Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sütőtökös pite

2014.12.13. 07:00 Waka

Igazából olyan piteféle-forma. Pontosabban féle, mert olyan forma az nincs. Szögletes az volt, végül is olyan nagyon talán nem befolyásolta az ízét. A tavalyi sütőtökös süteményt párszor megsütöttem már, gondoltam, legyen most tészta is alatta. A megszokott pitetésztát használtam hozzá, egy fél adaghoz valót.

 

18.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

- 25 dkg búzafinomliszt

- 5 dkg vaj

- fél csomag sütőpor

- 2 evőkanál cukor

- fél pohár tejföl

- 1 egész tojás

- 1 kávéskanál vaníliakivonat

- csipet só

 

A töltelékhez:

- 1 kg sült tök

- 2,5 dl tejszín

- 3 egész tojás

- 1 kávéskanál gyömbérpor

- 1 teáskanál őrölt fahéj

- 4 evőkanál barna cukor

 

A tököt előző nap elkészítettem, mivel elég sok időt vett igénybe a sütés. Fűrésszel nyisszantottam egy negyed tököt.

 

1.jpg

 

Öregebb kockákra vágtam, és fóliával letakarva szűk két óra alatt puhára sütöttem. Igazából pároltam, de a cél az volt, hogy lágy maradjon a húsa.

 

2.jpg3.jpg

 

A lágysággal nem is volt hiba, kicsit hagytam hűlni, majd kikanalaztam a héjából. Villával simán krémesre tudtam keverni, nem kellett hozzá a krumplinyomó.

 

4.jpg

 

Másnap reggel lágy tésztát gyúrtam. Először a vajat összemorzsoltam a sütőporos liszttel.

 

5.jpg

 

Beleszórtam a többi száraz hozzávalót, beleütöttem a tojást, hozzáadtam egy kanál tejfölt és a vaníliakivonatot. A többi tejfölt apránként adagoltam a tésztához, nehogy túl lágy legyen.

 

6.jpg8.jpg

 

Kivajaztam a tepsit.

 

7.jpg

 

A tésztát a deszkára borítottam, és nagyjából megfelelő méretűre nyújtottam,

 

9.jpg

 

aztán belesimítottam a tepsibe, levágtam a felesleges részeket, és elkezdtem vakarni a fülem tövét.

 

10.jpg

 

A kérdésben elolvasott receptek szerint ilyenkor száraz babbal vagy a direkt erre a célra gyártott kerámiagyöngyökkel kell feltölteni a tepsit, hogy a tészta ne púposodjon fel sütéskor. Mivel én babot nem ehetek, már évek óta nincs itthon egy szem bab sem. Olyan gyöngy meg aztán pláne nincs. Szóval álltam és vakartam. A vakarás - mint rendesen - most is segített. Kimentem ez erkélyre, és leakasztottam egy zacskó tavalyi törökmogyorót. Tiszta szerencse, hogy lusta voltam megtörni. Ráterítettem egy darabka sütőpapírt a tésztára, és teleöntöttem mogyoróval.

 

11.jpg

 

Hármas fokozaton 20 percig sütöttem.

 

14.jpg

 

Míg a tészta sült, elkészítettem a tölteléket. Valljuk be, nem volt nagy kunszt. Alaposan összekevertem a hozzávalókat és kész.

 

13.jpg

 

A krémet ráöntöttem a tésztára, és hármas fokozaton egy órát, majd kettesen még fél órát sütöttem. A híg töltelék átkozott nehezen szilárdult meg, ugyanakkor nem akartam, hogy a tészta elégjen.

 

15.jpg

 

Az alja minden igyekezet ellenére bokszos lett kicsit, de szerencsére meg nem égett. A tészta roppanós, a töltelék krémes lett, langyosan ettem. Másnap mikróban melegítettem meg egy kicsit, addigra ugyan megpuhult a tészta, de úgy is finom volt.

