Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Három guacamole recept, mert három a magyar igazság

2014.12.31. 07:00 Andrass9

Az igazságok közül az egyik, hogy a guacamole mártogatós nem magyar ...

38.jpg

a másik kettő meg köztudott :)

Idén sokszor készült, mert igazán érett avokádóhoz jutottam hozzá a madarasban rendszeresen. Gondoltam, összevonok három alkalmat egy füst poszt alá, a legegyszerûbbtõl a felturbózott változatig, nomeg kiváló szilveszteri vendégcsalogató étel.

Elsõnek egy egyszerû változat:

16.jpg

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 kis lilahagyma
  • 1 lime leve
  • 2 girizd fokhagyma
  • 1 csokorka petrezselyem (ha szereted, használj korianderlevelet, az az autentikus:)
  • só, bors
  • tejfel a tálaláshoz

10.jpg

A zöldségeket felvagdostam,

11.jpg

az avokádót kimagoztam és kikanalaztam a héjából. Ráfacsartam a lime felét, sóztam és borsoztam.

12.jpg

Villával összetörtem és egy tányérra pakoltam az egészet.

13.jpg

Alaposan összekevertem és kész.

14.jpg

Tortilla csipszel és tejfellel tálaltam, amire egy csepp csilipelyhet szórtam, hogy valami csípjen is.

15.jpg

Második recept, ahol bevetettem mindenféle nagyágyút az ízesítéshez, viszont koriandert ebbe sem tettem...

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó (ha nem elég puha, pár napig papírzacskóban egy alma társaságában beérik)
  • 1 lilahagyma
  • 1 fehérhagyma
  • 2 girizd fokhagyma
  • 1 ek kapribogyó
  • 3 ek kalamata olajbogyó magozva
  • 3 ek sült paradicsom

20.jpg

Az avokádót megfeleztem, majd minden szakács kedvenc mozdulatával belevágtam a kést, amivel egy mozdulattal ki lehet belõle forgatni. Erre ugyan nincs szükség, mert kijön az amúgy is, csak olyan szórakoztató ezzel etetni az olvasót :) Belekanalaztam egy tálba, ráfacsartam az egész lime levét. Hozzáadtam a megaprított sült paradicsomot (lehet frisset is használni, de nem olyan intenzív az íze). A hagymaféléket apró kockára vagdostam. Az olajbogyót és a kaprit is összevágtam és a villával összetört avokádóhoz adtam. Ez utóbbit lehet persze mixerben pürésíteni, de sokkal ízesebb ilyen "rusztikusan" ...

21.jpg 22.jpg 23.jpg
24.jpg 25.jpg 26.jpg

Sózással óvatosan bánjunk: mind a kapri, mind az olajbogyó sósak! Sok tortilla csipsszel tálaltam egy mexikói fatálon (hogy a guacamole is otthon érezze magát).

27.jpg

Itt a harmadik recept is, amit már több személyre készítettem.

  • 3 érett avokádó
  • 1 érett vastag húsú csilipaprika (most Ancho Gigantea, de piros jalapeno is jó)
  • 1 lime leve
  • pár darab különféle paradicsom a kertbõl
  • 2 ek ecetes jalapeno paprika
  • 2 mogyoróhagyma (salotta)
  • fehérbors

30.jpg

Ebben az esetben a kertben vadásztam össze a fûszereknek való paradicsomokat, csilit. Az avokádókat kikanalaztam a héjából egy tálba. A megbarnulás nem ártott meg az ízének, ez a fajta sötéthéjú avokádó gyakran volt túlérett. A csilibõl kivágtam az erét, hogy ne csípjen annyira, majd apróra kockáztam, szintúgy a salotta hagymát. Ezeket is a tálba tettem. Ekkor jött az ötlet, hogy egy kis savanyított jalapeno paprikát is vágjak bele, azt gyakran kiéreztem a mártogatósból. Mindezt megsóztam és fehérborssal is ízesítettem, végül villával összetörtem.

31.jpg 32.jpg 33.jpg
34.jpg 35.jpg 36.jpg

Ahogy már az elõbbieket is, tortilla csipsszel fogyasztottuk.

