Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Gombafejek hússal töltve

2012.10.04. 07:00 Blogkocsma

Mitzi von Küche 

Vasárnap nagyon elfoglalt voltam, segíteni kellett férjemnek egy cikket leírni és irodalmazni. Aprólékos munka, repül az idő a számítógép mellett, ilyen esetekben (mert volt ilyen sok az elmúlt jó pár évben) az ebédre túl sok gondot nem tudok fordítani. Gyorsan megnéztem, mi is van otthon. Szerencsére előző nap a piacon szép, nagy kalapos csiperkegombákat vettem és volt otthon valamennyi darált húsom is. Ebből már lehet valamit csinálni könnyen és gyorsan.

Gomba1.JPG

Gomba2.JPG

Kb. 30 dkg-nyi darált sertéscombot megpároltam pici étolajon, amiben előzőleg némi hagymát (egy leheletnyi pirospaprikával) dinszteltem. Miközben a húst pároltam, belekerült még két gerezd összenyomott fokhagyma, pár szál felaprított petrezselyemzöld, kevéske rozmaring (most csak szárított volt kéznél), só, bors (és természetesen a gomba tönkje).

Gomba3.JPG

Pár perc párolás után kissé hűlni hagytam, addig a szépen megmosott gombakalapokat egy kivajazott sütőtálba ültettem. A töltelékbe egy evőkanál tejfölt raktam és – isteni ötletként belereszeltem vagy 5 dkg-nyi grana padano sajtot (most nem volt valódi parmezánom itthon, de ez friss és jó minőségű volt). Megtöltöttem jó bőven a gombafejeket a töltelékkel és mindegyik kapott egy karika paradicsomot a tetejére. Kevés vizet töltöttem alá és meghintettem az egészet egy kis olivaolajjal.

Gomba4.JPG

A sütőmet beállítottam automata sütésre: 1 óra 10 perc hosszra és 180 fokra, majd alufóliával lefedve beleraktam a tálat. Ezután visszamentem irodalmazni.

Amikor már majdnem kész volt a töltött gomba, megfőztem és áttörtem a krumplit a püréhez és egy salátaöntetet kevertem a salátához. A sütőtálról már valamivel hamarabb levettem a fóliát és a töltött gombafejeken szépen piruló és illatozó paradicsomszeletek tetejére is hintettem némi reszelt parmezánsajtot – és már kész is volt az ebéd: könnyen és gyorsan.  

A fiunknak úgy megtetszett az ötlet, hogy – mivel mindet megettük és nem tudta megkóstolni – másnap ők is megcsinálták e recept alapján.

Gomba5.JPG

Gomba6.JPG

Ez az étel szeptember 30.-án, vasárnap készült, amikor meleg volt és a nap csodálatosan sütött, a teraszon teljes szépségében tündökölt tavaly szerzett bougainvilleám – meg kellett örökítenem.

Gomba7.JPG

98 komment

Címkék: gomba darálthús

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr274816869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.10.04. 07:05:52

Jó reggelt mindenkinek, ma itt kávézom!
Mitzi nagyon jót főztél, a paradicsom karika a tetejére a legjobb ötlet, bevallom hasonlót már én is csinálta, ha nem is ezzel a sajttal - bizton állítom,hogy remek kaja. Jó képek és a virágod meg egyenesen lélegzet elállító:)
Köszönjük szépen Mitzi!

Pinka-Panka 2012.10.04. 07:56:27

@anica inkognitóban: nagyon köszönöm, jól esik a melege, most jöttem a boltból, köd van és nyirkos hideg - de friss dolgokért szaladnom kellett a reggelihez a fiataloknak:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 07:57:38

@Pinka-Panka: és habos.

no, megyek dolgomra, csak előbb mégegyszer beleszippantok a jó kis töltöttgomba-illatba. Kösz, Mitzi! :))

Imre apó 2012.10.04. 08:17:30

Szerintem ez lesz a következő, amit Remy kipróbál :)

Klassz :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 08:26:54

@Pinka-Panka: Itt száz ágra süt a nap, meleg van és nagyon nincs kedvem dolgozni.

