Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Makaróni fésűkagylóval

2012.09.28. 07:00 Blogkocsma

Anica inkognítóban

(ami spagettinek indult és kis apró, csinos kagylókkal álmodtam meg, de kirúgás-érett a szakácsnőnk, mert nagyon szétszórt. Viszont hirtelen felindulásból szerintem vicceseket kreál, csak meg nem értett zseni)

Túl ritkán eszünk a tenger gyümölcseiből, még halból is, nemhogy a többiből. Péntek este betévedtem a Lidl fagyasztópultjába és csábító kis jószágok képében rámmosolygott a végtelen kékség üzenete: herkentyűt kell ennünk!

Hazatessékeltük  magunkkal a doboz kagylót – férjemnek szeme sem rebben, bármit pakolok a kosárba, azt kell mondjam, hihetetlen önuralma van – és pár nap múlva, mikor már nem bírtam tovább, előhalásztuk a fagyasztóból.

Makarónit főztem, nem éppen al dente, inkább a ropogós és a puha közötti állapotig, mert hiába mondja nekem bárki, hogy az előbbi a tökéletes makarónilét netovábbja, hogy minden makaróni arról álmodozik, hogy egykor megroppan kissé a fogak alatt utolsó pillanataiban, ha egyszer a család nem úgy szereti. Nos, azért a szanaszerteszét főzéstől még elég messze maradt a dolog, úgyhogy senki ne kiáltson gasztrorendőrségért, magatoknak úgy alldentéztek, ahogy jólesik, az enyém ilyen állapotában várta jobb sorsát.

1 kép tészta.JPG

Kevés olívaolajon (mert ehhez azért mégiscsak) pár gerezd zúzott fokhagymát és fél kápiapaprikát pirítottam, feldarabolt cukkinit, két evőkanál sűrített paradicsomot és kevés fehérbort (félédeset, Tokaj környékéről, áldassék a neve kedves édesapámnak, aki minden látogatásunkkor felajánlja, hogy adnak egy üveggel. És mi mindig elfogadjuk.) adtam hozzá.

Kevés párolás után hozzáadtam a kagylót, amiről a fagyasztóból kikerülve derült ki, NEM AZT  vettem meg, amelyiket először akartam, hanem valami szószban eltett fésűkagylót. Na, itt kezdett lutrivá válni a dolog, amíg sült a tepsiben (vagy inkább olvadt), addig a dobozon szereplő összetevők alapján reménykedtem, hogy valami hasonlóban fagyasztották le, mint amit én éppen berhelek (az összetevők között szereplő fokhagyma, bors, petrezselyem, fehérbor nagyjából megnyugtatott, a gomba és a konyak meg ártani biztos nem árthat. A Créme fraiche-ről meg dunsztom nem volt, mi lehet, úgyhogy a jószerencsére bíztam a dolgot). Nem volt mit tenni, rövid hezitálást követően beletettem a boros-fokhagymás szószba, majd tejszínnel felengedtem, sóztam, borsoztam és összeforraltam, aztán apróra vágott petrezselyemzölddel és a tésztával tálaltam.

2.kép kagyló.JPG

3.kép párolás.JPG

4.kép tejszínnel.JPG

Nos, nem tudom, van-e ilyen jellegű autentikus kagylós makaróni, de gyakorlatlanságom okán nem nagyon mertem variálni. Beleolvastam néhány receptbe, leszűrtem a tanulságot (és a tésztát), majd konzultációs lehetőséget kértem Mitzitől, nem nyúlok-e nagyon mellé.

5.kép tálalva.JPG

A végeredmény egy kellemes, könnyű, hétfő esti vacsora lett, ami most indul alapállapotából. 5 év múlva megírom, hová fejlődik addigra. Addig még néhányszor fejjel megyek a falnak kaja-ügyben is, de legalább nem unalmas velem az élet :-D

Ja, miután vacsorát követően elmostam a kagylóhéjakat és kisasszéztam velük, a fülem mellé tartva, férj csak annyit kérdezett: kifúrjam még ma este, vagy ráér reggel?

Van egy pár új fülbevalóm is.

6.kép bónuszajándék.JPG

94 komment

Címkék: makaróni kagyló

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr304800713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.28. 07:44:35

Creme fresh, az egy zsírosabb tejszín és tejföl közötti állagú tejtermék akár 40 % zsírtartalommal.
Gasztroblog : Csőtészta.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 08:31:06

@hajdulaszlo (volt hajdul): menet közben rájöttem.
(egyébként tudsz róla, hogy ez nem gasztroblog, ha jól emlékszem az április 6-i induláskor elhangzottakra?)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 08:39:39

@anica inkognitóban: Nahát! Ez a gyárilag töltött kagyló nekem csalódás lett volna, persze nem kétlem hogy finom volt, csak ránézésre keveslem a kagylóhúst benne.
A tészta nem spagetti?
Érdekes, hogy én nem találok különösebb eltérést ízben a tejföl,creme fres közt, vagy csak itt nem?

1kutya 2012.09.28. 08:43:03

@anica inkognitóban: bár erősen elment abba az irányba...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 09:07:27

@dömbi: nekem is az volt, de már nem volt mit tenni...
@1kutya: hát, azért mert recepteket írunk meg...nem tudom...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 09:12:16

Ejha, Anica, elismerésem! A kreativitásod határtalan. A fotókért külön dícséretet érdemelsz.
Jakabkagyló héját el kell tenni, mert még sokszor használható lesz, nem csak fülbevalóra :)

süllőcske 2012.09.28. 09:15:19

@1kutya: Mér? Én jövök itt a pecával, palettával, te hordót gurítasz, PO zenéket és ornitológus infókat hoz, Dömbinek szabad szappanozni, stb.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 09:20:09

@Mitzi von Küche: Szerintem is.
Csak nehogy tollat ragaszgasson a kagylóhéjakra!
ÁÁÁáááááááá!!!!!!!!!!!!

Na megyek inkább megnézem az invazív növényeket a környéken.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 09:24:15

@Mitzi von Küche: kösz, bár másra számoltam, nem arra a 4 kis tejszínes szószban eltett cuccra.. üveges konzervkagylóról mi a véleményed?
@süllőcske: az egész életem az...
@dömbi: golyósat sem lehet?:P:D

na, megyek dolgomra, mert muszáj.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 09:37:39

@anica inkognitóban: Mélyhűtött kagylót vegyél, ne üvegeset, ne konzervet, az eredetihez hasonlatos kagylóízt egész jól hozza a fagyasztott. Használom pl. kagylós spagettihez, paellához (ne bántsatok - majd jön).
@dömbi: Akkor Te biztos nem láttad Anica tollas fülbevalóját.

süllőcske 2012.09.28. 10:02:34

@Mitzi von Küche:
Minden valamirevaló süllőcske ugrik az olyan tollas streamerre.

Hurri Kán 2012.09.28. 10:05:46

Anica, valld be, új bizsu kellett, azért vetted a kagylót. ;-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 10:25:44

@Mitzi von Küche: Anica nagyon figyelmes volt. Ő már tudta, a kínomat, és mást akasztott magára. Szerencsére!
Egyebekben persze teljesen egyetértettünk, mint pl. 40-en túli nőknek miniszoknya, alig fedett dekoltázs, körömlakk, smink, és minden egyéb ami polgárpukkasztó.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.28. 10:26:40

@anica inkognitóban: a profi receptek miatt pedig úgy tűnik. Angoloknál ez lehet-e a double cream?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 11:25:35

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem, a Crème fraîche egy 28%-os zsírtartalmú tejföl, amit baktéria kultúrával savanyítanak, amíg a double cream egy 48%-os tejszín.

süllőcske 2012.09.28. 12:22:55

@Andrass9: Igen, de mégis lehet créme fraich kategóriában 40%-osat látni. ??
Azért kíváncsi volnék Anahita tejfelének zsírtartalmára, olvad, mint a vaj. Persze ő nem kapja szét teljesen alkotóelemeire a jó tejet, mer' minek? Mi így szeretjük, zsírosabban (tejszínesebben).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 12:29:10

@Andrass9: Ezt a double creamot főleg usa receptekben találhatjuk. Mivel lehet pótolni, ha ez nincs, felejtős a recept? Mert ez 1 nagyon sűrű valami.
És hogy állítják be ezeknek a zsírszázalékát, tudja valaki?

