Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sárga túró Frissítve!

2014.04.22. 07:00 Andrass9

Soha nem hallottam róla, míg ki nem faggattam az olvasóinkat, hogy mit csináljak egy vegának, mert abban nem vagyok járatos.

35.jpg

Sokan hozták fel ezt a ételt, mint tipikus húsvéti eledelt, leginkább Szabolcsból. Sima vegák ehetik, mert tej, tojás (vagyis az alapvetõ fehérjeforrás). Pizzaszeletvágó felderítette, hogy görögkatolikus húsvéti eledel. Hát ezt nem lehetett kihagyni!

Mindent találtam hozzá, sõt! megfogadtam Pizzaszeletvágó ötletét a fahéjjal. Tetszett Kató néni sós, fokhagymás változata is, de most versenyeztem a feleségemmel, kinek az édességét fogja több családtag megenni :)

Hozzávalók (10 szelethez, de nyugodtan duplázd a receptet, mert elfogy úgy is):

  • 5 dl teljes tej (lehetõleg házi, ami nincs sterilizálva, meg lefölözve. Állítólag mûködik bolti tejjel is, de nem próbáltam.)
  • 5 L-es tojás (6 M-es tojás is megteszi)
  • 5 dkg mazsola (opcionális)
  • 2 csapott ek cukor
  • 1/2 vaníliarúd vagy 1 kk vanília aroma
  • 10 reszelés fahéj (vagy 1 késhegynyi õrölt fahéj)
  • nagy csipet só

10.jpg

A tejbe beledobtam a hosszában kettévágott vaníliarudat, majd felforraltam (a mikróban, mert ott nem kozmál le ...). Ezalatt felütöttem a tojásokat, beleszórtam a cukrot és a sót. Reszeltem bele fahéjat is, mert tetszett a gondolat. Kicsit összekevertem, majd belement a mazsola. A tojást nem kell simára elkeverni, maradjanak benne fehérjecsomók is egyben! Ezalatt a tej felforrt, kikapirgáltam hát a vaníliarúdból a magokat és azt is a forró tejbe tettem. A rudat viszont aljas módon a vaníliás porcukros üvegbe továbbítottam - legalább valami illatot azért hozzáad.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A tejesedényt áttettem a gázra egy lángelosztó vasra, hogy minél jobban eloszoljon a hõ - nem akartam lesült rántottát. Lassú keverés közben beleöntöttem a tojásos masszát a lassan fõvõ tejbe (ami persze lehült, és abbahagyta a rotyogást).

15.jpg

Nem állítottam nagyobbra a lángot, inkább türelmesen vártam. Ezután elõször a habverõvel kevergettem, de késõbb áttértem egy evõkanálra. Picit rotyogott, meg buborékozott és a kanálon egyre több megszilárdult tojás jelent meg.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Egyszerre csak sok szilárd tojásmorzsa jelent meg. A lé pedig kezdett áttetszõvé válni, amint a tejbõl kivált a savó, a maradék meg túró formában ragaszkodott a tojáshoz. Érdekes módon a savó megtartott elég sok sárgáját, mert bizony sárga maradt.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Állítólag ez az a pillanat, amikor egy tiszta konyharuhát vagy gézlapot kell elővenni, és elkezdeni leszûrni a levet. Nekem egy öreg és vékonyra kopott lepedõdarab jutott :)

Ezt belefektettem egy méretes levesszûrõbe, amit egy magas fazékra illesztettem, mert pont oda passzolt. Belemertem elõször a savó részét, de az biza nemigen óhajtott átcsöpögni, ezért elkezdtem belekanalazni a megszilárdult sárga túrós tojást. A végén az egész belement, valamennyi lé is kicsöpögött.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 28.jpg

Olvastam, hogy az ilyen túrószerû dolgokat a textíliában ki szokták préselni/facsarni. Felcsavartam hát a rongy tetejét, de ahhoz túl forró volt, hogy kézzel tovább szorítsam, ezért kerestem egy méternyi húskötözõ madzagot, amivel beszûkítettem a rongy nyakát. Ezt így felakasztottam egy kampóra a fazék felett, bár egyszerûen egy fakanál nyele is megtette volna. Nem arról vagyok híres, hogy a legegyszerûbb megoldásokat keresem ... Éccakára hagytam csepegni, majd reggelire kibontottam a rongyból a túrót.

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

Szépen felszeleteltem 1 cm vastag szeletekre (persze megkóstoltam, és nekem izlett!)

33.jpg

A lecsöpögött levet pedig jóízüen megittam. Az íze, mint egy tökéletes madártej, de sokkal hígabb, de ebbõl önzõ módon senkinek sem adtam.

Készült sok komatál is - amit ilyentájt a gyerekek visznek körbe a szomszédoknak - mindegyikre került egy-egy szelet.

34.jpg

Jaaa - a versenyt nem én nyertem - illetve a sárga túró!

UPDATE!

 

Elkészítettem a sós verziót is, mert elég sok negatív visszacsatolás érkezett az édesre a szomszédoktól. Eredetileg margit2 receptje inspirált, de nem én lennék, ha nem adaptáltam volna a saját izlésemhez ...

Hozzávalók:

  • 4 dl házi tej (most már csak ennyi volt itthon)
  • 5 tojás
  • 1 késhegynyi õrölt kömény
  • 1 mokkáskanál fehérbors
  • kb 1 dkg Pecorino Romano sajt (lehet parmezán is, vagy el is hagyható)
  • 1 duci fokhagyma
  • kis csokor petrezselyem
  • kis csomó snidling
  • 6 ress spenótlevél
  • kis ágacska oregano
  • 1 friss zsálya hajtás
  • só, pirospaprika

40.jpg

Az eredeti recept hat tojást kért, de attól féltem, hogy túlságosan omlett jellege lesz. Felforraltam a tejet a mikróban. Felütöttem a tojásokat, megsóztam és beletettem a száraz fûszereket. Kicsit meghabartam, majd a sajtot is belereszeltem. Gondoltam, egy kis sajt csak nem árt. Megaprítottam a fûszernövényeket. A képen látható új fokhagymát végülis nem használtam fel, viszont az apróra vagdosott fokhagymagömböcöt is belekevertem a tojásba, hogy az fõjön együtt a lével, úgy nem olyan erõszakos az íze. A felforrt tejet (a jénait, te pupák, nem a tejet!) platnira tettem kislángra és belekevertem a tojáskutyulékot, mint az elõzõ receptben is.

41.jpg 42.jpg 43.jpg 44.jpg

Rotyogtattam, kavargattam, mint fent. Amikor már besûrûsödött a keverék, hozzáadtam a zöldfûszereket és lassan kavargattam tovább a lesülést megelõzendõ. Most jobban sikerült (szerintem) a tojás "nemfelkeverése", mert szép fehérjecsomócskák képzõdtek a megfõtt túróban.

45.jpg 46.jpg 47.jpg 48.jpg

Jött hát a szûrõ, meg az alaposan kimosott rongy a sárgatúróról, amibe egy mozdulattal beleöntöttem az egész jénai tartalmát, nem foglalkozva azzal, hogy most csepeg a lé vagy nem csepeg. A madzagos módszer már bevált, hát azzal szorítottam össze a masszát, meg mindjárt jó volt a felakasztáshoz is. Egy óra múlva viszont már megfogható hõmérsékletû volt a gömböc, kipasszíroztam egy rakat levet belõle. Még csepegett vagy hat órácskát, de ezt az idõt a paradicsom/paprika ágyások elõkészítésével töltöttem.

49.jpg 50.jpg 51.jpg 52.jpg

Meginvitáltam rá a legkritikusabb szomszédokat, meg feleségem is befutott. Megszórtam kis pirospaprikával a kontraszt kedvéért.

