Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Egyben sült ropogós kacsa

2014.07.21. 07:00 Andrass9

A poszt a biokacsák elkészítésének utolsó témája. Ez a második biokacsa egyben várta meg élete végsõ állomását a csodahüttõben. Jönnek a fiamék, de a kislyány nem ér rá, akkor szüret! Lehet kacsát sütni :)

10.jpg

A feladat nehezített terepen zajlott, mivel a gyerekek nem esznek semmilyen keményítõt, tehát aképpen kellett a köretet is elkészíteni. Ez persze nem okozhat gondot annak, aki sok wok zöldséget csinált már.

A kacsát már elõzõ nap kiolvasztottam, bõrét bevagdostam és kiadósan besóztam, borsoztam. Az éjszakát így töltötte a hûtõ hideg sarkában.

11.jpg

Mivel egy kacsa két embernek kevés, egynek meg sok, tovább kutakodva a csodahüttõben, két libacombot találtam. Gondoltam, csak nem vesznek össze egy tepsiben? Annak bõrét is bekockáztam, sóztam mindkét oldalon, majd egy méretes serpenyõben kisütöttem a zsírját és megpirítottam.

12.jpg 13.jpg

Irány a kert fûszerekért:

  • petrezselyem
  • kakukkfû kétféle
  • oregano
  • snidling
  • oregano (másik)
  • zsálya

14.jpg

Kellett még 5 hagyma, amik mellett leltem egy vérnarancsot is a kamrában.

15.jpg

A sülthöz minden elõállt, lehetett bekészíteni a tepsibe a dolgokat. A zöldfûszereket felaprítottam, a hagymákat felkarikáztam. A kacsába beletuszkoltam a vérnarancsot és alaposan belenyomogattam a zöldfûszer halomba, az üvegtepsit kizsíroztam a libacomb zsírjával és kagymakarikákkal megágyaztam a madárnak. A libacombokat a kacsa mellé szuszakoltam. Éppen belefért az egész a fedeles jénai tepsibe.

16.jpg 17.jpg 18.jpg

Hogy a liba se égjen hozzá a tepsihez, hagymakarikákat dugtam az üveg és a madár közé, meg a tetejükre is szórtam jócskán.

19.jpg

A madár lefedve ment a sütõbe 200 fokra 3 órára.

Ezalatt nekiláttam a körítés elkészítésének. Ami zöldséget találtam, mind összeszedtem:

  • portobello gomba
  • sárgarépa
  • cukkíni
  • zöldspárga
  • cukorborsóhéj
  • hagyma

20.jpg

Minden zöldséget felkockáztam/karikáztam külön tálakba.

21.jpg

Mire mindezzel végeztem, a kacsa is megpuhult, ideje kimenekíteni a jénaiból és rendes ropogóssá pirítani. A nagy ráccsal rendelkezõ tepsimbe szépen elfértek egymás mellett az alkatrészek, de a rács kiemelte õket a szaftból, mehettek vissza a sütõbe további másfél órára.

22.jpg

A legnagyobb serpenyõmben csöpp oliván megpirítottam a zöldségeket. Csak annyira, hogy ropogós maradjon, ne fõjön szét. A sárgarépa alá mokkáskanálnyi cukrot is szórtam, mert az jó. Mindet egy nagy tálba borítottam és összekevertem.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Egyedül a gomba részesült eltérõ bánásmódban, lévén feleségem nem szereti. Azt borsoztam, sóztam és a prítás után külön tálba tettem.

27.jpg

Innentõl eléggé zavaros a történet, mert mindenki nagyon éhes volt már (én is), így a fotózás eléggé ritkán sikerült. Egy nagy marhahúsleves is fõtt, benne egy nagy darab marhanyakkal és egy tehén térgye kalácsával.

28.jpg

Feleségemmel osztoztunk a kacsa hátán, mert az nagyon jó. A hasába tömködött petrezselymet nem ettük meg, de én a narancsot bizony felfaltam. A szárnyakat én ettem, míg feleségem egy libacombot.