Boar. 2012.09.28. 13:37:24

@dömbi:
Khmmm...én nagyon szívesen nézem a negyven feletti nők alig fedett dekoltázsát... :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 13:39:19

@dömbi: 20+ év USA beli tartózkodásom alatt egyszer sem találkoztam Double Cream-el. A legkomolyabb a Heavy Cream volt, 36% körül. Azt ittam reggelire :)
A tejföl pedig átlagos volt. A Double Cream az tipikusan UK meghatározás.
en.wikipedia.org/wiki/Cream

A zsírszázalék beállítás pedig géppel történik a nagy mennyiségeknél, kis tételben pedig hagyod felszállni a tej tetejére a tejszínt. Az nagyon sűrűre össze tud állni, ha a tejszínt magát hagyod állni (ezek persze nem lehetnek homogenizált alapanyagok!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 13:40:35

@süllőcske: Persze lehet magasabb zsírtartalma. Az előírás csak a minimum zsírszázalékot adja meg :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 14:17:09

miket tudtok, néha csak ámulok és bámulok.:)

Éppen egy Négy szellem című beszélgetősműsor megy az M1-en, szerepekről, álarcokról, személyiségről, nagyon jó. Színész, természetgyógyász, médiaszakértő és ökofalu-alapítványi vezető a vendégek, Borbás Marcsi irányítja a beszélgetést. Az előbb az internetes kommunikáció volt a téma, érdekes gondolatok hangzottak el.

1kutya 2012.09.28. 14:26:58

@Boar.: én a negyven alattiakét is:-DDD

Benikuty 2012.09.28. 14:50:19

@1kutya: minden ami a pedofilia és a gerontofilia közé befér, rendben van:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 15:35:09

@Andrass9: Ezt most komolyan mondod? Pedig már régóta játszom a gondolattal, hogy kifaggatlak erről. Itt lehet kapni, de őszintén mondom, ízben nem érzek különbséget a normál tejföl, és a CF között, utóbbi viszont árban a négyszerese.
De a lényeg a Double C.ha nem terhellek vele, majd küldök linket. Tényleg USA beli gasztroblogokon állandó hozzávaló, főleg cukrászati recepteknél. Amit itt árulnak, ez van ráírva ez a neve, de annyira sűrű, nem is tudom mihez hasonlítani, talán mint a mascarpone. Tudtad, hogy a fordító program szerint dupla tejszín? Másik kedvencem még a mindenre használt liszt. És a Chrisco, tuti nem jól írtam, na az 1 borzadály ízű valami.

Boar. 2012.09.28. 15:45:39

@anica inkognitóban:
Ez hát...
Csak dömbi polgárpukkasztónak aposztrofálta...nekem egy csomó más jelző jut róla eszembe... :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 16:06:14

@dömbi: Az a mindenre használatos liszt kb a mi BL55-ös fehérlisztünk. Van persze Selfrising liszt is, ahol gyárilag belekeverik a sütőport :)

Crisco egy elég vacak növényi zsír.
Ingredients:
SOYBEAN OIL, FULLY HYDROGENATED PALM OIL, PARTIALLY HYDROGENATED PALM AND SOYBEAN OILS, MONO AND DIGLYCERIDES, TBHQ AND CITRIC ACID (ANTIOXIDANTS).

Rendes sertészsírt kolégám egy évig úgy pótolta, hogy kunyerált a hentesektől a zsíros nyesedékből "biológiai kísérletre" :) Azután megtaláltuk Lard néven majd minden nagy élelmiszerboltban.
CF-ben nem vagyok járatos, mert ritkán sütök fancy édességeket :) A sűrűség a dupla tejszínnél valószínűleg a tejzsír emulziójától van, mert nincs elég szabad vízmolekula, hogy a viszkozitása kisebb legyen.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 16:21:55

@Andrass9: Azt honnan lehet megtudni, mennyi 1 kiló lisztben a sütőpor? Olyan nincs amibe élesztőt kevertek?
Tudtad, hogy lehet kapni otthon Crisco-t?

@Boar.: @Benikuty: Nem tudjátok, hogy ez már nem valóóóó?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 16:27:59

@dömbi: Valóban ismert fogalom az USA-ban is a double cream, most látom egy nagyon speciális alapanyagokat árusító élelmiszer bolt honlapján. Ebben a boltban gyakorlatilag mindenféle alapanyag megvehető, de elég vastag pénztárca kell hozzá.
www.wholefoodsmarket.com/recipes/food-guides/dairy-products
Viszont most látom csak, hogy ez elsősorban angol bolt, csak hozzánk van közel egy az USA-ban.
Egy gasztroblog viszont megadja a megfelelőjét (?)
www.operagastro.com/recipes/dizionario.htm
Ami szerintem rossz, mert e whipping cream az 33%-os, amíg a heavy cream az 36%+ -os