53.jpg

Ilyen gyorsan ételt eltûnni még nem láttam ...

74 komment · 1 trackback

Címkék: spenót tojás túró fokhagyma vanília zsálya fehérbors fahéj oregano snidling madártej petrezselyem kömény komatál

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr66056004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.04.22. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.22. 07:32:40

ilyet meg sosem ettem. asszem,nem is akarok:D

a turo allapotban helyett ajanlanam a turo formaban kifejezest.

margit2 2014.04.22. 07:47:46

Szia!
Nagyon szép gusztusosra sikerült, és a részlet fotók is nagyon hasznosak.
Nálunk is évek óta kedvenc húsvéti étel. Én is szabolcsi ismerősömtől hallottam először ezt a receptet. A család férfi tagjai miatt nálam a sós változatot is el kell készíteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 08:44:47

@Babette_: Én is húzodzkodtam tőle az elején, de tényleg finom lett!
Az állapotot javítottam, köszi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 08:46:34

@margit2: Szia!
Köszi a dicséretet. Úgy látom, te azért kicsit másképp csinálod. Szerintem a mazsolát célszerűbb az elején hozzáadni, mert lágyabb lesz a főzéstől.
A sós verziódat ki fogom próbálni.

margit2 2014.04.22. 10:33:11

@Andrass9:
Köszi a tippet a mazsolával kapcsolatban... Ha előbb nem, de jövő húsvétkor úgy próbálom ki. :-)

medvedr 2014.04.22. 10:38:57

Nekem kifejezetten tetszik. Sajnos még nem ettem sárga túrót, de sokat hallottam róla.

susztertangó 2014.04.22. 11:51:35

Na pont belefutottam tegnap egy mazsolátlan édes ilyenbe. Meglehetős fancsali pofát vághattam, mert négy nő kórusban kérdezte:"Mi az nem jó? De ez édes!Igen, tojássajt. Én normális sajtként ettem. Ez szabolcsi."De azét hoztak valami sós pálcikát, mint a gyufaszál-az meg ropi volt, picike.Aztán a következő helyen volt valami tisztességes sós kaja tésztába burkolt sonka cincálmányok voltak és jók, hmmmm.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 12:09:43

@susztertangó: Mindjárt készül a sós változat @margit2: receptje után. Talán estére frissíthetem is a posztot.

2014.04.22. 15:55:53

:))))

Én nagyon szeretem, szép lett, jó lett.
Klassz, hogy megcsináltad!
(mi most végül letettünk róla, de csak elhalasztottuk, nyálam meg csorog érte azóta is, hogy szóba került, hát még a képek láttán)

@susztertangó: á, ezt úgy kell enni, hogy eszel egy kis sós sonkát, arra megkívánod az édeset, a sárgatúrót, de arra megint megkívánod a sósat, de utána megint csak édesre éhezel, és így tovább... Csak inni ne felejts el közben! :)

susztertangó 2014.04.22. 16:08:12

Nem is tudtam, hogy a Magyar Királyi Tábla/Járásboróságnak milyen humora van.Most jövök egy tárgyalásról, ahol tanú voltam egy 3 évvel ezelőtti "csirke perben" . Az történt, hogy van egy elhagyott romos ház az utcában és tele van ócska rozsdás vasakkal. Néhány vállalkozó szellemű fiatal ember. bemászott és eltulajdonított ezekből egy kis kéz kocsira valót. Mi szomszédok ezt nem tartottuk jó ötletnek és felhívtuk a tulajt, ill. a Jardot. Ők meg is csípték a rosszcsontokat. Akkoriban volt egy rendőrségi kihallgatás, ahol elmondtam amit tudtam és a rendőrlány kérdésére mondtam, igen nem akarok szembesítést, zárt adatkezelést akarok mert nem akarok egy kést a hátamba.Ezt a mélyen tisztelt Itész felolvasta, persze a gonoszok füle hallatára. Ja a címemet nem-de hát azt úgy is tudhatták a haramiák.
Úgyhogy kedves feleim, figyeljétek ezután a hátamat, hogy áll-e ki belőle egy kagylónyelű halef. Apropó, ebben a csehóban öltek-e már embert?Mi a véleményetek? Látjátok feleim szümtükkel mik vogymuk :-))?

