Főztünk már nyáron paprikás krumplit, akkor miért ne főznénk krumplis tésztát is. Ez megint egy olyan ennivaló, amit minden háznál másképp csinálnak. Van aki slambucra veszi a formát, és van aki még paprikát sem tesz bele. Szóval, mintha lecsó lenne!
Én most így készítettem:
Főztem egy paprikás krumplit 60 dkg krumpliból kolbász és virsli nélkül, de szintén hosszú lére. Azért a szalonnát nem spóroltam ki belőle!
Feltettem a vizet forrni sóval 35 dkg kis fodros kocka tésztához (Most mit csináljak? Ilyen volt a polcon!). Talán nagykocka vagy lebbencs jobb lett volna, de ezt találtam.
Csak 5 percig főztem az előírás szerinti 8 helyett. Leszűrtem, és nyakába zúdítottam a krumplit levével együtt.
Összezutyultam, és nagy lángon vagy 2 percig még főztem/pirítottam keverve, hogy ne égjen le (ez egy teflonos edény, kevesebb odafigyelést igényelt).
Maradt egy kis leve, de sebaj - rá a fedőt, és pihenjen vagy 5 percig. Pont az összes szaftot beszívta! Hát nem érdekes? Képzeld, ha talált volna még ...
Ekkor már csak tálalni kellett kovászos uborkával.
Tanulság:
Próbálj igazán lisztes krumplit használni (a hiperekben "sütnivaló" krumpli néven árulják, mi még Ella krumpliként ismertük). Ég és föld a texturabeli különbség!
Jó étvágyat!
Az utolsó 100 komment: