Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Félresikerült spenót pesto

2012.09.15. 07:00 Andrass9

Túl korán vetettem el az őszi spenótot, és ahelyett, hogy terebélyesedett volna, nekiindult felmagzani. Ezt nem lehet ennyiben hagyni, betakarítottam az egészet (lett is vagy 40 deka), hogy majd kisebbik leányom készít belőle valamit.
Három napig vártam, de semmi sem történt. Gondoltuk hát, hogy elkészítjuk a feleségem kedvenc spenót pestóját.

Felajánlottam, hogy megcsinálom, míg dolgozik - akkor tudok posztot írni belőle a blognak.  Ki is készítette a receptet, amit a Nosalty-ból  nyomtatott.
Nem én lennék, ha nem variálnám a receptet. Először is nem találtam a fenyőmagot. Küldtem is SMS-t a feleségnek, de szokás szerint semmi válasz. Találtam viszont Brazil diót, amit még a 90-es években hoztunk az USA-ból.
11.jpg
Ez egy fantasztikus dió fajta, vadon terem Brazíliában és rettenetesen kemény a héja. Jellemzően nem is tud kicsírázni, amig valami rágcsáló ki nem likasztja a héját, vagy több évtized alad az el nem korhad. Cserébe csíraképes marad sok-sok évig.
Elő a vízpumpafogót, mint kedvenc diótörőmet. Kb kétharmada már avas volt, de ami ép, az viszont fínom édes-olajos mag.
Megtisztítottam egy kicsike fokhagymafejet és lemostam-leszárítottam a spenótleveleket. Időközben befutott a feleségem, aki elárulta, hol a fenyőmag. A magokat egy serpenyőben kissé megpirítottam.

12.jpg 14.jpg
13.jpg 15.jpg


A recept szerint a spenótot le kell forrázni (fogalmam sincs miért), hát megtettem. Fel is aprítottam vagy 20 dekányit, rászórtam a recept szerinti parmezán sajtmennyiség felét.

16.jpg 17.jpg


Beletettem a mixerbe a brazil diót, kb 2 gerezdnyi fokhagymát és a parmezános spenótot. Kicsit összedaráltam, majd egy deci extra szűz olivát öntöttem utána és pépesre mixeltem.

18.jpg 19.jpg 20.jpg


A spenót másik felét parmezán nélkül és fél marék fenyőmaggal készítettem

21.jpg 22.jpg


Az őszinte kritikus szerint:
1-es változat:

  •     nincs spenót íze,
  •     túlteng a dió és
  •     száraz a parmezántól.

2-es változat:

  •     jobban érezni a spenótot, de még mindíg nem elég spenótos
  •     továbbra is elég hóka a színe


Következtetés, és egyben a recept, ahogy el kellett volna készíteni (több spenótom nem volt, így próbálkozásra nem nyilt alkalom):
Összetevők:

  • 20 dkg bébispenót (síma spenót épp olyan jó)
  • 2 dkg fenyőmag vagy valamilyen olajos dió
  • 1 dl oliva olaj (jó minőség itt fontos)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors


A spenótot mossuk meg, majd csepegtessük le alaposan. Ha üde/roppanós, akkor a szára is maradhat, majd vágjuk fel kissebbre. A diófélét, ha kell, aprítsuk kisebb darabokra, majd egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg. Fokhagymát szintúgy tisztítsuk, daraboljuk. Botmixerrel vagy turmixban aprítsuk, az olaj hozzáöntésével pépesítsük. Annyi olajat öntsünk, hogy egy olajos pépet kapjunk, az ne váljon szét olajra és spenótra. Kevés borsot daráljunk bele, és izlés szerint sózzuk.

Főtt tésztával, vagy pirítóssal tálaljuk

Természetesen a fent elkészített pesto is ehető volt!

Update: Míg a pesto a hűtőben várta, hogy elfogyasszuk, kaptunk fél kiló újzélandi spenótot. Nem a kedvencem, egyszer termesztettem és két évig dolgoztam utána, hogy eltűnjon a veteményesből. Reménykedtünk, hátha fel lehet javítani a meglévő pestókat a friss spenóttal. Leszáraztuk, megmostuk, salátacentrifugában leszárítottuk és egy féldeci oliva olajon megpároltuk. további másfél deci olaj hozzáadásával a mixerben pépesítettük. Egy részével elkezdtük feljavítani a túl magos/parmezános pestóinkat, de nem sok siker koronázta a tevékenységet.

