Bizonyos húsokat klopfolás nélkül is lehet rántani.
Sőt: képzelj el egy csirkecombot vagy farhátat, amint klopfolod :)

Viszont a borjút általában kiverik, bécsinek mindenképpen, mert különben kicsi lenne ...

Ebből a fiatal T-bone-ból a véknyabb szeleteket el tudom képzelni kirántva. Klopfoló nélkül.

Topy 2015.01.28. 22:25:19

@susztertangó: igen, semmi nem marad meg

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 22:32:25

@hagyma: A 13. hely eléggé szép helyezés olyan mezőnyben, ahol olyan országok szerepelnek, akiknek a gasztrokultúrájuk sokszáz évvel öregebb, mint a magyaroké. Spanyolokat, Csílét, Marokkót is megelőzte Molnár Gábor és Pohner Ádám, pedig ott tudnak ám főzni :)
Tavaly Széll Tamás a 10. lett, ami szintén szép eredmény.
Előtte meg azt hiszem, nem is mertünk indulni ezen a versenyen.
www.bocusedor.com/bocuse-d-or-finale-2015-1

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 03:25:02

@Andrass9: mint mondottam az egesz versenyt hulyesegnek tartom
voltam ilyenen
szubjektiv
erdekes ez a nagy skandinav foleny
nem is tudnak fozni
halon elelnek
a 13-ik helyet meg semmikeppen nem neveznem sikernek
ha benne vannak a haromba, de legalabb a hatba...
13-ik en is lettem volna a paprikaskrumplimmal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 03:36:39

@Andrass9: m ahaggyal logva
icelandnak, nemetorszagnak, ausztralianak, angliamak meg a skandivanoknak job a konyhajuk?
muhhhaha
meg a japanoknak?
azert az USA legalabb masodik let
de hhogy nem buszkek ra az tuti
mondj egy olimpiai versenyzot aki 13-ik lett
naugye
ez eges es kesz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 03:41:46

felveszik a feher svajci sapkat
edzenek, mer edzo is van
koltenek ra
sokat
e;utaznak
es eredmeny nulla
de miny mondtam ez kb olyan mint az eurovizios fesztival

Topy 2015.01.29. 08:39:56

@susztertangó: nyugi, nem nyúlok a gépedhez! majd egy szakember! :D:D:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 09:01:11

amugy en a T-bonet teste argentis angus marhabol szeretem, nem borjubol
de ez lathatoan nagyon fasza lett

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.29. 10:14:27

@hagyma: Nyugi, az is lesz. Egyelőre a csodahüttőben várakozik az alkalomra :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.29. 10:15:02

@látjátok feleim szümtükkel: Csak nem állok neki egy ilyen apróságon vitatkozni :)

susztertangó 2015.01.29. 15:02:28

@Topy: Erre már egy forintot se költök.

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.29. 15:57:15

Ez egy nagyon szép ( a legszebb ) csilit mutatja, de a képet nem tudom ide másolni, ezért a lapot kell megnyitni:

www.freakingnews.com/Chili-pepper-Pictures-33161.asp

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.29. 17:19:34

@susztertangó: Az új masina legalább üres lesz, nem kell a "szerelőnek" kitakarítani :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.29. 18:37:35

Szép estét!
Valamilyen szinten Hagymával értek egyet. Biztosan földhözragadt vagyok, de az ilyen szintű "szakácsművészet" számomra már érthetetlen. Egyszerűen nem tudom meddig tart az igényesség és hol kezdődik ez a micsoda.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.29. 18:51:33

Az ilyen "felsőbbrendű" megnyilvánulások hatására írtam hajdan ezt is: blogkocsma.blog.hu/2012/12/15/gasztro_336

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 21:19:00

@Waka: jo ez shownak, cask konyorgom ne tekintsuk ennel tobbnek

Topy 2015.01.29. 22:08:44

@Waka: és azóta sem került be a papucs az ágy alá...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.30. 00:55:09

miutan lehulyeztek, leallatoztak es lebarmoztak neheny posztolok kitiltottak a lepcsanykapartyrol
vices:)
mondjuk nem banom a banom
itt is jon majd tuti
a sajtoszabadsag vedelmeben:)

susztertangó 2015.01.31. 05:12:51

@hagyma: Hát, van egy ilyen mondás, hogy két dudás nem fér el egy csárdában. Valószínű, hogy Te is dudás, akarom mondani Alfa Hagyma vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.31. 05:46:32

