Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Micsoda marha!

2012.10.13. 07:00 Blogkocsma

Anica inkognítóban

Szegény, nagy marha volt, nem tudta, hogy jobb sorsra érdemes. Élte ingerszegény életét, fűvel kábítva magát, napról napra. Jámboran, szent együgyűséggel várta, hogy teljenek a napok, mígnem egyszercsak kikötött azon a helyen, ahová sorsa eredetileg szánta: a fazekamban. A marha szerény életének ezt a legfantasztikusabb pillanatát már nem élhette meg, azon egyszerű oknál fogva, hogy – bár megeszünk lovat, nyulat, szinte bármit – ÉLŐ marhát sosem.

Szép darab rostélyost kanyarintott le nekem a hentes, nemhiába ápolja az ember a családi és baráti kapcsolatokat.

Mentem a zöldségeshez, ahol a csajok nemrég megmentették az életemet, amikor rábeszéltek, ne vigyem el az összes mentát, mert a CC nevű szórakozóhelyen életvitelszerűen tartózkodó mojito-rajongók meg fognak lincselni, ha nekik nem marad.

Szóval, mondtam az eladólányoknak, nézzünk körül, miből élünk. Ismerik már az ízlésemet, kelkáposzta helyett gyömbért, fenyőmagot, licsit dugdosnak az orrom alá, néha az az érzésem, azért rendelnek ilyeneket, hogy minél többet főzzek és lekörözzem őket kilóban.

Bevásároltam, néhány dolgot, ami szükséges és néhányat, ami majd valamikor. Jó, hát amit elfelejtettem, azért meg visszamentem, de a részleteket ne firtassuk.

1.fotó előkészítve.JPG

Hazavittem a marhát, majd a visszafojtott agressziómat kiélve rendkívül elegánsan, nőiesen, ugyanakkor szívtelenül és kegyetlenül feldaraboltam. Forró fokhagymás vajon megpirítottam mindkét oldalát, melege volt rendesen. Miután kívülről ily módon leszigeteltem, biztos lehettem benne, hogy ha volt benne bármi, az bennmarad, hacsak meg nem szurkálom villával, de ezt meg nem tervezem.

Karikára vágott póréhagymát, friss petrezselymet adtam hozzá, reszeltem bele kevés gyömbért, pár szem színes borsot húsklopfolóval megtörtem és belezuttyantottam az ételbe, majd rozmaringot, zsályát, borókabogyót és aszaltbarackot tettem hozzá és felöntöttem fehérborral. Lehet szívhez kapkodni, hümmögni, jajgatni, amiért marhához fehéret. A marha erős vörös hús, ezt ellensúlyozandó és a fűszerezést kiemelendő úgy gondoltam, egy tokaji furmint  lesz az, ami nekem ma bejön.

2.fotó fűszerezve.JPG

A fűszerek mindegyikének csak a felét tettem az ételbe, a másik felét félfővésen túl, pótolva azt, ami időközben nem tűnt el, csak átalakult. Így a fűszer másik felének még volt ideje arra, hogy az aromája megmaradjon. Időközben megsóztam az ételt, megkóstolgattam pár körrel, kicsit utánaborsoztam, amikor elkészült, krokett-tel tálaltam (a posztírás miatt nem vártam meg, míg a köret is kisül, fotóztam, írtam, így a krokettet ne keressétek a fényképen!).

3.fotó tálalva.JPG

Vacsora közben egyperces néma csenddel adóztunk az egyszeri marhának, aki életében még csak nem is sejtette, hogy az én fűszerezésemmel mivé is lényegül át: izgalmas, pikáns, finom, vadas jellegű húsétellé érett. Kár, hogy miközben kóstolgattam, úgy elteltem az illatával, hogy az evést végül fel is adtam hamar, két falat után már nem kívántam.

94 komment

Címkék: marha vadas

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr354834284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2012.10.13. 07:34:08

Aha, ez volt a marha bosszúja. Egyébkét jó reggelt!A kroki saját vagy mirelit?