Így a maradék pépből teljes tejjel és kis zsemlével spenótfőzelék készült. Megettem 3 tükörtojással, mert éhes voltam, de ... szóval nem az igazi. A tükörtojás sem sikerült - ez a kerámia serpenyő egy humbug :(

23.jpg

Szerintem a gond nem is a recepttel, vagy a spenóttal, hanem az évszakkal volt! Tavasszal megbolondulunk a spenótért, annyit főzünk, hogy a végén a fülünkön jön ki - akár mirelitből is. Aztán nyáron, ősszel eszünkbe sem jut. Gyanítom, hogy a szervezetünk kéri azt tavasszal, mint első friss zöldséget, és később már nagyobb a választék. Ráadásul nyáron nem is kapni spenótot, mert hosszúnappalos növény, azonnal magbaszökken.

 

 

192 komment

Címkék: spenót dió fenyőmag pesto spenótos pesto

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr674745396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.09.15. 16:44:25

@anica inkognitóban: ne dolgozz már szombaton, akkor én szoktam csak:)

Pinka-Panka 2012.09.15. 16:45:44

@Andrass9: igen, jól mondod mi is, bár most diéta miatt kerülendő:)viszont a piskóta tekercsem nagyon jó lett és a krém is:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 16:48:13

@skylla: tudod, hogy tojok az Alkotmányra :DDD
@Pinka-Panka: gyakran szoktam éjszaka is, hétvégén is, ami hazahozható, hazahozom. Szerintetek mi a francért rohadok a gép előtt ennyit?:D

Wakka 2012.09.15. 16:49:45

@anica inkognitóban: akkor olvasd el a kérdést még egyszer. bár annyira nem is fontos.

váj mí 2012.09.15. 16:50:04

@Pinka-Panka: Húúúh, köszi, azt hiszem ez lesz az alap tojáskrémem. Én annyira nem vagyok oda ezekért a kencékért, de a barátom nagyon. Mondjuk, itt a leguccsó Nettóban is legalább 20-féle ilyen kence van, és a legtöbb majonézes :(. Eddig egyetlen egyet voltam képes megenni belőlük, ami Hawaii névre hallgat, csirkével, ananásszal, mandarinnal, paprikával és majonézes joghurtos szósszal. De még ezt is max. havonta kétszer. És vennem kellett a full-majonézes fleisch-eier-salatokat, meg hasonlókat. Brrr! No, most majd kap házit! Szerencsére idomítható ;) Köszi.

skylla 2012.09.15. 16:50:30

@Andrass9: en reszvetböl kacagtam, nekem is sikerült mar felre sokminden. nem kell leharapni az orromat rögtön :)

skylla 2012.09.15. 16:51:54

ej, mindenki ugrik rögtön, csak miert?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 16:52:35

@Wakka: nem hiszem, hogy admin-típusú hsz. lett volna, ezért kívántam más értelmezés alapján válaszolni.

skylla 2012.09.15. 16:54:55

@anica inkognitóban: na kerek valami eröset, hogy wakkanak igaza legyen

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 16:56:04

@skylla: :DDD jójó, mindjárt kapsz vagy 4-5 Kék Halált, attól én másnap tényleg félig meghalok :DD

skylla 2012.09.15. 16:57:01

@anica inkognitóban: mar a neve is tetszik, monca, mik az összetevök? ;)

váj mí 2012.09.15. 16:57:21

@skylla: Mint egy old-fashioned ss-tiszt ;)

@Pinka-Panka: Recipié? Esetleg?

Wakka 2012.09.15. 16:57:55

@anica inkognitóban: szarul sikerült, mert eldöntendő kérdés volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 17:00:47

@skylla: ne akard tudni! :D
@Wakka: ha nincs kedvem, nem bájolgom, úgyhogy baszlass ma mást, oké?:P

skylla 2012.09.15. 17:01:37

@anica inkognitóban: wooow:D bar ettöl meg fogalmam sincs, mi van benne, esetleg megbeszelhetnenk egy felvilagosito orat? ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 17:03:47

@skylla: a Curaçao az tuti, nekem az szokott valami irtózatos fejfájást csinálni másnap..mindig megfogadom, hogy soha többé, de az ízét meg szeretem.

