Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Lecsószezon? Főzzünk töltött paprikát!

2012.08.23. 07:00 Andrass9

Töltött paprikát is lecsószezonban főzünk, hacsak nem spájzoltunk be télire szép tölteni való paprikákat. Érdemes eltenni valamit a nyár illatából és ízeiből, nomeg a pénztárcánkat is kímélhetjük.

Most viszont megfizethető áron van a TV paprika (sokáig azt hittem, "tompa végű", de kiderült, hogy "tölteni való") és a paradicsom is. Ezt a paprikát feleségem főzte, én csak lesipuskás meg mindenbe beleszóló kotnyél voltam láb alatt.

Hozzávalók:

  • 12 illatos TV paprika
  • 1,5 liter paradicsomlé
  • 40 dekás doboz paradicsompüré
  • 1 szál zellerlevél (ezt csak én tenném bele)
  • 80 dkg darált sertés vagy vegyes hús (egyesek pulykából csinálják). Ha csak száraz marha van, adjunk hozzá zsírt vagy olajat.
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 ek zsír vagy olaj a hagyma dinszteléséhez
  • 1 tojás (ennyi húsba már kettő kellett volna)
  • 14 dkg rizs
  • só, bors, majoranna
  • 1 liter húsleves vagy csontleves. (Most csak víz volt)

Elkészítése:

Ha van kész húsleves, akkor azt használjuk, ha nincs akkor egy darab csontot (lehet karajcsont vagy likas csont) főzzünk vagy egy órát enyhén sós, borsos vízben egy szál gyökér társaságában. Persze mindez el is maradhat, és síma vízben is nekifoghatunk, de azért az az alaplé sokat dob rajta!

A hagymát vágjuk apróra és a zsiradékban fonnyasszuk meg. A rizst féligmeddig főzzük meg, hogy a dagadásával ne pukkassza ki a paprikákat, de azért fel tudjon szívni a hús szaftjából. A fotóval ellentétben én nem öblítem le a rizst, a rizsliszt is süríti a gombócot, valamint azért nem főzöm ennyire szét:) Ha szerencsés vagy, és hozzájutsz ilyen szép napozó paradicsomokhoz, akkor meghámozva azt is beleteheted a lébe - friss alapanyag mindig jobb, mint a konzerv!

10.jpg 11.jpg
12.jpg 14.jpg
15.jpg 13.jpg

Keverjük össze a rizst a darált hússal, tojással és a dinsztelt hagymával. Sózzuk kicsit erősebben, mint szeretjük - egy része ki fog oldódni a lében. Daráljunk borsot bele és egy kávéskanál majorannát is szívesen lát a töltelék.

Csumázzuk ki a paprikákat. Én a paprikacsumák egy részét ilyenkor fagyasztom le télire, a többit pedig belefőzöm a főző lébe és szűrőkanállal kiszedem.

16.jpg 17.jpg

Töltsük meg a paprikákat a húskeverékkel, de ne tömjük túl feszesre - még dagadni fog főzéskor. A forró főzőlébe teszem a csumázáskor levágott paprika karikákkal együtt.

19.jpg 18.jpg

A maradék húskeveréket formázzuk golyókká, és óvatosan azt is főzzük bele a lébe.

Kb 20 perc főzés után beleöntjük a paradicsomlét és a paradicsompürét. Néha világos rántással sűrítjük, néha meg további paradicsompürével (az utóbbi finomabb). Tegyük bele a zellerszárat is, amikor összeforraljuk. Szükség esetén most lehet utána sózni, esetleg cukrozni - ki hogyan szereti. Keverésével óvatosan bánjunk, ha a gombóc szét akarna főni (mint nekünk tette a kevés tojás miatt).

Ebből a mennyiségből igencsak szép nagy adag lett! Én nagyon szeretek a paradicsomos lébe cukrot tenni (keveset) és villával beletörni főtt krumplit is, ezért főztem egy kis sóbavízbe krumplit késhegynyi köménnyel.

20.jpg 21.jpg

Lányomat figyelmeztetni kellett, siessen haza, ha enni akar belőle, mert már 4 paprikát megettem, és még csak most főtt meg!

