Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss topikok

  • she_wolf: @látjátok feleim szümtükkel: Ennek utána kellett néznem. Ez valahol Németországban van, arra gond... (2017.10.24. 13:12) Korok tökei
  • she_wolf: @Andrass9: Kinek a pap, kinek a paplan,) (2017.10.24. 01:17) Paradicsomleves a kertből
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Hát igen. Csökkencsük a bürökráciát. Milyen szép. És milyen hazug:( Dagad az or... (2017.10.21. 17:56) Gombatúra
  • she_wolf: @pizzaszeletvágó: Én tegnap hoztam 2 karton tejet az Aldiból. Szeressük. Azt. Sok évvel ezelőtt... (2017.10.20. 18:46) Klasszikus szilvalekvár sütőből
  • Kumari aki Nilüfer: @she_wolf: KI fogom próbálni:) (2017.10.17. 15:01) Fűszeres sült paradicsom

Hirdetés

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (2) áfonya (3) Aji Crystal (3) alaplé (56) alma (24) almaecet (9) Ancho Gigantea (2) Andor Csaba (2) Angus (3) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (7) aszkorbinsav (2) avokado (4) ázsiai bolt (2) bab (9) babér (26) babérlevél (30) bacon (24) Balaton (2) balzsamecet (5) bambuszrügy (2) banán (2) baracklekvár (5) bárány (4) barbecue (3) barbecue csirke (2) barbeque (2) barnacsiperke (3) barnacukor (12) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (3) bazsalikom (34) bazsalikomsó (6) BBQ (5) BBQ szósz (2) Bechamel (2) bélszín (7) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (6) birka (2) birs (5) birsalma (3) birskörte (3) bl112 (2) bor (15) bőr (2) borecet (7) borfesztivál (2) borjú (3) borjúcomb (3) borjúláb (2) bőrke (5) boróka (2) borókabogyó (17) bőrősháj (2) bors (150) borsikafü (3) brassói (2) bulgur (2) burger (3) burgonya (11) búzadara (3) búzafinomliszt (24) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (2) cajun fűszerkeverék (12) camembert (2) carbonara (2) cayenne (2) cayenne bors (5) cékla (10) cérnametélt (2) cheddar (4) Chérie (3) chili (7) chipotle (2) churut (2) citrom (50) citromfű (12) citromhéj (22) citromlé (24) citromnád (9) citromsav (2) citronát (4) cranberry (2) creole (3) creole fűszerkeverék (2) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (4) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (3) csevapcsicsa (2) csiga (3) csili (36) csilipaprika (36) csilipaszta (15) csilipehely (2) csilipor (2) csiliszósz (3) csili krém (11) csiperke (17) csipetke (11) csipsz (2) csirke (20) csirkeaprólék (2) csirkecomb (15) csirkecomb filé (2) csirkemáj (5) csirkemell (13) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (2) csirkeszárny (7) csodahüttő (9) csokoládé (7) csombor (12) csombord (2) csont (4) csontalaplé (2) csontvelő (2) csuka (3) csülök (22) csusza (2) cukkíni (15) cukkini (9) cukor (77) cukorborsó (6) curry (18) currypaszta (8) C vitamin (2) dagadó (3) daragaluska (2) darálthús (19) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (24) disznózsír (2) ecet (15) édeskömény (12) egres (3) élesztő (44) ementáli (4) eper (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (4) étterem (2) ezüsthagyma (6) fácán (2) fafülgomba (7) fahéj (23) fánk (3) Farkas András (7) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (16) fehérbors (32) fehérhagyma (6) fejes káposzta (5) fejtettbab leves (2) fejtett bab (3) feketebors (67) fenyőmag (3) feta (6) filé (2) fokhagyma (259) fokhagyma granulátum (7) füge (4) füst (6) füstölény (2) füstölő (3) füstölt (3) füstölthal (2) füstölt csili (15) füstölt csülök (6) füstölt fokhagyma (2) füstölt kolbász (5) füstölt oldalas (2) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (2) füstölt sonka (4) füstölt szalonna (5) galambbegy saláta (3) galangal (4) galuska (4) garam masala (3) garnéla (8) garnélarák (3) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (2) ghi (2) ghí (27) gluténmentes (2) gnocchi (3) gomba (53) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) Gouda sajt (2) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (5) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (2) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (48) gyömbér (73) gyöngytyúk (2) habanero (6) habarás (2) habcsók (2) hagyma (195) hagymakarika (2) hagymalevespor (2) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (10) halványító zeller (3) hamburger (4) harcsa (6) hátszín (11) helcli (2) himalájasó (2) homár (2) húsgombóc (2) húsleves (14) húsos szalonna (4) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (19) jalapeño (15) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (3) Jerk fűszerkeverék (2) joghurt (17) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (11) kacsacomb (3) kacsaháj (2) kacsamáj (5) kacsamell (5) kacsazsír (24) kacsazsir (2) kaffir lime levél (3) kagyló (8) kakaó (7) kakas (5) kakukkfű (33) kakukkfü (35) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (6) kápia (23) kapor (28) kapormag (6) káposzta (9) kapri (3) kapribogyó (9) karaj (8) karaláb (12) karalábé (19) karamell (3) kárász (5) kardamom (13) karfiol (18) kávé (2) kecsap (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (2) kefir (2) keksz (2) kelbimbó (3) kelkáposzta (13) keményítő (5) kemény sajt (2) kenyér (19) kenyérlepény (2) kenyérliszt (17) kerekrépa (2) keszeg (3) ketchup (4) kifli (11) kiflikrumpli (3) kígyóuborka (2) királyrák (2) knédli (3) kocka (2) kocsonya (3) kókusz (2) kókuszreszelék (4) kókusztej (7) kolbász (18) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (7) kömény (52) köménymag (5) konyak (3) könyv (2) koriander (19) koriandermag (14) köröm (17) körte (6) kovász (14) kovászos uborka (6) krémleves (3) krémsajt (14) krumpli (94) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kukorica (12) kukoricadara (3) kukoricakeményítő (2) kukorica dara (3) KungPao (5) kurkuma (9) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (11) lamb (2) langalló (2) lapcsánka (2) lapocka (8) laskagomba (5) lazac (7) lecsó (25) lecsókolbász (2) lecsópaprika (3) lekvár (8) lemezes túró (2) lencse (11) lenmag (3) lepcsánka (3) leveles tészta (6) leves (6) leveskocka (3) liba (2) libacomb (6) libaháj (4) libamáj (5) libaszárny (2) libazsír (15) lilahagyma (19) lila hagyma (7) lila spárga (2) lime (30) lime levél (5) liszt (61) Lucullus (5) lucullus (3) lúdgége (2) Maasdamer (3) Maasdammer (2) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (16) majoranna (49) mák (9) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mandula (8) mandulaliszt (2) mangold (3) mángold (3) marcipán (2) marha (4) marhacomb (3) marhacsont (8) marhahús (3) marhalábszár (3) marhanyak (8) marhaoldalas (4) marhaszegy (5) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (2) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (16) meggy (7) még pálinka (2) metélt (2) méz (17) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (26) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (3) mussel (2) must (4) mustár (44) mustármag (13) mustármagliszt (2) NaBe (2) nagykocka (2) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (4) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (2) nokedli (9) nyúl (2) ökörszív (3) olaj (8) olajbogyó (6) oldalas (24) oliva (15) olíva (2) olivaolaj (67) olívaolaj (7) orda (2) ördögszekér (3) oregano (34) öregtészta (2) osztrigaszósz (4) pác (4) pácolás (2) pácsó (2) padlizsán (15) padlizsánkrém (2) palacsinta (5) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) paprika (20) paprikacsuma (18) Paprikakrém (8) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (2) paradicsom (90) paradicsomlé (16) paradicsompüré (16) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (2) paraj (5) parmezán (25) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) pástétom (3) paszternák (10) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (8) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (94) petrezselyemgyökér (15) petrezselyem levél (24) pirítós (2) pirospaprika (42) piskóta (8) pisztráng (4) pite (5) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (6) póréhagyma (15) pörkölt (9) portobello (3) prézli (22) pritamin (2) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puha hátszín (2) puliszka (3) pulled pork (2) pulyka (2) pulykacomb (5) ragu (3) ráklé (2) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (6) retek (5) réteslap (2) rétesliszt (8) ricotta (2) rikotta (7) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (3) rizs (26) rizsbor (2) rizsecet (2) rizskoch (2) rizsliszt (2) rókagomba (3) római kömény (26) római saláta (6) római tál (2) rostélyos (11) rozmaring (40) rozsliszt (6) rum (12) sáfrány (10) sáfrányos rizs (2) sajt (37) sajtfonat (2) sajtok (2) saláta (5) salátaöntet (4) salotta (20) salsa (2) San Marzano (2) sárgabarack (2) sárgaborsó (2) sárgarépa (95) sárga laska (2) savanyúkáposzta (4) savanyúság (2) savanyú káposzta (8) serrano paprika (7) sertéscomb (4) sertéscsont (2) sertésfej (3) sertésköröm (2) sertéslapocka (2) sertészsír (16) shallot (3) shalott (3) shimeii (2) shimeji (4) shitakee (6) shrimp (3) SHU (2) sikér (8) snidling (17) (117) sodó (2) sólet (2) sonka (13) sonkahagyma (2) sópehely (2) sör (22) sós citrom (3) sous vide (2) spagetti (11) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (23) spenót (31) Spicy Fiesta (6) steak (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (10) sütőpapír (3) sütőpor (8) sütőtök (3) szalonna (44) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (2) szárzeller (17) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (22) szegfűgomba (4) szegfűszeg (4) szegfüszeg (4) szejtán (4) szélesmetélt (4) szemesbors (2) szerecsendió (39) szerecsendióvirág (28) szezámmag (8) szezámolaj (4) szibériai saláta (3) szilva (6) szilvalekvár (5) szilva eltevés (2) szinesbors (2) szív (3) szódabikarbóna (6) szójaszósz (14) szőlő (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szűzpecsenye (6) taco (2) tamarind (2) tárcsa (3) tarhonya (9) tarja (13) tárkony (5) tarlórépa (5) tartár (2) tbone (2) tej (58) tejfel (36) tejföl (59) tejszín (63) teljes kiőrlésű liszt (11) tepertő (5) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (5) tinóru (2) tócsi (3) tofu (2) tojás (143) tojásfestés (2) tojáshab (3) tojás sárgája (6) tök (5) tőkehal (7) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) töpörtyű (5) torma (4) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (4) trappista (7) tüdő (2) túró (21) TV paprika (3) tyúk (3) uborka (15) újhagyma (27) újkrumpli (10) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vagdalthús (2) vaj (150) Váncsa (2) vanília (19) vaníliakivonat (10) vaníliás cukor (7) vargánya (12) Varga Zsuzsi (3) vegeta (2) velő (4) velőscsont (7) virsli (7) víz (13) vörösbor (11) vöröshagyma (83) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) Worchestershire (12) zabpehely (4) zakuszka (3) zeller (31) zellergumó (20) zellerlevél (17) zellerszár (15) zöldbab (11) zöldbableves (2) zöldborsó (26) zöldpaprika (47) zöldség (2) zsálya (30) zselatin (3) zsemle (9) zsemlemorzsa (2) zserbó (2) zsír (35) zúza (4) Címkefelhő

Előétel

2014.01.06. 07:00 süllőcske

Ez a mûfaj saját gyakorlatomban komolyabb, társas étkezések esetén merül fel. A fõzés közbeni csipegetést nem számítom ide, ráadásul én nem is igen szoktam, inkább koncentrálok, elmélyülök és élvezem a fõzést. Akár étlen-szomjan. Pardon, szomjan azért mégsem.

Más ám a helyzet, ha szívbéli jóbarát érkezik, rokonok, kollégák, ami nálunk, szerencsére gyakran megesik. Ilyenkor nem mindegy, mi lesz vendégünkkel, amíg a bogrács tartalmára végre kimondom a várva-várt „fogjuk rá, kész” igét.

