Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Klasszikus sült oldalas, meg egy másik

2012.09.06. 07:00 Andrass9

Húst akarok!

Húst akarok!

Elegem van a paradicsomszószokból, spagettikből!

Napok óta nem láttam húst, húst akarok!

Feleségem vadászatra indult a fagyasztóba és lelt is egy szép nagy oldalas darabot. Kitette nekem reggel a konyhába, hogy olvadjon ki, és csináljak belőle valamit magamnak.

10.jpg

Persze elfeledkeztem róla. Ebédre hát ettünk töltött paprikát, hogy másnap jó idő legyen. Jóllakottan meg nem szeretek főzni - valahogy más az íze, másképp ízesítek. Sokmindent persze nem tehettem, mert a hús már kiolvadt, ránéztem hát Toma egyszerű oldalas receptje(i)re (merthogy különféle blogokban publikálta ugyanazt a receptet), amitől beugrott, hogy síma zsííííírban sült fokhagymás oldalast kell készítenem. Elrontani nehéz (bár nekem az is sikerülni szokott), több napig fogyasztható, és a legfontosabb, hogy egyszerű.

Feldaraboltam az oldalast a fentebb látható - átlag 2 csontos - darabokra. Alaposan megsóztam, durva borsoztam és szórtam rá sok sok őrölt köményt (a gyerek nem szereti a szemes köményt). Összeráztam egy mély tálban. Megpucoltam 5 kis vereshagymát és egy bő marék fokhagymát.

11.jpg Egy szép méretes lábosba beleöntöttem vagy egy decinyi olvasztott baromfi zsírt (csak azt találtam) és ugyanennyi ghí-t (miután csak én eszem, és én szeretem a ghí-t mindenben). Alaposan felforrósítottam, majd a húsokat megpirítottam kisebb adagokban. Ha egyszerre túl sok húst tettem volna a lábasba, akkor a sok lé nem tudna elpárologni, és pirulás helyett párolódás venné kezdetét.

12.jpg Amikor minden húsdarab többé-kevésbé piros volt minden oldalán, visszaraktam őket a lábasba, utána dobáltam a felébe vágott vereshagymákat, és megszórtam a feldarabolt fokhagymával. Kicsit megkavartam, hogy ne legyen olyan szép rend a lábasban. Pár perc múlva felöntöttem egy deci vízzel, lefedtem, és mint ki jól végezte dolgát visszajöttem a gép mellé.

14.jpg

Ez a látvány fogadott 100 perc múlva :)

Mivel még nem volt 6 óra, hát gyorsan megettem három méretes darabot paradicsom és uborkasalátával. Igy a szénhidrát szegény diéta, és a késői evés is kipipálva, valamint még jól is éreztem magam.

21.jpg

Másnap reggelire két újabb darab - most frissen készült kelkáposztafőzelékkel!

15.jpg

U.i.: a kelkáposztafőzelék igenis jó reggelire IS!

Frissítés! 

Még mindig hús éhségem van, így most nem a frigóból, hanem a boltból hoztam 2 kisebb darab oldalast, amit picit másképpen készítettem el (a másképpenséget vastagított betűkkel jelölöm).

Az oldalast most egycsontos darabokra vágtam, besóztam, majorannáztam és köményeztem.

34.jpg 35.jpg

Egy lábasban végre igazi disznózsírt hevítettem, amin a húst kisebb adagokban szintén pirosra perzseltem, mint az előző receptnél.

Belement 4 negyed vereshagyma, egy hámozott paradicsom és vagy 10 gerezd fokhagyma, majd felöntöttem egy fél doboz SÖRREL. Belepottyantottam egy szem méretes csillagánizst és 6 szem borókabogyót is. 3 órán át - pici lángon, platnin, fedő alatt - összefőztem.

36.jpg 37.jpg

Sikerült délutánra elkészíteni, így 6 körül még jogosult voltam egy második adagra:

38.jpg

Ha lehet, még jobbra sikeredett, a csont simán kiesett a húsból. A csillagánizs belevitt egy kis keleti hangulatot.

122 komment

Címkék: oldalas sült oldalas

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr734739452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tartetatin 2012.09.06. 10:11:37

@Mitzi von Küche: szia Mitzi! (még tegnapelőttről) :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 10:16:49

@1kutya: csoszd meg, olyan éhes vagyok, hogy egy lovat meg tudnék enni együltő helyemben, erre jössz az oldalaszsíros kenyérrel... csorog a nyálam..:DD

tartetatin 2012.09.06. 10:18:20

@anica inkognitóban: tegnapelőtti recepteden felbuzdulva remek vöröslencse pástétomot rittyentettem (bocsánat az oldalastól...)

