Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A krumplipaprikás folyománya Murphy szerint: a grenadírmars (másfelé krumplistészta)

2012.08.14. 07:00 Andrass9

Főztünk már nyáron paprikás krumplit, akkor miért ne főznénk krumplis tésztát is. Ez megint egy olyan ennivaló, amit minden háznál másképp csinálnak. Van aki slambucra veszi a formát, és van aki még paprikát sem tesz bele. Szóval, mintha lecsó lenne!

Én most így készítettem:

Főztem egy paprikás krumplit 60 dkg krumpliból kolbász és virsli nélkül, de szintén hosszú lére. Azért a szalonnát nem spóroltam ki belőle!

1.jpg

Feltettem a vizet forrni sóval 35 dkg kis fodros kocka tésztához (Most mit csináljak? Ilyen volt a polcon!). Talán nagykocka vagy lebbencs jobb lett volna, de ezt találtam.

2.jpg

Csak 5 percig főztem az előírás szerinti 8 helyett. Leszűrtem, és nyakába zúdítottam a krumplit levével együtt.

3.jpg

Összezutyultam, és nagy lángon vagy 2 percig még főztem/pirítottam keverve, hogy ne égjen le (ez egy teflonos edény, kevesebb odafigyelést igényelt).

4.jpg

Maradt egy kis leve, de sebaj - rá a fedőt, és pihenjen vagy 5 percig. Pont az összes szaftot beszívta! Hát nem érdekes? Képzeld, ha talált volna még ...

Ekkor már csak tálalni kellett kovászos uborkával.

5.jpg

Tanulság:

Próbálj igazán lisztes krumplit használni (a hiperekben "sütnivaló" krumpli néven árulják, mi még Ella krumpliként ismertük). Ég és föld a texturabeli különbség!

Jó étvágyat!

145 komment

Címkék: slambuc krumplis tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr654702264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 13:45:43

na, szaladjunk neki annak, amit délelőtt nem tudtunk elvégezni :(
majd egyszercsak jövök....

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.14. 13:56:30

@anica inkognitóban: Hát ja, én is úgy hallottam, inkább tesztoszteronja legyen, mint haja.
@Pinka-Panka: Tőlem lehet kopasz, rövid, hosszú, csak ez a focistás ne, ennél már csak az a rosszabb mikor hátul focistás, és egyik oldalról hosszúra növesztve átfésüli a kopasz fejebúbján. Na annak a tesztoszteron is, meg a gazdagság is minek?

Pinka-Panka 2012.08.14. 14:04:29

@dömbi: persze vannak szélsőséges, arra gondoltam, HA SZÉP a haja, akkor legyen a fején valami szerintem, ha nincs akkor jobb ha kopasz, mert röhejes ha két szálhaj lengedez hosszan. Bár mindenki olyat visel amilyet szeret, az más, hogy nekünk mi tetszik, de ezzel a férfiak is így vannak.

Pinka-Panka 2012.08.14. 14:08:44

Szépen bedagadt a rizses hús a lábosba, még köménymag levest csináltam. Gondolva, hátha nem kell holnapra főzni, még minden maradékból összedobtam, egy cukkinis, főtt tarjás, tejszínes, kapros széles metéltet...

susztertangó 2012.08.14. 14:09:14

@LepkeReloaded: Nehéz szülésnél is használták a szálló borsot.@Pinka-Panka: Szép selymes vékony szálú hajam volt. Most már csak ritka szép. Mért nem tudok olyan lenni mint Fater? Seggig érő homlok, két oldalt rövidebb ősz kerettel. Láttam a Tecsóban hogy egy méretre géppel vágva csak 390.- HUF, be is mentem, mondtam: nosza hát "0" géppel.

Pinka-Panka 2012.08.14. 14:10:43

@susztertangó: segíts kérlek, mi az a seggig érő homlok??

Hurri Kán 2012.08.14. 14:15:21

Köménymag sincs benne. :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:21:19

@Pinka-Panka: Haj tekintetében a korosodás meghazudtolója vagyok. Sűrű, selymes, barna. Viszont minden alkalommal elalszom.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:22:45

@anica inkognitóban: Mi van már nem is emékszel a bundesliga frizurás pornószínészekre? Tömött bajusszal?