29.jpg

Fiamék a mellével hadakoztak, de az kevésnek bizonyult, vettek ki egy-egy kacsacombot is maguknak:

30.jpg

Egy árva libacomb maradt meg a sültbõl, de estig valahogy az is eltûnt a tepsibõl.

31.jpg

A zöldségköretbõl maradt, azt becsomagoltam "doggy bag"-nek számukra. Sütemény persze nem volt, mert az tiszta keményítõ lenne :)

Hogy milyen volt?

A biokacsának továbbra sincs párja! A szaftját még egy hétig ettük zsíroskenyérnek.

Köszönjük!

34 komment

Címkék: kacsa bio hagyma zsálya kakukkfű oregano snidling petrezselyem libacomb vérnarancs

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr16309411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2014.07.21. 08:43:23

ez igen jó lehetett! :)
bár mióta egy túlméretes robbanós kacsa felgyújtotta a sütőt, azóta óvatosan bánok ezekkel a jószágokkal
az is igaz, hogy azóta le lett cserélve a tűzhely, az alja már villany

Topy 2014.07.21. 08:45:16

brékingnyúz!
csütörtöktől kengurusteak az abc-ben hátrébb alló négybetűsben :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.21. 09:52:07

@Topy: Amennyire emlékszem, elég kemény hús. Én csak kuriózumként próbáltam meg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.21. 09:52:52

@Topy: Hogy a szöszben robbant fel az a kacsa? Beletettél valami festékes flakont?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.21. 09:58:12

Hogy OFF is legyek: az Aji Cristal (nem nyomdahiba) csilipaprikát megkóstoltam. Eszméletlenül finom gyümölcsös íze van kis bodza felhanggal és csak annyira csíp, hogy még a magjait is megettem! Állítolag ez az Aji tipusú paprikákra mind igaz, de nekem csak ez kelt ki idén.

Topy 2014.07.21. 10:01:09

@Andrass9: nagy volt és igencsak zsíros, hiába szurkáltam meg a bőrét, egyszer csak durrant egyet, telefröcskölte zsírral a gázsütőt, az meg azonnal be is gyújtotta a szétfröcskölt zsírt
azóta méretkorlátozás van, ha egyben sült kacsáról van szó :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.21. 11:21:15

@Topy:

A kacsa illetve minde bőrös alkatrész durrogni-fröcsögni tud ha még nincs kisülve belőle a víz. Wzéer célszerű a bőr felületén vá

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.21. 11:22:15

Ezért célszerű a bőrön vágásokat ejteni.

Valamit bohóckodik a gép.

Topy 2014.07.21. 11:54:11

@látjátok feleim szümtükkel: előtte több legendás késes gyilkos munkamódszerét analizáltam, a kapott adatok szintézisének eredményeképp tudományos alapossággal lett megdöfödve a dög, és mégis
szerintem ez valami szeparatista öngyilkos merénylő lehetett

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.21. 17:45:39

@látjátok feleim szümtükkel: Ahogy ez a fenti fotón is látszik! Viszont azért alapvető differencia, hogy a nálam szóban (tepsiben) forgó kacsa nem bővelkedett a vastag robbanós zsírrétegben, lévén szabadtartású szaladgálós állat volt.
Viszont nagyon finom!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.21. 20:41:23

@susztertangó: Nekem off, de én nagyon válogatós vagyok ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.07.21. 21:02:35

Szép estét!
Jól hangzik, a kacsát különösen szeretem. Párszor át kellett olvasnom, de azért kikerekedett az eljárás. :)
Mondjuk, nálam ha kacsa, akkor római tál, aztán köpködhet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.22. 09:10:32

@Babette.: Ezek a futkározó biokacsák nehezen puhulnak a tenyésztőjük szerint. A 4,5 óra elegendő volt a kacsának, a libacomb teljesen szétesett.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.22. 09:56:53

@Andrass9:

A libacombot ki kellett volna venni amikor puha lett, majd csak pirítani kellett volna visszatenni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.22. 12:21:52