Hurri Kán 2012.09.06. 10:21:48

Jó reggelt!
Mindkét változat nagyon jól néz ki. Nem kell mellé sok kenyeret enni, akkor diétás. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 10:31:30

@tartetatin: ezt bírom én is, ötlet híján van, hogy belelapozok az eddigi posztokba és mindjárt megindul az agyam :)
oda megírhatnád, hogy csináltad, akkor a következő alkalommal megtaláljuk a pástétomot is ott :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 10:39:05

@tartetatin: Szia, Tatin! Hol kószáltál ennyi ideig, őserdőben?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 10:41:00

@anica inkognitóban: Az én repertoárom is sokat bővült, mióta BK-tag vagyok - a BK itt nem a British Knights-ot jelöli :)

tartetatin 2012.09.06. 10:50:29

@Mitzi von Küche: aha, a hét ősember gyerekem végre bevonult a vadászképzőbe :))

Pinka-Panka 2012.09.06. 10:50:32

@tartetatin: senkit se akarok meggyőzni, csak a kipróbálás és a sok elmondás alapján írtam, a lábosban sütést. Egy vendégemnek mindig vinnyogtam, hogy sosem tudok olyan sült húst sütni ami porhanyós és nem szárad ki.
Egyébként séf és azt mondta, lábasban süssem - a zsírban már az elején eléred a színét, ahogy András is írja, majd vízzel, sörrel párolod fedő alatt, a végén zsírjára pirul, van neki alja, szaftja és leöntöm a kis zsírt, amit kenyérre kenünk másnap, öt nap múlva...

tartetatin 2012.09.06. 10:51:08

@tartetatin: még mindig kettő (a gyerek :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 10:51:41

@tartetatin: köszi, majd elolvasom és szerintem rá is próbálok.. csak ma bolondokháza van (amúgy is sárga az épület és rácsok vannak rajta...)

Hurri Kán 2012.09.06. 10:54:07

@tartetatin:
Csatlakozom Pankához, lábosban, fedő alatt nagyon pici lángon, zsírban remek dolgokat lehet sütni.

tartetatin 2012.09.06. 10:55:22

@Pinka-Panka: kipróbálom, legalább nem kell takarítani a sütőt :)
Azt nem ígérem, hogy kiváltja a kávé+reggeli mangós zabpely-lenmag kombót, de fiamnál biztos bejön. Agyrém, ő is tudna bablevest reggelizni, jaj.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 10:55:54

@Pinka-Panka: szerintem ez inkább sütő és tehetség kérdése: anyám mindig kiszárítja tepsiben is, anyósomé tepsiben is puha, szaftos, omlós.de kettőjük sütője is egész máshogy süt. magamat nem fényezném, de inkább anyósom-féle.:)

Pinka-Panka 2012.09.06. 10:57:09

@tartetatin: nálunk is reggelire rajtam kívűl meleget ennének mindig, meg vacsorára is - én kefírezek, meg gyümölcsözök egyedül - de ma piritóst ettem zakuszkával

Pinka-Panka 2012.09.06. 11:00:19

@anica inkognitóban: hát mert te ügyes vagy, nem vitás:))

tartetatin 2012.09.06. 11:06:57

@anica inkognitóban: nekem valahogy csak a 4-5 órás "szuvid" sült húsok/pörköltök sikerednek, pedig igyekszem piacon jó húst beszerezni. BBQ-val, flekkennel évek óta nem is kísérletezek :( Oldalasra is 15 perces grillezést látok receptekben (előpárolás nélkül)... érthetetlen.

Hurri Kán 2012.09.06. 11:09:58

@tartetatin:
Nem lehet, hogy pl. a grillezésre szánt húsokat túl vékonyra vágtad? Akkor sajnos nagyon sok húsféle egyből csak kiszárad, még mielőtt átsülne.

1kutya 2012.09.06. 11:11:51

@Pinka-Panka: anyám régen mindig azon akadt ki, hogy faterral - hétvégente, mikor volt idő normálisan asztalhoz ülni - az előző napi maradékot melegítgettük reggelire:) mai napig nagy kedvencem az előző napi túrós csusza, lábasban "felpirítva".