susztertangó 2014.04.22. 16:22:40

@pizzaszeletvágó: Ott kaptam kb. 2 cent tojáslikőrt, ez valami egységesítő dolog lehet. Az unokahúgomnál, ahol a sonkás hasé volt ott 4 cent valami égetett szesz, Icánál fél deci vodkát sonkát etc. Aztán újmetróztunk, ez tetszett Iluskának, aztán a Parlament előtti teret néztük meg, arra fanyalgott-de hát Ő komenista- aztán beültünk a Batthyány téren a Vigadó sörözőbe két kori sör= 1200huf 2x4 cent pálinka-nagyon ajánlott az (nekünk) új főpincnök 2400 UFFFFFFF!!!És még csak nem is pálinkás pohárba hozták. Na, többet se. Viszont örültem, mert ismét itt dolgozik egy kedves pultos nő-kb. 15 éve járunk ide, ugyan abba a sarok boxba, ha beléptünk már töltötte is ki a két barnát. Örültem, hogy láttam, időnként cserélődnek a megszokott arcok, jó látni egy rég megszokottat.

2014.04.22. 18:09:32

@susztertangó: Szóval nőztél, piáltál, még egy kis kaja is volt, és panaszkodsz? :)
Egységesítő dolog? Mit tud az a tojáslikőr? :)

A másikra meg... :(
Van sztorim nekem is, de nem rontom a hangulatot.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.22. 19:47:01

@susztertangó:

Karaktergyilkos szokott időnként erre szédelegni, de anak nincs kagylónyelű halefje.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.22. 20:42:19

Szép estét!
Már a múltkoriban utánaolvastam ennek a finomságnak, igen-igen jó falat lehet. A "savóját" külön irigylem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 20:46:39

@Waka: Az volt a legjobb az egészben :)
Most elkészült a sós változat is, annak a savója nekem nem izlik, viszont a sajt az fenomenális (ezt hívják tojássajtnak is)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 20:47:30

@Andrass9: Remélem lesz erőm reggel frissíteni a posztot ...

Topy 2014.04.22. 21:08:12

@Andrass9: látom belevágtál, teljes sikerrel! gratula! :)

(azt el is felejtettem írni, hogy nem árt egy másik edényt odakészíteni, hogyha odakapná az aljához, akkor legyen mibe gyorsan átönteni :) )

susztertangó 2014.04.22. 21:12:44

@pizzaszeletvágó: Egységesítő= tojássajtot/sárgatúrót csináltak és tojáslikőrt."Egy dolgot csinálunk Anyukám, veszünk egy szakajtó tojást lesz belőle likőr is meg sajt is".@látjátok feleim szümtükkel: :-)))
---------------------------------------------------
Hét végén, péntektől vasárnapig virág kiállítás és vásár a Kertészeti Egyetemen. Corvinus Díszkert néven üssétek a Gugliba.Akit érdekel.

vörösbor(de)minőségi 2014.04.22. 21:16:17

bocsánat csak nem álltam meg,hogy ne tegyem ide-mert annyit olvasom tőletek,hogy ki-ki a birtokán keményen kertészkedik...oszt gondoltam nesztek....:)))

utajovobe.eu/hirek/elelmezes/4475-burgonyatorony-rekordtermes

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.22. 21:37:23

@vörösbor(de)minőségi:

Van egy adag csírás kiflikrumplim, kipróbálásra érdemes a módszer.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.22. 22:02:28

