Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz. 2012 április óta több, mint kétmillióan töltötték le valamelyik oldalunkat. Ennek nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan olvasnak is minket! Reméljük, érdemes dolgoznunk, és továbbra is sok olvasónk lesz!

Friss topikok

  • MadMary: @Waka: Ah...! :-) Egyébként, hogy hencegjek, én is szoktam levendulás panna cottát készíteni, ha e... (2018.02.23. 21:16) Panna cotta
  • CID: @Dikusz: Hogyne emlékeznék, hirtelen rám ilyesztettél, hogy nem ismerek egy becsület süllyesztőt, ... (2018.02.22. 21:41) Kakasaprólék leves
  • CID: @Dikusz: A Szamos utca környékére jársz látogatóba a barátaidhoz, és még nem voltál a Kiskakas Csá... (2018.02.22. 12:32) Kakas
  • Kumari aki Nilüfer: Engem felettébb érdekelne, csak nem alkalmas az időpont. sajnos. (2018.02.22. 11:51) Mandulás kenyérpuding
  • Fenchurch68: @Kumari aki Nilüfer: @MadMary: Bizony van, nekem a sok-sok éven át nagyon rémes, egyre súlyosabb l... (2018.02.19. 17:17) Paradicsomos húsgombóc

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (59) alma (26) almaecet (10) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (4) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (10) babér (29) babérlevél (31) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (6) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (5) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (14) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (8) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (6) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bőr (2) bor (17) borecet (8) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (3) borókabogyó (20) bőrősháj (2) bors (165) borsikafü (4) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (4) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) Cajun (2) cajun (3) cajun fűszerkeverék (12) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (54) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (27) citromnád (10) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (5) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (40) csilipaprika (38) csilipaszta (16) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (21) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (4) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (13) csombord (3) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (23) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (81) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (9) C vitamin (2) dagadó (3) dara (2) daragaluska (2) darálthús (23) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (13) egres (3) élesztő (45) ementáli (4) eper (3) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (25) fánk (3) farhát (2) Farkas András (9) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (34) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (71) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (277) fokhagyma granulátum (8) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (16) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (9) garnélarák (4) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (55) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (56) gyömbér (78) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (214) hagymakarika (2) hagymalevespor (4) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (13) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (12) helcli (2) hétfűszer (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (15) jalapeno (19) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (6) kacsamell (5) kacsanyak (2) kacsazsír (25) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (6) kakukkfű (33) kakukkfü (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (24) kapor (28) kapormag (7) káposzta (10) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (14) karalábé (20) karamell (3) kárász (5) kardamom (16) karfiol (18) kávé (2) kecsap (5) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (4) kelkáposzta (15) keményítő (6) kemény sajt (2) kenyér (20) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (4) kifli (12) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (2) királyrák (3) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kocsonyahús (2) kókusz (2) kókuszkrém (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (8) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (56) köménymag (7) konyak (3) könyv (2) koriander (23) koriandermag (15) köröm (19) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (99) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (15) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (3) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (8) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (2) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (20) lila hagyma (8) lila spárga (2) lime (31) lime levél (6) liszt (66) lucullus (3) Lucullus (5) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (18) majoranna (53) mák (10) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (9) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (18) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (28) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (4) mussel (2) must (4) mustár (47) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (9) olajbogyó (6) oldalas (24) olíva (2) oliva (16) olívaolaj (7) olivaolaj (71) orda (2) ördögszekér (4) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (6) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (24) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (96) paradicsomlé (17) paradicsompüré (19) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pecsenyekacsa (2) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (99) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (25) pirítós (2) pirospaprika (48) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (16) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (28) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (3) rókagomba (3) római kömény (28) római saláta (7) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (44) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (38) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (5) salotta (22) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (105) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (6) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (17) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (128) sodó (3) sólet (2) sonka (14) sonkahagyma (3) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (12) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (4) szalonna (48) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (18) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (23) szegfűgomba (4) szegfüszeg (4) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (33) szezámmag (9) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (17) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (6) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (63) tejfel (38) tejföl (62) tejszín (64) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (6) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (4) tócsni (2) tofu (2) tojás (151) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) töpörtyű (5) torma (5) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (22) TV paprika (4) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (28) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (156) Váncsa (2) vanília (21) vaníliakivonat (11) vaníliás cukor (8) vargánya (13) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) vereshagyma (2) virsli (7) víz (13) vörösbor (13) vöröshagyma (87) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (34) zellergumó (20) zellerlevél (18) zellerszár (19) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldbors (2) zöldborsó (28) zöldpaprika (51) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (4) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (38) zúza (4) Címkefelhő

Barbecue csirke grillen (füstölve)

2014.11.13. 07:00 Andrass9

A grill és a BBQ gyakran öszekeveredik a szótárunkban, pedig eléggé eltérõ fõzési módokat jelentenek. Amíg grillen általában hirtelen nagy parázson sütünk, addig a barbecue alacsony hõmérsékleten lassan sült/füstölt elkészítést jelent.