37.jpg

65 komment

Címkék: csipsz hagyma paradicsom tortilla fokhagyma tejföl olajbogyó bors koriander kapribogyó lime petrezselyem tejfel avokado

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr26890391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 08:05:53

Szép jó reggelt és Boldog Új Évet mindenkinek!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.12.31. 09:11:35

Megígértem, hogy visszanézek, a skizma után másodszor. BUÉK, blogkocsmások!
(Én a 2. és 3. variációt kombinálnám.)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.31. 09:32:13

En az avokadot natur is szeretem, soval borssal, olivaolajos piritoson.

Fenchurch68 2014.12.31. 11:36:13

Az újpesti piacról szokott anyós hozni fillérekért érett avokádót, mert az árus szerint az emberek nem szeretik, ha puha. (Éretlenül meg ehetetlen, szóval ezt nem egészen értem.)
Múlt héten sült zöldségekre kanalaztam egy kis sós-borsos-citromos összetört avokádót. És hölgyek figyelmébe ajánlom, hogy mikor kikanalazom a héjából, a héjon tapadt maradékkal azon hamarjában végigkenem a képemet, tiszta loreál fíling. (Ezek a konyhai pakolások veszélyesek lehetnek az egészségre: egyszer ajtót nyitottam a postásnak, elfelejtettem, hogy élesztőpakolás van az arcomon. Szegény akkorát ugrott hátra, hogy majdnem leesett a lépcsőn.)

Baracklekváros oldalast sütök ma, salátákkal, és most kedvet kaptam egy jó csípős guacamoléhoz mellé. Szerencsére az ember az avokádót sem eszi, úgyhogy több marad nekem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.31. 11:40:00

@Kató néni: az emberednek igaza van
az avocado az takarmany csungohasu vietnami malacoknak
nalam ma siman virsli less, de jofajtabol
akad azert mas is

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.31. 12:02:19

Szép napot és boldog Új Évet mindenkinek!
Tetszik mindhárom, de nagyon nem tudok hozzászólni, az én életemből eddig kimaradt valahogy.
Hanem hol maradt a tomatillo? Régóta kacsingatok felé, de nálam félek, nem maradna meg.
@Kató néni: media-cache-ec0.pinimg.com/736x/47/a7/94/47a794f42bf453147d15057379e0d695.jpg

turósmácsik 2014.12.31. 12:20:38

Előző napi Irsait köszönöm, jól esett!!!

Ki kellett szalajtani embert lisztért. Kérte, hogy süssek valami gyors sajtost estére, és találtam itt a blogon sajtos-sonkás variációs sósakat, gondoltam ezt-azt sütök. Kimaradékozom a hűtőt. Van egy csomó sajtdarab, krémsajt, és bacon.

Viszont van itthon: teljes kiőrlésű liszt, rozsliszt, zabliszt, kókuszliszt, gesztenyeliszt, tökmagliszt és tönkölyliszt. Sima fehér búzaliszt nincs. Az emberem meg azt kérte - mélyen a szemembe nézve -, hogy valami egészségtelent süssek, így kiloholt gyorsvásárlásra.

Addig iszom itt egyet a pultnál. Mondjuk becherovkát kérnék:))

turósmácsik 2014.12.31. 12:22:07

Ja, és avokádót minden mennyiségben és ízvariációban szeretünk, de szigorúan rusztikusan, ahogy András, kockázva, törve, semmiképpen sem selymesítve.
Van mikor csak úgy kanalazva saját héjából...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 12:28:57

@turósmácsik: Becherovka kitöltve. Én is iszom az egészségedre, olyan cudar hideg van odakinn!
Szegény T-s pasi létrán lógott, én meg tartottam neki a létrat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 12:30:34

@turósmácsik: Apropó liszt, nálunk lassan eltűnik a fehérliszt, csak azok a "vackok" vannak, amiket felsoroltál (na jó, kókuszliszt nincs). Én is hozok időnként pár kilót ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.31. 12:41:52

Az egyik ismerős a receptem alapján ecetes fokhagymát tette el a közelmúltban. Kék lett. Van valakinek tippje, hogy mi az ördög öreganyja történhetett?