Nem mindegy, hol vagyunk, kint, bent, hideg vagyon , avagy Canicula fényeskedik, hosszú party, rövid, buli, avagy szakmai találkozó, tárgyalási hangnemben. Messzirõl jött a vendég, vagy csak beugrott, fiú, avagy lány, gyermek van-é, szóval ne is soroljam a számtalan körülményt.

Ugyanakkor, saját stílusom azért van, amit nem nagyon hagyok kizökkenteni, hozzám jönnek, én pedig önmagamat adom az ételben rejlõ információkkal.

Namost, ebbõl lesz valami, amely élménynek elõmozzanatáról írok.

Az elõétel, amely leülteti a vendéget, hangulatot teremt, kinyitja az érzékeket, megnyugtatja az éhes gyomrot, de fel is csigázza az érdeklõdést, illik az esetleges pálinkafélék fogyasztásához. Az italok témáját viszont most kikerülöm, mint a gyümölcsökét is, ezek természetesen mindig vannak az asztalkánkon.

Tehát az elõétel legyen izgalmas, ne tompítson, adjon apró csengéseket, mennyisége alkalomszerû legyen, de ne sok. Legyen nyáron üdítõ, télen melengetõ. Jó, ha fûszeres, de soha ne múlja felül a fõételt fajsúlyosságban.

Kissé fáradt, kedves, érkezõ vendégünknek üdvözlõ koccintás után adhatunk egy feketét, esetleg ilyen mini kalácskával.

1.JPG

Bevált gyakorlat, hogy Anahita megkínálja könnyû, finom kenyérlepényével.

2.JPG

Vagy focacciat tesz az asztalra.

3.JPG

Melegben, könnyû, savanykás haltatár,

4.JPG

Vagy pástétom is lehet.

5.JPG

Hidegben, melegben illõ lehet ez a szarvasbélszínbõl, vadnyúlmájból 4:1 arányban készített borókás vadpástétom, portói zselével. Ez nagyon ütõs, csak óvatosan.(betyár finom)

6.JPG

Úgy tapasztaltam, hogy nagyon alkalmatosak a fûszeresen pácolt, gyengéden melegfüstölt halak, húsfélék. Nagyon szokták szeretni, igazi illat, íz szimfóniák.

7.JPG

Lehet finomra vágott zöldséggel frissített halsaláta.

8.JPG

Vagy finom kis szendvicsek készíthetõk belõlük.

9.JPG

10.JPG

Vendégünk külön is összeállíthatja kis katonáit, itt kenyérre kenhetõ ikramajonéz, torma, füstölt lazac, paradicsom.

11.JPG

Fûszeres füstölényszeletkék készülhetnek szárnyasból is.

12.JPG

Nagyon finom szûzpecsenyébõl. Ez fûszerkéregben pirított, majd füstön zsengélt szûz, kis vörösboros, kökényes pecsenyelével.

13.JPG

Jól eshet egy kis házi, cserépedényes olajoshal, citrommal.

14.JPG

A belsõségek is jó falatkák. Ezekbõl ezt a fokhagyma, majoranna kíséretében pirított csukamájat ajánlom, kis pirítós csíkon.

15.JPG

Nem említettem a sajtokat, jó az is, ám én rövidebb borozásnál, illetve desszertnek jobban szeretem, vagy ételek kísérõjeként, esetleg fõelemként.

A salátakompozíciókon is lehet gondolkodni , szeretjük, de más, nem elõétel pozícióban, jobban mûködnek nálunk.

Igyunk akkor egyet, és meséljetek az elõételrõl, most Ti!

129 komment

Címkék: kalács focaccia sajtok pástétom sertésszűz csukamáj halsaláta kenyérlepény haltatár füstölény

A bejegyzés trackback címe:

http://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr705734376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.06. 17:38:39

@Pinka-Panka:

Én a kalapkúráról szóltam, de ha te a kalaposat szereted. Asserossz.:)

pizzaszeletvágó 2014.01.06. 17:39:28

@Babette_: "nemtom, hogyan hat, de hat"

Engedelmetekkel én tudom.

Megint nem fogtok szeretni.
Sok különböző gyógyszertárban vény nélkül kapható szirszar tartalmazza ugyanazt a vegyületet: paracetamol. Ilyen a Panadol, Neocitran és társai. Túladagolható. Főleg, mert sok szerben benne van, be lehet szedni gondatlanul a káros adagot. Vese és máj károsító, értsd, minden egyes paracetamol tabletta elpusztít valamennyi májsejtet. Ezt persze a szervezet még elviseli, ahogy a vörösbort is. Egy határig. Ebből ugyanis 20-30 tabletta meg is ölhet 24-48 óra alatt beszedve. Tudom, nincs olyan hülye, aki ennyit beszed.
De akkor is pusztít. Alkohol fogyasztása tilos, mert felerősíti a májsejthalált, idült alkeszek nem is szedhetik, vagy nekik már mindegy.
Gyulladáscsökkentő hatása nincs, tehát nem gyógyít(!), szemben az aszpirinekkel, hanem csak a központi idegrendszerben fejti ki a hatását, csökkenti a fájdalom érzetet és a lázat. Minek van akkor, kérdezhetnétek.
Azért alkalmazzák, mert az egyébként ugyanilyen jó aszpirinek súlyosabb mellékhatásait nem produkálja, viszont az aszpirin nem is öli a májat.

Szerintem botrány, hogy egyáltalán paracetamolból van gyerekadag, és még reklámozzák is. Az ismert reklámban pár hónapos gyerek totyog, és a gondos anyuka beletömi a paracetamolt. Ennyi idős gyereknek nem is adható, szigorúan tilos. Én nem adnám a gyerekemnek, de én sem szedem. A legnagyobb hülyeség, hogy vény nélkül kapható. Lázra meg hűtőfürdőt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.06. 18:03:00

@pizzaszeletvágó: Az utolsó mondatottal vitatkoznék. A láz segít elpusztítani a bakteriális kórokozót, mer magasabb hőmérsékleten kevésbé működnek. Az a szervezet automatikus védekezése. Persze nem a 40+ lázról beszélek, azt valóban hűtőfürdő, priznic tudja csak rendesen leküzdeni. Szóval állítólag egy normális 38 körűli lázzal nincs baj - legalábbis a gyerekorvosunk szerint.

