Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Csípős paprikakrém, avagy Erős Pista András módra - édesanyámnak

2012.10.03. 07:00 Andrass9

Beérett egy rakat paprika! Itt az ideje az első házi (jobb híjján) erőspistának nevezett csípős paprikakrém készítésének.
Idén nagyobb a választékom paprikafronton, hát kétfélét is készítettem. Elsőnek a nagy mexikói csili paprika és a kicsi ámde húsos változatból kavartam egy szép piros adagot.

Update: 2014-ben is készült több fajta csilikrém, sőt még csiliszósz is.

A második adag viszont egy bőtermésű ám igen kicsiny thai csiliből készült, amiből 354 darabot tettem bele a darálóba! Kéretik nem nevetni! Mi a szösszel űzzem el unalmamat, amig darabolom és száratlanítom őket?

Alaprecept:

  • Néhány marék igencsak csípős csili (nem cseresznyepaprika - az másképp csíp. Ha az kell, vegyél bolti Erős Pistát!) - kb 10-20 deka.
  • 30 deka paradicsompaprika és kápia vegyesen - ahogy tetszik. Lényeg, hogy adjon levet és édes legyen - fellazítani a csili csípését.
  • 8 dkg só - lehet 10 is. Ha kevesebb, akkor a hűtőben kell tárolni felnyitás után.
  • 2 púpozott ek nagyon ízes őrőlt pirospaprika (én Süllőcskéét használtam)
  • fél dl oliva olaj
  • 1 közepes fej hagyma.
  • Egy elektromos húsdaráló, mert ez csíp, és gyorsan kell vele dolgozni.

10.jpg

A kép tartalmazza mindkét fajta csilit, amiből a pasztát készítettem.
Volt néhány érett pepperoni paprikám is, és az a ronda sötétzöld a világ egyik legaromásabb csilije: Ancho Gigantea. Zölden töltött paprikát készítenek belőle, mert szerintük akkor nem csíp, pirosan meg megszárítják és porítják, merthogy csíp. A zöldbabnak/borsónak és a spenótnak semmi köze a recepthez, csak egyszerre szüreteltem.
Első menetben a vastaghúsú közepes méretű paprikáimat használtam fel. Balra látszik, hogy könnyen eltávolítható a magjuk - csak hosszában vágd szét és kapard ki. Az íze finom gyümölcs jellegű, enyhén savanykás. Okosbercik, akik már csilit szoptak anyatejnek, nem kell, hogy kommentálják - mindenki volt egyszer csecsemő. A csilikről levágtam a szárukat a csumájuknál. A jobb oldalon látható zöld az Ancho Gigantea, ami formájában kápiára hajaz, csipősségében egy közepes bogyiszlóit próbál elérni. Illatban/aromában viszon egyedi - nem tudom leírni.
11.jpg
A kupacot egy paradicsompaprikával megdaráltam a húsdarálóban.
12.jpg
A második menet az apró thai csili volt.
13.jpg
Csak vagdostam, csak vagdostam, de nem fogyott el az istennek sem. Tényleg megszámoltam mind a 354 darabot! (Majd kigyógyulok belőle, mondta a lányom kicsi korában)
14.jpg
Ez is a darálóban végezte immáron több kecskeszarv paprikával és paradicsompaprika/kápia keverékkel.
15.jpg
És akkor a feldolgozás:
A hagymát is megdaráltam, egyrészt, hogy kitolja a darálóból a maradék paprikát, másrészt, mert lusta vagyok vagdosni.
Egy kis láboskában fél deci oliván megdinszteltem a hagymát, majd beleszórtam két bő evőkanál minőségi pirospaprikát (Süllőcskétől mást nem is tudnék elképzelni!), amit kicsit lepirítottam, mert csak. Úgy jobb íze van szerintem.
16.jpg
Ekkor beleöntöttem a darált paprikákokat, és vagy fél órán át forralgattam. Elsődleges célom a kápia héjának puhítása volt, de az ízeknek is össze kell érnie. Végül beledöftem egy nagyon erős botmixert, hogy a magok nagy részét is homogenizálja az anyaggal.
Ezt a bonyolult műveletsorozatot elvégeztem a másik menettel is, de ekkor már érdekes érzések jelentek meg a bal kézfejemen - különös tekintettel a középső ujjam második és harmadik percének tetején. Éget!!! De hát forró víznek közelében sem jártam! Akkor is égett. Vagy csíp????
Ez van - a terméket üvegekbe kell tenni - fazékból nem fogjuk megenni. A szokásos mikrós dunszt, de szerintem a sómennyiség mellett erre nem volt szükség.
17.jpg
A kezem még sokáig égett. Waka javaslata a zsír és alkohol használatára egy evőkanál tejfölben és némi Nakszol-ban merült ki. A tejföl győzőtt két óra múlva. Aki hülye az hülye. Még PA is megírta, hogy ilyesmit gumikesztyűben készítünk.

Édesanyámmal még megbeszéltük este a receptet, de ő már nem ehetett belőle - ajánlom neki sok sok szeretettel búcsúzóul ...



39 komment

Címkék: Erős Pista Paprikakrém csilipaszta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr794816945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.03. 07:15:01

Nagyon szép és a blog szelleméhez méltó megemlékezés. Többször is írtál Róla, így kicsit a mi ismerősünk is lett - nekünk is hiányozni fog. Őszinte részvétem.