 

16.jpg

 

A leeső tésztát összegyúrtam, kicsit kinyújtottam, kibéleltem vele egy bögre alját, egy kanál tölteléket pettyentettem bele, és a tepsi mellett megsütöttem. Kis jutalomfalat.

 

17.jpg

45 komment

Címkék: tojás sütőtök tejföl gyömbér fahéj barnacukor törökmogyoró

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr596975897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.13. 08:30:58

Szép napot!
Nagy erőkkel főzöm az ebédet, csontleves, rántott csirke, zöldséges rizsa lesz.

látjátok feleim szümtükkel 2014.12.13. 08:41:34

Egy pohár teához reggelire kiváló lenne belőle egy adag.

A krémbe nem lenne jobb a tojás fehérjét habként keverni? Esetleg gyosabban megsülne, mivel lazább, levegősebb lenne.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.13. 08:59:32

waka, szívem, ez minden, csak nem pitetészta.
ettől még biztos finom:D
a nagydobosi használata meg plusz pont

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.13. 09:00:16

Nekem ez a pumpkin pie nem jött be már az USA-ban sem. Nagyon szeretem a sült tököt, de abból nem nagyon főznék (sokan készítenek töklevest). A csuda érti miért? Tán mert nem vagyok édesszájú?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.13. 09:10:30

@Andrass9: Mi s sütőtökből inkább csípős jellegű levest szoktunk főzni. Meg is lepődtem egy "dailykitchen" recepten, hogy milyen édes pancs is lehet.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.13. 09:36:36

Na, húzok a kertbe csicsókáért.

Topy 2014.12.13. 10:00:01

na jó, de kimaradt a lényeg: milyen lett a mogyoró? :)

Fenchurch68 2014.12.13. 11:15:34

@Andrass9: különböző iskolai programok büféjében menőztem többször sós-borsos-kéksajtos sütőtökös töltelékkel, nem pitetésztával ugyan, hanem csak muffinformába hajtogatott bolti rétestészta alappal. Mentségemre szolgáljon, hogy mindig sok kellett belőle.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.13. 11:22:09

@Topy: A lépcső és az orangutan a kedvenceim!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.13. 15:12:54

@Topy: Ami a mogyorót illeti, ennyi idő alatt semmi nem történt vele.
Közben főzök egy lecsót a múltkori paprikából.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.13. 15:45:06

@Waka: A lecsó elfogyott, viszont kaptam egy kilónyi szép, apró bogyiszlói paprikat! Már hármat be is termeltem belőle reggelire.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.13. 21:44:04

Megfőtt a poszt, meg is ettük! Már csak meg kell írnom :)

Topy 2014.12.14. 10:35:45

@Andrass9: @Waka: legközelebb tisztítva kell belerakni :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.14. 11:23:05

Szép napot!
@Topy: Arra is van már terv.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 11:24:00

mar 2 kenyer elkeszult
jok
meg van rajtuk finomitanivalok, de jok es Mary elvezi

nekem a sutotok nem edes, bar nem kedvencem
ezt azert tesztelnem

rohadt banannal biztos job
www.origo.hu/tafelspicc/recept/20141213-ami-paleo-vagy-vegan-lehet-zsenialis-is.html

es meghogy filleres, 3 banant sutsz masfel oraig
de lehet otthon igyen van az aram

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.14. 12:24:00

@hagyma: Nem lehet olyan rossz, én inkább égetett cukorba forgatnám, aztán leönteném rummal, egy kis vaníliamártással tálalnám. Én tűzhelyátalányt fizetek (gáz), akár mehet egész nap, ugyanannyi a számla. Most is megy, mert a tetején kél a kiflitészta.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 12:59:44