Wakka 2012.09.15. 17:07:17

@anica inkognitóban:

Közben nyomom a Premier League és a Bundesliga meccseket élőben, itt meg szórakozom, legalább te ne légy közönséges. pé

váj mí 2012.09.15. 17:12:21

@anica inkognitóban: Hm, ha jól sejtem, a curacaao mellet némi vodka van még benne, és valamilyen citrus lé. No meg sok jég, a legfőbb koktél-alapanyag, a fagyott víz ;). Nem egy klasszikus koktél. Lehet, jövőre már más lesz benne ;)

skylla 2012.09.15. 17:13:09

@anica inkognitóban: na, ilyen likör izeket nem kerek, köszönöm :) jo kis vodkanarancs jöhet. de inkabb ohne narancs :)

skylla 2012.09.15. 17:14:46

@Wakka: valaszolnal vegre, miert gondolod, hogy be vagyok "nyomva"? elegge sertö volt

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 17:15:24

@Wakka: Akkor szurkoljál szépen, ne bosszantsál! :P:)

váj mí 2012.09.15. 17:17:54

Hm, különben a koktélokról jut eszembe. Tudjátok, mi a Titanic koktél? És a Titanic extra?
(Könnyítésül, hajókon be van tiltva, ahogy a 13-as kabinszám is ;) )

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 17:18:16

@skylla: vodkanarancs-testvérem! :D de nekem jöhetnek a koktélok is.:)

skylla 2012.09.15. 17:20:23

@anica inkognitóban: na ezt majd megbeszeljük VN mellett, ok? :)

Wakka 2012.09.15. 17:23:03

@skylla: talán azért, mert ez annyira egyértelmű. ha nem így lenne, csak röhögnél.

@anica inkognitóban: sok pénz forog ám kockán.

skylla 2012.09.15. 17:24:24

@Wakka: aha. hat masok vagyunk

1kutya 2012.09.15. 17:29:19

jó napokat! pöttyet benéztem.

spenót nem bejövős, tükörtojássütés meg veszélyes! ezt onnan tudom, hogy Editet tavaly szeptemberben egy reggel vittem szirénázva a klinikára. megégett a fél arca, majdnem odalett a szeme világa is. komoly, úgyhogy vigyázzatok (valszeg hideg volt a tojás)!!!

ps: aprókuty alszik az új óljában:)

1kutya 2012.09.15. 17:33:20

@anica inkognitóban: lefotóztam, de kb. 10 perc mulva indulunk, nincs időm feltenni (vasárnap este jó lesz?)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 17:34:08

@1kutya: tudod, hogy EZEN nem veszünk össze :P:DD meg még van két hét :P:DDDDD

váj mí 2012.09.15. 17:35:03

@1kutya: Hm, sajnálom az Editet, de tükörtojás, máj és rósejbni fölé nem hajolunk semmilyen távolságra, amikor belepasszintjuk a tűzforró olajba. Azokat minimum 1,5 méter távolságról kell belecélozni. Úgy nagyjából ....

1kutya 2012.09.15. 17:39:16

@váj mí: nem hajolt közel, a hideg tojás "lőtt". szó szerint!

@anica inkognitóban: ezen nem:)

na pattantam, 8-9 körül benézek.

Pinka-Panka 2012.09.15. 17:40:28

@váj mí: nevettem ezen, te ha másfél méterről belecélzol a krumplival a serpenyővel, akkor hogyan néz ki már az a tűzhely és felfröccsenő olaj?? Szépen belerakod és nem kell hogy füstölgő zsiradék legyen:))

váj mí 2012.09.15. 17:50:08

@1kutya: Huhh, ok, érteni vélem. Hűtőből kivett tojás egyből a serpenyőbe. Ahham, az lő. Persze, tojással nem lehet céllövöldét játszani, de én ilyenkor mindig elfordítom a fejem. No, csak azóta vagyok ám ilyen okos, hogy egy forró olajpötty a szemem alá érkezett pár centivel. Azt is csak reflexből abszolváltam ... Tojással tényleg nehéz kissé "célba dobni" ...