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 16:38:33

@dömbi: összetevői:
110g liszt
3g sütőpor
egy csipet (1g) só
Ezt ráadásul 1845-ben szabadalmaztatták is az USA-ban :) Élesztős változatról nem tudok, de az is előállítható hasonló módszerrel. 1 kg liszthez 7g szárított élesztőt kell keverni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.28. 17:10:06

@Andrass9: Valóban, utána néztem. A szakmai szóhasználat szerint vajkultúrával oltják, savanyítják. Ahogy a kis táblácskámon nézem, a Mascarpone alapja a Creme Fraiche.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Milkproducts_v2.svg

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 18:01:28

látom, jó a buli. ne rúgjátok ki a kocsma oldalát! :P:)

vörösbor(de)minőségi 2012.09.28. 18:03:09

@anica inkognitóban: a tésztákat és főként a durumból készítetteket azért is kell!!al dente mert ez nem egy úri hóbort vagy majmolás,hanem ilyen módon a szénhidrát felszívódása minimalizálódik,ugyhogy baromian praktikus.családot nem is szabad egyből aldentéztetni-csak fokozatosan.nálunk a tészta az alapvetőleg puha-innen nem könnyű kijönni.a másik "oka",hogy igy van egy finoman rágható konzisztenciája a tésztás ételeknek-ami az evés élményét fokozza,hiszen nem puha pépet fogyasztunk nulla rágással.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 18:05:48

@vörösbor: na, az igaz, ha választhatok, inkább kicsit ropogjon, minthogy szívószállal kelljen ennem tésztát, rizset, nokedlit :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 18:10:32

@vörösbor: Ez érdekes és táplálkozástanilag nem teljesen érthető számomra Honnan van az infó?

Pinka-Panka 2012.09.28. 18:31:22

Szép estét mindenkinek!

Jók a képek.

süllőcske 2012.09.28. 18:42:04

@Mitzi von Küche: Ptyalin (és rágás, melynek során hozzáfér) nélkül nincs szénhidrát emésztés, én úgy tudom.

Pinka-Panka 2012.09.28. 18:52:43

@süllőcske: Szia: Meggyógyultál? A munkáddal hogy állsz? Lassan Szegeden lesz dolgom, megnézném a kiállitást.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.28. 19:00:52

@Mitzi von Küche: tisztelettel:A keményítő tartalmú ételek főzési ideje is befolyásolja a GI értékét. Minél hosszabban főzünk egy keményítő tartalmú ételt (tészták, rizs, burgonya, kukorica), annál több vizet vesz fel és zselatinossá, kocsonyássá válik. Minél zselatinosabb egy keményítő, annál gyorsabban szívódik fel a vérbe és emeli a vércukorszintet. A szétfőtt keményítők magas GI-értékűek. A félkeményre főzött tészta ("olaszos al dente") és rizs lassabban szívódik fel és alacsonyabb a GI-értéke.
a durum tészta
kalóriatartalma alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáké. Vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket egyaránt tartalmaz, rosttartalmából adódóan viszonylag gyorsan távozik a szervezetből.
A benne lévő keményítő lassan bomlik el, azaz nem „dobja meg” hirtelen a vércukorszintet, így a glikémiás indexe is alacsonyabb. Ennek köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják,és ha alkalmazod az al dente főzési módot akkor értelemszerűen kb 80%osan jut be a megemésztendő keményítő.a fennmaradó 20% az pontosan abban a formában távozik ahogyan bekerült.igy ez kicsi kegyes csalás-de nagyon logikus és még annál is praktikusabb.
egyéb kiterjesztett magyarázatért fordulj a guglihoz-nekem logikus és érthető volt eddig is,de amennyiben neked tudományos magyarázatra lenne szükséged akkor ne én keressek rá-hanem kedved szerint majd te kielégited a kíváncsiságodat.amugy táplálkozástanilag pedig több mint logikus.

süllőcske 2012.09.28. 19:02:26

@Pinka-Panka:Köszönöm, rohamtempóban gyógyulok, már festeni is tudok, nem is rossz képeket, ma is összejött egy. Az ötödikei megnyitó meghívóját hétfőn kitenném ide a blogra.
A rá következő napra tervezett blogtalit azért nem merném vállalni, majd, ha teljesen képben leszek.
Még elsóznám a halászlét, megégne a nyársas csuka, meg ilyesmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 19:06:40