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.14. 14:24:43

@dömbi: Van benned kraft, hallod! Nem mernék Nálad légy lenni... :D
@anica inkognitóban: *aljasul kacag*
@susztertangó: Régen azt is hitték, hogy a tüsszentéstől elmegy a nem kívánt baba, azt viszont nem tudom fejből, hogy mit használtak a tüsszentés kiváltására... a bors hihetetlenül drága volt.
@Pinka-Panka: A teljesen kopasz fej. :D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:26:02

@Pinka-Panka: Mint szakmabeli, azért biztos tudsz nyilatkozni a nők hajáról. 40 felett, vastag haj, hoszanmeghagyva, vagy lófarokban. Mindehhez öblösség.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:29:01

Bibí! Vettem fél liter extra szűz oliva olajat, spanyolt 900 Ft-ért. A hülyének is megéri. Csak azért nem vettem még egyet, mert csak egy volt a kenyérboltban. Kenyérgyári kenyeret is vettem, fehéret és jót.

BariKarika 2012.08.14. 14:30:17

@medvedr: ne aggodj Doki, a multkor tudod mibol csinaltam turoscsuszat? Lasagne tesztabol, mas itt nincs, plusz hofeher lengyel turobol, ir tejfolbol es litvan fustolt szalonnabol :) Senki nem panaszkodott. Nem gyurok kezzel tesztat, nincs tesztagepem, meg eleg helyem szaritani, meg nyujtani...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:44:47

@BariKarika: Ha tudnád, amikor sztárétterem séfjét látom anyagbeszerezni. Csíkos a kocsi a teszkógazdaságostól.

Mondjuk megnézném külföldön, hogyan készítenek kifejezetten hungarikumnak számító élelmiszert (tejföl, túró.) Volt aki megpróbált Csehországban tejfölt gyártani, de megszívta, kukorica keményítővel kellett sűrítenie.

Pinka-Panka 2012.08.14. 14:45:15

@hajdulaszlo (volt hajdul): lőjetek le, de én ezt a segg homlokot nem hallottam:(
40 felett a nőknek? azért a kiengedett nagy sörény nem szép, akkor már konty, de a lófarok tud szép lenni egy szép archoz, vagy festett változatban...

Pinka-Panka 2012.08.14. 14:47:43

@hajdulaszlo (volt hajdul): mi is elalusszuk a hajunkat, ezért van minden reggel a tükör előtt álldogálás

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:52:51

@Pinka-Panka: ha álldogálsz a tükör előtt, az helyre varázsolja a hajad?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 14:53:39

@Pinka-Panka: A lófarok nekem ápolatlan benyomást kelt. Hozzáértők azt mondják úgy nem is szabad pl. állásinterjúra menni. Nőknek.

Pinka-Panka 2012.08.14. 14:55:22

@hajdulaszlo (volt hajdul): láttam már szépet hidd el, van akinek jól áll. nem a zsíros és matt ápolatlan hajra gondolom és nem seggig érőre, olyan kis csinosra...
Ha a kezemben a hajszárítóval álldogálok és egy kefével még sikerülhet is:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.14. 14:57:40

@Pinka-Panka: A Géza a szomszédod, és még nem hallottad h seggig érő homlok...? Nane...
@LepkeReloaded: He-he-he-hi-hi-ha! Ma már a legyek se mernek bejönni!!!
Épp most nevezett téged szadista lepkének Anica. DD
@hajdulaszlo (volt hajdul): A te korodban még normális ha van haja is meg hormonja is a pasinak.
(bocs, nem maradhatott ki)

Pinka-Panka 2012.08.14. 15:06:06

@dömbi: komolyan nem hallottam:) igaz zömmel nőket frizurázok:) ott meg ez nem téma...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 15:08:04

Olyan sokat írtatok a tésztákról, hát főztem egy kis olasz durum spagettit egy kis tenger gyümölcseivel, most némileg paradicsomosan.

