Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kapros szendvicskrém

2013.06.03. 07:00 Waka

A közelmúltban a kapormártás kapcsán András és Süllőcske is megemlítette a kaporvajat. Megtetszett az ötlet, legott be is jelentettem, hogy márpedig hétvégén az lesz reggelire. Egerek és emberek...

A szűkebb család elkezdett ellenkezni: úgy biztosan kevés lesz, nagyon zsíros lesz, tegyél bele mást is. Engedtem a szelíd – családon belüli – erőszaknak, és néhány összetevővel dúsítva készítettem el az ételt, amit innentől kezdve már nem hívhattam kaporvajnak.

Hozzávalók:

10 dkg vaj

Egy kis csokor kapor

3 kemény tojás

10 dkg trappista

½ pohár tejföl

Egy teáskanál mustár

1.jpg

A vajat este elővettem a hűtőből, hogy megpuhuljon. A tojást is megfőztem, megtisztítottam, hidegen könnyebb reszelni.

2.jpg

A kaprot finomra vágtam.

3.jpg4.jpg

A tojásokat és a sajtot lereszeltem, hozzáadtam a többi hozzávalót, kicsit sóztam, és alaposan kikevertem.

5.jpg

Az illatos, lágy krém reggelre olyan morzsalékos lett a hűtőben, mint a bolti tehéntúró. A kész pirítósokra kiskanállal mertem rá, mert a késről lepotyogott. Hogy legyen valami tartása, az NDK melegszendvics-sütőbe toltam be egy percre, ahol kicsit ráolvadt. Itt nyert új értelmet a dolog, a meleg hatására ugyanis elkezdte árasztani a kapor és a mustár az isteni aromáját. Végül, ha nem is úgy sikerült miden, ahogy szerettem volna, azért jót ettünk.

28 komment

Címkék: mustár vaj kapor

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr705340413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2013.06.03. 07:50:14

sokszor születnek így jó kaják, az ember elkezd valamit aztán egész más sül ki belőle! :)

süllőcske 2013.06.03. 08:43:07

Ez igen finom. Az átmelegítés tényleg kirobbantja az ízeket. Épp ezért szereti az ember a melegszendvicset.
Zárójelben: Ha erre teszünk egy papírvékony hidegen füstölt lazacszeletkét, naggyon jó kompozíciumot kapunk.
Jajj nekem, mindenben a halat lesem...Szeeegény rokonaimat.

Pinka-Panka 2013.06.03. 10:07:41

Sziasztok! Waka, jó, hogy megmelegítetted szerintem is. Picit sűrű lehetett a sajttól, tojástól, vagyis szárazabb is. Jó ötlet.

Minden ilyen krémet szeretek. Volt olyan ne vessetek meg, hogy vettem a boltban, natúr vajkrémet, amibe fokhagymát zúztam, nem keveset, s petrezselyemzölddel, kaporral, snidlinggel, kevertem ki. Úgy hidegen tettük a piritós kenyérre, hétvégén persze, mert akkor nem vagyunk emberközelben.

Még a kapros nokedlit fogom megcsinálni, ami túrós is, csak emlékeznem kellene, hogy csináltuk Anyámmal. Csak mi ettünk, férfi ember nem igen szereti.

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.03. 10:23:21

@Pinka-Panka:
Mi juh túróval szoktuk a kaprorral dúsított galuskát kavarni, és kapros vajra raktuk ( régen ). Ja, és jól lepirítottuk.

Ezt láthatta Süllőcske ( amiért őszintén: írigy vagyok :) )

www.idokep.hu/hirek/kullos-szivarvany-szegeden

Ez a krém kapor nélkül is rém jó, gondolom a kaprot más zöldfűszerrel is lehet helyettesíteni.

Fenchurch68 2013.06.03. 11:20:56

@látjátok feleim szümtükkel: Már le is szedtem a sok petrezselymet, és megfőztem a tojást :) (A kaporral nem vagyok jóban.) Talán egy kis újfokhagyma is kerül bele, csak a vámpírok miatt.
@Pinka-Panka: Én is veszek néha vajkrémet, el szoktam olvasgatni, mik vannak a megvásárolt cuccokban, és volt egy (legolcsóbb) fajta valahol, amiben nemigen volt kőolaj meg vegyszer. Reszelt sajttal meg fűszerekkel kikeverve nagyon finom melegszendvicsen is.
A középső lányom imádja az egyik legócskább, bolti májast, hiába szoktam neki taglalni, hogy mik vannak benne. Mikor én passzírozgatom meg fűszerezgetem a májat, az nagyon finom, "de nem olyan."

süllőcske 2013.06.03. 11:23:57

@látjátok feleim szümtükkel: Láttam, bizony, szép volt. Most faragok, majd este benézek. Holnap én is hozok Nektek egy kis elemózsiát.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.06.03. 18:04:47

@látjátok feleim szümtükkel: Tegnap Lajosmizse mellett autózva láttunk mi is hasonló szivárványt. Olyat, hogy két szivárvány legyen, még soha nem láttam.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.06.03. 18:05:27

@süllőcske: Érdekes nekem is a lazac ugrott be a kaporról, s valami lágyabb kapros krém.

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.03. 18:40:57

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Erre a kolbászfa tövében gyakran láttam már kettőset, de amíg egy megyével nyugatabbra laktam, ott én sem láttam.

