Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Újabb steak a grillen

2012.09.09. 07:00 Andrass9

Akárki akármit mond, én mázlista vagyok. Immár harmadszor futok bele az Auchanban gyönyörű márványos marhahúsba! Fogalmam sincs hogy kerül oda, csak akkor kapni, amikor már majdnem üres a húsos pult és ritkán van 2-3 egyszemélyes tálcánál több.

Most sem volt ez másképp. Egy szombat este a solymári csilifesztivál után kilátogattunk bevásárolni, ha már amúgy is arra járunk. Azonnal megláttam! Ez a hús egyszerűen mágnesként vonzza a tekintetet!

grillelott.jpg

Jó, jó, itt már be van fűszerezve és már a hűtőben is parkolt két napot, hogy kicsit beérjen. Nem találom a képet a bolti csomagról - mea maxima culpa!

Van azonban ezen a képen egy sokkal szomorúbb tény is: míg a felső szelet kb 4 cm vastag, addíg a két alsó sajnos csak másfél centis. Oka? Feleségem szigorúan alaposan átsütve eszi, ezért kettőbe kellett szeletelnem a gyönyörű márványos húst :(

Szomorúságot félretéve: a hússzeleteket durvára darált borssal szóram csak meg, és így pihentettem a hűtőben papírszalvéta alatt két napot. Ezzel ugyan veszített valamennyi nedvességet, viszont érlelődött kicsit a hús. Gyakorló és önjelölt séfek persze majd megjegyzik, hogy minimum 3 hétig kell egy jó marhát érlelni. Ám legyen. Nekem sem helyem, sem időm nem volt többre!

Akkor fogjunk is neki. Van egy lassú eleme ennek az ételnek, mégpedig a hajában sült krumpli. Akármit is csinálok, 50 percél rövidebb idő alatt nem készül el (kivétel, ha fólia nélkűl mikróban csinálnám, de arra nem vetemedem). Ez az idő viszont nagyjából elegendő az egyéb anyagok előkészítésére és a terítésre is. Rakok tehát egy jó kis tüzet a grill egyik oldalán, amire felteszem a 3 nagy krumplit megsikálva és alufóliába csomagolva. Ráteszem a grill tetejét, had süljön magában. Ezalatt felaprítok egy újabb cukkínit a kertből (talán az utolsó előtti:) , megszórom szárított bazsalikommal, mert az esett kézre, és megsózom. Szedek egy marék snidlinget a kertben, lemosom és apróra vágom egy kis tálkába. Előkészítem a füstölő anyagot (most boróka bogyó és sárgabarackfa), megteritem az asztalt.

cukkini.jpg snidling.jpg
fustanyag.jpg teritve.jpg

45 perc múlva felteszem a cukkínit is a grillre hogy a krumpliknak legyen társasága az utolsó percekre.

zoldsegek.jpg

Már csak 5 perc, és szedem is le a cukkínit, krumplit. Beszórom a parázsra a füstölőket, felteszem a húsokat és 3-3 percig sütöm egy-egy oldalukon a parázs felett, de fedővel. Így a füstből is felszív valamennyit. Sózni majd a tányéron sózom.

Felszolgálom a kész húst is, amihez közben egy paradicsomsaláta is készült. Van aki a családban előszeretettel elrontja a hús ízét mindenféle szószokkal, hát az is került az asztalra. A krumplit az alufóliától megszabadítva kettévágom, kicsit behasítom a vágási felületet, ahova vajat tuszkolok. Nyakonöntöm tejföllel, amit az apróra vágott snidlinggel ízesítek.

kesz.jpg szoszok.jpg
sultkrumpli.jpg szoszbanuszik.jpg

A jobb alsó képen feleségem "well done" sztékje látható, amint úszik a szószokban. Alább viszont az én szeletem pompázik és gyöngyözik rajta a kisült zsiradék (érdemes rákattintani). A vágás a szelet széléről van, ezért nem pirosabb a közepe.

tokeletes.jpg

92 komment

Címkék: grill szték steak sültkrumpli rostélyos

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr934761998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 08:38:04

jó reggelt, első!:)
Én a Marcsi-féle verzióra szavazok, nem tudom, női averzió-e ez a vastag, rózsaszín belsejű húsokkal szemben,mindenesetre nekem is az a biztos, ami fullra átsült.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 09:14:24