10.jpg

Elég nagyméretû és fedõvel rendelkezõ faszenes grillen azért lehet próbálkozni a lassú sütéssel. A lényeg, hogy az egyik oldalán rakjunk csak tüzet, tegyünk esetleg egy nagy alutálcába vizet is, hogy hûtsük, valamint a parázs közelébe rejtsünk el valamilyen illatos fadarabot, ami majd füstölni fog.

Hozzájutottam egy kapirgálós csirkéhez, amit méltónak itéltem, hogy kipróbáljam rajta - tudok-e BBQ csirkét készíteni. Nomeg ezt a kiterített csirkét is ki kellene már próbálni. Kettévágtam hát a csirke gerincét.

11.jpg

Szépen kiterítettem, majd egy határozott nyomással a mellcsontjára szépen kilapítottam.

12.jpg

Meggyújtottam egy kéménnyi faszenet (ez a grill begyújtó csõnek a gúnyneve), a parázs mellé tettem 3 - még a metszésbõl visszamaradt - szép sárgabarack faágat, hogy az majd elkezd ott nekem füstölni. Az alutálcán még volt kevéske fûrészporom, azt is benne hagytam a grillben.

13.jpg

A csirkét besóztam, majd a parázzsal átellenes oldalra fektettem.

14.jpg

Rátettem a grillre a tetejét, és addig állítgattam a szellõzõnyílásokat, míg olyan 120 fok körüli nem lett a grill belseje.

15.jpg

Most volt idõ egy szuper házi barbecue szósz elkészítésére, mert azzal csak a végefelé kell a madarat megkenni. Össze is készítettem minden jót hozzá:

  • 4 ek barnacukor
  • 1 fej vereshagyma
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 zöldpaprika
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 4 ek ketchup
  • 2 ek mustár
  • 2 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek Worchestershire szósz
  • 2 ek A1 szósz (amerikai, elég ecetes szósz, amit minden húsra rátesznek, mint a németek a generálszószt)
  • bors, só

16.jpg

Persze nem minden került fel a képre, mert ezt a receptet is az adott pillanatban alakítom a hangulatomhoz. Felaprítottam még 3 sárgabarackot is, mert egy kis gyümölcs nem árt a szósznak. Felkockáztam a hagymát, zöldpaprikát, felszeleteltem vékonyra a gyömbért.

17.jpg

A vajon megpirítottam a barnacukrot, amig felolvadt és kicsit karamellizálódott.

18.jpg

Amíg a cukor megbarnult, ellenõriztem a grill hõmérsékletét, de rendben volt - most is 116C-t mutatott a hõmérõ. A cukros vajba belekevertem a hagymát, zöldpaprikát és alaposan megdinszteltem. Hozzáadtam a barackot is, hogy puhára párolódjon. Amikor már a barack is puha volt, beleöntöttem a paradicsomsürítményt, a ketchupot, szószokat és a mustárt.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Eltelt már egy óra, mióta a csirke a grillben fekszik, ellenõriztem a melle húsának hõmérsékletét, nehogy túlsüssem. Semmi gond, még csk 47C fokos, van ideje füstölõdni.

23.jpg

Készítettem képeket, ahogy a grill gyengéden füstölög, de nem látszik a füst. Visszatértem hát a szószhoz, amit botmixerrel símára pürésítettem. sóval, ecettel és borssal ízesítettem és még megkapta a mézet is. A jó BBQ szósz általában édes, hogy sötétre karamellizálódjon a húson a cukor, valamint savanyú, hogy kompenzáljuk az édességét :)

24.jpg

Mivel annyi szószt nem lehet készíteni, amennyi csak egy csirkéhez kell, általában lesz egy-két kisüveg, amit kidunsztolok más alkalmakra.

25.jpg

Két óra elteltével a csirke már 67 fokos, ami elég közel van a "kész" állapothoz, kezdhetem kenegetni a szósszal.

26.jpg

Szép piros bevonat, de elég lassan sül rá a baromfira

27.jpg

Sebaj, megpakoltam két alutálcát szeletelt cukkínivel és pár szelet padlizsánnal, és azt is feltettem a grillre, de a parázs fölé.

28.jpg

Húsz perc múlva megfordítottam a csirkét, hogy a belsejét is kenegethessem.

29.jpg

Fél óra múlva egy utolsó fordítás, 4 szelet padlizsán még kívánt némi meleget, és most már szépen látszik a füst is.

30.jpg

Deszkára kitéve a csirkét még pihentettem 5 percet, mielõtt feldaraboltam volna.

31.jpg

A tányért fotózni csak akkor jutott eszembe, amikor elkezdtem már falatozni belõle.

32.jpg

Zseniálisan omlós lett a hús, a barackfa füstje is szépen harmonizált a BBQ szósz barackjával (naná - ugyanarról a fáról voltak :)

34 komment

Címkék: hagyma méz paradicsom mustár balzsamecet grill gyömbér vaj ketchup kecsap zöldpaprika barnacukor barbecue barackfa BBQ A1 barbecue csirke Worchestershire

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr616759663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.13. 07:33:24

felix ketchup felegyhazi mustar
helyes

mellet miert nem kented be?

