Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Répatorta van?

2012.08.18. 07:00 Andrass9

Van az úgy sajnos, hogy olyan süteményt kell készítenünk, amit azok is megehetnek, akik amúgy allergiásak a lisztre, illetve a gluténre.
Nekik sem kell édesség nélkül maradniuk, csupán arra kell ügyelni, hogy a sütemény ne tartalmazzon glutént (a búzaliszt azon része, amelyik az allergiát okozza)
Így született ez az alábbi recept, amit feleségem már többször sikerrel elkövetett, és a célszemély továbbra is jó egészségnek örvend.

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 30 dkg dió vagy mandula (vegyesen is lehet!)
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 kk szódabikarbóna

repa1k.jpg
Csokimázhoz:

  • 10 dkg gluténmentes csokoládé (ezek általában gluténmentesek, de ellenőrizzük az összetételt!!!)
  • 5 dkg Rama margarin
  • 5 dkg fehércsoki (hasonló feltételek, mint a sima csokinál!)

csoki1k.jpg

Elkészítése:

instructionk.jpg


A tojásokat a cukorral habosra keverjük (gondolom NAGYON habosra, mivel a fehérje is benne van)
Belekeverjük a további összetevőket (a rumot is, te csibész!)
Beleöntjük egy tepsibe, amibe sütőpapírt, vagy tapadásmentes alufóliát tettünk, hogy a mosogatás is egyszerűbb legyen.
180 C-on kb 40 perc alatt megsütjük (szép barnára kell sülnie, mondja a színvak, akire rábízták).

rt1k.jpg

A csokimázat összeolvasztjuk, és a kihült süteményt bekenjük vele.

Ide még majd jön a kép!

Mégsem lett kép, a csokimáz ebben az esetben elmaradt :(

És itt szól bele a séf:
Az alap tésztában a  kukoricalisztet teljes mértékben helyettesíteni lehet darált dióval. A margarint persze vajra cseréljük ki. A csokibevonat készülhet egynemű fekete csokiból, és 1 dl tejszínnel lehet fehérebbé varázsolni (igaz, akkor viszont nem fog megszilárdulni, de hát a kalandozás az élet sója!).
Magát a süteményt vágjuk ketté (akár hosszában, akár keresztben), hogy egymásra tudjuk tenni őket. Az egyiket kenjük meg valamilyen pikáns lekvárral, ami a csoki unalmas keserű ízét kompenzálja. Tegyük a másikat a tetejére, várjunk egy fertály órát, míg megszívják magukat, mielőtt csokoládébevonatot kapnak.
Ha lehet, NE szórjuk meg a sütit porcukorral, se semmi mással.

Megdöbbentően lágy, ízes tésztát eredményez a répa, csak ne áruljuk el a fogyasztójának, hogy mi van benne, amíg a fél tepsit be nem nyomta!

123 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr584702238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 12:46:28

@Daró: A pizzára tett olasz kolbász-szalámi nem azonos a nálunk megszokott szárazkolbásszal - ettől függetlenül tényleg nem muszáj szeretni. :) A "ricotta e spinaci" klasszikus kombináció, ravioli töltésére is használják, én quiche-t töltök vele. Megint csöpög a nyálam... *nyel*

süllőcske 2012.08.18. 12:51:28

@Daró: Tészta, ppüré, spenót, szelt paradicsom, juhtúró.
Juhtúró, spenót,félig aszalt paradicsom, fokhagyma durván összevágva, a keverék rászórva a tésztára, az kemenczébe vettetik.

süllőcske 2012.08.18. 13:02:38

@LepkeReloaded: Igen, ha meg tudunk szabadulni a kolbászos, "magyaros" rémpizzák víziójától.
Addig is a pancetta, az jó rajta.

süllőcske 2012.08.18. 13:17:02

@Andrass9: Vacsorára megy a doktor úr, nálam csak ozsonnázik. A főorvos uram halvacsival várja.
Na, ez a gáz. Még képes lesz tőlem maradandó kulináris élmény nélkül elmenni.
Viccelek persze, csak tudod milyen a vendégszeretet.. Mindenáron le akarja igázni szögény vendéget.
Gazpacho adott, sógornőm füstölt kacsamellszeletkéket fog csipegetni utána, Tomi meg majd nézi. Kellett neki szektariánusos husiellenességet fogadnia.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 13:30:17

nálunk tarhonyáshúst kívántak mára a férfiak :)de mivel még alig egy órája értünk haza iskolakezdés előtti nyitóvásárlásból (még lesz vagy két kör), így várják türelemmel.:)
@Daró: á. nem is, illetve jól megnézzük, érdemes-e :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 13:51:24

@süllőcske: Szerintem jól döntöttél! Ez a legjobb ozsonna számára :) Túlságosan amúgy sem érdemes megtömni, mert nem tud vacsorázni a halacskából (szerintem persze halat bármikor lehet enni, akkor is, ha jóllaktál).
Apropos hal (Vaczak2 szerint "erről jut eszembe"): tegnap ismét próbálkoztam a Dunaföldvári halászcsárdával immáron 4 személyes társaságban. VITTEM CSÍPŐS PAPRIKÁT!!! Igy már jobb volt a harcsa halászlé ikrával. Megkóstoltam főételnek a resztelt harcsamájat (krumplipürével, mert azt régen ettem). Na AZ tökéletes étel! Legközelebb kifaggatom a szakácsot, bár nem éreztem semmi ismeretlen illatot vagy ízt. Rengeteg karamellizált hagymán készítették szokatlanul vörösre (én resztelt májba módjával teszek paprikát, de itt mindenbe merőkanállal mérik - ha emlékeztek panaszaimra a halászléjüket illetőleg).
Befejezésül betermeltem még egy maradék rántott harcsaszeletet (rengeteg szálkával spékelve, dehát már profinak tartom magam a szálkaszedésben :) görög salátával. Az egész ebédet egy ristretto koronázta!
Igen mosolygósan mentem haza!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 13:51:52

@anica inkognitóban: Kinyitom az ablakot - tarhonyás húst száz éve!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 14:02:57

@Andrass9: a halat azért is szeretem, mert könnyű étel (nekem legalábbis) :)
gyerekem sóvárgó hangon mondta, a suliban 5 kocka hússal adják, viszont jó szaftosan.:)mondtam neki, hogy az övén lesz szaft is:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 14:27:14

@Andrass9: nem, véletlenül..:D vagy nem véletlenül??:DDDD

susztertangó 2012.08.18. 14:38:16

@süllőcske: Hát csinálj neki báránt!!!:-))

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 14:39:01

@susztertangó: Jajjj... a vicc a Bazi nagy görög lagziból... jajjjj... :)

susztertangó 2012.08.18. 14:57:26

@LepkeReloaded: Csak nekünk az, ő komolyan gondolta....

süllőcske 2012.08.18. 15:07:27

@Andrass9: Hú, jó lehetett a fődvári csárda!
A harcsamájhoz egyébként a paprika illik legkevésbé.
Hagyma oké, zöldfűszerek nagyon jók hozzá. A püré is. Gyümölcsös, vagy boros mártás is jó mellette.
Én borsosan, hagymásan, fokhagymásan szeretem a legjobban, szafttal, kenyérrel, olykor gombával együtt.
@anica inkognitóban: Csillagom, posztot kérnénk szépen a tarhonyás húsról! Nagyon-nagyon hazai hangzása vagyon, kíváncsiság furdal, miképp megy egy ilyen Nálad?

Pinka-Panka 2012.08.18. 15:09:01

Szervusztok:) Lehet inni valamit??