Waka 2014.01.06. 18:38:06

Szép napot!
Az előételeket két csoportra osztanám. Az egyik, mikor a vendégsereg megérkeztekor már minden étel készen van. Ilyenkor a főfogás bevezetésére szolgál, kényelmesen, ülve, késsel-villával ehető kicsit talán igényesebb ételekre gondolok. Remek választás a füstölt hal, a gravlax, kocsonyázott finomságok párolt zöldséggel, tojással, és a több komponensből álló fogások.
Másik eset, amikor a csapat már idejekorán megérkezik, már éhes, de már nem annyira szomjas (kerti partikon gyakori jelenség). Szerintem ilyenkor a legjobb különféle pirítósra kenhető krémekkel traktálni őket. Tojásos-, halas-, kolbászos krémek (vajjal megfelelő mértékben vegyítve), csülöktatár, kőrözött, velős kenyér vagy akár egy kis nakládalý hermelín. Ügyelni kell rá, hogy a megfelelő időben, kellő mennyiségben elő legyen készítve. A pirított kenyér segít felszívni az alkoholt, és ami még fontosabb, a nép a jó messzire kitett tálca körül csoportosul, és nem liheg a nyakunkba, hogy mikor lesz már kész a kaja.
Persze az sem mindegy, hogy öt vagy ötven emberre főzünk.

Waka 2014.01.06. 18:43:51

A poszt csucsu!
Köszönjük Süllőcske!

pizzaszeletvágó 2014.01.06. 18:44:51

@Andrass9: nem kell vitatkoznod, én úgy értettem, hogy már -csillapítandó- láz esetén -gyógyszer helyett- hűtőfürdő. Celsius fokokról nem esett szó. :)

susztertangó 2014.01.06. 19:00:05

@pizzaszeletvágó: Na, az én rokonaim között van aki túladagolta magát és horrrrrrrrribile dictu (mingyá megnézem ez mit is jelent) egészsé gügye dógozó!Azaz, rég nyugger. Aztán fogta a fejét, hogy lehetett ennyire...

pizzaszeletvágó 2014.01.06. 19:00:58

@Waka: ehhez már segítő is kell, de igaz. Mi az a csülöktatár?

süllőcske 2014.01.06. 19:03:19

Köszi, hogy elfalatoznátok ezekből.
Kissé megviselt az utóbbi időszak és hiányzott már, hogy a konyha szépségeivel is törődhessek.
Most úgy néz ki, hogy lesz időm, kedvem pedig nagyon van, írogatásra is.
Olajoshalról is mesélek, Babette!
Nyilván, együtt ez a sorocska, főételeket idéz, de biztos azért látható, mi is ezek szándéka: Bevezetni egy jó kis rendezvényt. Ez néha kiállításmegnyitó formáját ölti, egyik-másik oda is készült, de előétel is abból a szempontból, hogy a köménymag aztán nálam jön össze a főételre, és hosszú vidámságra.
Most éppen a Lektorátus zsürije várható, megnézni a Petőfimet, úgyhogy ilyesjellegű csípnivalók kiötlése megint dolgom lesz.

süllőcske 2014.01.06. 19:08:25

@Waka: Csucsun mondod! Ecco!
Vagy százra, mint azon a megnyitón, amikor a Mars téri piac hídján elsősorban gasztrotémákat állítottam ki, és nemcsak nézelődni lehetett.

susztertangó 2014.01.06. 19:09:32

@Andrass9: Tíz éves korom előtt jó sok priznicet kaptam. De ezt is lehet túladagolni. 16 éves nagynéném frissen a kútból húzott vízből kapott- nem lett 17... igaz a "spanyol" miatt kapta.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.01.06. 19:10:36

Előétel = üdvözlőfalat × Pí.

Remekbe szabott poszt! Egyszer a Ptűzön a böjtös költeményeket sorjáztad ilyen szépen, akkor is csodálkozott mindenki, h milyen gazdagon lehet étkezni egy böjti időszakban is.
Most meg azon, h ahol ilyen az előétel, milyen lehet a főétel? :))

süllőcske 2014.01.06. 19:13:11

@Waka: A hermelíned adta a témát!

Waka 2014.01.06. 19:16:26

@süllőcske: Biztosan nem a trakta győzi meg őket, de azért nem távoznak rossz szájízzel. :)

Pinka-Panka 2014.01.06. 19:32:00

@látjátok feleim szümtükkel: hajjajj:) nem én csak arra gondoltam, hogy nem gyógyszeres kúra, hanem kalapos kúra. Félreérthető tudok lenni.:)

Waka 2014.01.06. 19:35:47

@pizzaszeletvágó: A csülöktatár füstölt csülökből készül. Puhára főzzük, míg a csont ki nem fordul belőle, aztán ledaráljuk. Ízlés szerint mustárral, fűszerekkel, reszelt fokhagymával kikeverjük. Érlelni nemigen szoktuk, sőt, lehetőleg melegen adjuk fel, különben megkocsonyásodik, és nehéz kenni.

Waka 2014.01.06. 19:37:31

@süllőcske: A téma a blogon hever.

süllőcske 2014.01.06. 19:46:51

@Waka: Ez egyszer bevállaltam ezt az összefüggést. De csak azért, mert tényleg így van. Nem kiagyalt, élő.Lehet gondolázni rajta, hogy mért nincs nagyobb csavar benne, hol itt a tekervény, amit ma művészetnek neveznek. Mindegy, ez egy ilyen korszak volt, ezután biztosan más szépséget tűzök ki, de szép lesz, és "ízletes", az biztos!

süllőcske 2014.01.06. 20:03:16

Egyébként, egy ottalvós összejövés volt, amikor ez a vadpástétom, és mellette halsali vezette ezt be.
Vacsira főztem halászlét.Reggel töltött omlettek voltak négyféle, majd ebédre báránycsorba főtt(churutos), grilleztünk kedves tagunk által hozott birkát, és szarvasbélszín is került a parázs fölé. Akartam volna még pisztrángot is bűvölni, parázson, de a kis csapat elég élénken tiltakozott a merészkedésem ellen. Szép volt, pusztai tájban,tanyán, jól elvoltunk.