@susztertangó: szo nincs rola
1 bejegyjezemet sem tudna mutatni barki, ami tragar, serto stb lenne
a velemenyemet meg szoktam mondani
de sosem sertoen
akik velem szemben leptek fel azok sertoek voltak
az a 3
spongyat ra
valahogy tul fogom, elni lepcsanka nelkul
bar teny emberileg foglalkoztat, mi valtja ki a gyuloletet
sokszor arra jutok, hogy az emberek nem merik leirni amit gondolnak
en meg leirom
es ha az negativ hat negativ
de ott kifejezetten visszafogottt voltam
megirom en itt is andrasnak vagy wakanak ha nem tetszik a krealmanya
meg azt is ha tetszik
ha kibasz kibasz
IJ
de e gy tuti soha senkit nem sertek meg
az szerintem nem sertes ha annak idejen megirtam andrasnak, hogy az abalt szalonnaja kurva szarul nez ki
hanem teny

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.31. 05:55:13

ees pl ez a sult hus qrwa jol nez ki
meg a salata is
gombat viszont sose ennekk hozza, mert elviszi mas iranybanaz izeket
en meg nem akarom hogy elvigye

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.01.31. 09:27:35

@hagyma: Túl kategórikus vagy édesem, és ez legszebben is kifejezve, udvariatlan, de van, aki azt mondaná rá, hogy sértő. Ilyen ez :D
Mna, de visszatérve a "szakácsversenyre". A következő, európai kvalifikációs döntőt Magyarország rendezi. Te, mint aki ugyancsak a szolgáltatóiparban dolgozol, mondhatni szakmabeli vagy, azért talán át tudod érezni és megérteni némileg, mennyire fontos ez. Ezt a versenyt nagy érdeklődés szokta kísérni, már úgy értem, bazi nagy... érted, ugye?

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.31. 09:37:31

@Hátrányos helyzetű kaviár: szia. Valaki az elerhetosegedet kereste a minap a ha-n...

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.01.31. 09:42:29

@Babette .:Szia. Nofene! Hát, rákeres a nickemre, és ír, én meg kapok értesítést e-mailben. Bár peitschen331 gmail, ha esetleg kedved lenne átvállalni a postás szerepét ;)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.31. 09:47:49

@Hátrányos helyzetű kaviár: csak nem ugrott be ez az uj nicked akkor. Leszek postas:-)

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.01.31. 09:59:38

@Babette .: Hát jah, a régi talonban van ;). Köszi szépen :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.31. 11:18:27

@Hátrányos helyzetű kaviár: nezd
ilyenkor mindig szoktam kerni tolem valo idezetet ami serto vagy udvariatlan
ugyhogy rajta
a szakacsverseny....
nekem ez show
azert az vicc hogy lelaton szurkolnakk es meg nem is esznek
megertem, hogy a szakacsoknak fontos
dehat...
kezeljuk helyen a dolgokat
hogy ki tud job tarkonyos marinalt pisztrangot sutni pisztaciaval?
hat so
de ha meg komolyan vesszuk, szinte mint sportteljesitmenyt, akkor a 13-ik hely nem egy etvasz
mondjuk cseh sanyi 13-ik less rioban, akkor rrol fognak irni hogy mekkora bravur?
nem
pedig O mondjuk 4 orakat uszik naponta
szoval nekem nem bazi nagy
show
jo hogy van
de tok mindegy hanyadikok leszunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.31. 11:30:36

ja es emellett hatalmas iparag epult ra
tv show hegyek
kulonbozo stilusu shefek jeges tekintettel
stb
nincs ezzel baj
az megy amire erdeklodes van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.31. 11:35:29

ja meg valami a "lepcsohazi gondolat"
en nagyon szivesen nezem ezeket
sot mint mlitettem sokszor el is megyunk
vegigesszuk a menusort, utana pontozunk, de azert a helyen kezeljuk