23.jpg

U.i.: Egy bő adagot le kellett a lánynak fagyasztani, mert nem jött :(

92 komment

Címkék: paprika töltött paprika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr724716894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2012.08.23. 07:08:46

...ha nyers rizst használsz, kihagyhatod a rántást, mivel a rizsnyák sűrít. A krumpli minek hozzá? Megáll ez a kedvenc köret nélkül is. Kizárólag darált dagadóból...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.23. 07:12:32

@Benikuty: én Horvátországban sült krumpli körettel is ettem :)) Pompás volt!

Benikuty 2012.08.23. 07:20:15

@PO: két főétel együtt? Nem túl habzsi-dőzsi az?:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 07:24:14

Gyerekkoromban azt hittem, hogy a tv-paprika az olyan, mint a tv-papucs.
@Benikuty: Főtt krumpli kötelező hozzá nálunk - együtt finomabb.

Benikuty 2012.08.23. 07:28:03

@Mitzi von Küche: maradnak a gyerekkori beidegződések. Főtt krumpli paradicsom szósszal. Meg a hatvanas évek...:(
Nem szeretnék pesszimista lenni, de van ahol visszajöttek...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.23. 07:30:57

@Benikuty: egy napos buszút után, este 11kor megérkezve a szállodába olyan éhesek voltunk, hogy kellett ez a kis túlzás. De magában is szívesen megeszem, bár felénk főtt krumplival adják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 08:18:40

@Benikuty: Valahogy darált lapockából sem volt rossz.

Rizs főzése iskolánként változik, ám a rizsnyáknak csak igen kis része hajlandó a rendesen megtöltött paprikából kivándorolni a lébe :)
Én már csak ilyen régimódi vagyok - főtt krumplira szocializálódtam még az ötvenes években. Mint a képen látható, a krumpli mennyisége messze nincs arányban a töltött paprika mennyiségével, nem akartam én senkire sem ráerőltetni a krumplimat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 08:20:35

@Mitzi von Küche: Megnyugtattál a papuccsal. Az sem egy rossz változat :)

Pinka-Panka 2012.08.23. 09:10:17

@Andrass9: én is így csinálom, semmi ránk erőltetés, aki nem akar az ne egyen hozzá krumplit - én is főzök hozzá, a család így szereti és a rizst is előpárolom, miután megkapatom az olajon. Sokkal finomabb a töltelék NEKÜNK így és kicsi rántást is teszek bele, kicsit amire egy kis piros paprikát is teszek...ajajj mit kapok én ezért, ja és CUKROT is, azt ki nem hagyom:))

Pinka-Panka 2012.08.23. 09:46:57

@anica inkognitóban: van néhány étel ami jó tudott lenni ott, bár én nem voltam se menzás, se napközis...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 09:58:24

@Pinka-Panka: akkor honnan tudod?:P:)

ez pl. nagyon-nagyon finom volt a menzán, de a pirítottgríz meggyszósszal és főtt hússal szintén :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 10:02:31

@Pinka-Panka: Látod, a paprikát ki is felejtettem a rántásból, pedig mi is teszünk bele!

Pinka-Panka 2012.08.23. 10:02:39

@anica inkognitóban: azt gondolhatod, hogy nem kiszopogattam az ujjamból:P Anyukám az volt, mert nekik az Otp-nél kötelező volt és jó néhányszor hazahozta a z ételt és megkóstoltuk.
Érdekes mi akkor hülye gyerekekként azt hittük, hogy milyen kicseszés az, hogy nem lehettünk menzásak, mivel a nagyi velünk lakott és otthon ettünk.
Most tudom, hogy ez egy áldás volt és milyen jó dolgom is volt:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 10:10:04

@Pinka-Panka: akkor mégiscsak menzás voltál..:)))))

szép napot mindenkinek, nekem ma semmittevős napom van, lehet, kifekszem az udvarra napozni.:)
a sok locsi-fecsi helyett viszek magammal egy könyvet.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 10:13:40

Jó napozást! Csak 38C lesz ma :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 10:20:59

@Andrass9: óvatosan, félárnyékban fogok..:) kösz:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.23. 10:37:40

Szerintem a TV paprika megnevezés az régmúltba vesző pesti modoros, negédeskedő elnevezés lehet. Termőhelyén, mifelénk, nem értik hogy TV. Itt fehérpaprika. Amikor először láttam a TV felírást másfelé, akkor azt hittem, hogy vannak olyan népek akik a TV előtt ezt eszik magában. Nekem a Tenkes-kapitánya, vajaskenyér paprikával, mint TV-zés jött be.
Mifelénk a pritamin is paradicsompaprika. A termék fantázianeve volt pritamin amit a darált paradicsompaprikából készítettek.

