Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Vajkészítés egyszerűen

2012.06.03. 07:00 Andrass9

Egyik hipermarketünk akciósan 560 Ft-ért árult egy liter tejszínt. 1 litert biztos venni kell, mert én úgy innám, mint mások a vizet és még meg sem hajt, nem úgy mint a tej. Sohasem készítettem vajat, de nagyon sokat eszem, igy rövid fejszámolás és a vaj árak ellenőrzése arra következtetésre juttatott, hogy nem veszthetek a dolgon - csak nem lesz rosszabb, mint a legolcsóbb akciós vaj. Előnye volt még a tejszínnek, hogy igen közeli volt a lejárat ideje, vagyis már biztosan elkezdtek a zsírmolekulák összeállni UHT ide vagy oda.

Mitzi von Küche emlegette valamikor és ez eszembe is jutott, hogy miért ne köpüljünk PET palackban? Steril, tökéletes a formája a köpüléshez és mindíg van belőle itthon egy raklapnyi. Elökaptam hát egy másfél literes flakont, kiöblítettem (minek - viz volt benne előtte is - dehát a szokás hatalma nagy úr) és bele az 1 liter tejszínt.

DSC05886.JPGAmíg itt kommentelgettem, ráztam jobbal majd ballal, majd kétkézzel. Aztán letettem, kommenteltem és folytattam a rázogatást.

Vagy 20 perc múlva elkezdtem pánikolni: nem sokáig tudom már rázni, fájnak az izmaim.

Gyorsan le is tettem, segítségért kommenteltem, majd lefotóztam - hátha poszt lesz belőle. Furcsa jéghegyet láttam a flakkon felső részén!

Akkor ez működik!

Heuréka mondhatnám, ha görög lennék ...


Betettem a hütőbe kettős céllal:

Mindkét karom fáj (nem szokta az értelmiségi a szántást)

A hideg zsírmolekulák talán könnyebben összeragadnak - ami még a tejszínben van.

 DSC05889a.jpg

Ezen a képen is látszik már a vaj kicsapódása.

Folytattam a céltalan traccsolást, megbántottam valakit, akit nagyon kedvelek - de remélem, sikerült kiengesztelnem.

A tejszín meg csak adta le a hőt szép lassan.


A türelem nem a legerősebb oldalam.

Ismét ki a flakont a hűtőből és kezdetétt vette egy újabb rázó szeánsz.

Immáron rövidebb, merthogy nagyon vizes volt már a folyékony része - abból már több van nem fog kicsapódni!

Elő a konyhai ollót, leszúrjuk a bestiát - ha már ennyit kínzott:

DSC05896.JPG

Ez bizony vajnak látszó tárgy. Sok kisebb rögből áll össze:

DSC05898.JPG

Akkor most ki kell belőle valahogy szedni a bennszorult tejet.

Sokat kavargatva/kenegetve sikerült elég sokat kiszabadítani belőle.

DSC05900.JPG

A többit meg benne hagyom, lesz ami lesz. Daró javasolta, hogy sós vízzel mossam meg (gondolom, hogy az esetleges tej fehérjék, amik a levegővel érintkeznének, ne romoljanak meg), formázzam és hűtsem.

DSC05903.JPG

Azt nem álltam meg, hogy egy kis vajaskenyeret ne kóstoljak meg.

Miután készrejelentettem, ment a mérlegre kíváncsiságomat kielégítendő:

DSC05907.JPG

Jó a kihozatali arány - nagyjából amennyit gondoltam. A vaj kb 85%-os lehet a 30%-os tejszínböl kiindulva és valamennyi kis veszteséggel számolva.

Egy kis magyarázat, miért is működik ez az eljárás.

Elsősorban a régi tejszínben már megindult a tejzsír kicsapódása ami nagyban elősegíti a többi molekula hozzákötődését.

A szobahőmérséklet kissé folyósan hagyja a zsírgöböket, így azok közül könnyebben távozik a felesleges folyadék.

A kézzel való köpülés fontos tulajdonsága, hogy nem azonos frekvenciás rezgés. Az egyenetlen mozgatás sok örvényt képez, amitől helyi centrifugális erők alakulnak ki szintúgy segítve a molekulák találkozását, illetve összetapadását - nagyobb energiájuk révén könnyebben tolják félre a vízmolekulákat. A jó laboratóriumi rázó-keverők is vegyes frekvenciákon üzemelnek.