Pinka-Panka 2012.08.14. 15:10:57

@Mitzi von Küche: ugye? én is ezért a cukkiniset, mert a rizseshús férfiaknak való:)

Benikuty 2012.08.14. 15:11:56

@dömbi: jó tészta gyúrást!;)

BariKarika 2012.08.14. 15:24:36

@hajdulaszlo (volt hajdul): hm, ez erdekes, itt a tesco gazdasagosbol is tobb kategoria van, van amelyik uti az 'eredetit' minosegben, arban sem nagy az elteres. Turotema, olyan turo amit en szeretek ( a kecskemeti, sarga, zsiros piaci turo) na olyan otthon sem terem a kozertekben, lengyel turo nem rossz, ir tejfol jobb mint a lengyel ( zsiros, ha jol remlik 22 vagy 28%-os), a fustolt szalonna is jo :) Egyebkent tejfolt, turot nem csak mi eszunk am, nem tudom mennyire hungarikum, most a rogos turobol szeretnenek hungarikumot csinalni ( ami passz, hogy milyen, biztosan ettem mar csak maskent hivtak :D ).

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 15:33:17

@BariKarika: Sárga túró? Kecskeméten? 3.6-os tejből? nem kólis az?

BariKarika 2012.08.14. 15:59:53

@hajdulaszlo (volt hajdul): nem csibesarga, ne ertsd felre, de nekem az ugyan nem hofeher, tehat sarga :))) azert irtam, hogy kecskemeti, mert ha otthon vagyok akkor es ott szoktam venni a piacon...most megyek haza, szerintem most nem lesz, tuti megbuggyanna a 30 fokban

Hurri Kán 2012.08.14. 16:53:51

@BariKarika:
Mmm.. buggyant túró. Új partidrog? :-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.14. 16:57:37

@Pinka-Panka: a kiengedett, nagy sörény is lehet szép. Arckarakter+hajszín+hajkarakter+elfogultság kérdése. :))
Tudnod kell, h én hosszú haj fetisiszta voltam. Van, aki nekem 3X évvel ezelőtt hosszú, kékesfekete hajjal tetszett meg, nála elégedetten nyugtázom, h 50 évesen is remekül áll neki a hosszú, festett fekete haj. Nem kell lófarokba fognia, az egyénisége olyan, h így jó.

susztertangó 2012.08.14. 17:46:21

@BariKarika: Cottage cheese vagy mihijják az szemcsés volt amerikában és fini. Az itthoni nem rögös szerintem vallatóeszköz.Fujtós.

BariKarika 2012.08.14. 17:58:44

@susztertangó: szerintem finom a cottage cheese, mas mint a turo, habar az alap ugyan az.
@hajdulaszlo (volt hajdul): a cottage cheese nincsen annyira lecsopogtetve mint a mi turonk :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 18:01:40

@dömbi: egy nyelvet beszélünk, Dömbikém :DD
@hajdulaszlo (volt hajdul): nem akarlak elkeseríteni, de amikor te azokat az alámondásos keletnémet szexfilmeket, meg a Kiszel Tünde főszereplésével készült Tutti-Fruttit nézegetted, én még kicsi lány voltam :))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 18:02:36

@BariKarika: Mindkettő eléggé le van csöpögtetve. Nekem mindkettő ízlik.A sovány túrót vissza lehet zsírosítani szalonnzsírral a túrós csuszán. Amit régen utáltam, hogy ha vettünk reggel túrót, hogy valami túrós étel lesz, akkor az nemment, hogy inkább sült hal, túrós csusza meg két nap múlva. Pár óra és elmászott az asztalon. A minőségjavulás egyik legnagyobb tényezője a higiénia.