@vörösbor(de)minőségi: "egy négyzetméternyi területen egy négytagú család éves krumpli szükséglete megtermelhető" A szóban forgó család kis étkű, és évente legfeljebb négy alkalommal eszik krumplit.
"Ha Pí vízzel locsolunk, az még jobban elősegíti a gumók növekedését." Na itt vesztette el a maradék hitelességét.

susztertangó 2014.04.22. 22:54:08

@Waka: Nem mondod?!Nem is hallottál Prof. Masaru Emotorol? Ha csak azt mondod egy kancsó víznek, de jobb ha ráírod a kancsóra, hogy :szeretlek, jobb vizet kapsz. Iet nem tunni 2014ben nahát!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 23:11:40

@susztertangó: Köszönjük az infót, megy a feleségem pénzt költeni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 23:13:36

@vörösbor(de)minőségi: Bocs, de Pi vízzel locsolni a krumplitornyot ... Ez kiverte nálam a biztosítékot!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 23:14:30

@Topy: Kösz, de nem kozmál oda. Egy vastag jénai lábasban főzöm, ami alatt vaslap osztja el a meleget :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.22. 23:16:07

@Waka: Na tessék. nem olvasom végig a kommenteket, csak pöfögök itt magamban :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.23. 06:42:15

@Andrass9:

Dehogynem! Nálunk minden víz pí víz, mert mondom neki amikor a csapból csordogál, hogy pí-pí.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.23. 06:47:38

Nem kell mindig szkeptikusnak lenni. Valamikor el sem tudták képzelni, hogy a földieper termesztésének is sok módja lehet, aztán jött a fekete fóliás módszer, meg a bakhátba ültetéses módszer, és ma már senki nem csodálkozik.

2014.04.23. 08:15:57

előfordul, hogy én is pí vízzel locsolok... ha senki nem látja

Fenchurch68 2014.04.23. 09:10:59

Hétvégén ott, autentikus helyszínen, a kedvesemtől megtudtam, hogy a sárga sajt neve: szirka.
Az első felesége volt görögkatolikus, és az ő családjánál találkozott ezzel húsvétok alkalmából, édesen is, sósan is, de ő sosem evett belőle, mert igen kényes a konyhai higiéniára. (Finnyás suttyó, beszól, ha feleszem az előtte általam felmosott konyhakőről a lehullott répakarikát.)
Na most az enyémből evett, és ízlett neki, meg is kérdezte, hogy ugye nem csak jövő ilyenkor főzök megint ilyet?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.23. 09:51:54

@pizzaszeletvágó: Majd rádszabadítja valaki az adóhivatalt, hogy miből tellik neked erre ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.23. 09:52:28

FIGYELEM!
Frissült a poszt a sós verzióval!

2014.04.23. 10:28:41

@Andrass9: egyre jobb! :)
Mi baja volt szomszédságnak az édes(ebb) verzióval???

@Kató néni: :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.23. 12:01:45

A sós nagyon incselkedően néz arról a fehér tányérról.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.23. 12:32:05

@látjátok feleim szümtükkel: Hát még, ha pirosra tettem volna :) Bár a kéken lenne az igazi!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.23. 12:33:17

@pizzaszeletvágó: Szerintük laticelles jellegű volt az állaga, meg nem volt elég édes.
De leginkább, hogy fogalmuk sem volt arrol, mi is az :)

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 12:34:01

@Andrass9: @Waka: ami eleve röhejes azt ne is vegyük figyelembe uraim!

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 12:35:06

@Andrass9: éppen a kissé ellustult husvéti napokon akartam kérni,hogy lécci lécci lééécciii akár egy paradicsomlevest is piros tányéron:))))))))

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 12:39:24

@látjátok feleim szümtükkel: igy kell kérem -ez a megfelelő hozzáállás és a rohadék PI vizet pedig helyettesiti a tenyésztő naponta 3x mekka felé fordulással és ízes magyar káromkodással.ámen.
2tonna burgonya(nem is krumpli) az eredmény.
:)

Topy 2014.04.23. 12:52:16

@vörösbor(de)minőségi: csak nem azt akarod mondani, hogy nem PI vízzel locsoltad a lyányokat?