@Pinka-Panka: Krumplival, májjal, simán .. én inkább célba dobok. Jobb, mint az égési sérülés. A festék meg mosható. A krumpli még hagyján, azt ha leitatod, nem, nem konyakkal, konyharuhával a víztől ... no, az még kezelhető. De a máj az nem, az köp, mint az istennyila, akármeddig csepegteted. És a tojás sem veszélytelen, bár ha frigó után kap meleg vizet, megnyugszik. De csak kissé ...

medvedr 2012.09.15. 18:20:40

@váj mí: Érdekes! Ezt még nem hallottam. Ezt az olaj kanalazgatós módszert egy szakács ismerőstől tanultam. Egyszer megkísérle, talán. Nekem 2 étel van, ami tük. toj. a tökfőzelék és a spenót.

medvedr 2012.09.15. 18:29:17

@váj mí: Természetesen a szennyeződések miatt. (a.k.a. tyúkszar) Nem kell, de sok helyen megteszik, hogy a feltöréskor ne szennyezze a tojást-elsősorban nagykonyhákon, nem saját családi használatra. Ez nem biztos, hogy szükséges, de ártani nem árt. Azonban a mosott tojást nem szabadd tárolni, még hűtve sem, mert lemossák a kutikula réteget róla. Ez egy viasz szerű anyag a meszes héjon. Ha ez nincs a meszes héj pórusain átmennek a bacik akár a levegőből is. Felvetődi a kérdés mi legyen a szennyezett (szaros) tojással. Leginkább semmi, hűtve száraz helyen a tisztáktól úgy elkülönítve kell tárolni, hogy ne érjenek egymáshoz. Feltörés előtt közvetlenül lemosni. Lekefélgetni nem jó, mert az csak beleviszi a pórusokba a trutyit.

váj mí 2012.09.15. 18:29:37

@medvedr: Hm, mondjuk ez tényleg eléggé nehéz kaja, de pl. jól leköti a savakat, mondjuk borozgatás közben, és pár perc alatt kész ;). Ja, és finom, naná.
Különben ez egy felturbózott változat kenyérrel. iszogatáshoz ideális. Egyébként a tük.toj. nálunk kevés olaj, és amikor félig kész van, akkor serpenyő megdönt, kanállal párszor forró olaj átmegy a sárgáján, hártya rendben, serpenyő vissza, tojás kiszed. És, ja, spenóthoz, rósejbnihez, tökfőzelékhez, krumplifőzelékhez, vagy csak úgy teával és kenyérrel.

váj mí 2012.09.15. 18:33:47

@medvedr: ÖÖööö, te, én utoljára gyerekkoromban láttam igazi tyúkszaros -tollas tojást még a tyúk alól frissen kiszedve (azt a méltatlankodást ne tudd meg, amit levágott a szárnyas ...). Ok, azt le kell mosni. De az én Edekaban vett, feldátumozott tojásomat miért? Ugyanazért, amiért még ma is kikapcsoltatják a mobilokat felszálláskor? Vagy hogy?

medvedr 2012.09.15. 18:33:54

@Pinka-Panka: @anica inkognitóban: Ez jó, de csak a felhasználás előtt. lásd mint fentebb

Pinka-Panka 2012.09.15. 18:38:28

@medvedr: igen olvastam, elfogadom...

medvedr 2012.09.15. 18:40:38

@váj mí: Azt nem kell. Szinte tuti. Ha meg teszed azal nem ártasz, de nem kell. A házi tollas, szarosnál sem feltétlenül muszáj, ugyebár a legtöbb esetben hőkezelődik a tojás. Az ember már csak olyan, hogy elvileg sem szereti egy tyúkszaros héjon végigfolyatni, amit megeszik, ahogy anica is írta. Ekkor szigorúan előtte. Azért nem minden egyes tojás szennyezett, még egy udvarban sem.