Pinka-Panka 2012.08.23. 10:51:09

@anica inkognitóban: erre kérnélek meg én is, hogy vigyázz a bőrödre, mert randán le lehet égni és a májfolt nem hiányzik egyikünknek sem...

Pinka-Panka 2012.08.23. 11:01:24

@hajdulaszlo (volt hajdul): hazánkban mindössze 200-300 éves története van a paprikának, ami tudtommal a burgonya félék csoportjába tartozik tudtommal. Érdekes, hogy itt kb 30 félét ismerünk, s mivel Anyukám is alföldi, ők se ismerték korábban ezt a kifejezést - én már igen, mert "városi" gyerek lettem...

Pinka-Panka 2012.08.23. 11:12:49

@Andrass9: egyébként lecsót teszel el télire? vagy paprikát paradicsommal ízesitőnek?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.23. 11:42:43

@Pinka-Panka: S úgynevezett felfújt bogyótermése van, s a legmagasabba csírázási minimum hőigénye: 24 fok! Amikor paprikát palántáztunk csakis a fagyosszentek után kezdtük.

Pinka-Panka 2012.08.23. 11:49:28

@hajdulaszlo (volt hajdul): tulajdonképpen a paprika termőterületének északi felén vagyunk, ergo nem kedvező a földrajzi adottsága, de valahol olvastam, hogy a magyarok hozzáadott tudásának köszönhetően sikerült meghonositani, "magyarrá" tenni.
Egy beérett fiss paprikában cirka 6 narancsnak megfelelő mennyiségű C-vitamin van - ezért érdemes elpakolni télire, mert az almapaprika hideg vizes savanyitása során sokat megőriz ebből a csodás tulajdonságából...

Pinka-Panka 2012.08.23. 11:56:22

Mindenkinek áldás, békesség, legyetek jók!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 12:28:23

@Pinka-Panka: szerencsére jó a genetikám, anyám hatvan éves lesz, de nem májfoltos.:)ráadásul a lábaimat dugtam ki a napra, azok fehérek :)
pisilni, inni elmenjek előtte?? orrom megtöröljem??:P

@hajdulaszlo (volt hajdul): tényleg eltűnt a paradicsompaprika szó.:O
egyébként az életben rá nem jöttem volna, hogy a TV=töltenivaló

Topy 2012.08.23. 13:32:32

@anica inkognitóban: sál, sapka kesztyű? tiszta zsebkendő van nálad? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 15:23:36

Mindenki napozik? Itt nem is süt a nap :(
Cserébe leszedtem egy rakat paradicsomot, és főztem spagettiszószt - az elsőt. Lesz azért több is!
Eszemet nem tudom, mikor volt ilyen édes a paradicsom!!!!!!

Pinka-Panka 2012.08.23. 15:59:23

@Andrass9: dehogy napozunk, én seprem most az utcát, mert hazajövet láttam mennyi csikk éktelenkedik már megint...és nagyon nagy a por.

Pinka-Panka 2012.08.23. 16:05:00

@Andrass9: még szerencse, hogy az aszály ellenére van paradicsom és valóban édes, úgy ahogy a gyümölcsök zöme is.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.23. 16:07:19

@Pinka-Panka: Ezek a szárazság, szines gyümölcs, magas cukor valahogy összefügnek. Bár szerintem kell a magyaroszrági sokkolás is, mert pl a spanyol gyümölcs íztelen.