Hurri Kán 2012.10.04. 09:04:25

Jó reggelt!
De jól néz ki. Lehet, megvan a hétvégi előétel? :)

1kutya 2012.10.04. 09:18:07

@gyvy: nebazz! mi lesz a főétel?

Hurri Kán 2012.10.04. 09:22:30

@1kutya:
Csülökpörköltön gondolkozom egyre inkább, régen ettem. :)

1kutya 2012.10.04. 09:38:18

@gyvy: hááát!!! ahhoz "előétel"?!

Hurri Kán 2012.10.04. 09:41:56

@1kutya:
Semmiféleképpen nem szeretnék éhes maradni. :)

Pinka-Panka 2012.10.04. 10:02:59

@hajdulaszlo (volt hajdul): gondolom nem tudod, de én hegyek között élek, s gondolom, hogy te nem ott:)
itt meg van köd bőven...
a munkához nekem se fűlik fogam, pedig van, de a töltött paprika egy hordóval kész van, remélem nem marad senki se...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.04. 10:04:24

Nekem Mitzi receptjei mindig nagyon tetszenek, ez is. Gombát pedig épp tegnap szereztem be. Akkor holnap lövök egy kis darált húst és... :D

Pinka-Panka 2012.10.04. 10:05:53

@Pinka-Panka: éhen persze, csak ez lemaradt

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.04. 10:06:33

Mitzi, ezt én is szoktam csinálni, szeretik a fiúk.
Gyönyörű a virágod is, de a legszebb az olivás tál.
Pecorinoval is finom, alkalom adtán próbáld ki.

Pinka-Panka 2012.10.04. 10:07:29

@gyvy: előételnek nekem se lenne az...leht, hogy én éheztetem a családot? és ezután csülökpörkölt? - három napig nem kelnénk fel

Hurri Kán 2012.10.04. 10:10:34

@Pinka-Panka:
Annyiban máris változott az elképzelés, egyik kedvenc éttermem Facebook-oldalán kiposztolta szezonális ajánlatait, hogy pincepörkölt lesz belőle, marha és csülök vegyesen :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 10:13:48

@Pinka-Panka: Ez most nem talált, mert mögöttem a Fákáté hegy (itteni kiejtéssel). Jobbra a Hágyéstű. Számben pedig ami Révfülöpöt választja el a Káli mádáncétől.
Imádom áhogy itt bászélnák az ámbárék.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 10:14:28

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Hello, rég hallottalak, köszi.
@gyvy: hús nélkül én is szoktam előételnek adni, pl. saját magával v juhtúróval töltve. Így, hússal töltve önmagában is megállta a helyét - jóllaktunk.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.04. 10:17:02

@Mitzi von Küche: sőt még juhtúrót is épp vettem :D nagyon jó ötleteket adsz, még azon gondolkodtam, hogy a gomba szárát a darálthúsba belekockáznám és úgy tölteném vissza a kalapba... :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 10:30:17

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Úgy lesz a legjobb - majd tudósíts.
@dömbi: kezdődik a vadászati szezon: igyekszem pecorinora vadászni legközelebb :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 10:33:52

Grácia fejemnek! Mivel kissé sürgős lett a poszt, a nagy sietségben kimaradt, hogy a feldarabolt gombaszárak is természetesen bekerültek a töltelékbe!

1kutya 2012.10.04. 10:35:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ha'tva'nba'n is ha'ra'p a' ka'csa (meg Ta'rjánba'n is:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.04. 10:47:05

Itt szeptemberben volt az éves 2 hét vadászszezon. Már vége is. Kisfiam megúszta, kötelezően mennie kellett volna hajnali 4-re az egyik hegyre, mert nem járja ám, hogy nincs fogalmuk a vadászatról. Szerencséjére hatalmas eső volt, meg lejött a hóhatár 1000 méterre, ezért lemondták a tanárok.
De szörnyű hallgatni ahogy csapódik egyik hegytől a másikig a lövések zaja.