1kutya 2012.10.03. 08:35:30

most már jöhetnek a receptek a rengeteg féle eltett paprika felhasználásával!

...és nyugodalmat a távozóknak és a maradóknak.

Pinka-Panka 2012.10.03. 08:50:50

Kedves András, mint sorstársadként osztozom a fájdalmadban és Mitzi szépen írta,mi is ismerhettük általad.
Isten nyugosztalja és megnyugvást nektek!

Csodás képek és remek munka. Nagyon szépen dolgozol András, nagyon köszönjük Neked!
Jó idejönni:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.03. 10:53:48

Együttérzésem, András!

Rögtön az első fotó láttán megörültem. Azt gondoltam, végre, a zöldbabos paprikakrémes specli.
Egyszer a Bodeni tónál voltunk bringatúrán, és ott ettem ilyet. Annyira finom volt.

Daró 2012.10.03. 11:36:12

Nyugodjon békében.

süllőcske 2012.10.03. 11:40:29

Fogadja magához a Szent Szellem.
Békesség a földön.
Nincs a palettámon olyan pigment, ami versenyre kelhetne az élet színével, a tüzes paprika kápráztató vörösével. A prehistorikus ember legszentebb színe volt a vörös okker. Az Eltávozottat ezzel készítették fel az örök életre.
Földanya szobraikat, oltáraikat ezzel festették.
Annyira fontos volt, hogy még itt, Szegednél is találtam "import" okkert, a kőkori ember egykori szálláshelyein.
Íme, a szín, ami semmit sem veszített és nem is fog, akkor sem, ha időnként kisajátítják, hogy valami össznépi huncutságot fedjenek vele.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.03. 15:16:26

A Goldenblog közönségszavazásán a 112 jelölt közül az idén tavasszal indult Blogkocsma a 17. helyet, PO kolléga Pásztortűz blogja pedig a 21. helyet érte el. Elismerésem!

Pinka-Panka 2012.10.03. 15:54:44

Mindenkinek a legjobbakat!
András és PO gratulálunk!:)

Nos, a kacsacombok jól sikerültek, krumpli pürével csináltam - lehet este tornázni:)

1kutya 2012.10.03. 16:02:47

@Mitzi von Küche: és ahogy néztem, elsők között vagyunk a nem "kiemelt", szponzorált blogoknak (ha nem full elsők).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.03. 17:20:09

@dömbi: posztolókat és kommentelőket együtt illeti a gratuláció. Elposztolgathatnánk itt magunknak, ha a fene se olvassa, nem kommenteli...
@Mitzi von Küche: @1kutya: dobjatok már egy linket, légyszi, megnézegetném a többit is.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.03. 18:39:35

Kedves András!
Fogadd legőszintébb részvétemet.

_Remy_ 2012.10.03. 19:41:01

Fogadd részvétem, András!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.03. 20:16:11

@hajdulaszlo (volt hajdul): "Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről!"

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.03. 20:45:42

@Waka: @anica inkognitóban: Szeretem PO írásait, ha a lusta disznó:-) ráveszi végre magát az írásra. Most őszintén, majd egy hónapja nincs új írás. Reggel hétkor megnézem, hol kell sznobot vadásznom, s ha nincs új téma leszokom.

Hurri Kán 2012.10.03. 20:48:38

András, őszinte részvétem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.03. 21:01:20

@anica inkognitóban: Jó, akkor az összes posztolónak kommentelőnek szól.
DÖmbikém, gratulálok neked is!
Köszönöm szépen Évuska!

1kutya 2012.10.03. 21:04:55

@1kutya: nah, megnéztem, a Kern Ágién kívül (15.hely), mi vagyunk az egyetlen nem szponzorált blog.

@dömbi: gratulálok én is neked Évike, ha ez megnyugtat:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.03. 21:09:16

@1kutya: Eddig se voltam nyugtalan, ugye Te sem Robika?!
@anica inkognitóban: Köszi, azért Te sem vagy 1kutya.

Na jó megyek innen mára.

1kutya 2012.10.03. 21:11:22

@dömbi: ne hergeld magad! :) ezt ismered?

ps: anyám szólított Robikának, mikor rongy voltam, mint a bűn! felvehetlek második anyámnak?:-DDD

Pinka-Panka 2012.10.03. 22:05:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): jobban is jársz, mert egészségesebb:)

1kutya 2012.10.03. 22:06:45

@Mitzi von Küche: mazopista vagyok, végignéztem mindet, ami előttünk volt:)

Topy 2012.10.03. 22:07:23

Legyen Neki könnyű a föld

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.04. 16:20:28

@1kutya: Hogyne persze természetesen!
Ha hiányzik még 1 anya, ám legyen!

medvedr 2012.10.04. 22:14:33

Nyugodjék békében!

Llychllyn 2012.10.05. 00:24:34

Ismeretelenül, névtelen-ismeretlen olvasóként is kívánom, hogy nyugodjon békében.

Koronafürt 2012.10.06. 07:32:49

Kedves András, fogadd részvétem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.10. 09:51:33

Köszönöm mindenkinek a részvétnyilvánítását. Remélem mostantól képes leszek részt venni a társalgásban, újabb receptek posztolására.
Köszönöm a posztolóknak és admin társaimnak, hogy helytálltak nehezebb napjaimban is!

váj mí 2012.10.10. 13:52:49

Részvétem András, nyugodjon békében.
süti beállítások módosítása