BariKarika 2012.08.14. 18:02:40

@susztertangó: @hajdulaszlo (volt hajdul): meg ugye az ember abbol foz ami van...ha nincs turo akkor marad a cottage cheese...lecsopogtetve :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 18:06:37

@anica inkognitóban: Gondolom azért szegényes a német szókincsed, mert a legfogékonyabb időszakodban csak a ja, ja, ich kommen és társai szivárogtak át a kisszoba ajtaján.
Katona koromban nekem kellett "szinkronizálnom" a becsempészett filmeket. Német nyelvtudásom elég sok kívánnivalót hagyott maga után, úgyhogy korosztályom igen eltévedt a mocskos erotika világában. Sekszpír kutyafüle ahhoz ami mesét én körítettem. Ez csak addig ment, míg valaki fel nem fedezte, hogy gyorskeresés gomb is van a videón.

BariKarika 2012.08.14. 18:08:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): erdekes egyebkent ez a cottage cheese, egyreszt a dietazok egyik legjobb baratja, nem olyan fujtos mint a turo, mondjuk az itteni egyik verzioja a sos-ananaszos az hanyas, nem is tudom ki az az elmezsoke akinek az eszebe jutott. Turotortaba is ok, de ha tehetem akkor beugrok a litvanokhoz vagy a lengyelekhez "rendes" turoert. Sajnos a torokok bezartak, ok arultak juhturot, ok egyebkent feher sajtnak hivtak ( angolul, persze gondolom torokul mas a neve) na az nagyon jo volt.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 18:08:20

@BariKarika: Most elárulok egy titkot: én szeretem, ha a túróhoz mascarpone is van keverve a túrós csuszában.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 18:10:06

@hajdulaszlo (volt hajdul): miért? szegényes a német szókincsem?:DDD mondjuk, most már legalább tudom az okát, köszönöm, Nagy Hajdulaszlo (volt hajdul), hogy megvilágosítottad homályos elmémet! Örök életemben hálás leszek neked, amiért megmondtad a tutit!! :P:DDDD
sajnálom, hogy a most következő pár órában nem okosodhatom tovább, pedig egy élmény volt :DDDDD

susztertangó 2012.08.14. 18:11:29

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az a kérdés az elal vással kapcs. hogy előtte vagy utána....@Pinka-Panka: A seggig érő homlok arra utal, hogy némely kopaszodás úgy kezdődik, hogy egyre magasabb lesz a pasas homloka, azaz csúszik hátrafelé a haj kezdete. A vége általában az, hogy két oldalt körben van haj csak a fejtető pilis. Rossz esetben a tarkón is kihull.@LepkeReloaded: Elakadt szülésnél-legalábbis Dr. Fullerton használta az iowai tanyavilágban-"csukja be a szemét, fújja ki a levegőt és ha mondom, hogy most akkor az orrán keresztül vegyen levegőt" és az arcába fújta. Az eredmény egy hatalmas tüsszentés és a megránduló rekeszizom kilökte a babát -néha ez bors és terhesség nélkül is megy akár alul és fölül is, képzeld álló fogadáson :-)))))))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 18:12:58

@anica inkognitóban: Legközelebb erre jársz benyomunk egy ndk-s szexfilm linket. Helga megvan? Rés volt a komenizmus falán, ha valakinek volt egy szupernyolcasa a Helga c. filmmel.

BariKarika 2012.08.14. 18:13:00

@hajdulaszlo (volt hajdul): hm, erdekes, gondolom kremesit-zsirosit nem? a mascarponeval elegge felemasan vagyok, olyan az ize mint egy nagyon suru tejszinnek, sutemenykremnek kivalo ( foleg a kv tortamba) de masra nem hasznalom. Tiramisut nem csinalok mostanaban, sok a terhes no a kornyezetemben, nem ehetik a nyers tojas miatt. Tehat az ir mascarpone forgalmazoknak felkopik az alla ha rajtam mulik :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 18:13:13

@dömbi: hát még én!! nem nagyon vitatkoznék egy szívlapáttal! :DDDDDDDDDDD

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 18:14:34

No oda jutunk, hogy szereted a krumplis tésztát? Nem! Akkor meleg vagy.
(vicc a következtetésről)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 18:15:27

@hajdulaszlo (volt hajdul): pont ezt akartam kérni a Jézuskától az idén, hogy ha egyszer arra járok, feltétlenül szeretném, ha ilyen katarzisban lehetne részem nálatok .DDDD
Igen, a legendás Helga nem ismeretlen név, de nem láttam. :)

na, tényeg indulóban vagyok, bocs :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 18:16:29

@BariKarika: meg elég jó olvasztott sajtos illata lesz a túrós csuszának, ha egy kicsit betoljuk a sütőbe.

