Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sörben párolt tarja szeletek

2014.07.17. 07:00 Andrass9

Hozott a feleségem egy darab szép tarját a hentestõl, hogy ez biztos jó lesz nekem.

... biztos ...

Azért felszeleteltem és be is fûszereztem sok szecsuáni és fekete borssal, mert most éppen ez volt kéznél, hogy meg ne romoljon.

21.jpg

Mivel épp senki nem akarta megenni, ezért a hûtõ 2C-os részére betettem, hogy ott szépen eláll majd, mire kellene. Azután eltelt pár nap, és hirtelen kellett valami hús a kelkáposztafõzelékhez (nekem nem nagyon, mert én azt úgy eszem, ahogy van:) A már sokszor emlegetett indukciós rezsó három év letelte után megadta magát, kellett hát egy újabbat vennem. Itt az alkalom, hogy kipróbáljam mit tud az új!

Túl sok hozzávaló nem kellett, de azért azt összeszedtem:

  • 4 szelet tarja
  • 4 ek disznózsír
  • 1 doboz sör
  • 3 fej vereshagyma
  • 5 girizd fokhagyma
  • köménymag
  • rozmaring és kakukkfû a kertbõl

10.jpg

A húst felszeltem 3 cm vastag szeletekre még pár napja és bedörzsöltem fekete és szecsuáni bors keverékével, majd leraktam a hûtõbe pihenni. Most elõvettem az öntöttvas fazekamat, amibe beleszórtam egy kávéskanálnyi köményt és feltettem az indukciósra a teraszon. Amikor elkezdett pattogni és jött az illata is, hozzáadtam a zsírt. Jól felforrósítottam, majd a húszszeleteket kettesével lepirítottam az edényben mindkét oldalán. Menet közben derült ki, hogy sózni elfelejtettem, ezért a már megpirult húsokat megszórtam bõven nagyszemû sóval. Kitettem tányérra, majd az edénybe dobtam a nyolcadolt hagymákat, a fokhagymát és a friss fûszereket a kertbõl.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Kicsit megpároltam a hagymát, majd ráfektettem a hússzeleteket a fûszeres hagymaágyra. Nyakonöntöttem 2 dl sörrel és lefedtem a fazekat (lehetett volna lábas is, de az nincs). Mivel volt idõm bõven, megcsodáltam, mekkora új tavirózsa virágzik a tavamban. Sok idõt nem hagyott a hús, mintha elpárolgott volna a sör!

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Sebaj, felöntöttem a maradékkal (mert persze közben megvámoltam a dobozt), levettem a rezsót minimumra, és hagytam tovább párolódni. összesen két órát pároltam, de már csak vízzel öntöttem fel, nem sörrel (az elfogyott). Ekkor kihalásztam a vajpuhára párolódott szeleteket a zsírból. A zsírt leszűrtem, és a hűtőbe rejtettem (de nem eléggé, mert már másnapra hiányzott a fele).

19.jpg

Vacsorára kelkáposztafõzelék volt (kedvencem), amihez ezt a húst szervíroztam kettõnknek. Ritkán eszem "feltétet" a főzelékre, de most kivételt tettem, és nem bántam meg.

20.jpg

Feleségemnek is nagyon izlett ...

Végül is nem volt baj, hogy nem sóztam az indulásnál. A párolás alatt felvette a sót, ahogy kellett!

35 komment

Címkék: sör hagyma fokhagyma tarja kelkáposzta kömény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr106471153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2014.07.17. 12:03:16

Csak meg kellene nézned hol van a 3 év alatt kipurcanó rezsóban az a nyavalyás PCD chip..Konteo blog olvasása javallt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 13:39:40

@susztertangó: Nics ott a csippel semmi baj, az elektronika ment, csak a pattanós fólia gombok nagy része tönkrement. Már a + és a - gombok se mentek, pedig az nagyjából elég lenne. A funkciók közül csak tejforralást lehetett választani (500W max 12 percig :) . Sajnos ez a kivitel nem szerette a teraszon lakást, meg a gyakran kifutott kutyakaját.
Az új az érintésre érzékeny, és teljes üveglap a teteje, vagyis időjárásállóbb(nak látszik) a réginél.

susztertangó 2014.07.17. 15:06:04

@Andrass9: Ügyes....de nem tudnak engem átverni! A sajtban a lukak is ebbe a kőrbe tartozik.........