Pinka-Panka 2012.10.13. 08:53:16

Szép reggelt mindannyiotóknak! Egy csipkebogyó teát szeretnék:)

Anica, nagyon ügyes vagy, finomat főztél, a marhahús mindenképpen fenséges. Az aszalt barack egy érdekes ízt kölcsönöz.
A krokett engem is érdekelne. Már rég csináltam, de itt az ideje, ha bejön a hideg megcsinálom.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.10.13. 09:12:40

Jó kis izgalmas ízkavalkád lehetett!
Anica, legközelebb vedd figyelembe, h a bors mennyiségének mértékegysége a "tekerés". Nem nagyon tudok mit kezdeni azzal, hogy "kicsi" :P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 09:42:10

@susztertangó: @Pinka-Panka: a krokett mitől akkora rejtély, de komolyan??? megfőtt, lereszelt krumpli, vagy maradék krumplipüré, liszt, tojássárgája, só, bors, ennyi. a többi már csak bohóckodás: mivel ízesíti az ember, meg ilyenek.
@PO: mindenképpen oda fogok ezentúl figyelni a mennyiség pontos meghatározására.:D

süllőcske 2012.10.13. 09:42:20

@PO: Mérnök uram, igaza van a mértékegység helyes meghatározására való törekvésben.
Tekintve 100000 éves borsőrlőcském finom állíthatóságát a csemcsenagyságot illetően: 1 tekerés finom, középfinom, durvább, igen durva őrlési fokozatot különböztetünk meg. Tekerésnyi mérték tömegileg emelkedik a nagyobb szemcsenagyság irányában.
Egy pohár bor nekem kissé mást jelent kettő méteres bunyevác haveromnak, mint nekem. Mást jelent délelőtt, mást jelent este, mást magányosan, mást a pörköltfőzés közben. Más kadarkából, Ó- pannonhalmiból, hatputtonyos aszúból. Hamvas szerint egy valamire való háztartásban legalább húszféle pohárnak kellene lennie, az egycentestől a másfél literesig.
Ha normális társadalomban élnénk-mondja Hamvas-a különböző poharak különböző borokhoz való választását már rég rendelet szabályozná.A jelenlegi, élni nem tudó világ kormányzataitól ilyesmit hiába is várnánk-fejezi be.

medvedr 2012.10.13. 09:49:27

Jó recept. Szerintem nem gond a marhahúshoz a fűszeres fehérbor, bár inni rá én vöröset szeretnék.
@süllőcske: Ha normális társadalomban élnénk kevesebb rendelet lenne.:)

süllőcske 2012.10.13. 10:06:30

@anica inkognitóban:
Tündér! Engedd meg, hogy jól megkritizáljam étked, posztod.
Posztod kedves, játékos, szeretetreméltó.
Ételed csucsu, fantáziás, zamatos.
Az, aki kitalálta a fehérhús-fehérbor, vereshús-veresbor logikát, két dolgot elfelejtett.
Egyik, hogy az embernek nem csak hüllőagya van, nem csak magolni, kombinálni is tud.
Másik pedig, hogy nem minden a bor színe, a tartalom olyan változatos lehet, hogy százszor is fordíthatunk ezen a meglepő módon elfogadott dogmán.
Vannak olyan fehérek, amelyek a vaddisznóperkelt mellé rendelve is tündökölve szórják sziporkázó zamatcsillagaikat, vannak olyan halovány ívben kanyarodó, álmos veresek, amik a kétszersülthöz se tudnak hozzászólni, de fura módon egy juhsajt mellett megelevenednek, ritka békességet adnak az esztena kisasztalánál. De ne soroljam.

süllőcske 2012.10.13. 10:10:14

@medvedr: Igaz. Hamvas a belülről (alulról) jövő igényességről ír, amire a "fejedelem" kegyesen biccent, áldását adja, pergamenre íratja.

skylla 2012.10.13. 10:11:41

jo reggelt vagy mi. hat ez egy ku... khm marhajo recept, bar meg nem fogtam fel minden reszletet igy hajnalban.