1kutya 2012.09.06. 11:13:34

@gyvy: bezony! nagyanyám pölö letörte volna a kezünket, ha az oldalast sütés előtt fel mertük volna szeletelni! csak úgy "egészben". na úgy volt az igazi...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 11:17:10

@Pinka-Panka: egyáltalán nem, hanem mert ezt a készítési módot tapasztaltam ki az évek során. nem szoktam magam agyonfényezni, csináltam már olyan kaját, ami menthetetlen volt. nem hiszek a tökéletességben, az nekem sántít valahol, ha valaki mindig, mindenben a topon van, olyan nincs. ha van, akkor meg pótcselekvés, isten őrizzen attól, hogy valaha is a tökéletességnek csak közelébe is érjek:)
@tartetatin: hát, süljön is át, én is úgy szeretem..

tartetatin 2012.09.06. 11:18:33

@gyvy: á, nem, hiába minden. Ha vékony, akkor kiszárad, ha vastag, akkor rágós. Próbáltam pácolva, sóval/só nélkül. Még a steak haché a legjobb, darálva burger utólag fűszerezve.
Bonyolultabb húsokat inkább passzolom :(
Viszont pöriben/raguban/polpettoniban otthon vagyok :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 11:21:53

@tartetatin: én meg azt sem tudtam, mi az a polpettoni :) de rákerestem! :D

csók a családnak, elmentem vagánynak! :)
(melózni)

tartetatin 2012.09.06. 11:25:07

@anica inkognitóban: csak azért sznoboztam, mert nem egészen a magyar töltöttpaprikás töltelék :) Gyerekek kedvence spagettivel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 11:25:40

@tartetatin: 15 perc alatt nincs az az oldalas és grill, ami megsül! Valószínűleg tepsiben előre párolt oldalasra vonatkozik az a recept. 25 éve sütögetek grillen oldalast - van némi tapasztalatom :)
A mélyhűtőm pedig egy side by side Amana 21 cf-es 1991-es model, 110 V-os hálózatra (USA).

Hurri Kán 2012.09.06. 11:26:16

@1kutya:
Igaza volt!

@tartetatin:
Próbálj meg pl. tarját, a szeletek ne legyenek vékonyabbak kb. másfél ujjnyinál, nem kell pácolni se, só, bors, vége felé mehet rá egy kis zöldfűszer, ízlés szerint. Nem kell kétségbeesni, ha a külseje picit megpirul/megég, attól még belül teljesen jól átsül.

tartetatin 2012.09.06. 11:43:07

@Andrass9: Ugyanígy járok a híres "magret de canard rosé" közepén szép vörös csíkos kacsamellel, bőrén indítva, 3-4 perc oldalanként, hahaha, sose jött be, biztos a francia kacsának így is jó. (Nálam betol sütőbe és sokáig omlósra)

Öreg Sam 2012.09.06. 13:01:03

Sütőzacsit próbáltátok már?
Eleinte féltem tőle,de aztán jól összebarátkoztunk...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.09.06. 13:05:49

@gyvy: én ezt csak paradicsommal v uborkával eszem

viszont vizet is teszek alá főzéshez a jénaiba alufólia alatt és a fóliát félidőben leveszem,
@Andrass9: az első képen nekem inkább főttnek tűnik, de lehet csak a kép nem adja vissza?
@Öreg Sam: én mindig csak tervezem

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 13:15:26

@Pinka-Panka: Biztos nem mindegy a lábas sem. A Tied tapadásmentes vagy szendvicstalpú rozsdamentes vagy öntöttvas, vagy más?
@tartetatin: Egy barátunk nagy steak-imádó. Franciaországban steak hachè-t rendelt az étteremben - ha láttál csalódott ábrázatot, mikor elétették...

1kutya 2012.09.06. 13:19:22

@Öreg Sam: tegnap abban sült a csípős csirkeszárny (lehet utoljára, mert én jobban szeretem zsíradékban, ropogósabbra lehet sütni)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 13:22:48

@Öreg Sam: Sütőzacsiban az olajos barna papír. A műanyag jó, jó, de nem az igazi .