A PET palack formája, ami az igazi trükk: Az ásványvizes palackok felső harmadában van egy szűkület, hogy az amúgy roppant vékony és gyenge palackot meg lehessen fogni egy kézzel. Ez a beszűkített felső harmad bizony üti-vágja-töri a zsírrögöket, mintha a köpülőfával veregetnénk a vajat - ezzel is kiszorítva közülük a vizet. A dolog sokkal kevésbé működik a relatíve egyenes kólás vagy traubis palackokkal.

 

Az íze pedig fenséges!

Ha hozzájutsz olcsó leértékelt tejszínhez és szereted a finom édes vajat, próbáld ki tenmagad.

347 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr344561077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélabácsi2 2012.06.03. 19:12:44

@Andrass9: ja, a vizet csak prédikálják sokan...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.03. 19:26:24

@anica inkognitóban: szerintem ez az Ákos úgy jó, ahogy van. Vannak korszakai. A nyakkendős-öltönyös Andante szerintem nagyon jó volt. Te meg egy elvakult fan vagy :))

Ugyan melyik környékbeli faluban nem főztek a csapvízzel? Az arzénnek nincs íze, te! :DD Ez, ugye egy urbán legenda? :P

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.03. 19:29:55

@anica inkognitóban: Nem rossz az a pesti víz, csak szokni kell kérem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.03. 19:32:30

@LepkeReloaded: ugye, te is jössz a 7végi blogtalálkozóra?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 19:33:01

@PO: Báránd volt az a falu, új infóm nincsen, tesóm faképnél hagyta a sógort, de nem a víz íze miatt nem főztek vele, azt azért te is gondolhatod...
@dömbi: pöttyet klóros..:S persze, csak a miénkhez viszonyítok..:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.03. 19:36:57

@anica inkognitóban: Én azon nőttem fel, nem érzem rossznak, viszont volt már olyan, hogy finom nem klóros vizet kiköptem, mert nekem ihatatlan volt.

1kutya 2012.06.03. 19:37:24

az udvaromon van egy 64 méter mély kút. picit vasas, picit kénes, de tökéletesen iható! nyáron, nagy melegben kizárólag azt iszom...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 19:38:21

@dömbi: no igen, minden relatív :) én is megiszom, ha muszáj gyerekkorom óta, de azért, amikor hazaérek, jólesik egy pohárral az itthoniból :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 19:38:36

@anica inkognitóban: Ugyan, az utolsó 10 percet láttam belőle, addig a teraszon vártam a napsütésre (de nagyrészt hiába).

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.03. 19:39:02

@anica inkognitóban: a megyében sok helyütt volt arzénes a víz. Gyerekkoromban Nánáson én is ilyen vizet ittam. Az akkori arzéntartalom a mai EU-konform (és megalapozatlan) határértéknek a többszöröse volt.
És én mégis itt vagyok! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 19:40:06

@PO: attól még Bárándon főzhettek ásványvízzel jópáran, ugye?:P:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.03. 19:40:18

@1kutya: mi az, h kénes? Felétek nem csak a hordókat áslógozzák, hanem a kutakat is? :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.03. 19:41:03

@anica inkognitóban: hogyne. A média félelmet keltő munkássága nyilván megtette hatását.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 19:42:45

@PO: igen, nagy valószínűséggel nagy szerepe volt a dologban..:) udod, ahogy mondják: mindenki félti a kis tyúkszaros életét...:))

1kutya 2012.06.03. 19:45:52

@PO: szombaton megmutatom. olyan echte kénszag terjeng, mikor locsolok, hogy öröm beleslukkolni:)