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.01.31. 12:32:15

@hagyma: Te, én nem vitatkozom veled, általában nem szktam, de nemrég egy másik poszt alatt Kató néni is megjegyezte, hogy sokak szemét csípi a stílusod, ugyans te nem beszélgetsz, hanem ex katedra kijelentéseket teszel, amelyek néha sértőek, mint az, ha leszólod valakinek a kajáját. Engem annyira nem zavar, de másokat annál inkább.
Noh, ennyit erről.
A Bocuse d'Or gasztronómai jelentőségét láthatóan nem fogtad fel, mint azt a paprikáskrumplis példád is mutatja.
Ez volt a magyar menü:
Gyöngytyúkmell ívek

Paprikás gyöngytyúkmell csíkok

Combsonkaszelet póréhagymával és siitakehamuval

Panco-gyöngytyúkbőr és koriander morzsa

Köretek:

Pickled gulyás consommé savanyított, marinált ecetes zöldségekkel és „szférikus tejfölgolyóval”, fűszersaláta és gulyás jus

Mangóecetben marinált, sütőtökszalagba göngyölt, korianderes-birsalmás narancslekvárral töltött répa póréhamuval

Grenaille burgonyakavics fekete olívatapenáddal töltve

Tojás sült csirke majonézzel töltve

Zöld sabayon és gyöngytyúk jus

Gombazselén és fekete kenyéren tálalt feketegyökér „hattyú” tormás panna cottával, rajta csicsóka carpaccióval és tejchips tollakkal

Nos, mesélj csak, mi van azzal a paprikáskrumplival? Hányadik is lennél? :P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.31. 13:06:26

@hagyma: Eléggé nagy az arcod, hallod-e. Van egy olyan szócska, amit még véletlenül sem használsz, csupán ex catedra kijelentesz. Ez a szó a: SZERINTEM. A megnyilvánulásaid 90%-a olyan megállapításokat közöl, ami SZERINTED mindekire vonatkoznia kéne. Hát az élet nem ilyen kedvesem ...
Neked lehet tök mindegy, hanyadikok, az is, hogy te a "helyén kezeled" az egészet, de ezt ne próbáld mások torkán lenyomni. Van rá példa, amiből tanulhatsz még 50+éves fejjel is, például: @Waka: . Így is lehet fogalmazni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.31. 13:09:01

@Babette .: Én egyszer biztos megkóstolnám őket, oszt majd eldöntöm utána! A körömpörkölt is borzasztóan hangzott, míg meg nem kóstoltam :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.31. 13:22:08

@Andrass9: hat nemtom, ha o mondja, akkor biztos szerinte van ugy, miert kene hozzatennie?

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.31. 13:24:01

@Andrass9: en azt mar gyerekkoromban is imadtam:-)
tok vicces volt, amikor megszaradt az ujjaimon, es azom osszeragadtak:-):-):-)

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.01.31. 13:28:00

@Babette .: És ez csak a hús szekció volt (idén a gyöngytyúk volt a kötelező alapanyag), de van egy halas menü is ;).
Hát nah, ezek nem is éttermi menüre készülő fogások. Hm, hogy is mondjam... úgy aránylanak ezek a fogások egy éttermi étlaphaoz(akár M-csillagoshoz is), mint egy vakbélműtét egy szívátültetéshez. Mindkettőhöz szaktudás kell, mindkettő komoly, de az utóbbi mégiscsak komolyabb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.31. 23:00:19

@Hátrányos helyzetű kaviár: 14-ik
felrerertes ne essek en elismerem a teljesitmenyt, sot azt is tudom rengeteg munka van mogotte
cask nalam nem eletbevago az egesz dolog
most iorhatnek hulyesegeket, hogy afrikaban eheznek/ami nem is igaz/ ezek meg szorakoznak a kajakkal
de nem teszem
fenntartom
show az egesz, se tobb se kevesebb
@Andrass9: azt sosem teszem hozza hogy szerintem, mert felesleges
ha leirok valamit az alapbol szerintem van es egyaltalan nem tuti hogy igazam van
miert is lenne?
de ugyanezt irtam volna ha masodikok vagy elsok, cask boldogabban
egy szakacsverseny nem lehet objektiv
voltam nem egyen