BariKarika 2012.08.14. 18:17:37

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mikor még kiskölyök voltam,
Öt éves srác,
Nem tudtam, mi van a szoknyád alatt,
Mi az, ami ráz.
Felnőttem rég,
Harminchét vagyok.
Tudom miért,
Mit akarok.
Az első csajom azt mondta:
"Inkább a falra mássz,
Ne rám! Ne rám!
Ne rám! Ne rám!"
A második azt mondta:
"Menj! Inkább nézd meg a Helgát!"
De amikor én még kissrác voltam,
A Helgát nem játszották.
Így hiába sírtam, ahogy csak bírtam.
Hiába sírtam, ahogy csak bírtam,
Hogy Helga segíts!
Nem megy, segíts!
Helga segíts!

BariKarika 2012.08.14. 18:18:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): ahhh, nem lehet rossz, olyan jo dietasnak hangzik :D tetszik!!! :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.14. 18:31:43

@hajdulaszlo (volt hajdul): @BariKarika: Na, akkor közölném, hogy gimnáziumi osztályunkat az ofő testületileg elvitte ezt a filmet megnézni a moziban (mondjuk, biológia tagozatos osztály voltunk).

BariKarika 2012.08.14. 18:36:44

@Mitzi von Küche: bezzeg az en generaciomnak mar csak a szekszujsagok maradtak, a mostaninak meg az internet :)

Pinka-Panka 2012.08.14. 19:18:05

kíváncsi vagyok, hogy a grízes tésztáról is lesz poszt?:)
Hát én nem láttam ezt a filmet, pedig már veteránnak számítok...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.14. 20:06:50

@hajdulaszlo (volt hajdul): @anica inkognitóban: hadd igazítsak ki néhány tévedést.
Az Endékából nemigen jöttek szekszfilmek. Azok mind nyugatnémetek voltak.
Szerintem a Helga is nyugatnémet volt. Elsőbe' kértem kimenőt szilenciumról és megnéztem, érdekelt a téma erőst. Hazatérvén az egész osztály tőlem akarta megtudni, hogyan kell boldoggá tenni egy nőt - zavarban voltam, mert a filmből nem sokat tudtam meg :D

süllőcske 2012.08.14. 20:09:40

@látjátok feleim szümtükkel: Óh, ősi tájék! Száraz-ér partosai, Gencshát, Lebő, Gorzsa! Őskultúrák szép tárgyait rejtő halmok! Vénuszok, istenedények, hatezer éves halsütő tálak, oltárok!

Pinka-Panka 2012.08.14. 20:10:02

@PO: megértelek, ha azt nézem a művész világban is vannak(ott igazán), amikor nem a divat és a megszokássá vált frizurákat viselik akár a nők, akár a férfiak. Vannak a Koncs Zs, típusú hölgyek, akit elképzelni se lehezt mással mint hosszú hajjal. Amiről mi beszélünk a megfakult, matt, ősz, talán zsíros igénytelen hajviselet - ez pedig nem szép. Kóbor J. vagy Demjén F. se tudom rövidre nyírottan elképzelni.
ezek egyéniségek és ez is így van jól. A minap vágtam le egy 52 éves nőnek a haját, akinek szép barnára festett haja van, de idővel elvékonyodott, a férje ragaszkodott a hosszú hajhoz - egy csinos, nyakban egyenesre vágott hajat kért, 15 évvel nézett ki fiatalabbnak - s a férje is meglehetősen örült neki.
Na, szóval kinek ez, kinek az, egy a lényeg jól ápolt legyen.
Bocs az offért

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 20:23:05

@PO: Hát persze, hogy pontosan tudjuk honnan jöttek. Ez csak olyan költői túlzás volt. Az NDK-ból azok a csajok jöttek, akik eljátszották veled a filmeket. :-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.14. 20:25:42

@Pinka-Panka: Nem off. nekem évtizedeken keresztül vágyam volt Kóbort ismét rövid hajjal látni. Cserháti bodri haját is hogy útáltam.
Néztem az olimpia záróünnepén Brian Mayt is bodri hajával. Még ekkora f-szt. Mondom elvakult Queen rajongóként.

