Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Roast Beef ahogy én csinálom

2013.03.13. 07:00 Andrass9

Ezt az elkészítési módot még az USA-ban tanultam, azóta gyakorlom állandó sikerrel. Csak akkor érdemes belefogni, ha hozzájutsz egy legalább másfél-két kilós szép darab marhához.

A "szép darab marha" fogalma elég sokféle marhahúst jelent. Az esetek többségében egy nagyobb fehérpecsenyét takar, de vettem már egy nagyobb zsíros magashátszínt, illetve ez alkalommal egy csodás, bár kissé száraz rostélyossal örvendeztetett meg a hentes. Ha csak marhacombot kapsz, azi is finomra sül ezzel a módszerrel, csak tégy rá pici füstöletlen szalonnát. Minél több zsír van a külsején, annál ízesebb lesz a hús (ez amúgy tapasztalatom szerint majdnem minden marahadarabra illik) - bár itt Magyarországon nem divat zsíros húst venni (és eladni is ritkán).

A húst megvettem már vagy három hete, amikor is egy száraz pácba burkoltam:

  • 1,8 kg rostélyos
  • egész feketebors
  • egész szinesbors
  • szerecsendió
  • koriandermag
  • Onion soup mix
  • Italian dressing

10.jpg

A képen látható titkos recept valamint az olasz salátaöntet tartalmát beleöntöttem a mozsárba. A Lipton egy hagymalevespor sok szárított hagymával és szárított marhahúslevesből áll, az olasz salátaöntet pedig fokhagyma, fűszerek, stb egyvelegéből készült. Még nem próbáltam kihagyni ebből az ételből, annyira bevált!

A szemes fűszereket is a mozsárba borítottam a serpenyőből, ahol kicsit felforrósítottam, hogy jobban kiadja az aromáját. Többé-levésbé elmorzsoltam, hogy azért ne legyen finomra őrölt fűszerkeverék belőle, kicsit darabos maradjon a bors.

11.jpg

Ezzel a keverékkel azután bőven megszórtam, masszíroztam a húst, hogy mindenhova jusson belőle.

12.jpg

Miután ilyen jól végeztem dolgomat, egy ziplock zacskóba tettem, és a hűtőm leghidegebb részén (0C-től 2 C-ig) három napig pácoltam, mikor kiderült, hogy mégsem akkor sütöm meg. Kapott hát egy második zacskót is és a csodahüttőben végezte:)

Jött a nagy alkalom, utazásunk előtti vasárnap a gyerekek jönnek elköszönni (meg a tennivalók listáját átvenni). Vacsorára tehát ezt a szép marhát fogom megsütni sok krumplipürével, fejessalátával.

Már egy nappal előtte kivettem a mélyhűtőből, és hagytam lassan kiolvadni, másnap pedig szobahőmérsékletre melegedni.

A fedeles jénai tepsimet kibéleltem vöröshagyma karikákkal, oda ne süljön a hús.

13.jpg

Egy újabb zacskó hagymaleves egy részét - ezúttal összetörés nélkül rádolgoztam a húsra, amin most már szépen látszottak a tört fűszerek a pácolásból.

14.jpg

Ráhelyeztem a hagymákra, majd meglocsoltam az olasz salátaöntettel. Igen! Azzal az ecetes olajos öntettel, ami sok fokhagymával és egyéb fűszerekkel van összekeverve! Nem kell az ecettől félni, szépen beépül a húsba és senki nem fogja kiérezni belőle.

15.jpg

Végezetül a maradék hagymalevespor is rákerült a tetejére. Ekkor még meg is sóztam, mert nem tudom mennyire sós a levespor. Ezt mindig elfelejtem, és ettől mindig kicsit sósabb lesz a hús, mint kellene ...

16.jpg

Befedtem a maradék hagymakarikákkal. Ebben a fázisban odakinn gombakonzervet öntök mellé, de mivel feleségem nem gombarajongó, így csak egy fél pohár vizet kapott. Friss gomba is nagyon jót tesz neki - hátha még valami illatos gombához jutunk (persze kis víz akkor is kell hozzá)!

17.jpg

Megkapta a tepsi a fedelét, és ment a sütőbe 150C fokra, ahol kilónként minimum 2 órát kell sülnie.

18.jpg

Két óra múlva ránéztem, szép volt, de bőven kellett még sülnie/párolódnia. Ekkor ugyan a maghőmérséklete már 75C volt, tehát elvileg ehető lenne, de tapasztalatból tudom, hogy bár szaftosabb, viszont rágós még ilyenkor.

19.jpg

Nekiláttam a krumplipürének is, amit most tejszínnel kellett készítenem, mert csak egy fél vajat találtam a vendégsereglet után.

20.jpg

Felforraltam 8 deci tejet is hozzá és habosra kevertem a jó öreg RG25-tel.