@anica inkognitóban: mivel soha nem vagyok tiszta:)

bélabácsi2 2012.06.03. 19:46:59

@BigBuffalo:
Nos akkor reagálnék az ápolási dolgokra.
1. Van olyan kórkép, ami napi 24 órás felügyeletet igényel, ebben az esetben, ha ezt a családtagok csinálják, legalább egy embernek rámegy a munkahelye, nem tud keresni, nem tud adózni, segélyt vesz igénybe.
2. Van úgy, hogy az ápolásra szoruló illető is hibás, hogy odáig fajultak dolgok, van úgy, hogy nem. A baj, hogy az öngondoskodás és a személyes felelősség nem divatos fogalmak. Ha az ember tehet valamit, tegye, ami hite szerint jó és elkerülhető ez a helyzet, mondom, nincs biztos módszer.
3. Az egész írásod nagyon hajaz egy megtörtént esetre. Egy ismerős orvos, már tudta a kórképet, nem akarta végig csinálni és az egyébként szerető családja terhére lenni, mielőtt bárki gyanakodott volna, megtalálta a fegyverszekrényt, vadászott ő is. Alzheimer kór, nagyon sokáig élhetett volna tudat nélkül, állandó felügyeletre szorulva. Azután itt egy asszony esett ebbe a betegségbe, menő vállalkozás ment tönkre, a férfi ápolja, de nem tud dolgozni mellette. Elszegényednek. Namost napokig sorolhatnám. Végstádiumú rákos beteget nagyon nehéz ápolni, de annak lehet látni a végét. (bocsánat, nem érzéketlenség, hanem tény)

Hagyjuk is ezt, csak ennyit akartam hozzátenni, tudod, soha nem egyszerű, a sommás véleményekkel vigyázni kell.

Hurri Kán 2012.06.03. 20:00:58

@bélabácsi2:
"A baj, hogy az öngondoskodás és a személyes felelősség nem divatos fogalmak."
Sajnos ez igaz... Én sem vagyok az egésséges életmód szobra, no de az olyat nem tudom megérteni, mikor a tüdőmet műtötték, egyik szobatársam, akinek viszont a háromnegyed tüdejét kotorták ki éppen, ahogy fel bírt kelni, ment le rágyújtani...

skylla 2012.06.03. 20:03:59

@medvedr:"Nem tudom, éppen csütörtökön jártam egy osztrák nagygazdánál ő azt mondta, ... Nem tudom hogy van, de el tudom képzelni. "

ezt meg tudom erösiteni, igy van. kisgazdalkodok tömege ment tönkre az eu-ba lepes ota, beszelgettem parral, föleg burgenlandiakkal. de akik turizmusbol elnek, azokra ez nem jellemzö, erthetö okokbol.

smithgerda 2012.06.03. 20:06:30

@bélabácsi2: az én anyukám és a nővére ezt annak idején úgy oldották meg, hogy mivel mindketten rugalmas, saját maguk által beosztott munkaidőben dolgoznak, úgy intézték, hogy amikor az egyikőjük dolgozott, addig a másik szabadnapos volt, és ő aludt a nagyszülőknél, és fordítva. Tehát: vagy munka, vagy szülőkről való gondoskodás, ebből állt az életük kb 1.5 éven keresztül. A nagyszülők nem fogadtak el sem ápolónőt, sem hozatott, mások által főzött ételt. Anyuék pedig teljesen leépültek testileg, lelkileg.

Hurri Kán 2012.06.03. 20:08:38

@anica inkognitóban:
Azért amikor rábeszéltem, hogy igyon meg két deci ricinust, jól szórakoztam. :D

smithgerda 2012.06.03. 20:21:14

"Ha gyűlöletünk túlságosan heves, lejjebb süllyeszt azoknál, akiket gyűlölünk"
Ez nagyon találó idézet, nemdebár.

medvedr 2012.06.03. 20:23:31

@anica inkognitóban: Hát nagyapám is azt mondotta volt nekem, hogy ő azért nem iszik vizet mert a kútba belepössent a béka. Bölcs ember volt, biztosan igaza volt ebben is. Én így vettem, lehettem kb. 6 éves, és közöltem nagymamával hogy mától én sem iszok vizet mert belepisil a kútba a béka. Lett is nagy kiabálás, nem velem a nagyapával még a Katyi nevű öszvér is csak topogott az istállóban. De azért a víz az gyanús nem?

medvedr 2012.06.03. 20:25:54

@bélabácsi2: Ezt mindig megfogadom, mármint hogy vigyázok a sommás véleményekkel, de nem mindig sikerül, mondjuk ahogy öregszem egyre inkább.

skylla 2012.06.03. 20:29:23

@smithgerda: most ertettem meg a tegnapi "kifakadasodat".

1kutya 2012.06.03. 20:29:45

@smithgerda: "ne vitatkozz bolondokkal, mert lehúznak a saját szintjükre és ott a rutinjukkal megvernek!"