@Waka: hat azerrt egy sult banant nem sutnek masfel oraig, megha ingyen lenne is a villanyaram
a sult bananhoz amugy sem kotnek jo emlekek
mikor 15 evem vagy mar tobb is kijottem egy hotel tetejen dolgoztam Miamiban
1 dollar volt az ebed, de hat nem volt nagy szam
de ugy negyedik -otodik nap meglattam, grillcsirek, jol megpiritva, sultkrumpli
mennyorszag
fullra szedettem a tanyeromat es mi volt?
mezes csirke sult banannal
fordult is ki a szambol
mikor rakeszulsz a jo fuszeres jol lepiritott sultcsirkere, meg a lathatoan jol atsutott krumplira....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 13:11:51

@hagyma: Lásd még: Honey Baked Ham ... Grrrrrr

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 13:16:06

@Andrass9: nem is eszi mar Mary sem:)
1-2 kajat mar meg tudok enni gyumolccsel, de pl mezzel nem

karacsonykor marad a sult sonka, nem kacsazok
egeszben sutve
csontos valtozat 4-5 kg koruli
semi mez
azxutan ujevkor indul a bablevesprogram

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 13:19:47

@hagyma: Pedig a Whole Foods-ban kapsz szép kacsát is. Láthattad a posztokban, hogy a világ legegyszerűbb dolga kacsát sütni egyben. És milyen finom lesz - na az megéri azt a kis munkát vele.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 13:26:47

@Andrass9: ah muindig felmerul, de ha sutok, akkor nem karacsonyra
Mary meg sosem evett lehet nem kedvelne
pulykat sem szeretjuk, egyszer eszunk evente
a sonka nalunki mar tradicio
nagyon jo minosegut veszunk
megsuti
csinal 4-5-6 fele koretet hozza
utana amaradekbol kutyul valamit, asszem kaposztaval
a babl;eves meg az enyem, egy jo na vajdlinggal
abbol meg fagyasztunk is
szoval egy ilyen nagy sonkabol eszunk vagy 16-szor es szeretjuk
valamellik nap volt kacsasutes a stafelpiccen az origon
hat megoszlottak a velemenyek
csirkemeretuek voltak es lefedes nelkul sutottek 1,5 orat
hat nem tudom
egyszer less kacsa, de karacsony nem a kiserletezes helye
vagyis de
eletemben eloszor belvagok egy bajglibe

vörösbor(de)minőségi 2014.12.14. 15:20:54

sütőtök levestől én is ódzkodtam-addíg míg nem ettem.fantasztikus.egyáltalán nem édes,de még csak nem is édeskés.
finom enyhén pikánsra alakitott,pici tökmagolajjal meglocsolt finomság.

kár lett volna kihagyni-nagyszerű étel.mondjuk tény,hogy én nem készítek azóta sem,de már tudom milyen finom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 15:56:06

@vörösbor(de)minőségi: en mar a sweet potatost is megszerettem koretnek

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 16:38:08

@hagyma: Csak figyelmeztetőként: a táfelspicc az szitokszó ezen a blogon :)
Amúgy, ha szar recepteket és értelmetlen butaságokat akarsz, akkor olvasd csak őket ...
A malackaraj jó volt, de elkurvultak az Origó pénzéért.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 16:40:51

@hagyma: Ja, amúgy egy pecsenyekacsa (young duck, duckling) fura egy termet. Egy személynek sok, kettőnek meg kevés. Szerintem, meg tapasztalatom szerint is. Sokkal kevesebb hús van rajta, mint egy azonos súlyú csirkén, sok és nehéz a csontja, meg azért zsír is jön ki belőle rendesen. Viszont az íze ... ha azt zongorázni tudnám?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 16:47:39

@Andrass9: Peter Anna nekem az, akivel szinte semmiben nem ertek egyet / eletvitel, stilus stb.stb./ igy ismeretlenul
es megis kedvelem es tud irni is

igen a malackaraj miatt nezegetek oda, nekem a homar mellett az volt a kedvenc blogom
hat a karaj megszunt, penz vagy nem penz en nem tudom, en kedveltem
a homart tonkretette 8-10 idiota
a homar nem is hianyzik
kajasblogokra viszont meg vevo vagyok
pl a tietekre is
megmagyarazhatatlam a vonzodasom a gasztroblogok irnayaban
ez valami perverzio
Magyar blogok kozul mar nem is latogatok cask akjasat:)