Pinka-Panka 2012.09.15. 18:45:02

@medvedr: a szaros tojás nem attól van, hogy rendetlen a fészek a tyúk alól?? mert nekünk is volt tojásunk, mármint tyúk régebben és nem volt az olyan szaros, mint a piacon a Manyi nénié:) Neki ótvar tollas és rémes:)

váj mí 2012.09.15. 18:45:25

@medvedr: Nougye? Én meg idegbajt kapok, mikor minden szart hatszor megmosnak. Ok, én meg másik véglet vagyok, mert pl. nagy melegben nyáron vettem egy adag hűtött szedret a szuperben, és 3 perc múlva már csak a műanyag tálca volt a kezemben. Állítólag meg kellett volna mosni. Minek? Ahány gilisztát én megettem gyerekkoromban ...

váj mí 2012.09.15. 18:49:17

@Pinka-Panka: Életemben másfél évet éltem falun olyan 8-9 éves korom körül. Nekünk, értelenszerűen semmilyen háziállatunk nem volt (lévén senki nem értett hozzá a családból, és nem is érdekelte. Mi voltunk a Nagyon De Nagyon Furcsa Család a faluban), de amennyire én emlékszem, az összes friss tojás tyúk alól az mind szaros meg tollas volt. Aztán amire piacra került le lett mosva. Jobb esetben ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 18:53:32

@Pinka-Panka: majd megkérdezem anyósomat, milyen a tyúkóla :P
@medvedr: Doki, mondd, hogy te is szenvedsz ..:DD

Pinka-Panka 2012.09.15. 18:57:56

@anica inkognitóban: lehet, hogy rosszul emlékeszem, de sokszor hoztuk be a tojást, jó volt szaros is, meg nem is, de nem emlékszem, hogy mind az lett volna:)

Pinka-Panka 2012.09.15. 19:01:08

@anica inkognitóban: különben meg mindegy, én meg azon rágtam be a múlthéten egy csajtól vettem tojást, nem attól akitől szoktam és kiabálja hogy házitojása van neki...
ma a piskótához nyitogattam fel és vörös volt a sárgája már és szét is folyt már..nem tudom mi a szarral etette...

Hurri Kán 2012.09.15. 19:14:36

Jó reggelt. :)
Velodromon, lasagnén, boron túl. :)

váj mí 2012.09.15. 19:16:49

@Pinka-Panka: Hm, nos nem vagyok otthon az állattenyésztésben, úgyhogy lehet valamilyen speckó táppal (lazacos, vörös kaviáros ;) ), de arra még emlékszem gyermekkoromból('80-as évek eleje), hogy ha erősebb színű sárgájákat akartak a nénék, akkor vörös kukoricával etették a tyúkokat. Persze, ettől nem lett vérvörös a sárgája csak majdnem olyasmi .. ;)

Hurri Kán 2012.09.15. 19:18:21

@Pinka-Panka:
Remélem, a csőre és a lába még nem volt a tojásban. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 19:24:33

@Pinka-Panka: Valószínűleg kurkumával etette a tikot. Az viszont, hogy már szétfolyt azt jelzi, hogy nem volt az friss már a piacra kerülésekor sem! Ne vegyél attól a banyától többet egyáltalán!!
Egy rendes tojás még melegben is kibír két hetet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 19:25:42

@gyvy: bor, lasagne rendben, jó hogy befutottál. Hippodrommal miiivaaan???? (Kabos Gyula hangja)

Pinka-Panka 2012.09.15. 19:31:58

@Andrass9: ha holnapra kimúlol, akkor tudjad, hogy a piskótából ettem:) nem veszek többet tőle, amúgy se szeretem, mert egy kaszagép, a túrót is képes szárazon kihozni...
de megszorultam akkor...
na, szép estét, mék mert jelenésem van

Hurri Kán 2012.09.15. 19:40:12

@anica inkognitóban:
Őzön. :)

@Andrass9:
Volt hippodromom is, de kikezelték. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 19:40:22

@Pinka-Panka: na, ezért nem merem soha beleütni a többi közé. mindig egyenként...egyszer szívattam meg magam, hogy a kb.5-6. tojás kissé állott volt, olyan káromkodással voltam, mint egy kocsis :)

váj mí 2012.09.15. 19:47:23

@anica inkognitóban: Ha megsütöd vagy megfőzöd őket semmi gond, nyersen viszont "jobb-az-óvatosság" alapon, inkább ne használd az ilyen tojglikat, szerintem ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 19:53:51