Fenchurch68 2014.12.31. 12:47:00

@Waka: Vicces vicc :) bár ő alapvetően mindenféle salátát, zöldsége, főzeléket megeszik, de akkor is egy finnyás marha. Nem eszik avokádót, semmit, ami nyers (tatárt vagy füstölt halat sem, pedig ha tudná, miből marad ki...), olajbogyót, kéksajtot, kagylót, rákot. Zöldbabot.
Én viszont nem eszem koriandert, kaprot, körtét, kiwit (hogy csak a k betűseket soroljam), szóval nincs mit egymás szemére hányni :) széles a közös merítés, ő meg úgyis mindig vesz nekem füstölt halat meg avokádót is. Én meg sütök neki palacsintát, ami számomra szintén a nem ehető kategória.
@Andrass9: Igen, érdemes volt, eszembe jutott az elfekvő készlet avokádó, és pont jó érett lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 12:59:28

@Andrass9: Érdekes, de a lepcsánkparty-n a "blogkocsma" tiltott kifejezés a kommentekben ...

turósmácsik 2014.12.31. 13:01:33

@Andrass9: Köszönöm, jó ital! Nekem ez a kedvenc, ha már rövid, esetleg többcsillagos Metaxa, de azt kapni kell valakitől, csak úgy nem terem.

Csendesen kel a tészta, kap 20 percet.

turósmácsik 2014.12.31. 13:02:28

@Waka: Nekem is panaszkodott ismerősöm erre a jelenségre, de elfogyasztották, bajuk sem lett tőle.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 13:02:41

@Waka: Van a francia fokhagyma, ami megkékül az ecet hatására. Valami réz is van benne.

turósmácsik 2014.12.31. 13:04:36

@Kató néni: A Bosnyákon kilóra adják mostanság. Kb 4-500 Ft, de az elején kell elkapni, közepe táján már puhul ugyan, de rengeteg benne az ütődött, ami megfeketedik belül, szóval rizikós. Nem értenek hozzá a zöldségesek, a vásárlók meg még kevésbé, nem bánnak rendesen vele.

turósmácsik 2014.12.31. 13:05:11

@Andrass9: Réz??? És az jó nekünk, vagy rossz?

turósmácsik 2014.12.31. 13:07:04

@Andrass9: Egyébként ma munkanap van! Mármint a szerelőnek is. Mára szabadnapot kellett kivennie annak, aki otthon akart maradni.

turósmácsik 2014.12.31. 13:07:44

Elbeszélgetek velem, meg a becherovkával. Melegítsem elő a sütőt? És mennyire?

turósmácsik 2014.12.31. 13:09:08

Kihagytam a tojást!!!! Gyúrjam bele gyorsan????

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.31. 13:11:05

@turósmácsik: @Andrass9: Állítólag kínai... Talán francia-indokínai hatás.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.31. 13:12:51

@turósmácsik: Hármason, vagy 180 fok. Ha van benne elég zsír, talán nem kell.

turósmácsik 2014.12.31. 13:15:36

Próba-szerencse. Kettőbe gyorsan gyúrok. Elmenetm.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.31. 13:40:01

@Waka: a fokhagyma hajlmos kekulni ecetben..

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.31. 13:42:43

@Andrass9: reggel arra ebredtunk, se tv se net. Egy oramba telt,mire be tudtam jelenteni. Utana 10 per. Mulva rendlett.
a szerelo fel egykor telefonalt, mit kell megszerelni.

Elegem vana Tbol. Csak itt nemigen van mas...

turósmácsik 2014.12.31. 13:47:19

@turósmácsik: Összekészítettem két tepsinyit tojásnélküli tésztából.
Begyúrtam a maradék, kétharmadnyi tésztába 3 tojást. Fura állagúan viselkedett a massza, aztán némi lisztezéssel, gyúrással összeállt, most kel.

Hát kíváncsi leszek!!!!

turósmácsik 2014.12.31. 13:49:24

@Babette .: A központ meg a szerelő nem beszélgetnek egymással?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 14:05:58

@turósmácsik: Szerintem jó lesz az utólagos tojásozással is, ha alaposan beledagasztottad.
Azért számolj be róla, légyszi :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 14:06:50

@Babette .: @turósmácsik: A T egy katasztrófa! Tényleg nem beszélnek egymással a szerelők meg az ÜFSZ!

Isley 2014.12.31. 14:40:11

a guacamole jó, :), a T borzasztó :(

BUÉK Mindenkinek!