Pinka-Panka 2012.08.14. 20:29:03

@hajdulaszlo (volt hajdul): ők ettől mások, ezt írtam, hogy a művész világban ez teljesen elfogadható és normális.
Ez a mindennapokban és egy más arckarakterrel banyás, boszorkányos..stb

BariKarika 2012.08.14. 21:21:31

jelentem parolt zold volt vacsorara a marhapofa szosszal nyakonontve...jol allt neki

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.14. 21:32:10

@Pinka-Panka: jajjj, ne is mondd! Amikor Zsuzsa levágatta a haját (az Ég és föld között lemez előtt), azt hittem, itt a világvége! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.14. 21:43:37

@Pinka-Panka: Speciel imádom a grízes tésztát :) Ha rossz leszel, akkor abból is rittyentek egy posztot.
Gondolom észrevetted már, hogy általában abból írok bejegyzést, amit éppen főzök.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.14. 21:46:30

@BariKarika: Tudtam, hogy végül is a te bendődben fog végetérni az a pofa :( - a szósz még csak az első lépés, de azt sajna második is követi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.14. 21:48:29

@PO: Én meg biztos voltam benne. Halálosan szerelmes voltam abba a hajba!
Most, hogy nem látja senki, beismerem, volt egy barátnőm, akinek TÉRDIG érő dús hullámos sötétbarna haja volt. Teljesen be tudott vele takarózni :) Imádtam!

BariKarika 2012.08.14. 21:54:15

@Andrass9: most oszinten, megutaztassam??? penteken elmegyek melozni, borondostul, mindenestul, megjarom amsterdamot, majd este 11kor landolok budapesten, mi maradna abbol??? :))) Ket kezed a szivedre, megenned? :D

BariKarika 2012.08.14. 21:54:53

@Andrass9: egyebkent nincs bendom, eltuntettem :)

medvedr 2012.08.14. 21:57:34

@BariKarika: kifogások mi, kifogások azok vannak!:) Gyúrni mindenhol lehetne, ha lenne rá idő. Próbáld ki egyszer tényleg, nem lehet egy napon emlegetni a bolti tésztával, akár csusza, akár egy diós vagy mákos metélt tészta. Pizza detto.

medvedr 2012.08.14. 21:58:19

@BariKarika: Azt elhiszem, kipróbálnám szívesen.

BariKarika 2012.08.14. 22:02:40

@medvedr: ah, egy szentimentalis hulye vagyok, igazabol a nagyanyam jutna eszembe tesztagyuras kozben, tisztara elsoznam a konnyeimmel a tesztat, tole tanultam fozni, csomo mindent kerdeznek meg tole, kerdezhetek is, de valaszolni mar nem tud...hat eve a margaretaban van, el, de sajnos szellemileg mar nem...tudod megfogadtam, hogy ha vegre itthagy minket akkor csinalok zserbot...es majd ragcsalom, es arra gondolok, hogy basszus nagyi, azt a kurva receptet azert elarulhattad volna, ez szar, nem olyan mint a tied...Hulye vagyok? ja, hulye vagyok...akkor majd a tesztaval is megprobalkozom...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.14. 22:02:42

@BariKarika: Hááááát .. a remény hal meg utoljára!
@medvedr: Jól mondod, de azért vannak tésztafélék, amit nem szívesen csinálnál otthon, mivel nincs hozzá géped (pl. fussili - nem hiszem, hogy egyesével feltekergetnéd kézzel, vagy a makaróniból kihúzkodnád a spagettit :)
Alaptészták, mint metélt, lebbencs, kocka vagy cérnametélt relatíve gyorsan elkészíthető. Néha rámjön, és akkor gyúrok. Ezt az anyósomtól tanultam.

