Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Húsvéti kenyér

2012.10.11. 07:00 Blogkocsma

Anica inkognítóban

A töltött kenyér receptjére véletlenül találtam rá és nem bírtam volna ki, ha nem készítem el. A húsvéti jelzőt tőlem kapta, mert minden van benne, ami olyankor szendvicsre-tányérra kerül, de ebben a formában szerintem izgalmasabb módon kínálható a vendég.

1 kiló liszt, só, kevés cukor, másfél csomag élesztő (én nem szeretem a por alakút, a hagyományosat használom), 6 deci langyos víz: ezek az általam készített kenyértészta hozzávalói, amiket összedolgoztam, majd jó 8-10 percig dagasztottam, hogy szép hólyagos legyen a tészta. Ezután hagytam egy órán keresztül pihenni, kelni, addig előkészítettem a tölteléket. Ez a következőkből állt:

  • 20 deka sajt, lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva. (széles pengéjű késsel profi módon megy, de meg akartam mutatni, milyen jó kis szerszámot vett a férjem pár éve, amivel még egy kicsit rásegítettem az aprításra.)

1. fotó petrezselyem.JPG

  • 1 szál csípős kolbász, héja lehúzva, a töltelék szétmancsikolva (nem tudok rá jobb szót, egyszerűen apróra vágtam úgy, hogy lehetőség szerint minél inkább szétomoljon)
  • 3 paradicsom, lehéjazva, apróra vágva a húsa. Bazsalikom híján egy kis olívaolajjal és bazsalikomos pesztóval összekevertem.
  • 7 főtt tojás, félbevágva.

2.fotó tojás.JPG

Amikor a tészta megkelt, meglisztezett asztalra borítottam és elnyújtottam. Nos, itt próbálom megadni a méreteket, de ezzel mindig hadilábon álltam. (Nem, nem a 20 centit hiszem el, hanem egyszerűen nem tudok távolságot, hosszt és súlyt saccolni. Ez utóbbi fogyatékosságommal mérlegre állva is mindig szembesülök.)

Kb. 80-90 centi hosszúra, 25-30 centi szélesre nyújtottam a tésztát, a középső harmadára végigraktam a tölteléket, a fenti sorrendben. A felső felét ráhajtottam a töltelékre, a széleket lenyomkodtam, aztán keresztülhajtottam a tészta alsó harmadát a tölteléken és ott is próbáltam rögzíteni a tészta szélét. Utólag azon gondolkodom, hogy lehetséges, hogy nemes egyszerűséggel alá kellett volna hajtani a szélét, de majd legközelebb úgy.

3. fotó töltelék.JPG

4.fotó töltelék 2.JPG

5.fotó hajtogatás 1.JPG

6.fotó hajtogatás 2.JPG

Koszorú alakba hajlítottam a tésztát, a két, összenyomott végét egymásba toldottam és meleg vízzel megkentem a tetejét, majd betoltam az előmelegített sütőbe. Aztán rájöttem, hogy a víztől mindene lesz, csak színe nem –közben kérdeztem apóst, mint parasztembert, aki még kemencében sült kenyéren nőtt fel, hogy meleg vízzel szokták-e kenni a kenyér tetejét? Mondta, hogy a végén igen, de ott meg még nem tartottam - akkor megkentem olajjal. (Nem az öreget. Őt sörrel, hogy ne csak a szája járjon, hanem a keze is, mert volt dolguk a férjjel. ) Na, az már hatott, elkezdett szépen pirulni a kenyér héja.

7. fotó koszorú.JPG

Innen már csak az imádkozás volt hátra - hogy ne folyjon ki a töltelék (kicsit kifolyt), jó legyen az íze (fincsi volt), ne égjen meg az alja ebben a nyomorult sütőben, ami alul nagyon, felül kevésbé (alufóliát és sütőpapírt is tettem alá a tepsibe, biztos ami zicher, majd közben a férjem még egy cserepet is bepakolt a sütőbe) és egyéb technikai jellegű kérdésekben - az égiekhez.

Nem gyorskaja, abban az értelemben, hogy a tésztát nem lehet siettetni, a sülési idő nem kevés és az elkészülte után muszáj megvárni, amíg kellőképpen kihűl, „húz” a töltelék, mert különben kifolyik a sajt. De akinek van elég türelme, annak ajánlom kipróbálásra.

Kár, hogy az illatát nem tudom leírni.

8.fotó megsült.JPG

9.fotó szeletelve.JPG

53 komment

Címkék: tojás kenyér töltött

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr374827631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.10.11. 07:21:25

Anica, köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a tartalmas ételt, nagyon jól néz ki, illatát érezzük is. Elképzelem a ropogós kenyér ízét is.
Ügyes vagy, jó képek is,köszönjük szépen!

Pinka-Panka 2012.10.11. 07:29:54

"mancsikolva" -:D ezen nevetek itt:)
Már akartam is kérdezni, hogy csípős-e volt a kolbász, de látom igen, nekem nem mindegy:)

Hurri Kán 2012.10.11. 08:00:36

Jó reggelt!
Csak egy kérdés: nem értem azt az összefüggést, ha apóst nem locsoltad volna meg sörrel, akkor nem pirul meg a kenyér? ;-)

Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom lett.

