Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Almaszósz - a legegyszerűbb befőtt

2012.10.23. 07:00 Andrass9

Az USA-ban élve megszerettünk egy befőttet/lekvárt/miaszöszt amit arrafelé almaszósznak (apple sauce) hívnak. Íze tiszta alma, állaga egy pép, ára bagó.

Mivel van 3 almafánk is, amik jóval többet teremnek, mint amennyit simán meg lehetne enni, jó pár évvel ezelőtt elkezdtünk almaszószt készíteni belőle. Mármint az almákból. Persze ez állandó konfrontációt eredményezett feleségemmel, mert én az amerikai változat felé akartam elvinni az ízesítést, míg neki a "tiszta alma és semmi más" koncepció tetszett.

Maga a készítés a világ legegyszerűbb dolga. De az ördög a részletekben bújkál.

A recept:

Végy X kiló almát (X > 1 és X < 50) - most éppen a Jonatánból volt felesleg -, amennyit egy menetben fel tudsz dolgozni. Készíts elő kb. 2/3 térfogatnyi kupakos üveget (15 kiló alma - 10 liter üvegtérfogat).

10.jpg

Tisztítsd/hámozd/csumázd ki az almákat. Vágd kisebb szeletekre (minimum 8 szelet/alma) és tedd egy jó lábosba/fazékba, amibe belefér. Forrósítsd amíg rotyogni kezd (vigyázz, pöfög!). Amikor már mind felforraltad, dugd a botmixert a fazékba, és pépesítsd, amennyire csak bírod.

11.jpg

Ez itt még nem jó! Majd amikor ilyen lesz, akkor hátradőlhetsz:

12.jpg

Az üvegek kupakjait nem árt zubogó forró vízben sterilizálni, ha nem akarsz semmilyen tartósítót használni. Az üvegekbe töltésre remek eszköz a mosogatógép só betöltő tölcsére - pont passzentos a befőttes üvegbe! Az elkészült tűzforró pépet merd bele alaposan sterilizált befőttes üvegekbe (szalicilos vízzel való kiforrázás pl. nem egy rossz módszer), tedd rá a kupakot, majd fél-egy perc múlva szorítsd rá.

13.jpg

Professzionális szakácsok kinevetésével mitsem törődve forditsd a tetejére, majd egy perc múlva a talpára az üveget, amiben így a maradék levegő is sterilizálódott. (Persze, ha képes vagy úgy megtölteni az üveget, hogy abban már nem marad levegő egy köbcenti sem - van aki erre is képes  - , akkor ezt a bugyuta eljárást elhagyhatod és jogosult vagy nevetni az ötletemen. Nekem még nem sikerült.)

14.jpg

Innen kezdve persze szabad a pálya - rakhatod dunna közé, de a teraszasztalra is, hogy kihüljön. Szerencsére az alma ilyen elkészítésben elég engedékeny :)

De mi ebben a poén? Kérdezheti akárki, hiszen ez roppan egyszerű!

Nos: az eredmény.

Egyszerűen hihetetlenül finom az alma ilyen formában is, és egy üveggel meg fogsz belőle enni egy ültő helyedben evőkanállal.

Extra ötletek (amiket kinn tanultam - és itthon csak egyszer hagyták, hogy próbáljam):

  • Tegyél a fazékba egy fahéj rudat, míg az alma fő. Megtalálni nem fogod, csak már amikor eszed a pépet és ráharapsz.
  • Adj egy vaníliarudat hozzá (esetleg kapard ki a magocskákat a rúdból, akkor nem kell keresni később).
  • Alkalmazd mindkettőt a fentiekből - igazi karácsonyi hangulatod lesz.
  • Cukrozd meg - ezt nem javaslom, ha édes az almád, de van aki csak cukorral szereti.
  • Adj durvára aprított diót hozzá.
  • Tegyél bele mazsolát.
  • Vagy amit jónak látsz.

Az alapanyag lelkesen alkalmazkodik bármilyen ötletedhez.