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 12:56:14

@Topy: female lenne a jelem
vagy jaguár xj sovereign

:)))

2014.04.23. 13:07:31

@Andrass9: érdekes szomszédaid vannak:
1. Ettek már laticelt :) Bár így utólag, például az extrudált kukorica tényleg hasonlít a PUR habhoz... :)
2. Nem volt elég édes. Én hülye fejemmel először arra gondoltam, hogy túl édes lehetett nekik, mert házitej is elég édes, + cukor. Én a tiedhez képest is kevesebb cukrot használok. Nem volt elég édes, nahát, erre nem gondoltam volna! :) Szórtak volna rá porcukrot! (Pfej.... a hideg kirázott az ötletemtől.)

Fenchurch68 2014.04.23. 14:34:14

@pizzaszeletvágó: Megsütöm az almás pitét kétszer annyi cukorral, mint egyébként helyesnek találnám, és a célszemély szór rá egy köbméter porcukrot.
Vettünk egészen ehető epret, és felmerült, hogy jobb lenne cukorral. Meglátta az arckifejezésemet, és rögtön visszakozott... Amúgy meg feleannyit eszik, mint én, és kétszer akkora. Amióta én főzök rá, azóta zöldségleveskék, saláták, natúr husik meg halak. És ezekből is nagyon kevés. Napi egy-két óra durva biciklizés fel a hegyre. Nagy izomtömeg, szóval sokat is éget. Én kétszer annyi evés mellett vagyok ötvenegykét kiló. Nem értem.

Topy 2014.04.23. 15:03:15

@vörösbor(de)minőségi: hátaztataténhonnantudhassam? :):):)

utóbbi eléggé macsós autó :)

2014.04.23. 15:35:22

@Kató néni: itt is vannak anyai, nagyanyai recept jegyzetek, az abban foglalt cukor mennyiségnek a felével próbálkozunk.

Fenchurch68 2014.04.23. 16:05:41

@susztertangó: Akkor érteném, mert hülye azért nem vagyok, és feltűnne a készletek fogyása :)
Nem, egyszerűen tök rendszertelenül eszik, ha már ott fogok életvitelszerűen tartózkodni, akkor ez másképp lesz, ő fogyni fog, én hízni. Nekem megrögzött kényszerképzetem, hogy ha valaki normálisan, rendszeresen eszik, tisztességes, szeretettel készített kajákat, és nem borítja magára a csokisfiókot éjfélkor, az szépen beáll a normális súlyára. Nekem az én drágám ugyanolyan szépséges száz kilósan, mint nyolvannal, de lássuk be, hogy a gerince stb. miatt jobb lenne az utóbbi. Csak azt nem értem, hogy ha én annyi kalóriát vinnék be, mint ő, és annyit mozognék, már nem is lennék.

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 16:35:42

@Topy: ó hát ez kérem semmiség és nincs vele baj,az autó pedig az eddig gyártott formák egyik legszebbike.minden porcikáját tudnám szeretni..

Topy 2014.04.23. 16:51:45

@vörösbor(de)minőségi: akkor ez egy áttételes utalás volt arra, hogy minden porcikád szeretni való? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.23. 18:02:06

@Kató néni: nalunk forditva, az emberem ketszer annyit eszik mint en,megis en gombolyodom. most hogy dietazom, nem erti,hogyN lehet fenyen elni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.23. 20:21:18

Szép estét!
Ez a sós változat talán még jobban tetszik, mint az édes, különösen a fűszerezés miatt.
@Andrass9: Ugye-ugye.
@susztertangó: Nekem a Jézus-féle megoldás jobban tetszett. Ha már vízről van szó.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.23. 21:40:00

@pizzaszeletvágó: Hajdan a Kretén-ben egy egész rovata volt.

susztertangó 2014.04.23. 22:25:03

@Waka: Egy palack falernumival is megelégednék. Pláne, ha lenne ivó cimbi, aki értékelné. Valami focacciát(?) mártogatnánk olajba és talán akadna valami sajt is.
De, ha ez se, az se, akkor jöjjön a víz 3,14.