@süllőcske: Még csak az hiányozna, hogy elrontsd a halakat!!!!
Gyógyulj gyorsan :)

Pinka-Panka 2012.09.28. 19:10:52

@süllőcske: Ez egy jó hír:) Gyógyulj csak, festegessél szépeket, mi majd megcsodáljuk.
Ne hamarkodd el, csak ha teljesen képben leszel:))

süllőcske 2012.09.28. 19:11:47

@vörösbor: Ez így van, de ha nyelnénk a nokedlit, a durummal is bajban lennénk, mert a ptyalin a nyálban van. Más volna a helyzet, ha volna zúzógyomrunk, mint némely madárkáknak, kik nyelhetik a nokit.
Szóval rágnunk kell mindenképpen, lehetőleg nem szottyos tésztát.
Bocs, de nevecskédről beugrott: De innék egy jó vöröset. Anica, sürgős, kérek szépen! Már festés után vagyok, bizisten!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 19:16:21

@süllőcske: száz icce...))))

én meg ideengedem a kiskorút, úgyis van mit csinálnom még ma.. Láng Vincét játszom.:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 19:19:57

@vörösbor: A durumtészta előnyei eléggé ismertek. Egyszerű elmémmel azt gondolnám, hogy a nem megfelelően főtt étkek emésztési problémákat okoznak, ami nagyobb probléma, mint hogy mennyi szénhidrát szívódik fel. Ezért kérnék általad olvasott, objektív megállapításokon alapuló linket.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.28. 19:33:27

@süllőcske: kedves egészségedre és igen tessék vérképezni:)))) azzal a jóféle veressel.

süllőcske 2012.09.28. 19:33:34

@anica inkognitóban: Hú, finom! Csak óvatosan, mert a doktor nem nézi jó szemmel. Mintha szögény borocska volna a hibás, pedig nem is.

süllőcske 2012.09.28. 19:43:17

Most rájöttem, mi is hibádzott az infúzióból.

süllőcske 2012.09.28. 19:50:52

Ha most a doki megkérdezné, van-e panaszom, tünetek hogy állnak, azt válaszolnám: Csak egy van ilyen doki, zsibbadt a bal hüvelykujjam. A nagy karpalettától.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 19:53:08

@Mitzi von Küche: Szóval akkor talán igaz is lehet, amivel a férjem "hülyíti" a kollégáit? 52-szer kell 1 falatot megrágni, mert különben emésztési zavarai lesznek az embernek. DDD
Ha sikerült utánajárni, azért szívesen hallanám a véleményedet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 19:53:21

@süllőcske: Ezt valamiért nekem is kihagyták az infarktusnál. Hogy milyen trehány a mai orvostársadalom!!!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 19:54:11

@süllőcske: Most hogy már a gyógyulás útjának a végét járod, elárulod mi volt a baj?

Pinka-Panka 2012.09.28. 19:54:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): oh, köszi, kicsit még kinéztem a természetbe, így kora ősszel:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 19:54:56

@Pinka-Panka: Szép jó estét és jó hogy visszajöttél!

Pinka-Panka 2012.09.28. 19:57:57

@Andrass9: köszi, nem ígérem, hogy visszaolvasok, mert nincs sok időm, de biztos jót főztetek, mint mindig.
Már csak azt kéne tudni én mit fogok a hétvégén, nem találtam ki még eddig:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 20:06:48

@Pinka-Panka: Én most agglegény vagyok, nem is fősök, csak egy tepsinyi sült paradicsomot, mert megint beérett 5 kiló bikaszíve paradicsom. Vasárnap meg lehet, hogy elugrom Esztergomba a Lila Ákác-ba halászlét enni anyámmal:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 20:15:44

@süllőcske: doktor úr szelektíven olvasta a bor élettani hatásairól szóló fejezetet..:D

süllőcske 2012.09.28. 20:19:11

@Pinka-Panka: Milyen jól tetted.
@dömbi: Nem akartam én titkolni, csak benneteket kíméltelek volna. De ha érdekel, elmondom, hogy az történt, ami már többször is: Stresszes, nagy munka idején, összeomlott valami rendszer. Volt ilyen a keringésemmel, depresszióm is volt, most az emésztőrendszer borult fel váratlanul, elképesztő vérképi összevisszasággal. Leállt minden, ennek örömére a hasnyálmirigy is kicsit begyulladt.
Ami érdekes, hogy a meló elkészült, jó kezekben is voltam, tíz napra rá a szélsőséges értékek tökéletesre beálltak, mintha nem is lettem volna beteg. Persze szervezetem ezen kis vargabetűje piszkosul kikészített, regenerálódnom kell, mégpedig kímélettel, meg erősödnöm.
Szóval, igencsak magamra veszem a dolgokat, de másképp nem lehetnék művész, ha érted, mire gondolok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 20:23:52