1kutya 2012.06.03. 20:32:27

@1kutya: ja nemnem! BigBuff és Beni nem bolond, csak más a véleménye. nekem is, de én tegnap este ezt kulturáltan megbeszéltem Gerdával...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 20:34:56

@gyvy: te mekkora gyökér vagy! :DDDD
@medvedr: szerintem is..:D
@1kutya: jól van, megvagyok! nem tudom, te csináltad meg, vagy magától került elő a kommentablak, de kösz :)

BigBuffalo 2012.06.03. 20:35:37

@1kutya:
Azt mondják, elmebajban szenvedek...
De ez nem igaz, minden percét élvezem...
:-)

medvedr 2012.06.03. 20:37:43

@Mitzi von Küche: Bizony a nagyobbik fiam alkotta, mondjuk mosogatni kellett segíteni meg hoztam egy két cuccot de teljesen az ő alkotása volt és rendkívül finom, természetes ízek, mert nem cukroz annyira mint én.

BigBuffalo 2012.06.03. 20:37:51

@smithgerda:
Téged nem érdekel mások véleménye, szavaiddal élve lesz.rod a téged bírálókat, de azt azért nem bírod ki, hogy ne a tied legyen az utolsó szó, az utolsó szúrás...

smithgerda 2012.06.03. 20:40:09

@skylla: az a baj, hogy nem ez az egyetlen eset, amiről mesélni tudnék :(
@1kutya: :D kulturáltan, ez az.

Benikuty 2012.06.03. 20:41:52

@1kutya: talált, Beni süllyedt, szegény egy diplomás olajbányász, akinek a diplomával nem osztottak intelligenciát.

smithgerda 2012.06.03. 20:43:01

Semmi sem oly megalázó, mint amikor azt kell látnunk, hogy a butáknak sikerül, amiben mi kudarcot vallunk.

Pinka-Panka 2012.06.03. 20:51:05

hát életemben jómagam is számtalan ember életét láttam, az elmondásaikból tudom, milyen életet élnek, mit esznek, káros szenvedélyek, stressz..stb
Én is beleestem már abba, hogy mondtam egy életünk van, meg egyszer élünk, minden jár nekem, ehetek, ihatok. Szerintem nem lehet semmit általánositani, mindenkire máshogy hatnak az ételek, van aki egy életen át mindent "bűnözött" és 100 évig élt. Ismerek olyat is, aki cső vega volt, egészséges reform ételek, állati eredet nulla és baromi beteg lett 70 éves korára meg is halt, csontritkulás, szellemi bajok éás a bőr pigmentje elment a szervezetből, mint egy albínó olyan lett.

Én a magam életében tapasztaltam, hogy éltem én már galádul is:)), cigi is, kevés alkohol is, zabálás is, mindenből persze, házi disznóvágás..stb. aztán szépen lett egy epeműtétem, amitől finnyásabb lettem. Elkezdtem figyelni miket mondanak mit lehet enni. Emlékszem a 90-es években bőszen hirdették, hogy sertés pestis, vagy körömfájás miatt, együnk szépen pulykát. És lám én mindent ételt abból főztem, addig míg fél év után pulykamérgezés jelei jelentkeztek. Kétségbeestem, mert ott volt a következő, hogy marha kergekórság van, ne együk azt. Jött a csirke, felkutattam egy falusi tanyát, mert addigra az enyimeket kinyiffantottam, a betonos udvarral - no ettük ezt, s megint mérgezést kaptunk.
Aztán mondták mangalica zsírt kell enni - na nekem ebből elegem lett és elővettem a nagyanyám intelmeit - aki aszonta mindent lehet enni mértékkel és mindig azt együk, ami érik, télire rakjuk el a maradékot...

Tudom, hogy más világ van lényegesen több szennyeződés, mindent permeteznek - más betegségek jönnek - dde a magam példáját látva, érzem, hogy mégis oda kell figyelni nekem az emésztésre, mert bizony a nehezebb, kiadósabb kajákat több energiával emészti meg a szervezet. És ha több az energia felhasználás, akkor bezony jobb könnyebb emészthetőbb ételeket fogyasztani.
Ezzel együtt van akinek beton gyomra van, az megengedheti magának a sült tarajos, pacalt velővel töltve is - ám legyen, ez is emberfüggő.