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 23:12:16

@Topy: most minek vitatkozzam ezen?? :)))))))))))))@pizzaszeletvágó: meglehetősen nyomatékosan bír intézkedni ez tény-de akkor már a sherman-és most nem a tüzereje a lényeg ...

vörösbor(de)minőségi 2014.04.23. 23:15:02

@pizzaszeletvágó: és ha azt is hozzá vesszük,hogy kiejtésileg sörmen--igy már szinte aranyos is nem?

2014.04.24. 21:09:14

@vörösbor(de)minőségi: namost nem vagyok én ennyire katonai gondolkodású, sőt már meg is bántam a linket. Csak annyit magyarázatképpen, hogy előzőleg a polgármesterünkkel tárgyaltam, egy kőbunkó, rosszindulatú, hihetetlen tehetségtelen, hatalom mániás valódi kreténnel, és utána azt vettem észre, hogy feldúlt lelkiállapotomban megnyugvást keresve, fegyvereket, tankokat, harci helikoptereket nézegetek a neten, és ennek történetesen szép formája volt. :)))

vörösbor(de)minőségi 2014.04.24. 22:55:37

@pizzaszeletvágó: minden a legnagyobb rendben van!

már ha azt renben levőnek vesszük,hogy egy ekkora irgalmatlan f@szkalap van abban a pozicióban és szívja sok ember vérét...

látod leugrasz a kocsmába és máris helyére kerülnek a dolgok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.25. 10:35:11

@látjátok feleim szümtükkel:
www.youtube.com/watch?v=50tlF3kGbT4
Volt egy fantasztikus film a National Geographic-on, ahol az érett és erjedt gyümölcsök hatása alatt álló állatok, madarak táncoltak és zenét is vágtak hozzá. Sajnos nem találtam meg a neten.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.25. 10:38:21

@Andrass9:
Sajnos az én programjaim nem tudják ezt játszani.
:(

Fenchurch68 2014.04.25. 12:06:57

@Babette_: Hát, az nem biztos, hogy annyira szörnyű dolog, ha gombolyodsz :)
Én éltem fényen évekig, (nem igaziból, csak majdnem), most meg élvezem az életet/ételet (bocs) és szebb, hatékonyabb, gyorsabb, boldogabb vagyok, mint akkor. Ja, és nem 44 kiló, hanem 54. Tapasztalatnak jó volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.25. 12:53:33

@Kató néni: Az 54 sokkal szebb szám, mint a 44. Az én versenysúlyom (még házasság előtt) 45 kg volt (vasággyal). Aztán feltápláltak, meg megváltozott az életem. Most örülök, ha 85 alá megyek ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.25. 12:58:09

@Andrass9:

Persze aki jól főz, és meg is eszi, az nem panaszkodhat a súlyára.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.25. 15:28:01

@látjátok feleim szümtükkel: Az az igazság, hogy nem olyan régóta főzök. Tán a 90-es években szoktam rá a grillezés miatt. Az nem női munka (az ameriakiak szerint), én meg imádtam a grillezett húsokat. Azután jöttek a tengeri herkentyűk, amiket elég későn tanultam meg szeretni. Szóval nincs indok a hízásra. Illetve akad - kevesebb bor meg sör meg whisky (mikor melyiket preferáltam éppen). Medvedoki figyelmeztetett - azóta jobban vigyázok vele, de most már nem olyan könnyű ...

susztertangó 2014.04.25. 21:20:16

@Andrass9: 45 kg?! Házasság előtt 10 évesen???
süti beállítások módosítása