@váj mí: szerinted miért ütöm fel egyenként a tojást, ha nem azért, hogy ne kerüljön bele az ételbe? hm??
de köszönöm, ha főzési tanácsra vagy nemtrendi koktélreceptre lesz szükségem, hozzád fogok fordulni.

váj mí 2012.09.15. 19:57:38

@anica inkognitóban: Hm, mert a stahljudit is csinálja, hm?
Különben meg, ne legyél te annyira biztos a bevált helyed bevált koktéljában sem. Sok mindenhez nem értek, de van, amihez, igen ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:02:19

@váj mí: mondjuk mert az anyám évtizedek óta így csinálja.a többiről meg nem nyitok vitát, jó az nekem, mi etusok, meg jankanénik ilyen igénytelenek vagyunk, tudod? Én sem minősítettem még,hogy te mit és hol iszol, hogy mennyit, abba meg főleg nem.. fordítva ugyanennyit várok el.

váj mí 2012.09.15. 20:11:53

@anica inkognitóban: Ok, hozzád sem szóltam ezentúl. Pudliból egy is elég.
Bocsánatodat kérem, hogy nem férek bele a világodba.
Különben meg "etust", ha lenne ilyen entitás, addig ütném, míg mozog. Persze, képletesen.
A "janka-néni" entitás viszont rulez! :). No, nem, mert ilyen rokont akarnék magamnak, hanem, mert csak ....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:14:17

@váj mí: ó, hát nem vagyok én olyan intelligens, hogy az én pofámtól kelljen tartanod, csak a butuska pultoslány, tudod...
és nem a melód miatt nem férsz bele a világomba, hanem a stílusod miatt...
viszont rokonságba kerülnünk legalább nem kell, úgyhogy egy problémalehetőség kipipálva, mindkettőnk örömére.
na, igyál egyet, aztán kapcsold be magadnak a zenegépet és ha asztalhoz ülsz, nem a pulthoz, elférünk egymástól.

medvedr 2012.09.15. 20:15:27

@váj mí: Biztoan nem volt mind az.

váj mí 2012.09.15. 20:26:05

@anica inkognitóban: Ha én valaki "pofájától" tartottam volna, akkor meg sem születek, ugye ....

Na, a másik meg. Értem én, kissé túl szókimondó vagyok neked. És túl szokatlan. Hát hogyne. De nem te vagy az első. Nem illek bele az "álomvilágodba".

Milyen rokonságba? Álmodozol valami életképes génről, vagy mi?

@medvedr: Na jó, persze nem mind, csak olyan 10-ből 3 ;).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:28:38

@Wakka: te Waka, én olyan nyugodt vagyok, csak röhögök..:D szerintem te érted, min..álomvilág..:DD ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 20:28:41

@anica inkognitóban: Megkérnélek, hogy nyugodj le. Senki nem támadott téged, senki nem dehonesztált. Nem látok semmi indokot a kirohanásodra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 20:34:40

Kérdés az összes szak és nem szakemberhez:
Készítettem káposztával töltött paprikát. 3 üveg káposztás, két üvegbe már nem jutott. Az ecetes lé, amit ÖregSam írt, az van ráöntve. A káposzta előzőleg recept szerinti 2 dkg só/1kg káposzta és nem definiált mennyiségű fehérbors, no meg két evőkanál 20%-os ecet.
A káposzta kifacsarva, mielőtt a paprikába megy. Lé hidegen ráönt, minden buborék kiszed.
A káposztás úgy tűnik megerjedt - legalábbis zavaros lett, amig az üres paprikák nem.

Elrontottam valamit????

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:36:06

@Andrass9: azért kirohanáshoz egy Hagyma kellett, ő kapott már olyat, ez nem az volt :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 20:38:07

@anica inkognitóban: Hogy őszinte legyek, ezt a mostanit nem is értettem, mitől jött ki rajtad. Mindegy - téma remélem lezárva.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:38:47

@Andrass9: lehet, hogy semmit nem rontottál el, csak már eleve elkezdett a káposzta "romlani", aztán az beütött..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 20:40:15

@anica inkognitóban: Ez most így hogy? A káposzta be volt sózva, borsozva, ecetezve. Állt úgy kb 2 órát. Azalatt beindulhatott???