156 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr924861575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.23. 18:54:28

@Pinka-Panka: Forrald fel, és máris tea lesz belőle. :)

1kutya 2012.10.23. 19:53:08

@Waka: egy pohár friss, idei otello-t tudok küldeni (szőlőtea?:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.23. 20:17:12

@1kutya: Sajnos nem ihatok. Tudod, ha jön, akkor csőstül...

süllőcske 2012.10.23. 20:19:09

Most kedvet csináltatok, gyorsan főztünk gyömbérteát, fenyősziruppal édesítve. Nem ütik egymást, én mondom.
Persze, előtte koccintottunk Andival, a pohárban kilencvenötös, szőlősi Pinot Gris címő bor tartózkodott.
Erre azért volt szükség, mert előtte motorcsónakot vezettem, és ki kellett bírni a szomjvágyat egész délután, pedig a fogást nyárson megsütöttük Andival, egy kedves kis homokpadkán, a szakadt Marospart tövében. A keszegek jó sóspaprikásak voltak, a víz, pedig, ugye, a hal vonatkozásában...
Szóval, jó ez a gyömbilé, de én mégis kérek még egy kicsit a vén borból. Egészségetekre!
(A bort különben egy jószívű debreceni betyártól kaptam, Ti is ismeritek.)

1kutya 2012.10.23. 20:19:39

@Waka: de ez kis mértékben gyógyszer (nagy mértékben meg orvosság:)

1kutya 2012.10.23. 20:23:15

@süllőcske: nem küldtél még mélt!

süllőcske 2012.10.23. 20:27:37

@1kutya: Lehet, hogy én hamarabb érek oda.
Cserebere nemgyerebe? Óh, Otelló!
Szóljatok, ha kell paprika, vagy valami!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 20:28:41

@süllőcske: amit hoztál nekem Erdélyből. más semmi :)
@1kutya: infó nálam, cseten.

Wakka 2012.10.23. 21:02:28

4-5 nap a bloghu és a fészbúk mocska nélkül valódi felüdülés.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:02:44

@gyvy: mit ismételgetsz? értettük a szeget..:P:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:03:10

@Wakka: fészbúkolsz? :O :DD na, ezt sem gondoltam..:D

Wakka 2012.10.23. 21:14:58

@anica inkognitóban: csak a kötelező mutatványok.

@dömbi: nálam a méregtelenítés szerves része.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:15:24

@gyvy: Gyurikám, ha mégis baj lenne, adok ki hatósági bizonyítványt róla..:D

Hurri Kán 2012.10.23. 21:16:30

@anica inkognitóban:
Attól nem leszek jobban ;-)

@Mitzi von Küche:
Pedig nem. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:16:43

@Wakka: elég nehéz kikerülni, szó ami szó. de ott pl. masszívan szelektálok.

1kutya 2012.10.23. 21:16:53

@anica inkognitóban: szerintem a faszik meccset néznek. már amelyiket érdekli:)

@gyvy: jó neked!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.23. 21:17:13

@anica inkognitóban: Valami olyat tudnál neki adni, ami használ is? Mondjuk rozé? Azt szereti.
@Wakka: Ki gondolná...DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:17:54

@1kutya: távirányító!!! :D
@Mitzi von Küche: hát, nem is panaszkodik :D
@gyvy: nem, de papírod lesz róla!

Hurri Kán 2012.10.23. 21:18:33

@1kutya:
Jaja, Manchestert verik otthon :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:19:42

@gyvy: és most örömünkben vagy bánatunkban koccintunk? csak hogy megfelelő arckifejezéssel adjam ki a feleseket..:D

Wakka 2012.10.23. 21:20:20

@anica inkognitóban: hát ezt már mesélted régebben, volt is róla vita meg ámokfutás.

Hurri Kán 2012.10.23. 21:20:38

@anica inkognitóban:
Várjuk meg, hogy döntetlen legyen :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:20:59

@Wakka: tényleg, te már akkor ott pörögtél...csak ott is ritkán szóltál bele.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:25:03

ha nem megy 100 fölé a kommentek száma, kicseréltetem a következő posztokat paradicsomosra és tökösre, csak szólok!!! :D
(ez egy fenyegetés. veszélyes fenyegetés, Szabálysértési törvény, 173.§)

Hurri Kán 2012.10.23. 21:26:24

@anica inkognitóban:
Itass le, hátha megered az ujjam. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:27:00

@gyvy: az utolsó forintodig kedves vendég vagy nekem, igyál! :P:D

Wakka 2012.10.23. 21:27:32

@anica inkognitóban: pörgött a tököm, hagyjuk is, nem akarok kalumet2.0-t, nem elég, hogy ebben a hevült és forradalmi hangulatban idetoltok egy almaszószt, még idegesítesz is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:29:03