Pinka-Panka 2012.10.04. 10:56:43

@hajdulaszlo (volt hajdul): a kolléganőm szögediesen beszél, imádom amikor mérges, mert akor a legaranyosabb, a férjem már direkt bosszantja, hogy hallja:) persze nem komolyan, én is szeretem, ha valaki tájszólással beszél...

Pinka-Panka 2012.10.04. 10:58:44

Mondjuk maradjak csendben, mert ahogy én beszélek, az se semmi:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 11:00:24

@Pinka-Panka: Ögyé möggyet könyérree! Ha nem kő tödd ee, majd mögöszöd röggee!

Pinka-Panka 2012.10.04. 11:01:33

@hajdulaszlo (volt hajdul): na így valahogy, de nagyon jó hallgatni, ő akkor mondja a legjobban, ha gyorsan beszél és mérges:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 11:01:36

@1kutya: valamiféle rejtett mikrofonnal fel kellene venni az ilyen dolgokat, s eltenni a 'rosszabb időkre'

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 11:02:27

@Pinka-Panka: Egyébként meg Sándorfalván :-) meg Vásárhelyen sokkal jobban Ő-znek.

1kutya 2012.10.04. 11:02:51

@hajdulaszlo (volt hajdul): a Cipész meg bedobta a törölközőt!

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.04. 11:03:53

@Mitzi von Küche: Juhtúróba, mellé javasolsz valamit? (fűszert v esetleg beledolgozom oda is a gomba szárát...) :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 11:04:57

Na elronygyolok Bides Budapestre (micsoda alliterációó). Este Csongrádról benézek. A bolygó hollandi kutyafüle hozzánk képest. Viszek haza egypár kerti sütögető, főzőgető eszközt is.
Normális-e az akinek 6 bográcsa van? Minden házában?

Pinka-Panka 2012.10.04. 11:07:35

@hajdulaszlo (volt hajdul):ismerős vagy gondolom arra, érdekes, hogy 1 megyére lakik a mi rokonságunk és ott nem őznek, pedig én örülnék neki - nekem még a VasD megyeiek d-s szólása is tetszik:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 11:07:46

@1kutya: Ezt pár percig nem értettem. Méghogy bedobta! Bár én dobhattam volna úgy be!
Indítana egy saját szériát, a Forma-1 két perc alatt tönkre menne.

1kutya 2012.10.04. 11:09:25

@hajdulaszlo (volt hajdul): mármint jövőre nem versenyez (én a helyébe beszálltam volna az öreg Sauber mellé).

jó utat!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.04. 11:10:52

@1kutya: Azt nem tudom észrevettétek-e, hogy nem kezdte el saját hazáját fikázni?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.04. 11:15:58

@Pinka-Panka: Vazsba még nem hallottam D-zést, pedig a Zuram onnan valósi. Nem elírtad Panka?

Pinka-Panka 2012.10.04. 11:43:30

@dömbi: de elírtam véletlen, ma elég szétszórt vagyok...már nézd meg mennyit elírtam ma:) na, megyek én is...

Benikuty 2012.10.04. 11:51:37

Mitzi, teljesen ellágyultam. Imádlak:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 14:31:04

@Benikuty: Viszont, Beni.
@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Juhtúró +gombaszár vagy darált hús +gombaszár, vagy csak gombaszár (mondjuk tejbe/vízbe áztatott, kicsavart zsemlével vagy rozskenyérrel szaporítva), valami zöldfűszer meg petr. zöld - mind finom!