Én nem birom a kaprot enni, de valami finoman ízesített, tejszínes kapros habot a lazac színe mellett el tudnék képzelni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.06.03. 18:55:37

@Kató néni: Ez a nagy tudománya az élelmiszeriparban meg a kémiában. A 190 forintos májas nem éri meg a reggelt, míg az ismert összetevőjű darabos májasról egy idő után farigcsálni kell a penészfoltokat.

Fenchurch68 2013.06.03. 19:04:25

@hajdulaszlo (volt hajdul): Régebben emiatt el voltam keseredve, de most már látom, hogy a nagylány kezd észhez térni kajailag (ehhez lehet, hogy kellett, hogy az udvar lova gluténérzékeny), és azért a másik kettő se csipszet eszik nutellával.
Jelenleg a túlélésre játszunk, otthon van házi májas, ha másmilyent akar, menjen el a tesóbusszal, és vegyen zsebpénzből.
Büdös kölyök meg amúgy ne válogasson, ha a túlélés a tét (osztálykirándulás, menza) akkor egyen meg mindent. Majd otthon kompenzálok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.06.03. 19:07:53

Szép estét!
@süllőcske: A lazac és a kapor igen jó barátok, hát még füstölve. Egy gerezd citromot azért még odagondolnék.
@látjátok feleim szümtükkel: Ez nagyon jól hangzik, megfontolom.
@Kató néni: Ez az alap szinte mindent elbír. A fokhagyma és a petrezselyem mellé egy csepp citromlét mindenképpen ajánlanék.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Ez is egy jó megközelítés. Sőt, igen jó.
A várható kaportermés ismeretében gyaníthatóan mindent kipróbálok.

Pinka-Panka 2013.06.03. 19:08:37

Sziasztok!:)

Borsó levest főztem, azt hittem több lesz majdnem 1 kg borsóból meghámozottan - de zsenge és finom.

@látjátok feleim szümtükkel:
Az biztos, hogy tehéntúró, liszt, tojás, só, és sok kapor a tészta, ha jól tudom. Utánanézek. S zsiradékban tejfölt tenni és abban piritani, a tejfölt felveszi és finom lesz tőle. Nem mondanám, hogy diétás és a sok kapor miatt nálunk csak a nők esszük.

Pinka-Panka 2013.06.03. 19:09:44

@hajdulaszlo (volt hajdul): nagyon jó ötlet, köszönjük. Nagyon különlegesen és gusztán főzöl Te is! Köszönjük!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.06.03. 19:10:32

Na szép. Elcitromosodtam. Citromnék, egy kicsit.

Pinka-Panka 2013.06.03. 19:14:11

@Waka: nem minden évben van ennyi kapor, már megfigyeltem. Szerintem tavaly nem nagyon volt, ha jól emlékszem.
Mondjuk minden így van egyik évben ez van sok a másikban meg más. Hogy legyen degeszre főzni belőle...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.06.03. 19:18:05

Vessetek meg, ma borsófőzelék volt, pennys frankfurti sült virslivel. Igen ízlett. Én majdnem penis-t írtam:-)

Topy 2013.06.03. 19:35:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): nem ritka jelenség, de az egyik sáv sokkal haloványabb, így általában nem látszik

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.06.03. 19:40:35

@Pinka-Panka: Nálam tavaly is volt szépen, az előző tulajdonos jóvoltából, de idén szisztematikusan vetettem, és bejött. Idén biztosan magam szedek magot, és jövőre hasonlóképpen fogom vetni.

Pinka-Panka 2013.06.03. 19:45:59

@Waka: jól teszed! Nekem csak cserepekben vannak a fűszereim, én amit lehet beszórok zölddel. Most a borsó levesben is nagy csokorral a petrezselyem a végén. Kaprot meg a salátákra magamnak a tálkában, amihez illik én bizony beszórom.
Petrezselymet meg rengeteget használok, illetve a zöldjét.

Pinka-Panka 2013.06.03. 20:24:43

@hajdulaszlo (volt hajdul): ha petrezselyem zölddel volt a főzelék, csak akkor nem!:)

Fenchurch68 2013.06.03. 20:30:07

@hajdulaszlo (volt hajdul): egy fordított Björn Borg! :D
(Ő a ténisz pályát szereti, más meg a ... nagynéném poénja, bocsi.)
@Waka: Pici mustárt tettem bele, a citrom nem jutott eszembe, de így is igen jó.

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.03. 22:58:07

@Pinka-Panka:
A cserepes fűszer kelteteéséhez egy ötlet:

A vetés után be kell öntözni a földet, és egy kétliteres ásványvizes üveget derékban elvágva, a kupakot levéve a cserépre kell állítani. Úgy működik, mint egy kis üvegház, nem szárad ki a növény, és biztosabban megerősödnek a növénykék.

Pinka-Panka 2013.06.06. 09:57:32

@hajdulaszlo (volt hajdul): kapor van, krupli van, gondoltam ebéd meg legyen ez.
Újkrumpli és annyi, hogy tepsibe terítettem kicsit fővés után és most sül, kevés olajon. A többiből meg locsolgatunk a tányérba...
saláta is összevágva minden, ami itthon van Csütörtökön általában és pénteken az van ebéd, ami itthon található...
süti beállítások módosítása