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 13:24:10

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Egy része nem pirult meg rendesen (azért is a komment a pirulás helyett párolódásról). A másodiknál jobban figyeltem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 13:26:04

@tartetatin: rozé kacsamellet nem is láttam még, csak fényképen (itthon nem sláger, csak fiam és én ennénk). Viszont remek konfitált kacsacombot tettem el tavaly télire zsírosbödönben :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 13:34:30

@Pinka-Panka: azt mondom, hogy főztem már olyat, ami landolt..úgyhogy az ügyesség kérdését ne feszegessük..:)

Pinka-Panka 2012.09.06. 15:13:27

@1kutya: azt túrós tésztát én is szeretem megsütve, igaz nem reggelire - az én férjem minden további nélkül képes reggel pörköltet b nokedlival enni, vagy gulyáslevest, vagy ilyesmiket:) hát:)

susztertangó 2012.09.06. 15:17:27

@Andrass9: Fanfárok és üstdob! Ez kell ennek a természeti törvénynek kimondásakor.Mármint az oldalas nem lehet elég zsíros.:-))

Pinka-Panka 2012.09.06. 15:18:57

@1kutya: mondanám, hogy a fiúk csak, de alányom is képes:)

1kutya 2012.09.06. 15:27:55

@Pinka-Panka: az én lányom is kért már reggelire töltött káposztát (az anyja ki is volt akadva:)

Pinka-Panka 2012.09.06. 15:29:26

@1kutya: épp akartam mondani a lányom tiszta apukája, akkor lehet, hogy nálatok is??:)

1kutya 2012.09.06. 15:36:31

@Pinka-Panka: @anica inkognitóban: csak az apja nem tiszta (csak ismételni tudom magam:)

Pinka-Panka 2012.09.06. 15:37:16

@1kutya: ilyet nem mondtunk és te se mondj!:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 15:37:39

@1kutya: na most, miután emlegettél már némi temperamentumbéli hasonlóságát velem is, akkor ezt most logikailag továbbfejtegetve akár célzásnak is?:P:DDDDDDD
(dolgozz az elméleteken :DDDDDD)

Pinka-Panka 2012.09.06. 15:38:38

@anica inkognitóban: igen ezt tudom, ti jobban tudjátok, a reggelizési szokásáról, meg az itt leírtakból is sejteni vélem:)

1kutya 2012.09.06. 15:40:36

megyek is érte, majd estefelé benézek...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 16:13:04

amúgy @PO: szilvás oldalasát megnéztétek már?? isteninek tűnik.:)

spájdernecc 2012.09.06. 16:23:33

Jónapot!
az oldalas finom, szép és egészséges
és remekül illik hozzá néhány kisfröccs
a jobbikból

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 16:51:23

@Pinka-Panka: Reggelire mindent lehet enni! Kedvenc cukorbeteg barátunk reggelije gyakran volt egy "laza körömpörkölt magában". Vacsorára már kevésbé - pláne, ha diétázol.

Pinka-Panka 2012.09.06. 17:29:45

@Andrass9: :D most ez Te vagy? - tudom, azok nekem ebédre való ételek:) Reggelire, hideg vagy gyümölcs, meg müzli, kefír...stb

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.06. 17:56:10

Csókolom!
@Öreg Sam: Na végre itt vagy, hiányoztál!

Nejlonzacsi nagyon jó sütésre, még akkor is, ha kenyér sül benne. Én nem vettem még észre a tepsiben vagy a lábosban sütésnél különbséget, olyat meg végképp nem, hogy az egyikben szárazabbra sülne mint a másikban. Ez inkább hőfoktól függ nem?

@Pinka-Panka:
Eddig se jártam fodrászhoz, de ahogy olvaslak, nem is fogok. Aki ezt a sok rinyát kibírja...
beszéltetni őket arról ami az önbizalmukat erősíti, hízelegni nekik, és még az észt is osztogatják, mert sok van nekik...
Sosem reggeliztem, nem bírnék ételt a számba venni ébredés után, de ezen mindig csodálkoztam, hogy gyümölcs, kefír, narancslé, ha valaki éhes ettől jól tud lakni, vagy csak azért eszi, mert miért?
@anica inkognitóban: Igyunk 1 forró csokit, olyan finomat tudsz csinálni.

Pinka-Panka 2012.09.06. 18:13:17

@dömbi: kösz, van választásod bőven, nem kell olvasni!
ennyi
szép napot mindenkinek!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.06. 18:14:27

@Pinka-Panka: Most hogy mondod, tényleg, és még igazad is van! hi-hi

Wakka 2012.09.06. 18:27:02

lábasban sült sült oldalas? mivan?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 19:02:52

@Pinka-Panka: Hagyd el ... Biztos bal lábbal kelt fel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 19:03:54

@Pinka-Panka: Ez most nem én vagyok! Tényleg volt egy ilyen barátunk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 19:17:00

@dömbi: úgy látszik, ragad egymásra amit a másiktól olvasunk, mert ezt tényleg mintha én mondtam volna :O
@Pinka-Panka: párszor már megbeszéltük, hogy fodrász, kozmetikus, műkörmös elég sok hülyeséget végig kell hallgasson türelemmel, ez szentigaz!
@spájdernecc: többszörösen :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 19:18:26

ja, sül a vacsora, @Wakka: 2/10-et fog rá adni :P

susztertangó 2012.09.06. 19:23:31

Hát kell nekem mindent érteni???