Waka 2014.01.06. 20:10:40

@süllőcske: Azt hiszem, láttam már ezt az ételsort.

Pinka-Panka 2014.01.06. 20:18:54

@Waka: csakugyan nem a trakta, de jó volna látni, egy ilyen összejövetelt, ahol csemegéznek:) Nem hiszem, hogy van maradék!

Waka 2014.01.06. 21:01:53

@Pinka-Panka: A Petőfi szobor zsűrizése és a Lektorátus megvendégelése kapcsán akartam arra utalni, hogy az ítészeket remélhetőleg nem a vacsora befolyásolja.

Pinka-Panka 2014.01.06. 21:10:26

@Waka: Most értem! Nem voltam jelen, így félreérthető voltam, vagyis én nem értettem jól.

Pinka-Panka 2014.01.06. 21:11:47

Aludjatok jól! Valami pálinkával fekszem:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.06. 21:20:04

@pizzaszeletvágó:
mondjuk ebből nem tudtam, hogyan hat ez a kombó:)

de tán 3-4 napig , napi eggyel még nem lesz az ember májrákos...

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.06. 21:22:34

jut ezsembe,
a tavaszi találkozóra jöhetne egy kis haltatár, zselés pástétom meg füstölt hal:)

susztertangó 2014.01.07. 06:18:44

@Pinka-Panka: Álmaid kéklő egén? Gyümölcsfáid tetején?

Pinka-Panka 2014.01.07. 07:09:06

Halló,sziasztok! Babette aspirinje és Látjátok kalapjavaslata után fél deci törköllyel nyugodtam és semmi bajom se lett. Már főzöm a krumplit, krumplis tészta lesz ma.

Szép napotok legyen!

Ma szerintem a karácsonyfát is leszedem.(úgy ráérek)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 09:01:45

@Pinka-Panka: Jóreggelt!
Miután engem is elkapott tegnap valami takonykóros nyavalya, főztem egy jó erős forraltbort, +1 C vitamin meg kalmopirin (az aszpirin benne van a rendszeres tablettáim között).
Most jobban vagyok. Muszáj is, mert postázni kell csomagokat és utána tepertős pogácsa sütés ISMÉT :)

vörösbor(de)minőségi 2014.01.07. 09:08:25

@látjátok feleim szümtükkel: köszönöm+kaptam az üzenetet.
figyelembe véve az adottságokat-azt választanám ami a legkevésbé érzékeny,tehát nem egy biztos tudású kertészmérnököt igényel,ámde ennek ellenére csip mint az istennyila vagy annál kicsit jobban.chilit irtál de nemtom ez mint gyüjtőnév?minden chili ami erős?engem a habanero azért érdekelne mert őszentségénél fedeztem fel egy bizonyos majdnem megmagyarázhatatlan ízt és zamatot amitől aztán addikt is lettem:))
ha itt illetlenség a privát beszélgetés és a többiek idegeire menne akkor adok egy mélcimet.még1ccer nagyon köszönöm!

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.07. 10:55:41

@vörösbor(de)minőségi:
Értem az irányt, majd még megdumáljuk. Köszönni meg ráérsz.:)

Pinka-Panka 2014.01.07. 11:31:59

Olyan gyatra az idő, hogy semmi nagy dolgot nem tudok csinálni. Nem is akarok.

süllőcske 2014.01.07. 11:35:52

@Babette_: Lesz tavasszal találkozó?

Pinka-Panka 2014.01.07. 12:16:19

most úgy elgondolkoztam, hogy kérte a Sűllőcske, hogy írjunk az előételekről. Hát, komolyan nem tudni mit lehet. Ha a férjem vendéglátós nagy életpályájára nézek, az éttermi kínálat, csupa olyat tesz fel előételnek, ami szinte említésre sem méltó annyira. Vagyis nem mondható előételnek.
A hortobágyi palacsinta, vagy a camembert sajt rántva, vagy a gombafejek, túróval ízesitve és rántva, vagy a rántott húsos palacsinta, s ne soroljam a tömény előételnek nevezett ételeket.
Én úgy vélem, hogy az előétel, amolyan az étvágyat előcsalogató finom falatoknak illene lennie, amit itt is látunk a posztban.

Szerintem csipegetni, valami finom nedűvel, s jó kedvvel kéne szolgálni az előételnek, ami bevezeti az embert a további örömökre. (falatozás:)

Én ízes krémeket/padlizsán, tatár, chilis kecskesajtkrém, ajvár...) tudok elképzelni, píritóssal még, kis salátákat, ráksalátát mondjuk, grillezett sajtot, vagy gombaféléket szigorúan csak piritva esetleg egy juhtúróval tálalva. Még elképzelek egy szarvasbélszín capracciót, salátával.Még a libamáj és kacsamell variációkat.

Én így gondolom az előételeket és azért is örültam a posztban felsoroltaknak, hogy végre nem a a rántott sajt, tart Azt is szeretjük, de én inkább erre voksolnék, hogy finoman mindent, csipegetni és élvezni az ízeket. árral való előhozakodása volt a lényeg.

Pinka-Panka 2014.01.07. 12:22:09

@Pinka-Panka: te jó ég a vége összekuszálódott, mert telefonoztam közben.

Így akartam, bocsássatok meg.

Én így gondolom az előételeket és azért is örültem a posztban felsoroltaknak, hogy végre nem a rántott sajt, tartárral való előhozakodása volt a lényeg.
Azt is szeretjük, de én inkább erre voksolnék, hogy finoman mindent, csipegetni és élvezni az ízeket.