@anica inkognitóban: Minden részvétem neked és a hasonlóan érzőknek. Nem tudjátok milyen ízekből maradtok ki :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 09:17:26

@Andrass9: igen, Andráss elhiszem, tudom, hogy más ízélmény lehet, de gyerekkortól azt hallottuk, hogy a húst jól át kell főzni, sütni.. már az is nagy eredmény, hogy nem klopfolok szanaszét minden húst mint anyám és nem szúrom agyon villával, megfordítás közben..:D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.09. 09:36:15

@Andrass9: Az a Well Done sem veszélyes, szerintem. Mindig csak egy kicsit korábban kell levenni a tőzről. Persze a nőket ismerve Te leszel, a hibás, hogy miért nem szóltál előbb.
Az érlelés misztikumát néha én is jót nevetek. Az ilyen szeletben árult marhahúsok szerintem arra jók, hogy megveszed, hazaviszed, megsütöd és megeszed.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 09:51:42

@hajdulaszlo (volt hajdul): Amerikában volt alkalmam hosszasan tanulmányozni a tökéletesen érlelt és elkészített húsokat. Texasban voltam olyan hentesnél, akinek a hűtőházában ott lógtak a szép nagydarab húsok (slab of meat), és felettük táblácska, mióta "érnek". Érdekes módon szeletben egyszer sem láttam érlelni :)
Amúgy tényleg van különbség a hosszan érlelt és a frissen vágott hús között. Viszont nem éreztem különbséget egy kéthetes és egy háromhetes között ...

medvedr 2012.09.09. 10:24:44

Szerintem ez a sztékevés. Hangulatos, vannak otthoni alapanyagok benne, és mindenki kedvére van. Nem egy kívűlről jött minőségi v. bármilyen igénynek megfelelni akaró másikat tudatlannak néző és lenéző attitűd, és másfelől a beavatottak tudásából morzsákat hintő nagyszájúság. Persze ettől még vannak dolgok, amit érdemes betartani, de a lényege nem ezek a szabályok hanem, ami átjön a posztból. Gratulálok!

medvedr 2012.09.09. 10:28:25

@Andrass9: Azért nem mert nincs is igazából azok az enzimatikus folyamatok, amik fokozzák a porhanyósságot kb. 10-12 nap alatt lejátszódnak, amennyire tudom, a többi már kémiai és bakteriális dolog, aminek meg vannak a kockázati oldalai. Szerintem otthoni érleléssel nagyon kell vigyázni mert az nem otthoni dolog. A profi hűtőkben a légnedvességet és a maghőmérsékletet folyamatosan ellenőrzik. Otthon max 4-5 napot szabad. Mert az érés a vágástól számít és a romlás is természetesen.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.09. 10:41:26

@Andrass9: Az nem lehet, hogy amit vettél, az már érlelt marhából volt leszelve? Gondolom egyetértünk, hogy nem úgy készül a marhahús, s a hentes kiszalad a mezőre s vág egy szeletet a legelésző bocikból. Szerintem a bolti is érlelve kerül a pultra.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.09. 10:50:47

Még annyi ötlet, hogy amikor mi grillezünk marhát akkor kenyeret is pirítunk a sütőn, s arra tesszük rá a rare húst. Nálunk mindenki úgy szereti, még a gyerekek is. Hozzátartozik a gyermekneveléshez, hogy nekik is ugyanazt az ételt adjuk, mint amit mi eszünk-iszunk, étteremben a "gyerekmenü pipihúsnak" soha nem dőltünk be.
Kocsmában bajban voltam, mert az alapelv miatt ugyanazt akarták inni amit én.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 11:21:09

Csodás a steaked és minden egyéb, Andrass!
@anica inkognitóban: Megjegyezném, hogy én a steaket rare medium szeretem.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Tournedos a la Rossini (kanapén steak+libamájszelet+trüffel), egyszer már volt szerencsém hozzá.

Boar. 2012.09.09. 11:21:40

@hajdulaszlo (volt hajdul):
"Kocsmában bajban voltam, mert az alapelv miatt ugyanazt akarták inni amit én."

-Ízlik a pálinka, fiam?
-Nagyon rossz, édesapám!
-No, akkor menj haza és mond meg anyádnak, hogy nem szórakozni járok én ide...