Wakka 2012.09.06. 19:34:35

nevetgéljetek nyugodtan, de itt nincs SÜLT oldalas.

Wakka 2012.09.06. 19:41:54

mármint a posztban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.06. 19:46:03

@Andrass9: Eltaláltad! Bal lábbal, mint mindig, ha az ágy bal oldalán fekszem. Igen komikus lenne az én koromban jobb lábbal erőltetni a felkelést.

Wakka 2012.09.06. 19:51:38

@anica inkognitóban: soha nem adnék 5 alatt, akkor inkább semmit.

viríts egy képet a kajáról, oszt meglássuk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 20:00:56

@Wakka: majd írok hozzá szöveget és úgy.
áááááááá, ez azt jelenti, hogy eddig majdnem minden kajám, vagy posztom 5 pont alatti volt :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 20:16:05

@1kutya: 20 perc és kész a poszt :) mondjuk,már bekajáltunk belőle :)

Hurri Kán 2012.09.06. 20:25:07

@dömbi:
Én amíg bagóztam, addig nem nagyon reggeliztem, most már megy. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 20:25:10

@1kutya: á, most bonyolultabb a dolog.. mindjárt átdobom, ami megvan..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 20:25:45

@gyvy: de szemétség, mert te akkor sem híztál el, amikor letetted.. rám tutira felugrana vagy tizenöt kiló..

_Remy_ 2012.09.06. 20:27:07

Most már nekem is húséhségem van!

Hurri Kán 2012.09.06. 20:28:05

@anica inkognitóban:
De, híztam kb. 5-6 kilót. Pont annyit, egy év alatt összes nadrágomat kihíztam. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 20:28:31

@"Remy": beszélj Imrével....vagy csak utalj rá..:DDDDDDD

Imre apó 2012.09.06. 20:34:42

Jó kis husi, sose rossz, Reminek is húshiánya van, én meg megyek aludni, a kaják jól néznek ki, de az a hüttő, hogy mindig újratölti magát ez már kezd gyanús lenni Andris:D:D

Wakka 2012.09.06. 21:02:38

@anica inkognitóban: jajdehogyismajdmegmagyarázom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 21:03:05

@Imre apó: Mer ez egy olyan imperialista átkos az újvilágból!!!

Imre apó 2012.09.06. 21:12:23

@Andrass9: És tessen mondani, hol lehet illen hüttőt kapni? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.06. 21:19:09

@Wakka: előre szólok, voltam már poligráfos vizsgálaton, figyeltem, hogy kell keresztkérdezni! :P:DD

na, elmentem dolgomra, jóccakát!

Wakka 2012.09.06. 21:42:31

releválnék, oldalast tepsiben, sok zsírral, alufóliával lefedve, gázláng a kettesen, el lehet menni sörözni, kb. 2 óra múlva hazaténferegni, fólia le, pirítani 8-10 percig, oszt kész.
makacs háziasszonyok persze nem merik ezt megtenni, mert ' bármi történhet '
ők azok, akik a mosógépet sem merik otthon hagyni a beállított programmal.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 22:09:32

@Imre apó: Én még tényleg az újvilágból hoztam anno 1993-ban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.06. 22:10:05

@Andrass9: Persze kell hozzá egy feleség, aki nem hagyja, hogy kiürüljön - azt meg nem adnak boltban.

susztertangó 2012.09.07. 05:48:51

@Andrass9: És Ő is Made in USA? :-))

susztertangó 2012.09.07. 05:50:05

Apropó, a haza jövés dátumát most már tudom, mikor volt az oda érkezés?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.07. 06:32:03

@susztertangó: A hüttttő hazaérkezésének dátuma irreleváns a kimenetel és hazajövetel dátumának szempontjából.

susztertangó 2012.09.07. 13:17:47

@Andrass9: :-))) Őőőőőőőő, izé, nem pont a hüttttőre voltam kíváncsi.
süti beállítások módosítása