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 15:14:41

@Pinka-Panka: Milyen csodás kávékölteményre vágyik a lelked? :D

Pinka-Panka 2012.08.18. 15:15:25

@LepkeReloaded: az már volt ma:) valami nedűt, ami élénkit:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 15:18:02

@Pinka-Panka: Hujuj... akkor ide Anica köll, nincs mese!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 15:18:28

@süllőcske: fotóztam a folyamatot, biztos ami biztos :) csak megírni kellene, de olyan nyamvadt, punnyadt nálunk az egész család, most szavaztunk meg egy délutáni sziesztát.úgyhogy poszt majd..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 15:22:10

no, mi szunyókálunk a pasijaimmal, szép délutánt mindenkinek! :)

süllőcske 2012.08.18. 15:26:19

Mellek megfüstölve. Mint a brazil nőknek, olyan színezetük. Fotó van.
Most ventillátorral folytom beléjük a szaftot, nehogy kicsurgassák az ízt.
Hiába, a konyhaművészet erotikus, természeténél fogva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 15:27:29

@Pinka-Panka: Margarita már elfogyott, de egy könnyű rozé fröccs?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 15:30:48

@anica inkognitóban: Atya Úr Isten! Te ilyen dolgokat elolvasol?????

süllőcske 2012.08.18. 15:32:43

@Andrass9: Hát, semmi rosszat. Csak a forrón füstölt melleket szárítom meg gyorsan, hogy ne adják ki a húslevet. Így aztán bronzszínű, fényes száraz felületű füstölényt kapok. Mindjárt vágom fel őket, már lehűltek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 15:35:00

@süllőcske: Aha! Szóval rázsugorítod a levét :)
Elsőre nem értettem mit csinálsz ...

süllőcske 2012.08.18. 15:39:04

@Andrass9: Ha jól dolgoztam, a vágott felületnek csillognia kell a nem teljesen szétesett fehérjéktől és kollagénektől, nedvektől, amit nem veszít el.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 15:44:16

@anica inkognitóban: A guaraná finom, én amolyan fruttikaramellához hasonló formátumban fogyasztottam... ámbár megvallom, azt a szuperhatalmas élénkítő hatását nem érzékeltem, de fincsinek fincsi. :)

Pinka-Panka 2012.08.18. 16:10:02

@Andrass9: oké kérek egyet, de nagyot:)
Mai termés:
3 db 5 literes és 3 ddb 3 literes üveg uborka, cseresznye paprikával...
és még fő a vége, de 26 üveg paradicsomlé sikerült (kubus, üvegek)....
és még megcsinálom az őszibarack tortát és odadobok egy zöld-zöldbab levest gyorsan...

süllőcske 2012.08.18. 16:13:51

@LepkeReloaded: Soha ilyet nem pipáltam!
Te mindent kipróbáltál már?
A lepkék nagy távokat szimatolnak és gondolnak.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 16:25:28

@süllőcske: Ha nem okoznék ezzel végletes zoológiai káoszt, azt mondanám, hogy őseim között mongúzok is lehettek... Riki-Tiki-Tévi, a szimatold ki-kutass utána kíváncsiságával. Megnézni, megszagolni, kóstolgatni, rágcsálni, felfedezni... és még mennyi minden dolog nő-úszik-szaladgál-repked a világban, amit pödörnyelv-végre szeretnék kapni. :D

süllőcske 2012.08.18. 16:26:29

@Pinka-Panka: Fényképezőgéped van, kicsi Panka?
Képzeld, úgy néz ki, érdekes kiállításom lesz.
A szegedi nagy piac Nagycsarnokában középen van egy híd. A piac fölött. Mivel a vezetőség megtudta, hogy gasztro és terménytémák közel állnak hozzám, felkérnének, hogy két hónapos kiállítást rendezzek, ami tematikailag passzol a helyszínhez.
Ez azt jelenti, hogy az amúgy is napirenden lévő témáim fokozottan előtérbe kerüljenek, sokat fogok a közeljövőben izgalmas piac, csendélet, vegetáció, konyha képeket festeni.

süllőcske 2012.08.18. 16:32:03

@LepkeReloaded: Lélekvándorlásba belefér, ott nem kritérium a törzs"fejlődés".
Gyerekolvasmányaim egyik legnagyobb hőse a szóban forgó zseniális állatka.
No de ha most elkezdjük megbeszélni a hőseinket...

süllőcske 2012.08.18. 16:38:12

@LepkeReloaded: pontosabban, "állatka".
Jut eszembe: Fehér Fóka? ssss a többi?? Jaj, hogy csak ez a fránya klaviatúra van. Neked is mindig oda kell írnod, hogy így csillan meg az a szem, hogy rezzen meg az a szárny..