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 16:30:11

Kacsoltam, kötöztem a paradicsomot, meg vagdostam is. Rengeteg zöld bogyó van, de érett még nincs (az én palántáim handycappel indultak: közel kipusztítottam őket még palántakorukban egy üvegházi molytetű elleni permetezéssel ...
Ki akartam használni a jó napsütést, hogy valami színt is begyűjtsek, erre amikor végeztem, leszakadt az ég :) Persze mindent pánikszerűen begyűjtöttem: feleségem könyveit, rádióját, szerszámokat. Erre elállt az eső. Csupán 3 mm jött le, de az oly hevességgel, hogy jégtől is féltem.
Sebaj - ezért se kell fizetni a csatornázási műveknek :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.17. 16:39:13

@Andrass9:

Jó napot, itt ma még nem volt eső.
Van egy fürtös paradicsomom, nem nagyok rajta a bogyók, és halvány liláspiros színű, és nagyon édes. A ribizli fürtösön is volt már érett, de szegény nem szereti a gombát, az meg őt nagyon.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.17. 16:41:12

Habanerok jól néznek ki, virág már nyílik, de paprika még nem látszik, a fekete peprikák élvezik ezt a meleg párás időt, hamarosan szüretelhetők lesznek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 18:18:01

@látjátok feleim szümtükkel: Jóestét!
Még nem tudom megítélni, mert nálam minden bogyesz zöld (azaz látom őket!!!).
A ribizli fürtös is bogyós már, a sárga körte már napok múlva besárgul.
Mint a rövidnadrágom, amit sikerült lefröcskölnöm nyomtató tintával, feketével egy utántöltési kisérletnél.
Hidegvíz: megkékült a lé, kicsit fakult a szine.
Mosószóda: megzöldült a folt és halványodott.
Hipó: citromsárga lett a folt, meg először az egész nadrág, de öblítéssel a frissen sárgult rész visszafehéredett.
Most friss hipóban van, mert én türelmes vagyok.

Legrosszabb esetben nem hordom az utcára :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 18:19:17

@látjátok feleim szümtükkel: Habaneroból a cserépbe ültetett példány elkezdett szépen elágazni és vannak rajta bimbók. Amit a földbe ültettem, az nem lelkesedik. Mondjuk azt az erős eső kicsit meglyuggatta...

susztertangó 2014.07.17. 18:52:31

Szerintetek lehet rossz a szagú egy olasz jázmin rizs? Szárazon és mosás közben van neki egy kellemetlen szaga. Érdekes, hogy ez a szag emlék úgy 1950es évek elejéről való, amikor itt a téren cirkusz épült, ott lábatlankodott minden kölök és ott érezem ezt a szagot és igencsak rosszul lettem tőle. Azóta egyszer-kétszer éreztem és mindig azonosítottam az eredetivel, bár fogalmam sincs mi lehet az összefüggés. Mindegy, mosom még, aztán megfőzöm és megeszem. Előtte testamentomot teszek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 19:26:59

@susztertangó: Olasz jázmin rizst még nem láttam. Azt elvileg ázsiában termesztik. Viszont bárminek lehet rossz szaga, akár cirkusz szaga is. Ha az alapos mosással elmúlik, akkor jó.
Ugyanakkor a jázmin, a basmati és egyéb távolkeleti rizsek igen aromásak. Én például a basmati rizs szagát nem bírom. Ettél már máskor is jázmin rizst?

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.17. 19:41:09

@susztertangó:

Jó, de ne hagyd ránk a maradék rizsát.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 20:22:23

@látjátok feleim szümtükkel: Képzeld el milyen szórakoztató így barackot szedni ...
Ifjúkoromban anyám elküldött egy jóbarátommal barackot szedni. Haza is jöttünk egy ruháskosárnyi gyönyörű barackkal. Anyám rosszul lett: ti csupa zöldet szedtetek????
Egymást néztük, a másik milyet szed. Ő is vörösvak volt, csak nem tudtam ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.17. 20:52:33

@Andrass9:

Akkor neked a vörös hajú lányokat is kerülni kellett.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.07.17. 21:19:37

Szép estét!
Egy szelet tarjának méltó vége az ilyen, főleg sörrel. Én talán kutyultam volna egy szószt a pörzsanyagból.
@Andrass9: A tegnapi felhőszakadás után ma végre napsütés volt. Kőrözött ugyan egy zivatar errefelé délután, de szerencsére elkerült minket. Kistesóval elmentünk a kertbe, szedtünk fel az Impala krumpliból (nagyon szép lett), meg leszedtük a szedret, volt vagy fél kiló. Holnap meló után megfőzök hétvégére - rántott cukkiszon és pattini, pert. burg. kov. ubi, aztán megyek paradicsomot kötözni.
A békéscsabai törpe lucullus elkezdett érni, édes, isteni finom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.17. 21:35:43