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.12.31. 15:30:35

@Andrass9: mert nem akartam, hogy ott elkezdjen hátrafelé mutogatni, köpködni ide (nem szeretem az olyat), úgyhogy a legelején letiltottam.De feloldom szívesen, szerintem már rég lenyugodtak a kedélyek.

turósmácsik 2014.12.31. 16:51:29

@Andrass9: Jó lett!
A tojás nélküli kicsit bodag-jellegű, de inkább nevezzük ropinak, úgy bulisabban hangzik, az utólag betojásozott viszont olyan, amilyennek lennie kell. Úgy látszik jó kis izmos élesztőt sikerült felfuttatni.
Csináltam sima sajtos rudat, sonkás-sajtos rudat, köménymagos-sajtos rudat, és baconos csavartat. Ez ízlik mindenkinek a legjobban.

vörösbor(de)minőségi 2014.12.31. 18:48:53

@Waka: kínai.
onnan gyanakszom,hogy megpucoltam és pár órára magára hagytam egy alkalommal-és a méregtől bekékült....
származását tekintve AZ kínai volt.
a sértődékeny fajtából.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 20:19:02

@AnicasubRosa: Szerintem érdemes lenne végigolvasni az elmúlt két év kommentjeit a Blogkocsmán. Mifelénk nem pocskondiáztak titeket.
Azért megértelek, ha a te szemszögedből nézem, csak igen meglepett ...
Sok sikert kívánok nektek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 20:20:07

@turósmácsik: Nem akarsz kicsit küldeni nekünk? Pizsama partyt tartunk a feleségemmel, oszt nem sütöttünk ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 20:21:50

@vörösbor(de)minőségi: Ha a gyökércsomója ki volt vágva (befelé homorodott), akkor valószínűleg kínai volt az istenadta.
Amúgy én a franciával tapasztaltam a kékülést, bár annak a héja is hordoz valami szokatlan színt (mondja egy színvak ...)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 20:23:21

@turósmácsik: Elfelejtettem, hogy gratulálok! Sikeresen vetted az akadályt :)
Ezzel megerősített BUÉK neked és szeretteidnek!!!

Topy 2014.12.31. 21:20:32

@Waka: igen, kínait sikerült elraknia...
nem vicc, az a fajta amit ott termesztenek, kékül

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.01. 03:37:47

@Andrass9: nem, nem, nem így gondoltam! Hanem hogy ott nálunk bárki a kezdeti első felindulásból elkezdje a BK-t szidni :)
utána meg - bevallom becsülettel - elfelejtkeztem róla

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.01. 03:39:26

és minden rosszban van valami jó: egy helyett két blog működik,mindkettő él és virul és ez így jó szerintem :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.01. 07:03:27

Előre néző, egészségben, itókában, barátokban gazdag, jókedvű 2015. évet kívánok minden kocsmatársnak. Meg nem kocsmatársnak is.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.01. 08:43:05

Szép napot!
Boldog éveket kívánok mindenkinek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 09:40:00

Ismét BÚÉK! Hamár túléltük a szilveszteri murit :)
Ami nálunk pizsamapartyvá degradálódott ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 09:42:17

@AnicasubRosa: Nincs is ezzel semmi baj - legalább több hely jut Hagymának és Benikutynak kommentelni :)

Topy 2015.01.01. 09:55:00

Boldog új évet mindenkinek! :)
Nálatok is csak tavalyról maradt kaják vannak a hűtőben? ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 10:03:39

@Topy: Még nem leltem benne ideit. Folyton csak "maradék" kajákat eszünk :(

Isley 2015.01.01. 10:07:11

@Andrass9: szokásos szilveszteri programunk: bátorítjuk a család rettegő fenevadját :DD
BUÉK!

Pinka-Panka 2015.01.01. 10:26:30

Mindenkinek Boldog Új Esztendőt kívánok sok szeretettel.

A receptekhez szóhoz se jutok, mert csak enném. András nagyszerű. még egyszer átolvasom és megcsinálom.

Nálunk van lencse leves, hogy el ne tántorodjunk a megszokásoktól.
Van sült malac is, meg csináltam sajttekercset, finom lettm, de nem szép. Még egy kicsit kellett voln a hagyni a sajtot. Mindegy megettük, holnaptól meg böjt lesz.
Én kikészültem a falatozásoktól. Sajnos.