@anica inkognitóban: kernek valami ebresztö italt, mindegy mi, csak ne tömeny legyen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 10:12:12

@süllőcske: @medvedr: kösz, legalább megnyugodtam bor-hús ügyben. mondjuk, eddig sem voltak álmatlan éjszakáim miatta..:)
@Pinka-Panka: jó, csak nem értettem, mit nem értettetek...

kieg. a poszthoz, a teljesség kedvéért: az olaj azért van a fotón, mert a vajhoz csöppentettem párat, a babérlevél pedig nem került bele az ételbe, menet közben meggondoltam.
este tán jövök.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 10:13:44

@skylla: maradt a borból, amivel főztem.. jó lesz?:)

Boar. 2012.10.13. 10:13:51

@süllőcske:
"Egyik, hogy az embernek nem csak hüllőagya van, nem csak magolni, kombinálni is tud.
Másik pedig, hogy nem minden a bor színe, a tartalom olyan változatos lehet, hogy százszor is fordíthatunk ezen a meglepő módon elfogadott dogmán."
A harmadik meg az, hogy épp mi áll rendelkezésre... :-)
(Mert otthon még csak-csak, de ha hirtelen főzni kell egy peca közben vagy vadászházban vagy bárhol idegenben, azt használja az ember ami van. Oszt így születnek a "rájöttem, hogy így még jobb" receptek)

medvedr 2012.10.13. 10:38:49

@süllőcske: Nem szeretem Hamvast. A marhahúst igen.

skylla 2012.10.13. 10:39:53

@anica inkognitóban: persze, remek. bar nem biztos, hogy segit, de legalabb finom :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.13. 10:40:21

@Pinka-Panka: Érdekes, éppen tegnap láttam egy mezőt tele vadrózsával. Csak pár perc lett volna megszedni magam csipkebogyóval. Tudom, majd dércsípés után, de úgyis járok még arra. Remélem addig más nem szedi le:-)
@PO: @anica inkognitóban: Pontosítanám a mértékegységeket: kiadja az magát, amennyit felvesz, amikor kész, érzéssel

A krokett pedig rejtély. Ha nem lenne az, nem ettem volna annyi sz-t.

Főtt krumpli törve, liszt amennyit felvesz. Tojás nem! Só.

Wakka 2012.10.13. 10:42:43

kifejezetten tetszik, nem is értem, hogy lehet ez.

közben próbálom összerakni a tegnapi puzzlet, nem megy könnyen.

süllőcske 2012.10.13. 10:46:34

@Boar.: Igen, a harmadik..
Ezen esetben kétfelé visz az út. Vagy jön az impresszió alapján a belevágás, leszahogylesznemelégszárazdeottérikaszeder, vagy addig kupaktanácsozunk nagy okossággal,hogy elfogy a bor, s nincs ki rendberakja a zsákmányt.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.13. 10:47:08

@süllőcske: Vajh, hányan tudják mi az az esztena? Bár azt hiszem ott a cujka dívhat.

süllőcske 2012.10.13. 11:10:16

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Az is. Szilvórium, köményes, általában. De azt figyeltem meg, hogy az igazán öreg székelyek különösen ragaszkodnak a bor ivásához, akkor is, ha az nem túl jó. A régi Erdélyben szerintem több bor volt. A kocsmában is látom: Templom után mindig bort kérnek a bácsik.

süllőcske 2012.10.13. 11:13:46

@medvedr: Az nem baj, addig, amíg nem ítélsz meg engem, amiért szeretem.
Ehelyt nem akarok erről többet mondani.

medvedr 2012.10.13. 11:58:42

@süllőcske: Nem, dehogy, csak leírtam, mert így jött ki belőlem.

susztertangó 2012.10.13. 12:05:26

@PO: A "tekerésnek" mi a mértékegysége?:-))

susztertangó 2012.10.13. 12:08:55

@anica inkognitóban: Unokahúgom fenyegetett pár évvel ezelőtt, hogy a fagyasztóládában bujkál egy csomag krokett és nekem szánja.Kb. majd egy évig mondta. Meguntam és 5 kg lisztből csináltam töltött krokit, életemben először és valószínű utoljára

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 12:19:08

@anica inkognitóban: Miközben szokásos hétvégi tengeri süllőim sülnek a sütőben (bocs, @süllőcske:) - hah, micsoda alliteráció...
Szóval, elismeréssel olvasom e nemes receptet, emlékeztetvén a nyájas olvasóközönséget, hogy az e hasábokon megjelent ossobuco-receptem is furminttal készült. Szóval: jó marha és jó fehérbor: két jó barát.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.13. 12:29:21

@Mitzi von Küche: Szerintem is! Bár én a borral úgy vagyok, hogy köszönöm szépen, nem kérek, de ételbe ha nagyon muszájlyj, akkor csak kiváló minőségűt. Én mindig azt borogatom a kajába, amit már úgy gondolom, hogy elég régóta kerülgetek, és már többször fel is rúgtam az üveget.