1-kor football!!!!!!!
keretik drukkolni a Patriotsnak es a KC-nek
tobbet tettem fel rajuk, mint ami normalis:)

Te nem kedvelted meg az amerikai focit?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 16:49:33

@Andrass9: na ez az, hogy ha ugy meg tudnam sutni a kacsat, vagy a libat, meg a majukat mint edesanyam, akkor allnek elebe
de sdzerintem nagyon el lehet cseszni
na ezert nem less a karacsonyi fomenu
de egyszer sutok Marynek
szamomra ertelmezhetetlen, hogy eleteben nem evett kacsat, meg libat...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 16:52:10

multkor mazr azt is mondta hajlando lenne megkostolni libamajat /WTF:)/?
krumplipuret es belsoseget nem eszik
januarban rendelek kacsat is libat is majat is:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.14. 16:58:26

@vörösbor(de)minőségi: Nincs bajom a sütőtöklevessel, de nálunk valamiért mindig is édesség volt a nagydobosi, esetleg könnyű vacsora.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 17:07:46

@hagyma: Egy óra alatt nekem nem sül át, de a sütőm nem is tud 240C-t, ezért én befedve 160-on 3 órát párolom, majd a végén grillel rápirítom a bőrét ropogósra. Dehát én nem is vagyok stárséf ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 17:31:10

@Andrass9: ez a letakaras hianyzik nekem is
meg a csirket is foliazom, ami konnyusulyu versenyzo
azt kommenteltek, ha sos oldatban hagyod , akkor nem kell lefedni
hat nem tudom
ha en kacsat fogok sutni en lefedem, mint a pulykatis

vagy alufoliazom
bar en a fedos tepsit, legyen az agyag vagy lemez, jobban preferalom nagyobb szarnyasoknal
csirke mehet a jenaiba alufoliaval

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 17:39:44

@hagyma: Nekem van akkora jénaim, aminek fedele van és belefér a kacsa. Van viszont igazi pulykasütő lábasom is, aminek van fedele, és épp befér a sütőbe, csak kicsit nehéz, mert vasból van, és van benne anyag. Egy 7 kilós pulykát elbírna, de soha nem sütök itthon pulykát :)
A sóoldatban áztatás valóban szaftosabbá teszi a baromfit, csak ritkán van rá időm, vagy elfelejtem :) De attól még fedni kell.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 17:41:38

@Waka: A nagydobosi tök az nálunk is édesség. Csak úgy magában, jó pirosra megsütve. Ha nem elég édes, akkor teszek rá mézet, mazsolát, diót. Ezt odakinn tanultam, ahol pici tököt vágtak félbe, és azt lehetett tölteni ílymódon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.14. 17:42:20

@hagyma: Nem szeretem a focit. Legyen az amerikai vagy európai :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.14. 17:52:57

@Andrass9: a felesegem amerikai
egyszer egy evben sutunk pulykat
erre tobb alkalmas eszkozunk is van
szerintem is kell fedni

meg egy ora es kezdodnek a meccsek
en szeretem a /amerikai/ focit

ha ma nem nyer a pats es a Chiefs, akkor en sem

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.14. 18:26:47

@Andrass9: rozmaringot is próbálhatsz rá. én szeretem, de nagydobosira nem, csak az íztelen sonkatökre

vörösbor(de)minőségi 2014.12.15. 16:15:42

@Waka: igen láttam a képen a "márkát"és irigykedtem is mert sajnos nem lehet kapni ilyet csak elvétve.
gyerekkorban szinte kizárólag ezt sütöttük-emlékeim még innen.
mostanság már csak a sonkatök/kanadai...ki hogy nevezi-kapható és a legritkább esetben látok olyat mint a tiéd.az meg külön tetszett,hogy majdhogynem flexel hasítottad ki a szükséges részt:))))
süti beállítások módosítása