Pinka-Panka 2015.01.01. 10:33:40

Amúgy Szentendrén, már 18 órától ment az ágyúzás, hajnalig. A kutyám kész volt teljesen tőle, én őriztem, s nem fordítva.

S kezdődjék egy szép év:)

Egy verset is küldök, az új évre, tele reménységgel, örömmel.

Ady Endre:
Adjon az Isten mindenkinek

Adjon Isten békét, kedvet
Asszonyoknak, embereknek,
Sok örömet mindenkinek,
Pénzt, szerelmet, vágyat, hitet.
Gyönyörű-kék itt az Ég.

Úgy szeretném megtalálni,
Úgy szeretnék azzá válni,
Kinek az élet teher:
Az ember könnyen megy el.
Gyönyörű-kék Itt az Ég.

Által-adni úgy szeretném
Sok hirtelen vágyam, eszmém,
Sok drága kincset, nagyot,
Amihez már vén vagyok.
Gyönyörű-kék itt az Ég.

Néha-néha szerelemmel
Telik meg az ilyen ember.
Néha-néha úgy megsajog,
Más bánat, bú és más bajok.
Gyönyörű-kék itt az Ég.

Adjon Isten ifjuságot,
Szabadságot, boldogságot,
Egészséget, pénzt és hitet,
Szerelmet, hírt mindenkinek.
Gyönyörű-kék itt az Ég.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.01. 11:45:00

@Andrass9: ugyan
helyem tengernyi
de igaz a regi malackarajosokhoz szivesebben benezek, az ismerettseg vegett
most megyek kocsit jegteleniteni

Fenchurch68 2015.01.01. 11:53:05

Azt hittem, nagyon nyugdíjas jellegű szilveszterünk lesz, de este tízkor a kedves belerázott a legvadítóbb sínadrágomba és legszexibb bakancsomba, és elmentünk Kiscsillagot hallgatni szabad téren :)

Egy kedves környékbeli lakótárs negyed hétkor ébresztett ötperces tűzijátékkal az ablakunk alatt, ennek az lett az eredménye, hogy már kész a lencsefőzelék, és reggelire megint friss palacsinta készült. Melyhez hasonló jókat kívánok szívből mindenkinek az új esztendőre! (Mármint nem a tűzijátékot, na.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 12:23:50

@Isley: Nálunk a mostani (12 éves) kutyánk mindeddig oda se bagózott a petárdákra, tüzijátékra. Azt viszont idén nehezen tűrte, amikor a szomszéd kertben robbantak a nagy ágyúk. Akkor bedugra a fejét az ajtón egy simogatásra, de azért visszabújt a házába (ami a nappali ajtó és annak zsalugátere közti rés, mert ott belát a nappaliba, a zsalugáter felé meg 5 centis hungarocell tartja a meleget neki :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 12:27:24

@Kató néni: A palacsinta már tegnapelőtt elfogyott (mind a 7 darab, amit sütöttem). Currys lencse viszont még van, mert elfelejtettem, hogy az év végén, vagy az elején kell-e enni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 12:29:42

@hagyma: Nekem csak a garázsbehajtót kellett jégteleníteni két napja, amikor is -16,5C (2F) fok volt reggel. Pont erre gondolva, amikor épült a ház, beraktam fűtőszálat a lehajtó betonjába. 2 óra alatt leszárítja a keréknyomot!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.01. 12:37:51

@Andrass9: nincs garazsunk
mind a 3 kocsi szabad eg alatt van
ez szopas
de tul vagyok rajta
hazat mar 2 eve nezegetunk, nem feltetel a garazs, de az nem kerdes, hogy jo ha van

süllőcske 2015.01.01. 13:22:47

Az Új Kör kezdetén, első napján, kívánok mindenkinek külső és belső fényességet.
Izzó parazsat, lángoló serpenyőket, ízeket és illatokat.
Finom szaftokat, pergő bográcsot
Teli fazekat, húspírt a rácson!
Egészségetekre!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 15:28:18

@süllőcske: Néked is sok finomat és szépet az új esztendőre!

turósmácsik 2015.01.01. 18:37:24

@Andrass9: Köszönöm!
A sósakból még van pár darab, küldök néhányat!

Mindenkinek kellemes punnyadással, pihenéssel induló, aztán igény szerint felpörgő, bőségben, egészségben töltött évet kívánok!
süti beállítások módosítása