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 17:07:02

@süllőcske: Gyerekkoromban rengeteget sírtam Kipling történetein, és akkor még csak a magyarul hozzáférhetőket olvastam... Kotik, Kis Tumáj, Riki-Tiki, mondanod-írnod sem kell, máris bólogatok, bizony. A legzseniálisabban ironikusan költői parabola azonban a magányosan sétáló macska története. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 18:12:21

@Pinka-Panka: Szuper egy csaj vagy!!! Minden elismerésem a tied. Pedig ÖregSam igért receptet télire való eltevéshez is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 18:14:27

@süllőcske: Ez nagyszerűen hangzik! Részesedhetünk eme örömökből majd mi is? (tudom, önző dög vagyok, de mindent az olvasókért :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 18:33:49

@LepkeReloaded: Azóta is sokszor eszembe jut a mongúz mondása: eredj és járj utána!
Szülinapi családi ünnepség sikerrel végetért (a főétel majd olvasható lesz), a grillező faszénzacskós újítás miatt némi késés volt a hússütésben, de legalább jobb étvágya volt a vendégeknek. A fiunknál még este meglepetésbuli is lesz, amiről ő még nem is tud (hacsak nem olvas blogkocsmát...).

Pinka-Panka 2012.08.18. 18:38:17

@Andrass9: várjuk ki a végét, most volt először, hogy nem tudtam kitől:( - megkérdezni, ha elakadtam volna bármiben, ezt mi mindig együtt csináltuk korábban...hiába voltam ott akkor, most kicsit bizonytalankodtam - a család segített, daráltak, én kefélgettem az ubit, meg raktam az üvegbe...
A paradicsomlé jó lett, a tegnapi tésztára csináltam most egy bazsalikomos szószt, most azt eszik, mert éhenhalás lett volna:) (ebéd is volt amúgy)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 18:42:25

@Pinka-Panka: Hogy ez a nép mennyit bír enni .... :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 19:01:41

@Mitzi von Küche: Bizony! :) Az ünnepségről várjuk a beszámolót.. és mi a szösz az a faszénzacskós újítás? :D A meglepetésbuli sikeréért drukkolunk!

Pinka-Panka 2012.08.18. 19:06:48

@Andrass9: ne képzelj nagy adagokat, de mindig kell valami és főleg változatosabb,. ha lehet...

Pinka-Panka 2012.08.18. 19:09:47

@Mitzi von Küche: nagyon kiváncsiak vagyunk:) - hú és aza meglepetésbuli, az a legjobb

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 19:15:12

@Andrass9: nagyon sok mindent olvasok, ezt speciel most google-ben kerestem hűsítő ital keresőszóval :))
de egyébként éjszakánként valóban sok mindent, leginkább híreket, polt, gazdaságit, tudományosat, lehetőség szerint bulvármentest. nálunk a hírműsor a szent és sérthetetlen,( amikor még a gyerekre is rászólunk, hogy szája alapállásban,) nem a mexikói sorozat :DDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 19:16:25

@Mitzi von Küche: ugye, hogy néha eszébejut az embernek, hogy vajon ki olvasgathat a családtagok, ismerősök közül??? :)

süllőcske 2012.08.18. 19:28:50

@Pinka-Panka: Szóval, olyan kedvesen mesélgetsz az ilyen eltevésekről, hogy biztos vagyok a vászonra kívánkozásban.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 19:31:09

@süllőcske: Ennek a vizuális gasztroutazásnak a végeredményére nagyon-nagyon kíváncsi vagyok. Amúgy mongúzmódra. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 19:31:53