1kutya 2012.10.11. 08:21:42

paradicsomot személy szerint kihagynám belőle, de ennek ellenére jól néz ki, húsvéton kívül is fogyasztanám!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.11. 08:58:36

@1kutya: Érdekes, hogy én is kihagynám a paradicsomot - nekem biztos eláztatná a kenyér alját.
A költemény pedig nem húsvéti, ne aggódj. Húsvét után a kolbász mellé bele lehet darálni a maradék sonkát és tojásnak meg jó a fiúk által gyűjtött piros is - érthető, mi ihlette Anicát erre a névre.

Pinka-Panka 2012.10.11. 09:05:15

@Andrass9: csak belekotyogok, hogy a tojás szárazságát nem kompenzálja-é a paradicsom szaftossága?

Pinka-Panka 2012.10.11. 09:09:06

Ma a családom tüsténkedik a konyhában, nagy örömömre, még nem tudom mit főznek, remélem 2 napra elegendő lesz:)

süllőcske 2012.10.11. 09:16:24

Tök jó. A tölti variácós lehetőség. A tojást talán alulra lehetne tenni, hogy szigeteljen egy kicsit.
@Pinka-Panka: A süllőcske-szótárban is van ilyen, csak ott mancsolászás szerepel. Pl a gyermök ügyetlenül kezeli agyagot. Süllőcske "ordít": Tanítvány! Maga nem mintáz, hanem mancsolássza az anyagot!( Magyarán olyan mozdulatokat végez, mint Anica, amikor szétmancsikolja a kolbászt.)

Pinka-Panka 2012.10.11. 09:17:43

@süllőcske: köszönöm András, meglehetősen tetszik a kifejezés, azért nevettem meg:)

tartetatin 2012.10.11. 09:28:00

Guszta recept, nagyon.
Egyszerűbb verziója, hogy a tölteléket simán kenyérre rak és betol sütő ;P

tartetatin 2012.10.11. 09:29:40

Anica, gondolkozom, hogy a csini körömlakkos ujjak dekormatrica a nyeszetelőn vagy a tied :)

süllőcske 2012.10.11. 09:32:08

@Pinka-Panka: Jaj, most látom, hogy okoskodást írtam, pedig csak azt szerettem volna kifejezni, hogy Anica és én is hasonló manuális ténykedésre majdnem ugyanazt a fantáziakifejezést használjuk.
Meg arra hogy"a keresett kifejezés (mancsolászás) egyetlen dokumentumban sem található".

Pinka-Panka 2012.10.11. 09:40:37

@tartetatin: szerintem Anica szép körmei:)

@süllőcske:dehogy, örülök, hogy elmagyaráztad a jelentését, nem ismertem és aranyos nagyon:) köszi

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.11. 09:55:16

Ancinak mindig kifogástalanok ápoltak a körmei kezén lábán is.
Hol látjátok elázva a kenyeret, mert én sehol, de lehet a friss paradicsom helyett szárított is. A töltelékek száma fajtája korlátlan.
Részemről abba kötnék bele, hogy nem itt van az én asztalomon!

tartetatin 2012.10.11. 10:03:04

@dömbi: A lábkörmöcskét melyik fotón látjuk? Mintha a tojások közül kandikálna...:)))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.11. 12:21:17

Malackarajos klisékkel manipulálni? Szétcincál is jó szó.
Az első képen azt hittem, az ujjbegy is az étel része. Végül is kettő akár bele is kerülhetett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.11. 12:24:40

@dömbi: Eddig senki szerint sem ázott el a kenyér alja, ha jól olvasom a kommenteket.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.11. 13:04:09

@Andrass9: Próbálni még nem próbáltuk, viszont jó magyar szokás szerint fejben b.-ban már erősek vagyunk.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.11. 14:29:03

@Andrass9: De a tiéd biztos elázna. Ha jól olvasom a kommentet. DDD
@tartetatin: Jaja! DDD

Hurri Kán 2012.10.11. 14:44:29

@dömbi:
Arról mi nem tehetünk, hogy rossz helyen van az asztalod. :D

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Így van. Hazánk a tízmillió szövetségi kapitány és kenyérsütő országa. :)

1kutya 2012.10.11. 14:52:30

@gyvy: a politikust kihagytad:)

Hurri Kán 2012.10.11. 15:03:56

@1kutya:
Hazánk a tízmillió politikus, szövetségi kapitány és kenyérsütő országa.

Így jó lesz? :DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.11. 17:51:51

Nagyon röhögök a kommenteken.
Olyan petrezselyemvágó célszerszámra is már régóta vágyom.
A kaja meg tetszik ( ahogy @1kutya: szereti, paradics nélkül).

tartetatin 2012.10.11. 19:47:56

@dömbi: most vettem sövénykúti kecsketejsavós szappant (nem vacsrára). Alig van benne összetevő (4db)...elég muris.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.11. 20:39:59

@tartetatin: Ebben mi a muris? Elég bele a 4, ha az nem tartalmaz kémiai anyagot.