Az is biztos, hogy a savasodó szervezetre is kéne odafigyelni, hogy mikor mit eszünk - ehetünk mmindnet - mindennek van ideje, amikor a szervezet könnyebben bontja. Ezt én egy belgyógyász - természetgyógyász drnőtől tudom, a Kék Golyó utcából. Szerinte a bélnek rendben kell lenni ahhoz, hogy jobb mínőségben éljük az életet. S
Akinek erre szüksége van és felelősséget vállal szeretteiért és önmagáért is az úgyis meglépi. ettől még nem lesz frusztrált, aki meg ehet és nincs baja, tegye nyugodtan.
Sajnos a stressz sok mindenért felel-elkerülhetetlen. Annak jobb aki le tud szarni mindnet - de ez sem biztos.

Én csakis csapvizet iszom, falmellékit és pedig szentendreit.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 20:52:35

@medvedr: Nem esik messze az alma a fájától!
(Nem működik a válasz erre-funkció.)

1kutya 2012.06.03. 20:52:59

@BigBuffalo: @Benikuty: nem minősítettelek benneteket, csak itt egy kicsit visszatetsző egy-két kommentetek. én tegnap este ezt 3 szóváltással elintéztem @smithgerda:-val, oszt ennyiben maradtunk!

Gábor: én meg egy sokdiplomás paraszt, nekem is néha lecsúszik a gumicsizsma szárába az intelligencia (apósom szerint legalábbis:), de kontrollálom, ha tudom:-DDD és ami nagyon fontos, nem rugózok rajta...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 20:58:15

@Mitzi von Küche: holnap tesztelem az almát :) próbakóstolás lesz :)szépnek szép, nem folyik, nagy bizodalmam van benne :)

Pinka-Panka 2012.06.03. 21:00:04

@Daró: @Benikuty:
ez az:!!kösziiii!!!!lementettem:))

Beni írd le légyszi levélben a szecsuánit is:)) köszi

1kutya 2012.06.03. 21:01:25

@anica inkognitóban: @Mitzi von Küche: sok minden nem működik most (nem csak itt, a többi bloghun sem), úgy látszik központi problem, legyetek türelemmel!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 21:02:23

@1kutya: tudod, hogy nem az aerősségem, de parancs, értettem! :DD

Benikuty 2012.06.03. 21:04:35

@1kutya: én több órára eltűntem, mert dolgom volt. Visszajöttem, mi látok, na mit? Amin én már rég nem rugóznék. Hiba volt visszajönni.
Ha tudnál sértő kommentemet, kopizd ide, egyébként kár, hogy a lavinát elindító kommentem utolsó mondata elkerülte a figyelmed. Nagy kár.

medvedr 2012.06.03. 21:07:40

@Mitzi von Küche: Remélem! Különben a messze eséstől félek egy kicsit, olyan értelemben hogy szuper értelmes, nyelveket beszélő kölyök, amióta az eszét tudja vegyész akar lenni-nem tudom miért nenm volt a családban. Félek hogy már az egyetem alatt külföldön fog kikötni. Aztán nem sok érvet tudnék mondani, hogy miért maradjon.

Imre apó 2012.06.03. 21:09:10

András, jó a házivaj, mert annyi munka van vele, erre mondják, hogy megdolgozott érte:):)

Mindenki egye azt amit szeret, ha megkívánja, és van a közelébe, meg az a víz téma, eszem megáll!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 21:10:07

@Pinka-Panka: Ezt jó volt olvasni! 100%-ban a saját gondolataimat adtad vissza (kivéve a vizet, mert az hidegkúti)!

1kutya 2012.06.03. 21:12:07

@Benikuty: olvastam, a háttérben a másik fél is megkapta a magáét! ha durva akarnék lenni, akkor: most már le lehet higgadni mindenkinek! ha meg még folytatni akarjátok a vitát, akkor lehet kulturáltan is (itt legalábbis!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 21:12:46

@Benikuty: Ne nagyon vedd figyelembe - csak egy taknyos kölök, aki előbb szól és csak később gondolkodik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 21:13:48

@Imre apó: Már éppen elkezdtem aggódni, hova lettél!
Rossz péz nem vész el ...