@süllőcske: emlékszel, mit kérdeztem júniusban az ételek megfestéséről??:))) na, ezekután pár évszázada megégettek volna..:))

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 19:38:41

@anica inkognitóban: Nem csak ezért, dwágám, nem csak ezért.... (bocsánat, olcsó poén, de kihagyhatatlaaaan volt.... kotródtram!) :D

süllőcske 2012.08.18. 19:42:22

@Andrass9: A csirke és kacsamell csodás állagú és ízű lett.
Végül is a gazpacho, kis sós juhsajttal megszórva, paradicsomos ropogóssal, kedvére volt a sógornak.
A szépen szeletelt, szedermártással tálalt füstölt szárnyasokat pedig a sógornővel eszegettük a leves után. A sógor által hozott zalai rizlingszilváni is remek volt, aranyérmes voltánál is fogva.

süllőcske 2012.08.18. 19:46:58

@LepkeReloaded: Én is kíváncsi vagyok. Az hajt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 19:57:07

@LepkeReloaded: majd igyekszem tündibündi kis angyalka lenni :DDD;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 20:06:04

@süllőcske: Jó hallani! Most én is csipegettem fekete szedret - édes mint a méz, ha az érettet szedem le!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 20:08:09

@LepkeReloaded: Egy grillszenet tartalmazó zacskó, a neve Vulcan, ami komplett, a begyújtót is tartalmazza (nem volt nyerő, még 2x kellett újraindítani plusz faszénnel).
@anica inkognitóban: férjem is minden hírműsort megnéz (a mazochista). Én már addig a neten elolvasom, ami érdekel, a többivel nem fárasztom magam.
Érkeznek a vendégek suttyomban a meglepetésbulira, a házigazda még az uszodában van, mit sem sejtve... És ami a lényeg, komplett, bográcsban készült birkapörköltöt is hoznak magukkal, amit a fiunk úgy tud, hogy holnap neki kell megfőznie :)

süllőcske 2012.08.18. 20:11:32

@anica inkognitóban: Volt egy Veszala nevezetű finn iskolatársam. A csóka képi világát a Képzővel szembeni elit cukrászda tárgykultúrája határozta meg.
Itt szokott volt ugyanis krémest reggelizni, fiú létére.
A képein is tortaszeletek, ásványvíz, miegymás szerepeltek, rideg, sótlan előadásban, személyes gesztus, szenvedély nélkül.
Nagyjából ennyit tudott Magyarországból lehívni az ipse.
Érdekes módon hazájában jelentős sikereket ért el ezekkel a mignonokkal, meg effélékkel. Teli volt dohánnyal, óriási portréval hasított az Andrássy úton.
Gastroképeket nehéz hiteleset csinálni, de lehet.
Isten a főtt sonkában is benne van, mondja Hamvas, már ő is idézve. Monet, Manet is festette a sonkákat. De hogyan? Nem Veszala tárgyilagos impotenciájával, hanem hittel.
Minden lehet hiteles és kortárs, ha őszintén átélt.
Na, ezt próbálnám én meg.
Most pedig elhelyeznék egy Krúdy-pffröccsöt az önarcképben.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 20:14:06

@Andrass9: de Főnöööök! :P:DDD
@Mitzi von Küche: összeesküvők :)))))
a szüleim egyszerű, alacsonyan iskolázott, de nagyon értelmes, okos emberek. amióta az eszemet tudom, azt láttuk, hogy újság, rádió, tévé:hírműsor. és keresztrejtvény, meg könyv :) nagyon nagy dolog amit tőlük kaptunk: az olvasás szeretetét és az érdeklődést a világ dolgai iránt. és teljes lelkiismereti- és vallásszabadságban nőttünk fel.:) szülőként csillagos ötösre vizsgáztak, minden hibájuk ellenére is :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 20:15:21

@süllőcske: te nem tudsz rideg, személytelen dolgot csinálni, nem olyan a lelkialkatod, szerencsére :)

süllőcske 2012.08.18. 20:20:52

@Mitzi von Küche: De izgalmas! Tudósítasz, ugye?
(csak titokban, psssz..)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 20:25:59

@anica inkognitóban: @süllőcske: Délben nálunk volt az összejövetel, az este a fiataloké, mi, szülők csak néha átleselkedünk (mivel szemben laknak).