Topy 2012.10.04. 15:13:41

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: fellazíthatod egy kis tejföllel (vagy joghurt, kefír), mehet bele a felaprított gombaszár, vagy kapor, vagy snidling, egy kis petrezselyemzöld (esetleg ezek keveréke) vagy ami szimpatikus :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 15:20:54

@Mitzi von Küche: @Topy: egy órája azon agyalok, milyen variációk lehetnek még jók ezeken kívül is...ha jutok valamire, megkonzultáljuk :)

1kutya 2012.10.04. 15:28:09

@Topy: én találkoztam már ilyen (vagy rántott) töltött gombánál vagy 20 féle töltelékkel. ebbe tényleg szinte minden illik.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 15:36:35

@1kutya: Kösz, Kutya - a sietség sosem vezet jóra!

Topy 2012.10.04. 16:07:54

@anica inkognitóban: jut eszembe, én pl a finomra felkockázott gombaszárat szoktam hasonlóan finomra aprított sonkával vagy kolbásszal elkeverni is
söő bevallom olyan is volt, hogy a megmaradt egy-két kanálnyi pörköltet küldtem bele :D
maradék ricotta + eszelt parmezán + kakukkfű + oregánó + bors + só verzió is eszembe jut most
meg csináltam ebből már halas verziót is (ricotta + tonhal + szardella + kapribogyó + bors + pici mustár + pár csepp citrom)
ahogy @1kutya: is írja, elég univerzális alapot képez a gomba :)
ha sietős a kaja, a gombát egy kis citromos vízben elő lehet főzni (pár perc), utána elég annyit sütni, amíg szépen megpirul a sajt rajta
ha ráérek és a töltelék elviszi, akkor a gombafejeket egy kicsit be szoktam pácolni (nem lyukas! :) zacsiba a gombafejek, olaj, só, bors, kakukkfű; zacsi beköt, időnként finoman átforgat)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.04. 16:11:16

@anica inkognitóban: Máj almával, gyömbérrel, kicsi algássóval? Esetleg a tetejére kumkvat karika ? Juhtúró kárdival pirított fenyőmaggal vagy mandulával? Mascarpone medvehagymával?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 16:18:06

@Topy: @dömbi: egyelőre papírok és klaviatúra fölött agyalgatok, ilyesmi ízekről fantáziálva :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.04. 16:41:34

Egy húsmentest esetleg ehetek, a gombában viszonylag kevés purin van.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 18:43:12

@Waka: Most már Te is jöhetsz a diétás kajákkal.
@Topy: Ricotta jó ötlet.
@dömbi: Hol szerzel kumquatot (Korfun kívü)?

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.04. 18:56:34

@Mitzi von Küche: @Topy: köszi ez mind nagyon jól hangzik lehet hogy vegyes lesz a vége egy kicsit ebből egy kicsit abból... :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.04. 19:12:49

@Mitzi von Küche: Itt lehet kapni minden közértben, ha eljön az ideje. Nagyon szeretem szoktam kandirozni is. Képzeld itt még durian gyümölcsöt is árult 1 üzlet tavaly.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.04. 19:31:51

@Mitzi von Küche: Majd kiötlök valamit.
@dömbi: A duriánt kipróbálnám egyszer.
@anica inkognitóban: Semmi ital, az is rohamot okozhat.

1kutya 2012.10.04. 19:42:26

@Waka: azért annyira ne csüggedj, fater is küzdött egy ideig, aztán esténként egy-egy centes, meg egy pohár sör elcsúszott (a kocsmában?!), semmi baja nem lett!

inkább mértékkel, mint a teljes kizárással. purin van mindenütt...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.04. 20:30:15

@Mitzi von Küche: Elkészítettem. Nagyon finom lett. A leírásod szerint, annyi különbséggel, hogy csípős füstölt sajt került a tetejére. A maradék töltelékhez pedig holnap ismét veszek gombát, fele arányban hússal, másik fele juhtúróval lesz töltve. Kár hogy képet nem tudok linkelni de nagyon jó ötlet volt mára :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 20:37:33

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Örülök, hogy máris megcsináltad és ízlett. (Sajnos,füstölt nekem nem jó, de biztosan finom.)
@1kutya: Egy szép adag hússal töltött gombát fogsz majd kapni, ha nem utasítod vissza.

medvedr 2012.10.04. 21:44:29

Nagyon klassz! A virág is.