BariKarika 2012.08.14. 22:05:16

@medvedr: ja es ha elmegy akkor szerzek egy doboz kek szofit, fozok egy penetra kotyogos kavet amit o szokott es hosszan elbeszelgetek vele...

BariKarika 2012.08.14. 22:06:20

@Andrass9: nem valaszoltal...megenned par ezer km utan is? :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.14. 22:09:51

Ez semmi ahhoz képest, amikor a nyugati partról hoztam sajtot, és elveszett a bőrönd ... :)
Jó kajának nem árt az utazás, bár nehéz hidegen tartani. A repülő raktere relatíve hideg, de az átszállások nem segítenek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.14. 22:12:15

@BariKarika: Az említett utazási körülmények valószínű lebeszélnének a fogyasztásáról. Viszont, ha megetted, akkor te jókedvű lettél, és az már megérte!

BariKarika 2012.08.14. 22:22:04

Hoppa! Hireket olvasok, allitolag olyan vihar kozelit felenk mint a Charlie hurrikan 86ban,arviz, 100km/h-s szel, eso...hubasszus!!! Mondjuk tuti tulelem, van meg marhapofa a fagyasztoban :P

süllőcske 2012.08.14. 22:23:56

@medvedr: @Andrass9: Mi is gyakran gyúrunk, mert tudjuk, hogy az az igazi. Meg aztán ha van egy ételtervem, ami nem egy klasszikus, és ilyen gyakran van, hiába sétafikálok a tésztáspult előtt, nem találok pont olyat, mint elképzeltem. Vagy kicsi, vagy vékony, vagy látom, hogy nem az a minőség.
Többnyire vékonylom pl a krumplistésztának valót.
Amúgy is a rusztikus, erőz tészták híve vagyok. A tészta, az legyen tészta, ne valami ízetlen ázott papír. Nekem sose elég széles a szélesmetélt.
A japánok szoba tésztája izgat, még sajnos nem ettem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.14. 22:26:32

@Pinka-Panka: Viselkedj rendesen, kérlek, mert nem akarok grízes tésztát.
@BariKarika: Nem, most nem vagy hülye, inkább igazi szerető unoka.

BariKarika 2012.08.14. 22:28:57

@dömbi: na ezt a "most nem"-et majd lejatszuk...:P maskor igen?

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.14. 23:07:35

@süllőcske: Másik gépen dolgozom, ide csak bekukkantok olykor-olykor - a soba tésztával viszont felkeltetted a kíváncsiságomat, utánanéztem, meglepően sok magyar nyelvű recept is található a weben. Azt már nem merem ideírni, hogy az első webhely, amit kiköpött a gép, Stahl Judit internetes boltja... igaz, az eladásra kínált soba tészta autentikusnak tűnik.

Pinka-Panka 2012.08.15. 05:26:09

@dömbi: erre a kis időre már nem akarok:P

Pinka-Panka 2012.08.15. 05:28:01

Jó reggelt! A kávé kész....
Aki korán kelt ma, csodaszép élményben lehetett része, ha kitekintett a kelti égboltra. Tündökölt az elfogyó hold vékony sarlója...

Benikuty 2012.08.15. 05:34:22

@dömbi: ...pedig a grízes tészta nagyon jó:)

Pinka-Panka 2012.08.15. 06:31:48

@dömbi: pedig akartam kérdezni, hogy az eperdzsemet felajánlom mellé Neked:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 07:20:06

@Andrass9: @süllőcske: @medvedr: Tésztagyúró, igen tisztelt férfiak! Lehetne egyszer egy poszt a tésztagyúrásról (persze trükkökkel), kezdők számára?

Benikuty 2012.08.15. 07:32:07

@Mitzi von Küche: gyúrom. Az én titkom Nagymamám titka.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.15. 08:25:03

@Pinka-Panka: @Benikuty: Tavaly itt volt a fiam barátnője, mondta, h imádja a grízes tésztát, de nem evett alsós kora óta. Főztem neki, persze a fiúknak volt más kaja. Férjem du. megjött, belépett az ajtón meglátta a grízes tésztát, és elborult az agya. Még szerencse, h nem zavart el a háztól. höhö
@BariKarika: Nem, de tetszett ahogy a nagymamádról írtál.