@süllőcske: energetikailag kinyiffantod magad ilyenkor...de öngyógyítasz is utána.:)

süllőcske 2012.09.28. 20:30:55

@anica inkognitóban: Igen. Meg Anahita is gyógyítja a süllőcskét, ha túltombolta magát...

süllőcske 2012.09.28. 21:02:18

@anica inkognitóban:
Magam a világosságot adó lelki szépeket...:D

medvedr 2012.09.28. 21:03:51

@süllőcske: Az az egyik legjobb gyógymód, ha van akire számíthatsz a bajban. Mindent nem oldhat meg, de nagyon sokat igen. Pihenj jó sokat!

vörösbor(de)minőségi 2012.09.28. 21:13:12

@Mitzi von Küche: itt lehet apró tévedés-mert "nem megfelelően főtt étkek.."-ebben az esetben az al dente tészták nem ebbe a kategoriába tartoznak.sőt akkor mi a pálya a nyers kajákkal?pl mi történne ha egy marék rizst nyersen ennénk?emésztetlenül távozik a hardverből-gondolom.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 21:28:29

@süllőcske: Értem persze, és gyógyulj meg!
@medvedr: Ebben lehet valami. Nekem is azt mondogatta a prof, hogy azért élek, mert engem annyira szeret a családom, hogy az tartott életben. Persze én semmiről sem tudtam hetekig, és nem is hittem az ilyen dolgokban, de most már néha elgondolkodom rajta.

1kutya 2012.09.28. 21:28:44

estét! megjöttem munkából, látom zajlik az élet!

@süllőcske: rendes doktor mondaná, hogy napi 2deci veresbor kötelezően!

@Andrass9: no ezaz, ezt kéne tanítani nekik:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 21:32:10

@1kutya: ja persze, zárórára, lóvét számolni tudunk jönni, mi?:P:D

1kutya 2012.09.28. 21:36:14

@anica inkognitóban: húúú... tudod hogy örültem volna, ha a szokásos 15.00-kor ki tudok lépni a kapun!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 21:38:57

@1kutya: ja, még bentről???:O azt hittem, ez már a szokásos második műszak volt...túlhajtod magad..

1kutya 2012.09.28. 21:42:28

@anica inkognitóban: csak gépcsere volt, egyszeri extra műszak (nem bántam nagyon, mert végre lett normális laptopom bent is).

ps: kedden mikor is kell odaérni?

1kutya 2012.09.28. 22:17:11

@anica inkognitóban: hehe:) nem! de csodálkoznál, mert kaptam egy laptopot (olyan kis vacakot), egy dokkolót, billentyűzetet, monitort, oszt oldjam meg, ahogy tudom! rendes gép smafu...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 22:20:43

@1kutya: önképzésre motiválnak :D

no, én rágyújtok(jössz?D), aztán dobbantok..

Pinka-Panka 2012.09.29. 05:41:31

Mindenkinek szép reggelt, nem látom még milyen is az idő:)Mondjuk úgyis csak a Piroska feje után tudok valahova menni...

Koronafürt 2012.09.29. 07:01:04

Jó reggelt mindenkinek!
@Andrass9: Ó, köszönöm, már tudom, mi az a magától megkelő liszt. Kaptam szakácskönyvet, amiben minden ötödik recept tartalmazza. Felvetődött az ötlet, hogy netán tettek bele porélesztőt, de mindig elvetettem, mert számomra a liszt csupán a gabonaőrlemény átszitálva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 07:49:24

@Koronafürt: Sohasem vettem (nem sütöttem muffint), de érdekelt, hogy mi az, hát utánanéztem. A sütőport és az általános célú lisztet (mi a King Arthur márkát használtuk) külön-külön olcsóbb volt megvenni :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 08:11:01

@Benikuty: tizenéves korom óta imádtam a hangját, a kisugárzását...
süti beállítások módosítása