Hurri Kán 2012.09.09. 11:24:14

Jó reggelt!
Szuper poszt. Most reggeliztem pár szeletke hideg sült húst, de a képektől megindult a nyálelválasztásom... :)
Grillen sülő hús 3 centinél vékonyabbra vágását én is államigazgatási úton tiltanám be. ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 11:30:52

@Mitzi von Küche: egyik verzió, hogy te a jóízlésű szabályerősítő kivételek közé tartozol, másik, hogy nem reprezentatív volt a felmérés.:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.09. 11:44:37

@Mitzi von Küche: Azon nem vargánya van? Szarvasgomba egészben kicsit sok lenne, nem?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.09. 13:17:03

Jól néz ki, kedvet is kaptam.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Én is hasonlóképpen, csak ugyebár serpenyőben követem el, és ott pirítom meg a kenyeret.
Most végeztem egy fél kosár mandula megtörésével. Éppen a sajgó ujjamat babusgatom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 13:18:43

@hajdulaszlo (volt hajdul): A kenyér hizlal, ezenkívül feleslegesen eltömi a bendőmet, amikor azt hússal is tehetném :) Amúgy az ötleted jogos, ha normál adag húsokat sütsz, mert felissza a legfinomabb szaftokat, mielőtt egyéb szószokkal tönkretennéd.
A régi magyar éttermi étel a "mustáros bélszínlángos" is pirítóson lett felszolgálva.

A gyereknek pedig meg kell szoknia azt a rémséget is, amit te iszol a kocsmában!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 13:20:43

@Waka: Mandula egy átkos csontéjas - nem lehet balesetmentesen kicsomagolni :)
A serpenyőben is remekül lehet ezeket a húsokat készíteni - pláne, ha egyszemélyest készítesz, amiért nem gyújtod be a grillt. Nyered még azt a szaftot is, ami a grillbe belecsöpög.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 13:22:16

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az a gyanúm, hogy kap az áruház néha egy-egy érlelt húsmarha darabot is és amit a hentesek nem tudnak maguk és kuncsaftjaik közt eladni, az kerül ki így este tájt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 13:27:38

@medvedr: Ezek szerint az izlelőbimbóim is kikövetkeztették az enzimatikus folyamatok szabályait :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 13:28:41

Miután ilyen jó sokat kommenteltem, megyek vissza és sütöm a grillen az igazi Barbecue Oldalast - egy későbbi poszt tárgyát.

Pinka-Panka 2012.09.09. 13:29:13

Sziasztok!

András, megint jót csináltál, nekem jöhet a a te választásod, magam sem rontanám semmi szósszal.
Guszta nagyon:)

Nálam tojásleves van,bordaszelete csináltam hentes módra, kevés rizst, és az uram csinálta paradicsom saláta..(tudom ehhez nem kéne, de mi mindenhez tudunk enni salátát, bármilyet)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.09. 13:43:15

@Andrass9: Csak pár volt olyan rakoncátlan, persze mind üres.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.09. 13:49:45

@Pinka-Panka: A hentesről egy daltöredék jut eszembe:
"Nálunk mindig van szalámi, a hentest meg kell zabálni. Nálunk mindig van grúztea, mert barátom a Ványuska" vagy valahogy így. Aszt hiszem Nyeső Mária még a 80-as években?

Pinka-Panka 2012.09.09. 14:01:15

@hajdulaszlo (volt hajdul): nem tudom ki énekelte:) de ezt most jóízűen ettük meg, mármint egy részét, mert ezt 6 vékony bordát szerintem 3 napig fogjuk enni az urammal:) De palacsinta jöhetne, csak sütne valaki:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 14:11:13

Vágytunk már a hazai ízekre, az ebéd növendék (borjúnak árult) marhából pörkölt galuskával, kovászos uborkával, baracklekváros piskótatekercs.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Szarvasgomba-szeletek vannak az eredeti receptben (bár a vargánya nekem jobban ízlik).

Benikuty 2012.09.09. 14:45:25

@Mitzi von Küche: kovászos uborka bajnok, teszek is el egy nagy üveggel, eláll karácsonyig a hittőben:) Hazai borjú parasztvakítás:( Igaziért a Naschmarkt-ra kell menni.

Bocs, hogy zavartam.