Pinka-Panka 2012.10.04. 21:44:34

Na, már mindenki alszik?:)
korán reggel senki, kora este senki, ilyen kocsmát:)

Pinka-Panka 2012.10.04. 21:45:17

@Mitzi von Küche: erről a virágról szabad megtudni valamit?

Hurri Kán 2012.10.04. 21:47:43

@Pinka-Panka:
Napközben leittuk magunkat :)

Pinka-Panka 2012.10.04. 21:49:15

@gyvy: hát ilyesmit sejtek én is:)

Hurri Kán 2012.10.04. 21:51:43

@Pinka-Panka:
Illetve csak a többiek, én nem :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.04. 22:35:07

@1kutya: aki saját bevallása szerint még keveset ivott, az gondolom, tudja mit beszél :))
@gyvy: te ártatlan...:D
@medvedr: Helló, Doki! rég láttunk :D;)

süllőcske 2012.10.04. 23:13:02

Tiszteletem. Gomba jó, hússal töltve is jó, juhtúróval is, halacskával is, két kalapocska sajttal, vagy gorgonzolával betöltve, összefordítva, panír rá, kirántva a gömb, de a legfenségesebb az óriáspöfeteg kivájva, minden finomsággal és saját magával teligyömöszkölve, egyben, lerben.
Csak szólok, hogy nyőlnek a kalaposok, anyám szedi.
Én a kiállításdival vagyok el, de már fenn vannak a képek, most orrvérzésig főzök mindenfélét a fogadásra, nem is írom le, miket.
Mitzi, tényleg nagyon jót készítettél.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.05. 08:11:19

@süllőcske: sok szerencsét a mai alkalomhoz, Süllőcske! :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.10.05. 08:26:28

Ez a töltött gomba már nekem is nagyon következik! Én először juhtúróval szeretném tölteni, második lesz ez a húsos.

Hajj, mi lehet ma este Szegeden! :-O Sose lesz kiállításom! Nem elég, hogy azt a sok festményt elkészítsem, még a fogadásra is nekem kelljen főzni... És mi van azokkal a művészekkel, akik nem is tudnak főzni?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.05. 09:10:35

@Pinka-Panka: A bougainvillea (nehezen leírható, kiejtése: bugenvillea) mediterrán vidékeken gyakori, a házak falára felfuttatva igen szép látvány. Nálunk csak cserépben él meg. Az enyémet tavaly vettem. Télre bevittem a leanderek mellé, levelei lehullottak. Tavasszal ki a teraszra, locsolgattam, de csak a zöld levelek jöttek - míg szeptemberre elkezdett virágozni és ez már egy hónapja tart. A türelem bougainvilleát terem :)

@süllőcske: Sok sikert kívánok a kiállításod alkalmából!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.06. 09:15:00

@Mitzi von Küche: Hogy én hogy gyűlöltem azokat a könyveket amelyekben bougainvillea ligetekben harcoltak az indiánok :-). Mikor átfut a szemed azon hogy old satterhand (szerintem nincs ember aki ne így ejtené), majd megakad a szemed a botanikán.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.06. 15:28:26

@hajdulaszlo (volt hajdul): Jaja, meg Old Firehand (szigorúan így mondva, betűhíven)...

Daró 2012.10.08. 18:27:00

@Mitzi von Küche: @hajdulaszlo (volt hajdul): továbbá Old Death. jó kis könyv volt ez, ezerszer ütősebb mint a művészkedő nagy indiánkönyv.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.08. 18:41:31

@Daró: Azért Nathaniel Bumpó sem vot kis fazon. Elég nagy az időkülönbség a két könyv között. Meg földrajzilag is.