BariKarika 2012.10.11. 21:02:23

jolkinez! Tetszik, en enno sajtos-zoldes-fokhagymas cuccal toltottem a vekonyra nyujtott kenyertesztat, majd ketoldalrol felcsavartam es ment a dobozformaba...az mutatosabb lett mint ez viszont ez meg hatarzottan izletesebbnek tunik!!! nyammm!

1kutya 2012.10.11. 21:10:17

@BariKarika: nem jó, nincs benne hús:)

BariKarika 2012.10.11. 21:13:21

@1kutya: basszus tenyleg! a kolbasz nem hus mi? :P

BariKarika 2012.10.11. 21:13:59

Ja, kenguruhus recepteket varok, vagy otleteket...

BariKarika 2012.10.11. 21:15:42

ha majd aktualis lesz akkor postolom a husveti kalacs receptemet...sos, irto finom :) de majd csak a feltamadaskor, addig nem :)))

Hurri Kán 2012.10.11. 21:17:11

@BariKarika:
Főzzél belőle pálinkát. :D

BariKarika 2012.10.11. 21:18:58

@gyvy: 8 szeletbol??? keves lesz az...Zsebibaba palinka :))) hehe

1kutya 2012.10.11. 21:19:13

@BariKarika: no! átköltöztél ósztráliába? (tegnap a holden farvizén mi is gondolkodtunk rajta gyvy-vel:)

BariKarika 2012.10.11. 21:20:56

@1kutya: koltozott a fene, ott irto hulye akcentussal beszelnek, felet sem ertem :) Viszont sikerult kenguruhust szerezni :)

1kutya 2012.10.11. 21:22:56

@BariKarika: ír kenguru? kecske lesz az!

holden! ausztrál opel gyár.

BariKarika 2012.10.11. 21:25:21

@1kutya: kenguru lesz az, utana a krokodilt probaljuk ki :)

1kutya 2012.10.11. 21:30:02

@BariKarika: vigyázz, az nem boxol! harap!!!

@gyvy: hűtött majom-agyvelő:)

tartetatin 2012.10.11. 22:00:53

@dömbi: a murist úgy értettem, hogy tetszik :)) Teljesen rosszul vagyok a kozmetikumk összetevő-listájától. Itt látom, hogy pálmalaj, olíva , napraforgó sodium meg serum lactis. (Igazából nem értem, mitől tisztít. Ez zsír meg tejsavó...)

tartetatin 2012.10.11. 22:02:43

@BariKarika: ugye csak viccelsz... zsebibabát akarsz enni???

tartetatin 2012.10.11. 22:03:10

Hol van Anica, nem aratja a babérjait?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.11. 22:12:25

@tartetatin: Sajnos lehetsz is rosszul tőlük. Úgy tisztít, hogy a lúg elszappanosítja az olajokat zsírokat. A sodium elvileg a lúg, NaOH. Savó meg a víz helyett van benne, mert valamiben fel kell a lúgot oldani. Ha van illata akkor az máris 6 összetevő, anélkül 5. Még a színét mond meg milyen.

tartetatin 2012.10.11. 22:20:13

@dömbi: tök natúr fehér, semmi illata és nagyon lágy az állaga, de egyébként ő az : www.kecsketejfurdo.hu/kecsketejfurdo-szappan-csalad
elég randa a weblapja meg a csomagolás is, de ez bíztató volt :)
Semmilyen "gyümölcsös" illatos cuccot nem csinál.

BariKarika 2012.10.11. 22:28:34

@tartetatin: tolem Kanga is lehet :) ja, epp ma jottem ra, hogy itt ugy hivjak a micimackos szereploket, hogy Kanga and Roo ( kangaroo) :) hee, aranyos...

tartetatin 2012.10.11. 22:42:56

@BariKarika: a kertedet meg törpekenguruk legelik, mi? :) Állítólag egyre nagyobb divatimportálni "bio" fűnyírót Ausztráliából. Csak nehogy munkanélküliek legyenek az angol barikák...

tartetatin 2012.10.11. 22:48:35

@tartetatin: ja és tehenek (meg a birkák...) metángázt pukiznak, a kenguru viszont nem!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.12. 10:43:52

@tartetatin: Lágy lehet az olivától, vagy a "több" folyadéktól (a tiszta olivaszappan érési ideje 9 hónap, és utána is lágy)de pontosítani akkor tudnám, ha megadná az összetevők mennyiségét.
Biztos jó szappan, főleg hogy még illatosítva sincs.
Az oldalát nézve, lenne vele miről vitatkoznom.
Amire kíváncsi lennék leginkább, hogy hol szerezte a szappanfőző szakmát, aztán még mester fokozatot is...?

Wakka 2012.10.12. 15:04:56

szépek a képek, a félbevágott főtt tojások nagyon ott vannak.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.12. 15:08:54

@Wakka: még 15-20 év és tehetséges kezdő leszek..:D
süti beállítások módosítása