Pinka-Panka 2012.08.23. 16:11:12

@hajdulaszlo (volt hajdul): igen ez így van, mert ha meg sok az eső, akkor hamar rothad és kevésbé édes a gyümölcs...és ennek örülhetünk is
ha lehet hinni az előrejelzéseknek akkor októberig várható meleg idő, a vénasszonyok is nekivetkeznek akkor..:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 16:26:19

Jó kis kaja ez. Mióta itt lakunk, csak a pucér gombóc megy a lébe, a paprika kizárólag marokkói import télen-nyáron. Senki nem eszi meg a töltelékről, akkor meg minek bele, főleg h íze sincs. Zellerlevél mindig kerül a lébe.
Talán a karajon olvastam először mit is jelent a TV paprika, a pritamin szót is néhány éve hallottam először, és láss csodát, vidéken, nem pesten.

Pinka-Panka 2012.08.23. 16:33:08

@dömbi: én petrezselyem zöldet is teszek bele...különben nálunk gyerekoromban paradicsom paprika volt, most lett már ez pritamin...ehh
különben a töltött paprika az a kaja nekem, amit megeszek, de magamért soha se csinálnék...:)

Benikuty 2012.08.23. 16:33:17

@Andrass9: a helyzet az, hogy mi (én) extrán sok arborio rizzsel készítjük, ami alapvetően risotto rizs, magas nyák tartalommal.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 16:36:52

@Benikuty: Én bizony nem engedhetem meg magamnak az arboriot egy töltött paprikához (sajnos rizottóhoz sem nagyon)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 16:41:20

@Benikuty: Az arborio rizs a legjobb a paellához is (a második a Bomba, de olyat még nem láttam itthon).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 16:41:37

@Pinka-Panka: Nálunk még most is az, és az is marad, mint a fehér répa se gyökér a krumpli se burgonya, ebben konzervatív vagyok. he-he

Viszont paradicsomlevesről szívesen olvasnék, ki hogy készíti.

Benikuty 2012.08.23. 16:44:58

Elnézést, hogy a rántást illetően meglehetősen ellenzéki vagyok, de lassan hanyagolni kellene, amennyire lehet ezt a monarchia béli kaszárnyás filozófiát, miszerint kevésből tömjük ki a legénység bendőjét:). Azért az elég érdekes, hogy már a sógorok sem alkalmazzák, mi pedig mániákusan ragaszkodunk hozzá. Ennyit a progresszív magyar gasztronómiáról.
Az külön megdöbbent, amikor olyan emberek törnek lándzsát eme avítt sűrítési eljárás mellett, akik megengedhetnék maguknak, a "kevesebbet, de jobbat" gyakorlat mentén való táplálkozást.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 16:46:50

@Andrass9: Otthon nagyon drága? Még ott sosem vettem. Itt 1 kiló 2,50 fr. azt nem sokallom, viszont a parabolid?-tuti rosszul írtam- rizs mire való? A világból kifutok tőle.

@Mitzi von Küche: Paellát nagyon szeretem, persze aljasul kieszem belőle a tengeri herkentyűket, a rizs nagyja marad a tányéron.

Benikuty 2012.08.23. 16:47:21

@Andrass9: András, pont annyiba kerül, mint a jasmin, ami a Rákóczi téri kínainál 500/kiló. Én az importőrtől veszem, nem hiperben...

Benikuty 2012.08.23. 16:50:31

@Andrass9: ...és még valamit: paprikás krumplit jó kolbásszal, pörköltet jó borral, jó ételt kiváló alapanyagból... etc, f...nggal nem lehet tojást festeni:)

Benikuty 2012.08.23. 16:54:50

@dömbi: asszem, én a rizst enném ki, de azért néha "megvilláznám" a kezed:D

Pinka-Panka 2012.08.23. 19:03:48

Nálunk megy a paradicsomszósz krumplival, reszelt sajttal...

Pinka-Panka 2012.08.23. 19:09:24

@dömbi: a paradicsom leves:
Kevés rántást készitek, amiben cukrot karamellizálok, lehúzva piros paprikát keveset, felöntöm paradicsomlével, elkeverek benn még egy sűritett paradicsomot, , belefőzök egy kis fej vöröshagymát, só, zellerlevél, petrezselyemlevél és bazslikom összekötve, bele dobom. Bors, pici oreganó, kiforralom. Külön betűtésztát kifőzök és kettő vegyítve a végén, kiveszem fogyasztás előtt a hagymát és a zöldeket persze...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 19:18:34

@Pinka-Panka: Ugyanígy, csak én rizst főzök bele betűtészta helyett.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 19:36:45

@Pinka-Panka: Tudtam, h valamit nem jól csinálok!
@Andrass9: Egyszer főztem én is rizzsel, megkérdezte a családom, mi van ráborult a leves a múlt heti maradék rizsre? Megsértődtem persze.
Kérlek válaszolj a parabolit rizsre, Te ott éltél ahonnan ezt hozzák.