Daró 2012.10.08. 19:05:58

@hajdulaszlo (volt hajdul): Olvassátok el a "Junior-egy indián naplója" c könyvet.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.08. 21:11:01

@hajdulaszlo (volt hajdul): James Fenimore Cooper-től Az utolsó mohikán volt a második regény, amit 7-8 évesen elolvastam. (Az első a Nemo kapitány volt - onnan a biológia szeretete.)

süllőcske 2012.10.09. 09:45:38

@Mitzi von Küche:
Ez nem lehet igaz!! Nekem is, ugyanezek voltak, ugyanekkor!
Csak én a Cooper Nagy Indiánkönyét olvastam először, majd jött a Nemo, meg a többi Verne.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.09. 11:36:53

@Mitzi von Küche: @süllőcske: 7,5 évesen a Noszty fiú esete Tóth Marival volt az első regény, aztán A sós sziklák völgye, és az összes többi indiános, meg pöttyös-csíkos könyv.

Daró 2012.10.09. 17:39:55

Én nem emlékszem rá sajnos, de ha még tovább felejtek, szintén azt fogom gondolni ezek voltak az első könyveim... valóban, hasonló korban olvastam őket én is mind.
Mondjuk a Quo Vadis is megvolt tíz évesen, de az inkább csak ujjgyakorlatként, teszteltem mit bírok:-)
Pöttyösök mind, viszont csíkost egyet sem olvastam.

No és mi volt a legutolsó? Nekem az Exodus, viszonylag nagy csalódás, ponyva millió történelmi adattal.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.10. 14:43:29

@dömbi: @Daró: Pöttyös, csíkos nem volt (szülők nem tartották komolynak), de az összes Jókai volt, meg Mikszáth-tól, amit csak össze bírtam szedni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.10. 16:06:04

@Daró: Jim Morrison versei és dalszövegei Hobo(Földes László) fordításában,
A zenének vége
Sajnos rossz tulajdonságom, hogy nagyon gyorsan olvasok, ezt az iramot nem lehet anyagilag bírni. Itt utoljára Culpeper füveskönyvét nyávogtam ki magamnak.
@Mitzi von Küche: A Noszty fiú azért, mert az értem el a nagymamámnál a könyvespolcon, aztán lett is belőle botrány, hogy az nem nekem való.

Daró 2012.10.10. 19:06:00

@dömbi: Erre van egy nagyon szar sztorim. Kb 16 lehettem, az akkori Danubiuson Hobo vezetett éjjel műsort, én félálomban meghallottam hogy valami verseket dörmög. Másnap telefon, megvetettem a könyvet.
Aztán egy nap egy idióta kölcsönkérte, és soha többet nem adta vissza. Katona Csabának hívták a majmot, innen is üdvözlöm.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.10. 21:41:17

@Daró: Borzasztó, hogy az ember kölcsönadja kedves könyveit ún. "barátainak", hogy ők is részesüljenek a könyvélményekben - aztán passz...
Nálunk Dürenmatt: Az öreg hölgy látogatása c. drámája miatt lett botrány (és fogalmam nem volt, miért).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 22:14:01

@Mitzi von Küche: Nálunk nem volt botrány semmilyen olvasás miatt. Én is rettentő gyorsan olvasok, anyám ki is kérdezte az Egri Csillagokat, amikor egy éjszaka elolvastam. Többet nem kérdezett ki :)
Viszont volt egy tizenötezer kötetes könyvtára, amit gyakorlatilag végigolvastam gyerekkoromban. Ulysses - hogy azt mitől szerettem, nem is értem mai fejjel, Thackeray Hiúság Vására, Thomas Mann:József és testvérei, Heinrich Böll, Günther Grass és még rengeteg író kifejezetten felnőtt témájú könyvei. Máig is mániákus olvasó vagyok, és jobban idegesít, ha nincs mit olvasnom, mintha nem lenne internetem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 22:16:04

@Andrass9: Ja és hogy témánál is maradjak, csikos és pöttyös megvolt mind, de indiánkönyvek csak jóval később. Szüleim junknak tartották. Persze Verne összes nomeg Rejtő összes is a polcon volt:)
süti beállítások módosítása