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 20:27:26

@anica inkognitóban: Na azt próbáld meg!! :D
@Mitzi von Küche: Életemben nem hallottam még róla... megint tanultam valamit. :) A meglepetésbuli pedig már most nagyon izgalmas! :D

Pinka-Panka 2012.08.18. 20:33:45

@Mitzi von Küche: szemben??:)) ez de jó, képzelem, hogy leselkedtek és örültök:)) ez aranyos nagyon:)

Pinka-Panka 2012.08.18. 20:37:12

A poszthoz: valahogy én szeretem a lisztet helyettesiteni sokszor dióval, ízletesebb a tészta, még a piskótába is dobok többször,még a krémekhez is jobban illik nekünk...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.18. 20:41:15

Jó estét! Ezt a répatortát ki kell próbálnom.
A mai ebéd remekül sikerült, szedres gyümölcsleves, rozmaringos sült kacsa, meg egy kis meggyes piskóta.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 21:13:14

@Waka: Szintén jó estét! :D Klassz menü, mulattam egy sort azon, hogy egymástól függetlenül hányan választottátok máma a hápogós alapanyagot. Rozmaringos kácsa igen jó, bár nekem akkor kerek a világ, ha van mellé vöröskáposzta kicsit édesen, horribile dictu valami pikáns gyümölcs... bár nálatok a gyümölcs böcsülettel jelen volt levesben-édességben egyaránt. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 21:18:14

@Pinka-Panka: Ha még emlékszel, a Sacher tortát is dióval csináltuk liszt helyett :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 21:20:40

@Andrass9: Anyukámnak volt néhány ilyen lisztmentes-tobzódós tortareceptje, máktorta-diótorta-datolyatorta liszt nélkül. Sosem bocsátom meg magamnak, hogy a cetlikre írt recepteket valahová eltökítettem a hosszú évek során. :-(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.18. 21:22:21

@LepkeReloaded: A kacsa pocakjában azért ott volt két borízű alma.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 21:24:02

@Waka: :D
krumplisütésnél gyakran almát, hagymát is bevágok a zsiradékba, együtt sütve isteni:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 21:24:04

@LepkeReloaded: Az még csak hagyján, hogy te nem bocsátasz meg magadnak, de mit mondjunk mi?
Próbálom anyósom cetlijeit rendezni, szkennelni, hogy az utókor is emlékezzen. Saját recepttárunk már 5000 felett van - kétharmada a gépben. Kéne egy gyorsabb szkennert vennem ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.18. 21:25:48

@Waka: Az a kacsa ... na, ha egy másik feleségem lenne, akkor főzném is :( Cserébe Újházi tyúkot főztem ebédre. Lesz belőle poszt is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 21:30:42

@Andrass9: minek neked még egy másik feleség is?:P:DDDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 21:49:20

@Waka: Háp! Na, így kerek a világ (és a kacsa)! :D
@Andrass9: *sóhajt*

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 22:03:28

@Andrass9: viszont egyéb jó tulajdonságai is hiányozhatnának esetleg! :)például a türelem a te hibáiddal szemben :))
amik persze, nincsenek..:DDDDDDD

medvedr 2012.08.18. 22:18:10

Rókagombának látszó tárgyat ettem, csarnokban vettem régóta ott áruló nőtől, elfelejtettem megmosni jócskán ropogott a fogam alatt valami, lehet bajom?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 22:19:07

@medvedr: mi bajod lenne egy kis nyúlpisitől, homoktól, meg ilyenektől??:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 22:24:27