Tényleg elismerésre méltó recept! És jóízűt vigyorogtam a bekezdésen, meg a végén is!

Daró 2012.10.13. 12:32:53

Halihó!

Valaki csinált már rajtam fenyőtinóruból gombapaprikást? Az normális ha kettőt látok és vihogok tőle?

Viccen kívül: visszamegyek és nyakonvágom a nénit akitől vettem, ennek az állaga borzadály. (mielőtt megkérditek, igen, lehúztam a bőrét)
(vettem őzlábgombát is, azt holnap teszteljük)

Ma még vezetnek kell, így a borhoz nem szólok hozzá.
Krokett itt is maradék krumpli átlényegülése, nem vagyok odáig érte.
Recept tetszik, bár én nem rostélyosnak hívnám, de ne kérdezd hogy akkor hogyan másképp...
Hamvast még sosem olvastam, s még hány író van, különbek és gyatrábbak akit nem... Ellenben a cég ahol dolgozom, nevében magán hordozza a mestert.

süllőcske 2012.10.13. 12:37:36

@Mitzi von Küche: Való. Emlékszünk ám, de milyen szívesen!
Én olajoshalakat gyártok télire a gyermekeknek, a koleszba. Könnyed ízű keszegek, nem olyan tömény, mint a szardíniafélék.

süllőcske 2012.10.13. 12:43:48

@Daró: Lágy gomba, paprikásnak nem való. Írtam a "Fenyőalji barackokban" róla.
A tehén fenyőtinóruból csak a fiatal, keményebb jó, a barnagyűrűs valamivel értékesebb alapanyag.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.13. 12:53:59

@Daró: Szerintem mielőtt nyakonhúzod a nénit, térj be az ügyeletre...DDD
Kicsit össze-vissza vagy nem? DDD

1kutya 2012.10.13. 12:57:59

napokat! finom étek, de most megyek zöldbablevest enni (előtte nyomok azért egy fél törkölyt:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 15:04:50

@hajdulaszlo (volt hajdul): tojás NÁLAD nem, nálam igen.
@susztertangó: mivel töltötted? vagy az időt vele?:D
@Mitzi von Küche: ha már kettőnknek is bejött, csak lehet benne valami.
@Daró: eleve nem vagy normális...:DDDD
@Boar.: igen, a metódus leggyakrabban a "mi van itthon", most kivételesen nem ez volt, előre kitervelt módon választottam az itókát bele.:)
@dömbi: ja, nem recepteket kellene írnom, szerintem sem. :)

medvedr 2012.10.13. 16:07:02

@Daró: A gomba vicces tud lenni, és nem kell ezért Amszterdamig menni. Sajnoezért csak ritkán merek erdei gombát venni.

Pinka-Panka 2012.10.13. 16:55:32

Finom az a krokett, bár én az élesztős félét is szoktam egy gazdag ragus hús mellé, de az szerintem fánkocska, vagy ki tudja, könnyebbnek is tűnik talán.

Pinka-Panka 2012.10.13. 16:56:51

@hajdulaszlo (volt hajdul): amilyen vándor vagy, elhisszük, máskor szedjél is, ne szomjúhozzunk itt:)

_Remy_ 2012.10.13. 17:10:24

Marhajó ez a marha! :) Én is csatlakozok a marhahúst fehérborral főzők társaságához. Ettől lesz ilyen szép színe.

susztertangó 2012.10.13. 17:24:42

@anica inkognitóban: Sajt csíkkal, sajt reszelékkel, szétmancsikolt :-)) kolbásszal.

susztertangó 2012.10.13. 17:31:46

KÖSZVÉNY témában írtam egy linket a Birkaságokon.Hogy linkség vagy okéság-döntsétek el.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 18:10:51

@Pinka-Panka: Hogy is készül ez a könnyedebb fánk? Anyósom specialitása volt a vadashoz (ők szószosnak mondták), azóta sem ettem...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.13. 18:19:01

Izgalmas étel. A fűszerek, a gyömbér, a gyümölcs és a bor remek kombinációt adhat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 18:19:27