Halakt szándékosan nem soroltam fel, mert azt megtette a Sűllőcske, nem tudok ahhoz többet tenni.

pizzaszeletvágó 2014.01.07. 12:33:35

@Babette_: most kérdeztem utána, a következő adatot kaptam.
1000 emberből 1-nél fordulhat elő az a paracetamol érzékenység, mikor 2 évig hetente 2 szem Panadolt szed be, valamilyen fájdalmára, és kimutatható májelégtelenség alakul ki.
Ennek egy picit utána számolsz, nagyon durva. Nyilván ez egy matematikai közelítés, de akkor is.
1995 óta többször futott már neki a belgyógyász társaság, hogy vénykötelesek legyenek a paracetamol tartalmú szerek.
Eddig sikertelenül pisilnek a szél ellen.
Hiszen a paracetamollal varázsolni lehet! Egy csapásra megszűnnek a tünetek! Mondom a tünetek. Csak a tünetek. Emiatt nagy forgalmat lehet vele generálni, nagy profitot kaszálni. Egyes lélektelen gyerekorvosok még adják is, ezzel bizonyítva milyen jó orvosok is ők, megfelelnek a társadalmi elvárásnak, ha baj van, kapjunk be egy szem valamit és megszűnik a baj, hamis ideológia mentén mozogva.
Ezzel szemben az Algopyrin vényköteles lett!
Forrásomhoz nincs link, csak annyit tudok mondani, hogy a családunkban, az egy főre jutó belgyógyászok száma 1-nél több.
Hidd el, sokszor menekülök a terített és terítetlen asztal mellől, mert sok olyan van, amit nem szeretnék ennyire tudni, mikor ezek hozzáfognak valamit megvitatni. /inkább mennék olyankor süllőcskéhez, a jégkorszaki ember nyomairól beszélgetni :))) /

A TV-beli gyógyszer reklámok végződhetnének úgy is: a kockázatok tekintetében kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét, vagy pizzaszeletvágót a blogkocsmán!

Mindegy, 4 órán belül semmiképpen ne vegyél be még egyet, ezt a dörgedelmet kaptam épp az imént valakitől.
/ja, és hidd el, nem magam miatt írom ezeket ide, felőlem mindenki azt csinál, amit akar, de sokszor érzem magamban azt a felelősséget, amit a tudás jelent, mert a tudás az olyan, hogy át kell adni, sírba vinni bűn, gyógyszer vagy pörkölt, ilyen szempontból mindegy is/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 12:35:54

@süllőcske: Megyünk Babette istállóját, vízellátását rendbetenni :)
Illetve mi majd nézzük, míg az embere csinálja és Babette főz és iszogatunk közben :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 12:47:48

@vörösbor(de)minőségi: gyümölcsös. én is szoktam szagolgatni ezért:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 12:49:06

@Andrass9: szépen kiássátok a ház előtti kerítés alapját:)
wakának van felmentése, hogy ő főzni akar, de ahogy elnézem ezt a szép erős és izmos embert, lehet, hogy inkább én főzök, ő meg ásson:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 12:51:11

@pizzaszeletvágó: köszönöm. szépen írod az okítást, nem zavar.

nos, panadolt életemben egyszer szedtem marokra pár napig, míg nem diagnosztizálták az övsömörömet.

amúgy jobban szeretném az algopyrint, én azzal nőttem fel. meg quarelinnel, és nagyon sok kalmopyrinnel. anyám igen szerette:D
adni.

Pinka-Panka 2014.01.07. 12:54:10

Most leemeltem a polcról a Lajos Mari és Karcsi páros könyvét az előételről. Mit ír, mert kíváncsi voltam. hát, a kezdőlapon a káposztafejbe szúrt fogpiszkálós falatokról nem estem hasra.
tojások, kaszinó, orosz tojás, halas krémmel tökltve. és az unásig a tormás sonka tekercs, sajttekercs és majommézes katyvasztok. Rizottók.
jajj és fasírt golyó:( S a meleg előételek, a rántott makrancok, meg sok semmi nekem tetsző, s a tésztás batyuk, az még csak-csak.

hát nem tudom, de én a Sűllöcskénél ennék már akkor. Ezért nem lehet ezt felülmúlni.

Némelyiktől már a krumplis tészta is jobb.

Valahol egyszer olvastam, hogy ha éttermet nyitna, akkor milyen reggeliket csinálna, a blogíró. Na azt sajnálom, hogy nem mentettem el akkor, mert remek volt az is.

Pinka-Panka 2014.01.07. 12:55:48

@Babette_: na az övsömör is egy klassz baj, volt nekem is. Isten mentsen meg tőle, nekem nagyon fájt:(

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 12:59:04

@Pinka-Panka: az borzalmas. az első két hetet nem kívánom senkinek.
remélem, nem jön elő többször..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 13:04:42

@Babette_: Én már vénember vagyok, majd dirigálom a munkát a kisszékről :)

Pinka-Panka 2014.01.07. 13:07:13

@Babette_: tuddj róla, hogy elkapható többször. a gyerekorvosunk infektológus is volt, s amikor a lányunk bárányhimlőt kapott óva intett, hogy ne puszilgassam a gyerekem. két éves volt akkor, naná, hogy puszilgattam.
Amúgy herpesz vírus és azért jó az erős immmun rendszer, hogy az ne döntsön le semmiről.
Rohadtul fájt nekem is. A hátam és a derekamon, meg a mellem alatt volt, mit mondjak borzalmas volt.

pizzaszeletvágó 2014.01.07. 13:12:33

@Babette_: oh, bocsánat, semmiképpen nem szántam zavarónak! Sem kioktatásnak. Remélem, semmi baj! Ha megbántottalak valamivel elnézést nem annak szántam! Nyilván, az általad írt mennyiség khm, izé, "biztonsággal" szedhető. Tömeghalált még nem okozott, legalábbis. /mondtam, hogy nem fogtok szeretni... :( /

Engesztelésül kiáshatom egyedül az alapot? ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 13:23:20

@Pinka-Panka: hú, én tök máshogy tudom.
hogy nem elkapod, hanem a gyerekkori bárányhimlőből maradnak vissza vírusok, amik megbújnak az idegdúcokban, és valami okból egyszer csak aktivizálódnak, amivel ideggyulladást váltanak ki.