@medvedr: ez jutott eszembe:"Doktor úr, rámesett a falról a Modern Talking-poszter, lehetek-e ettől terhes?" :DDDDDDDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 22:48:04

@anica inkognitóban: Ifjúsági Magazin, Dr. Veres Pál szaktanácsai, "Lehetek-e terhes, ha olyan ágyneműben aludtam, amiben előzőleg a barátnőm szexelt a fiújával?" :D :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 22:49:42

@LepkeReloaded: :DDDDD az öreg Pali bácsi nem unatkozhatott..:D bár szerintem a levelek nagyrészét a szerkesztőség írhatta..:)

_Remy_ 2012.08.18. 22:53:11

Répatorta nagy kedvenc. Szerencsére van aki szokott ilyet sütni nekem. :D Munkahelyen sem hagyom ki, ha van. De hát itt már megették az elsőzők.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.18. 22:54:29

@anica inkognitóban: Te, amennyi ordenáré hülyeségre én emlékszem... nem létezik, hogy a szerkesztőségben volt olyan agyament ember, aki képes lett volna kitalálni ezeket a "problémákat". Az ilyesmihez autentikus emberi hülyeség kellett, minden létező színben és méretben. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 23:01:18

@"Remy": bachobázzunk: személy? :DDDDD
@LepkeReloaded: na jó, hát más korszak volt, ma a 12 évesek is többet tudnak..bár ez nem biztos, hogy annyira jó..:S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 23:03:02

@LepkeReloaded:ha már Pali bácsi (és ne feledkezzünk meg Dr. Lux Elvira néniről sem!:D) : "azt hiszem, a szex jobb, mint a logika, csak nem tudom bizonyítani" :DDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.18. 23:07:21

na, nekem mennem kell aludni, holnap kivételesen koránkelek, este meg buliiiiiiiiiiii :))
további szép estét! :)

Daró 2012.08.18. 23:31:01

@LepkeReloaded: @anica inkognitóban: Lehetsz.
Holnap nálunk is kacsa lett volna, ám mivel a gyerekem három napja beteg és diétázik, eltoltuk, ne csasszünk már ki szegénnyel.
Jó éjjelt.

Pinka-Panka 2012.08.19. 05:50:17

@Andrass9: de attól még süthetnél magadnak...:)

Pinka-Panka 2012.08.19. 05:52:22

@anica inkognitóban: én ilyenre emlékeszem, jaj de inkább nem írom le:)....szerintem ezeket a kérdéseket valóban elsütötték, az akkori nem felvilágosult korban, simán...

Pinka-Panka 2012.08.19. 05:52:57

Jó reggelt mindenkinek:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 07:51:29

@Pinka-Panka: A főzésben az igazi élmény számomra, hogy izlik azoknak, akiknek főztem. Csak magamnak főz a fene - abban nincs semmi öröm.

Pinka-Panka 2012.08.19. 08:07:23

@Andrass9: nekem is az, nálunk én nem eszem és a lányom se kacsát, lúdat, a férjemnek megfőzöm, de azért magunknak is kotyvasztok valamit, nagyon is...:)
Van olyan mint a kapor szósz szinte csak én szeretem, de ha megkívánom megfőzöm..:)

Pinka-Panka 2012.08.19. 09:02:39

@Andrass9: még valamit, lehet, hogy ezt nem tettem publikussá, de van nekem egy bátyám, meg egy szép sportoló keresztfiam is, ők is gyakran beugranak enni hozzám, ergo mindig felkészülök a rohamra:)
Most is egy tál görög salátát raktam a hűtőbe, meg egy cukkinis szószt csináltam. Biztos ami biztos:)
Mi ma egyébként a zöldbablevest esszük meg és mivel sok a zöldség, csak hamburgert falatozunk, amit az uram gyúrt be...vasárnap lévén, eltérünk a szokásoktól ma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 23:14:45

@Pinka-Panka: Mi meg mindig reménykedünk, hátha valamelyik gyerek beállít :)
süti beállítások módosítása