Vándorpatkány 2012.08.15. 08:41:20

Ó, grízes tészta! Szénhidrát szénhidráttal, imádom, de kizárólag sósan, valami finom savanyával.

Frizura-ügy: nekem 20 éve nagyon rövid a hajam, de a nagyon rövid az tényleg az, géppel vágom magamnak, és a leghosszabb része 3,5 cm volt. Kivétel, mikor állapotos voltam, mindháromszor megnövesztettem, ameddig 9 hónap alatt megnő :) aztán megint jött a gép. Imádom, jól áll, különleges, könnyű kezelni. Sokszor elhangzott a számból, hogy nincs az a pasas, aki miatt érdemes lenne megnöveszteni.
Hát jelentem... Van.

Vándorpatkány 2012.08.15. 08:43:47

Akkor gyúrtam életemben először tésztát, mikor lasagnét akartam csinálni, és rájöttem, mennyibe kerül egy doboz tészta hozzá.

medvedr 2012.08.15. 10:59:42

@BariKarika: Ezek az érzések kellenek, hidd el! Süsd meg majd azt a zserbót, lesz rossz is pld a hiány, a tehetetlenség érzése a kavargó érzések közt de kis idő múlva úgy folytatódik hogy megmaradt valami, van sziget az idő tengerében.

medvedr 2012.08.15. 11:01:07

@Andrass9: Azt nem, de nem is feltétlenül hiányzik, kibírom fusilli nélkül egy darabig.

Pinka-Panka 2012.08.15. 11:01:45

@Vándorpatkány: jó hallani, hogy boldog vagy , a soraid közt is érződik a levegő:) Ha van értelme növeszd meg:)

BariKarika 2012.08.15. 12:30:37

@medvedr: megsutom...majd ugy fogom kezdeni a receptet, hogy: vegy egy marek konnyet...:)
Egyebkent a zserbotitokra amikor rakerdeztem kozolte, hogy ott a recept, ja csak ebbol kevessebbet abbol meg tobbet teszek bele, na itt teptem ki a hajam de sajnos nem kenyszeritettem az idos holgyet fegyverrel a recept atadasara...banom is elegge...marad a sz@r zserbo, mire 87 leszek talan sikerul nekem is azt a fajta tokeleteset megsutnom...elvegre a bejglim az legendas, dednagyanyam receptje :)

susztertangó 2012.08.15. 12:44:47

@Vándorpatkány: Jó a rövid haj, Haj, de lehet borzolni :-))).

susztertangó 2012.08.15. 16:33:44

@BariKarika: Dél koreai hinoki faragók zserbója-akik valamiért a szomszéd asszonynak álcázták magukat. :-). Minden deka! Liszt 60. zsír, mondom zsír és nem más! 20. cukor 10. élesztő 2. tojás 1db. sütőpor 1 zacs.tej 1 deci ebben felfuttatod az élesztőt cukros a tej persze. 3 cipót gyúrj.
Töltelék:dió 20.barack lekvár 20. (inkább ne légy smucig)porcukor 15.
Tésztát elnyújt tepsibe rája (ez egy másik rája)a leGvár és rádió. :-))Ismételd.Forró sütőben indiva 5 perc, majd takarék, mert megég és az alja nyers marad.Ecccerű sütő.Tepsi ki süti ki, mármint hül. Hideg tésztára máz.
Máz: porcuk 10. diónyi vaj!!! 1 kanál meleg víz, 1 kanál kakaó, STIR.
A mázat eccerre rázuty és a tepsit mozgatva elosztod- ha spatulát használsz oda a fénye. szilárdulás után tepsiben vágod.A bálnák integetnek!

BariKarika 2012.08.15. 17:45:34

@susztertangó: nagyanyo kiszedte a tepsibol es az M5-os autopalya szelessegevel vetekvo deszkan hagyta kihulni utana mazazta :)
Mivel integetnek a balnak??? :))) ( ne valaszolj! :D)
süti beállítások módosítása