Benikuty 2012.09.09. 14:51:13

@Pinka-Panka: süssél, van hozzá málna és kajszi dzsemem.
Ott ólálkodik a mélyhittőben tíz kiló málna, vszeg szörp lesz belőle, aztán azzal iszom le magam a sárga földig.
(valahol elmaradt a jó kis vas palacsintasütőnk, de majd veszek azon a piacon, ahol úgy néztél rám, mint anyagyilkosra)

Benikuty 2012.09.09. 14:57:09

@Andrass9: mi tegnap azt megettük, két piac közt, ma evés helyett alvás van, bár állítólag azt utólag nem lehet, de nekem megy a dolog. Látom, itt két napja napalmoztak, mert dög unalom van. Megharcoltál érte, és egyre inkább...A számláló pedig abszolut manipulálható.

1kutya 2012.09.09. 15:05:53

jó napokat!

ez a sztékevés/sütés nekem is a nyavajám, mert én is inkább átsütve szeretem. anno fater körösztapja - mikor néhanapján hazalátogatott ámérikábúl - vitt el sztéket enni (többek között a debreceni pálmába, szerinte kelet-magyarországon ott sütik a legautentikusabban). aztán mikor már másodszor küldtem vissza a cuccot, elkezdett rám ferde szemmel nézni és közölte, hogy nem tudom mi a jó (mire én nekiláttam, addigra ő megette az adagját:)

1kutya 2012.09.09. 15:07:53

ps: ja kihagytam, hogy megjöttem épségben siófokról, egyedül egy fasza kis achilles húzódást sikerült összeszednem (a döntőben már nem is tudtam játszani), úgyhogy holnap doki:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 15:13:33

@1kutya: grat, eleve jó ötlet volt...:/ akkor most tényleg sántikálsz valamiben?:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 15:28:28

@Benikuty: Te is besegítettél, ne panaszkodj :)
Ami meg a számlálót illeti - mivel saját magamnak nem akarom manipulálni, ezért írtam meg a sajátomat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 15:30:37

@1kutya: Francokat focizol vagy mi a szösz!
Azután meg nem tudsz még posztot sem írni ... Tessék kifeküdni a napra, vagy pancsolni a Balatonban - esetleg hekket enni vagy keszeget a rablóknál!
Dokit holnap okvetlenül keresd fel!

1kutya 2012.09.09. 15:51:31

@anica inkognitóban: igen a papucsomban:)

@Andrass9: muszáj volt, nem volt ki a debreceni csapat. így jártam...

egyébként is "sportnap" néven fut a rendezvény (igaz eredetileg dartsozni indultam:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 15:54:47

@1kutya: azt hittem, vágod, hogy "Tisza-cipőben" :DD
Főnöknek mondd, hogy felnőtt szüleid vannak, csak tudod..:D
küldtem még egy czikkelyt..

1kutya 2012.09.09. 15:59:06

@anica inkognitóban: oké, posztolom (a másikkal együtt, mert péntek este már azt sem rudtam kitenni)

_Remy_ 2012.09.09. 15:59:35

Végre nem zőccség, hanem igazi hús! :D
@medvedr: Ezt nagyon szépen leírtad, mélységesen egyetértek. Pedig te voltál az egyik kivételezett, akinek a véleményére a jövőben igényt szerettek volna tartani, ezekszerint te is csalódtál.

A minap a hibrid áruházban én is láttam tálcás, előre csomagolt, ÉRLELT marhahúsokat. Az árát látva nem volt "kedvem" közelebbről áttanulmányozni.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 16:04:10

@1kutya: nem rohanunk sehová :)
én holnap Mitzihez megyek, a lökött férjem azzal szívatott ma, hogy vajon hogy fog beférni a flex a számba :DD
@"Remy": Remykém, akkor az én posztjaim közül egyet majd ugorj át, csupa zöldség.. de az utána következővel talán csökkentem a bűnöm :D

1kutya 2012.09.09. 16:20:24

@"Remy": pedig gondolom Imre szívesen befalta volna:) (ha legközelebb apósomék marhát vágnak, viszek már neki egy adagot)

@anica inkognitóban: nehezen, de szerencsére Mitzinek van hozzá megfelelő méretű flexe.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 16:28:11