Benikuty 2015.02.01. 10:44:49

@hagyma: Kedves Tivadar! Mivel érintett vagyok, kénytelenül meg kell szólalnom a témában.
Semmi általad állított dolog nem hangzott el, pusztán ki-ki vérmérsékletének megfelelően bírált azokért, amelyekért már néhányan itt is.
Ha még valakit érdekelne, és ideje is adódna, olvasgasson, aztán maga döntse el, melyikünk hogy is viszonyul ahhoz a bizonyos sánta kutyához...
lepcsankparty.blog.hu/2015/01/26/konnyu_rakottkrumpli_anicasubrosa#comments

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 11:12:45

Kosz, h belinkelted, magamtol nem neztem volna meg, de igy legalabb latom, hogy jo helyen vagyok.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 11:14:20

@hagyma: en se vagyok tul nagy velemennyel rola, mindenfele hamuk (hamu!!!!!!erted!!! Hamu!!bzmg), meg saba onnak csufolt habos hanyasok, ez tragedia.
de az jo megfogalmazas volt, hogy az a dicsoseg, ha valaki kijut. Ennyi.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 11:16:15

@Hátrányos helyzetű kaviár: hat ez ugye attol fugg, h a szaktudas micsoda. Erzek, tapasztalat vagy technika?
ez a verseny a technikat dicsoiti. En nem.
en a fozni tudast erzekkel. Amit pl ezen blogon sullocsketol lathatsz. (Es amire en is torekszem)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 11:16:21

@Hátrányos helyzetű kaviár: hat ez ugye attol fugg, h a szaktudas micsoda. Erzek, tapasztalat vagy technika?
ez a verseny a technikat dicsoiti. En nem.
en a fozni tudast erzekkel. Amit pl ezen blogon sullocsketol lathatsz. (Es amire en is torekszem)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 11:47:51

@Babette .: nem tartom dicsosegnek, nade pl sullocske halban kenterbe verne barmelyiket az tuti
@Benikuty:
de elhangzott oktalanul es erthetetlenul
de nincs ezzel baj

Benikuty 2015.02.01. 11:53:34

@Babette .: virágozzék a művészet, amely a maga módján a hétköznapok gasztronómiájára is hatással van, a szükséges szűrőket pedig ki-ki maga tegye oda, ahová szerinte kell.
Mert az ugye nehéz lenne tagadni, hogy a fine dinning azér nem az ördögtől van?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 11:54:47

eleve ott kezdodik a dolog, hogy nemm boltban veszi aaltalaban a halat
kontaktus van
es nem arra torekszik hogy valami zsurinek tessek a tanyer
ettol fuggetlenul a shownak is helye van, mint ahogy a valovilagnak
ez van
utobbit akkor sem neznem ha fegyvert tartananak a fejemhez, mig fozomusorokat en is nezek
de hatterteleviziozas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 11:55:57

@Benikuty: nem hat
az a show
se tobb se kevesebb

Benikuty 2015.02.01. 11:58:17

@hagyma: Tudod mit? Ne fáradj, falra borsót, na annak van értelme, beszélni hozzád pusztába kiáltott szó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 11:59:19

@Benikuty: nincs nekem erre kedvem
nem voltam ember pl
najo ha mar belinkeltd a blogot raklikkeltem
Nem fogja megtenni, érted is annyit kapna, mint egy emberért.

Benikuty 2015.02.01. 11:59:38

@hagyma: ld.: előbb. Nincs több szavam a témához, ne fáradj.