Benikuty 2012.06.03. 21:27:56

@Pinka-Panka: Szentendrén olyan víz folyik a csapból, mint kevés helyen a Földön. A Duna kavicsterasza szűri, ami egyedülálló természeti csoda. Amikor vízműves voltam, mindig a klórgáz adagoló előtti mintavételi csapból ittam a Déli gépházban, ahová a csápos kutakból érkezett a víz.

Önök Mészáros Gábor, állástalan 56 éves vízépítő mérnököt olvasták, köszönöm, hogy időt és figyelmet szántak rám. Ígérem, többet nem élek vissza a türelmükkel.

Pinka-Panka 2012.06.03. 21:31:33

@Benikuty: kifogástalan szerintem is és nálam az üzletben mindenki kéri is, mert jó hideg - szóval ez a reklámfogás volt - nekem:PP

1kutya 2012.06.03. 21:34:00

@Andrass9: na, most nincs igazad (máskor sem, de te vagy a főnök:), mert mindenki megkapta a magáét (csak nem látod! szerencsére...:)
nagyapám kőműves volt, megörököltem a simítóját, úgyhogy...

smithgerda 2012.06.03. 21:34:50

@Benikuty: "Csak azt nem értem, miért jársz olyan blogra, ahol nem az a kitekert és eltúlzott táplálkozási filozófia a fő vonal, amit te képviselsz, és hittérítőket meghazudtoló vehemenciával hirdetsz. Tőlem elférsz, csak szólok, vannak olyan...milyen is...műpicsa blogok, ahol sikk nyamizni:)" Nos, ez igenis sértő volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 21:36:55

@Benikuty: Beni, csoszd meg, eltévedtél, az Oscar-díjátadó a másik stúdióban..:)

1kutya 2012.06.03. 21:39:41

@Benikuty: viszont jó kolbászt csinál ez a vízépítő mérnök (legalábbis Panka azt mondja, neki meg feltétlenül hiszünk:), ezért szeressük! ne tessék magunkat leírni, mindenki érték!

írta ezt Fekete Róbert agrármérnök, aki éppen nem állástalan, mert még működik a bankszektor, de már haldoklik a reményhal...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 21:46:12

@1kutya: te, azt a simítót azért tedd el hétvégére! :DDDD
most már óvatosan kk-zlek le én is....:DDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 21:59:54

@1kutya: Én nem sok mindent örököltem, de azt tartom. Például a megingathatatlan hitet az emberekben. Mindenkiben találok jót (igaz, néha sok munkába kerül, de megéri)!
Bántani nem akarok senkit, és ha mégis sikerül, akkor bocsánatot kérek, mert kicsi annak a valószínűsége, hogy pont nekem legyen igazam. Tőled is elnézést, bár ahogy megismertelek, tényleg egy kölök vagy :)

Imre apó 2012.06.03. 22:00:25

A kocsmákban néha eluralkodik az ital hatása, de hogy itt is:D:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.03. 22:04:16

@Benikuty: azt mondjuk sose értettem, mit kell a vizen építeni, amikor oda folyik, ahova akar, de az egyik kedvenc viccem:
miért hordja a viziló a vizet a sarokba?
fészket épít...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 22:05:52

@Imre apó: Az én hibám ez is! Minek osztok ingyen italokat a betérőknek ????

1kutya 2012.06.03. 22:06:00

@Andrass9: pedig mindig azt mondják, legalább 20 évvel vagyok idősebb a koromnál (szerinted hogy tudnék itt ellenni a sok vénfax között?:)

@Imre apó: itt most inkább az ideg hatása uralkodott el...

@anica inkognitóban: hölgyem, önnek az a dolga, hogy öntsön végre egy fröccsöt, de nagyon gyorsan!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 22:08:19

@1kutya: tudod te ezt sokkal szebben is kérni :P:P:DD de egye fene, rádfér...:D

1kutya 2012.06.03. 22:09:29

@Andrass9: haggyuk! hosszú...

(nem vagyok én pedofil, csak türelmetlen!:)

smithgerda 2012.06.03. 22:10:46

Mindenki megőrült ...
Mit csinál a kecske, ha vajas kenyeret akar?
Mekken egyet.