@medvedr: jó poén volt, Doki! röhögök az utaláson...:)
@susztertangó: látom, figyelsz :)
@"Remy": de hogy mennyire idegesít, amikor a fotón nem jön át az eredeti szín! :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 18:20:29

@Waka: képzelheted, néha mennyire vágyik a férjem egy jó paprikáskrumplira... de még bírja a hülye ötleteléseimet. állítólag :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.13. 18:50:54

@anica inkognitóban: Amíg nem borítja a fejedre, biztosan bírja. :)

Pinka-Panka 2012.10.13. 19:03:46

Szép estét:)

@Mitzi von Küche: 6-7 db közepes krumplit főzök meg hajában, áttöröm a kruplinyomón, 1 tojássárgát, sót, s egy kis tejben kockacukorral 2dkg élesztőt (igazit),felfuttatva hozzáadom és annyi lisztet, hogy kissé lágy maradjon. Megkelesztem és előhevített, de nem túl forró olajba szaggatom. Magától átfordulnak és lecsöpögtetve tálalom. Az eredet recept szerint több lisztet kell adni hozzá, kinyújtani és úgy formázni én inkább krumplisan hagyom, s nem is ég meg, nem is nehezül el.
Van egy nagyon klassz egybesült marha, amihez készitem, nálunk ünnepkor. Még sosem tudtam annyit sütni, hogy elég lett volna.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 19:29:33

@Pinka-Panka: Nagyon köszönöm. Biztos ilyen volt a régi is, nagyon könnyű. A legközelebbi vadashoz ezt adom (nem zsemlegombócot, sem knédlit). Vagy esetleg az Anica-féle marhához - majdnem Anica marháját írtam :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 19:31:56

@Pinka-Panka: Nem akarok visszaélni a kedvességeddel, de az egybesült marhát milyen részből készíted és hogyan? (Jövő hétvégén Anyukámat ünnepeljük és többféle húst szeretnék sütni.)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 20:08:02

@anica inkognitóban: Igen és egyúttal éves nagy családi összejövetel. (Paella sajnos kilőve, mert van, aki nem bírja a tengeri kaját.)

süllőcske 2012.10.13. 20:24:09

Krumplikrokett, ahogy én szeretem:
Héjában lassan, óvatosan sütöm a krumplit.
Forrón reszelem, egy tojássárgáját, fehérborsot, sót, szerecsendiót, kis vajacskát, kevéske lisztet, de hajdina, köles, vagy zabpehelylisztet adok hozzá és gőz fölött nagyon, de nagyon megkeverem.
Vizes kézzel szobrászkodom, miért is ne?
Ezután leszárított, finomra vágott petrezselyemlevélben megpörgetem, kicsit görgetem a deszkán, majd tojás, Levin-féle morzsa, kisütöm szépen.
Ha valaki bubisan szeretné, tegyen a cuccba késhegynyi szódabikarbonátot.
Szezonban lehet macihagyma, lehet zsálya, de az alapállástól ne térjünk el: Krumplikroki!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 20:28:45

@anica inkognitóban: A végleges létszám még bizonytalan, kérdés, hogy a hét unoka mind itt tud-e lenni.

Pinka-Panka 2012.10.13. 20:32:51

@Mitzi von Küche: Fehérpecsenyéből és pedig:

Majd másfél kiló fehérpecsenyét, megtisztitom a hártyáitól és vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdelem, ízlés szerint nem túl sűrűn.Sózom, borsozom. Kevés szalonnát megolvasztok, a sült részt kiszedem és a zsiradékon, megfonnyasztok 20 dkg vöröshagymát, néhány gerezd fokhagymával, s ezen átsütjük minden oldalról a húst. tepsibe átemelem hagymástul, s aláöntök 3dl száraz vörösbort és lefedve, mérsékelt tűzön megpárolom nem túl puhára, hogy szeletelni lehessen. A maradék átpürézem simára és bővebb tejszínnel kiforralom a végén az eredeti recept szerint jó mínőségű konyakot is öntünk mellé, ez nálam nincs, így én ennek híján sütöm-főzöm:) Felszeletelem a húst tálra rendezem a mártás egy részével nyakon öntöm, a többi csészében, aki kér még önt rá.
Ez az egyik, ehhez még párolok gombát és mellé rakom. /máltai marhasült néven/

A másik a burgundi marhasült, ami a hús előkészitése és átsütése azonos az imént írottakkal, csak a hús mellé a tepsiben gazdagon felkarikázott répa félék, zeller, kis babér levél és párolni. Ezt is könnyű vörösborral.mikor majdnem kész mellé teszünk egy kis kenyérszeletet. Húst kiemelni és szeletelni, a szaft simára turmixolva. Én itt is párolok gombát, és külön sárgarépát, amit hoszúkás csíkokra vágok. A mártást sűrűre forralom, a gomba és répával együtt mehet a hússzeletekre.