@1kutya: ugye, hogy nincs is olyan nagy szám?:DDD ezért most kapsz egy extra fröccsöt :D

Benikuty 2012.09.09. 16:29:10

@Andrass9: tyúk volt előbb, vagy a tojás?:)

_Remy_ 2012.09.09. 16:45:19

@anica inkognitóban: Időnként vannak vega korszakaim, amikor meg húst nem akarok látni. Majd akkor előveszem.:D

_Remy_ 2012.09.09. 16:46:22

@Benikuty: A sárkány! Te melyik vagy? :)

medvedr 2012.09.09. 17:03:29

@Benikuty: Attól függ minek, pörköltnek jó az itteni is, pláne ha hústípusú. A többiért sajna majdnem, de azért vannak már itthon is jó hűsboltok, remélem. Bár sortiment kisebb és jó drágák, lásd a Konyári a MOMban. Az árba bevették a bécsi utat oda-vissza.

medvedr 2012.09.09. 17:08:42

@"Remy": Melyik a hibrid áruház? Nem hiszem, hogy kivételezett lettem volna. Félreértés ne essék én tisztelem és becsülöm P. A. -t, csak nem minden tetszett, amit, és ahogy írtak a karajon, meg amit most is írnak, de sok minden meg igenis.

_Remy_ 2012.09.09. 17:09:09

@anica inkognitóban: Nem-nem, rosszul írtam, csak enni nem akarok húst, lenyelni! :DDD

_Remy_ 2012.09.09. 17:16:12

@medvedr: A Cora-Auchan. Persze, értelek. Én is azért jártam a karajra, mert többnyire tetszett, amit ott elkezdett. Kívülállóként, úgy látom, nagy változáson ment át, az okot nem tudom. Találgatni meg nem akarok.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 18:55:03

@anica inkognitóban: Majd adok én a férjednek flexet. Apró gyémántokkal dolgozom, majd erre gondolj...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 18:58:20

@Mitzi von Küche: jogos, de akkor át kell álljon a szivikém megszólításról a drágám-ra :D

Benikuty 2012.09.09. 19:14:57

@medvedr: Gál Józsinál is van a nagycsarnokban, de eszement áron, és nem vagyok benne biztos, hogy nem növendék marha...

Benikuty 2012.09.09. 19:19:21

@medvedr: kimaradt, hogy bécsinek kellene a borjú...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.09. 19:54:48

Na, megitattam a paprikákat, meg magamat is. Én búzasört kaptam. A héten készül a harmadik eresztés paprikakrém, gyaníthatóan 3-4 halálfejes lesz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.09. 20:20:16

Rögtön végigfosom a lábam szárát, öt perc kell, hogy egy nyamvadt komment elmenjen.

Benikuty 2012.09.09. 20:42:40

@Waka: búzasör serkenti a bélműködést:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 21:02:10

@Waka: Döglik ez az egész internet:(
Jó lenne, ha a paprikakrémedet publikálnád, mielőtt én nekilátok az enyémnek - szeretnék belőle tanulni!
A gyerekek ma elvégezték a betakarítást: 29 kiló összesen, ebből 23 kiló különféle paradicsom, a többi az paprika (paradicsom paprika 37 dkg egy darab, kápia, miniatűr harang paprika, cserkó, csili).
Holnap káposztával töltök némi paprikácskákat savanyúnak és sült paradicsomot télire.
Az oldalas pedig elfogyott :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 21:03:54

@medvedr: A helyi CBA Wagyu marhát kezdett el árusítani. Nem hiszem, hogy sokáig bírják, mert még itt sincs fizetőképes kereslet egy 12,000 forintos rostélyosra :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 21:04:54

@Andrass9: Ja a lényeget nem mondtam: mindezt negyven négyzetméteres veteményesről!

Benikuty 2012.09.09. 21:08:14

"Az oldalas pedig elfogyott :)"
Nálunk is nagy sikere volt, én sütöttem roston, épp két falatnyi jutott:D

_Remy_ 2012.09.09. 21:16:33

@Andrass9: Olyan a kerted is, mint a hüttőd, kifogyhatatlan:D

Hurri Kán 2012.09.09. 21:18:05

@"Remy":
Csak tudnánk, a kertből vándorolnak a hüttőbe a dolgok, vagy a hüttőből a kertbe? :)

medvedr 2012.09.09. 21:24:00

@Andrass9: Igen, már tenyésztik nálunk is, gondolom az ausztráliai lehet az, Japánból nem nagyon adnak el. Szerintem eladják simán, ez tényleg különleges nem kell mindennnap, lesz aki megveszi.