@Andrass9: approved:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 13:24:35

@pizzaszeletvágó: hát pont ezt mondom, hogy szépen írtad, nem kell szabadkoznod.
de áshatsz egyedül természetesen, addig a többiek elterítik a kavicsot az udvaron:)
mi meg andrással a sarokból nézzük, ahogy waka főz.

Pinka-Panka 2014.01.07. 13:26:40

@Babette_: én is úgy tudtam, míg hernádi Emil nem lett az orvosunk, aki a lászló kórházban volt a fertőző betegségek osztályán. Ő mondta, így elfogadtam, mert általában szót fogadok az orvosnak. Sajnos herpesz vírus okozza.

Pinka-Panka 2014.01.07. 13:34:10

@Babette_: az elkapást úgy értettem, hogy ha legyengült az immun, akkor lehet elkapni a herpesz vírus következtében.
Nálam érdekes, mert én pl nagyon bárányhimlős voltam, fejemtől a talpamig.

pizzaszeletvágó 2014.01.07. 13:39:08

@Babette_: @Pinka-Panka: mindkettőtöknek igaza van. Az átvészelt betegség után a gerinc környékén bujkál, és azoknak az idegpályáknak a mentén a bőrön újulnak ki a tünetek övsömör formájában felnőtt korban. Viszont olyan embernél, aki valamilyen véletlen folytán nem esett át rajta gyerekkorában, vagy nagyon enyhe volt a fertőzés, akkor a felnőtt a gyerektől elkaphatja, ahogy Pinka-Panka írta. Ezen kívül valamivel gyakoribb, hogy övsömörös felnőtt fertőz meg egész gyerekközösségeket. (iskola/óvoda orvos is van fentebb említettek között)
Egyébként az övsömör kiújulása nem túl valószínű, de nekem is volt egy kolléganőm, akinél sűrűn.

Pinka-Panka 2014.01.07. 13:58:57

@Babette_: Biztos, úgy van, s ne is fertőzzük ezt a szép posztot ezzel a randa hímlővel meg. :)
Lényeg, hogy túléltük Babette:)

Pinka-Panka 2014.01.07. 15:41:24

Egy kis dalt megosztok, komoly anyagot szelektálok, ha már az időm most engedi!

www.youtube.com/watch?v=-bdtuwPpQIk

süllőcske 2014.01.07. 15:58:23

@Babette_: És én mit fogok csinálni? Már ha elhívsz.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.07. 16:00:28

@Babette_: langyos ...langyos....én is valami ilyesmire gondolok de nagy bajban lennék ha konkrétan kellene megmondani mi is ami az erősön kivűl még érezhető?pedig az nagyon "ottvan".

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 16:13:17

@süllőcske: Szerintem lefestesz minket, de elsősorban jól érzed magadat!

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 17:15:10

@süllőcske: hát te csinálod az előételeket!
és megtanítasz irdalni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 17:18:42

@Babette_: Több eszed van, mint nekem :) Cserébe te meg megtanítasz piskótát sütni, ígérgeted már egy ideje. A pogácsám majdnem olyan jó lett végre, mint a tied :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 17:19:40

azt szeretném hozzátenni, hogy én komolyan gondolom a találkozót a tavaszi szünetben
és ha tényleg nálunk lesz, az alábbi opciókkal tudom vállalni:
- szállás: a szomszéd utcában van egy új kis panzió, egyelőre nem drága
- nem ugrálok senkit körül, mindenki otthon érzi magát és önkiszolgál
- nem tudok éjszakáig fennmaradni, mert másnap akkor hulla vagyok
- csak itteni törzsvendégek részvételével
- batyus buli legyen, mert csóró vagyok

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 17:21:05

@Andrass9:
természetesen. sőt, kenyeret is süthetünk.
ha akarjátok, lehet róla szó, hogy felfűtsem a kemencét..
ezeket előre kell kitalálni, mert mind előkészületet igényel

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 17:21:46

@Babette_: és most szólok, hogy nem lesznek luxuskörülmények, mert még nincs felújítva a ház

Pinka-Panka 2014.01.07. 17:28:20

@Babette_: csak belekotyogok! Szeretem ezt az őszinte hangot! Én is megmondom, mit szeretnék:) én sajnos közlöm a vendégekkel, ha már nyűg, s nem tudnak miről beszélni, hogy akkor itt a vége...
S amúgy vendégszerető vagyok nagyon, de van egy pont, amikor nincs tovább. Én sem tudok éjjelezni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.07. 18:14:23

@Babette_:
Mikor lesz a tavaszi szünet? Akkor lesz a nyakig érő hó?

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 18:16:40

@látjátok feleim szümtükkel: gőzöm sincs, mikor van
tőle lehet máskor is...

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.07. 18:52:03

@Babette_:
Nincs gond a tavaszi szünettel, csak már kinőttem belőle, és nem tudom ( mint ahogy sok mást sem ) mikor van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 18:53:17

@látjátok feleim szümtükkel: Nem baj - majd jön egy SMS, hogy gondoskodnak rólunk, menjünk máshoz bulizni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.07. 18:54:14

@Babette_: Mekkora az a panzió, hány embert tud elhelyezni?

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.07. 18:57:44

@Andrass9: küldöm a linket mélben
ne legyen publikus a blogon
köszi

Llychllyn 2014.01.07. 19:29:22

Babette, vigyázz, nálunk is volt olyan, hogy kifestünk három szobát, jönnek a haverok... Három napig tartott, az elfogyasztott sör árából szerintem kifestethettünk volna mindent (még a szomszédnál is), viszont jó buli volt:)

Viszont egy gyenge pillanatunkban a kutyaházat is kifestettük, így bizonyítván, hogy mi igenis hasznos munkát végeztünk, és persze öt embernél kevesebb meg se birkózott volna a dologgal:)

Készítettünk achart, most először, még finomhangoljuk, de sokat ígérő holmi (indiai csípős-fűszeres savanyúságféle ez, mangóval meg akármivel). Előételnek is szoktuk enni, úgyhogy nem is off:) Valójában jó brutális friss chili is kellene bele, jövőre igen sokféle paprikát kellene ültetnem és életben tartanom, ha minden tervet meg akarnék valósítani:) Most maradt a hegyes erős meg a fűszerkeverékben lévő chilipor. Azért üt.