@látjátok feleim szümtükkel: Az már túl sok macera lett vóna. Elfogyott így is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.22. 19:49:13

Rendes esőben van részünk. Már 25 mm lejött, és még esik. Ha így folytatódik, megint megúszom a tó utántöltését.
Mivel elfogyott a kovászos uborka, drukkoltam az esőért.
Ez az eső felgyorítja az uborkáim növekedését, és az újabb meleg beálltakor tudok megint eltenni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.07.22. 19:56:11

Szép estét!
Hazaértem, esik, vasárnap kapa.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.22. 20:36:57

@Waka: Jó estét!
Ellenőriztem az uborkát, és le kéne most szedni, de már setét van. A focipályán állt a víz, ami jelentős mennyiségű esőt jelez errefelé. A locsolórendszert szerencsére már tegnap kikapcsoltam.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.22. 20:39:34

Nálunk délelőtt volt eső, esete felé már lehetett gyomlálni, meg nézni, hogy a gomba macerálja a szőlőt.:(

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.22. 21:33:14

@Andrass9:

Óránként nem lehet, még kétnaponta sem. A szomszédnak kivitt egy körtefáját, és a szőlőjét is viszi, nekünk csak saját célra ( nem bornak ) való mennyiség van, kétnaponta permetezem,illetve minden eső után. A pradicsom viszonylag ól tűri, de van olyn fajta, amit nagyon szeret, és azt a permet sem védi meg. Egyébként a bordói lé nagyon jó rá, de a meleg, pára és a zomszéd kezeletlen kertje most nagyon egybeért.
Az őszibarack nagyobb részének a mag vége felőli vége elkezdett rothadni, alig volt hibátlan mennyiség, és ráadásul ízetlen is volt.

A fekete paradicsomból beért az első, a csuma felőli rész zöldes-feketére váltott, a másik része pirosra ért, nagyon jól néz ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.22. 21:51:14

@látjátok feleim szümtükkel: A legnehezebb úgy harcolni, hogy a környezet nem kezeli a növényeit, mert állandó az utánpótlás :(

susztertangó 2014.07.24. 17:39:00

@Andrass9: Nehéz. Olvastam valahol, hogy egy "gyüttment" vett valahol egy telket és ott "bio" módon kezdet gazdálkodni. Persze sok baja volt a kártevőkkel, de a helybeliek hagyták egy-két évig. Történt, hogy egy szezonban kevesebb volt a kára és vitte bevizsgáltatni. Lógó orral ment haza, mert elzavarták, a vizsgálatok kimutatták a permetezést. Ámbár belátta, ugyan lőttek a bioizének, de a szomszédja jó szívű, nem bírta nézni mit ügyetlenkedik és szó nélkül, hálát nem várva jól megpermetezte a kertjét amikor nem volt otthon. :-(

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.24. 20:56:18

@susztertangó:

Nálunk a kora tavaszi permetezések óta a fák nem kaptak vegyszer. Ennek köszönhetően a körte és az alma kb. fele lakóval is rendelkezik ( és sok a rothadásnak indult is ). Ezt vajon megvenné valaki jó pénzért, mint bio gyümölcsöt? Nem reklamálná az árukapcsolást?

susztertangó 2014.07.25. 05:31:05

@látjátok feleim szümtükkel: Mikor még voltak "batyusok" a piacon, meg szekeresek, Anyám mindig alkudott az árúra, vidéki volt ő is. Ez megmaradt bennem- a szekeresek/batyusok meg eltűntek. Így csak annyi maradt, hogy körbejárom a piacot és próbálom megjegyezni, mi hol olcsóbb és elfogadható minőségű. Pár éve a nagyon apró szemű beérett paradicsomokat bagóért vesztegették, ebből vettem sokat - ma jó drágán, koktélparadicsomként.Lehetséges, hogy a Biopiacokon elfogyna a kukucos gyümölcs, hiszen láthatóan nem mérgezted meg. A kukacokat meg kell mosni, aszalni, forró csokiba hempergetni és desszertként kínálni. Ameddig ló van, addig veréb is.
süti beállítások módosítása