No, ezek mellé tálalom a fánkokat. Egy sztroganoff bélszínt is lehet, vagy bármilyen ragus húst.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 20:39:45

@süllőcske: egyszer főzünk együtt?:))
@Pinka-Panka: ügyes vagy, Panka, jól hangzik!

youlopukku 2012.10.13. 20:56:00

@medvedr: olvaslak titekek évek óta,oszt csak most szólsz...?

1kutya 2012.10.13. 21:07:53

@Pinka-Panka: ezt miert igy, es miert nem posztban?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 21:13:40

@1kutya: na igen, már nagyon olvasnánk egy jó kis posztot Pankától is, a fotókat is megnéznénk, valami finom kajáról :)

Pinka-Panka 2012.10.13. 21:16:40

@1kutya: az ok, Mitzi kérte a nevezetes alkalomra, a másik nem vagyok posztíró alkat, egy amatőr konyhalány csupán, maradnék továbbra is az:)
Viszont a Mitzit megkérhetjük ha Ő előrukkol vele, akkor annak örülni fogunk:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 21:18:16

@Pinka-Panka: mi is amatőrök vagyunk, te ráadásul minden nap főzöl, szerintem nem fogna ki rajtad. A recept megvan, elmesélni meg nem olyan nagy kunszt.

süllőcske 2012.10.13. 21:53:21

@Pinka-Panka: Csatlakozom a lányok óhajához.
Nagyon jók a dolgaid, szépen elrendezve ezek Neked is erősítést adnának. Hát még nekünk!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 21:59:28

@süllőcske: a lányok, az Robi és én voltunk.. átgondolásra javasolnám az előző kommentedet...:P :D

süllőcske 2012.10.13. 22:11:38

@anica inkognitóban: Akkor hát, ha így jobban tetszik, a fiúk és Te.. Vagy Te és a robiék..Esetleg Te a Robival, igaz, idepofátlankodott a figyelmetlen süllő, egy kis koncért, bocsánat koncérért.

süllőcske 2012.10.13. 22:19:34

@anica inkognitóban:
Attól függ, hogy morgósak, vagy dorombolnak a macskák a filbevallón.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 22:23:28

@süllőcske: lehet ez kérdés?:))
tegnap a kisfiam vett nekem egy pár nagyon csini cicás fülbevalót.:) a legszebb ékszer, amit pasitól kaptam :)

süllőcske 2012.10.13. 22:34:18

No, nekem meg Sellőm van, csak apró, ezüst snecik közé kaffantok a vereslő alkonyban, tüsökös hátuszonyaimért tisztelnek a szép, sávos, cirmos macsekok, akiket igen szeretek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 22:41:39

@süllőcske: zsák a foltját mindig :))
doromb-doromb :)))

Boar. 2012.10.13. 23:03:55

@medvedr:
"Sajnoezért csak ritkán merek erdei gombát venni. "
Nem is venni kell, hanem szedni... :-)
Minap munka közben nem bírtam ki, hogy ne álljak le egy ígéretes akácos mellett. Pár percem volt csak, futottam egy gyors kört, sajnos leginkább kis termetű őzlábgombákat láttam amikben nem bízom igazán de volt pár szép nagy dobverő is. Visszafelé a rét szélén még akadt egy maréknyi szegfűgomba. Ma ebédre a rántott karfiol és csillagtök mellé odakerültek az őzlábgomba fejek is, a szegfűgombával csináltunk egy tojásos keveréket, ezzel megtöltöttük az őzlábgombát majd panír és kirántottuk.