1kutya 2012.06.03. 22:10:52

@anica inkognitóban: most már igen! (becsomiztunk, törp alszik, én még pár percig pötyögök, aztán zuhi és reggel korán kelés)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 22:12:50

@1kutya: jó, kapsz mégegyet :DD de ne szokjál rá, hogy ilyen jó dolgod van! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 22:34:05

@1kutya: Nem rólad volt szó - kivételesen és csak most, hanem a vén faxokról.

smithgerda 2012.06.03. 22:38:52

@Andrass9: csak az vén fax, aki annak érzi magát ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 22:42:23

@smithgerda: nevermind - most nem jött át a humorom (máskor is ritkán :)

smithgerda 2012.06.03. 22:43:33

@Andrass9: dehogynem, az enyém nem jött át :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.03. 22:43:51

Pizsamaosztás van nálunk. Legyetek rosszak!

Hurri Kán 2012.06.03. 22:46:31

@Imre apó:
Vagy a hiányának a hatása :)

Imre apó 2012.06.03. 22:55:21

@gyvy: Az rossz, a másik jobb:):)

Jóccak skácok és csajok:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.03. 22:59:49

Fickó bemegy a kocsmába, pultos kérdezi:
- Jó napot! Mit szeretne?
- Egy nagyobb házat, jobb autót, több fizetést.
- Nem úgy értem. Mit kíván?
- Világbékét, magamnak egy szebb feleséget, milliókat.
- Félreértett, mit szeretne inni?
- Miért nem ezzel kezdte? Mi van?
- Semmi különös, itt állok a pult mögött... :D

tartetatin 2012.06.04. 11:17:59

Nekem rendre sikerül vajat köpülnöm tejszínhab helyett a habkeverővel :(((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.04. 11:21:20

@tartetatin: Állitsd sokkal lassabra a habverődet!

tartetatin 2012.06.04. 11:31:57

@Andrass9: az oké, csak akkor minek a petpalackos karerősítés :))

Hú mi volt itt tegnap, teljesen lemaradtam a héten.
Örülök Gerdának, hogy képviseli a healthy vonalat ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.04. 11:37:19

@tartetatin: Sokkal könnyebb egy szilikonlapáttal kiszedni a palackból az utosó cseppeket is, mint a habverő pálcikáiról leszedegetni - arról nem is beszélve, hogy egészségesebb!

Valami front lehetett, pedig csak estére ér ide.

susztertangó 2012.06.04. 12:11:58

Egy kis "lépcsőházi bölcsesség". Az "aranylövésröl"-mindegy milyen csőből jön- már morfondíroztam, arra az esetre...Egy beszélgetés kapcsán és 1982ben történt, azaz semmi bajom se volt.Anyám 48 évesen kapott agyvérzést, fél évig jobb oldala le volt bénulva, nem nagyon tudott beszélni se.(88 éves korában infarktusban halt meg, dolgozott vagy 30 évet rá, meggyet szedett stb.))Apám 70 valahány volt amikor agyembóliát kapott, csak azt vettük észre, hogy zavart, ruhástól akar a WCre ülni.Egyikük se tudott volna a "fegyverszekrényhez" menni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.04. 12:59:35

@susztertangó: Sajnos ilyenkor az áldozatnak kéne tudni a szekrényt kinyitni ... de akkor már nem megy:(

bélabácsi2 2012.06.04. 21:02:18

@Andrass9: Ez az orvos a példámban viszont tudta, hogy mi következik, előtte döntött, mikor még megtehette.

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.04. 21:53:38

@Andrass9:
Azért habverővel is lehet vajat köpülni. Még a rendszerváltás előtt, amikor nem volt ekkora választék tejszínből sem, meg habverőből sem, a gyereknek valamilyen apropóból tejszínhabot akartunk csinálni. A tejszínt egy tekerős habverővel akartuk felverni, de közben szépen kicsapódott, és vaj lett belőle. Bánatunkban a gyereket megkínáltuk vajas kenyérrel, és azóta is azt a vajat emlegeti. Igaz, én is emlegetem azt a vajat, amit az anyám az általa gyűjtött tejszínből kézzel kavart.

Mellesleg nagyon kellemes a blogkocsma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.05. 12:49:21

@látjátok feleim szümtükkel: Habverővel nekem is sikerült - többször is :(
De ez most lekváros volt!

Örülök, hogy jól érzed magad a kocsmánkban, mindig szívesen látunk!
süti beállítások módosítása