Isley 2014.11.13. 07:44:05

igen, én is erre vagyok kíváncsi, a melle miért maradt ki?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 08:31:19

@Babette.: @Isley: Bekentem én azt is rendesen, csak nem tapadt rá eléggé? A szösz tudja. Minden esetre a csirkemellfogyasztók nem reklamáltak :)

Isley 2014.11.13. 08:39:35

@Andrass9: azt hittem valami speciális oka van :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 08:45:59

@Isley: Az is akadt - a fő csirkemellfogyasztó nem szereti az édes BBQ szószt ...

Fenchurch68 2014.11.13. 08:46:56

Ez az egy, ami az új életemből hiányzik: hogy kint lehessen sütni-főzni. (Meg persze a kutya.)
Tegnap az én édes szívem rajtaütésszerűen főzött egy vörösboros marhapörkűttet. Azt mondta, amióta itt lakom, elvonási tünetei vannak főzésileg. (Azért a hagymát fölvághattam én :)
Miután van még két maradék sült csirkecomb, két adag pörkölt, egy fél lábas karalábéleves, és egy jénai púposan rakott kellel, a kacsamell kicsit elhalasztva. De nyugi, ételt nem dobunk ki, legfeljebb átalakítjuk.

Topy 2014.11.13. 08:54:48

@Andrass9: a "bargecue", "kechup", "rátesznek,, mint", "mepirítottam", "csirme", "csirkát" irodalmi fogás vagy elírás? :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.13. 09:01:28

@Topy:

Majd lesz egy idő amikor te is irodalmi fogásokkal fogsz dolgozni. Ha....

Fenchurch68 2014.11.13. 09:19:45

A karamellizálódó cukros kép egy annyira aranyos, kicsit csodálkozó tekintetű, tátott szájú szmájli :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 09:21:27

@Topy: Köszönöm a lektorálást. Szégyen és gyalázat, de nem olvastam át, mielőtt élesítettem, pedig szoktam ellenőrizni a typokat. Érdekes módon a Worchestershire szót nem szoktam félregépelni :)

Topy 2014.11.13. 09:22:06

@látjátok feleim szümtükkel: András is, Waka is összeszedett, tip-top posztokat szokott alkotni, így ez most feltűnő volt, gondoltam megkérdezem
egyébként meg messze van még András attól a kortól, hogy "ha..." :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 09:59:12

@Kató néni: Szerintem a karamellizálódó cukor mindig mosolyog :)

Topy 2014.11.13. 11:18:48

@Andrass9: majd ha már annyiszor írod le, hogy rutinból megy! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 14:52:40

@Topy: Azt nem tudom, hányszor írtam le, de viszont megszámlálhatatlanul sokszor ettem!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.13. 16:35:10

Szép napot!
Csucsu, nyitom az ablakot...
Jut eszembe, nincs meg valakinek az a videó, ahol szétvágás nélkül csontoznak ki egy csirkét?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 18:02:54

@Waka: Teleportra feladva!
Mintha Babette igérgetett volna saját videót egy cvekkedlis baromfiról ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.13. 18:59:53

@Andrass9: Elfelejtettem az ablakot, hívhatom az üvegest.
@látjátok feleim szümtükkel: @Babette.: Hát sajna...
Anno mintha PO posztolta volna a facebook-on.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 19:05:03

@Babette.: "Reorganize nature a litlebit ":)
Remek!!! Köszi a videót, ezt meg kell próbálnom!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.13. 22:13:33

Yippeeee! Sikerült marcipánt készíteni :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.14. 18:02:18

@Waka:

Mibő, miből. Hát marciból meg pántból.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.14. 20:18:25

@Waka: Van a Lidliben mandulaliszt (kb 3500/kg), van itthon porcukor. Más nem nagyon kell hozzá. Esetleg egy kis keserűmandula aroma. 40 dkg mandula, 20 dkg porcukor, 20 dkg kristálycukor felfőzve 0.7 dl vízzel, majd a robotgépre bízni a keverést. 85 dkg 1:1-es marcipán házilag 1550 Ft. nem egy rossz érték!
A borításnak valóhoz még 2 rész porcukrot kell hozzá gyúrni, hogy bevonóképes legyen.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.14. 20:33:13

@Andrass9: Csak kötekedtem, hátha van valami frankó recepted búzadarával és aromával. Egyszer kóstoltam olyat. Brrr...

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 20:39:35

vettem csontos-bőrös karajt, konfitálni szeretném, valami ötlet fűszerezésre?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.14. 20:46:27

@Babette.: A sertésnek nagy barátja a són-borson kívül a zsálya, kömény, babér és a fokhagyma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.14. 21:49:41

@Waka: @Babette.: Szerintem meg a majoranna, de nem megyünk késre :)
Konfitált sertést (na jó, szóval zsírban lesütöttet) nagyanyáim majorannával fűszerezték, meg borssal a són kívül. Más semmit nem használtak. Ez persze nem zárja ki semmilyen más fűszer használatát, ami tetszik!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.14. 21:50:22

@Waka: @Babette.: Ja, a karaj tényleg szereti a köményt!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.14. 21:51:47

@Waka: Nem semmi gondolat, de - ha nem haragszol - nem próbálom ki...