21.jpg

Közel 4 óra sütés után kivettem a húst, ami természetesen nagyon összeesett! Erre sajna készülni kell - még nem találtam olyan módszert, ami a rengeteg beleáztatot vizet visszateszi a húsba. Na jó, lehet, hogy nem is vizezték fel a húst, de tényleg rengeteg szaft sül ki belőle. Ezt betakartam egy alufóliával negyed órára, hogy pihenjen és a szaftok valahogy eloszoljanak benne.

22.jpg

Leszűrtem a szaftot, amibe szűrőn át belepasszíroztam a benne főtt hagymát is. Ha nagyon kevés lenne a szaftja, nyugodtan önts egy pohár vizet a tepsibe és forrald fel, hogy feloldódjanak benne az esetleg lesült finomságok. Az íze akkor is tökéletes lesz! Mivel a hús nem volt zsíros, így lezsírozással nem kellett most foglalkozni - amúgy, ha zsíros, akkor azt leszedem róla. Ez lesz a szaft (gravy), amit felszolgálok a hús mellé. Néha besűrítem kicsi keményítővel, de most a természetes állapotra szavaztam.

23.jpg

A megpihent húst eztán felszeleteltem kb 6-8 mm vastag szeletekre (vagy ahogy sikerül), kiraktam egy tálra, ahol meglocsoltam még egy kis szósszal, mielőtt feladtam. (Sajna erről nem készült fénykép, olyan éhes voltam már.)

Volt, aki elúsztatta a húst a szaftban

24.jpg

És volt, aki kis mélyedést készített a püréhalomba, és oda öntötte a gravyt, ahogyan Amerikában megszokta.

25.jpg

12 komment

Címkék: gomba salátaöntet hagymaleves rostélyos csodahüttő italian dressing

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr95129167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.13. 07:18:00

klassz.
főve szoktam elkövetni, pont azért, hogy a szaftok benne maradjanak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.13. 11:00:46

@Babette_: Úgy is lehet, csak akkor az már nem roasted :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.13. 19:04:16

Szép estét!
Vettem még pár magot, meg vetőburgonyát.
Az étel alapos, én csak csurgatom a nyálam.

süllőcske 2013.03.13. 19:11:24

Nagyon finom. Húsvétkor már igen szeretném.
Nagyon tisztessen elkészített étel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.13. 20:18:17

@süllőcske: Előnye, hogy kevés vele a munka!
Elnézést, hogy nem vártam meg vele a böjt végét ...

1kutya 2013.03.13. 20:55:00

ezt a Lipton, meg olasz cuccot honnan lehet beszerezni?

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.13. 21:04:08

@Andrass9:
Nagyon gusztusos a sülted, bár én elég kevés marhát ettem eddig, azt is inkább pörköltnek. Valahogy ez a hús kimaradt a szokásaimból. Azért ezt szívesen megrágnám, ha közelebb lenne.:)
Van valami felzabálom Amerikát témájú film a Spektrumon, abban olyan marha ( meg disznó ) sülteket mutogatnak, hogy csuda. Ezekről mi a véleményed? Olyan jók is, mint amilyennek kiméznek?

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.13. 21:11:09

@süllőcske:

Szeged

Tornyaidtól megsebezve
gyógyutnak hitt sejtjeimből
felbuzog az emlék...
Visszahívó régi arcod,
múlt csodáid keresem,
ismerősen koppan vissza
léptem hűtlen köveden.
Sárkány - Április 4. útja-
Béke - Hősök kapuja -
Kárász utca - Széchenyi tér -
Múzeum - arany Tisza -
Liget - Odesszai körút -
Vakegér - Vedres utca -
Szürkülő kép, régi álmok,
lelkét vesztett valóságok...
Diákévek, ég veled!
Ölelésül búcsúzásom
rád terítem, szép Szeged.
( Szabó Ila )

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.13. 21:14:16

@látjátok feleim szümtükkel:
Elnézést, a gyógyultnak szóból kimaradt egy l betű, sajnos este már nem működnek túl jó a szümtük. :)

süllőcske 2013.03.13. 21:26:34

@látjátok feleim szümtükkel:
Asszem, jó szümtükkel van ez láttatva, köszönöm.
A szöveg minden életteli helységmegjelöléséhez sok izgi élményt tudok kapcsolni...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.13. 23:13:28

@1kutya: Őszintén: Még soha nem néztem, lehet-e itthon kapni. Valószínűleg nagy ázsiaiban érdemes keresni hagymalevesként, vagy az a rohadt drága, ahol még nem is voltam. Nem is tudom a nevét - tán C betűvel kezdődik? Ezaz: Culinaris.
Odakinn dollár alatt van egy zacskó, tehát nem valami drága dolog. Az olasz szintúgy kinti zacskó, de olyat tudsz te magad is keverni sok olasz alapfűszer, fokhagyma, kis só, bors, cukor!, citrom vagy ecet, olaj (1 rész ecet, 3 rész olaj) és 3 rész víz. Alaposan összerázod és remek salátaöntet. Nomeg erre a húsra is így öntöd.
Szerintem a hagtmalevest meg lehet kerülni valami húsleves kockával összezúzva és rengeteg hagymával nyakonöntve.
süti beállítások módosítása