@Wakka: az almaszósz pártsemleges ;)
(némi iróniát azért hallhattál volna a hangomban )

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:30:49

@gyvy: utána iránybaállítalak és meglöklek finoman..:D ha rendesen viselkedsz, arccal a hazafelé irányba :D

Hurri Kán 2012.10.23. 21:33:03

@anica inkognitóban:
Vendéget löGdösni nem finom szokás. :)

1kutya 2012.10.23. 21:35:31

ja, ma délután tököt faragtam lámpásnak, csak kimaradt belőle a "fény". megyek belegyújtok:)

Benikuty 2012.10.23. 21:35:55

@Wakka: ebben a hevült, és forradalmi hangulatban hasznos lehet egy kis hüttő hideg almapapi borogatás a tarkóra:) mielőtt kimegyünk az utcára, és ostobaságokat ordibálunk...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:38:39

@1kutya: és nem fájt??:DDD
@Benikuty: azért ez az almapapi borogatás a tarkóra....:D
@gyvy: nem a Hiltonban vagy..:P:D

Benikuty 2012.10.23. 21:40:20

@Waka: antiszociális vagyok, és down-kóros, aztán nem biztos, hogy betöltöm-e az ötöt. Nem is tudom...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.23. 21:49:11

@Benikuty: Ezért megérte visszanéznem ide. Jót vihogtam! Köszönöm neked, elalvás előtt.
@gyvy: A kis pesti..., falun hallottam a lökködni kifejezést. DDD
@anica inkognitóban: Tényleg, kapd még össze a maradék sereget, mert a paradicsomot tökkel nem kívánjuk.
@1kutya: Orvost, vagy tűzoltót, melyiket küldjük?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:53:00

@Benikuty: és osonás a hátsó ajtón?? jön a NAV ??:D
@gyvy: na, hát evvan :D
@dömbi: dehogynem, csak nem érzitek :D
@Wakka: na látod, azért már megérte!
@1kutya: töklámpásáról eszembejutott, mikor a legutóbbi időközi választás éjszakáján a főnökasszonyom készítette elő, hajtogatta a jegyzőkönyveket és megkérdeztem, hogy nem zavarja-e, hogy mindenki dolgozik, ő meg itt origamizik...:D szóval: mindenki dolgozik, más meg a tökét farigcsálja??:D

Benikuty 2012.10.23. 21:53:17

Az azért engem mérsékelten/fokozottan a depresszió bugyrának peremére taszít, hogy Főbácsi megalkotta ezt a szép posztot, mondhatni megejtően amerikait, aztán elhagy minket egy egész álló napra.
ettől még a "PADLÓRA KÖPNI TILOS!"

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:53:43

na jó, még 20 komment és cukkini sem lesz holnap..:D

Hurri Kán 2012.10.23. 21:53:46

@1kutya:
Nem jött meg, csak félig, amit küldtél... :S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:54:34

@Benikuty: aki a padlóra köp, észre fogja venni, hogy a pultoslány eltörte az orrát. nem a sajátját.:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:56:31

@gyvy: átküldjem?:P:D ez a perverz a tökét mutogatja.. és tényleg világít :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 21:58:03

@gyvy: legalább azt tudjuk, hogy terhes nem vagy :D

1kutya 2012.10.23. 21:58:59

@gyvy: várj, mindjárt átküldöm mégeccer, csak neked (még PO-nak is teccett:)

Hurri Kán 2012.10.23. 22:00:06

@1kutya:
Télleg szép a tököd, kár tagadni :D

Benikuty 2012.10.23. 22:00:17

@anica inkognitóban: ezt ma már nem tenném: talpas golyó főnökömmel szemben volt már csak hely az üzemi étkezdében, leültem hát, s néztem, ahogy tömi magát, szürcsöl, cuppog...amúgy jó viszonyban voltunk, gondoltam, ez még belefér: "Főnököm, ne csak zabálj, egyél is."
Még kicsi gyerek voltam, mikor apám megjósolta, sok bajom lesz a szám miatt. Fatalista vagyok?