Hurri Kán 2012.09.09. 21:28:38

@medvedr:
A természet örök körforgása a hüttőn keresztül? :)

1kutya 2012.09.09. 21:42:11

@gyvy: na most vagy a poszt hatása, vagy én vagyok fáradt, de azt olvastam, hogy a "természet ÖKÖR körforgása":-DDD

Hurri Kán 2012.09.09. 21:43:22

@1kutya:
Vagy többet kéne inni, vagy kevesebbet. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.09. 21:48:33

Ma délelőtt én is megnéztem a madarassá lett Korában. Volt elég szép hátszín, de nagyon vékonyra volt szeletelve - gondolom, nőknek szánták.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.09. 21:55:01

@PO: ha most párhuzamot vonnék a nőknek szánt dolgok terén, sértődés lenne, kedves Imi!! :P

mentem, ráncotvasalni....

_Remy_ 2012.09.09. 21:55:24

@gyvy: Vagy azt is Marcsi vásárolja, aztán mikor András nem látja, felaggatja őket, mint a szaloncukrot. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.09. 21:59:21

@anica inkognitóban: ilyen késő este már ne sértegessél, mer nem tok elaludni! :D

Hurri Kán 2012.09.09. 22:03:41

@PO:
Csak sértetlenül tucc aludni? :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.09. 22:18:54

@gyvy: Igen. Vacsora után már nem is hagyom magamat sértegetni :))

Hurri Kán 2012.09.09. 22:25:15

@PO:
Émmég nem vacsoráztam, de azér' neszójjábe. :D

susztertangó 2012.09.09. 22:35:16

Ez stílustörés, de megkérdem. Mindenki betűtésztával eszi a paradicsom levest, vagy van aki pirított kenyérkockával? Barnára pirítottal, ami nem szívja meg magát s duzzad szottyos bálnává, hanem sistereg a levesben amikor beleöntöm és roppan a fogam alatt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 22:40:52

@"Remy": Majd adok én neked így lebecsülni a kertészkedésemet!!!!!
@PO: Valamiért a hátszínt vékonyra vágják, de a rostélyos 5 cm körül van mindig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 22:42:10

@susztertangó: Azt a kockát zsíron kell pirítani a serpenyőben. Nem vajon, nem is olajon. Csakis disznózsíron - legalábbis én így tanultam nagyanyámtól, és nagyon szeretem is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 22:43:07

@Andrass9: Ja és mielőtt megköveztek: az igazi zsemlegombócot én bizony kenyérkockákkal csinálom olyan barnára pirítva zsíron. Nagyon apró kockákkal!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 22:45:14

@medvedr: Ha csak havonta árulják, talán. Most viszont a fél hentespult ezzel van kitömve :(
Szerencsére van még tyúk, lábszár, karaj és köröm is !

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 22:47:12

@gyvy: Mostanra már tudhatnátok, hogy ez egy varázs hütttő! Mindig taláni benne valamit (és sajnos mindíg megy bele újabb anyag is). Pedig hogy örülnék, ha egyszer legalább kifogyna!!!

Hurri Kán 2012.09.09. 22:50:06

@susztertangó:
Családi tradíciónak megfelelően húsvétkor betűtésztával, más alkalmakkor kenyérkockával.

@Andrass9:
Mi csak simán megpirítjuk, mindenféle zsiradék nélkül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 22:59:44

@gyvy: Valamiért lábrázást kapok a betűtésztától. Nem tudom miért, hiszen nem nagyon különbözik mondjuk egy eperlevéltől. A kenyér pirítása kis zsíron pedig - ahogy @susztertangó: hivatkozik rá - biztosítja a sistergést, és a roppanósság állapotát.
Manapság a zacskós krémlevesek tesznek valami kenyérkockát a zacskóba. Az tényleg kibír pár percet elázás nélkül!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.09. 23:54:55

@Andrass9: tényleg hátszín volt. De majd figyelni fogok!

ha már betűtészta:
youtu.be/TgRta4iiuNw
süti beállítások módosítása