Benikuty 2015.02.01. 12:00:49

@hagyma: nyilván kihagyta, hogy "rendes" :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 12:01:22

@Benikuty: es most innen is igyekszel kiutalni
sok sikert
ha andras kitesz
ki leszek teve
de ne feledd
te nagyon sokat ragalmaztal engem, en meg teged sosem
es meg egy fontos dolog
ma SB
pizza pizza pizza csirkeszarny

Benikuty 2015.02.01. 12:04:15

@hagyma: idéznéd a rágalmakat? Semmi bajom veled, és el kell ismernem, szájban elég izmos vagy ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 12:06:35

@Benikuty: megbeszeltuk hogy nem idezgetunk
en vartam, hogy jojjon valami idezet tolem ami serto
az nincs
viszont a szajban izmos vagy az mar kapasbola az
szoval haggyuk
reggerlizem
es ma SB
szep napot

Benikuty 2015.02.01. 12:10:09

@hagyma: s még valamit. A lepcsánkpartyról senki nem tett ki, ha igényled kopizhatom a főnénik ezzel kapcsolatos kommentjeit.
Te lehetetlenítetted el magad, súlytalanná, hiteltelenné váltál örökös szájalásoddal, sértő megmondó stílusoddal.
Összeférhetetlennek tartalak, és nem vagyok ezzel egyedül. Sajnálom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.01. 12:41:38

@Benikuty: ezt en elfogadtam
le is leptem
ha egy kozosseg nem kedvel, akkor nem kell odajarni
ez nagyon egyszeru
de meg mindig varok olyan bejegyzeseket, amik sertoek, kirekesztoek, tragarok
ez meg sosem jon
haggyuk
nem vagy egyedul ott pl voltak Harman, veled egyutt negyen
semi gond
sokkal nagyobb problemam jelen pillanatban hogy mit reggelizzek
/te viszont hiteles sulyos egyeniseg vagy, kv elott kell rohognom/

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.01. 12:50:03

@Benikuty: ne hozd ezt ide, legyszives.
intezzetek el ott vagy priviben.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2015.02.01. 13:18:50

Most tényleg ki volt az akinek először nem állt fel, és kié jobban nem.
Tegnak szarvas, ma bárány. Ez a lényeg.

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.02.01. 13:41:09

@hagyma: Nekik sem életbevágó, de igen rangos szakmai elismerés. Igen, még a 13.-ik hely is. Magyar szakácsok ugyanis a Bocuse d'Orra, létezése óta idén jutottak ki másodszor. Az, hogy te nem vagy szakács, és nem tudod átérezni ennek jelentőségét egy dolog, de ez a redneck-ignorance ....
A pikírt megjegyzésed meg a saját helyezésedről, téged minősít.

@Babette .: Esetükben mindhárom, érzék és tapasztalat nélkül nincs technika sem. De ők profik, és ez teljesen más dimenzió. Egy főzni szerető embernek, akinek nem ez a szakmája, természetesen elsősorban az érzék és az érzés az elsődleges. Ebben nincs is hiba :)

Benikuty 2015.02.01. 14:02:18

@Babette .: OK. emlékeztetnélek rá, hogy nem én kezdtem itt hazudozni az ott történtekkel kapcsolatban. A témát minden fórumot beleértve részemről lezártam.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.01. 14:37:52

Tudja valaki, hogy néhai Bohus kertész a harmincas években milyen kiállításon, és milyen díjat nyert?:D

A főzés lényege az evés. Amikor a küllem jobb, mint a kellem, no az nem jó étel. Az viszont tény, hogy a jó küllemű étel hamarabb felkelti a kíváncsiságot, és az étvágyat.

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.02.01. 14:45:47

@látjátok feleim szümtükkel: Nem, természetesen nem, és azt sem, hogy az Olimpián ki nyerte a 100 méteres távot 40 évvel ezelőtt (már gúgli nélkül). De hát ez nem is erről szól, nem az újkori Colosseumot építik ;)
Ezek az ételek nem éttermi menükre készülnek, ez egy külön kategória. Úszol te is meg Hosszú Katinka is, de ő mégis más szinten, és 2180-ban senki sem fog emlékezni egyikre sem.
Visznt a fine dinening és ezek a szakácsversenyek befolyással vannak a mindennapi étkezési kultúrára, ahogy az éttermek és vendéglők újragndolják és változtatják a kínálatukat. Ez nagyon jól lemérhető otthon, legalábbis én, aki viszonylag ritkán jár haza, észreveszem, mennyire változott nemcsak a street-food, hanem az éttermi kínálat is. Ja, és jó irányba.
süti beállítások módosítása