Holnap meg pisztráng lesz. A tescoban otthagyhatatlan áron adták a pisztrángot, vettem gyorsan két kilót, egy részét megsütjük vajban, másik felét felfüstölöm.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.13. 23:22:36

@Pinka-Panka: Légy szíves ne frusztráld a "hivatásos" blogírókat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 23:26:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): közülünk te vagy a nagy szaktekintély, mint tudjuk :)téged meg nem hiszem, hogy frusztrálna :)

süllőcske 2012.10.13. 23:27:27

@Boar.: Szuper.
Nálam csak egy csoport déli tőkegomba bukkant föl, de egészen hatalmasak, húsosak.
Anyám viszont nem klasszikus helyen, Maros-parton talált 18db gyönyörű nyárfa érdestinórut.
Elkezdtem főzni egy levest. Kis paprikát akartam volna rátenni, hát persze, hogy mellényúltam, csípős volt az. Ímé, a bor hatása.
Kínomban kölessel felszívattam a levet, és egész jó gombás köles lett belőle.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.13. 23:33:27

@anica inkognitóban: No engem tényleg nem frusztrál, nekem csak spontán csöpög a nyálam. Ennyi jó marha recept, egy blogban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.13. 23:42:31

@anica inkognitóban: Egy mai bulin szembesültem azzal, hogy nem természetes dolog marhát csinálni. Sokan még mindig csak marhapörköltnek tudják elképzelni.

susztertangó 2012.10.13. 23:44:12

@hajdulaszlo (volt hajdul): Vajon Penszék, Návaszék vidékén is ez a neve???

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.13. 23:44:29

@hajdulaszlo (volt hajdul): elég erős, jellegzetes zamata van és ezért szerintem sokan nem mernek bátran más fűszerhez nyúlni a készítésekor, mint a megszokott.

na, léptem aludni, jó éjt mindenkinek!

susztertangó 2012.10.13. 23:50:18

Pápá, mentem alunni, 04 10 kor csörög 3 wekker!

süllőcske 2012.10.13. 23:50:57

@hajdulaszlo (volt hajdul):Általában annyi marhaételt tudnak felsorolni, ahány magyar festőt.
Munkácsy, Paál László, slussz. Csá. Marhapöri, meg a gulyás. Szevasz.

süllőcske 2012.10.14. 00:04:31

@hajdulaszlo (volt hajdul): Te nem általában létezel, hanem figyelmezéssel. Jó a hasonjáték.

Pinka-Panka 2012.10.14. 08:15:42

Aranyosak vagytok, hogy megtiszteltek a bizalmatokkal.
Nagyon jól esik, de én még tényleg csak figyelgetek, nem vagyok egy írói alkat, nincs megfelelő felkészültségem erre, még a gyengeségem is - meggátol abban, hogy száz százalékos munkát adjak közre itt, ami nálam alap követelmény lenne. Ez egy műfaj, ehhez érteni kell, ezért is szeretek idejönni András és csapata /aki ideír mindenki/, tanulni és a kedves kommentársak blogjaira, mint Hajdú Laci, vagy PO profi munkáját meglesvén.
Még szívom magamba a tudományt, s nincs kizárva, hogy egyszer előállok, ha érzem a teljesítmény mögött a minőséget is.
Még egyszer köszönöm mindenkinek:)

Pinka-Panka 2012.10.14. 08:26:37

@hajdulaszlo (volt hajdul): még jó, nem kevés dolgot tanultam Tőled is, olyannyira, hogy ma a hagymalekvárod kerül az asztalomra a sült csirke mellé...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.14. 08:48:20

@Pinka-Panka: Nagyon jó étvágyat hozzá! Az öröm, ha valakinek más is kipróbálja a receptjét.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.14. 10:40:50

@Pinka-Panka: Kedves Panka! Hálás vagyok újabb receptjeidért. Nekem is rögtön az ugrott be: ez a leány írhatna posztot! (Hidd el, én is húzódoztam tőle sokáig, de amikor odaát, a tudjuk hol, néhány borzasztóságot olvastam, elhatároztam, hogy alkalomadtán írogatok egy-egy szerény posztocskát).
Fehérpecsenye: remek ötlet. Én eddig csak vadast készítettem belőle, de ily módokon is ki fogom próbálni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.14. 14:32:02

@Mitzi von Küche: Hol van az az odaát? Ahol az igazság? Ez a Pinka-Panka is egy szimpátikus csaj.
süti beállítások módosítása