Pinka-Panka 2012.08.23. 19:45:45

@Andrass9: ha nincs tészta, akkor én is azzal, de érdekes, hogy ebbe nem szeretik a rizst annyira, pedig rizslevest is főzök, az meg megy..ki érti ezt:)

Pinka-Panka 2012.08.23. 20:04:06

@dömbi: azt meg én értem, hogy a paradicsom leves mellé, hogy adnak mákos tésztát??

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 20:10:12

@Pinka-Panka: Paradicsomlét felrakom forrni, zeller levél, só bazsalikom, hagyma bele, 10-15 perc után késznek ítélem, kiszedem belőle amiket beleszórtam,utána cukor, citromlé, rengeteg reszelt sajt a tányérokba, és arra a forró leves.
He-he, én a rizzsel, nokedlivel riogatom a bandát.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 20:19:13

@Pinka-Panka: Kislányom 3 évesen mesélte este, hogy koszos tészta volt ebédre az oviban. Szerinted? Mint a dúvad vittem reggel oviba, és felelősségre vontam az ovónőt, h ezt hogy gondolják, mi az hogy a gyerek koszos tésztát kap ebédre. Kiderült mákos tészta volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 20:22:20

a férjem a következő utáni posztnakvaló elfogyasztása után az imént közölte, hogy egy istennő vagyok.:)én nem ragoznám tovább, nem bírom a tömjénszagot..:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 21:03:37

@Andrass9: megállj, Főnök, lesz még ennek böjtje! :DDDD
mindjárt kész vagyok, küldöm mailben..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 21:04:53

@dömbi: Ha a parbroiled rizsre gondolsz:
Beáztatják, forró gőzel előfőzik, majd megszárítják. Az így preparált rizst 4-5 perc alatt meg lehet főzni. Persze az ízéből veszít valamennyit az áztatás miatt, valamint nincs rizsnyák sem. Ez azokhoz a pergős rizsekhez jó.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 21:09:07

@dömbi: Milyen sajtot reszelsz a paradicsomlevesbe (Gruyére, Comté, vagy kevésbé aromás)?
Andrass9 helyett válaszolnék, a parboiled rizs előfőzött, de a módszer miatt elég kellemetlen mellékíze lesz a rizsnek - inkább ne használd (egyébként is csak pár perc időt nyernél vele).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.23. 21:27:22

@hajdulaszlo (volt hajdul): Már szegény Kardos doktort is elküldték a cicába a "Csak semmi pánik"-ban, mikor pritamint akart venni a parti közértben.
Sajnos az egyik nemszeretem kaja. Már gyermekkoromban sem értettem, hogy a csudába' lehet megenni azt a rettentő rossz ízű paprikát belőle. Húsgombóc paradicsommártással igen.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.23. 21:28:41

Jó estét, mellesleg. Egy kisfröccsöt innék...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 21:30:36

@Waka: Hát nem is paradicsompaprikából készül :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 21:33:47

@Waka: nem eszed meg a töltöttpaprikát, bezzeg a kisfröccshöz van eszed, mi??:P:DDDDDDD
Na, jó....:)))))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.23. 21:46:43

@Andrass9: @Mitzi von Küche: Köszönöm. A "probléma" csak annyi, h vagy jasmin rizs, vagy risotto rizs, vagy ez az előgőzölt gyönyör. Ez van minden üzletben, nem tudok vele mit kezdeni, a furcsa kellemetlen mellékízét átérzem minden ételben, egyébként meg semminek az ízét nem veszi át.
Gruyere sokszor, és ami épp van itthon, főleg ha elcsencselem a paprikás szalámit házi sajtra, akkor azt reszeljük bele. A mostanában felfedezett szénás sajtot nem, annak annyira jellegzetes széna íze, illata van, nem illik bele. Otthon a jó minőségű füstöltsajt is megállja a helyét benne.