Benikuty 2012.10.23. 22:02:00

@anica inkognitóban: ennyire nem lehetsz agresszív!:D

1kutya 2012.10.23. 22:06:34

@gyvy: én csak a fizikai munkát végeztem (kivitelezés), az ötlet és a séma kislányomat dícséri:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.23. 22:09:10

@1kutya: Hogyan van ez, későn este, Keresztapámnak meg Gyvynek mutogatod a töködet, ami ráadásul még világít is? DDD

Hurri Kán 2012.10.23. 22:10:32

@dömbi:
Nappal nem érdemes, így jobban érvényesül a művészi hatás. :D

1kutya 2012.10.23. 22:15:05

@dömbi: hát világító tököt mikor lehet fotózni, ha nem setétben?:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 22:20:49

@Benikuty: kamikáze :D
@1kutya: férfisors: a nők kitűzik a célt, a férfiak meg megvalósítják :D jó a kiscsaj, ösztönösen :D
@dömbi: kikkel vagyunk mi körülvéve?:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 22:23:45

@Benikuty: nem, ez nálunk egy szállóige, majd egyszer elmesélem :D

1kutya 2012.10.23. 22:26:47

@anica inkognitóban: tiszta apja (a többit tudod:)

neked is megmutattam a "tököm", ne terelj:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.23. 22:26:53

@anica inkognitóban: Az mind semmi! De mindenki csodálkozva szidja a mai fiatalokat. Hát szerencsétlenek, ha csak ilyen példák vannak előttük...? Áhhh...!
Inkább aludok, jó éjt!

Topy 2012.10.23. 22:31:55

@Pinka-Panka: hehe, paradicsomleves volt, a gyros csirkéből, a többi stimmel :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 22:47:33

@Wakka: az a baj, hogy ha elhagyom a szmájlit és úgy ismétlem meg az előző mondatot, méginkább igaz.

Wakka 2012.10.23. 22:51:58

@anica inkognitóban: ha valaki, akkor te ki tudod fejezni azt, amit gondolsz, érzel és hiszel - szmájlik nélkül is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 22:55:30

@Wakka: ez nagyon nagy dícséret volt, de nekem itt nagyon hiányoznak a metakommunikációs jelek. Túl sok félreértés születik abból, hogy a betűk mögött nincsen hangszín, hanglejtés, mimika. És nem mindenki elég fogékony, érzékeny a betűkben meglátni az érzelmi töltetet. Na,úgy látszik, pultozás közben nem szabad inni, mert megered az ember nyelve ;)

Wakka 2012.10.23. 22:59:29

@anica inkognitóban: épp azt akartam írni, hogy túl érzelgősre sikeredett, nem tudom törölni, pedig átfogalmaznám.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.23. 23:04:19

@Wakka: mindig az első verzió a jó.

Azt hiszem, csipás macska leszek holnap, úgyhogy lelépek a poros álláson.
Jó éjszakát, mindenkinek!

Wakka 2012.10.23. 23:04:44

amit gondol, tesz, érez és hisz - az ugyanaz.

így akartam.

susztertangó 2012.10.24. 05:24:04

@Benikuty: 22:00:17hez. Va, akinek ami szívén, az a száján. Másoknak barátaik vannak.

Benikuty 2012.10.24. 08:54:28

@susztertangó: csak hogy a világ nem fekete-fehér:)

Topy 2012.10.24. 09:27:25

@anica inkognitóban: ortodox módon, galuskával :D

susztertangó 2012.10.24. 12:19:27

@Benikuty: Hál' Istennek.(Bár amíg fotózgattam úgy tűnt.)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.24. 19:27:29

@1kutya: Reggel néztem, igazán ijesztő a töklámpás(csak most olvastam vissza a kommenteket).

grimyboy 2014.07.19. 20:57:37

Ne haragudjatok a buta kérdésért, de jövőhéten meg akarom csinálni egy kis nyári almából. Vízzel kell-e feltenni rotyogni a szeletelt almát?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.19. 22:58:21

@grimyboy: Nem buta kérdés! Az almát mi mindig víz nélkül indítjuk, bár fennáll a veszélye, hogy lesül, de csak az öreg aszott almánál.
A nyári alma elég leveses, csak vágd legalább nyolcadra, akkor menni fog. A gázt az elején mérsékeld, míg levet ereszt.
Nem mondom, hogy cukorral segíts be neki, mert pont az a lényeg, hogy tisztán almából készüljön.
Szóval szépen fellevesedik, ha lassabb tűzzel indítod, utána már feljebb lehet venni a lángot.

grimyboy 2014.07.20. 07:59:49

@Andrass9: Köszönöm a gyors választ! Már alig várom, hogy megcsináljam! :)
süti beállítások módosítása