Süllőcske, szokás szerint le a kalappal.

süllőcske 2014.01.07. 19:54:17

@Andrass9: Ma kékkagyló volt a vacsi, fokhagyma, újhagyma, teméntelen petrezsiromzöld, citrom, limelevél, hárslevelű, algás taglietelle kíséretében. Ajaj.
@Babette_: Mindenki csöppenthet a jó együttléthez.
Akkor némi csippentenivalót, friss halat, és nem nagyképű bemutatót viszek, a halacskák konyhakészségével kapcsolásban.

Pinka-Panka 2014.01.07. 21:04:44

A családom juttatta eszembe, hogy csináltunk mi kis pálcikákra tűzdelt grillezett falatokat is, s egy mixzöldség ropogóst, csípős mártással nyári alkalmon. Vagy a férjem szokta kaviáros falatokat.

Sziaaztok, jó éjt!

pizzaszeletvágó 2014.01.07. 21:31:01

Haha, így együnk csirkeszárnyat, akár előételnek is?

www.youtube.com/watch?v=YN54rd-15qU#t=71

:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.08. 09:22:08

@süllőcske: és mikor esztek krumplistésztát meg bundáskenyeret?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 10:24:53

@Babette_: Ugyan nem Süllőcske vagyok, de az én agyam tegnapelőtt borult el, hogy muszáj már krumplistésztát főzni, és iziben csináltam is egy kétszemélyes adagot, amit azután be is termeltem :)
Bundáskenyeret pedig minden zöldbabfőzelékhez sütök.
Igaz, hogy viszont halat, kagylót csak ritkán ...

süllőcske 2014.01.08. 11:17:44

@Babette_: Ma nem. Ma pisztráng lesz.
Talán holnap, bundáskenyér, spenóttal. Az jó lesz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.08. 11:19:53

@Andrass9: @süllőcske:
érdekes, hogy feltétnek eszitek, nekem kimondottan vacsora. kórházas teával.
anélkül nem jó.
de a teát sem iszom ezen kívül.

pizzaszeletvágó 2014.01.08. 11:26:17

@Babette_: nálunk reggeli a bundáskenyér, általában hétvégén, nekem boros teával. :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 11:42:00

@Babette_: Bundáskenyeret bármikor megeszem, de általában a zölbabnál jut eszembe, hogy csináljak. Mostanság meg már nincs itthon rendes kenyér. Ezekből a sötét dolgokból meg nehéz jót csinálni.

süllőcske 2014.01.08. 15:20:39

@pizzaszeletvágó:
Ha reggeli, akkor szintén, boros tea. Öreganyám borecettel is készítette néha a teát, a bundáskenyérhez, illetve a zsírban sült, fokhagymás pirítóshoz.
Ha vacsora, akkor jön a főzelékféle bundáskenyérhez.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 15:29:23

@süllőcske: Húúúú! Zsírban sült pirítós fokhagymával bedörzsölve!!! Szerintem nem ettem vagy harminc éve.

Topy 2014.01.08. 15:42:09

@Andrass9: és ha szép egészséges hullák akarunk lenni, akkor a következő harmincban sem fogunk! :D

Pinka-Panka 2014.01.08. 16:16:24

@Andrass9: hát, akkor én elmondom, hogy én sokszor eszem olyat. Hétvégén főleg, a fokhagyma miatt főleg, enni kell valahogy. bundás kenyér gyakori, s az teával, meg van főzelék mellé is.

pizzaszeletvágó 2014.01.08. 19:37:10

@Topy: viszont ha szép egészséges és illatos hullák akarunk lenni, akkor legalább a zsírt fokhagymával esszük, a szenes pirítóson! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.08. 20:34:24

@Andrass9: no, ma alkalmas időpontot találtam az emberemnek felvezetendő a témát,
azt mondta, emésztgeti.
:)
még annyit tett hozzá, hogy tudni kell a világ jobbik oldalára születni (ld süllőcske és a Tisza:D)
meg hogy a matematikusoknak csak sejtéseik vannak (túl sok natgeot néz...)

többieket bemutattam, de pszv-ről semmit nem tudtam mondani:(

pizzaszeletvágó 2014.01.08. 20:47:40

@Babette_: ki az a pszv? :) ja! erre mondják, "sötét ló" :))) (lehet, küldök majd egy privát üzit)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 21:16:33

@Babette_: Teljesen jogos. Hirtelen lerohanja n+1 dühös ember, akikről semmit sem tud. De a matematikus legalább sejti már :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.08. 21:16:38

@Babette_:

Pedig tudhatnál. Ő szokott a sötétben a pult mögött üldögélni, és sutyiban szlopálni.:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.08. 21:18:54

@látjátok feleim szümtükkel: a piásokat nem figyelem:D

@Andrass9: azért kezdtem most felvezetni a dolgot...
nem nagyon "érdekli", merre kószálok az interneten, azt sem tudta hirtelen, mi az a blogkocsma (pedig már beszéltem róla)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:29:40

@Babette_: A feleségemnek van már tapasztalata, mert eljött a debreceni találkozóra. Most is azt mondta, hogy klassz, jönne, ha lesz, pedig soha nem kommentel, és csak ritkán olvassa. Elfogadta, hogy ilyen lököttséggel üti el a szabadidejét a férje :)

Pinka-Panka 2014.01.09. 08:23:25

@Andrass9: jó időtöltés, jobb mint a kocsmában(igazi) töltenéd és a nihilbe roskadnál..
inkább itt, ez nem károsít senkit sem.
Még ez a kocsma az, ahova egy nő is beléphet, én viszolygok amúgy az igazi kocsmáktól. Nem jó tapasztalataim után. Így marad a pékség kávézó, a finom
és jó helyek, ahol nő is beléphet és a blogkocsma.
Akinek nem tetszik járjon utána:)