Daró 2012.08.23. 21:50:27

Váháhá, azt kellene kupánvágni egy szeneslapáttal aki a parboiled rizst feltalálta. Imádom a rizst de ezek egyszerűen ehetetlenek.
Töltött paprika finom, rántást habarást kvázi minden lisztezést szívből gyűlölünk.
A Dömbike paradicsomlevesére szavazok én is. Imádatos.

medvedr 2012.08.23. 21:59:19

@Benikuty: A fene tudja, a száraz (rozs)kenyérrel történő leves sűrítés meg olyan gasztro- konform, aztán az se különb mint a rántás.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.23. 22:33:58

@Andrass9: Tartok tőle, azzal sem jönne be...
@anica inkognitóban: Nem ész kell hozzá, száj.

süllőcske 2012.08.23. 22:35:15

Eszemet nem tudom, mikor esett ilyen jól a hideg hosszúlépés. Bármennyit megiszom a bronzporra.
Meg ilyen finom, édes paradicsomot, mikor is ízleltem? Na, ebbe se rántás, se karamell nem hiányzik.
Anahita jóanyám elképesztően húsos almapaprikáját töltötte és nem rizset tett belé, hanem mini padlizsánkockákat, szaftos lett és jó fűszeres. Pirinyót csípett az almapaprika, de pont ez ízlett.

_Remy_ 2012.08.23. 22:37:55

Holnap töltöttpaprika lesz ebédre, az tuti!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 22:41:28

@süllőcske: Egészségedre a hosszúlépést! Idén nagyon édes a paradicsom (meg sok gyümölcs is). Van most mini sárga paprikám (mint a kaliforniai, de 4 cm átmérőjű csak). Várom, hogy besárguljon, és akkor dőzsölni fogok !!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 22:44:07

@Waka: Ezért rakunk mi is sima húsgombócot is a paprikák mellé.
@medvedr: Vagy mint a spenót zsemlével való "dúsítása". Sokszor csinálom, mert mindíg elfelejtem, hogy olyan lisztes lesz, amíg ha berántom, akkor csak sűrűbb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.23. 22:45:12

@"Remy": Jó étvágyat hozzá! Nálunk zöldbab valahogyan elkészítve (én főzelékre szavazok).

süllőcske 2012.08.23. 22:51:53

@Andrass9: Isten, Isten! Ez a kozmikus lángtengerben érő színpompázatosságok ideje. Ízleljük, csemegézzük, mert most van a legmagasabb koncentrációban sok növény. Ennél nagyobb kavalkád csak szeptemberben van.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.23. 22:53:33

@Andrass9: Nincs eső, vizem sincs a kertben, kínjában érett, fonnyadt, savanyú a paradicsomom, ma vettem két kiló lukulluszt a piacon.
@süllőcske: Az ám a szárazság, már a bronz is porzik :D

susztertangó 2012.08.24. 00:19:31

200.-HUFért 2kg paradicsom-nem rossz vétel, persze drágább is volt.Ezt meg én válogattam. Elég édes és finom. Fél kiló elmegy reggelire vacsorára, ami marad felfőzöm és lefagyasztom, valószínű töltött paprika lesz, kicsi tömzsi bogyiszlóiakból.Zalában paprika nélkül készitik és töltött paprikának hívják az "Anyám főztje" blog szerint. Bár ha jól láttam a Guglin ott van rántva is-késő van, nem járok utána. Valaha, nyilván anyagi okokból, volt hozzá főtt krumpli is, a paradicsom mint mártás szerepelt. Aztán maradt a paradicsom. Tálalás 2 evőkanál cukor a mély tányérba, rá a mártás elkeverem és jöhet 3 töltelék és friss kenyér, mert a bogyisz /és a medve/ nem játék..tompítani kell a lángolást. Szép álmokat, lányoknak bajszos angyalokat.

vörösbor(de)minőségi 2012.08.24. 01:37:31

@susztertangó: ójaj nekem-pontosan igy isteni finom.én még ezt megpatokolom azzal,hogy a paradicsomlébe belefőzöm a kivájt csumákat amitől isteni pikáns najó erős lesz az egész -természetesen édes kis felütéssel.valamint talán árnyalatnyi aránytalanság mutatkozik a rizs javára-nem kell az a sok hús.hétfőn vége a kánikulának-indul művészkedés.mivel jól birja a fagyasztást-nagy adagot készitek.isteni lesz csak ugy hányavetin elővenni majd amikor csak toporgok a konyhában..