Wakka 2012.09.15. 20:40:48

@anica inkognitóban: inkább kitöröltem, gondolhatod...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:42:47

@Wakka: hát, na..
ja, egyszer te is :DD bocs :)
@Andrass9: kérdezz meg valakit, aki szakérti...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 20:46:06

@anica inkognitóban: Pontosan ezt tettem. Kérdezek valakit, aki szakérti.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:48:41

@Andrass9: olyanra gondoltam mint pl. Sam, vagy Panka... én speciel csak eszem a savanyúságot, valamikor ezer éve tettem el egy adagot, abból nem vonnék le messzemenő tanulságokat :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 20:52:55

@anica inkognitóban: Kéne valami olyan funkció, hogy kérdezni lehessen, ami addíg fenn van a listán, amíg nincs megoldás. El fogok tűnődni valami oldaldobozon, ami ezt kezelné.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 20:55:26

@Andrass9: nem hülyeség. anno a karaj végefelé egy csaj kérdezett valamit (általános alanynak feltett kérdés volt, nem címzett, hogy válaszértesítőben meglett volna) és amikor odáig jutottam, hogy eszembejutott a válasz, két napig kerestem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 21:01:59

@anica inkognitóban: nem túl egyszerű, de megéri rajta gondolkodni. Az igazi challenge - mikor veszem le a listáról, mert ha túl sokáig ott van, akkor visszaélnek majd vele.

1kutya 2012.09.15. 21:04:48

na 'stét!

@Andrass9: erjedten nem jó? a csehek most mit meg nem adnának érte:-DDD

@anica inkognitóban: na, lehet lesz egy kis prücök a szegedi bulival. péntek-szombat van egy gyerekem és nincs anyja. még beszélünk...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 21:05:07

@Andrass9: 1 hét... azalatt mindenki idetéved, tehát látja a kérdést, ha akar/tud, válaszolhat. utána meg rakd be valamiféle archívumba..

Wakka 2012.09.15. 21:06:46

@anica inkognitóban: no most van az hogy bármit kérhetsz tőlem. bejött a kombi
a legrosszabbat is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 21:07:33

@Wakka: "Jó estét kívánok! Jogosítványt, forgalmit kérek!" :DDDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 21:08:18

@Wakka: zsigerből jött, bocs.:) ügyes vagy, grat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 21:18:03

@anica inkognitóban: Ha semmi sem történik két héten belül ez ügyben, légyszi emlékeztessél rá. Fejem mint a szita!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 21:19:10

@Andrass9: na ne félj, emlékezni fogsz rá! :P:DD
@Wakka: szombat este van: jó bulizást! :)

susztertangó 2012.09.15. 22:14:25

Lányok , előbb a lámpát lőjétek ki!(Te jó ég, milyen új cucc keveredett a piákba?):-((

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.15. 22:20:20

@susztertangó: nyugi van: kocsma, nem a Hilton. már rég új kört kért ki valaki, mindenki iszogatja az italát és rend van :D

Imre apó 2012.09.15. 22:46:18

A spenótos cucc cuki, imádom mindennel. Látom vége a hajcihőnek. Jó estet kocsmázók :)

Imre apó 2012.09.15. 22:50:35

Bezárt a kocsma, nem baj, azért érdekes olvasni :)

Jóccakát nektek :):)

Benikuty 2012.09.15. 23:18:53

@Imre apó: Szép álmokat, én is "vigadni" járok ide:(

váj mí 2012.09.16. 01:55:11

@medvedr: No, még az is megeshet ;)

@Andrass9: Szerintem, egyszerűen csak "megpimpósodott" a káposztád. Nem tudom, pontosan, mit jelent, de a nagyim használta ezt a kifejezést, amikor a savanyúságnak eltett káposzta egy része megbuggyant. Pedig ugyanúgy rakta el, mint azt a részét, amelyik nem.
Ja, azt nem tudom, miért. Ő sem tudta. Megpimpósodott, és kész. Mentsd ki belőle a paprikákat. Szerintem.
süti beállítások módosítása