@Waka: A pörzsanyag kenyérre kenve fogyott el :)

susztertangó 2014.07.17. 21:46:11

@Andrass9: Még nem, lehet, hogy ez lesz az utolsó?
Lehet, hogy csak csomagolták Olaszban. Bár azt írja, hogy gyártva és csomagolva szépséges Ithiliában, ja nem Itáliában, Thai lehet.Riz long parfume deluxe olvasható még, az a parfume gyanús.@látjátok feleim szümtükkel: Keresek valami rokont. Puff neki, most aztán jól lebuktam Nálad...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Elkészült a rizsa és nincs az a vacak szaga, hurrá!Kissé kenőcsös lett, nem tudom, hogy ilyen fajta, vagy a sacimetriásan hozzáöntött víz miatt nem lett pergőszemű. Mindegy, összeöntöttem hagymán dinsztelt piros paparikázott cukkinivel és lehet hozzá kovászos uborkát enni. Tulajdonképp ezért készült, mert már a két napja készült paprikás krumpli elfogyott és kovub. még mindig van. Ehető, meg lehet enni. Földet vissza nem adunk, kaját ki nem dobunk! Fele nem igaz.Csak hallgatom Ica mit panaszkodik a fiára/menyére, hogy mennyi mindent kidobnak, kaját. Most telefonáltam, a vasárnapi ebédről és helybenhagyólag hümmögött a sörös tarját illetően. Minden esetre palacsintát rendelt, sokat, hogy a 8.at befejező unokájának legyen, ha hazajön élete első sokk terápiájából, azaz most először dolgozik a fiatal úr közértben-mint szülei- nyári szünidős diák munka, és az első nap sírva jött haza, hogy másnap már nem megy.. Micsoda anyám asszony katonái.. hát ki véd meg minket, ha jő az ellen????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.18. 08:13:11

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mert ezt kapni a boltban sör címén ...
Azokat a finom kézműves söröket, amiről a Malackrumpli posztban szó volt meg inkább meginnám, mint elfőzném. Tervezek viszont egy húst Guinessel párolni, mert az még van itthon.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.18. 09:32:43

@susztertangó:

Úgy tűnik feltaláltad a rizses cukkinit. Nagyon jó ötlet, kipróbálandó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.18. 17:25:16

@susztertangó: ne lepődj meg, a jázmin rizs bizony enyhén ragadós, nem az a pergős fajta. Bár a thai konyha nem használ evőpálcikát, de alapvetően ragadós rizst készítenek, hogy a pálcikával meg lehessen enni. Képzeld, milyen macerás lenne a pergős rizst pálcikával enni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.18. 17:26:29

@susztertangó: És állítólag ők fognak minket eltartani ...

susztertangó 2014.07.18. 17:49:00

@Andrass9: :-)))Vevő asszonyság: Körtéjük van? Eladó: természetesen, mennyit parancsol? V.A.: 3 darabot kérem egyenként becsomagolni. Tovább is van, mondjam még? :-))
@Andrass9 mihijják azt a már kibeszélt gyerekkori eszközt ami négy görgőscsapágyból, egy deszkalapból meg egy mozgatható lécből állt?
--------------------------------------------------17:2629hez.
Van a hívő katolikusoknak egy önvádló szövege, valami ilyes, vétkeztem, szóval , tettel, MULASZTÁSSAL. A mi generációnknak ez talán a legnagyobb adóssága, még akkor is, ha ráfoghatom, vállvonogatva: rencccerhiba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.20. 20:28:44

@susztertangó: Csak, hogy biztos legyek benne, ma főztem abból a jázmin rizsből. Valószínűleg ugyanaz a márka, bár most kétfélét is vettem. Az egyik Golden Dragon márka (CBA-ból), a másik sima Auchan saját márka (az csak 350 volt kilója). Szóval az Aranysárkányból készítettem, és tényleg nem lett abszolute pergős, pedig meg is pirítottam. Az illata viszont beterítette a fél lakást és még ...
Nekem nagyon izlett most!
Jaaaa - és szemenként nem eladó :)

susztertangó 2014.07.20. 22:29:19

@Andrass9: Azaz Arany sárkány és az oldalán mérce, hogy lehessen látni, hány dekát öntöttél ki.Sok öblités után már nem zavart az illata./ Látom vetted :-)))))))))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.20. 22:42:43

@susztertangó: Úgy eltűnt a negyedkiló, mintha nem is lett volna (nem szemenként :).
Valóban erős illata van, de ezt már ismertem régről és nem zavar.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.20. 23:18:07

@Andrass9:

Azért Suszter is régóta oda talál a szag után menve.:)

susztertangó 2014.07.21. 00:41:25

@látjátok feleim szümtükkel: Ebbe bele se gondolok, mert belezavarodok.:-)))

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.21. 00:51:12

@susztertangó:

Bakker, már rossz a szemem, előbb úgy olvastam, hogy belepirulsz.:D

susztertangó 2014.07.21. 06:27:28

@látjátok feleim szümtükkel: Előbb pirulok, azután zavarodok. Utána fordítva. :-)))))))))))))))Egyébként a szemem jó, limitál: 16 évestől kb 40ig.Az Arany Sárkány elnézően csóválja a fejét. Mind a tizenkettőt.
süti beállítások módosítása