susztertangó 2012.08.24. 05:45:50

Jó reggelt Mindenkinek! Talán még annyit hogy lehet magában a paradicsom lében főzni a paprikákat, illetve, ha rántással készül azt felönteni az eltett paradicsommal. Pap,-né,-lány,-lan...@vörösbor: :-)))

susztertangó 2012.08.24. 05:46:44

@süllőcske: Bronz porra nem édes izű a dohányfüst??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.24. 06:55:22

@susztertangó: Mint (ex) dohányos és amatőr ötvös, gondoltam én is megkérdem, csak nem emlékeztem, Süllőcske dohányzik-e. A rézportól egyértelműen az.
Jó módszer volt a rézelejét elválasztani a normál pálesztól, amikor még itthon főztük :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.24. 06:58:54

@susztertangó: Valamint belefőzni a csumákat is, ahogy @vörösbor: írja. Nálunk nem divat csípősre készíteni.

Benikuty 2012.08.24. 08:05:35

@medvedr: egyéb iránt a rántás is készíthető reform módon (Litauszki Zsolttól tanultam), de szerintem semmi igény nincs az okoskodásomra, tehát leszállok a témáról, meg különben is...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.24. 09:49:52

@Daró: Köszi, igazán kedves tőled, de az enyém be kell látni, nem leves.
@Benikuty: Ez nem igaz, én szívesen venném az "okoskodásodat", még a reform rántásról is.

süllőcske 2012.08.24. 10:14:37

@susztertangó: Édes bizony, mint a rézelejére.
Pedig szabad ég alatt cizellálok.

vörösbor(de)minőségi 2012.08.24. 12:35:53

@Andrass9 - naja én sem divatból -hanem sajna addikt vagyok..a scovill skála felső harmadát piszkálom nagy kedvvel.

@susztertangó: :))))és amugy parasztosan részemről csak:pap...parampapam.pam.:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.24. 14:28:59

@vörösbor: Akkor idén jó dolgod lesz. Minél melegebb a nyár, annál csípősebb a csili! Nekem még a kecskeszarv is nagyon csípös lett. pedig az még az ehető kategória volt. A csilijeim még nem pirosak, de már vittem étterembe, ahol nem tudtak csípőspaprikát adni a halászléhez. No AZT csak csípősen szeretem :)

Daró 2012.08.24. 17:22:06

@dömbi: ? hát akkor mi?
@süllőcske: már meg akartam kérdezni, ugye te nem csak az élményért horgászol? A hideg kiráz azoktól akik kifogják a halat, megpuszilgatják aztán visszateszik, szerintem ez állatkínzás. Ha megeszem akkor pedig zsákmányszerzés.

susztertangó 2012.08.24. 21:03:03

@Daró: Vajon a halacka melyiket választaná?

váj mí 2012.08.25. 13:44:30

Hm, töltött paprika.... imádom!
Még Angliában próbáltam reprodukálni. Már az is komoly kihívást jelentett, hogy TV paprikát találjak. Nem is találtam normálisat, csak az egyik lengyel boltban egy TV-paprikaszerűség kápia-paprika mixet előrecsomagoltan, némileg fonnyadt állapotban, de megtette az is. Paradicsomból sem volt normális csak az a nagyon húsos, salátába való, ami 2 óra alatt sem fő szét, bár meghámoztam. Ja, vagy koktélpari. Így maradt a paradicsompaszta, bár azt sikerült tényleg jó minőségűt kapnom. A rizst én nyersen keverem hozzá a tojásos fűszeres darált húshoz (sertés). A fűszerezés meg minimális, só, bors, cukor, mert én a töltött paprikában a tiszta a paprika-paradicsom ízét szeretem a paprikában főtt húsgombócokkal. Ez nálam inkább leves (kenyéerrel, ha kell valami mellé), így krumpli még véletlenül sem. Néztem is nagyot, amikor életemben először Magyarországon kihozták mellé a főtt krumplit. Hogymivan?
süti beállítások módosítása